Πτήση ποδηλάτου: Κοίταξα το ηλεκτρικό μου ποδήλατο τι να κάνω?, Πτήση ποδηλάτων – Αστυνομική υπηρεσία του Μόντρεαλ (SPVM)

Πτήση με ποδήλατο

Μπορεί να είναι χρήσιμο να αναφέρετε την κλοπή του ποδηλάτου σας στα κοινωνικά δίκτυα. Κάντε μια δημοσίευση με τη συμπερίληψη μιας φωτογραφίας και μια ακριβή περιγραφή του ποδηλάτου, μπορείτε να ζητήσετε από τους φίλους σας και την τοπική κοινότητα να διατηρήσετε οποιαδήποτε πιθανή παρατήρηση. Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική σε μικρές τοπικές κοινότητες.

Πτήση ποδηλάτου: Κοίταξα το ηλεκτρικό μου ποδήλατο τι να κάνω ?

Στη Γαλλία, περισσότερα από 400.000 ποδήλατα κλέβονται ετησίως και τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν εξοικονομούνται, αντίθετα, μια μελέτη στις Κάτω Χώρες αποκάλυψε ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι τρεις φορές πιο πιθανό να κλαπούν από τα συμβατικά ποδήλατα. Εάν διαβάσετε αυτό το άρθρο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να κλέψουμε το ηλεκτρικό σας ποδήλατο και λυπούμαστε. Αυτό μπορεί να είναι μια πολύ απογοητευτική και αποθαρρυντική εμπειρία. Ωστόσο, μην χάσετε την ελπίδα ! Υπάρχουν διαφορετικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προσπαθήσετε να ανακτήσετε το ποδήλατό σας. Θα διερευνήσουμε τα διάφορα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε σε περίπτωση κλοπής του ηλεκτρικού ποδηλάτου σας και των προφυλάξεων που πρέπει να ληφθούν για να μειωθεί ο κίνδυνος πτήσης στο μέλλον.

Αναφέρετε την πτήση στην αστυνομία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αναφέρετε την πτήση προς την αστυνομία. Δεν είστε εγγυημένοι ότι θα βρουν το ποδήλατό σας, ωστόσο αυτή η προσέγγιση είναι απαραίτητη για τις υπόλοιπες λειτουργίες, καθώς αυτό δίνει νομική αξία στα αιτήματά σας παρέχοντας ταυτόχρονα αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για πτήσεις ποδηλάτων. Με αυτόν τον τρόπο, εάν σημειωθεί μια ασυνήθιστη αύξηση των πτήσεων ποδηλάτων στην περιοχή σας, η πόλη σας θα είναι σε θέση να αντιδράσει ανάλογα. Κατά την υποβολή καταγγελίας, πρέπει να παράσχετε όλες τις λεπτομέρειες που μπορείτε να δώσετε για να βοηθήσετε τις αρχές να προσδιορίσουν το ποδήλατο. Εάν το ηλεκτρικό σας ποδήλατο είναι ασφαλισμένο, μπορείτε στη συνέχεια να δηλώσετε την πτήση στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

Ελέγξτε τους ιστότοπους πωλήσεων στο διαδίκτυο

Είναι σύνηθες για τους κλέφτες να προσπαθήσουν να πουλήσουν κλεμμένα αντικείμενα σε ιστότοπους πωλήσεων στο διαδίκτυο όπως το eBay ή το Leboncoin . Μπορεί να είναι χρήσιμο να παρακολουθείτε αυτούς τους ιστότοπους για να δείτε αν βρείτε το ποδήλατό σας εκεί. Εάν συμβαίνει αυτό, μην προσπαθήσετε να το ανακτήσετε μόνοι σας. Αντ ‘αυτού, επικοινωνήστε με την αστυνομία και εξηγήστε την κατάσταση.

Δηλώστε την πτήση στον χειριστή σήμανσης

Εάν το ποδήλατό σας έχει επισημανθεί, είναι απαραίτητο να δηλώσετε την πτήση στον χειριστή σήμανσης σας. Αυτό θα προσδιορίσει το ποδήλατό σας και θα είναι πιο δύσκολο να μεταπωλήσετε για κλέφτες. Η σήμανση είναι επίσης χρήσιμη για την αστυνομία, καθώς μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των κλεμμένων ποδηλάτων που έχουν βρεθεί ή ανακτηθεί κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων. Εάν αγοράσατε το ηλεκτρικό σας ποδήλατο στο Rutile, γνωρίζετε ότι το ποδήλατό σας έχει επισημανθεί και ταυτοποιηθεί στο Paravol .

Χρησιμοποιήστε κοινωνικά δίκτυα

Μπορεί να είναι χρήσιμο να αναφέρετε την κλοπή του ποδηλάτου σας στα κοινωνικά δίκτυα. Κάντε μια δημοσίευση με τη συμπερίληψη μιας φωτογραφίας και μια ακριβή περιγραφή του ποδηλάτου, μπορείτε να ζητήσετε από τους φίλους σας και την τοπική κοινότητα να διατηρήσετε οποιαδήποτε πιθανή παρατήρηση. Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική σε μικρές τοπικές κοινότητες.

Οι συστάσεις μας για την εξασφάλιση του ποδηλάτου σας

 • Χρησιμοποιήστε μια ποιότητα αντι -κλοπής και παρκάρετε το ποδήλατό σας σε ένα πηγάδι και παρακολούθησε θέση, αν είναι δυνατόν.
 • Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης ενός συστήματος παρακολούθησης GPS στο ποδήλατό σας για να το βρείτε πιο εύκολα σε περίπτωση πτήσης.
 • Εγκαταστήστε ένα πλαίσιο συναγερμού στο ποδήλατό σας για να αποτρέψετε τους κλέφτες (ο συναγερμός ενεργοποιείται σε περίπτωση επαφής με το ποδήλατο).
 • Εγγραφείτε στην Ασφάλιση Ποδηλάτων: Χωρίς επαρκή ασφάλιση ηλεκτρικού ποδηλάτου, θα μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας αντιμέτωποι με σημαντικό κόστος για να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε το ποδήλατό σας σε περίπτωση κλοπής, ατυχήματος, βανδαλισμού … Η διασφάλιση ότι το ποδήλατό σας σας προσφέρει μια ηρεμία ανεκτίμητου πνεύματος εξασφαλίζοντας γρήγορα βοήθεια σε περίπτωση προβλήματος.

Εν ολίγοις, η κλοπή ηλεκτρικού ποδηλάτου σας μπορεί να είναι μια πολύ απογοητευτική και αποθαρρυντική εμπειρία, αλλά μην χάσετε την ελπίδα: υπάρχουν μέτρα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προσπαθήσετε να το ανακτήσετε. Επιπλέον, η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας είναι απαραίτητη για τη μείωση του κινδύνου κλοπής.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα νέο ποδήλατο, μην πετάτε τον εαυτό σας σε ένα νέο ποδήλατο. Γνωρίζατε ότι στο Rutile, προσφέρουμε ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλής ποιότητας που ανακατασκευάστηκαν από επαγγελματίες ? Επιλέγοντας ένα ποδήλατο που αναμορφώθηκε, βοηθάτε να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα ενώ απολαμβάνετε ένα ποιοτικό προϊόν με χαμηλότερο κόστος. Είναι μια οικολογική και οικονομική επιλογή να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο.

Πτήση με ποδήλατο

Όπως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις στον κόσμο, το πρόβλημα της πτήσης των ποδηλάτων είναι δυστυχώς πολύ παρόν στο Μόντρεαλ στο Μόντρεαλ. Για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, το SPVM εντάχθηκε στο 529 γκαράζ, μια πλατφόρμα πρόληψης πτήσεων και απόκρυψη ποδηλάτων.

Η εγγραφή ποδηλάτων γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά από τον ιστότοπο ή την εφαρμογή Mobile 529 Garage. Σε περίπτωση κλοπής, οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν μια ειδοποίηση και να επωφεληθούν από όλη τη βοήθεια της κοινότητας 529 γκαράζ για να βρουν τα ποδήλατά τους.

Όταν βρεθεί ένα ποδήλατο, η αστυνομία μπορεί επίσης να την δώσει εύκολα στον νόμιμο ιδιοκτήτη της εάν καταγράφεται στο 529 γκαράζ.

Εάν είστε θύμα μιας πτήσης ποδηλάτου, είναι επίσης πολύ σημαντικό να κάνετε μια αναφορά με το SPVM. Οι αστυνομικές εκθέσεις καθιστούν δυνατή την εμφάνιση ερευνών, για την καλύτερη μέτρηση της εξέλιξης του φαινομένου και για την κατανόηση των κλεμμένων ποδηλάτων προκειμένου να τα επιστρέψουν στη νόμιμη ιδιοκτησία τους.

529 Το γκαράζ κατέστησε δυνατή την επίτευξη εντυπωσιακών αποτελεσμάτων στις συμμετέχουσες πόλεις. Στο Βανκούβερ, για παράδειγμα, οι πτήσεις ποδηλάτων μειώθηκαν κατά σχεδόν 40% από την άφιξή του το 2015.

Συμβουλές για την πρόληψη

Συμβουλές για την πρόληψη

 • Η καταγραφή του ποδηλάτου σας αυξάνει εξαιρετικά τις πιθανότητές σας να το ανακτήσετε εάν το βρει η αστυνομία. Η εγγραφή μπορεί να γίνει μέσω διαφορετικών προγραμμάτων στο Διαδίκτυο, με τον οργανισμό Tandem ή τον σταθμό της γειτονιάς σας
 • Κλειδώστε το ποδήλατό σας ανά πάσα στιγμή με καλής ποιότητας λουκέτο
 • Μάθετε για έναν λιανοπωλητή ποδηλάτων ή έναν πωλητή για τα χαρακτηριστικά ενός καλού λουκέτα
 • Προτιμήστε τα υποστηρίγματα που παρέχονται για το κλείδωμα του ποδηλάτου σας
 • Όταν κλειδώνετε το ποδήλατό σας, εάν ο μπροστινός τροχός σας έχει μοχλό για να το αφαιρέσετε γρήγορα, αφαιρέστε το και κλειδώστε το με τον πίσω τροχό σας και την υποστήριξη για το σκοπό αυτό
 • Αποφύγετε να αφήσετε το ποδήλατό σας κλειδωμένο στο ίδιο μέρος για αρκετές διαδοχικές ημέρες, χωρίς επιτήρηση
 • Σημειώστε τα χαρακτηριστικά του ποδηλάτου σας, δηλαδή: το εμπορικό σήμα, το μοντέλο, το στυλ, ο αριθμός των ταχύτητων, το χρώμα, το έτος κατασκευής, ο σειριακός αριθμός και οποιαδήποτε άλλη ιδιαιτερότητα

Αν και καμία από αυτές τις συμβουλές δεν είναι αλάνθαστο, κάνουν το έργο των κλέφτες πιο δύσκολο.

Εγγραφή σε 529 γκαράζ

Η καταγραφή ενός ποδηλάτου σε 529 γκαράζ γίνεται σε λίγα λεπτά. Εδώ είναι πώς να προχωρήσετε:

  Μεταβείτε στο SPVM.ΕΟ.CA/Garage529 ή κατεβάστε την εφαρμογή Mobile 529 Gagage για έξυπνες συσκευές για να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό.

4. Σε περίπτωση πτήσης, ξεκινήστε μια ειδοποίηση από την εφαρμογή του κινητού σας ή τον ιστότοπο 529 γκαράζ. Όλοι οι χρήστες στη γύρω περιοχή θα ειδοποιηθούν και θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να βρείτε το ποδήλατό σας.

Σας αρέσει το ποδήλατό σας? Σώσε το.

Συμπληρώστε μια ηλεκτρονική αναφορά αστυνομίας

Εάν είστε θύμα πτήσης ποδηλάτου, μπορείτε να ολοκληρώσετε μια ηλεκτρονική αναφορά αστυνομίας.