VW ID.2, το “ηλεκτρικό αυτοκίνητο των ανθρώπων” σε λιγότερο από 25.000 ευρώ | Automobile, ID2, ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε λιγότερο από 20.000 ευρώ: αποκαλύφθηκε ο οδικός χάρτης Volkswagen

ID2, ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε λιγότερο από 20.000 ευρώ: αποκαλύφθηκε ο οδικός χάρτης Volkswagen

Contents

Σημειώστε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο στο χρόνο, ειδικά στο πλαίσιο όπου η Volkswagen θα δημιουργήσει ένα εργοστάσιο μπαταρίας στο Οντάριο, ένα εργοστάσιο που θα πρέπει να προμηθεύσει οχήματα που θα συναρμολογηθούν κοντά.

VW ID.2, το “ηλεκτρικό αυτοκίνητο των ανθρώπων” σε λιγότερο από 25.000 ευρώ

Συμπαγές σαν πουκάμισο πόλο αλλά τόσο ευρύχωρο όσο ένα γκολφ, το id VW.2 θα φτάσουν σε αντιπροσωπείες το 2025 με αυτονομία μέχρι 450 χλμ.

Το στυλ του

Αυτόματο σημείο με AFP

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η ανάγνωση ήχου που προορίζεται για συνδρομητές

Ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων Volkswagen θέλει να εκδημοκρατίσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να το επιδείξει με την ταυτότητα.2 Όλα, μια έννοια σε ένα στυλ πολύ εμπνευσμένο από αυτό ενός γηπέδου γκολφ που προβάλλει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αναμένεται για το 2025 και του οποίου η τιμή θα πρέπει να παραμείνει λιγότερο από 25.000 ευρώ εκτός μπόνους, με αυτονομία έως 450 χιλιομέτρων. Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν κερδίσει το 12 % της ευρωπαϊκής αγοράς σε λίγα χρόνια. Αλλά παραμένουν περιορισμένα σε υψηλότερα τμήματα από την τιμή αγοράς τους, από 35.000 ή 40.000 ευρώ για μοντέλα όπως το VW ID.3 ή το μοντέλο Tesla 3 (εξαιρουμένων των μπόνους). Οι κατασκευαστές πρέπει επομένως να προσφέρουν οχήματα στις μεσαίες τάξεις.

Αύξηση του κόστους

VW ID.2 © Ingo Barenschee

Το νέο “ID” φτάνει σε μια αναδυόμενη αγορά όπου το φθηνότερο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και ένα από τα πιο δημοφιλή, Dacia Spring, περιστρέφεται περίπου 22.000 ευρώ, χωρίς μπόνους, με ανακοινωθείσα αυτονομία 230 χιλιομέτρων. Το νέο “αυτοκίνητο” της Volkswagen, ο πρώτος ευρωπαίος κατασκευαστής, θα πρέπει κυρίως να τοποθετηθεί μπροστά από την Renault 5, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2024 με παρόμοια τιμή. Η Volkswagen είχε αυξήσει την αγωνία από την τελευταία εκπομπή αυτοκινήτων του Μονάχου, όπου ένα μοντέλο είχε ανακοινωθεί μεταξύ 20.000 και 25.000 ευρώ. Αλλά η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και της ενέργειας, τα προβλήματα παροχής από την πανδημία του Covid-19 και του πληθωρισμού έχουν περιπλέξει αυτό το έργο. “Δεν είναι εύκολο να παρουσιάσετε ένα όχημα για λιγότερο από 25.000 ευρώ”, δήλωσε ο Thomas Schmall, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen, κατά τη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης της μάρκας την Τετάρτη. Ωστόσο, οι όγκοι πωλήσεων θα πρέπει να επιτρέψουν την επίτευξη “οικονομιών κλίμακας και σεβασμού αυτού του εύρους τιμών”, πρόσθεσε.

GTI απόδοση

VW id.2 © Volkswagen

ταυτότητα.2 θα είναι η πρώτη έλξη Volkswagen στην πλατφόρμα MEB. Οι μπροστινοί του τροχοί θα οδηγηθούν από ηλεκτρικό κινητήρα 226 hp που επιτρέπει να μεταβεί από 0 έως 100 km/h σε 7 δευτερόλεπτα, ένας χρόνος άξιος ενός Gold GTI. Η ανακοινωθείσα αυτονομία των 450 χιλιομέτρων απαιτεί χωρητικότητα μπαταρίας πενήντα κιλοβατς ώρες, την οποία ο φορτιστής των 11 kW θα πρέπει να καταστήσει δυνατή την πλήρη επαναφόρτιση σε περίπου πέντε και μισές ώρες. ταυτότητα.2 θα είναι επίσης σε θέση να ανακτήσει εκατό χιλιόμετρα τμήμα δράσης σε μόλις δέκα λεπτά σύνδεσης με το εξαιρετικά γρήγορο τερματικό (125 kW). Μόνο 4,05 m, το αναγνωριστικό.Το 2 είναι μικρότερο από ένα πουκάμισο πόλο, αλλά ευρύχωρο σαν γήπεδο γκολφ, και έχει ένα τεράστιο κορμό για αυτήν την κατηγορία με όγκο φόρτωσης που πηγαίνει 490 έως 1.330 λίτρα.

Υπέροχες φιλοδοξίες

VW ID.2 © Ingo Barenschee

Ο παγκόσμιος αριθμός δύο αναφέρει ότι στοχεύει σε ένα μερίδιο 11 % των ηλεκτρικών οχημάτων στις παγκόσμιες πωλήσεις του φέτος και 20 % από το 2025, έναντι του 7 % το 2022. Η γερμανική ομάδα κυριάρχησε στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων πέρυσι, αλλά προηγείται ευρέως παγκοσμίως από το American Tesla. Για τη μάρκα Volkswagen, τα αυτοκίνητα μπαταριών πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 80 % των πωλήσεων στην Ευρώπη μέχρι το 2030, υπενθύμισε το αφεντικό της, Thomas Schäfer, παρουσιάζοντας στο Αμβούργο ένα πρωτότυπο αναγνωριστικό.2 ηλεκτρικό μπλε. Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων θα πρέπει να μεταβεί σε όλα τα ηλεκτρικά το 2035 εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώσει την απαγόρευση των πωλήσεων νέων οχημάτων βενζίνης την ημερομηνία αυτή. Με την πιο προσιτή τιμή του, αυτό το μοντέλο είναι το “κλειδί για την είσοδο στις ευρωπαϊκές και ανατολικές ευρωπαϊκές αγορές” και για την ανάπτυξη στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπου οι οδηγοί έχουν ήδη περισσότερη οδήγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εξηγεί ο Matthias Schmidt, αναλυτής στην αυτοκινητοβιομηχανία Τομέας στο AFP.

Σύντομα ένα ηλεκτρικό VW στα 20.000 ευρώ

VW ID.2 © Ingo Barenschee

Οι κινεζικές μάρκες όπως το MG ή το DR έχουν ήδη ξεκινήσει με ελκυστικά μοντέλα λιγότερο από 30.000 ευρώ. Στο MG, “Πολλοί πελάτες προέρχονται από το θερμικό αυτοκίνητο, αλλά δεν έχουν απαραίτητα τα μέσα για να πάνε στο ηλεκτρικό μέχρι στιγμής”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της μάρκας στη Γαλλία. Παράλληλα, η Volkswagen επιβεβαίωσε επίσης ότι εργάστηκε επίσης σε μοντέλο σε λιγότερο από 20.000 ευρώ. Θα αντιμετωπίσει την άνοιξη της Dacia, αλλά και τα μελλοντικά μοντέλα Hyundai, Stellantis και κινέζους κατασκευαστές.

VW ID.2 © Ingo Barenschee

Κάθε Παρασκευή, λάβετε τα καλύτερα νέα της αυτοκινητοβιομηχανίας (δοκιμές, στρατηγική κατασκευαστών, εκδηλώσεις. ) και να λάβετε στην προεπισκόπηση τα αποκλειστικά του σημείου.

Το συντακτικό προσωπικό σας συμβουλεύει

ID2, ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε λιγότερο από 20.000 ευρώ: αποκαλύφθηκε ο οδικός χάρτης Volkswagen

Για το αφεντικό της Volkswagen, ο Thomas Schäfer, το μελλοντικό ID2 στα 25.000 ευρώ θα είναι κερδοφόρα. Όσο για το μικρό ηλεκτρικό στα 20.000 ευρώ, θα πρέπει να δει το φως της ημέρας σε τρία ή τέσσερα χρόνια. Μια περίοδος όπου η γερμανική μάρκα θα βράσει κυρίως στο αυτοκίνητο της μπαταρίας, αλλά όχι στο ηλεκτρονικό καύσιμο στο οποίο ο ηγέτης του δεν πιστεύει.

μεγάλο

Ο άνθρωπος δεν είναι πολύ ομιλητικός. Ο Thomas Schäfer θα ήταν καλύτερο να κάνει από τότε που έφτασε στο CEO της Volkswagen Brand το περασμένο καλοκαίρι ? Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι σκηνοθέτησε τον πρώτο κατασκευαστή από ολόκληρο το Ρήνο, έσπασε με το diktat που θέλει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να είναι ακριβό και να τραβηχτεί σε μια διχαστική γραμμή. Ήταν κατά τη στιγμή της παρουσίασης του πρώτου μωρού του, του ID2, ότι κατέληξε να εμπιστευτεί τους δημοσιογράφους τουΑυτοκινητοβιομηχανία και Δ ‘Ειδήσεις αυτοκινήτων. Και αν δεν είναι πολύ ομιλητικό, δεν είναι, ωστόσο, οπαδός του άγνωστου και της γλώσσας του ξύλου.

“Το ID2 στα 25.000 ευρώ θα είναι κερδοφόρα”

Φυσικά, το ερώτημα που τίθεται αμέσως, ανακαλύπτοντας το ID2, που φέρεται ότι στα 25.000 ευρώ, είναι η κερδοφορία του. Σε αυτό το σημείο, ο Shäfer είναι κατηγορηματικός. “Δεν είμαστε φιλανθρωπικοί οργανισμοί. Σκοπεύουμε να κερδίσουμε χρήματα. Δεν μπορούμε να έχουμε δωμάτια λιγότερο από 6 %. »» Αυτό είναι σαφές. Για να επιτευχθεί αυτό, το αφεντικό της VW μετράει τους συναδέλφους του από τους Cupra και Skoda, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν επίσης την πλατφόρμα εισόδου MEB. Αλλά βασίζεται επίσης στη δική του μάρκα, αφού ένα δεύτερο ηλεκτρικό θα γίνει στην ίδια βάση.

Είναι ένα ακόμη μικρότερο αυτοκίνητο από το ID2 ? Με τιποτα. Ο Shäfer προκαλεί ένα SUV και δεν διστάζει να πει ότι θα είναι το ίδιο με το Skoda. Όσο για το cupra με βάση την ίδια πλατφόρμα, αυτό είναι και πάλι ένα crossover, ο αστικός επαναστάτης που έχει ήδη δει με τη μορφή μιας έννοιας. “Αλλά δεν θα είναι λιγότερο από 25.000 ευρώ”, που φαίνεται το ελάχιστο όριο για τον άνδρα στο μπαρ της μάρκας Volkswagen.

Thomas Schäfer, το αφεντικό του Vwet ο μπαμπάς του

Αλλά τότε, τι γίνεται με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πραγματικά προσβάσιμο και πιθανόν να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Social LOA στα 100 ευρώ το μήνα ? Τι γίνεται με την ηλεκτρική ενέργεια στα 20.000 ευρώ ?. Το αφεντικό VW σκέφτεται πολύ, και όχι μόνο το ξύρισμα. Ένα δύσκολο στοίχημα ? “Είναι ο πρωταθλητής πρωταθλήματος”, το Δισκοπότηρο που όλοι θέλουν να φτάσουν. Θέλει να το επιτύχει για το 2026-2027. Αλλά ο πρωταρχικός εργολάβος για αυτή την κοινή εξέλιξη μεταξύ VW και Skoda είναι η τσεχική μάρκα, παραδέχεται ο Thomas Schäfer.

Skoda υπεύθυνος για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στα 20.000 ευρώ

Αλλά παρεμπιπτόντως, αυτό το ηλεκτρικό μίνι, και ίσως λίγο χαμηλό κόστος, το Skoda-VW θα έχει δηλωθεί σαν το ID2 ? Είναι δυνατό. Ερωτηθείς για αυτό, το αφεντικό φτάνει μέχρι έναν από τους συνεργάτες του: ο διευθυντής του σχεδιασμού της VW, Andreas Mindt, ο οποίος συνόψισε το έργο του με τρεις λέξεις: “Σταθερότητα, συμπάθεια και ενθουσιασμός”. Επομένως, αποτελεί ζήτημα τόνωσης συμπάθειας και ενθουσιασμού μέσω της σταθερότητας, ενός αμετάβλητου στυλ εν συντομία.

Η Volkswagen αποκαλύπτει την ιδέα ταυτότητας. 2all, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του λαού του

Η Volkswagen αποκαλύπτει την έννοια της ταυτότητας. 2all, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του λαού του

Έχει γίνει, η Volkswagen παρουσίασε τελικά την πρόταση ηλεκτρικής ενέργειας στα 25.000 ευρώ, ένα είδος σύγχρονου αυτοκινήτου λαών. Η μάρκα έγινε γνωστή χάρη σε ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για τις μάζες, το σκαθάρι.

Επιδιώκει να αναπαράγει το ίδιο πράγμα όταν πηγαίνουμε στην ηλεκτρική εποχή. Αν θέλει να πιάσει την Tesla, η οποία είναι η αποστολή της, χρειάζεται ένα τέτοιο μοντέλο … και πριν φτάσει η Tesla με το πιθανό μοντέλο 2 της.

Volkswagen id.2 All - Πίσω

Id Volkswagen.2 Όλα – Πίσω

Έτσι, το αναγνωριστικό. 2 (το τελικό όνομα που θα πρέπει να υιοθετήσει) θα προστεθεί στο εύρος όταν πηγαίνει από την έκδοση concept σε παραλλαγή παραγωγής. Είναι η τιμή του που κάνει όλη τη διαφορά. Μετατράπηκε σε καναδικά δολάρια, μας δίνει ένα αυτοκίνητο για περίπου 36.000 $, μια τιμή που, μόλις προσαρμοστεί, θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στα 30.000 $.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι δεν περιμένουμε αυτό το αυτοκίνητο εδώ. ταυτότητα. 3, που προτάθηκε στην Ευρώπη, και η οποία επαναλαμβάνει κυρίως τις αναλογίες του γηπέδου του γκολφ θεωρήθηκε πολύ μικρές για την αμερικανική αγορά. Φανταστείτε ένα πιο συμπαγές αυτοκίνητο. Και να προσφέρει μια τιμή περίπου 30.000 $, θα πρέπει. 2 να χτιστεί στην ήπειρο μας. Διαφορετικά, θα ήταν πιο κοντά στα 40.000 $.

Σημειώστε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο στο χρόνο, ειδικά στο πλαίσιο όπου η Volkswagen θα δημιουργήσει ένα εργοστάσιο μπαταρίας στο Οντάριο, ένα εργοστάσιο που θα πρέπει να προμηθεύσει οχήματα που θα συναρμολογηθούν κοντά.

Αφήστε το χρόνο στο χρόνο. Ας πούμε ότι στο Κεμπέκ, σε καλή τιμή, το πικρό θα έκανε ένα χτύπημα.

Το πιθανό αναγνωριστικό. 2 θα κατατεθεί σε μια επανασχεδιασμένη έκδοση της πλατφόρμας MEB που καλωσορίζει άλλα οικογενειακά προϊόντα ID. Σε αντίθεση με την ταυτότητα. 3 και ID. 4, θα προσφέρει μια διαμόρφωση πρόσφυσης. Η ιδέα έχει ηλεκτρικό κινητήρα που αναπτύσσει 223 ίππους, λίγο περισσότερο από τα 201 ίππους της ταυτότητας. 4 Βασική πρόωση.

Η αυτονομία ανακοινώνεται 450 χιλιόμετρα στον γενναιόδωρο ευρωπαϊκό κύκλο WLTP, που θα είχε ως αποτέλεσμα κάτι περίπου 350-375 χλμ. Από εμάς. Θα είναι να δούμε αν η βασική έκδοση θα εγγυηθεί τέτοια στοιχεία ή εάν η Volkswagen θα έχει ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματικές λύσεις με την πρόταση κλήσης στα 25.000 ευρώ.

Όσο για τις διαστάσεις του μοντέλου, αφαιρέστε 10 ίντσες από το τρέχον γκολφ. Ωστόσο, το μεταξόνιο του είναι μόνο μικρότερη ίντσα, πράγμα που σημαίνει ότι οι τροχοί είναι πραγματικά μετακινηθούν στα άκρα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετική ελιγμών, το Mini Cooper είναι.

Volkswagen id.2 All - Εσωτερικό

Id Volkswagen.2 Όλα – Εσωτερικό

Και, λόγω της ηλεκτρικής διαμόρφωσής του, η Volkswagen υπόσχεται ένα κουκούλι τόσο ευρύχωρο όσο αυτό του γκολφ. Στο πλοίο υπάρχει ένα εξαιρετικά μοντέρνο, αλλά πολύ απλοϊκό περιβάλλον με δύο οθόνες, μια εκλεπτυσμένη κεντρική κονσόλα και φωτισμό δωματίου που προσφέρει το πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Για τα υπόλοιπα, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε την ιστορία αυτού του μοντέλου, ειδικά όταν παρουσιάζεται η έκδοση παραγωγής.

Και μπορούμε πάντα να ζούμε ελπίδα ..