TAPIE “: Ο Éric de Montgolfier αντιδρά στη σειρά των Netflix, Deezer, Prime, Netflix, Disney … Γιατί οι προσφορές ροής είναι όλο και ακριβότερες – Le Parisien

Deezer, Prime, Netflix, Disney… Γιατί οι προσφορές ροής είναι όλο και ακριβότερες

Το Dark Umière, Long Silences … είναι μια εκπληκτική σκηνή που λαμβάνει χώρα στο τέλος της σειράς Δόλιος Στο Netflix που ήταν πολύ επιτυχημένη από την εκπομπή του, 13 Σεπτεμβρίου. Μετά από έξι επεισόδια που αναδύονται στην επιτάχυνση της ανάβασης ενός Bernard Tapie που οδηγούσε ένα καλπασμό για να φτάσει στην κορυφή της επιχείρησης, της πολιτικής και του αθλητισμού, ο τρελός αγώνας ξαφνικά διακόπτεται ξαφνικά. Δίνει τη θέση του σε μια μακρά ακολουθία, διάλογο περίπου είκοσι λεπτών μεταξύ δύο ανδρών, ένα είδος λεκτικής αναμέτρησης. Για πρώτη φορά, ο Tapie, μέχρι τώρα που κινήθηκε από μια τρελή ενέργεια που τίποτα δεν φαίνεται να είναι σε θέση να σταματήσει, βρίσκεται σε ένα είδος ομολογιακού και γυρίζει γύρω από τα είκοσι χρόνια που μόλις ρέουν.

“Tapie”: Ο Éric de Montgolfier αντιδρά στη σειρά Netflix

Ο εισαγγελέας της υπόθεσης VA-OM που έφερε τον Bernard Tapie, καταδικάστηκε στη φυλακή, είδε τη σειρά που ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου. Και το σχολιάζει για το “The Point”.

Δημοσιεύτηκε στις 09/22/2023 στις 2:01 μ.μ., ενημερώθηκε στις 09/23/2023 στις 2:51 μ.μ

–> ->

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

 • Προσθέστε στα αγαπημένα μου το άρθρο προστέθηκε στα αγαπημένα σας
 • ειδήσεις Google
 • Σχόλιο
 • Μερίδιο
  • Facebook
  • Κελάδημα
  • LinkedIn
  • Whatsapp
  • Ίνσταγκραμ
  • Αντιγράψτε τον σύνδεσμο

  Η ανάγνωση ήχου που προορίζεται για συνδρομητές

  Το Dark Umière, Long Silences … είναι μια εκπληκτική σκηνή που λαμβάνει χώρα στο τέλος της σειράς Δόλιος Στο Netflix που ήταν πολύ επιτυχημένη από την εκπομπή του, 13 Σεπτεμβρίου. Μετά από έξι επεισόδια που αναδύονται στην επιτάχυνση της ανάβασης ενός Bernard Tapie που οδηγούσε ένα καλπασμό για να φτάσει στην κορυφή της επιχείρησης, της πολιτικής και του αθλητισμού, ο τρελός αγώνας ξαφνικά διακόπτεται ξαφνικά. Δίνει τη θέση του σε μια μακρά ακολουθία, διάλογο περίπου είκοσι λεπτών μεταξύ δύο ανδρών, ένα είδος λεκτικής αναμέτρησης. Για πρώτη φορά, ο Tapie, μέχρι τώρα που κινήθηκε από μια τρελή ενέργεια που τίποτα δεν φαίνεται να είναι σε θέση να σταματήσει, βρίσκεται σε ένα είδος ομολογιακού και γυρίζει γύρω από τα είκοσι χρόνια που μόλις ρέουν.

  Εάν η σειρά είναι εν μέρει μια μυθοπλασία και πολλές συντομεύσεις έχουν λειτουργήσει (δεν είναι ντοκιμαντέρ και η οικογένεια του Bernard Tapie είναι πολύ θυμωμένη με τους διευθυντές), αυτή η αντιπαράθεση υπήρχε στην πραγματικότητα. Πρώην υπουργός και προστάτης του OM, συναντήθηκε πραγματικά το 1993, ο Éric de Montgolfier, ο εισαγγελέας της Βαλένθια κατά τη διάρκεια μιας περίεργης συνάντησης κατά την οποία ο επιχειρηματίας προσπάθησε να πείσει τον δικαστή να εγκαταλείψει τη δίωξη στην περίπτωση του ψεύτικου αγώνα VA-OM που θα τον κατακτήσει πτώση (θα καταδικαστεί σε αρκετούς μήνες φυλάκισης). Σήμερα αποσύρθηκε, ο Éric de Montgolfier κοίταξε τη σειρά και επιστρέφει σε αυτή τη συνάντηση.

  Το ενημερωτικό δελτίο πολιτισμού

  Κάθε Τετάρτη στις 4 μ.μ

  Λάβετε τα πολιτιστικά νέα της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε, καθώς και έρευνες, αποκρυπτογραφήσεις, πορτρέτα, τάσεις ..

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !
  Η εγγραφή σας ελήφθη υπόψη με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  Για να ανακαλύψετε όλα τα άλλα ενημερωτικά δελτία μας, πηγαίνετε εδώ: ο λογαριασμός μου

  Διαβάστε επίσης “Tapie”: Ποια είναι η σειρά Netflix που πραγματικά αξίζει με τον Laurent Lafitte ?

  Σημείο: Είδατε τη σειρά Δόλιος, Τι σκέφτηκες ? Και έχετε αναγνωρίσει τον εαυτό σας στον χαρακτήρα του δικαστή που έκανε την Tapie Fall ?

  Éric de Montgolfier: Η σειρά είναι ευχάριστη να κοιτάξει και δεν εμπίπτει σε καρικατούρα, ακόμη και αν πολλά γεγονότα αντιμετωπίζονται με έναν αρκετά εφησυχαστικό τρόπο για τον Bernard Tapie. Είναι αναμφισβήτητα δύσκολο να εκπροσωπώ στην οθόνη και δεν αναγνώρισα τον εαυτό μου σε αυτόν τον απατηλό εισαγγελέα που παίζει τη γάτα και το ποντίκι με tapie καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνάντησής τους. Αυτό που είπαμε στον εαυτό μας δεν είχε αυτή την ένταση. Οι διάλογοι και οι παρατηρήσεις που μου δανείζω είναι στην πραγματικότητα η συλλογή στιγμών της δίκης. Αυτό είναι φυσιολογικό, αφού εκτός από το Tapie και εγώ, δεν υπήρχαν μάρτυρες !

  Είπα πραγματικά στον Tapie την ακόλουθη πρόταση: “Θα μπορούσατε να είστε αστερισμός, ήσασταν μετεωρίτης. Αλλά κατά την ακρόαση, κατά τη διάρκεια του κατηγορητηρίου. Όχι κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης. Η σειρά με παρουσιάζει επίσης να παίζω με φως σαν να τυφλώνει, όπως ένας Επίτροπος της δεκαετίας του 1950. Είναι εντελώς ψευδές. Από την άλλη πλευρά, είναι αλήθεια ότι η καρέκλα της ήταν αρκετά χαμηλή και ότι το δικό μου ήταν αρκετά υψηλό. Δεν ήταν επιλογή από την πλευρά μου, αλλά μια κληρονομιά του προκάτοχού μου. Έβαλε πολύ άβολα. Σηκώθηκε, περπάτησε πολύ και ευρύ στο δωμάτιο για να προσπαθήσει να με πείσει.

  Αλλά με βάση τα πλεονεκτήματα, πώς πραγματοποιήθηκε αυτή η περίεργη συνάντηση με τον Bernard Tapie το 1993 ?

  Η σειρά παρουσιάζει ένα Bernard Tapie που είναι ενσωματωμένος στο γραφείο μου το βράδυ, ενώ πρόκειται να πάω σπίτι. Ο χαρακτήρας μου προσποιείται ότι δεν τον αναγνωρίζει και παίζει τον μικρό δικαστή που έχασε στις στοίβες των αρχείων του, χαρούμενος που βλέπει τον Tapie να πέφτει στο στόμα του λύκου. Τα πράγματα δεν ξόδεψαν καθόλου ! Ο Tapie είχε προσφερθεί να δω τον εαυτό μου έξω από το παλάτι, το οποίο προφανώς αρνήθηκα. Ήταν μια δοκιμή. Η συνάντηση οργανώθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος, μετά από λίγα λεπτά, μας άφησε μόνη μας.

  Επισήμως, όταν δεν τον ρώτησα τίποτα, ήθελε να μου εξηγήσει πώς λειτουργεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο οποίο, δεν ήξερα τίποτα. Κατά την ακρόαση, όταν οι συζητήσεις αφορούσαν το ποδόσφαιρο, είπα όταν είχα ένα μικρόφωνο: «Ήξερα ότι ήμουν μηδέν στο ποδόσφαιρο. Αλλά όχι σε αυτό το σημείο ! Αλλά δεν ήμασταν διαιτητές ποδοσφαίρου στη γη. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που ήταν σημαντικό ήταν η διαφθορά. Αυτή η συνάντηση στοχεύει πάνω απ ‘όλα για να προσπαθήσει να με αποπλανήσει, γιατί η Tapie εργάστηκε έτσι. Ξεκίνησε λέγοντάς μου ότι βγήκε από το Élysée, που δικαιολόγησε την καθυστέρηση του ..

  Ο Tapie έχει δοκιμάσει αρκετές στρατηγικές μαζί μου, όπως κολακεία ή συνεννόηση. Δεν ήταν συνηθισμένος να τον αντιστάθηκε.

  Που του απαντήσατε ?

  Η στρατηγική μου ήταν λίγο λεπτότερη από αυτή που έδωσα στη σειρά. Έτσι είπα λίγο. Είχα συντριπτικά στοιχεία που υλοποίησαν την πραγματικότητα του αρπακτικού αγώνα. Το απόγευμα αυτής της συνάντησης, οι Gendarmes είχαν βρει ένα μεγάλο ποσό μετρητών που θαφτεί στον κήπο της θείας ενός παίκτη του Valenciennes. Αλλά δεν της είπα γι ‘αυτό. Δεν της έδωσα ηθική. Δεν το έκανα ποτέ πριν κάποιος θα συνεχίσω μια μέρα. Δεν είναι ο ρόλος ενός εισαγγελέα. Σε αντίθεση με τον Tapie που ήθελε να πάει γρήγορα και να διευθετήσει αυτή την υπόθεση γρήγορα, ο χρόνος της δικαιοσύνης είναι μεγάλος. Και αυτό είναι ίσως αυτό που τον ενοχλούσε περισσότερο.

  Διαβάστε επίσης Laurent Lafitte: “Δεν έψαχνα για μίμηση με τον Bernard Tapie”

  Αλλά έχετε παραπλανηθεί από αυτόν τον χαρακτήρα ?

  Ήρθε να μου πει ότι αυτή η υπόθεση ήταν ασήμαντη, με την εντύπωση. Δοκίμασε αρκετές στρατηγικές, όπως κολακεία (“Ένας μεγάλος εισαγγελέας σαν εσένα σε ένα τόσο μικρό δικαστήριο ! ), Connivance (“Ένας από τους φίλους μου που σας ξέρει καλά μου είπε ότι θα μπορούσα να σας μιλήσω …”). Δεν ήταν συνηθισμένος να τον αντιστάθηκε. Τέλος, ήταν αδύνατο, το 1993, να αγνοήσουμε ποιος κρύβεται. Έτσι έπρεπε να μείνουμε στα γεγονότα. Και τελικά ξεχάστε τον χαρακτήρα. Έξω από την υπόθεση VA-OM, είχα πάντα μια εκτίμηση γι ‘αυτόν. Είχε ταλέντο. Δεν ήταν εχθρός.

  Από την άλλη πλευρά, και του είπα, νομίζω ότι δεν χρησιμοποίησε θετικά τους πόρους του και για το κοινό καλό. Θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει την ενέργειά του διαφορετικά. Η καριέρα του, ειδικά στην πολιτική, ήταν καταστροφική για την αξιοπιστία των δημόσιων υποθέσεων. Γι ‘αυτό το κατηγορητήριο μου ήταν τόσο σοβαρό. Καθόλου γιατί δεν μου άρεσε το Tapie. Αλλά επειδή ήταν μέλος της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε αυτή τη συμπεριφορά. Οι πολιτικές, όπως οι δικαστές, πρέπει να είναι υποδειγματικές. Γι ‘αυτό ήμουν σκανδαλισμένος από την περίπτωση του «Τείχους των Ιδιώων», αυτοί οι δικαστές που στοχεύουν σε ορισμένες πολιτικές γελοία. Έχουν υποτιμήσει την εικόνα της δικαιοσύνης.

  Η σειρά αγνοεί τις πιέσεις ..

  Ήταν πολύ πολυάριθμα. Αυτά των μέσων ενημέρωσης, μερικά από τα οποία ήταν οπαδοί. Εκείνοι της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι μέρος των Γάλλων παρέμεινε γοητευμένος από τον χαρακτήρα. Εκείνοι των πολιτικών: Ήμασταν σε πλήρη συγκατοίκηση και στο Elysée όπως στο Matignon, ακολουθήσαμε τη μοίρα του Bernard Tapie με μεγάλη προσοχή. Προσπάθησε να ασκήσει πίεση στο υψηλότερο επίπεδο. Εκείνα της καγκελαρίας. Ωστόσο, ήξερα καλά πώς λειτουργεί και δεν είχα πάρα πολλές ψευδαισθήσεις για τους ελιγμούς της καριέρας κάποιου-λέω κάποιους πρεσβύτερους μου, γιατί είχα δουλέψει λίγο νεότεροι. Δεν ήμουν ξεγελάσει και η καριέρα δεν ήταν ο κινητήρας μου.

  Είχα ήδη εργαστεί στο Tapie στο παρελθόν και σε ένα αρχείο που προκαλεί η σειρά, η εταιρεία του Coeur Assistance. Ήταν ήδη θέμα στο οποίο οι πολιτικές πιέσεις ήταν πολύ σημαντικές. Άλλες πιέσεις, εκείνοι των φίλων του Tapie: Σκέφτομαι τον Edmonde Charles Roux (τη σύζυγο του δημάρχου της Μασσαλίας), ο οποίος κάποτε είπε: “Montgoldier, σε αντίθεση με τον Tapie γεννήθηκε με ένα ασημένιο κουτάλι στο στόμα”, προσπαθώντας να προκαλέσει ένα είδος της ταξικής πάλης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δείχνοντας το επώνυμό μου. Μια κλασική προσέγγιση για τη δυσπιστία ενός δικαστή. Είχα επίσης το PJ της Lille που με προειδοποίησε: “Έχετε συμβόλαιο στο κεφάλι σας. Αλλά αρνήθηκα να προστατεύσω. Εάν ένας δικαστής αρχίσει να φοβάται, πρέπει να ανοίξει ένα παντοπωλείο. Το καθήκον μου ήταν να συμβάλω στη δικαιοσύνη.

  Διαβάστε επίσης “Tapie”: Είναι το Netflix Biopic Attacking Justice ?

  Έχετε δει έναν ανελκυστήρα μετά τη δίκη και την απελευθέρωσή του από τη φυλακή ?

  Ναι, σε τηλεοπτική σετ. Κούνησε το χέρι μου, δεν ήταν καθόλου επιθετικός. Είπε σε μερικούς από τους συγγενείς του, μόλις γυρίσει η σελίδα, ότι με σεβάστηκε. Δεν ήταν στη δυσαρέσκεια. Τούτου λεχθέντος, εκείνη την ημέρα, υπήρχε μια ταλαιπωρία. Αλλά εκτρέφει την ένταση στρέφοντας προς τον δημοσιογράφο για να προσπαθήσει να την αποσταθεροποιήσει λίγα λεπτά πριν από το ζωντανό με έναν μάλλον δυσάρεστο τρόπο. Μετά από λίγο, του είπα: “Αυτό είναι αρκετό. Ανταλλάξαμε μια ματιά, τα πράγματα παρέμειναν εκεί.

  Μια ειδοποίηση ή σχόλιο ?

  Μοιραστείτε τη γνώμη σας με άλλα μέλη από το σημείο.

  Αυτή η υπηρεσία προορίζεται για συνδρομητές. Αναγνωρίζω

  Δεν μπορείτε πλέον να αντιδράσετε σε άρθρα μετά την υποβολή εισφορών που δεν ανταποκρίνονται στον χάρτη μετριοπάθειας του σημείου.

  Deezer, Prime, Netflix, Disney… Γιατί οι προσφορές ροής είναι όλο και ακριβότερες

  Αυτή την εβδομάδα, το Prime Video και ο Deezer είδαν την πολιτική τιμολόγησης τους εις βάρος των συνδρομητών τους. Τους τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές τους είχαν κάνει το ίδιο.

  Αρκετές πλατφόρμες ροής που προσφέρουν οπτικοακουστικό περιεχόμενο αύξησαν τις τιμές τους τους τελευταίους μήνες. LP/ Olivier Ariandel

  Λιμάνι της Μασσαλίας, Νοέμβριος 2022. Συνδεδεμένο στο Κέντρο Δεδομένων MRS 3 εγκατεστημένη σε μια παλιά βάση γερμανικών υποβρυχίων, το υποβρύχιο καλώδιο 2-Αφρικής είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο (45.000 χλμ.). LP/Marc LerasΠαρίσι, Ιούνιος 2022. Το KCORP είναι σε θέση να γεμίσει δωμάτια με περισσότερους από 10.000 ανθρώπους, όπως εδώ στο Accor Arena. LP/Maxime Ducher

  Εάν πραγματοποιηθεί η επιχείρηση εξαγοράς, η Microsoft θα πάρει την κατοχή μιας επιχείρησης στον ελιγμό πολλών jugns βιντεοπαιχνιδιών. Reuters/Dado RuvicΟι εκπρόσωποι της Ένωσης των εργαζομένων που εργάζονται σε ένα από τα είκοσι καταστήματα της Apple στη Γαλλία (εδώ της όπερας στο Παρίσι) πιστεύουν ότι δεν ακούστηκαν κατά τις τελευταίες υποχρεωτικές ετήσιες διαπραγματεύσεις. LP/Olivier BoitetΣύμφωνα με μια μελέτη του Arcom με Médiamétrie, περισσότερα από δύο εκατομμύρια ανηλίκους εκτίθενται κάθε μήνα σε πορνογραφικό περιεχόμενο στη Γαλλία. LP/Arnaud JournoisΟι 1.130 φοιτητές από το Lycée Charles de Gaulle de Poissy (Yvelines) εκκενώθηκαν την Τρίτη, για προειδοποίηση βόμβας. LP/Mathilde Debarre

  Οδηγός αγορών του Παρισιού

  • Manomanodays: Crazy προσφορές σε ολόκληρο τον ιστότοπο μόνο για λίγες μέρες (εργαλεία, θέρμανση. Ουσία
  • Ακαταμάχητη πτώση της τιμής στο πάτωμα TINECO ONE S3 SCAUMER
  • Nike Dunk Low Sneakers: θεαματική προσφορά -30% για κατανόηση
  • PS5: Το Amazon συντρίβει την τιμή του ελεγκτή DualSense
  • Επιλογή αγορών