Samsung Galaxy Z Fold 4 Δοκιμή: Πρέπει πραγματικά να βάλετε ένα δισκίο στην τσέπη σας?, 7 μήνες με το Samsung Galaxy Z Fold 4: ένα πραγματικό χαστούκι, αλλά ένα μεγάλο πρόβλημα

7 μήνες με το Samsung Galaxy Z Fold 4: ένα πραγματικό χαστούκι, αλλά ένα μεγάλο πρόβλημα

Contents

Το z fold 4 χτυπά ζεστό και κρύο. Μας έσπρωξε, συχνά και απογοητευμένος, μερικές φορές. Η Samsung κατέκτησε το θέμα της, αλλά δεν έχει ακόμη στο σημείο να παρέχει μια άψογη εμπειρία χρήστη, η οποία δικαιούται να περιμένει όταν ξοδεύουμε 1800 ευρώ σε ένα smartphone το οποίο, φυσικά, είναι επίσης ένα μικρό tablet.

Samsung Galaxy Z Fold 4 Δοκιμή: Πρέπει πραγματικά να βάλετε ένα δισκίο στην τσέπη σας ?

Samsung Galaxy Z Fold 4

Το iPhone 14, από την Apple

Η περιοχή Fold Galaxy είναι ήδη στην τέταρτη έκδοση του. Αυτό το smartphone, το οποίο μετατρέπεται σε tablet, έχει αλλάξει καλά από τότε που το πρώτο μοντέλο ξεκίνησε το 2019. Το Galaxy Z Fold 4 δεν σκοπεύει να φέρει επανάσταση στον τύπο, αλλά να το βελτιώσει στέλνοντας ορισμένα σφάλματα του προκάτοχού του. Έτσι, είναι το απόλυτο πτυσσόμενο smartphone ? Η απάντηση σε πλήρη δοκιμή μας.

Η γνώμη του 01NET.com

Samsung Galaxy Z Fold4

 • + Σχεδιασμός και ποιότητα κατασκευής
 • + Πολύ όμορφες οθόνες
 • + Μη δημοσιευμένες λειτουργίες λογισμικού
 • + Ένα ισχυρό smartphone
 • + Ευέλικτο μπλοκ κάμερας
 • + Καλή αυτονομία
 • – Όλες οι εφαρμογές δεν εκμεταλλεύονται τη μεγάλη οθόνη
 • – Η ενότητα εξαιρετικά μεγάλης γωνίας κάμερας
 • – Φορτώστε 25W πάντα πολύ αργά
 • – Ακόμα δεν υπάρχει τοποθεσία για το s-pen
 • – Μικρές αποφάσεις σε σύγκριση με το Z Fold 3

Σημείωμα γραφής

Σημείωση που δημοσιεύθηκε στις 09/18/2022

Τεχνικό δελτίο

Samsung Galaxy Z Fold4

Σύστημα Android 12
Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
Μέγεθος (διαγώνιος) 7.6 “
Ανάλυση της οθόνης 373 PP

Δείτε το πλήρες αρχείο

Σε αντίθεση με το Galaxy Z Flip 4 το οποίο με την συνιστώμενη τιμή των 1109 ευρώ μπορεί να συγκριθεί με άλλα smartphones υψηλής ποιότητας, το Z Fold 4 φαίνεται να είναι πυγμαχία στην κατηγορία του. Πωλείται 1799 ευρώ, το πιο ακριβό τηλέφωνο της Samsung απευθύνεται πάνω απ ‘όλα για τους πλούσιους τεχνοφίλους.

Η Samsung πωλεί σαφώς το Galaxy Z Fold 4 ως εργαλείο ψυχαγωγίας, αλλά και παραγωγικότητα. Για να επιτευχθεί αυτό, ο Κορεατικός κατασκευαστής έχει θέσει όλη του την τεχνογνωσία από την άποψη του σχεδιασμού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας.

Είναι σαφές ότι με δύο οθόνες OLED 120 Hz, συμπεριλαμβανομένης μιας αναδίπλωσης, ένα τσιπ Snapdragon 8+ Gen1 συνοδεύεται από 12 GB μνήμης RAM, τρεις μονάδες κάμερας στο πίσω μέρος και μια πρωτοφανής εμπειρία λογισμικού, το Galaxy Z Fold 4 είναι σταθερά εξοπλισμένο. Αλλά η μοναδική του μορφή μεταμορφώνει πραγματικά τον τρόπο χρήσης ενός smartphone ? Το βλέπουμε αμέσως μαζί.

Ένα πολύ επιτυχημένο σχέδιο

Samsung Galaxy Z Fold 4 Σχέδιο Samsung Galaxy Z Fold 4 Χειρισμός

Επιστρέφοντας στις γραμμές του Galaxy Z πτυχώ. Οι αλλαγές βρίσκονται στην πλευρά του μεντεσέ και τα σύνορα γύρω από την οθόνη που έχουν ελαφρώς βελτιωθεί. Τα “σχέδια” επιτρέπουν στο Galaxy Z Fold 4 να χάσει 8 g σε σύγκριση με το μοντέλο του περασμένου έτους.

Αλλά ας μην μπερδεύουμε, με 263 g στην κλίμακα, το τηλέφωνο παραμένει βαρύ όταν είναι διπλωμένο. Το βάρος είναι λογικά καλύτερα διανεμημένο όταν το τηλέφωνο έχει αναπτυχθεί και υπό την προϋπόθεση ότι το κρατάτε με δύο χέρια.

Galaxy Z Fold4 στην καλύτερη τιμή βασική τιμή: € 1.799

Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα τη μορφή του προϊόντος 23.1: 9. Η οθόνη είναι σε ύψος, το οποίο της επιτρέπει να χρησιμοποιείται πιο εύκολα με ένα χέρι. Απαιτεί ακόμα λίγο χρόνο προσαρμογής όταν γράφετε στο ψηφιακό πληκτρολόγιο που είναι λιγότερο άνετο από ό, τι σε μια ευρύτερη οθόνη.

Samsung Galaxy Z Fold 4 φορές Οθόνη Samsung Galaxy Z Fold 4 μεγέθους

Η Samsung ανακοινώνει ότι ο μεντεσέ της είναι εγγυημένος ότι είναι σε θέση να συμμορφώνεται και να ξεδιπλώνεται έως και 200.000 φορές. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου πέντε χρόνια χρήσης εάν ανοίξετε και κλείσετε το τηλέφωνο εκατό φορές την ημέρα. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, έχουμε ξεδιπλώσει το Z flip 4 πολύ περισσότερο για να αποκτήσουμε πρόσβαση στην κύρια οθόνη από το Z Fold 4 που είναι ήδη εξοπλισμένο με μια άνετη οθόνη όταν κλείσει.

Πολύ άκαμπτο κατά τις πρώτες ημέρες χρήσης, η άρθρωση μαλακώνει λίγο αργότερα, χωρίς ποτέ να δώσει την εντύπωση αποδυνάμωσης. Η “μικρή” οθόνη του Galaxy Z Fold 4 και το πίσω μέρος του τηλεφώνου προστατεύονται από γυαλί Victus Glass Glass Gorilla Gorilla+. Αυτό δεν συμβαίνει με την εσωτερική οθόνη, η οποία, από την άλλη πλευρά, επωφελείται από μια ήδη εφαρμοζόμενη προστασία οθόνης που δεν πρέπει να αφαιρεθεί. Μόλις κλείσει και διπλωθεί, καθίσταται σχεδόν αδύνατο να καταστραφεί η οθόνη.

Χαιρετίζουμε το κατόρθωμα του κατασκευαστή για να προσφέρουμε ένα πτυσσόμενο smartphone πιστοποιημένο IPX8 για προστασία από εμβάπτιση σε γλυκό νερό μέχρι ένα βαθύ μέτρο για 30 λεπτά.

Samsung Galaxy Z Fold 4 USB-CSamsung Galaxy Z Fold 4 DeverrouillageSamsung Galaxy Z Fold 4 Double Sim Samsung galaxy z fold4 charniere

Το πλαίσιο αλουμινίου αποπνέει την ποιότητα. Όταν κλείσουμε, καταλήγουμε με τον μεντεσέ στα αριστερά και τις δύο υπερτιθέμενες φέτες στα δεξιά. Το πάχος του τηλεφώνου δεν παίζει προς όφελός του στην τσέπη, αλλά του επιτρέπει να το κρατάει σταθερά, αυτό είναι ήδη. Ήμασταν έκπληκτοι να μην έχουμε ένα μικρό δάχτυλο κάτω από την οθόνη, έτσι ώστε το τηλέφωνο να μην γλιστράει όταν χρησιμοποιείται στο ένα χέρι.

Το φινίρισμα του συντρόφου του δίνει ένα πολύ “premium” σχέδιο και το χρώμα “ελεφαντόδοντου” που δοκιμάσαμε έχει την αξία να μην σηματοδοτεί τα δακτυλικά αποτυπώματα. Πριν εξετάσουμε πιο προσεκτικά τις οθόνες, μπορούμε ήδη να πούμε ότι η Samsung ελέγχει τέλεια τη βαθμολογία της, δείχνοντας για άλλη μια φορά όλη την τεχνογνωσία της στο σχεδιασμό των υψηλών πτυσσόμενων smartphones.

Δύο οθόνες ποιότητας

Samsung Galaxy Z Fold 4 Samsung Galaxy Z Fold 4 ανάλυση

Όλο το αλάτι του Galaxy Z Fold 4 βασίζεται στο γεγονός ότι είναι εξοπλισμένο με δύο οθόνες:

 • Μια “μικρή” εξωτερική οθόνη 6,2 ιντσών σε μορφή 23,1: 9 με ορισμό HD+ 2316 x 904 εικονοστοιχεία και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης που πηγαίνει από 48 έως 120 Hz.
 • Μια μεγάλη εξωτερική οθόνη 7,6 ιντσών σε μορφή 21,6: 18 με ορισμό QXGA+ 2176 x 1812 εικονοστοιχεία και μεταβλητό ρυθμό ψύξης που πηγαίνει από 1 έως 120 Hz.

Ας ξεκινήσουμε με το σημείο που εξακολουθούν να κρυπτογραφούν τους πιθανούς χρήστες αυτού του τύπου συσκευής: αναδίπλωση στη μέση της δεύτερης οθόνης. Ναι, είναι ορατό, αλλά μόνο όταν κοιτάζετε την οθόνη, η οποία σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνει. Μόλις μπροστά από την πλάκα, είναι σχεδόν ανεπαίσθητη. Από την άλλη πλευρά, θα το αισθανθείτε καλά περνώντας το δάχτυλό σας σε αυτό. Θα μπορούσε πράγματι να είναι πιο διακριτικό, αλλά αυτό ποτέ δεν μας ντρέπεται στη χρήση του καθημερινού προϊόντος.

Η παρατήρηση είναι παρόμοια για τη μονάδα κάμερας κρυμμένη κάτω από την πλάκα και η οποία απελαθεί στο δεξί μέρος της οθόνης. Είναι ορατό όταν δίνετε προσοχή, αλλά δεν παρεμβαίνει στη διαβούλευση του περιεχομένου στη μεγάλη οθόνη. Όσον αφορά την παραγόμενη ποιότητα της εικόνας, θα επιστρέψουμε σε αυτό στο τμήμα φωτογραφίας αυτής της δοκιμής.

Samsung Galaxy Z Fold 4 Giant Screen Samsung Galaxy Z Fold 4 Camera Selfie

Η τεχνολογία OLED χρησιμοποιείται και για τις δύο οθόνες, η οποία τους επιτρέπει να εμφανίζουν άπειρη αντίθεση. Όπως συχνά στη Samsung, οι οθόνες είναι πολύ φωτεινές. Σε αυτό το σημείο, τα τρία πρώτα smartphones στην κατάταξή μας είναι αυτά του κορεατικού κατασκευαστή. Με περισσότερα από 1000 CD/M2 στις δύο οθόνες της πτυχής 4, η αναγνωσιμότητα είναι υποδειγματική σε όλες τις συνθήκες. Υπάρχει μια κορυφή φωτός στο HDR στο 1388 CD/M2 για την υπαίθρια οθόνη και 1257 CD/M2 για την εξωτερική οθόνη.

Luminosite Scran Galaxy Z Fold 4

Όσον αφορά την πιστότητα των χρωμάτων, το Galaxy Z Fold 4 κάνει το μεγάλο κενό. Το τηλέφωνο ευνοεί την κάλυψη των διαφορετικών χρωματομετρικών χώρων από προεπιλογή, αλλά αυτό γίνεται με το κόστος της ακρίβειας των χρωμάτων. Όταν το τηλέφωνο φωτίζεται για πρώτη φορά, η λειτουργία “ζωντανή” είναι δραστηριότητα. Το τελευταίο διαμερίσει το μάτι, αλλά προσφέρει ένα δέλτα e μακριά από τον αριθμό 3 που επιδιώκεται.

Delta E Βέλτιστη Galaxy Z Fold 4 Screen 4

Πράγματι, μετράται ένα δέλτα Ε 6.62 για τη μικρή οθόνη και 6.03 για τη μεγάλη οθόνη. Ευτυχώς, μεταβείτε στη λειτουργία “φυσικής” οθόνης στις παραμέτρους επιλύει το πρόβλημα. Εμείς επιστρέφουμε στα 2,1 και 2,57, που είναι εξαιρετική. Μια ορθότητα που θα έχει ως αποτέλεσμα τα χάλια χρώματα. Μπορείτε προφανώς να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο την ισορροπία λευκού για να πάρετε μια εξατομικευμένη οθόνη.

Δύναμη για μεταπώληση

Το Z Fold 4 είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο τσιπ High -End από την Qualcomm, το οποίο ήδη εξοπλίζει ορισμένα smartphones Android από το δεύτερο εξάμηνο του 2022: Το Snapdragon 8+ Gen1. Όπως μπορείτε να δείτε στο σημείο αναφοράς Antutu, το τηλέφωνο είναι πολύ ισχυρό. Μόλις διπλωθεί, υπερβαίνει ένα εκατομμύριο πόντους, το οποίο είναι εξαιρετικό. Ορισμένα smartphones που δεν έχουν απομακρυνθεί, όπως η Asus Zenfone 9, αλλά τα αποτελέσματα παραμένουν συγκρίσιμα.

Antutu 9 Παγκόσμιες επιδόσεις Galaxy Z Fold 4

Όπως μπορείτε να δείτε, η απόδοση πέφτει όταν ξεδιπλώνεται η οθόνη. Αυτό εξηγείται ιδίως από τη μεγαλύτερη ανάλυση της οθόνης. Σε καθημερινή βάση, το τηλέφωνο εκτελεί με τέλεια ρευστότητα ό, τι ζητείται. Το 12 GB μνήμης RAM σας επιτρέπει να εκτελέσετε όσες εφαρμογές θέλετε χωρίς να χρειάζεται να τις επανεκκινήσετε όταν επιστρέφετε σε αυτό.

Η αναπαραγωγή ενός παιχνιδιού όπως το Fortnite στη μεγάλη οθόνη είναι επίσης μια ευχαρίστηση. Έχουμε εύκολα τον τίτλο των Epic Games με μέγιστο γραφικά (Epic ποιότητα), όλα στα 60 I/S. Υπό αυτές τις συνθήκες, αντιμετωπίσαμε πολύ λίγες επιβραδύνσεις. Για τέλεια σταθερότητα, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε σε 30 I/S για να μειώσετε την ποιότητα γραφικών από μια εγκοπή.

3dmark βαθμολογία Stabilite Galaxy Z Fold 4

Από την άλλη πλευρά, το Galaxy Z Fold 4 έχει μια ενοχλητική τάση αιμορραγία. Στη δοκιμή σταθερότητας 3DMark, βλέπουμε ότι το προϊόν βλέπει την απόδοσή του να μειώνεται κατά 60,5 % όταν το τηλέφωνο είναι διπλωμένο. Είναι λίγο καλύτερο όταν ξεδιπλώνεται με πτώση σε “μόνο” 43,3 %.

Ναι, είναι καλύτερο από το Galaxy Z Flip 4 που έχει ακόμη λιγότερο χώρο για να αφήσει τα εξαρτήματά του να αναπνέουν. Αλλά είμαστε ακόμη λιγότερο το επίπεδο απόδοσης που είναι σε θέση να διατηρήσει ένα iPhone 13 Pro Max ή ένα Galaxy S22 Ultra.

Τα καλά νέα είναι ότι η Samsung δεν περιορίζει το smartphone της για τίποτα. Πράγματι, ποτέ δεν θερμαίνει την περίσσεια και το εύρος θερμοκρασίας του δεν υπερβαίνει ποτέ τους 20 μοίρες, κάτι που είναι εξαιρετικό. Θυμηθείτε ότι θα κάνει τα πάντα να πάνε άνετα, αλλά ότι δεν μπορεί να προτίθεται στους πιο άγριους παίκτες.

Μια έξυπνη, αλλά ατελής διεπαφή

Το Samsung Galaxy Z Fold 4 έρχεται με το Android 12 και τη διεπαφή Samsung One UI στην έκδοση 4.1.1. Μας αρέσει ακόμα η διεπαφή του κορεατικού κατασκευαστή για το σχεδιασμό του, την απλότητα, την εξατομίκευση του, αλλά και τον μικρό αριθμό προεγκατεστημένων εφαρμογών.

Ένα UI Samsung Galaxy Z Fold 4 Interface

Αλλά το Z Fold 4 δεν είναι ένα smartphone της Samsung όπως οι άλλοι. Η γιγαντιαία του οθόνη έχει ζητήσει από τη διεπαφή να προσαρμοστεί. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ένα UI χρησιμοποιεί έξυπνα τον διαθέσιμο χώρο διαιρώντας την οθόνη σε δύο όταν βρίσκεστε στη διεπαφή. Τι μενού αλλαγής γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε όπως συμβαίνει σε μια κλασική οθόνη.

Μόλις αναπτυχθεί, η μεγάλη οθόνη προσφέρει πραγματική άνεση, είτε να κοιτάξετε φωτογραφίες, να περιηγηθείτε στον ιστό ή να επεξεργαστείτε ένα αρχείο excel που εκτείνεται σε πλάτος.

Ρύθμιση οθόνης Samsung Galaxy Z Fold 4

Και πλευρά παραγωγικότητας ?

Φέτος, η “καινοτομία” του Z Fold 4 προέρχεται από τη γραμμή εργασιών του. Ήταν ήδη παρούσα στις πειραματικές λειτουργίες του Εργαστήρια Πέρυσι, αλλά η Samsung την εξέφρασε για να προσφέρει μια πιο επιτυχημένη έκδοση στο νέο δισκίο του.

Συγκεκριμένα, αυτή η γραμμή εργασιών εμφανίζεται μόλις ανοίξετε μια εφαρμογή. Μοιάζει με αυτό που μπορείτε να βρείτε σε έναν υπολογιστή, με ένα συρτάρι εφαρμογής στα αριστερά για να προσθέσετε εφαρμογές που δεν θα ήταν ήδη παρόντες.

Μενού Samsung Galaxy Z Fold 4

Προσφέρει πραγματική ευελιξία που δεν βρίσκουμε πάντα σε πιο κλασικά συστήματα πολλαπλών εργασιών. Αυτή η γραμμή εργασιών είναι το τέλειο συμπλήρωμα στις διάφορες επιλογές πολλαπλών επιπέδων που προσφέρονται από ένα UI.

Έτσι μπορείτε να ανοίξετε έως και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα. Ένα σε όλο το ύψος (δεξιά ή αριστερά) και δύο άλλα σε μικρότερα. Χάρη στα τρία μικρά σημεία στη διασταύρωση, είναι δυνατόν να αποθηκεύσετε αυτή τη ρύθμιση για να το επανεκκινήσετε γρήγορα ή απλά να αλλάξετε τη διάταξη των ανοικτών εφαρμογών.

Αυτό μπορεί να είναι πολύ πρακτικό όταν θέλετε να συμβουλευτείτε τα κοινωνικά σας δίκτυα ενώ παρακολουθείτε ένα βίντεο στο YouTube με ένα μάτι ή να επεξεργαστείτε ένα έγγραφο κειμένου πραγματοποιώντας μια αναζήτηση στο πρόγραμμα περιήγησης. Δεν είναι όλα τέλεια. Για παράδειγμα, θα θέλαμε να έχουμε την ευκαιρία να μετακινηθούμε από μια απλή έλξη και να ρίξουμε μια εικόνα της γκαλερί ή μια ιστοσελίδα απευθείας στα έγγραφα Google.

Σημειώστε επίσης ότι το Fold 4 είναι συμβατό με το s-pen. Δυστυχώς, καμία τοποθεσία δεν σας επιτρέπει να την αποθηκεύσετε απευθείας στο τηλέφωνο, όπως συνέβη με το εύρος σημειώσεων. Θα χρειαστεί να αγοράσετε τη γραφίδα επιπλέον, καθώς και ένα κατάλληλο κέλυφος για να μπορέσετε να το μεταφέρετε παντού μαζί σας. Βλάβη. Ας ελπίσουμε ότι το Z Fold 5 κυβερνά αυτό το ελάττωμα.

Εάν θέλετε να μετατρέψετε αυτό το μικρό δισκίο σε υπολογιστή, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία DEX για να έχετε μια διεπαφή επιφάνειας εργασίας σε εξωτερική οθόνη. Ένα πραγματικό εργαλείο παραγωγικότητας, το οποίο περιορίζεται κυρίως από το οικοσύστημα εφαρμογών του, το οποίο παραμένει αρκετά μακριά για καθήκοντα γραφείου.

Λειτουργία Flex

Ορισμένες εφαρμογές επωφελούνται από μια ειδική οθόνη όταν χρησιμοποιούνται οριζόντια με την διπλωμένη οθόνη. Αυτό είναι για παράδειγμα η περίπτωση του YouTube, Netflix, Disney+ ή Google Meet Meet. Το περιεχόμενο που πρέπει να προβληθεί εμφανίζεται στη συνέχεια στην κορυφή και η διεπαφή πλοήγησης παρακάτω.

Samsung Galaxy Z Fold 4 Stand

Για να κάνετε μια άκρη στη χρήση του Fold 4 ως συσκευή ψυχαγωγίας, σημειώστε ότι η μορφή της δεν είναι ιδανική για διαβούλευση βίντεο ή. Η οθόνη είναι σίγουρα άνετη, αλλά θα γίνει με την τιμή των μεγάλων μαύρων συγκροτημάτων στην κορυφή και στο κάτω μέρος όταν διατηρείται οριζόντια.

Για να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές που δεν είναι συμβατές με την οριζόντια λειτουργία καθαρισμένης προβολής, πρέπει να μεταβείτε στις προηγμένες λειτουργίες του τηλεφώνου. Πιο συγκεκριμένα στη διάσημη λειτουργία Flex που σας έχουμε ήδη πει στη δοκιμή μας για το Samsung Galaxy Z Flip 4.

Μόλις στις επιλογές, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τις εφαρμογές που θέλετε να δείτε την εργασία με το παράθυρο Flex Mode. Μόλις ενεργοποιηθεί, μην περιμένετε μια εξατομικευμένη διάταξη για κάθε εφαρμογή.

Labs Flex Flex Galaxy Z Fold 4

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, οι εφαρμογές θα εμφανίζονται στην επάνω οθόνη όταν το τηλέφωνο είναι διπλωμένο οριζόντια. Στο κάτω μέρος της μεγάλης οθόνης είναι διαθέσιμα τέσσερα κουμπιά.

Το πρώτο καθιστά δυνατή τη μείωση του πίνακα ειδοποιήσεων, το δεύτερο για να πάρει ένα στιγμιότυπο οθόνης και το τρίτο για να προσαρμόσει το επίπεδο φωτεινότητας. Το τέταρτο είναι αφιερωμένο στη ρύθμιση ήχου. Τέλος, το τελευταίο θα μετατρέψει το κάτω μέρος της οθόνης σε ένα touchpad για να ελέγξει έναν δείκτη σαν υπολογιστή. Ψάχνουμε πάντα για μια σχετική χρήση για αυτήν την τελευταία επιλογή.

Samsung Galaxy Z Fold 4 Flex Mode

Υπάρχουν ακόμα τεχνικές ανησυχίες: έχουμε δει κάποιες εφαρμογές να σηκώνονται παρά την ενεργοποίηση της λειτουργίας Flex και μια λήψη βίντεο. Άλλοι δεν εμφανίζονται σωστά. Αυτή είναι η περίπτωση του Instagram της οποίας η κάθετη μορφή είναι κολλημένη στη δεξιά πλευρά της μεγάλης οθόνης. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να “παίξετε” με βέλη που βρίσκονται σε κάθε πλευρά για να κεντράρετε την οθόνη.

Φωτογραφία και βίντεο: Ένα ευέλικτο μπλοκ κάμερας

Το Galaxy Fold 4 είναι εξοπλισμένο με τρεις μονάδες κάμερας στο πίσω μέρος, ένα μπροστά στην πρώτη οθόνη και ένα δευτερόλεπτο κάτω από τη δεύτερη οθόνη:

 • Μια μεγάλη γωνία 50 mpx, άνοιγμα f/1,8, εστιακή 23 mm, OIS.
 • Μια εξαιρετικά γωνία 12 mpx, f/2.2 άνοιγμα, 12 mm εστιακό μήκος.
 • Ένας τηλεφακός 10 MP, F/2.4 άνοιγμα, 66mm εστίαση.
 • Μονάδα μπροστινής κάμερας 10 mpx, άνοιγμα f/2.2, εστιακό μήκος 24 mm.
 • Μονάδα 4 mpx μπροστινό (κάτω από την οθόνη), άνοιγμα f/1,8, 26 mm εστιακό μήκος.

Ένα αντίγραφο πολύ κοντά σε αυτό του Samsung Galaxy S22+.

Samsung Galaxy Z Fold 4 Φωτογραφία εφαρμογής

Ειδική αναφορά στην εφαρμογή φωτογραφίας, η οποία συμμετέχει στη μεγάλη οθόνη μόλις ήταν δυσάρεστη. Τι να τραβήξετε τις φωτογραφίες σας, παρακολουθώντας παράλληλα τα τελευταία που έχετε πάρει. Πρακτικός.

Μεγάλη γωνία και εξαιρετικά μεγάλη γωνία

Φωτογραφία ευρεία γωνία 6 Samsung Galaxy Z Fold 4Samsung Galaxy Z Fold 4 Ultra Grand-Grand 1 ΦωτογραφίαSamsung Galaxy Z Fold 4 Φωτογραφία Grand-Gangle 9Φωτογραφία ευρεία γωνία 9 Samsung Galaxy Z Fold 4Samsung Galaxy Z Fold 4 Φωτογραφία Grand-Gangle 8Samsung Galaxy Z Fold 4 Φωτογραφία Grand-Gangle 7Φωτογραφία ευρεία γωνία 3 Samsung Galaxy Z Fold 4Samsung Galaxy Z Fold 4 Φωτογραφία Grand-Gangle 1Samsung Galaxy Z Fold 4 Φωτογραφία Grand-Gangle 10 Samsung Galaxy Z Fold 4 Φωτογραφία Grand-Gangle 2

Ας ξεκινήσουμε με την ενότητα Grand-Gangle που χρησιμοποιεί τον ορισμό της των 50 mpx και τη διαδικασία binning pixel για να συλλάβει φωτεινότερα κλισέ των 12,5 mpx. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πειστικό στη μέση της ημέρας.

Όπως πάντα με τη Samsung, τα χρώματα είναι εξαιρετικά κορεσμένα. Μια απόδοση που διαμάντι το μάτι και θα έχει την επίδρασή του στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά που θα δυσκολευτεί να πείσει τους ανθρώπους να αναζητούν μια φυσική απόδοση. Το πικρό είναι εξαιρετικό και το δυναμικό εύρος τέλεια διαχειρίζεται.

Η εξαιρετικά γωνία εξασφαλίζει καλή χρωματομετρική συνέχεια σε σύγκριση με τη μεγάλη γωνία. Η δυναμική διαχείριση είναι επίσης πολύ καλή και η παραμόρφωση σε γωνίες Mastered.

Από την άλλη πλευρά, χάνουμε λεπτομερώς τι κερδίζουμε στον τομέα της όρασης. Το πικρό είναι σωστό στο κέντρο, αλλά το επίπεδο των λεπτομερειών πέφτει σημαντικά στις πλευρές της εικόνας. Εάν αυτό δεν είναι δραματικό, περιμέναμε καλύτερα σε ένα τηλέφωνο σε αυτήν την τιμή.

X3 Οπτικό ζουμ

Samsung Galaxy Z Fold 4 Φωτογραφία Grand-Gangle 13Samsung Galaxy Z Fold 4 Photo Zoom x3Samsung Galaxy Z Fold 4 Photo Zoom x10Samsung Galaxy Z Fold 4 Photo Zoom x30Samsung Galaxy Z Fold 4 Φωτογραφία Grand-Gangle 14Samsung Galaxy Z Fold 4 Photo Zoom x3Samsung Galaxy Z Fold 4 Photo Zoom x10 Samsung Galaxy Z Fold 4 Photo Zoom x30

Το Z Fold 4 πηγαίνει σε ζουμ X3, έναντι ενός X2 στο προηγούμενο μοντέλο. Δεν σας επιτρέπει να φτάσετε μέχρι αυτό του S22 Ultra, αλλά παραμένει πειστική. Οι λεπτομέρειες είναι καλά διατηρημένες και η χρωματομετρία παραμένει συνεπής.

Πέρα από το x3, πηγαίνουμε στο ψηφιακό ζουμ. Το Z Fold 4 καταφέρνει να διατηρήσει ένα επίπεδο σωστής ποιότητας έως x10. Πέρα από αυτό, το αποτέλεσμα είναι περισσότερο σαν ένα χρώμα από μια φωτογραφία με μια πολύ σημαντική εξομάλυνση για να αντισταθμίσει την απώλεια λεπτομερειών, όπως μπορείτε να δείτε στο Zoom X30 (το μέγιστο).

Τη νύχτα

Φωτογραφία νυχτερινής νύχτας εξαιρετικά ευρείας γωνίαςΦωτογραφία νυχτερινής λειτουργίας εξαιρετικά ευρείας γωνίαςΦωτογραφία σούπερ γωνίας νύχταςΝύχτα -Φωτογραφία ευρείας γωνίαςΦωτογραφία Zoom x3 νύχτα Φωτογραφία Zoom x3 Night Mode

Για νυχτερινές φωτογραφίες, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε την κύρια μονάδα γωνίας με ενεργοποιημένη νυχτερινή λειτουργία. Ο χρόνος διακοπής σας αναγκάζει να μην κινηθείτε για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ πειστικό.

Η νυχτερινή λειτουργία εξοικονομεί πλήρως την εξαιρετικά μεγάλη γωνία που θα ήταν εντελώς βυθισμένη στο σκοτάδι. Εάν θέλετε να κάνετε μεγέθυνση σε ένα ρόπαλο που κρέμεται στον αέρα, το ζουμ X3 είναι απολύτως χρησιμοποιήσιμο με νυχτερινή λειτουργία, υπό την προϋπόθεση ότι καταγράφει στατικά θέματα.

Πορτρέτα και εγωιστές

Samsung Galaxy Z Fold 4 Φωτογραφία πορτρέτουSamsung Galaxy Z Fold 4 φωτογραφική φωτογραφική μηχανή υπό οθόνηSamsung Galaxy Z Fold 4 φωτογραφική φωτογραφική μηχανή πριν χωρίς λειτουργία πορτρέτου Samsung Galaxy Z Fold 4 φωτογραφική φωτογραφική μηχανή πριν από τη λειτουργία πορτρέτου

Η λειτουργία πορτρέτου που χρησιμοποιείται με την κύρια μονάδα γωνίας είναι πολύ πειστική. Η θολότητα του φόντου είναι επιτυχής και το περίγραμμα του θέματος έχει κατακτηθεί. Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία της κούκλας, το smartphone της Samsung καταφέρνει να οριοθετήσει το Rebel κλειδώνει σχετικά καλά.

Για τους εαυτούς, η μονάδα των 10 megapixel από τη μικρότερη οθόνη γίνεται με τιμές. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τη μονάδα των 4 megapixel που βρίσκεται κάτω από τη μεγάλη οθόνη. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, η φωτογραφία είναι λιγότερο φωτεινή και φαίνεται ελαφρώς καλυμμένη. Επιπλέον, η λειτουργία πορτρέτου δεν είναι διαθέσιμη με αυτήν την ενότητα κάμερας.

Σημειώστε ότι μπορείτε να πάρετε selfies με την κύρια ενότητα των 50 megapixel χρησιμοποιώντας την επιλογή επιστροφής βίντεο. Στη συνέχεια, πρέπει να αναπτύξετε το τηλέφωνο για να δείτε το τρομπόνι σας στη μικρή οθόνη.

Βίντεο

Το Samsung Galaxy Z Fold 4 μπορεί να κινηματογραφήσει μέχρι 8k έως 24 I/S. Σε αυτή τη διαμόρφωση, η λειτουργία Super Stability δεν είναι διαθέσιμη. Δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιστροφή βίντεο είτε στη μικρή οθόνη είτε εάν θέλετε να φτιάξετε ένα VLOG με τη μονάδα κάμερας 50 megapixel.

Αυτές οι δύο επιλογές μπορούν να ενεργοποιηθούν από τον ορισμό 4K σε 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η λειτουργία Super Stability λειτουργεί καλά, αλλά δεν μας εντυπωσίασε σε σχέση με τη συμβατική σταθεροποίηση.

Αυτονομία και φορτίο

Το Z Fold 4 είναι ένα υβριδικό πτυσσόμενο smartphone εξοπλισμένο με μπαταρία 4400 mAh. Η αυτονομία είναι λίγο “à la carte” στο βαθμό που εξαρτάται από τη χρήση που κάνετε ή όχι στη μεγάλη οθόνη.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στις δοκιμές 01LAB, το Z Fold 4 έχει εξαιρετική αυτονομία μόλις διπλωθεί (χωρίς να φτάσει σε αυτό του iPhone 13 Pro Max), αλλά πολύ λιγότερο πειστική εάν είστε μόνιμα στη μεγάλη οθόνη.

ευέλικτη γαλαξία z fold 4 αυτονομία

Μετά από 10 ημέρες χρήσης για να juggle μεταξύ των δύο οθονών, έχουμε τελειώσει πάντα την ημέρα γαλήνια. Δεν ήταν ασυνήθιστο να ανεβείτε σε μια μέρα και μισή αυτονομία. Το πλεονέκτημα είναι ότι αν είστε μακριά από ένα φορτιστή, μπορείτε πάντα να μείνετε στη μικρότερη οθόνη για να αποθηκεύσετε μερικά ποσοστά των μπαταριών πριν βρείτε φορτιστή.

Video Autonomy Galaxy Z Fold 4

Επειδή ναι, δεν παρέχεται φορτιστής στο κουτί. Το τηλέφωνο είναι συμβατό με την επαναφόρτιση 25W. Ήταν πολύ λίγο το 2022, όλα τα ασφαλέστερα smartphone premium σε σχεδόν 1800 ευρώ. Αφήστε το 1H18 να το επαναφορτίσει εντελώς, 14 λεπτά περισσότερο από το Galaxy S22 Ultra. Τέλος, το Z Fold 4 είναι συμβατό με την ασύρματη επαναφόρτιση 15W και ανεστραμμένη 4.5W.

Galaxy Z Fold 4 Χρόνος φόρτωσης

Τεχνικό δελτίο

Samsung Galaxy Z Fold4

Σύστημα Android 12
Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
Μέγεθος (διαγώνιος) 7.6 “
Ανάλυση της οθόνης 373 PP

Δείτε το πλήρες αρχείο

 • + Σχεδιασμός και ποιότητα κατασκευής
 • + Πολύ όμορφες οθόνες
 • + Μη δημοσιευμένες λειτουργίες λογισμικού
 • + Ένα ισχυρό smartphone
 • + Ευέλικτο μπλοκ κάμερας
 • + Καλή αυτονομία
 • – Όλες οι εφαρμογές δεν εκμεταλλεύονται τη μεγάλη οθόνη
 • – Η ενότητα εξαιρετικά μεγάλης γωνίας κάμερας
 • – Φορτώστε 25W πάντα πολύ αργά
 • – Ακόμα δεν υπάρχει τοποθεσία για το s-pen
 • – Μικρές αποφάσεις σε σύγκριση με το Z Fold 3

Η ετυμηγορία της δοκιμής

Samsung Galaxy Z Fold4

Το Samsung Galaxy Z Fold 4 είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο πτυσσόμενο δισκίο (ή ξεδιπλώνοντας smartphone) με αυτή τη μορφή. Είναι επίσης το μόνο διαθέσιμο στη Γαλλία. Μακριά από εμάς την ιδέα να ελαχιστοποιήσουμε τις ιδιότητές του, αλλά η μικρή εξέλιξη σε σύγκριση με το z fold 3 μας θυμίζει πόσο καλός είναι ο ανταγωνισμός να μετακινήσει τις γραμμές.

Ο σχεδιασμός είναι πραγματικά πριμοδότηση, αλλά η πτυχή και η κάμερα κάτω από την οθόνη είναι ακόμα ορατές. Οι παραστάσεις είναι εξαιρετικές, αλλά δεν εκμεταλλεύονται το πλήρες δυναμικό του τσιπ Qualcomm. Οι οθόνες είναι υπέροχες, αλλά απαιτούν μια προσαρμογή για να είναι τέλεια. Η διεπαφή είναι πολύ έξυπνη, αλλά ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές δεν σας επιτρέπουν να το απολαύσετε πλήρως. Η αυτονομία είναι πολύ σταθερή, αλλά το φορτίο πολύ αργό.

Το z fold 4 χτυπά ζεστό και κρύο. Μας έσπρωξε, συχνά και απογοητευμένος, μερικές φορές. Η Samsung κατέκτησε το θέμα της, αλλά δεν έχει ακόμη στο σημείο να παρέχει μια άψογη εμπειρία χρήστη, η οποία δικαιούται να περιμένει όταν ξοδεύουμε 1800 ευρώ σε ένα smartphone το οποίο, φυσικά, είναι επίσης ένα μικρό tablet.

Εάν έχετε z fold 3, αυτή η νέα έκδοση θα φαίνεται περιττή. Εάν θέλετε ένα ασυμβίβαστο προϊόν, δεν θα είναι αυτό. Αυτό το γιγαντιαίο τηλέφωνο δεν πρέπει να τοποθετηθεί σε όλες τις τσέπες. Πάνω απ ‘όλα, απευθύνεται σε πλούσιους τεχνικούς που θέλουν να δοκιμάσουν μια μοναδική εμπειρία και να έχουν μια επισκόπηση του μέλλοντος των smartphones, σύμφωνα με τη Samsung.

Σημείωση
Γραφή

7 μήνες με το Samsung Galaxy Z Fold 4: ένα πραγματικό χαστούκι, αλλά ένα μεγάλο πρόβλημα

Το Samsung Galaxy Z Fold 4 ήταν ο καθημερινός μου σύντροφος για επτά μήνες κατά τη διάρκεια. Τι να θυμάστε από αυτήν την εμπειρία όπως κανένας άλλος ? Τι θετικά και αρνητικά σημεία ξεχωρίζουν ? Απάντηση σε αυτό το μακροπρόθεσμο τεστ.

Samsung Galaxy Z Fold 4 (7)

Στο σπίτι του Φραντροειδές, Οι μακροπρόθεσμες δοκιμές σας επιτρέπουν να έχετε μια πολύ πιο συγκεκριμένη ιδέα των δοκιμασμένων τηλεφώνων. Αυτή η εμπειρία -βαθιά προσφέρει μια γενικά ενδιαφέρουσα πτώση σε μια τεχνολογία, προκειμένου να εντοπίσει τα θετικά και αρνητικά σημεία σε έναν παρατεταμένο χρόνο χρήσης.

Το Samsung Galaxy Z Fold 4 δοκιμάστηκε έτσι για επτά μήνες. Θέλω να διευκρινίσω ότι αυτό ήταν το πρώτο μου πτυσσόμενο smartphone σε μορφή βιβλίου. Εκείνη την εποχή, ήμουν σε θέση να δοκιμάσω το Galaxy Z flip 3 για μερικές εβδομάδες, αλλά αυτό είναι. Αυτή η δοκιμή ήταν επομένως μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε μια ολοκαίνουργια κατηγορία τηλεφώνων.

Φθείρων : Μια κακή έκπληξη έχει χάσει αυτό το όμορφο ειδύλλιο μετά από μερικούς μήνες.

Ο βασιλιάς της παραγωγικότητας

Μόλις δεν είναι συνηθισμένο, ας ξεκινήσουμε αυτό το σχόλιο όχι με το σχεδιασμό, αλλά με οθόνες. Ως υπενθύμιση, η εξωτερική πλάκα ισχυρίζεται μια διαγώνιο 6,2 ίντσες, έναντι 7,6 ίντσες για τη μεγάλη εσωτερική οθόνη. Και ας το πούμε αμέσως: Παρά τον ενθουσιασμό της εκκίνησης, ποτέ δεν είχα τη διασκέδαση να ξεδιπλώσει την οθόνη 40 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Galaxy Z Fold 4 με ώθησε να το ανοίξω φυσικά, όταν το χρειαζόμουν ιδιαίτερα. Στο τέλος, συμβουλευτείτε τα μηνύματά σας στο Messenger ή στο WhatsApp, να καλέσετε έναν αγαπημένο ή να σερφάρετε στο Διαδίκτυο για γρήγορη αναζήτηση, μπορείτε να γίνει στην εξωτερική οθόνη.

Από την άλλη πλευρά, η εσωτερική οθόνη έχει νόημα σε ορισμένες συγκεκριμένες καταστάσεις: η εμφάνιση και η εμφάνιση φωτογραφιών στους αγαπημένους σας σε μια τόσο μεγάλη περιοχή είναι για παράδειγμα μια θεραπεία. Το Galaxy Z Fold 4 έγινε γρήγορα η επίσημη συσκευή για να δείτε αναμνήσεις με φίλους και οικογένεια, είτε για φωτογραφίες είτε για βίντεο.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Η άνεση προβολής που έφερε από αυτή τη μεγάλη πλάκα σας ωθεί επίσης σε μια άλλη διάσταση: Παρακολουθώντας βίντεο YouTube, ποδοσφαιρικούς αγώνες, σειρές, ταινίες ή άρθρα ανάγνωσης, είτε στο σπίτι είτε στο μετρό. Η εμπειρία αλλάζει και αναζωογονητική. Υπάρχει ένα πραγματικό συν αδύνατο να κρύψετε.

Η παραγωγικότητα παίρνει επίσης μια εντελώς διαφορετική κλίμακα. Η εμπειρία του λογισμικού πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση και το καθιστά ένα σημείο τιμής για να κάνετε τη ζωή σας πρακτική όταν χρησιμοποιείτε τη διπλή οθόνη. Εδώ, προφανώς μιλάμε για το Multi -fate, ικανό να ανοίξει και να εμφανίζει ταυτόχρονα μεταξύ 2 και 3 εφαρμογών.

Δεν θα ήθελα να πω ότι αυτή η λειτουργικότητα έχει μετατρέψει την καθημερινή μου ζωή αναστατωμένη, αλλά είναι σαφές ότι μερικές φορές το έχει βελτιώσει σε ορισμένα δεδομένα. Παράδειγμα: Διαβάστε ένα άρθρο Φραντροειδές Στις μεταφορές, σηκώστε ένα σφάλμα και αναφέρετε το στο συντακτικό προσωπικό, όλα με όλες τις διεπαφές μπροστά στα μάτια μου.

Ένα UI

Ένα UI

Ένα UI

Ένα UI

Μια άλλη πρακτική περίπτωση φυσικά επιβάλλεται σε μένα: αφενός, αναζητήστε ένα εστιατόριο στην εφαρμογή Uber Eats και αφετέρου, συμβουλευτείτε τις σημειώσεις και τα σχόλια του εστιατορίου στους χάρτες Google. Πρακτικό, γρήγορο, απλό και αποτελεσματικό. Μην αλλάζετε την εφαρμογή κάθε φορά που διευκόλυνε την εργασία μου.

Όπου το Galaxy Z Fold 4 προχωράει περαιτέρω, είναι στην ικανότητά του να καταγράφει αυτές τις ομάδες εφαρμογών σε ένα μόνο εικονίδιο εφαρμογής, άμεσα προσβάσιμο από τη διεπαφή σας. Το μόνο μειονέκτημα για την αναφορά αφορά τη μικρή βραδύτητα στην οποία ανοίγει η διπλή εφαρμογή. Είναι απαραίτητο να περιμένετε μεταξύ 2 έως 3 δευτερολέπτων κάθε φορά.

Για να είμαι εντελώς ειλικρινής, σπάνια χρησιμοποίησα το τριπλό παράθυρο, το οποίο δεν έχω θεωρήσει πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια της δοκιμής μου. Με το πριόνισμα της οθόνης σας σε τρεις, αυτή η άποψη μειώνει σημαντικά το μέγεθος τουλάχιστον δύο εφαρμογών – ακόμη και αν μπορείτε να διαχειριστείτε τις διαστάσεις τους. Αυτό είναι σχεδόν αντιπαραγωγικό.

Η μεγάλη εσωτερική οθόνη προσφέρει τελικά διπλή εγγενή προβολές ειδικά για ορισμένες εφαρμογές, όπως το WhatsApp, το Outlook, την επαφή ή τα μηνύματα. Για παράδειγμα, για παράδειγμα, θα βρείτε στα αριστερά τη λίστα συνομιλιών και στα δεξιά την επιλεγμένη συνομιλία. Αυτή η εργονομία είναι πολύ αξιόλογη και πρακτική για να περιηγηθείτε ανάμεσα σε μια συνομιλία από τη μία πλευρά και στον κατάλογο των επαφών σας από την άλλη για παράδειγμα.

Μικρές διερευνητικές αδυναμίες

Δεν θα είμαστε rave για την εμπειρία λογισμικού αυτού του Galaxy Z Fold 4. Αρκετές μαύρες κουκίδες έχουν έρθει να αμαυρώσουν τη μακροπρόθεσμη δοκιμή μας, το οποίο πρέπει να επισημάνουμε εδώ. Πρώτον, όλες οι εφαρμογές δεν είναι συμβατές με το multifenêtre. Μεταξύ των λίγων παραδειγμάτων που δημιουργήθηκαν, ας αναφέρουμε το Instagram (απολύτως δεν είναι κατάλληλο για το Z Fold 4), το Météo ή την ομάδα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η γραμμή εργασιών είναι τόσο πρακτική για να ξεκινήσει μια άλλη εφαρμογή ή να ενεργοποιήσει το multifenêtre απλά εξαφανίστηκε. Τότε ήταν απαραίτητο να μεταβείτε στις ρυθμίσεις, να το απενεργοποιήσετε με το χέρι και στη συνέχεια να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Η εσωτερική οθόνη είναι μια ανώνυμη φωλιά σκόνης. Από το άνοιγμά του μετά από μια σύντομη διαμονή στην τσέπη σας, εμφανίστηκε ένας σωρός σκόνης μπροστά στα μάτια σας. Είναι στο μακρύ ενοχλητικό, και πάνω απ ‘όλα κουραστική για να αφαιρέσετε. Ελλείψει πιστοποίησης κατά της σκόνης, υπάρχουν επίσης ερωτήσεις σχετικά με τη μακροχρόνια αντίσταση της.

Στο Facebook, το απόσπασμα από τη μικρή εξωτερική οθόνη στην μεγάλη εσωτερική οθόνη είναι κακώς διαχειριζόμενη: Εάν αρχίσετε να πλοηγείτε στην πρώτη, η εσωτερική οθόνη δεν είναι σε θέση να επαναλάβει την πλοήγηση όπου ήταν. Ενημερώνει με κάποιο τρόπο την εφαρμογή και εμφανίζει την κύρια διεπαφή της σε εσάς. Αυτή είναι η συμπεριφορά που συναντήσαμε πολλές φορές, χωρίς να είναι συστηματική είτε.

Screenshot_20230516_174323_youtube

Screenshot_20230516_174341_youtube

Screenshot_20230516_174415_youtube

Εάν το σχετικά στενό πληκτρολόγιο της εξωτερικής οθόνης δεν με ενοχλούσε πάρα πολύ -έχω ωραία δάχτυλα και συνηθίσαμε στο χρόνο -η αναλογία του 23,1: 9 από την άλλη πλευρά με απογοήτευσε πολλές φορές. Για να δείτε τα σορτς ή τους ρόλους του YouTube ειδικότερα, το περιεχόμενο είναι γενικά κομμένο στις πλευρές.

Κατά συνέπεια, τα κομμάτια κειμένου ή μέρος της εικόνας δεν εμφανίστηκαν στην οθόνη σε ορισμένες χρονικές στιγμές του βίντεο. Γενικότερα, ένιωσα ότι το βίντεο μπροστά στα μάτια μου δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως με την πλήρη μορφή του. Δεν υπήρχε επίσης ζήτημα να ανοίξω το z fold 4 για να παρακολουθήσω σορτς ή πραγματικά, τα οποία είχα τη διασκέδαση να σκεφτόμαστε το βράδυ, στο κρεβάτι μου, πριν πέσει στα χέρια του Μορφέα.

Το μεγάλο πρόβλημα του Galaxy Z Fold 4

Ας έρθουμε στο ενοχλητικό θέμα: το σύστημα αναδίπλωσης. Μετά από περίπου τέσσερις μήνες, μια δυσάρεστη έκπληξη μας έκανε να πέσουμε γυμνοί. Η οθόνη του Galaxy Z Fold 4 δεν ήταν πλέον πλήρως ξεδιπλώνεται πλήρως. Αποδεικνύεται από τις λίγες φωτογραφίες παρακάτω.

Συνέπειες: Η πτυχή ήταν εξαιρετικά αισθητή κάτω από τα δάχτυλά μου. Γενικότερα, και λογικά, εκτιμώ τη χρήση της διπλής οθόνης πολύ λιγότερο. Τόσο πολύ για να με ρωτήσετε: Είναι πραγματικά χρήσιμο να το χρησιμοποιήσετε, καθώς η ανοιχτή οθόνη είναι λυγισμένη ? Η απογοήτευση ήταν πραγματική.

Ειδικά αφού ένας άλλος συνάδελφος από τη μέση έζησε την ίδια κακή περιπέτεια με το Galaxy Z Fold 4. Μακριά από εμάς την ιδέα της γενίκευσης αυτής της ανωμαλίας. Έχουμε επίσης αναζητήσει πολλά φόρουμ και ομάδες Facebook για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε παρόμοιες καταστάσεις. Μάταια.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Πηγή: Chloé Pertuis – Frandroid

Samsung Galaxy Z Fold 4

Πηγή: Chloé Pertuis – Frandroid

Samsung Galaxy Z Fold 4

Πηγή: Chloé Pertuis – Frandroid

Φραντροειδές Η λεγόμενη υπηρεσία Samsung’s After -sales για να προσπαθήσει να κατανοήσει τα ins και outs. Ο συνομιλητής μας μας προσκάλεσε να επικοινωνήσουμε με ένα εγκεκριμένο κέντρο επισκευής, του οποίου μόνο οι πιστοποιημένοι τεχνικοί είναι σε θέση να λύσουν το πρόβλημα.

Όσο για την αιτία αυτής της επιπλοκής, η επίσημη εξήγηση ήταν κάπως σεληνιακή: ” Αυτή η ανησυχία εμφανίζεται όταν το τηλέφωνο χρησιμοποιήθηκε κατάχρηση », Εξηγήσαμε στο τηλέφωνο. Δύσκολο να γνωρίζουμε ποια είναι η ακατάλληλη χρήση ενός τηλεφώνου, γνωρίζοντας ότι εξετάζουμε το φροντίδα του.

Έχουμε επικοινωνήσει φυσικά σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο εξυπηρέτησης. Δυστυχώς, χωρίς το νομοσχέδιο – το μοντέλο μας παρέχεται από τη Samsung, για τον Τύπο -, δύσκολο να πάει στο τέλος της διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να πάτε στο κατάστημα με το σπασμένο τηλέφωνο και να έχετε το λογαριασμό σας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επισκευής.

Όσον αφορά το κόστος επισκευής, ο συνομιλητής μας μας είπε ότι η νομική εγγύηση θα μπορούσε να φροντίσει τα πάντα. Ήταν αδύνατο για εμάς να δημιουργήσουμε ένα απόσπασμα: Εάν το μοντέλο είναι εγγυημένο, τότε δεν υπάρχει ανάγκη. Ο χρόνος επισκευής δεν έχει κοινοποιηθεί σε εμάς: μόνο ο τεχνικός, επί τόπου, είναι σε θέση να σας το στείλει.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Τέλος, επικοινωνήσαμε με τη Samsung για να λάβουμε μια επίσημη απάντηση. Στην πραγματικότητα, η μάρκα πρέπει να αναλύσει το τηλέφωνο σε βάθος για να κατανοήσει την προέλευση του προβλήματος. Επομένως, θα ενημερώσουμε αυτό το άρθρο μόλις το έχει αναλύσει η Samsung.

Λόγω μερικών ίχνη λωρίδων στην άρθρωση, η κορεατική μάρκα πρότεινε ότι η ανωμαλία οφείλεται ίσως σε πτώση. Σίγουρα έχουμε πέσει το μοντέλο μας αρκετές φορές, αλλά από εκεί για να πούμε ότι είναι η αιτία, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να πάει. Πάνω απ ‘όλα, αυτό θα μεταφράσει ένα πολύ ανησυχητικό πρόβλημα ευθραυστότητας: ένα τηλέφωνο πρέπει να είναι σε θέση να πέσει χωρίς φόβο πάρα πολύ για την ακεραιότητά του το 2023.

Μια γραφίδα πάντα τόσο άχρηστη

Όπως και το Galaxy Z Fold 3, ο διάδοχός του έχει στραφεί για άλλη μια φορά στην παραμικρή θέση για τη στυλ Pen Sen. Ειλικρινά, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αναρωτιέμαι, γράφοντας αυτές τις γραμμές, πού μπορεί να είναι.

Η απουσία αποθήκευσης που ενσωματώνεται στο τηλέφωνο το καθιστά κάπως ξεπερασμένο. Αυτό το μικρό εξάρτημα είναι σίγουρα εύκολο να μεταφερθεί … αλλά και εύκολο να χάσετε. Η περίπτωσή του έμεινε τελικά στο ντουλάπι χωρίς μεγάλη λύπη. Θα ήταν ενδιαφέρον για τη Samsung να σκεφτεί μια πιο συγκεκριμένη λύση.

Για τα υπόλοιπα, ένα υποδειγματικό τηλέφωνο με πολλούς τρόπους

Παρά τις λίγες μικρές ατέλειες – εκτός από ένα μεγάλο – προαναφερθέντα, το Samsung Galaxy Z Fold 4 παραμένει ένα εξαιρετικό smartphone. Έχουμε πολλά να τον κατηγορήσουμε, είτε με βάση την απόδοση, τις φωτογραφίες, την αυτονομία ή την ποιότητα των οθονών.

Βεβαίως, το βάρος του 263 γραμμάρια και το πάχος του 158 mm καθιστούν ένα μικρό τούβλο κατά τη διάρκεια του πρώτου χειρισμού, αλλά πιστέψτε με, συνηθίζουμε σε αυτό μόλις λίγες εβδομάδες. Το να αισθάνομαι ότι είναι καλά στο παρελθόν στις τσέπες μου είναι επίσης καθησυχαστική, σε αντίθεση με ένα Galaxy S22 που μερικές φορές ξέχασα, προκαλώντας κάποιες φοβίες κατά περιόδους.

Premium και πολύ όμορφα τελειώματα, το Galaxy Z Fold 4 είναι πάντα ένα μικρό κόσμημα στο χέρι μετά από επτά μήνες, και μια τεχνολογική επίδειξη πάντα τόσο εντυπωσιακή για να χειριστεί σε καθημερινή βάση. Η εξωτερική οθόνη, OLED, σε προσαρμοστική και Ultra -Bright 120 Hz είναι αναγκαστικά μια απόλαυση για χρήση.

Ισχυρό και αποτελεσματικό στη φωτογραφία

Δεν είμαι ένας αδερφός gamer, ποτέ δεν έσπρωξα το Galaxy Z Fold 4 στα έδρα του. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι μετά από επτά μήνες, η απόδοση και η ρευστότητα του μοντέλου δεν έχουν ποτέ πλαισιωθεί. Δεν έχω απολύτως τίποτα να τον κατηγορήσω για αυτό το έδαφος. Σας ευχαριστώ το Snapdragon 8+ Gen 1 και το 12 GB μνήμης RAM.

Ο πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν επίσης ένας εξαιρετικός σύντροφος για να αποθανατίσει τις καλύτερες στιγμές μου στη φωτογραφία και το βίντεο. Υπενθύμιση, προσδιορίζει το ίδιο τρόπο η φωτογραφία του Galaxy S22, η οποία μας είχε πείσει σε περισσότερους από έναν τίτλο κατά τη διάρκεια της μακροπρόθεσμης δοκιμής μας.

Παρακάτω, εδώ είναι μερικές χειροποίητες λήψεις. Οι μόνες μικρές παρατηρήσεις που θα μπορούσαν να ανησυχούν για τις εικόνες που ελήφθησαν σε χαμηλό φωτισμό, με τον αισθητήρα selfie ή το X3 Optique. Το σύνολο μερικές φορές δεν είχε λίγη ευκρίνεια και οξύτητα. Για τα υπόλοιπα, είναι μόνο ευχαρίστηση και διασκεδαστική χάρη στα χρώματα dapper και ενδιαφέρουσα ευελιξία. Ίσως χάνει ένα οπτικό x10 σε αυτήν την τιμή.

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (23)

Galaxy Z Fold 4 Μακροπρόθεσμα (2)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (3)

Galaxy Z Fold 4 Μακροπρόθεσμα (4)

Galaxy Z Fold 4 Μακροπρόθεσμα (6)

Galaxy Z Fold 4 Μακροπρόθεσμα (7)

Galaxy Z Fold 4 Μακροπρόθεσμα (8)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (10)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (11)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (12)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (13)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (14)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (16)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (17)

Galaxy Z Fold 4 Μακροπρόθεσμα (18)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (19)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (20)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (21)

Galaxy Z Fold 4 μακροπρόθεσμα (22)

Galaxy Z Fold 4 Μακροπρόθεσμα (1)

Η κάμερα κρυμμένη κάτω από την διπλή εσωτερική οθόνη αξίζει τη μικρή λέξη της. Εάν προφανώς δεν είναι πρακτικό για τους εαυτούς – που θέλει να διατηρήσει ένα ανοιχτό τηλέφωνο για egoportraits ? -, Παραμένει πολύ καλός σύμμαχος για βίντεο κλήσεις. Πάνω απ ‘όλα, η εσωτερική οθόνη είναι εξαιρετικά ικανοποιητική για να συνομιλήσετε με τους αγαπημένους σας, θαυμάζοντας τους σε τόσο μεγάλη περιοχή.

Μια ικανοποιητική αυτονομία, μια κορυφαία παρακολούθηση λογισμικού

Η αυτονομία του Galaxy Z Fold 4 δεν υπήρξε ποτέ πηγή απογοήτευσης κατά τη διάρκεια των επτά μηνών χρήσης μου. Ήμουν γενικά ικανοποιημένος με την αντοχή του και δεν κατέληξα ποτέ στο Battery Harbour ένα βράδυ στις 9 μ.μ. Η υπόλοιπη αυτονομία πριν κοιμηθεί πολύ συχνά ταξιδεύει περίπου 30 ή ακόμα και 40 %, παρά την μερικές φορές εντατική χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η μόνη μικρή τρομοκρατία για αναφορά πραγματοποιήθηκε στη μέση της νύχτας, περίπου στις 5 π.μ., επιστρέφοντας από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Δεν είχα περάσει από το κουτί επαναφόρτισης της ημέρας: ένα μικρό 10 % που απομένει μου επέτρεψε να παραγγείλω ένα VTC. Αυτό δείχνει κατά το πέρασμα ότι το z fold 4 θα παρακαλώ τα νυχτερινά πουλιά που πιθανόν να επιστρέψουν στην αυγή.

Η πτυχή του Galaxy Z Fold 4, για απεικόνιση

Η ισχύς φορτίου των 25 W είναι ίσως το μόνο μειονέκτημα αυτής της όμορφης βαθμολογίας. Το Fold 4 δεν είναι σαφώς ένας πολέμος αστραπής για επαναφόρτιση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν είναι ο ιδανικός υποψήφιος.

Τέλος, η Samsung αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ένας από τους σοβαρότερους κατασκευαστές όσον αφορά την παρακολούθηση λογισμικού. Κάθε μήνα, το μοντέλο μου έχει πράγματι λάβει μια ενημέρωση λογισμικού (ασφάλεια, λειτουργικότητα), όλα αυτά σε συνδυασμό με τέσσερις σημαντικές ενημερώσεις από το Android. Εν ολίγοις, μια καλή δουλειά που πρέπει να είναι αναμφισβήτητα χαιρετισμό.

Ένα smartphone που σε κάνει να σκεφτείς

Τι να θυμάστε από αυτούς τους 7 μήνες που πέρασαν με το Galaxy Z Fold 4 ? Αυτό του Σχηματισμός Βαθιά με απέφυγε -ως ένα πτυσσόμενο νεοφύτα σε μορφή βιβλίου -με μια ανάσα καθαρού αέρα και έναν εντελώς νέο τρόπο χρήσης ενός smartphone.

Τέλος, έχουν περάσει περίπου 15 χρόνια που αγοράζουμε τα “ίδια τηλέφωνα”. Με αυτό το smartphones ακρόασης με μία οθόνη αφής, μερικά κουμπιά και αξιοσημείωτες τεχνικές βελτιώσεις. Αλλά τελικά, Ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε παραμένει ο ίδιος.

Το Galaxy Z Fold 4 μετατρέπει όλα αυτά επαναπροσδιορίζοντας την αναφορά μας στο τηλέφωνο. Παραγωγικότητα, πολλαπλών χρήσεων, άνεση χρήσης, όλα που παρέχονται από ένα τεχνολογικό αντικείμενο ικανό να κρατήσει στην τσέπη σας, στη συνέχεια μετατρέποντας σε ένα δισκίο σε 1 δευτερόλεπτο. Η εμπειρία παραμένει αρκετά μοναδική και ελκυστική.

Προσθέστε σε αυτό το All Samsung’s γνωρίζουν -πώς στην οθόνη και τις φωτογραφίες, καθώς και μια ωραία παγκόσμια βελτιστοποίηση -αλλά τέλεια στη διεπαφή διπλής οθόνης -και ασχολείστε με μια κόλαση ενός μικρού κόσμου … πολύ ακριβό το παραδεχόμαστε. Το γεγονός παραμένει ότι το σύστημα αναδίπλωσης λείπει κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας: αυτό είναι το μεγάλο μαύρο σημείο αυτής της εμπειρίας.

Ας μείνουμε στην πείνα μας ? Ελαφρώς. Το Samsung Galaxy Z Fold 4 Θα μου λείψει ? Προφανώς.

Για να μας ακολουθήσετε, σας προσκαλούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας Android και iOS. Μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα, τα αρχεία μας και να παρακολουθήσετε τα πιο πρόσφατα βίντεο του YouTube.

Δοκιμάστε το Samsung Galaxy Z Fold 4: Discreet touch-ups, αλλά χωρίς ψευδές Pli

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

Το Samsung Galaxy Z Fold 4, πτυσσόμενο smartphone σε μορφή “βιβλίου”, αναλαμβάνει τη φόρμουλα του Galaxy Z Fold 3, του οποίου η απόδοση και η υπηρεσία φωτογραφιών σκοπεύει να βελτιωθεί. Καλώς ήλθατε ρετουσάρισμα, αλλά αφήνοντας μια κλειδαριά πολύ λίγο.

Παρουσίαση

Νέα πτυσσόμενη οθόνη για τη Samsung, το Galaxy Z Fold 4 επιτυγχάνει το Galaxy Z Fold 3 που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021. Το smartphone διατηρεί τον ήχο ενός προκατόχου, με μια πτυσσόμενη πλάκα 7,6 ιντσών μέσα και ένα άλλο 6,2 ίντσες έξω, έναν αναγνώστη αποτυπώματος στο πλάι και έναν μεντεσέ που έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει την «εισβολή σκόνης. Η συσκευή ενημερώνεται σε τεχνικό επίπεδο, κυρίως κερδίζοντας ένα τσιπ Snapdragon 8+ Gen 1, 12 GB μνήμης RAM και, για την καλύτερη έκδοση Lotie, έως 1 έως αποθήκευση. Αλλά η Samsung εξακολουθεί να επιλέγει μια μπαταρία 4400 mAh και για φορτίο που περιορίζεται σε 25 W. Εν ολίγοις, αυτή η διακριτική εξέλιξη καταφέρνει να βελτιώσει τις αδυναμίες του Galaxy Z Fold 3 ? Αυτή είναι η ερώτηση που προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό το τεστ.

Διατίθεται από το 1799 €, το Galaxy Z Fold 4 δεν έφτασε σε κανέναν άμεσο διαγωνισμό στην τρέχουσα αγορά smartphone. Παρ ‘όλα αυτά, ανταγωνίζεται όλα τα high -end smartphones της στιγμής, όπως το OPPO Find X5 Pro, το Samsung Galaxy S22 Ultra, αλλά και ο αναδιπλούμενος αδελφός του, το Galaxy Z Flip 4 ή το Galaxy Z Fold 3 από το 2021.

Σημείωση γραφής: 5 από τις 5

Εργονομία και σχεδιασμός

Το Samsung Galaxy Z Fold 4 φαίνεται σχεδόν γραμμή για το Fold 3 που κυκλοφόρησε πέρυσι, η ίδια περισσότερο ή λιγότερο η εμφάνιση του προκάτοχού του. Εν ολίγοις, η Κορεατική θεωρεί ότι το πτυσσόμενο smartphone του σε μορφή βιβλίου είναι απλά ολοκληρωμένη και είναι ικανοποιημένη να το βελτιώσει σε μικρές πινελιές.

Το Z Fold 4, ως εκ τούτου, διατηρεί τα χαρακτηριστικά του Z Fold 3, της διαγώνιας των εξωτερικών (6,2 ιντσών) και των εσωτερικών (7,6 ιντσών) οθονών και των επίπεδων φέτες, χωρίς στέγαση για S-Pen Stylus. Αυτό παραμένει να αποκτηθεί ως επιλογή και μπορεί να αποθηκευτεί σε μια περίπτωση ή σε ένα κέλυφος που προβλέπεται για το σκοπό αυτό.

Στην ακτίνα των μενού αλλάζουν, υπάρχει ελαφρώς λεπτότερη άρθρωση, μειωμένο βάρος μερικών γραμμάρια (263 g αντί για 271 g) και προστασία της εξωτερικής οθόνης και το πίσω μέρος της συσκευής από ένα παράθυρο Gorilla Glass Victus+, υπόσχεται την καλύτερη αντίσταση της στιγμής για σοκ και γρατζουνιές. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι πολύ ελαφρώς μειωμένες: το Z Fold 4 μετρά 155,1 x 67,1 x 15,8 mm όταν κλείσει και 155,1 x 130,1 x 6,3 mm ανοιχτό ανοιχτό. Για να κερδίσετε 2 mm σε πλάτος (ανοιχτό smartphone) και ύψος 2,9 mm σε σύγκριση με το Z Fold 3, το Galaxy Z Fold 4 έχει εκλεπτυσμένα σύνορα οθόνης. Η εσωτερική του πλάκα καταλαμβάνει επίσης περισσότερο από το 90 % της διαθέσιμης επιφάνειας. Ένας αισθητήρας φωτογραφιών είναι πάντα κρυμμένος κάτω από αυτήν την οθόνη, με μερικές αλλαγές μενού για να σημειώσουμε: Έχουμε αφιερώσει ένα άρθρο σε αυτό το στοιχείο.

Νέα: Smartphone / κινητό τηλέφωνο
Εργαστήριο – Samsung Galaxy Z Fold 4: Μεγέθυνση στην οθόνη που καλύπτει τον αισθητήρα του για selfies

Η Samsung ισχυρίζεται ότι έχει αυξήσει την πυκνότητα των εικονοστοιχείων της πλάκας που καλύπτει τον αισθητήρα φωτογραφίας “κάτω από την οθόνη” του Galaxy Z Fold 4. Πριν το.

Ο χώρος μεταξύ των δύο τμημάτων της οθόνης, ορατός όταν είναι διπλωμένος, δεν έχει εξαφανιστεί, περισσότερο από την αντιληπτή διόγκωση κάτω από το δάχτυλο σε αυτή την πτυχή. Σημειώστε ότι η πιστοποίηση IPX8, αφιερωμένη στην αντίσταση του smartphone στο νερό – αλλά όχι στη σκόνη – υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Αυτό που δεν έχουμε για την άνεση της χρήσης – και το βάρος της συσκευής στο χέρι – για το z fold 3 παραμένει λογικά επίκαιρο στο z fold 4. Παραμένει προοριζόμενη για εκείνους που μια τέτοια επιβλητική συσκευή δεν τρομάζει, αλλά κερδίζει ελαφρώς στην εργονομία χάρη στην ελαφρώς λιγότερο τεντωμένη αναλογία των δύο οθονών: το πληκτρολόγιο εμφάνισης του καλύμματος είναι λίγο πιο βολική, ακόμη και χωρίς γραφίδα.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Σημείωση γραφής: 5 από τις 5

Οθόνη

Το Galaxy Z Fold 4 επωφελείται από μια εσωτερική οθόνη που η Samsung υπόσχεται πιο σταθερή από αυτή του Z Fold 3. Εάν είναι δύσκολο να ελέγξετε αυτό το σημείο κατά τη διάρκεια δοκιμής μερικών εβδομάδων, πρέπει να σημειωθεί ότι η πλάκα που εγκαθίσταται από την κορεατική μέσα στο smartphone του είναι καλής ποιότητας.

Πρώτα απ ‘όλα, θυμηθείτε ότι αν το z fold 4 εμφανίσει την ίδια διαγώνια οθόνη με τον γέροντα του, είναι λίγο ευρύτερο και χαμηλότερο. Ο διακόπτης ορισμού του λογικά από 1768 x 2208 εικονοστοιχεία σε 1812 x 2176 εικονοστοιχεία, για ισοδύναμη ανάλυση (373 ppi). Πρόκειται για μια πλάκα LTPO, ο προσαρμοστικός ρυθμός ανανέωσης έχει σχεδιαστεί για να κυμαίνεται από 1 έως 120 Hz σύμφωνα με τις χρήσεις.

Κάτω από τους ανιχνευτές μας, η πλάκα έχει αποδείξει την καλή του ποιότητα. Είναι πολύ φωτεινό (μετρήσαμε το 1111 CD/m², ακριβώς αυτό) και ικανό να κατεβεί κάτω από το κατώφλι του CD/M² στο σκοτάδι. Τουλάχιστον, η φωτεινότητα του είναι 0,95 CD/m². Στο σκοτάδι όπως στον Great Sun, αυτή η πλάκα είναι επομένως πολύ ευανάγνωστη και το υψηλό φως του αντισταθμίζει την ελαφρώς υψηλή ανάκλαση του (51 %). Πάντα στο τμήμα άνεσης, υπάρχει μια καθυστέρηση αφής που περιορίζεται στα 83 ms και μια ανύπαρκτη επιμονή, χάρη στην επιλογή του AMOLED.

Η Samsung Masters αυτό το είδος των πλακών και αυτό γίνεται αισθητή η ακτίνα της χρωματομετρίας. Όπως πάντα, ο κατασκευαστής της Κορέας επιλέγει από προεπιλογή για μια λειτουργία “ζωντανής” οθόνης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα θερμοκρασία χρώματος 7274 K, λίγο κρύο και 4.2 δέλτα Ε. Τα κόκκινα, τα πράσινα και οι κίτρινες υποβάλλονται σε μερικές παραστάσεις. Αλλά με την κλίση προς τον “φυσικό” τρόπο, επιστρέφουμε σε μια πολύ πιο δίκαιη θερμοκρασία (6787 K), και πάνω απ ‘όλα, οι παρασυρόμενες είναι ανεπαίσθητες (Δέλτα Ε 1,5). Εν ολίγοις, συνολικά, αυτή η οθόνη είναι χαρά να χρησιμοποιήσω, ακόμη και αν πρέπει να συμφωνηθεί ότι η πτυχή στο κέντρο της είναι πάντα αντιληπτή στο μάτι όπως με ένα δάχτυλο.

Η ποιότητα της οθόνης κάλυψης, δηλαδή η εξωτερική οθόνη του Galaxy Z Fold 4 είναι στην έγκριση. Είναι επίσης ευρύτερο (904 x 2316 εικονοστοιχεία σε διαγώνιο 6,2 ίντσες), και εξίσου φωτεινό (1102 cd/m²) ή όχι πολύ φωτεινό (ελάχιστο 0,96 cd/m²) ανάλογα με τις περιστάσεις και ακόμη και την πολυτέλεια της ύπαρξης Δεν υποβάλλονται πολύ σε προβληματισμούς: μετρήσαμε την ανάκλαση του στο 41 %. Όπως και η εσωτερική οθόνη του smartphone, αυτή η πλάκα επωφελείται από μια πολύ καλύτερη βαθμονόμηση όταν επιλέγετε τον φυσικό τρόπο: ένα δέλτα E 1,4 και μια θερμοκρασία 6758 K στη συνέχεια παρατηρείται. Εν ολίγοις, αυτή η υπαίθρια οθόνη είναι τόσο καλή όσο και η εσωτερική οθόνη. Επιτρέπει την επιθυμία να το χρησιμοποιήσει σαν να ήταν η κύρια πλάκα της συσκευής.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

Εκτέλεση

Το Galaxy Z Fold 4 ωφελείται από μια τεχνική ενημέρωση χωρίς έκπληξη. Το Fold 3 είναι εξοπλισμένο με ένα τσιπ Snapdragon 888, το τελευταίο διαθέσιμο κατά την ημερομηνία της απελευθέρωσής του, το Fold 4 βασίζεται στο Snapdragon 8+ Gen 1, που μεταφέρεται πρόσφατα στην αγορά smartphone. Αυτό που μπορεί να παρατηρηθεί σε έναν αυξανόμενο αριθμό smartphones, στο z flip 4 της Samsung όπως στο Zenfone 9 του Asus, συνοδεύεται από 12 GB μνήμης RAM.

Το τσιπ χτύπησε τον κυβερνήτη στο smartphone. Στο τμήμα πολλαπλών εργασιών, είναι ικανοποιημένο να είναι εξίσου αποτελεσματικό με τον προκάτοχό του, να είναι πολύ ελαφρώς πιο αργή στην λιγότερο απαιτητική πολυεθνική, αλλά να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα όταν είναι πολύ απασχολημένο.

Υπάρχει παρ ‘όλα αυτά ένα πραγματικό άλμα στον τομέα της γραφικής απόδοσης, που παρέχεται από το Adreno 730 του Qualcomm. Οι δοκιμές μας τυχερό παιχνίδι Επισημάνετε μια δυνατότητα εμφάνισης έως και 111 καρέ ανά δευτερόλεπτο, για τουλάχιστον 73 I/S κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών συνεδριών μας, και ιδιαίτερα ένα μέσο φλερτ με τα 94 I/S. Αυτό το εξαιρετικό σκορ, υψηλότερο από αυτό του Galaxy Z Fold 3, εξακολουθεί να κρύβει πραγματικότητα: το πλαισιωμένος, μεγαλύτερη από 100 I/S στην αρχή της συνεδρίασης, πέφτουν μετά από 5 λεπτά παιχνιδιού περίπου 80 I/S, το λάθος μιας φωτεινής θέρμανσης που αναγκάζει το smartphone να μειώσει το ρυθμό. Ωστόσο, αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για να παίξετε πολύ άνετα.

Οι δοκιμές απόδοσης μας πραγματοποιούνται με στόχο, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία SmartVis.

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

φωτογραφία

Σε αντίθεση με το Z Flip 4, το οποίο διατηρεί το μπλοκ φωτογραφιών του προκάτοχού του σε χαρτί, το z fold 4 διαλείμματα με τον ηλικιωμένο του. Είναι εμπνευσμένο να γίνει αυτό το Galaxy S22 και S22+, προσφέροντας μια κύρια ενότητα στον αισθητήρα 50 megapixel, όχι 12 megapixels. Συνοδεύεται από μια υπομονάδα εξαιρετικά γωνίας με τον αισθητήρα 12 mpx και ένα άλλο με τηλεφακό και αισθητήρα 10 megapixel. Ένα ευπροσάρμοστο σετ.

Μονάδα μεγάλης γωνίας: 50 megapixel, f/1,8, éq. 24 mm

Που λέει πολύ καθορισμένος αισθητήρας λέει επίσης εικονοστοιχείο. Μικρή λεπτότητα: Μια στροφή στις λεπτομέρειες των λήφθηκαν οι λήψεις καθιστά δυνατή τη θέση των κλισέ 12,5 MP, η Samsung μειώνει το μέγεθος των εικόνων της σε 12 εκατομμύρια πόντους. Συγκρίναμε τα αποτελέσματα που ελήφθησαν με αυτά ενός Find X5 Pro του OPPO, λίγο λιγότερο ακριβό από το Fold 4, αλλά και με μια κύρια ενότητα 50 mpx.

Εάν η έκθεση είναι δίκαιη και η φυσική απόδοση, λυπούμαστε για μια εξομάλυνση ορισμένων υφασμάτων, όπως αυτή του εξώφυλλου του βιβλίου ή της χαρτογραφίας. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά συγκρίσιμο στο Galaxy S22. Το μοντέλο OPPO προσφέρει υψηλότερη κατάδυση. Ας προσθέσουμε ότι οι φωτογραφίες του Fold 4 στερούνται ευκρίνειας στα περίχωρα, τα οποία παρατηρήσαμε σε όλες τις δοκιμές μας. Παρ ‘όλα αυτά, η εικόνα διαμάημα το μάτι από την έντονη χρωματομετρία του και από μια θεραπεία λογισμικού που θεραπεύει τα περιγράμματα των μικρών στοιχείων.

Την ίδια νυχτερινή παρατήρηση, όπου όμως το χάσμα με το μοντέλο OPPO είναι πολύ μικρότερο. Όπου το Galaxy S22 έκανε την επιλογή της έμφασης των αντιθέσεων, για την έλλειψη φυσικότητας, το z fold 4 ευνοεί την απαλότητα της θεραπείας, αλλά στην τιμή μιας ορατής εξομάλυνσης. Είναι ακόμα πολύ καλύτερο από το Galaxy Z Fold 3 πέρυσι.

Λειτουργία 50 megapixel

Η κατάσταση αλλάζει πολύ λίγα σε λειτουργία 50 megapixel. Οι υφές παραμένουν ομαλοποιημένες και τα περιγράμματα της θολής εικόνας. Εάν με τη μέρα αυτή η λειτουργία είναι δικαιολογημένη σε περίπτωση ανάγκης για καλλιέργεια, δεν έχει σημασία σε χαμηλό φωτισμό.

Ultra Grand-Gangle Module: 12 Megapixels, F/2.2, Eq. 12 mm

Η διαφορά στη θεραπεία είναι ορατή μεταξύ του Galaxy S22 Ultra και του Galaxy Z Fold 4, οι δύο που μοιράζονται μια ενότητα εξαιρετικά ευρείας γωνίας των 12 megapixels. Οι εικόνες του πτυσσόμενου smartphone είναι λιγότερο τραχύς, αλλά με τον περιορισμό του θορύβου, το smartphone επιλέγει μια μεγαλύτερη εξομάλυνση. Παρατηρούμε επίσης μια μικρή παραμόρφωση και θόλωση στις γωνίες της εικόνας.

Τη νύχτα, η έκθεση που επιλέχθηκε από το Z Fold 4 είναι πιο πειστικό και η προκύπτουσα χρωματομετρία κερδίζει με ακρίβεια. Αλλά το πικρό δεν είναι αρκετό για να πείσει πραγματικά η εικόνα.

Μονάδα τηλεφώνου: 10 megapixel, f/2.4, éq. 67 mm

Η τρίτη και τελευταία ενότητα φωτογραφιών που περιλαμβάνεται στο Galaxy Z Fold 3 αποτελείται από έναν αισθητήρα 10 megapixel που σχετίζεται με έναν τηλεφακό που προσφέρει το ισοδύναμο ενός ζουμ κοντά στο 3x (2.8x). Το Galaxy Z Flip βασίστηκε σε αισθητήρα 12 -megapixel (2x ζουμ). Εάν ο νεοφερμένος έχει έναν λιγότερο καθορισμένο αισθητήρα, η οπτική του προσφέρει υψηλότερη μεγέθυνση.

Μάλλον πειστικό από τη μέρα, αυτή η ενότητα έχει την αξία της καταγραφής μιας σαφούς εικόνας ακόμη και στα περίχωρα, με υψηλό επίπεδο λεπτομερειών και φωτεινών χρωμάτων. Παρ ‘όλα αυτά, η πτώση στον ορισμό που χωρίζει το z fold 3 και το z fold 4 είναι ορατή μόλις αποφευχθεί η εικόνα: το pique είναι λιγότερο στο z fold 4, με ταυτόσημη περιοχή ταυτόσημη.

Τη νύχτα, το smartphone είναι ικανοποιημένο για να καλλιεργήσει μια εικόνα που έχει συλληφθεί με τον κύριο αισθητήρα του. Δύσκολο κάτω από αυτές τις συνθήκες για αντιστάθμιση από ένα απλό λογισμικό που επεξεργάζεται την έλλειψη στοιχείων που έχουν συλληφθεί. Οι εικόνες, οι λεπτομέρειες των οποίων στερούνται ακρίβειας, δυστυχώς είναι άχρηστες.

Μπροστινή ενότητα, πορτρέτο και λειτουργία βίντεο

Περισσότερο από τη μονάδα 4 megapixel που βρίσκεται μέσα στην πτυχή 4, κάτω από την οθόνη του, και τα αποτελέσματα των οποίων είναι πολύ λίγα λεπτομερή για να είναι πραγματικά χρησιμοποιήσιμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τον αισθητήρα των 10 megapixel που στεγάζεται στην εξωτερική οθόνη του smartphone για το Make Selfies. Αυτά είναι λίγο πολύ εξομαλμημένα, αλλά καλά εκτεθειμένα και ελκυστικά για το μάτι. Το πιο απαιτητικό θα είναι επίσης σε θέση να χρησιμοποιήσει την επιλογή που προσφέρεται όταν η οθόνη είναι διπλωμένη, δηλαδή να ανοίξει την πτυχή και τη χρήση, πάντα για selfies, την κύρια ενότητα, ενώ το κάλυμμα εμφανίζει μια προεπισκόπηση εικόνας. Εάν η πρόσφυση είναι λιγότερο εύκολη για ένα αυτο -ποντάρισμα, η ποιότητα είναι μόνο καλύτερη ! Ας καθορίσουμε το πέρασμα ότι το smartphone προσφέρει μια αποτελεσματική λειτουργία πορτρέτου, όπως συχνά στη Samsung, με μια αρκετά ακριβή κοπή. Η λειτουργία λήψης πορτρέτου 3x είναι επίσης η πιο λεπτομερής και η πιο φυσική. Δύσκολο να χειριστεί κανείς σε λειτουργία selfie – εκτός αν τοποθετήσετε το πτυχίο 4 σε έναν πόλο ! -, σας επιτρέπει να αποκτήσετε όμορφες εικόνες από τους αγαπημένους σας.

Από την πλευρά του βίντεο, το Z Fold 4 σας επιτρέπει να γυρίσετε μέχρι 8k έως 24 I/S. Θυμηθείτε ότι η εσωτερική αποθήκευση του smartphone δεν είναι επεκτάσιμη, δεν είναι απαραιτήτως χρήσιμη η συστηματική κλήση αυτού του ορισμού, ο οποίος δεν είναι συμβατός με την ηλεκτρονική σταθεροποίηση που προστίθεται από τη Samsung. Παραμένει αποκλειστικά για το Full HD (σε 30 ή 60 I/s) και είναι αποτελεσματικό. Όπως συχνά στα Κορεάτικα, είναι δυνατόν να μεταβείτε επιτυχώς από τη μεγάλη γωνία με το εξαιρετικά grande-legen ή τον τηλεφακό κατά τη διάρκεια της σύλληψης και με την απεικόνιση με τη μορφή ενός βινιέτα, η περιοχή των άλλων μονάδων (σε “σκηνοθέτης” Λειτουργία προβολής “). Εν ολίγοις, η Samsung προσφέρει εδώ μια πλήρη εμπειρία βίντεο.

Σημείωση γραφής: 3 από τα 5

Αυτονομία

Η Samsung κρατάει, με την Z Fold 4, η μπαταρία των 4400 mAh που ζωντανεύει τον προκάτοχό του. Όπως και πέρυσι, μετρήσαμε την αυτονομία που εξασφάλιζε το smartphone όταν χρησιμοποιείται μόνο η κύρια οθόνη της: στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις 12 ώρες 49 λεπτά, περίπου είκοσι λεπτά περισσότερο από εκείνη του Z Fold 3. Η συσκευή κερδίζει περισσότερο αντοχή όταν χρησιμοποιείται μόνο η υπαίθρια οθόνη: στη συνέχεια διατηρεί 16 ώρες 03 λεπτά πριν από την εξαφάνιση. Η πραγματική αυτονομία της είναι κάπου μεταξύ αυτών των δύο δεδομένων, επιλέξαμε να σημαίνουν αυτά τα δύο δεδομένα, τα οποία μας επιτρέπουν να καθορίσουμε μια αυτονομία 14 ωρών 26 λεπτών. Είναι λίγο καλύτερο από το z fold 3, και στο μέσο high -end smartphones.

Από την πλευρά του φορτίου, η Samsung παραδίδει το smartphone της χωρίς κατάλληλο φορτιστή. Μας χρειάστηκαν 1 ώρα 50 λεπτά για να το γεμίσουμε.

Οι δοκιμές μπαταρίας μας είναι αυτοματοποιημένες ανά στόχο, η εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία SmartVis.

Τα αποτελέσματα που ελήφθησαν με στόχο προέρχονται από μετρήσεις που έγιναν σε πραγματικές συνθήκες χρήσης (κλήσεις, SMS, βίντεο, εκκίνηση εφαρμογών, πλοήγηση στο Web κ.λπ.).

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

Βιωσιμότητα

Η βαθμολογία μας για τη βιωσιμότητα καθιστά δυνατή την προσδιορισμό της διαρκούς πτυχής του smartphone τόσο για τον καταναλωτή όσο και για το περιβάλλον. Βασίζεται στον δείκτη επισκευής, τα κριτήρια βιωσιμότητας (δείκτης προστασίας, τυποποιημένες συνδέσεις, διάρκεια εγγύησης και ενημερώσεις. ) και αξιολόγηση των πολιτικών ΕΚΕ (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη). Θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες της ανάλυσης στο άρθρο μας που παρουσιάζει τη βαθμολογία βιωσιμότητας.

Το Galaxy Z Fold 4 τρέχει Android 12, και αν η Samsung μίλησε για το Android 12L όταν παρουσιάζει τη συσκευή του, δεν αναφέρεται για αυτή την έκδοση για μεγάλες οθόνες στις ρυθμίσεις smartphone. Το λειτουργικό σύστημα συνοδεύεται από τη διεπαφή OneI 4.1, η οποία δίνει υπερηφάνεια για την πολυεπίπεδη και την πολυεθνική. Η πιο αξιοσημείωτη καινοτομία εδώ είναι η εμφάνιση μιας ράβδου ψωμιού στο άνοιγμα κάθε εφαρμογής, για να μεταβείτε πιο εύκολα από μια εφαρμογή στην άλλη χωρίς να κάνετε κλικ στο αφοσιωμένο κουμπί.

Αυτή η γραμμή σας επιτρέπει επίσης να ανοίγετε εύκολα πολλά παράθυρα, να χρησιμοποιήσετε την 7,6 ίντσες της κύριας οθόνης smartphone. Ορισμένες εφαρμογές είναι καλύτερα προσαρμοσμένες σε αυτό, όπως Meet for Visio Lovers. Για τα υπόλοιπα, το OneI 4 είναι γνωστό και αυτή η έκδοση 4.1 είναι σχεδόν σαν μια γραμμή για την έκδοση που περιγράφεται παρακάτω:

Νέα: Smartphone / κινητό τηλέφωνο
Όλα για ένα UI 4, το Samsung Mobile Interface

Το One UI 4 είναι η 13η έκδοση της διεπαφής λογισμικού Samsung Smartphones. Μια έκδοση που βελτιώνει τις υπηρεσίες ενός UI 3.0, και Q.