Trial Swapfiets Power 1: Το Netflix of the Electric Bike – CleanRider, SwapFiets Power 7: Η γνώμη μας για το ηλεκτρικό ποδήλατο προς ενοικίαση

Swerr 7 swapfiets: δοκιμή ποδηλάτου για δαπανηρή αλλά αποτελεσματική ενοικίαση

Μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει τους μπλε μπροστινούς τροχούς τους τόσο χαρακτηριστικούς: αυτό είναι το σημάδι της αναγνώρισης των ποδηλάτων που ενοικιάζονται από την ολλανδική εταιρεία Swapfiets από το 2014, το οποίο τώρα λειτουργεί στη γαλλική επικράτεια. Η ιδέα είναι απλή: μια σειρά συμβατικών ή ηλεκτρικών ποδηλάτων που προσφέρονται για μηνιαίο ποσοστό συνδρομής μεταξύ 12,90 και € 75 το μήνα. Ένα σκούτερ NIU και το σκούτερ αποτελούν επίσης μέρος (40 και 119.50/μήνα αντίστοιχα).

Δοκιμή Power 1 Swapfiets: Το ηλεκτρικό ποδήλατο Netflix

Δοκιμή Power 1 Swapfiets: Το ηλεκτρικό ποδήλατο Netflix

Ενοικίαση ποδηλάτων και όχι ιδιοκτησίας, αλλά δεν μοιράζονται: Εδώ είναι η συνταγή για swapfiets, η οποία προσφέρει στη Λυών, τη Νάντη, το Παρίσι, το Στρασβούργο και την Τουλούζη μια σειρά ποδηλάτων υπό συνδρομή στο μήνα. Ένα netflix της κινητικότητας που δοκιμάστηκε εδώ σε μια ηλεκτρική έκδοση.

Μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει τους μπλε μπροστινούς τροχούς τους τόσο χαρακτηριστικούς: αυτό είναι το σημάδι της αναγνώρισης των ποδηλάτων που ενοικιάζονται από την ολλανδική εταιρεία Swapfiets από το 2014, το οποίο τώρα λειτουργεί στη γαλλική επικράτεια. Η ιδέα είναι απλή: μια σειρά συμβατικών ή ηλεκτρικών ποδηλάτων που προσφέρονται για μηνιαίο ποσοστό συνδρομής μεταξύ 12,90 και € 75 το μήνα. Ένα σκούτερ NIU και το σκούτερ αποτελούν επίσης μέρος (40 και 119.50/μήνα αντίστοιχα).

Η ιδέα είναι, για μια σταθερή μηνιαία τιμή, να υπάρχει πάντα ποδήλατο σε καλή κατάσταση χάρη σε μια υπηρεσία που εμφανίζεται εντός 48 ωρών για οποιαδήποτε επισκευή (ακόμη και μια παρακέντηση) ή αντικατάσταση, που παραγγέλθηκε μέσω της εφαρμογής smartphone της μάρκας. Σε περίπτωση κλοπής, εφαρμόζεται ένα franchise και αντικαθίσταται το ποδήλατο, τουλάχιστον αν ήταν σωστά συνδεδεμένο με τα δύο αντι -κλοπές που παρέχονται.

Προσφέρονται δύο τύποι συνδρομών:

  • “Ευέλικτο” με τέλη εγγραφής (€ 19,50), αλλά τερματίζονται ανά πάσα στιγμή,
  • “πιστός”, Με τουλάχιστον 6 μήνες συνδρομής.

Πολλοί άνθρωποι παράδοσης χρησιμοποιούν την υπηρεσία, αλλά πρέπει να πληρώσουν ένα μηνιαίο συμπλήρωμα € 49,10 για την έντονη χρήση τους, που εκτιμάται σε περισσότερα από 1.000 χλμ./Μήνα. Η παραγγελία γίνεται στον ιστό στο https: // swapfiets.FR ή σε ένα από τα φυσικά καταστήματα.

Ηλεκτρικό και βασικό

Το ποδήλατο Power 1 είναι το Entry -Level Electric Range της προσφοράς SwapFiets, που προσφέρεται στην τιμή promo των € 49,90/μήνα κατά τη στιγμή της δοκιμής μας (€ 59,90 σε κανονικές περιόδους). Είναι ένα μάλλον ουδέτερο ποδήλατο της πόλης, με μικτό ημι-ανοιχτό πλαίσιο σε αλουμίνιο, που προσφέρεται σε 5 ματ χρώματα (δεν μπορείτε να το επιλέξετε κατά την παραγγελία …) και δύο μεγέθη, 49 cm και 55 cm.

Οι τροχοί των 28 ιντσών είναι τοποθετημένοι με μεγάλα ελαστικά αντι-παρενοχλήσεων 47 mm. Δεν υπάρχει αναστολή στο πρόγραμμα, αλλά μια μαλακή σέλα που εξασφαλίζει σωστή άνεση, σε σύζευξη με μεγάλα ελαστικά.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας βρίσκεται στο στρόφαλο, ένα περιουσιακό στοιχείο για ένα επίπεδο εισόδου, καθώς γενικά επιτρέπει μεγαλύτερη ανταπόκριση από έναν κινητήρα που στεγάζεται σε έναν από τους κόμβους των τροχών. Αυτό είναι ένα Shimano Steps E5000 μπλοκ, Με τρία επίπεδα ηλεκτρικής βοήθειας που παραγγέλθηκαν από τη μονάδα ελέγχου με οθόνη LCD στο τιμόνι. Η αφαιρούμενη μπαταρία υπογράφεται επίσης Shimano. Προσφέρει μια σειρά από 60 έως 80 χλμ. Η επαναφόρτιση 50 % γίνεται στις 1:30, πλήρες φορτίο σε 4 ώρες.

Τόσο για το τεχνικό φύλλο αυτού του βασικού αλλά μάλλον καλά παρουσιαζόμενου μηχάνημα, εξοπλισμένο με λάσπες, ένα πλευρικό δεκανίκι, ένα μικρό μπροστινό αγκαλιές και αυτόματα φώτα. Προφανώς, παρά το πλαίσιο αλουμινίου, μην περιμένετε να είναι featherweight σε αυτό το επίπεδο εύρους. Το SwapFiet Electric Bike ζυγίζει 26,6 kg, μια σημαντική μάζα με την οποία ο κινητήρας πρέπει να ασχολείται με μία ταχύτητα. Αυτή είναι η κύρια αδυναμία αυτής της πρότασης, τουλάχιστον μόλις η γη γίνει ανθεκτική.

Στο πιάτο, δεν υπάρχει πρόβλημα, μετά από λίγη λανθάνουσα κατάσταση στην αρχή, η βοήθεια γεμίζει το γραφείο του και σας επιτρέπει να διατηρήσετε ταχύτητα μεταξύ 20 και 25 km/h χωρίς να ανησυχείτε. Αλλά προσέξτε την επίθεση στις πλαγιές του Montmartre, για παράδειγμα, πολύ μακρύ τελικό πολλαπλασιασμό θα απαιτήσει σημαντικές προσπάθειες για να βοηθήσει τον ηλεκτρικό κινητήρα. Ένα άλλο παράπονο, φρενάρισμα που συνήθως απαιτεί χρόνο, με ένα μάλλον μέσο φρένο και ένα σύστημα backbid στο πίσω μέρος, τα ολλανδικά, τα οποία μπορούν εύκολα να μπλοκάρουν τον τροχό.

Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, η ενσωματωμένη διπλή αντι -κλοπή είναι εύκολη στη χρήση, με το κλείδωμα πλαισίου που εμποδίζει τον πίσω τροχό και την αλυσίδα που συνδέεται με το πλαίσιο που επιτρέπει να συνδέεται εύκολα σε σταθερό σημείο. Είναι επίσης απαραίτητο να αφαιρέσετε την μπαταρία για να εξασφαλίσετε το σύνολο και να το επαναφορτίσετε στο σπίτι ή στο γραφείο. Τι να ελπίζουμε να διατηρήσουμε αυτό το προσωπικό μέσο μεταφοράς κατά τη διάρκεια της συνδρομής του, κάτι που δεν θα πρέπει να διαρκέσει πάρα πολύ, διότι σε 1 και μισό ενοικιαζόμενο, θα φτάσουμε σχεδόν στην αξία ενός τέτοιου VAE.

Το SwapFiets είναι πάνω απ ‘όλα ένας εξαιρετικός τρόπος για να δοκιμάσετε εύκολα και σε καλή τιμή στις χαρές των ηλεκτρικά υποβοηθούμενων ποδηλάτων, χωρίς περιορισμούς. Μια εξαιρετική βραχυπρόθεσμη ή μεσοπρόθεσμη λύση, που πρέπει να τεθεί σε προοπτική για την περιοχή του Παρισιού, αν συγκριθεί με το Veligo, περιορίζεται σε 6 μήνες, αλλά με, για 40 €/μήνα, ένα πολύ πιο εξελιγμένο μοντέλο.

Καλά ηλεκτρικά ποδήλατα

Swerr 7 swapfiets: δοκιμή ποδηλάτου για δαπανηρή αλλά αποτελεσματική ενοικίαση

Swing Power 7: Δοκιμή δοκιμής ποδηλάτων για δαπανηρή αλλά αποτελεσματική ενοικίαση - πιστώσεις: M.Lauraux/Mobiwisy

Εάν βρίσκεστε στο Παρίσι και το μικρό στέμμα, έχετε αναμφισβήτητα συναντήσει αυτά τα περίεργα ποδήλατα με μπροστινό μπλε ελαστικό. Κανονική, η υπηρεσία που γεννήθηκε στις Κάτω Χώρες το 2014 και ιδρύθηκε από 3 φοιτητές που επέλεξαν να ξεχωρίζουν καθώς και.

Έφτασε στη Γαλλία το 2019, το SwapFiets προσφέρει τώρα μια σειρά από 4 ποδήλατα. Δύο είναι μυώδη, το πρωτότυπο σε μόλις € 16,90/μήνα και το Deluxe 7 με υψηλό πλαίσιο και 7 ταχύτητες σε € 19,90 μηνιαία. Στο VAE, η μονοκατοικία 1 προσφέρει ενοίκιο € 59,90/μήνα. Δοκιμάσαμε τον Big Brother, το κιβώτιο 7 -Speed ​​Power 7 και την μεγαλύτερη αυτονομία.

Παρουσίαση του ποδηλάτου Power 7

Το Swer -7 Swapfiets είναι η υπηρεσία υψηλής ποιότητας της υπηρεσίας. Αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ολλανδικής κατασκευής, με ολλανδική θέση. Αυτό το ποδήλατο είναι επομένως πολύ αναγνωρίσιμο, όχι μόνο για το μπροστινό μπλε ελαστικό του, αλλά και από το πολύ υψηλό τιμόνι, την υποστήριξη του μπροστινού καλαθιού (επιλογή που περιλαμβάνεται στο μοντέλο μας) και ένα ημι-ανοιχτό πλαίσιο. Επιπλέον, το πράσινο χρώμα του πηλού προσθέτει μια μικρή πρωτοτυπία μπροστά στα μαύρα αντίγραφα, ακόμη και στο περίβλημα της μεταλλικής αλυσίδας.

Swer -style swapfiets

Κάμπινγκ σε μεγάλους τροχούς 28 -ιντσών, το VAE υιοθετεί επίσης ένα ολλανδικό πέδηση. Πρέπει να γίνει στο Retropedage για να φρενάρει στο πίσω μέρος, ενώ στο μπροστινό μέρος του φρένου (με ελεγκτή στα δεξιά του τιμόνι) είναι επίσης μέσω πολύ αποτελεσματικού τυμπάνου. Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις τους και την προσαρμογή τους, αλλά αυτό το σύστημα είναι περίπλοκο σε μια παριζιάνικη κυκλοφορία όπου δεν είναι συμβατό με συχνούς και μερικές φορές βίαιους εγκέφαλους.

Αυτό το μοντέλο φαίνεται προσαρμοσμένο σε μια υποδομή στις Κάτω Χώρες πολύ διαφορετικές από τις διαδρομές αυτοκινήτων, αλλά δύσκολο να χρησιμοποιηθεί το Shimano N7 που ανατρέπεται μεταξύ δύο ταξί, ή μερικές φορές bancals ή μη υπάρχουσες διαδρομές. Και μια φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης στο πρόσωπο ενός αυτοκινήτου μας έχει κερδίσει μια καλή πτώση, συνέπεια της μη ισορροπημένης πέδησης. Απόδειξη της σταθερότητας, το ποδήλατο δεν είχε τίποτα και φύγαμε σαν να μην υπήρχε τίποτα.

Στο τιμόνι της Power 7 Swapfiets

Κατά την οδήγηση, το ποδήλατο ωθεί καλά μέσω του κεντρικού κινητήρα Shimano E-6100 των 60 nm, σε συνδυασμό με τρεις τρόπους βοήθειας. Σημειώσαμε μια σωστή δύναμη, αλλά η μετάδοση του οποίου ήταν μερικές φορές ανομοιόμορφη. Η βοήθεια ήταν ανώμαλη κατά περιόδους, αναγκάζοντας να διπλασιάσει το πεντάλ και να επιστρέψει στο φυσιολογικό μόνο μετά την επανεκκίνηση του ποδηλάτου.

Το κουτί Shimano Nexus στον πίσω κόμβο είναι επίσης ανέφικτο. Πολύ συχνά, η υψηλότερη ταχύτητα (7η), ακόμη και ο 6ος, ζητά να αντιδράσει τον περιστροφικό τροχό στο τιμόνι. Η αναφορά είναι λίγο τυχαία, η οποία θα πρέπει να ενοχλεί τις πολλές παραδόσεις που αγαπούν τα swapfiets. Αλλά εκτιμούμε ότι μπορούμε να κυλήσουμε εύκολα πέρα ​​από 30 χλμ.

Swer 7 Shimano E6100 Swapfiets

Από την άλλη πλευρά, το ποδήλατο είναι πολύ βολικό παρά το μεγάλο μέγεθος και την παθητική θέση. Το τιμόνι διαθέτει επίσης περιστρεφόμενη κλίση για να φιλοξενήσει σε τρελό χώρο. Τέλος, αν δεν έχουμε το μεγάλο καλάθι πριν από εμάς, το οποίο θα άξιζε λίγο πλύσιμο πριν μας αναλάβει. Ελλείψει εναιωρήματος, η άνεση είναι φτωχή, κάνοντας τις φωλιές και τις επιστρώσεις να αισθανθούν επίσης. Τα ηπειρωτικά ελαστικά η Continental Contact απορροφάται περισσότερο, αλλά όχι τόσο όσο τα ισοδύναμα Schwalbe.

Μπαταρία, αυτονομία και επαναφόρτιση swapfiets

Μετά τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, ο Shimano φροντίζει επίσης την μπαταρία. Της χωρητικότητας 504 WH, είναι ημι-κυλινδρικό σχήμα, επιτρέποντας τέλεια ενσωμάτωση στο πλαίσιο. Η SwapFiets επέλεξε να το εμφυτεύσει κάτω. Με λίγο χώρο μεταξύ του πλαισίου και του πίσω τροχού και την ανάγκη για ένα μάνδαλο για να αποφευχθεί η πτώση, προτιμούμε τις μπαταρίες στην κορυφή του σωλήνα.

Πλεονεκτήματα: Ένα κέντρο βάρους εξακολουθεί να είναι χαμηλό, και παίρνοντας τη βροχή λιγότερο (και στην περίπτωση αυτή η άμμος της Σαχάρας παρενέβη κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας). Αφαιρούμενο, η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί στην ισχύ 7 ή έξω. Εν πάση περιπτώσει, δεν συνιστάται να αφήσετε το ποδήλατό σας να σταθμεύει με μπαταρία, γνωρίζοντας ότι η διάρκεια φόρτωσης στο 80% είναι περίπου 5 ώρες με το 1,8 A φορτιστή α. Uncapted, η ένδειξη μπαταρίας υποδεικνύει το επίπεδο φόρτωσης (από τα 5) μέσω μιας σειράς αναλαμπών και όχι ενός μετρητή μπαρ.

Swer -Battery Swapfiets

Όσον αφορά την αυτονομία, η SwapFiets υπόσχεται 100 χιλιόμετρα. Αυτό συμβαίνει στη λειτουργία 2, έναντι 144 στη λειτουργία 1 και 72 σε λειτουργία 3. Όπως γνωρίζετε, η αυτονομία ποικίλλει πολύ ανάλογα με τη λειτουργία βοήθειας, το βάρος του χρήστη/TRICE, της ανύψωσης, της θερμοκρασίας κ.λπ. Εν ολίγοις, στη δοκιμή μας, έχουμε ταξιδέψει 30 χιλιόμετρα πριν χάσουμε το 40% των μπαταριών, σε ψυχρή θερμοκρασία (κάτω των 10 ° C), συχνές στάσεις και μερικές πλαγιές. Σε παρατεταμένη χρήση, μπορούμε επομένως να καλύψουμε 70 χλμ. Χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οθόνη, εφαρμογή και ασφάλεια

Και πάλι Shimano και εγκατεστημένο στα δεξιά του τιμόνι, η οθόνη “SC-5000” είναι κοινή, ορατή για παράδειγμα σε μοντέλα τύπου Gazelle. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση χάρη στα μεγάλα κουμπιά για να κατεβείτε ή να ανεβείτε ως επίπεδο βοήθειας. Η οθόνη είναι καθαρή, μονόχρωμη αλλά φωτισμένη, με ταχύτητα στη μέση, μετρητή 5 -bars (δεν είναι πολύ ακριβής για την αυτονομία), το επίπεδο βοήθειας με τρία μπαρ στα αριστερά. Παρακάτω, τρεις πληροφορίες μετακινούνται το μικρό κεντρικό κουμπί: Η εναπομένουσα αυτονομία (ποικίλλει ανάλογα με τη λειτουργία), χιλιόμετρα και απόσταση από το τρέχον ταξίδι.

Swer -Screen Swapfiets

Σε περίπτωση προβλήματος, ως μηχανική ανησυχία, η εφαρμογή μπορεί να επιτρέψει μια “ανταλλαγή” εάν είναι αδύνατο να μεταβείτε σε ένα από τα καταστήματα. Συνοπτικά, πρέπει να συμφωνήσετε με ένα ραντεβού όπου οι SwapFiets παρεμβαίνουν σε 48 ώρες, με την ανταλλαγή του ποδηλάτου εάν είναι απαραίτητο. Για τα υπόλοιπα, ο αντιμονοπωλιακός τροχός και η αλυσίδα που παραδίδονται με το ποδήλατο επιτρέπουν την αποφυγή της πτήσης. Η αλυσίδα είναι επίσης αρκετή για να φτάσει στον μπροστινό τροχό, ενώ η πίσω αντι -κλειδιά κάνει το κλειδί όταν ανοίγει μία φορά. Παρ ‘όλα αυτά, η Swapfiets χρεώνει μια έκπτωση ακόμη και αν το ποδήλατο έχει κλαπεί με αυτά τα δύο αντι -κλοπές που συνδέονται. (Σε αντίθεση με τον ανταγωνιστή Red-Will για παράδειγμα).

Μπορούμε να σημειώσουμε την απουσία υποστήριξης smartphone, ειδικά αφού το SwapFiets είναι πολύ Λεγεώνα μεταξύ των ανθρώπων παράδοσης. Και δεν υπάρχει ετικέτα GPS είτε σαν σύνθημα.

Τιμή και σύγκριση των swapfiets

Στερεά, μάλλον όμορφα και καλά χτισμένα γύρω από τα εξαρτήματα Shimano, το Swer -7 Swapfiets δεν είναι απαλλαγμένο από ελαττώματα. Και η τιμή δεν δίνεται στο Παρίσι με € 109,90/μήνα, σχεδόν διπλάσια από το Little Brother Power 1 και 3 φορές την τιμή ενός Véligo ! Σας κάνει να σκεφτείτε, επειδή ο ανταγωνισμός προσφέρει πολύ φθηνότερα (βλ. Πίνακα). Μπορούμε να προσθέσουμε ότι το ποδήλατο είναι κατασκευασμένο στις Κάτω Χώρες (όχι πολύ μακριά για την οικολογική πλευρά) και τα ποδήλατα επισκευάζονται σε καταστήματα ή ανακατασκευασμένα/ανακυκλωμένα στην πατρίδα σε περίπτωση μεγάλων ζημιών.

Μηνιαία τιμή 3 μήνες 6 μήνες 1 χρόνος Δέσμευση
Swer 7 swapfiets 109,90 € 330 € 659 € 1.319 € 3 μήνες μίνι
Power 1 Swapfiets 59,90 € 180 € 359 € 719 € 3 μήνες μίνι
Βέλος 40 € 240 € 6 μήνες
Ρητό 75 € 225 € 450 € 900 € Οχι
Ερυθρός 75 € 225 € 450 € 900 € Οχι
Ενοικίαση Decathlon 920ο 90 € 270 € 540 € 1.080 € Οχι

Σήμερα, το SwapFiets υπάρχει σε 70 πόλεις σε 9 χώρες της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας 270.000 μέλη. Στη Γαλλία, εκτός από το Παρίσι, η Swapfiets επέκτεινε την υπηρεσία της στο Strasbourg, τη Λυών και την Τουλούζη, όπου η δοκιμασμένη δύναμη είναι πιο προσιτή (€ 74.90/μήνα).

SWER SWORD SWAPFIETS ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022 Swer Sword Swapfiets Drum Brakes Swerly Anti -Theft Sword Swer 7 Shimano E6100 Swapfiets Swer -Battery Swapfiets SwapFiets Power 7 Boutique

Auto Editor για 15 χρόνια, στο τιμόνι ενός ποδηλάτου, αφού έχει στέκεται και τακτικός χρήστης των δημόσιων συγκοινωνιών, ο Matthieu ενδιαφέρεται για όλες τις μορφές κινητικότητας. Συνδεδεμένο με την περιβαλλοντική αιτία, υποστηρίζει καθαρότερη μεταφορά, νηφάλιος και προσαρμοσμένος σε κάθε ένα.