Ολεκτρικός κινητήρας αυτοκινήτου: Λειτουργία, κατανομή, τιμή | Vroomly, η λειτουργία ενός κινητήρα ηλεκτρικού αυτοκινήτου – Easy Electric Life – Renault Group

Πώς λειτουργεί ένας κινητήρας ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Contents

Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η ισχύς του κινητήρα εξαρτάται από το ισχύς ισχύος στην είσοδο και όγκος κινητήρα. Σχετικά με ισχύς εξόδου, Αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ της ισχύος του ρεύματος εισόδου και τουμηχανική ενέργεια ότι χρειάζεται ο κινητήρας. Αυτό ονομάζεται απόδοση μετατροπής ενέργειας.

Ηλεκτρικός κινητήρας αυτοκινήτου: Λειτουργία, κατανομή, τιμή

Βρείτε το καλύτερο γκαράζ για να επισκευάσετε τον κινητήρα ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας:

Ο κινητήρας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει πραγματικές διαφορές με τη μηχανή αυτοκινήτων θερμότητας. Τρέφεται αποκλειστικά από την ενέργεια της μπαταρίας, ο κινητήρας ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ευκολότερη στη διατήρηση από έναν κινητήρα θερμότητας, καθώς περιέχει λιγότερα μέρη. Από την άλλη πλευρά, ο ηλεκτρικός κινητήρας παράγει λιγότερη ισχύ.

 • ⚡ Πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό κινητήρα του αυτοκινήτου ?
 • �� Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι ηλεκτρικών κινητήρων αυτοκινήτων ?
 • �� Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός ηλεκτρικού κινητήρα αυτοκινήτου ?
 • �� Ποια είναι η δύναμη ενός ηλεκτρικού κινητήρα αυτοκινήτου ?
 • �� Ποιο είναι το κιτ μετατροπής ηλεκτρικού κινητήρα ?

Βρείτε το καλύτερο γκαράζ για να επισκευάσετε τον κινητήρα ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας:

⚡ Πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό κινητήρα του αυτοκινήτου ?

Πώς λειτουργεί ο κινητήρας ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σε αντίθεση με έναν κινητήρα θερμότητας, το ηλεκτρικός κινητήρας Είναι μόνο ενέργεια που τροφοδοτείται από την μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Για να λειτουργήσει, ο ηλεκτρικός κινητήρας χρησιμοποιεί μια διαδικασία που συνίσταται στη χρήση α Ηλεκτρική ενέργεια Για να δημιουργήσετε ένα μαγνητικό πεδίο Σε ένα σταθερό μέρος του κινητήρα. Αυτό το σταθερό μέρος κινείται στη συνέχεια για να προκαλέσει την περιστροφή ενός κινητού τμήματος.

Έτσι, ο κινητήρας ηλεκτρικού αυτοκινήτου αποτελείται από δύο κύρια μέρη:

 • Ο στάτωρ : Αυτό είναι το στατικό μέρος του κινητήρα που χρησιμοποιεί ρεύμα μπαταρίας για να δημιουργήσει ένα μαγνητικό πεδίο
 • Ο στροφείο : Είναι το περιστρεφόμενο τμήμα που λαμβάνει το μαγνητικό πεδίο.

Αυτά τα δύο στοιχεία αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου σετ που ονομάζεται το Ηλεκτροπρόγραφο. Αυτό το σετ περιλαμβάνει όλο τον εξοπλισμό που επιτρέπει στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να προχωρήσει και να επαναφορτίσει την μπαταρία του αυτοκινήτου. Βρίσκουμε ιδιαίτερα άλλα σημαντικά μέρη όπως:

 • Ο Ηλεκτρονικός ελεγκτής ισχύος ;
 • Ο περιστέλλων που ελέγχει τη μεταδιδόμενη ταχύτητα του κινητήρα στους τροχούς του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Για να κατανοήσετε τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού κινητήρα αυτοκινήτου, να έχετε κατά νου ότι δύο τύποι ηλεκτρικής ροής κυκλοφορούν μέσα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο:

 • Ο εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) : Το ηλεκτρικό φορτίο κυκλοφορεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις
 • Ο Dur Durse (DC) : Το ηλεκτρικό φορτίο κυκλοφορεί μόνο προς μία κατεύθυνση.

Η λειτουργία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου βασίζεται στον μετασχηματισμό του συνεχούς ρεύματος της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με εναλλασσόμενο ρεύμα που καθιστά δυνατή τη λειτουργία του κινητήρα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτό το απόσπασμα από ένα συνεχές ρεύμα σε ένα εναλλασσόμενο ρεύμα γίνεται μέσω ενός αντιστροφέας.

�� Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι ηλεκτρικών κινητήρων αυτοκινήτων ?

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι ηλεκτρικών κινητήρων αυτοκινήτων;

Ανάλογα με το μοντέλο ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχουμε, μπορούμε να βρούμε δύο τύπους ηλεκτρικών κινητήρων αυτοκινήτων:

 • Ο σύγχρονος κινητήρας ;
 • Ο ασύγχρονος κινητήρας.

Ο σύγχρονος κινητήρας βασίζεται σε ένα μαγνητικό πεδίο παράγεται άμεσα από το ρότορας κινητήρα Χάρη στο ρόλο του ως ηλεκτρομαγνητίας. Χρησιμοποιούμε το επίθετο “σύγχρονος” Για να αναφερθείτε στο γεγονός ότι η ταχύτητα περιστροφής του ρότορα είναι ανάλογη με τη συχνότητα του συνεχούς ρεύματος που αποστέλλεται από την μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οι σύγχρονοι ηλεκτρικοί κινητήρες υπάρχουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πόλης που πρέπει να σηματοδοτούν συχνές στάσεις.

Ο ασύγχρονος κινητήρας, γνωστός και ως μηχανισμός επαγωγής, βασίζεται στη χρήση ενός περιστροφικού μαγνητικού πεδίου που παράγεται από το στάτωρ. Αυτή η περιστροφή του μαγνητικού πεδίου οδηγεί στον ρότορα που παρέχει την απαιτούμενη ισχύ για τον κινητήρα να προωθήσει το όχημα. Οι ασύγχρονοι κινητήρες βρίσκονται κυρίως σε ηλεκτρικά οχήματα σχεδιασμένα για μεγάλες εκδρομές και υψηλές ταχύτητες.

Βρείτε το καλύτερο γκαράζ για να επισκευάσετε τον κινητήρα ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας:

�� Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός ηλεκτρικού κινητήρα αυτοκινήτου ?

Ποια είναι η διάρκεια ζωής του

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ακριβής διάρκεια ζωής του α ηλεκτρικός κινητήρας Δεδομένου ότι εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Πράγματι, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η συχνότητα χρήσης του κινητήρα, αλλά και των κλιματικών συνθηκών και του επιπέδου συντήρησης.

Έτσι, εκτιμάται ότι μια μέση διάρκεια ζωής ενός ηλεκτρικού κινητήρα αυτοκινήτου είναι μεταξύ 15 και 20 ετών. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου κινητήρα είναι ότι περιέχει λιγότερα μέρη από έναν κινητήρα θερμότητας και συνεπώς απαιτεί λιγότερη συντήρηση.

�� Ποια είναι η δύναμη ενός ηλεκτρικού κινητήρα αυτοκινήτου ?

Ποια είναι η δύναμη Δ

Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η ισχύς του κινητήρα εξαρτάται από το ισχύς ισχύος στην είσοδο και όγκος κινητήρα. Σχετικά με ισχύς εξόδου, Αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ της ισχύος του ρεύματος εισόδου και τουμηχανική ενέργεια ότι χρειάζεται ο κινητήρας. Αυτό ονομάζεται απόδοση μετατροπής ενέργειας.

Ωστόσο, λόγω της θερμότητας και της τριβής, ένα μέρος της ενέργειας χάνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Έτσι, ο ηλεκτρικός κινητήρας του αυτοκινήτου δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει όλη την ενέργεια που παράγεται από την μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Καλό να ξέρω : Η ισχύς που παράγεται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα αυτοκινήτου εκφράζεται σε κιλοβάτ (KW).

�� Ποιο είναι το κιτ μετατροπής ηλεκτρικού κινητήρα ?

Οτι

Ο κιτ μετατροπής Ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι εξοπλισμός που μεταμορφώνει ένα θερμικός κινητήρας αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό κινητήρα. Που ονομάζεται Ηλεκτρική αναβάθμιση, Αυτή η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από ένα εγκεκριμένη εταιρεία και σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η μετατροπή ενός κινητήρα θερμότητας σε ηλεκτρικό κινητήρα γίνεται σε διάφορα βήματα. Πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε όλα τα στοιχεία που θα είναι άχρηστα στον ηλεκτρικό κινητήρα, δηλαδή:

 • Ο κινητήρας ;
 • Ο εξάτμιση ;
 • Ο Δεξαμενή καυσίμων ;
 • Εκεί κιβώτιο ταχυτήτων ;
 • Ο Σύστημα ψύξης, και τα λοιπά.

Στη συνέχεια, ο εξοπλισμός ειδικός για τον κινητήρα ηλεκτρικών αυτοκινήτων προστίθεται για να ολοκληρώσει τη μετατροπή. Μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία, η εταιρεία δίνει στον ιδιοκτήτη του οχήματος α Πιστοποιητικό συμμόρφωσης. Αυτό το έγγραφο είναι απαραίτητο για την τροποποίηση του γκρίζα κάρτα του οχήματος.

Η μετατροπή ενός κινητήρα θερμότητας σε ηλεκτρικό κινητήρα βοηθά στη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου του θερμικού σας αυτοκινήτου. Επιπλέον, ακόμη και αν το κόστος της υψηλής μετατροπής (σχεδόν € 20.000), αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να καταπολεμήσουμε την αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Καλό να ξέρω : οικονομική βοήθεια όπως μπόνους και Μπόνους μετατροπής είναι διαθέσιμα για να μετατρέψετε τη μηχανή θερμότητας ή απλά να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του αυτοκινήτου έχει μια πολύ διαφορετική λειτουργία από τη μηχανή θερμότητας. Λειτουργεί μόνο μέσω μιας ηλεκτρικής μπαταρίας που μεταδίδει ένα άμεσο ρεύμα μετασχηματισμένο σε εναλλασσόμενο ρεύμα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας σπάνια πέφτει σε αυτό επειδή δεν περιέχει τόσα στοιχεία όπως ο κινητήρας θερμότητας. Ωστόσο, εάν συμβεί αυτό, μην διστάσετε να συγκρίνετε τα γκαράζ κοντά σας για να επισκευάσετε τον ηλεκτρικό κινητήρα του αυτοκινήτου σας.

Βρείτε το καλύτερο γκαράζ για να επισκευάσετε τον κινητήρα ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας:

Πώς λειτουργεί ένας κινητήρας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ?

Δεν υπάρχουν πλέον κυλίνδρους, έμβολα και καυσαέρια: ο κινητήρας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι χτισμένος με βάση ένα σύνολο εξαρτημάτων που έχει σχεδιαστεί για να μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανική ενέργεια χάρη στη δημιουργία ενός μαγνητικού πεδίου.

Τι είναι ένας ηλεκτρικός κινητήρας ?

Ένας ηλεκτρικός κινητήρας λειτουργεί χάρη σε μια φυσική διαδικασία που αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Αυτή η διαδικασία συνίσταται στη χρήση ενός ρεύματος για τη δημιουργία ενός μαγνητικού πεδίου στο σταθερό τμήμα του μηχανήματος, ο “στάτορας”, το οποίο, μετακινώντας, θα τεθεί σε κίνηση ένα περιστρεφόμενο δωμάτιο, ο “ρότορας”. Θα ασχοληθούμε με αυτά τα δύο κομμάτια λίγο περισσότερο σε αυτό το άρθρο.

Η αρχή ενός ηλεκτρικού κινητήρα

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κινητήρα θερμότητας και ενός ηλεκτρικού κινητήρα ? Και οι δύο όροι χρησιμοποιούνται συχνά αδιάκριτα. Επομένως, είναι σημαντικό να τα διαφοροποιήσετε από την αρχή. Παρόλο που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σχεδόν ως συνώνυμα, στη βιομηχανία αυτοκινήτων, ένας “ηλεκτρικός κινητήρας” ορίζει ένα μηχάνημα που μετατρέπει την ενέργεια σε μηχανική ενέργεια και επομένως σε κίνηση, ενώ ένας κινητήρας θερμότητας επιτυγχάνει την ίδια εργασία, αλλά με ειδικά χρησιμοποιώντας θερμική ενέργεια. Όταν προκαλούμε τον μετασχηματισμό της θερμικής ενέργειας σε μηχανική ενέργεια, λοιπόν μιλάμε για καύση και όχι ηλεκτρική ενέργεια.

Είναι επομένως ο τύπος της μετατρέψιμης ενέργειας που καθορίζει τον τύπο του κινητήρα, θερμικού ή ηλεκτρικού. Όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, δεδομένου ότι η μηχανική ενέργεια παράγεται από την ηλεκτρική ενέργεια, ο όρος “ηλεκτρικός κινητήρας” χρησιμοποιείται για να περιγράψει το σύστημα που προωθεί το ηλεκτρικό όχημα . Αυτό ονομάζεται έλξη.

Πώς λειτουργεί ένας ηλεκτρικός κινητήρας σε ηλεκτρικό όχημα ?

Τώρα που έχει διαπιστωθεί ότι μιλάμε για ηλεκτρικούς κινητήρες εδώ, και όχι θερμικούς κινητήρες, ας ρίξουμε μια ματιά στη λειτουργία του κινητήρα σε ένα ηλεκτρικό όχημα.

Σήμερα υπάρχουν ηλεκτρικοί κινητήρες σε πολλά καθημερινά αντικείμενα. Εκείνοι που είναι εξοπλισμένοι με DC Motors (DC) έχουν αρκετά βασικά χαρακτηριστικά. Ο κινητήρας συνδέεται απευθείας με μια πηγή ενέργειας και η ταχύτητα περιστροφής εξαρτάται επομένως απευθείας από την ένταση του ρεύματος. Παρόλο που είναι εύκολο να παραχθούν, αυτοί οι ηλεκτρικοί κινητήρες δεν πληρούν τις απαιτήσεις ισχύος, αξιοπιστίας ή μεγέθους ηλεκτρικού οχήματος. Μπορούν ωστόσο να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση των υαλοκαθαριστήρων, των παραθύρων και άλλων μικρών μηχανισμών μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο στάτορας και ο ρότορας

Για να κατανοήσετε τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα φυσικά συστατικά του ηλεκτρικού κινητήρα του. Ξεκινά με καλή κατανόηση των αρχών των δύο κύριων τμημάτων του: ο στάτορας και ο ρότορας. Ένας απλός τρόπος για να θυμάστε τη διαφορά μεταξύ των δύο: ο στάτορας είναι “στατικός”, ενώ ο ρότορας βρίσκεται σε “περιστροφή”. Σε ηλεκτρικό κινητήρα, ο στάτορας χρησιμοποιεί ενέργεια για να δημιουργήσει ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο στη συνέχεια μετατρέπει τον ρότορα.

Πώς λοιπόν ένας ηλεκτρικός κινητήρας λειτουργεί για την παροχή ηλεκτρικού οχήματος ? Αυτό απαιτεί τη χρήση μηχανών εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), οι οποίοι απαιτούν τη χρήση ενός κυκλώματος μετατροπής για να μετασχηματιστούν το ρεύμα DC (DC) που παρέχεται από την μπαταρία. Ας δούμε και τους δύο τύπους ρεύματος.

Ενεργοποιήστε ένα ηλεκτρικό όχημα: εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) VS DC (DC)

Πρώτα απ ‘όλα, για να κατανοήσουμε τη λειτουργία ενός κινητήρα ηλεκτρικού αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ του εναλλασσόμενου ρεύματος και του άμεσου ρεύματος (ηλεκτρικά ρεύματα).

Υπάρχουν δύο τρόποι για την κυκλοφορία του ηλεκτρικού ρεύματος σε έναν οδηγό. Το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) ορίζει ένα ηλεκτρικό ρεύμα στο οποίο τα ηλεκτρόνια αλλάζουν περιοδικά κατεύθυνση. Το Dur Court (DC), όπως υποδηλώνει το όνομά του, κυκλοφορεί προς μία κατεύθυνση.

Οι μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων λειτουργούν με άμεσο ρεύμα. Όσον αφορά τον κύριο κινητήρα του ηλεκτρικού οχήματος (που εξασφαλίζει την πρόσφυση του οχήματος), αυτό το άμεσο ρεύμα πρέπει ωστόσο να μετατραπεί σε εναλλασσόμενο ρεύμα μέσω ενός μετατροπέα.

Τι συμβαίνει όταν αυτή η ενέργεια φτάσει στον ηλεκτρικό κινητήρα ? Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου κινητήρα: σύγχρονο ή ασύγχρονο.

Τύποι ηλεκτρικών κινητήρων

Υπάρχουν δύο τύποι εναλλασσόμενων κινητήρων ηλεκτρικού ρεύματος στην αυτοκινητοβιομηχανία: σύγχρονους κινητήρες και ασύγχρονους κινητήρες. Στην περίπτωση ενός ηλεκτρικού οχήματος, οι σύγχρονοι και ασύγχρονοι κινητήρες έχουν τα δυνατά τους. Το ένα δεν είναι απαραιτήτως “ανώτερο” στο άλλο.

Σύγχρονοι και ασύγχρονοι κινητήρες

Ο ασύγχρονος κινητήρας, που ονομάζεται επίσης μηχανισμός επαγωγής, βασίζεται στον στάτορα που τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια για να παράγει ένα περιστρεφόμενο μαγνητικό πεδίο. Αυτό στη συνέχεια προκαλεί μια διαρκή περιστροφή του ρότορα, σαν να προσπάθησε να καλύψει το μαγνητικό πεδίο χωρίς ποτέ να φτάσει εκεί. Ο ασύγχρονος κινητήρας είναι συχνά εγκατεστημένος σε ηλεκτρικά οχήματα που προορίζονται για εκδρομές μεγάλης και υψηλής ταχύτητας.

Στον σύγχρονο κινητήρα, ο ίδιος ο ρότορας εκπληρώνει τη λειτουργία της ηλεκτρο-προστασίας και έτσι συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία του μαγνητικού πεδίου. Επομένως, η ταχύτητα περιστροφής είναι άμεσα ανάλογη με τη συχνότητα του ρεύματος που τροφοδοτεί τον κινητήρα. Επομένως, ο σύγχρονος κινητήρας είναι ιδανικός για αστική οδήγηση, η οποία γενικά περιλαμβάνει τακτικές στάσεις και επανεκκίνηση χαμηλής ταχύτητας.

Οι σύγχρονοι και ασύγχρονοι κινητήρες λειτουργούν αναστρέψιμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να μετατρέψουν τη μηχανική ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια των φάσεων επιβράδυνσης. Αυτή η αρχή είναι αυτή της πέδησης ανάκαμψης, το οποίο προέρχεται από τον εναλλάκτη.

Εξαρτήματα ηλεκτρικών κινητήρων

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα εξαρτήματα που υπάρχουν στον κινητήρα ενός ηλεκτρικού οχήματος, όπως οι μαγνήτες του ηλεκτρικού κινητήρα, οι σύγχρονοι ανεξάρτητοι κινητήρες διέγερσης ή γενικότερα η ομάδα Motopropulseur.

Μόνιμοι μαγνήτες

Μερικοί σύγχρονοι κινητήρες περιλαμβάνουν έναν μόνιμο μαγνητικό κινητήρα σε επίπεδο ρότορα. Αυτοί οι μόνιμοι μαγνήτες ενσωματώνονται στον χάλυβα ρότορα, δημιουργώντας έτσι ένα σταθερό μαγνητικό πεδίο. Ένας μόνιμος ηλεκτρικός κινητήρας του μαγνήτη έχει το πλεονέκτημα της εργασίας χωρίς τροφοδοτικό. Ωστόσο, απαιτεί τη χρήση μετάλλων ή κραμάτων όπως το νεοδύμιο ή το δυσπροσκόπιο. Αυτά τα “σπάνια εδάφη” είναι σιδηρομαγνητικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν μαγνητικοί και έτσι να μετατραπούν σε μόνιμους μαγνήτες. Χρησιμοποιούνται για ποικίλους βιομηχανικούς σκοπούς: σε ανεμογεννήτριες, ασύρματα εργαλεία και κράνη, δυναμικό ποδηλάτων ή κινητήρες πρόσφυσης εξοπλίζουν ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα !

Πρόβλημα: Το κόστος αυτών των “σπάνιων γαιών” είναι πολύ κυμαινόμενο. Σε αντίθεση με ό, τι υποδηλώνει το όνομά τους, δεν είναι πραγματικά τόσο σπάνια, αλλά βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά στην Κίνα. Επομένως, η χώρα έχει ένα οιονεί μονοπωλείο για την παραγωγή, την πώληση και τη διανομή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κατασκευαστές καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να βρουν εναλλακτικές λύσεις για κινητήρες ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύγχρονοι ανεξάρτητοι κινητήρες διέγερσης

Μία από αυτές τις λύσεις, που διατηρείται από τη Renault για τη Zoe και για το Twingo, το Kangoo και το Mégane Electric. Αυτή η λύση απαιτεί μια πιο περίπλοκη βιομηχανική διαδικασία, αλλά καθιστά δυνατή την αποφυγή προβλημάτων εφοδιασμού, διατηρώντας παράλληλα την εξαιρετική αναλογία μεταξύ του βάρους του κινητήρα και της παραγωγής ροπής που παράγεται.

Ο Guillaume Faurie, επικεφαλής της υπηρεσίας μηχανικής στο εργοστάσιο Renault στο Cléon, προκαλεί την πολυπλοκότητα και την εφευρετικότητα του ηλεκτρικού κινητήρα με έναν ρότορα πηνίου: “Η κατασκευή ενός ανεξάρτητου σύγχρονου κινητήρα απαιτεί συγκεκριμένες διεργασίες περιέλιξης και εμποτισμού. Οι περιορισμοί που συνδέονται με τις προσδοκίες όσον αφορά την απόδοση του προϊόντος, ο στόχος της μείωσης του λόγου βάρους/ισχύος και του υψηλού ρυθμού παραγωγής περιλαμβάνει αποτελεσματικά τη χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών για την υλοποίηση αυτών των διαδικασιών. »»

Η ηλεκτρική ομάδα μοτοσικλέτας

Σε ένα ηλεκτρικό όχημα, ο ηλεκτρικός κινητήρας που περιλαμβάνει τον ρότορα και τον στάτορα αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου: το ηλεκτρικό κινητήρα, ένα συγκρότημα που επιτρέπει τη λειτουργία του ηλεκτρικού κινητήρα.

Στο τελευταίο, βρίσκουμε επίσης ελεγκτές ισχύος:

 • Ο μετατροπέας που ρυθμίζει την ηλεκτρική ενέργεια του κινητήρα για τον έλεγχο της ροπής και της ταχύτητας του.
 • Ο μετατροπέας DCDC, ο οποίος μετασχηματίζει τη συνεχή τάση μπαταρίας 14V για το όχημα στο δίκτυο -σκάφος
 • Ο φορτιστής AC στο πλακέτα και το πλαίσιο C για να επαναφορτίσετε την μπαταρία πρόσφυσης

Τέλος, η μονάδα περιλαμβάνει τον μειωτήρα που προσαρμόζει την ταχύτητα περιστροφής που μεταδίδεται από τον ηλεκτρικό κινητήρα στους τροχούς.

Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων εξασφαλίζει ευέλικτη και αποτελεσματική λειτουργία του ηλεκτρικού κινητήρα. Το αποτέλεσμα ? Το ηλεκτρικό αυτοκίνητό σας είναι σιωπηλό, αξιόπιστο, φθηνότερο και ευχάριστο για οδήγηση !