SUV και 4×4 CAR – Οδηγός αγοράς – UFC -Que Choisir, SUV: Ορισμός και έννοια – Ornikar

Τι είναι ένα SUV

Μεταξύ των διαφορετικών εμπορικών σημάτων που προσφέρουν μοντέλα SUV, βρίσκουμε:

SUV και 4×4 αυτοκίνητο

Με 1 στα 3 οχήματα που πωλούνται στη Γαλλία, το τμήμα SUV και 4 × 4 είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Οι προτάσεις είναι πλέον πολύ ποικίλες και κυμαίνονται από το όχημα που προορίζεται για την οικογένεια, με καλή κατοικία και αξιοσημείωτο όγκο φόρτωσης, στον πραγματικό τετρακίνηση όλων των ερεθισμάτων που έγινε για να σκεφτεί έξω από την πίστα.

 • 1. Τι είναι ένα SUV ?
 • 2. Ποια είναι τα καλύτερα SUVs στη Γαλλία ?
 • 3. 4 × 4 ή SUV ?
 • 4. Ποια είναι τα διαφορετικά μεγέθη SUV ?
 • 5. 2 ή 4 τροχούς ?
 • 6. Modularity and Holitability: Κορυφαία SUV
 • 7. Βενζίνη, ντίζελ, υβριδικό ή ηλεκτρικό ?
 • 8. Δυνατότητα διέλευσης: Η ακίνητη περιουσία του Real 4 × 4
 • 9. SUV Χαμηλό κόστος για τα έξοδα κύριου
 • 10. Υπάρχουν SUV “Made in France” ?

Δοκιμάστε που επιλέγουν: Δοκιμή SUV και 4×4

Peugeot Citroen Renault SUV άνοιγμα

Τι είναι ένα SUV ?

Το ακρωνύμιο SUV, για Οχημα σπορ χρήσης (κυριολεκτικά “αθλητικό όχημα”), χαρακτηρίζει μοντέλα με σώμα Bicorps και βρίσκονται μεταξύ του minivan και του all-terrain. Η ανυψωμένη θέση οδήγησης, η κατοικία τους και ο σχεδιασμός τους είναι οι κύριοι λόγοι για την επιτυχία τους. Για δέκα χρόνια, το τμήμα SUV έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα στη γαλλική αγορά με το 2018, το 36 % μερίδιο αγοράς. Η τρέλα είναι τέτοια που τώρα όλοι οι κατασκευαστές προσφέρουν τουλάχιστον ένα μοντέλο στον κατάλογό τους. Επομένως, η επιλογή έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό με, σήμερα, περισσότερα από εκατό μοντέλα διαθέσιμα. Μέσα στην κατηγορία SUV, μπορούμε τώρα να βρούμε κουπόνια όπως το Land Rover Range Rover Evoque και ακόμη και μετατρέψιμα όπως το Volkswagen T-Roc Cabriolet (μάρκετινγκ από το 2020). Ένα SUV μπορεί επίσης να γίνει διασταύρωση (που μπορεί να μεταφραστεί από το “Mix”) όταν η γραμμή του είναι πιο κοντά σε αυτή ενός sedan. Αυτό είναι για παράδειγμα η περίπτωση του Audi Q2, του Kia Stonic ή του Suzuki Vitara.

Η αγορά SUV στη Γαλλία (Source CCFA)

Από το 2013, η αγορά SUV στη Γαλλία συνέχισε να αυξάνεται για να υπερβαίνει το ένα τρίτο των πωλήσεων το 2018.

Ποια είναι τα καλύτερα SUVs στη Γαλλία ?

Το 2018, μεταξύ των 100 καλύτερων μοντέλων στη Γαλλία, υπάρχουν 41 κατασκευαστές SUV (Πηγή Γαλλικών Αυτοκινήτων – CCFA)). Αυτό αντιπροσωπεύει 782.453 εγγραφές στα περίπου 2,174 εκατομμύρια ελαφρά οχήματα που βρήκαν τους αποδέκτες το 2018. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι αστικά SUV ή συμπαγή γαλλικά εμπορικά σήματα. Έτσι, από τα πρώτα 10 SUV που πωλήθηκαν και αν θεωρούμε τα εμπορικά σήματα Dacia και Nissan ως οιονεί γαλλικές μάρκες που βρίσκονται στην πτυχή της Renault και χρησιμοποιούν κοινές πλατφόρμες, μόνο δύο ξένα σήματα ενσωματώνουν τη λίστα: Volkswagen και Toyota.

Τα καλύτερα SUV που πωλούνται στη Γαλλία

Μεταξύ των 100 καλύτερων αυτοκινήτων στη Γαλλία, υπάρχουν 41 SUV και τα γαλλικά εμπορικά σήματα είναι από τις πιο εκπροσωπούμενες στις κορυφαίες 10.

4 × 4 ή SUV ?

Τα SUV διαφοροποιούνται από τα πραγματικά οχήματα όλων των τετραγωνικών οδών (4 × 4) από το πιο αστικό σχεδιασμό και το σχεδιασμό τους παρόμοιο με αυτό ενός κλασικού sedan. Τα περισσότερα από τα μοντέλα που προσφέρονται σήμερα προέρχονται από ένα sedan. Για παράδειγμα, το Renault Captur χρησιμοποιεί την ίδια βάση με το clio Citadine. Και, ακόμη και αν υπάρχουν SUV 4 × 4, οι διασταυρωμένες ικανότητές τους παραμένουν πολύ περιορισμένες. Τα SUV δεν προορίζονται πραγματικά να σκεφτούν έξω από την πίστα για την έλλειψη εκκαθάρισης εδάφους και έναν μηχανικό πραγματικά σχεδιασμένο για διασταύρωση.

SUV Renault Captur

Αντίθετα, ο “πραγματικός” all-terrain, αναγκαστικά σε 4 τροχούς, όπως το Jeep Wrangler, Land Rover Defender ή Mercedes G-Class, είναι σε θέση να απαλλαγεί από σχεδόν όλα τα εμπόδια σε όλες τις καταστάσεις.

SUV Jeep Wrangler

Ποια είναι τα διαφορετικά μεγέθη SUV ?

Η τρέλα είναι τέτοια που, μέσα στο τμήμα SUV, οι διαφορετικές κατηγορίες που ταξινομούνται εμφανίστηκαν σύμφωνα με το μήκος τους. Έτσι, όπως και για τα sedans, υπάρχουν αστικά (ή μικρά), συμπαγή, οικογενειακά και μεγάλα SUV.

Αστικά SUV ή μικρά SUV

Αυτά είναι τα πιο διαδεδομένα στη γαλλική αγορά. Το μέγιστο μήκος τους είναι περίπου 4,20 μ.

SUV Volkswagen T Σταυρός

Αστικά παραδείγματα SUV

Citroën C3 Aircross

Opel Crossland x

Συμπαγή SUV

Αναπτύχθηκε σε πλατφόρμες που ανήκουν στα συμπαγή sedans, τα συμπαγή SUV μετράνε λιγότερο από 4,50 m.

SUV Renault Kadjar

Συμπαγή παραδείγματα SUV

Citroën C5 Aircross

Οικογενειακά SUV

Με ένα μήκος που μπορεί να περιμένει 4,70 μ., Τα οικογενειακά SUV είναι μερικές φορές εξοπλισμένα με 7 θέσεις, σε σειρά ή προαιρετικά.

SUV Toyota RAV4

Παραδείγματα οικογενειακού SUV

Τα μεγάλα SUV

Αυτά είναι τα πιο επιβλητικά SUV με ένα περιβάλλον μήκος – και μερικές φορές ακόμη και υπερβολικά – τα 5 μέτρα. Είναι επίσης σε αυτή την κατηγορία ότι βρίσκουμε μάρκες πολυτελείας όπως το Maserati ή το Tesla.

SUV Volkswagen Touareg

Παραδείγματα μεγάλων SUV

Land Rover Range Rover

2 ή 4 τροχούς ?

2x4 4x4 Wheel Drive

Εάν οι “πραγματικοί” άνθρωποι όλων των ερεθημάτων έχουν όλα σε σειρά 4 τροχών, αυτό δεν συμβαίνει με SUVs. Παρ ‘όλα αυτά, μερικοί μπορεί να λάβουν μια κίνηση All -Wheel. Αυτό είναι για παράδειγμα η περίπτωση των BMW X1, X3 ή X5 των οποίων οι εκδόσεις SDRIVE είναι σε 2 τροχούς (4 × 2) και το XDRIVES σε 4 -wheel drive (4 × 4). Το Dacia Duster, τώρα μόνο στην έκδοση ντίζελ DCI 115 και με εξαίρεση το φινίρισμα πρόσβασης, είναι επίσης διαθέσιμο σε 4 × 4, όπως ακριβώς και το Mazda CX-30 ή το Fiat 500x.

Το ενδιαφέρον ενός SUV 4 -wheel drive είναι να έχει καλύτερες κινητικές δεξιότητες, επομένως αυξημένο χειρισμό. Ένα σαφές πλεονέκτημα όταν οι συνθήκες κυκλοφορίας είναι περίπλοκες: βροχή, χιόνι, δρόμοι με εκκαθάριση … το μειονέκτημα τους είναι να εμφανίζουν μια ελαφρά υπερκατανάλωση καυσίμων, ένα πρόσθετο κόστος αγοράς και ένα κόστος συχνά υψηλότερης χρήσης (τα ελαστικά φθοράς μπορεί να είναι ταχύτερα). Ωστόσο, πέρα ​​από αυτά τα πλεονεκτήματα, η επιλογή μιας έκδοσης 4 τροχών υπαγορεύεται από τους τύπους ταξιδιού που κάνετε. Εάν οδηγείτε μόνο στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο, το ενδιαφέρον 4 × 4 είναι περιορισμένο. Αντίθετα, εάν μένετε στα βουνά ή ρυμουλκούμε τακτικά ένα τροχόσπιτο, ένα όχημα 4 -wheel drive θα είναι πιο κατάλληλο.

Όσον αφορά το πραγματικό all-terrain, η κίνηση 4 τροχών είναι απαραίτητη επειδή τους δίνουν ακραία ευελιξία που θα τους επιτρέψει να ξεπεράσουν τα δύσκολα εμπόδια και να βγουν από πολύ ευαίσθητες καταστάσεις.

Modularity and Holitability: Κορυφαία SUV

Volkswagen Tiguan Allspace Volkswagen Trunk

Αποτυγχάνοντας να είναι πραγματικοί backpackers, τα SUV έχουν καλή κατοικία και αξιόλογη modularity. Επομένως είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για οικογενειακή χρήση. Θα είναι ένας άξονας σύγκρισης για να βρείτε το πιο ευπροσάρμοστο όχημα σε καθημερινή βάση. Όπως και με τα minivans, τότε θα είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε την ευκολία χειρισμού όταν τα καθίσματα μπορούν να διπλωθούν. Είναι επίσης σοφό να γνωρίζουμε αν, μόλις επιστρέψουν, έχουμε ένα επίπεδο πάτωμα: αυτό είναι ένα καλό σημείο που διευκολύνει σημαντικά τη φόρτωση ογκών αντικειμένων. Ομοίως, ο αριθμός και ο όγκος της προτεινόμενης αποθήκευσης καθώς και ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων πρέπει να μελετηθούν στενά. Ορισμένα μοντέλα SUV μπορούν επίσης να προσφέρονται σε μια έκδοση 7 -θέσεων (συνήθως μεγάλα SUV), είτε σε σειρά είτε προαιρετικά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι χρήσιμο να εκτιμηθεί η ευκολία πρόσβασης σε αυτά τα μέρη και στην άνεση τους, χωρίς να ξεχνάμε ότι αυτά είναι συχνά βοηθητικά καθίσματα που δεν προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών με τα άλλα μέρη. Παραδείγματα SUV 7 θέσεων: Nissan X-Trail, Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Tesla Model X, Volkswagen Tiguan Allspace ή Volvo XC90.

Αντίθετα, οι πραγματικοί άνθρωποι όλων των ερεθημάτων γενικά δεν προσφέρουν την ίδια απόδοση όσον αφορά τη modularity και τα καθίσματα τους δεν είναι πάντοτε ανασυρόμενα. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σε μια έκδοση 7 θέσεων όπως το Toyota Land Cruiser.

Βενζίνη, ντίζελ, υβριδικό ή ηλεκτρικό ?

Εάν η συντριπτική πλειονότητα των SUV είναι διαθέσιμη με θερμικούς κινητήρες βενζίνης ή ντίζελ, οι ηλεκτρικές μηχανές (100 % ηλεκτρικό ή υβριδικό) αρχίζουν να κάνουν μια θέση στους καταλόγους πολλών κατασκευαστών αυτοκινήτων. Για τη BMW, στα 12 ηλεκτροκίνητα μοντέλα που διατίθενται στα τέλη του 2019 (ο Γερμανός κατασκευαστής παρέχει 25 μοντέλα το 2025), το ένα τέταρτο είναι SUVs. Το DS Automobiles φτάνει επίσης στο Electric με το DS 3 Crossback E-Tense, ενώ οι Ιάπωνες κατασκευαστές, Honda, Lexus και Toyota, στοιχηματίζουν στο υβριδικό για τα SUV τους. Έτσι, το συνολικό μερίδιο των πετρελαιοκινητήρων στη Γαλλία συνεχίζει να μειώνεται, τον Ιούλιο του 2019, το χαμηλότερο επίπεδο με μόνο μερίδιο αγοράς 34 % (σε σύγκριση με 47 % 2 χρόνια νωρίτερα).

Η επιλογή της κινητοποίησης εξαρτάται ουσιαστικά από τη χρήση. Εάν είστε αστικοί και δεν οδηγείτε πολύ στο δρόμο, το ηλεκτρικό ή το υβριδικό παίρνει όλο το νόημά τους. Το δεύτερο θα οδηγήσει μόνο λίγα χιλιόμετρα σε 100 % ηλεκτρική λειτουργία, αλλά για μια τιμή αγοράς σημαντικά χαμηλότερη από αυτή ενός εντελώς ηλεκτρικού μοντέλου.

Ds3 crossback e-tense

Το ηλεκτρικό θα είναι κατάλληλο για αστική χρήση, αλλά και, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, στην ύπαιθρο. Πράγματι, ο περιορισμός της επαναφόρτισης είναι πολύ χαμηλότερος στις επαρχίες, όπου το μεμονωμένο βιότοπο είναι συχνότερο. Είναι επομένως δυνατό να επαναφορτίσετε τακτικά το ηλεκτρικό όχημά σας τη νύχτα χωρίς να ανησυχείτε για την αυτονομία. Ωστόσο, το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού SUV παραμένει ένας ισχυρός περιορισμός.

Για μια μικτή χρήση της πόλης και του δρόμου, βενζίνη φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση. Πράγματι, στο δρόμο, το υβριδικό δεν προσφέρει κατ ‘ανάγκην περισσότερο από την άποψη της κατανάλωσης. Αντίθετα, δεδομένου του μεγαλύτερου βάρους του μηχανήματος, η όρεξη μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αρκετούς deciliters. Επιπλέον, με ένα υβριδικό, η χωρητικότητα της δεξαμενής μειώνεται συχνά για να αφήσει χώρο για να στεγάσει τις μπαταρίες. Αυτό θα χτυπήσει την αυτονομία.

Εάν οδηγείτε πολύ στο δρόμο και στον αυτοκινητόδρομο, ο κινητήρας ντίζελ θα είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση. Αυτή η κινητοποίηση παραμένει το λιγότερο άπληστο και, με ίσες επιδόσεις, λιγότερο εκπομπή CO2. Επιπλέον, η μεγαλύτερη ροπή της θα παρέχει καλύτερη άνεση εάν πρέπει να ρυμουλκήσετε ένα ρυμουλκούμενο ή ένα τροχόσπιτο.

Σκεφτείτε εναλλακτικές ενέργειες

Οι βενζινοκινητήρες μπορούν να είναι εξοπλισμένοι για να λειτουργούν είτε με αέριο (LPG) είτε με E85, ένα εναλλακτικό καύσιμο υπερθεαόλης Superethanol. Εάν το πρώτο απαιτεί την εγκατάσταση μιας δεξαμενής ad hoc, Η χρήση του δεύτερου απαιτεί μόνο μια “απλή” αλλαγή στην ηλεκτρονική σειρά. Ανάλογα με τη χρήση του οχήματος, το κόστος μετασχηματισμού για αυτές τις λύσεις θα αποσβένεται μετά από 2 ή 3 χρόνια χρήσης.

Τι είναι ένα SUV ?

Η συντομογραφία SUV σημαίνει “Οχημα σπορ χρήσης“Στα αγγλικά ή” αθλητικό όχημα κοινής ωφέλειας “στα γαλλικά. Αυτός ο όρος δόθηκε προηγουμένως στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας 4×4 που χρησιμοποιήθηκαν στην Αμερική. Σήμερα χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό όλων των οχημάτων εμφάνισης όλων των εδάφους που μπορούν να συμπεριφέρονται σαν ένα κλασικό sedan. Επομένως, το SUV μπορεί, εξ ορισμού, να χρησιμοποιηθεί επίσης στο οικογενειακό περιβάλλον, αναμειγνύοντας τις έννοιες του 4×4 έξω και το minivan μέσα.

Οχήμα SUV στο δρόμο

 • SUV: Ορισμός
 • Χαρακτηριστικά ενός οχήματος SUV
 • Τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος SUV
 • Τα μειονεκτήματα ενός οχήματος SUV
 • Εξέλιξη και ανέκδοτο σχετικά με οχήματα SUV

SUV: Ορισμός

Ένα SUV είναι ένα όχημα του οποίου η σιλουέτα είναι αναγνωρίσιμη: επωφελείται από μεγάλο μέγεθος, συχνά συγκρίνεται με διαλείμματα ή minivans. Το όχημα SUV μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οδήγηση εκτός δρόμου ή για να το ρυμουλκήσει. Είναι επίσης ένα όχημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινές διαδρομές και οικογενειακή οδήγηση, επειδή η χρήση του έχει γίνει πιο δημοκρατική και έχει γίνει κοινή στα σπίτια. Προφανώς, το SUV μοιάζει με ένα 4×4 Αλλά δεν είναι απαραιτήτως ένα παρά το 4-τροχό που επιτρέπει να κάνει all-terrain. Χρησιμοποιείται περισσότερο ως κλασικό τουριστικό αυτοκίνητο, σε αντίθεση με τα οχήματα όπως Δρομέας Και Τζίπ ποιες είναι οι μάρκες αναφοράς 4×4. Το SUV είναι μεγάλο και υψηλό, επιτρέποντας τη μεταφορά μεγάλων αντικειμένων ή πολλών επιβατών ενώ παραμένει άνετα. Ωστόσο, οι ηλεκτρονικές συσκευές που το συνθέτουν, ωστόσο.

Στον σημερινό τομέα αυτοκινήτων, μπορούμε να πούμε ότι το SUV βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τάσης και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο. Γενικά, τα μοντέλα SUV περιέχουν 5 έχω 6 μέρη.

Μεταξύ των διαφορετικών εμπορικών σημάτων που προσφέρουν μοντέλα SUV, βρίσκουμε:

 • Το συμπαγές SUV που πρότεινε η Peugeot, Citroën, Dacia…
 • Το SUV μεσαίας τάξης: Audi Q3, Renault, Skoda
 • Το μεγάλο SUV: Audi, Honda, Kia.

Χαρακτηριστικά ενός οχήματος SUV

Παρά τη χρήση της οικογένειάς του, ένα SUV κατέχει ένα Ισχυρή κινητήρια, Ως εκ τούτου, το όνομα του “αθλητισμού”. Ορισμένα οχήματα SUV μπορούν επομένως να χρησιμοποιηθούν για να ρυμουλκήσουν βαριά φορτία πολλών τόνων. Ένα SUV μπορεί να πωληθεί σε 7, 5 ή 3 πόρτες. Όλα εξαρτώνται από τη χρήση που θέλετε να το κάνετε. Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, τα περισσότερα SUV έχουν 4 -wheel drive, αλλά μερικά λιγότερο ακριβά μοντέλα έχουν μόνο δύο.

Μιας επιβλητικής φύσης, το σασί SUV είναι τοποθετημένο σε μεγάλους τροχούς. Με ένα τεράστιο σώμα, το όχημα SUV διαχέει ένα αίσθημα ασφάλεια, Ταχύτητα και άνεση.

Όσον αφορά τον κινητήρα τους, τα SUV έχουν γενικά θερμικός κινητήρας. Ορισμένα μοντέλα είναι σήμερα εξοπλισμένα με ηλεκτρική πρόωση, ενώ άλλα είναι επαναφορτιζόμενα υβριδικά SUV. Το βάρος και το επιβλητικό σώμα αυτού του οχήματος παίζουν πολύ στην κατανάλωση καυσίμου που δεν σέβεται πολύ το περιβάλλον.

Τα SUV μπορούν επίσης να καλούνται διασταύρωση, Επειδή αντιπροσωπεύουν ένα μείγμα μεταξύ ενός sedan και ενός 4×4. Ο όρος crossover είναι μια λέξη που εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1980. Χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό ενός μείγματος μεταξύ του βασικού SUV (πιο κοντά στο όχημα όλων των εδάφους) και το sedan, το οποίο έχει γεννήσει το όχημα SUV που γνωρίζουμε σήμερα.

Τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος SUV

Ένα όχημα SUV εκτιμάται για το ασφαλές του αποτέλεσμα χάρη στο ύψος του, προσφέροντας μια άνετη υπερυψωμένη θέση οδήγησης, καθιστώντας δυνατή την καλύτερη κατανόηση του δρόμου για τον οδηγό χάρη στην καλύτερη ορατότητα. Για τους επιβάτες, το εσωτερικό είναι ευρύχωρο και άνετο. Σήμερα, μπορούμε να βρούμε οχήματα SUV στο πολύ διαφορετικοί προϋπολογισμοίs, ανάλογα με τις επιλογές και το επιλεγμένο μοντέλο. Η επιτυχία του οφείλεται στο προφίλ crossover και πολλαπλών λειτουργιών, το οποίο το επιβάλλει λόγω του σχεδιασμού και της δύναμής του.

Τα μειονεκτήματα ενός οχήματος SUV

Τα οχήματα SUV δεν εκτιμώνται από όλους επειδή έχουν επίσης μη αρνητικά σημεία. Το αίσθημα προστασίας που δίνεται από το αμάξωμα μπορεί μερικές φορές να είναι υπερβολικό και προκαταλήψεις στους πιο ευάλωτους χρήστες όπως οι πεζοί ή τα μικρότερα οχήματα, εμποδίζοντας τους να έχουν σωστή ορατότητα στους κινδύνους του δρόμου. Για παράδειγμα, κάνει ένα SUV Peugeot 10 εκατοστά Περισσότερο από ένα κλασικό sedan Peugeot.

Μελέτες καταδεικνύουν ότι τα SUV εμπλέκονται σε πιο θανατηφόρα ατυχήματα πεζών από ό, τι τα οχήματα που μοιάζουν με sedan, με ταυτόσημη ταχύτητα σε ένα αστικό περιβάλλον. Το βάρος τους αναπτύσσει μια πολύ ισχυρή κινητική ενέργεια, η οποία μπορεί επίσης να είναι καταστροφική για τους επιβάτες από άλλα οχήματα σε περίπτωση σύγκρουσης. Μετά από αυτά τα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία, τα οχήματα SUV έχουν βελτιωθεί και προσαρμοστεί από την άποψη του ύψους, λιγότερο επικίνδυνο προς άλλους χρήστες του δρόμου.

Η υψηλή κατανάλωση οχημάτων όσον αφορά το καύσιμο είναι επίσης αμφιλεγόμενη: Τα SUV ήταν η δεύτερη αιτία αυξημένων εκπομπών CO2 στον κόσμο μεταξύ 2010 Και 2018. Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα οχήματα SUV καταναλώνουν κατά μέσο όρο 25% Περισσότερα καύσιμα από τα αυτοκίνητα της πόλης και τα συμβατικά sedans.

Εξέλιξη και ανέκδοτο σχετικά με οχήματα SUV

Τα πρώτα SUV εμφανίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τα χρόνια 60. 10 χρόνια αργότερα, βλέπουμε τα πρώτα μοντέλα να αναπτύσσονται στην Ευρώπη, τα οποία σταδιακά τροποποιούνται για να χρησιμοποιηθούν ως οικογενειακό sedan. Η χρήση του SUV είναι ένα πραγματικό αποτέλεσμα του μόδα, Ωστόσο, δεν είναι τα πιο οικολογικά οχήματα: μια στροφή προς το ηλεκτρικό θα ήταν σοφό για τους περισσότερους κατασκευαστές προκειμένου να βελτιωθεί το αποτύπωμα άνθρακα των οχημάτων τους.