Renault Rafale: Το SUV 300 ίππων που στοχεύει τους ουρανούς – ψηφιακό, Renault Rafale 2023: Πρώτες εντυπώσεις στο νέο High -End Renault

Renault Rafale 2023: Πρώτες εντυπώσεις στο νέο High -End Renault

Δεν ήταν καμία μετριοφροσύνη που η Renault επέλεξε να καλέσει το νέο της Rafale Coupe SUV. Αναφορά της αεροναυτικής και της εθνικής υπερηφάνειας, το Rafale είναι ένα αεροπλάνο μαχητής Omnirôle που έχει σχεδιαστεί για να κυριαρχεί στους ουρανούς όπου αναπτύσσεται. Η συγγένεια με ένα διαμαντένιο αυτοκίνητο είναι λεπτή για να αντιληφθεί, αλλά οι γνώστες θα θυμούνται το Caudron-Renault Rafale, ένα αεροπλάνο μεμονωμένων θέσεων αναφοράς στην εποχή του, με ταχύπλοα ρεκόρ που δημιουργήθηκαν το 1934. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Renault Rafale λαμβάνει χώρα στην κορυφή της σειράς του κατασκευαστή και στοχεύει να κάνει την τελευταία αναφορά στον τομέα των αυτοκινήτων premium.

Renault Rafale: Το SUV κομμένο με 300 ίππους που στοχεύει στους ουρανούς

Αποκαλύφθηκε στις 18 Ιουνίου στην αεροναυτική και το χώρο στο Le Bourget, το Renault Rafale, ένα SUV coupé, μεταφέρει όλες τις ελπίδες της γαλλικής μάρκας, που σκοπεύει να πετάξει τον ανταγωνισμό με ένα τέτοιο υποβλητικό όνομα.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Δεν ήταν καμία μετριοφροσύνη που η Renault επέλεξε να καλέσει το νέο της Rafale Coupe SUV. Αναφορά της αεροναυτικής και της εθνικής υπερηφάνειας, το Rafale είναι ένα αεροπλάνο μαχητής Omnirôle που έχει σχεδιαστεί για να κυριαρχεί στους ουρανούς όπου αναπτύσσεται. Η συγγένεια με ένα διαμαντένιο αυτοκίνητο είναι λεπτή για να αντιληφθεί, αλλά οι γνώστες θα θυμούνται το Caudron-Renault Rafale, ένα αεροπλάνο μεμονωμένων θέσεων αναφοράς στην εποχή του, με ταχύπλοα ρεκόρ που δημιουργήθηκαν το 1934. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Renault Rafale λαμβάνει χώρα στην κορυφή της σειράς του κατασκευαστή και στοχεύει να κάνει την τελευταία αναφορά στον τομέα των αυτοκινήτων premium.

Renault Austral E-Tech Hybrid 200 Chonic Iconic: Τέλος ένας σοβαρός ανταγωνιστής στο Peugeot 3008

Πίσω από μια εμφάνιση (πάρα πολύ) κλασική, το Renault Austral κρύβει μια σειρά από νέα προϊόντα και επιχειρήματα που αποσκοπούν να το κάνουν καλύτερα πωλήσεις.

Σαν νότιο αέρα

Οι περισσότεροι παρατηρητές δεν θα έχουν αποτύχει να σημειώσουν ότι όπως και ο τελευταίος χώρος VI, αυτός ο νεοφερμένος εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα CMF-CD που εισάγεται με το Renault Austral SUV που ξεκίνησε στα τέλη του 2022. Για την καρικατούρα, θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το χώρο ως εκτεταμένο Αυστραλία, και αυτή η έκρηξη ως νότια περικοπή, η οποία θα ισοδυναμούσε με την ελαχιστοποίηση του έργου των μηχανικών και των σχεδιαστών από την Renault.

Οι κακές γλώσσες δεν θα αποτύχουν να αφομοιώσουν αυτή την έκρηξη σε μια απλή αναδιάρθρωση του Arkana, ένα άλλο SUV Renault με το σώμα τύπου “fastback”, αλλά δεν συμβαίνει. Πράγματι, αυτό το νέο νέο είναι πολύ υψηλότερο από το Arkana, που αποδεικνύεται από τον προχωρημένο εξοπλισμό της. Η γυάλινη οροφή που ονομάζεται Solarbay είναι ηλεκτρονικά αντικείμενα, μια τεχνολογία που συνήθως προορίζεται για μάρκες premium (Porsche Taycan ή BMW IX). Επομένως, είναι δυνατόν να το ρυθμίσετε σε τέσσερις θέσεις: αδιαφανές, διαφανές, αδιαφανές στο πίσω μέρος και διαφανής μπροστά και αντίστροφα.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Για να ενισχύσει τη μοναδική του θέση στην περιοχή Renault, το Rafale είναι διακοσμημένο με αποκλειστικά καθίσματα που καλύπτονται με ανακυκλωμένο Alcantara 61 %. Επομένως, έρχεται να περπατήσει στα σύνολα του μοναδικού άλλου κατασκευαστή για να προσφέρει τέτοια υπερβολή: η Ferrari και η purosangue του. Το πιλοτήριο επέλεξε το μέρος του για μια πρωτότυπη πρόταση ανάμειξης και φελλό που υποτίθεται ότι προσφέρει ένα άγγιγμα γαλλικής βελτίωσης.

Δοκιμή: υβριδικό / επαναφορτιζόμενο αυτοκίνητο
Renault Espace VI 7 θέσεις Εικονικά: Μια εγκαταλελειμμένη κληρονομιά

Renault Espace, ένα όνομα που ενσωματώνει την ουσία των πρακτικών και λειτουργικών αυτοκινήτων. Πρωτοπόρος πριν από 40 χρόνια αυτοκίνητα για να ζήσουν.

300 ίππους και τέσσερα -τροχόσπιτα

Από την πλευρά της κινητικοποίησης, η Renault εμπιστεύεται την υβριδική ομάδα ηλεκτρονικής τεχνολογίας που υπάρχει ήδη σε διάφορα μοντέλα της μάρκας. Το τελευταίο καλεί έναν κινητήρα θερμότητας 1,2 L τριών κυλίνδρων με ισχύ 130 ίππων σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, φέρνοντας ισχύ σε 200 άλογα.

Μια νέα έκδοση θα πρέπει να κάνει την εμφάνισή της, προσθέτοντας έναν κινητήρα στον πίσω άξονα και αυξάνοντας το ιππικό σε 300 ίππους, ενώ παράλληλα χορήγησε την έκρηξη τεσσάρων κιβωτίων κίνησης τεσσάρων τροχών. Θα βρούμε επίσης το 4 -wheeled 4 -wheeled σύστημα, το οποίο θα πρέπει να προσφέρει ένα υποδειγματικό δρόμο και ευκινησία σε αυτό το SUV φούσκωμα Εξοπλισμένο με διευρυμένες διαδρομές 4 cm σε σύγκριση με την Αυστραλία.

Το πιλοτήριο είναι επίσης χαρακτηριστικό της μάρκας Diamond, χρησιμοποιώντας το σύστημα σύνδεσης OpenR: Λειτουργία στο Android, εμφανίζει πληροφορίες οδήγησης και ψυχαγωγία σε δύο πλάκες με τη μορφή.

Αντίπαλος και αδελφός του Peugeot 408

Η γραμμή μολυβιού προφανώς θυμίζει το Peugeot 408 που παίζει στην ίδια αυλή. Δεν αποτελεί έκπληξη από τη στιγμή που ο σχεδιαστής της Renault, Gilles Vidal, έκανε μια επίσκεψη στο λιοντάρι, ξεκινώντας τη νέα οπτική υπογραφή της μάρκας Sochalian, πριν συγκεντρωθεί στο πανό του διαμαντιού.

Ωστόσο, ορισμένες λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν τη διαφορά, όπως αυτή η μάσκα αποτελείται από ένα πλήθος διαμαντιών με μεταβαλλόμενη εμφάνιση σύμφωνα με τη γωνία προβολής ή το λογότυπο “έκρηξης” που τοποθετείται στο πίσω μέρος με το τυπογραφικό του τρόπο χειρόγραφο.

Ένα θέμα γεύσης, το ολοκαίνουργιο Renault Rafale σίγουρα θα δυσκολευτεί να διακριθεί από το 408, με πιο επιθετικές γραμμές και στην τελικά πολύ στενή υπογραφή. Ας περιμένουμε να δούμε αν αυτό το κομμένο SUV θα πείσει στο δρόμο με την ανώτερη ισχύ του και την τετραμελή οδήγηση και τους διευθυντές και εάν μια πιθανή ηλεκτρική έκδοση 100 % θα μπορούσε να ανατρέψει τις κλίμακες προς όφελός της.

Renault Megane E-Tech Electric EV60 220 CH Techno Super Charge: Renaulution Française

Μετά τη Ζωή, την ευχέρεια και το Twingo, εδώ είναι το Electric Electrice Megane E-Tech, το τέταρτο ηλεκτρικό όχημα 100 % της Renault. Εδώ είναι η δοκιμή.

Renault Rafale 2023: Πρώτες εντυπώσεις στο νέο High -End Renault

  • 1/9Ο νέος τυποποιημένος φορέας της Renault ονομάζεται Rafale. Με μήκος 4,71 m, υπερβαίνει ένα Αυστραλία 20 cm, από το οποίο παίρνει την πλατφόρμα
  • 2/9Στο Renault Rafale, η υποστήριξη που σας επιτρέπει να πατάτε εύκολα στην κεντρική οθόνη καλύπτεται με ένα πραγματικό στρώμα σχιστόλιθου
  • 3/9Το Renault Rafale θα ξεκινήσει το 1ο εξάμηνο του 2024 σε μια υβριδική έκδοση 200 hp
  • 4/9Στο πίσω μέρος, το Renault Rafale προσφέρει έναν όμορφο χώρο ποδιών χάρη στο μεταξόνιο των 2,74 μ
  • 5/9Με μήκος 4,71 μ., Το Renault Rafale εμφανίζει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με τον χώρο (4,72 μ.)
  • 6/9Το πίσω υποβραχιόνιο της Renault Rafale προσφέρει δύο υποδοχές USB-C, καθώς και αυτές τις αφαιρούμενες υποστηρίξεις οθόνης
  • 7/9Το Renault Rafale θα προσφέρει προαιρετικά αυτή τη μεγάλη γυάλινη οροφή που ονομάζεται Solar Bay σχεδιασμένος με Saint-Gobain
  • 8/9Το Renault Rafale Chest ανακοινώνει 530 dm3. Σημειώστε το πίσω κάθισμα 40/20/40
  • 9/9Με την κεκλιμένη πόρτα του, το Renault Rafale προσκαλεί την ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία των SUV-Cuts
  • 9/9Ο νέος τυποποιημένος φορέας της Renault ονομάζεται Rafale. Με μήκος 4,71 m, υπερβαίνει ένα Αυστραλία 20 cm, από το οποίο παίρνει την πλατφόρμα

Αυτό το μοντέλο σας ενδιαφέρει ?
Renault Rafale 2023: Πρώτες εντυπώσεις στο νέο High -End Renault

Πίνοντας από το Diamond, το νέο Renault Rafale SUV-cut δικαιούται το καλύτερο του Γάλλου κατασκευαστή. Σας λέμε τα πάντα για αυτό το “Super Austral”, το οποίο φτάνει το επόμενο έτος και θα εμφανίσει έως και 300 hp.

Το όνομα Rafale θυμίζει αναγκαστικά το αεροπλάνο μαχητών Dassault. Εκτός από το ότι στην πραγματικότητα, η ονομασία ανήκει στην Renault και έχει οριστεί στη δεκαετία του 1930 ένα αεροπλάνο ρεκόρ ταχύτητας Caudron-Renault. Σήμερα, ο Rafale έρχεται λοιπόν να ορίσει το νέο SUV-Cut που θα έχει το καθήκον να έρθει να στυλ το Diamond Range την άνοιξη του 2024. Ιστορία για να γεμίσει τον κενό χώρο που δημιούργησε η κρίση του Talisman το 2022 και η επανατοποθέτηση του τελευταίου χώρου, ο οποίος άφησε το σύμπαν των minivans να ενταχθούν στο πολύ πιο ευημερούσα SUV στις 7-πλατφόρμες.

Οι ψευδείς μελωδίες του Peugeot

Ξεκίνησε το 2020, το έργο Rafale είναι το πρώτο σχεδιασμένο από την άφιξη του Gilles Vidal στο κεφάλι του σχεδιασμού διαμαντιών, που προέρχεται από το Peugeot … και αυτό γίνεται αισθητό. Υπάρχει το πνεύμα του λιονταριού με τη μορφή της κουκούλας – που θυμίζει ένα Peugeot 3008 – και οι κωνικοί προβολείς που πλαισιώνονται από τους Crocs. Χωρίς να ξεχνάμε την ανοιχτή μάσκα, εδώ καλύπτεται με διαμάντια ανακούφισης που είναι όλο και πιο ανοιχτά καθώς πλησιάζουν το κεντρικό λογότυπο, επιτρέποντας να δουν, παρακάτω, μια μπλε σατέν σκιά. Μια ανησυχία για λεπτομέρεια που βρίσκουμε σχεδόν παντού, από το κομψό spoiler μέχρι την εμφάνιση των πίσω φώτων “πλωτών ICPs”. Οι πολύ επεξεργασμένες γραμμές και η μαύρη γέμιση (καμάρες τροχών, πίσω ασπίδα, πάνελ rocker) δεν αρκούν, ωστόσο, για να καλύψουν ότι η έκρηξη είναι ένα μεγάλο μωρό μήκους 4,71 μ.

Το Renault Rafale θα ξεκινήσει το 1ο εξάμηνο του 2024

Ένα πακέτο αποκλειστικότητας στο σκάφος

Στο σκάφος, το Rafale αναλαμβάνει τις οθόνες και το υπαίθριο σύστημα που ήδη παρατηρείται στο Megane E-Tech και Austral, σε μια πιο προηγμένη έκδοση – Λειτουργεί στο Android 12 και προσφέρει περισσότερες από πενήντα εφαρμογές στο κατάστημα. Και υπάρχουν πολλά άλλα αποκλειστικά στο Rafale. Ξεκινώντας με ολοκαίνουργιες θέσεις. Όπως οι πραγματικοί κάδοι, προσφέρουν παχιά πλευρικά στηρίγματα και υπόσχονται να είναι πολύ ευχάριστοι να ζήσουν. Τα αρχεία της “Alpine Spirit Variant” έχουν ακόμη και ένα στυλιζαρισμένο “Α”, φωτισμένο από διόδους, των οποίων ο φωτισμός προσομοιώνει έναν κτύπο της καρδιάς με την αρχική ακολουθία του αυτοκινήτου. Μπορούμε επίσης να μιλήσουμε για τα φθηνά υλικά που υπάρχουν στο σκάφος. Όπως το λεπτό στρώμα σχιστόλιθου που καλύπτει την ολισθαίνουσα κεντρική υποστήριξη καθώς και την κεφαλή του ταμπλό μπροστά από τον επιβάτη. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει δέρμα για το Rafale, το οποίο προτιμά την Alcantara και ανακυκλωμένα και vegan υφάσματα. Το Tricolor SUV εγκαινιάζει επίσης το Solar Bay, μια γυάλινη οροφή σχεδιασμένη με Saint-Gobain, η οποία ανοίγει αυτόματα σύμφωνα με ένα μπαλέτο υγρών κρυστάλλων αρκετά εκπληκτικό. Τέλος, η Renault χωρίζει ένα πίσω υποβραχιόν. Ένας τρόπος για να τονίσει την οικογενειακή πτυχή αυτού του ευρύχωρου SUV που εμφανίζει το ίδιο μεταξόνιο με ένα χώρο (2,74 μ.). Η αποθήκευση δεν έχει ξεχαστεί, ενώ, από την πλευρά του, ο κορμός ανακοινώνει την χωρητικότητα των 530 dm3.

A l

Hybrid 200 hp στην αρχή, 300 hp τότε

Η Renault ανακοινώνει επίσης ότι έχει αντιμετωπίσει τις οδικές ιδιότητες του μεγάλου SUV του με ένα προφίλ κοπής. Εάν αναλάβει την πλατφόρμα CMF-CD του Αυστραλίου και του χώρου, εκμεταλλεύεται τα διευρυμένα κομμάτια των 40 mm και το τετράχρωμο σύστημα τεσσάρων τροχών στην τελευταία του εξέλιξη, ικανή να δείξει τους πίσω τροχούς μέχρι 5 ° σε αντίθεση με χαμηλές ταχύτητες, και από 1 ° στη συνέχεια παράλληλα. Κάτω από την κουκούλα, μόνο το υβριδικό έχει το δικαίωμα της πόλης και το Rafale θα ξεκινήσει με την E-Tech Motorization 200 HP του χώρου. Αλλά καθώς τίποτα δεν είναι πολύ καλό για το νέο του υψηλό επίπεδο, το Diamond θα το προσφέρει, έξι μήνες αργότερα, μια επαναφορτιζόμενη υβριδική παραλλαγή που εμφανίζει 300 συσσωρευμένες και τέσσερις -wheel drive. Πολλά περιουσιακά στοιχεία, επομένως, σε χαρτί για αυτήν την έκρηξη, των οποίων οι τιμές θα πρέπει να ξεκινήσουν περίπου 55.000 €.

Νέα έκρηξη

Renault Rafale E -Tech Hybrid -High -End Coupe SUV

Εμπνευσμένο από την αεροναυτική, η Renault Rafale Design δανείζεται τη φινέτσα και τη ρευστότητα τους από τις ατράκτους. Φρούτα της έρευνας, το σώμα αθλητισμού με καθαρές γραμμές είναι μέρος του τοπίου χωρίς να κουνιέται η αρμονία του για να γίνει ένα συμπαγές SUV με δυναμικές και αθλητικές γραμμές.

Νέα υπογραφή φωτός και πρωτοφανής μάσκα ταυτότητας
Πληκτρολογήστε καθίσματα Sport και Harman Kardon High Fidelity System

Πανορραμική οροφή ηλίου

Άνεση και φωτεινότητα

Χάρη στην τεχνολογία της, η τεράστια πανοραμική γυάλινη οροφή Solarbay® ανοίγει και καθαρίζει κατόπιν αιτήματος. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε το επιθυμητό επίπεδο φωτεινότητας μεταξύ των 4 διαθέσιμων τρόπων αδιαφάνειας, γιατί πραγματικά προσαρμόστε την άνεση.

Αυτονομία έως 1.100 χλμ.*

*Πλήρης υβριδία 200 CH Πλήρης μηχανοκίνητη e-tech με μια γεμάτη βενζίνη, σύμφωνα με τα δεδομένα WLTP

κινητήρες

Roll in Electric χωρίς να χρειάζεται να επαναφορτίσετε μέχρι το 80% του χρόνου σας οδήγησης στην πόλη και έως και 130 km/h*. Η μπαταρία επαναφορτίζεται κατά τη διάρκεια των φάσεων επιβράδυνσης και πέδησης και σας επιτρέπει να κάνετε έως και 40%** εξοικονόμησης καυσίμων.

Roll in Electric χωρίς να χρειάζεται να επαναφορτίσετε μέχρι το 80% του χρόνου σας οδήγησης στην πόλη και έως και 130 km/h*. Η μπαταρία επαναφορτίζεται κατά τη διάρκεια των φάσεων επιβράδυνσης και πέδησης και σας επιτρέπει να κάνετε έως και 40%** εξοικονόμησης καυσίμων. 4×4 300 hp e-tech έκδοση σύντομα διαθέσιμη. Περισσότερες πληροφορίες.

Μάθετε περισσότερα για το E-TECH Full Hybrid

146 kW (200 chΟυσία