Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζονται με το YouTube δημιουργούν έσοδα από το YouTube, το YouTube θα ξεκινήσει τη δημιουργία εσόδων από σορτς

Το YouTube θα ξεκινήσει τη δημιουργία εσόδων από σορτς

Η απελευθέρωση του εαυτού σας από το YouTube είναι να μπορείτε να ορίσετε τους κανόνες σας και να ανακτήσετε τον έλεγχο του περιεχομένου σας, στο κοινό σας και στη δημιουργία εσόδων.

Προβλήματα με τη δημιουργία εσόδων στο YouTube και εναλλακτικές λύσεις για δημιουργούς περιεχομένου.

Εάν είστε δημιουργός περιεχομένου στο YouTube και το εμπορικό σας μοντέλο είναι να δημιουργήσετε έσοδα από διαφήμιση, έχετε ακούσει σίγουρα τα τελευταία χρόνια τις πολλές συζητήσεις σχετικά με τους κανόνες της δημιουργίας εσόδων ή ακόμη και ακούσατε τον όρο “demonetization”. Η διαφημιστική δημιουργία εσόδων στο YouTube θέτει πολλές ερωτήσεις και για καλό λόγο αυτό είναι ένα από τα κύρια μοντέλα αμοιβών για τους δημιουργούς (άλλοι είναι η τοποθέτηση προϊόντων, οι αμερικανικές εταιρικές σχέσεις ή οι συνδρομές premium, αλλά θα επικεντρωθούμε στη διαφήμιση σε αυτό το άρθρο).

Θα δούμε πρώτα τους κανόνες γύρω από τη διαφήμιση, τότε τα διάφορα προβλήματα επισημαίνονται τακτικά από τους δημιουργούς σχετικά με αυτό το σύστημα αμοιβών. Τέλος, θα δούμε τις εναλλακτικές λύσεις για τους δημιουργούς, τους βιντεογράφους και τους μουσικούς να αναπτύξουν την αμοιβή τους.

Πώς λειτουργεί η δημιουργία εσόδων στο YouTube και ποιοι είναι οι κανόνες ?

Δεν μπορούν όλοι να δημιουργήσουν έσοδα από το περιεχόμενό τους με τη διαφήμιση στο YouTube. Πράγματι, είναι απαραίτητο να εκπληρώσετε έναν ορισμένο αριθμό προϋποθέσεων για να συμμετέχετε στο πρόγραμμα συνεργατών του YouTube:

 • Έχοντας επιλέξιμο περιεχόμενο (έχοντας όλα τα δικαιώματα μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής, ορισμένων τύπων περιεχομένου, όπως βίντεο που στοχεύουν σε αυτά κάτω των 13 ετών ή περιέχουν ορισμένα ευαίσθητα θέματα ή θέματα κ.λπ.Ουσία
 • Ζήστε σε μια επιλέξιμη χώρα ή περιοχή.
 • Έχετε περισσότερες από 4.000 ώρες προβολής τους τελευταίους 12 μήνες.
 • Έχουν περισσότερους από 1.000 συνδρομητές.

Θα χρειαστείτε επίσης έναν έγκυρο λογαριασμό AdSense. Στη συνέχεια, το YouTube θα επικυρώσει το αίτημά σας ή όχι και ακόμη και αν πληροίτε αυτά τα κριτήρια του YouTube δεν επικυρώνει συστηματικά τους λογαριασμούς επειδή αναλύει επίσης το περιεχόμενο του καναλιού σας. Για αυτό το YouTube χρησιμοποιεί ιδιαίτερα ένα αυτόματο σύστημα ανίχνευσης λέξεων, με τη σάρωση των βίντεό σας μπορεί να καταλάβει το θέμα του καναλιού σας. Εάν το περιεχόμενό σας έχει πάρα πολλές προσβολές ή προσβολές ή πολλές λέξεις γύρω από τα λεξικά πεδία του σεξ, των όπλων κλπ … τότε μπορούν να αποφασίσουν να μην επικυρώσουν τον λογαριασμό σας.

Όσον αφορά το εισόδημα, είχαμε κάνει ένα άρθρο σχετικά με το εισόδημα των YouTubers πριν από λίγα χρόνια, το οποίο παραμένει επίκαιρο. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες πληροφορίες:

 • Το YouTube παίρνει το 45% των διαφημιστικών εσόδων
 • Εάν οι χρήστες περάσουν (“Skip”) τις παμπ, το εισόδημα είναι λιγότερο ή ακόμα και μηδέν
 • Όλα είναι αυτοματοποιημένα: οι διαφημιζόμενοι, ο αριθμός των παμπ, η συχνότητα τους, οι δημιουργοί CPM … έχουν ελάχιστο έλεγχο στις παραμέτρους των καμπανιών
 • Ορισμένα θέματα βίντεο πληρώνουν περισσότερα, η εποχικότητα παίζει επίσης
 • Κατά μέσο όρο μπορούμε να θυμηθούμε ότι 1000 προβολές = € 1 δωρεά στον Δημιουργό (πριν από τους φόρους κλπ.)

Συνοψίζοντας, η δημιουργία εσόδων στο YouTube δεν είναι για όλους, πρέπει να έχετε περιεχόμενο που έχει εγκριθεί από το YouTube, να κάνετε σημαντικό αριθμό προβολών και προφανώς να κάνετε πολλά εκατομμύρια προβολές / μήνα για να μπορέσετε να ζήσετε.

Επιπλέον, είναι μια πολύ ισχυρή αυτοματοποιημένη διαχείριση διαφήμισης, αλλά προσφέρει ελάχιστο έλεγχο σε δημιουργούς που υποβάλλονται σε καμπάνιες (και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εξετάσουν τους διαφημιζόμενους ή τη δυνατότητα διαφημίσεων διαφήμισης).

Ποια είναι τα κύρια προβλήματα με τη δημιουργία εσόδων στο YouTube ?

Ένας ορισμένος αριθμός ανησυχιών προκύπτουν γύρω από τη δημιουργία εσόδων από το YouTube και συχνά επισημαίνονται από δημιουργούς βίντεο:

Απομνημόνευση

Τα περιεχόμενα είναι συχνά και εύκολα απομονωμένα. Όπως φαίνεται προηγουμένως, ανάλογα με το θέμα, ορισμένο περιεχόμενο μπορεί να απομακρυνθεί αυτόματα από το YouTube. Πράγματι, το 2017, τότε, πολλοί σημαντικοί διαφημιζόμενοι (όπως η Nestle, η PepsiCo ή η Mac Donalds) αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν την πλατφόρμα μετά από ανησυχίες που σχετίζονται με υπερασπιστικό ή πορνογραφικό περιεχόμενο. Σε άλλο μητρώο, πολλοί καλλιτέχνες ή παραγωγοί περιεχομένου έχουν διαμαρτυρηθεί τα τελευταία χρόνια μετά την παράνομη χρήση του περιεχομένου τους (για παράδειγμα μουσικά ή κινηματογραφικά εκχυλίσματα) από δημιουργούς που κέρδισαν τα βίντεό τους. Από τότε στο Google, η μητρική εταιρεία του YouTube αποφάσισε να ενισχύσει την ασφάλεια στο περιεχόμενο και έχει γίνει ολοένα και πιο αυστηρή από την άμεση απομεινοποίηση (και μερικές φορές ακόμη και με λογοκρισία) ένα μεγάλο αριθμό περιεχομένου.

Ένας καλός αριθμός δημιουργών δείχνουν πολλά προβλήματα:

 • Ορισμένα θέματα που θεωρούνται θειούχα μπλοκαρισμένα αυτόματα (μόλις το περιεχόμενο που προσφέρει συζητήσεις για παράδειγμα γύρω από τη σεξουαλικότητα ή την άμβλωση δεν μπορεί ποτέ να κερδιστεί κέρδη).
 • Τα αυτόματα φίλτρα που προστατεύουν τα δικαιώματα αντιγραφής είναι μερικές φορές πολύ αυστηρά. Για παράδειγμα, ο μουσικός και ο Youtuber Rick Beato είπαν ότι ολόκληρο το βίντεο του για την ιστορία της κιθάρας ροκ μπλοκάρει για τη χρήση 10 δευτερολέπτων ζωντανών εικόνων από τον Randy Rhoads που παίζει σόλο κιθάρας Solo.

Η πολιτική του YouTube που αποτελείται από το “μπλοκάρισμα πρώτα και στη συνέχεια, συζητώντας” τιμωρεί πολλούς YouTubers που βλέπουν ένα μεγάλο μέρος της απόδρασης εισοδήματός τους για λόγους που δεν είναι πάντα δίκαιοι.

Μικρός έλεγχος των διαφημιστικών καμπανιών

Όπως είδαμε στο πρώτο μέρος, το εργαλείο δημιουργίας εσόδων του YouTube προσφέρει ελάχιστο έλεγχο στην ύπαιθρο. Συγκεκριμένα, μπορούμε να παραθέσουμε:

 • Δεν είναι δυνατόν να επιλέξετε διαφημιζόμενους, ούτε να κάνετε άμεσες συμβάσεις για να μεταδώσετε μια συγκεκριμένη καμπάνια
 • Υπάρχει μικρή ευελιξία στη διαμόρφωση πιθανών καμπανιών. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των διαφημιστικών περικοπών (που γίνεται αυτόματα, συχνά ανάλογα με το μήκος του περιεχομένου σας). Δεν μπορείτε να ορίσετε ένα κάλυψη, δηλαδή ένα μέγιστο αριθμό φορές ή ένας χρήστης μπορεί να δει την ίδια διαφήμιση στο κανάλι σας.
 • Η τιμή του CPM δεν μπορεί να καθοριστεί από έναν δημιουργό. Το CPM είναι το κόστος που ένας διαφημιζόμενος πληρώνει για 1000 προβολές της διαφήμισής του. Αυτή η τιμή υπολογίζεται αυτόματα από τον αλγόριθμο διαφήμισης του YouTube ως συνάρτηση πολλών κριτηρίων. Δυστυχώς ως δημιουργός δεν μπορείτε να ορίσετε κανόνες σχετικά με, για παράδειγμα, καθορίζοντας ένα ελάχιστο CPM στα € 10.

Εισόδημα

Το YouTube διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο εισόδημα από τη διαφήμιση δημιουργία εσόδων: 45%. Εκτός εάν είστε σημαντικός συνεργάτης του YouTube ή ένας τεράστιος YouTuber, αυτό το ποσοστό δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

Μια κλασική διαχείριση διαφήμισης διαρκεί γενικά μεταξύ 15 και 30% των διαφημιστικών εσόδων. Αυτή η σημαντική ανταλλαγή εισοδήματος για το YouTube επικρίνεται συχνά από τους δημιουργούς.

Περιορισμός στη συλλογή δεδομένων διαφήμισης

Τα στοιχεία δεδομένων για το κοινό σας που παρέχονται από το YouTube είναι σχετικά λεπτές. Πρώτα απ ‘όλα, δεν ξέρετε ποιος είναι πραγματικά το κοινό σας και αυτά είναι δεδομένα που έχουν μεγάλη αξία. Φανταστείτε ότι ένας δημιουργός είναι σε θέση να παρέχει έναν διαφημιζόμενο (με τη συγκατάθεση του κοινού σας) τη λίστα εκείνων που παρακολούθησαν τη διαφήμιση μέχρι το τέλος ή που έκαναν κλικ στη διαφήμιση.

Τα πιο σημαντικά δεδομένα διατηρούνται από το YouTube που δεν το μοιράζεται. Χρησιμοποιήστε το YouTube είναι να παραιτηθείτε από την απόκτηση ειδικών δεδομένων στο κοινό σας που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έσοδα πολύ καλύτερα από τους διαφημιζόμενους εάν τα έχετε.

Αδιαφάνεια στους κανόνες δημιουργίας εσόδων

Ένα άλλο σημείο που συχνά επικρίθηκε από το YouTubers είναι η εξάρτηση που έχουν στο YouTube. Όπως γνωρίζουμε, ο αλγόριθμος της επισημάνσεως περιεχομένου συχνά αλλάζει και κανείς δεν ξέρει πραγματικά πώς λειτουργεί. Είναι το ίδιο για τους κανόνες δημιουργίας εσόδων. Το αποτέλεσμα για τους δημιουργούς είναι μια μεγάλη αβεβαιότητα: το περιεχόμενό μου θα απομακρυνθεί? Ποια θα είναι τα διαφημιστικά μου έσοδα τον επόμενο μήνα?

Όπως εξηγήσαμε σε αυτό το άρθρο, οι Gafans έχουν τη δύναμη. Μπορούν να αποφασίσουν να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού εν μία νυκτί: Κλείστε ένα κανάλι YouTube, να επιδείξουν ένα ολόκληρο βίντεο ή αλυσίδα, περιεχόμενο λογοκρισίας, διανέμουν διαφημιζόμενους των οποίων τα προϊόντα δεν εκτιμάτε ..

Demonetization Demonetization Πλατφόρμες ροής YouTube

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για τους δημιουργούς περιεχομένου ?

Στο YouTube, η τοποθέτηση προϊόντων ή η συνεργασία με ένα εμπορικό σήμα μπορεί να είναι μάλλον αποδοτική. Γενικά, η σύμβαση γίνεται ζωντανά μεταξύ ενός YouTuber και ενός διαφημιζόμενου, ο οποίος εμποδίζει το YouTube να επηρεάσει μια προμήθεια. Ωστόσο, αυτό απαιτεί να έχετε ήδη ένα πολύ μεγάλο κοινό και μια ενεργή κοινότητα. Και προφανώς, καθώς όλα συμβαίνουν στο YouTube δεν θα μπορείτε να παρέχετε προηγμένα δεδομένα στους διαφημιζόμενους σας σχετικά με το κοινό σας: για παράδειγμα ποιος έχει δει την τοποθέτηση προϊόντων (για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε ή να επαναπροσδιορίσετε) τότε).

Το Merchandising που συνίσταται στην πώληση προϊόντων παραγώγων είναι επίσης μια λύση, αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διαχειριστείτε ένα κατάστημα ξεχωριστά με τους προμηθευτές, την υπηρεσία μετά την πώληση, τη διαχείριση αποθεμάτων κλπ … είναι μια πραγματική δραστηριότητα που θα είναι επομένως απαραίτητοι για να φροντίσετε από αυτό σοβαρά.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να δημιουργήσει τη δική της πλατφόρμα ροής διάχυσης. Είτε πρόκειται για μια πλατφόρμα βίντεο ή ακόμα και για κινητά μουσική ή για εφαρμογή podcast, το κύριο πράγμα είναι να ελέγξετε την πλατφόρμα στο σύνολό της:

 • Ελέγξτε το περιεχόμενό σας: ΟΧΙ “απεργία”, Χωρίς απομνημόνευση, χωρίς περιεχόμενο από ανταγωνιστές δίπλα στη δική σας
 • Επιλέξτε το μοντέλο δημιουργίας εσόδων: συνδρομή Netflix, πληρωμή στη συνεδρία, χορηγία … ή μείγμα πολλών μοντέλων για τη διαφοροποίηση του εισοδήματός σας ! Εάν αποφασίσετε να συνεχίσετε με τη διαφήμιση, μπορείτε να επιλέξετε τους διαφημιζόμενους σας και να διαπραγματευτείτε πολύ πιο αποδοτικές συμβάσεις (και CPM).
 • Αποκτήστε όλα τα δεδομένα από τους χρήστες σας: Προβολή συνεδριών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα … μπορείτε να τα εκτιμήσετε πολύ καλύτερα με τους διαφημιζόμενους.
 • Σχεδιάστε την πλατφόρμα σας όπως θέλετε: τα χρώματα σας, τη διάταξή σας χωρίς να αναγκαστείτε από το YouTube.
 • Και ως μπόνους μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη και τις δικές σας εφαρμογές για κινητά, τηλεοπτικές εφαρμογές (Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV, Roku, Samsung TV κ.λπ.Ουσία

Η απελευθέρωση του εαυτού σας από το YouTube είναι να μπορείτε να ορίσετε τους κανόνες σας και να ανακτήσετε τον έλεγχο του περιεχομένου σας, στο κοινό σας και στη δημιουργία εσόδων.

Σημείωση: Η ιδέα εδώ δεν είναι να αφήσουμε το YouTube αρκετά το αντίθετο. Είναι μια μεγάλη πλατφόρμα προώθησης, για να εισαγάγετε το περιεχόμενο του βίντεο και να βρείτε ακροατήρια. Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να δημιουργήσετε τη δουλειά σας, τότε η δημιουργία της δικής σας πλατφόρμας ροής θα είναι απαραίτητη ως μέσα διάχυσης και κύριας δημιουργίας.

Στο Okast, προσφέρουμε μια λύση κλειδιού στο χέρι για να δημιουργήσετε τη δική σας πλατφόρμα streaming για να μεταδώσετε το βίντεο ή το ακουστικό σας ή ακόμα και τα ζωντανά του ρεύματα. Έχετε τον πλήρη έλεγχο του περιεχομένου και των χρηστών σας (καθώς και όλα τα δεδομένα τους). Και πάνω απ ‘όλα μπορείτε να ρυθμίσετε διαφορετικά μοντέλα δημιουργίας εσόδων όπως η συνδρομή Premium ή ακόμα και η χορηγία.

Για να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε με το hello@okast.τηλεόραση

Το YouTube θα ξεκινήσει τη δημιουργία εσόδων από “σορτς”

Το YouTube θα ξεκινήσει τη δημιουργία εσόδων Το YouTube θα ξεκινήσει τη δημιουργία εσόδων

Το YouTube ανακοίνωσε για πρώτη φορά το νέο πρόγραμμα κοινής χρήσης εισοδήματος και έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα κερδίζει το σύντομο περιεχόμενο βίντεο.

Από την 1η Φεβρουαρίου, τα μέλη του προγράμματος εταίρων, έτσι ώστε οι άνθρωποι που έχουν ήδη δημιουργήσει έσοδα από το περιεχόμενό τους, θα μπορούν να λάβουν μερίδιο των διαφημιστικών εσόδων στη ροή των σορτς.

Τα άτομα που δημιουργούν σορτς μπορούν τώρα.

Για να υποβάλει αίτηση, το άτομο πρέπει να έχει τουλάχιστον 1000 συνδρομητές και το κανάλι του έχει 10 εκατομμύρια σορτς που προβάλλονται σε 90 ημέρες. Το YouTube προειδοποιεί, οι άνθρωποι που δημιουργούν σύντομα περιεχόμενα θα πρέπει να συμμορφώνονται με όλες τις προϋποθέσεις που έχει δημιουργηθεί από την πλατφόρμα για να ελπίζουν να δημιουργήσουν έσοδα από τα σύντομα βίντεο τους.