Πώς να γνωρίζετε αν η ποιότητα μιας εικόνας είναι καλή για εκτύπωση: κριτήρια, ανώτερες εκτυπώσεις φωτογραφιών ποιότητας | Saal Digital

Σχέδιο φωτογραφίας σε επαγγελματική ποιότητα εργαστηρίου

Contents

Συνιστούμε αυτές τις άλλες σελίδες:

Φωτογραφία: Τα κριτήρια μιας επιτυχημένης εκτύπωσης φωτογραφιών

Μεταξύ της πραγματικότητας που αντιλαμβάνονται τα μάτια και αυτό που είναι παγωμένο σε χαρτί, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος, και ιδιαίτερα ένας ορισμένος αριθμός Έννοιες και ρυθμίσεις Για να ληφθεί υπόψη για τον περιορισμό αυτού του κενού. Αυτός είναι ακριβώς ο στόχος αυτού του πλήρους οδηγού για να πετύχετε στις εκτυπώσεις φωτογραφιών σας: να σας ξεκινήσω στην τέχνη της φωτογραφίας, καθώς και στην ισοπαλία των πιο όμορφων πυροβολισμών σας.

Για να γίνει αυτό, σκοπεύουμε να σας παράσχουμε τις απλούστερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, επειδή είναι δύσκολο να βρεθούν προσιτές πληροφορίες, καθώς οι τεχνικοί όροι είναι η Λεγεώνα στη Φωτογραφία.

Φυσικά, ορισμένες τεχνικές έννοιες πρέπει να γίνουν επιφυλακτικά, καθώς επηρεάζουν την ποιότητα των φωτογραφιών, τόσο ψηφιακών όσο και τυπωμένων, όπως η επίλυση μιας εικόνας, η επιλογή της κατάλληλης μορφής, η επεξεργασία φωτογραφιών κ.λπ. Ας κάνουμε λοιπόν απολογισμό Βασικά κριτήρια να γνωρίζουμε και το νόημά τους στην τέχνη της φωτογραφίας.

Ποια είναι τα βασικά κριτήρια: ανάλυση, μορφή, διάσταση, μέγεθος κ.λπ.

Για να μάθετε ποιο ψήφισμα θα επιλέξετε σύμφωνα με την κλήρωση φωτογραφιών, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τις εν λόγω έννοιες. Πράγματι, η επίλυση μιας εικόνας συνδέεται άμεσα με την ίδια τη μορφή εκτύπωσης, που συσχετίζεται με το μέγεθος και το μέγεθος της φωτογραφίας.

Ανάλυση μιας φωτογραφίας

Η ανάλυση μιας εικόνας ή μιας φωτογραφίας είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για να αποκτήσετε ένα εκτύπωση καλής ποιότητας. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με τις διαστάσεις μιας φωτογραφίας και το επιθυμητό μέγεθος εκτύπωσης. Αρκετές έννοιες πρέπει να γίνουν κατανοητές όταν μιλάμε για ανάλυση φωτογραφιών.

 1. Ο αριθμός των εικονοστοιχείων (αριθμός σημείων σε μια φωτογραφία) καθορίζει την ευκρίνεια μιας εικόνας. Τα εικονοστοιχεία μετρώνται οριζόντια και κάθετα, για παράδειγμα: 1204 x 1794 εικονοστοιχεία. Όσο περισσότερο μια εικόνα έχει εικονοστοιχεία, τόσο μεγαλύτερη είναι η καλή ποιότητα, επειδή είναι πιο κοντά. Επιπλέον, όσο περισσότερο μια φωτογραφία έχει εικονοστοιχεία, τόσο μεγαλύτερο είναι. Μπορεί λοιπόν να μειωθεί χωρίς απώλεια ποιότητας, ενώ το αντίστροφο δεν είναι έγκυρο, με κίνδυνο απόκτησης α εικονοστοιχεία (ορατά εικονοστοιχεία). Παρ ‘όλα αυτά, ο αριθμός των εικονοστοιχείων πρέπει να συσχετίζεται με το μέγεθος της εικόνας.
 2. Το MPX ή το Mégapixel είναι μια μονάδα μέτρησης που υποδεικνύει τον συνολικό αριθμό εικονοστοιχείων σε μια φωτογραφία. Καθορίζεται από τη δύναμη των αισθητήρων των φωτογραφικών μηχανών μας ή smartphone.
 3. Το DPI (αριθμός εικονοστοιχείων ανά ίντσα ή κουκκίδες ανά ίντσα, σημεία ανά ίντσα) είναι η μονάδα ανάλυσης. Αντιστοιχεί στον αριθμό των εικονοστοιχείων σε μια εικόνα, στην οποία προσθέτουμε την έννοια της διάστασης με ένα μέγεθος αναφοράς που μετράται στο incu (ένας αντίχειρας = 2,54 cm). Ειναι εδω Πυκνότητα φωτογραφίας. Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να αντιληφθεί μόνο το “300 dpi”, δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε πάνω, υπό ποινή της ζύγισης της φωτογραφίας άσκοπα.

Η διάσταση και το μέγεθος της φωτογραφίας

Μεταξύ της διάστασης και του μεγέθους, θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Πράγματι, η απόχρωση είναι λεπτή. Ωστόσο, είναι σημαντικό.

Η διάσταση αντιστοιχεί στο ύψος και το πλάτος μιας φωτογραφίας, που σχετίζεται με τον αριθμό των εικονοστοιχείων που εμφανίζονται σε μια οθόνη. Για να το πούμε απλά, αυτή είναι η διάσταση (σιωπηρή “μέγεθος”) της εικόνας στην οθόνη. Το μέγεθος, με την αυστηρή έννοια εδώ, αντιστοιχεί στα μέτρα που ενυπάρχουν στην φωτογραφία που εκτυπώνεται σε χαρτί (ή άλλη φυσική υποστήριξη). Το μέγεθος εκφράζεται σε εκατοστά (ή ίντσα). Μιλάμε για παράδειγμα για μια φωτογραφία 10 x 15 cm. Επομένως, το μέγεθος της εικόνας αντιστοιχεί σε α μορφή εκτύπωσης.

Όπως είπαμε, η επίλυση μιας εικόνας (που εκφράζεται σε PPP ή DPI) δεν είναι σημαντική από μόνη της από μόνη της. Η επιλογή της σωστής ανάλυσης για μια κλήρωση φωτογραφιών γίνεται σε σχέση με τη διάσταση και το μέγεθος της φωτογραφίας.

Τι ψήφισμα (DPI) για το μέγεθος της εικόνας: ένας απλός υπολογισμός

Πριν προσπαθήσετε να μάθετε ποια μορφή θα επιλέξετε για την εκτύπωση φωτογραφιών σας, οπότε πρέπει να ενδιαφέρεστε για την επίλυση της φωτογραφίας. Στην πραγματικότητα, είναι αυτός που ορίζει τη μορφή (μέγεθος) να επιλέξει, τουλάχιστον αν θέλετε να αποκτήσετε μια ποιότητα εικόνας. Από αυτή την άποψη, είναι επίσης απαραίτητο να ορίσετε το επίπεδο ποιότητας Επιθυμητή: Τυπική ή υψηλή ποιότητα ορισμού (HD).

Η απάντηση φαίνεται προφανής, όλοι θα προτιμούσαν να εκτυπώσουν τις φωτογραφίες τους στο HD. Παρ ‘όλα αυτά, η τιμή των εκτυπώσεων με τέτοιο επίπεδο ποιότητας είναι υψηλότερη, επειδή η συγκέντρωση μελανιού είναι ισχυρότερη και το χαρτί πολύ καλύτερα. Επιπλέον, το επίπεδο ποιότητας εξαρτάται επίσης από μορφή εκτύπωσης επιθυμία.

Για παράδειγμα, μια φωτογραφία που προορίζεται για μια εκτύπωση μεγάλου σχήματος ή πολύ μεγάλη μορφή (όπως μια διαφημιστική αφίσα), δεν επιβάλλει ποιότητα HD ή ακόμα και πολύ υψηλή ανάλυση. Αυτό μπορεί να φαίνεται αντι-διαισθητικό, δεδομένου ότι η λογική θα ήθελε περισσότερο μια εικόνα να είναι μεγάλη, τόσο περισσότερο η ποιότητά της και το επίπεδο λεπτομέρειας πρέπει να είναι σημαντικό. Εκτός από το ότι στην πραγματικότητα, μια τέτοια φωτογραφία απαιτεί μια ορισμένη απόσταση από την παρακμή να δει κανείς στο σύνολό της. Έτσι, τα “σφάλματα” είναι αόρατα.

Επομένως, η ανάλυση, η μορφή και η ποιότητα συνδέονται στενά. Η επιλογή για καθένα από τα κριτήρια της πρέπει να γίνεται σύμφωνα με ένα συνολική συνοχή. Παρ ‘όλα αυτά, ένας απλός υπολογισμός σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε όλες τις διαστάσεις του, προκειμένου να επιλέξετε τη μορφή εκτύπωσης προσαρμοσμένη στην ανάλυση μιας φωτογραφίας. Ο τύπος έχει ως εξής:

 • Για την τυπική εκτύπωση ποιότητας (150 dpi), ο κανόνας είναι να διαιρέσει τον αριθμό των εικονοστοιχείων κατά 30, τόσο στο ύψος όσο και στο πλάτος της φωτογραφίας. Έτσι, η μορφή προσαρμοσμένη για μια φωτογραφία των 1200 x 1800 εικονοστοιχείων είναι επομένως 40 (1200/30) κατά 60 cm (1800/30)
 • Για την εκτύπωση υψηλής ευκρίνειας (300 dpi), ο αριθμός των εικονοστοιχείων θα πρέπει να διαιρείται με 60. Έτσι, η ιδανική μορφή για μια φωτογραφία της ίδιας ανάλυσης είναι 20 x 30 cm.

Όσο περισσότερο ένα γυρίσματα προορίζεται να παρακολουθείται προσεκτικά (για παράδειγμα άλμπουμ φωτογραφιών), η μεγαλύτερη ανάλυση είναι υψηλή. Συνιστάται να κρατάτε ένα τιμή 300 dpi. Από την άλλη πλευρά, μια μεγαλύτερη μορφή, όπως μια αφίσα, δίνει πολύ καλά αποτελέσματα με ανάλυση 150 έως 200 dpi.

Πώς να προετοιμάσετε τις φωτογραφίες σας για εκτύπωση: Τα διάφορα βήματα

Τώρα που συζητήσαμε τα κύρια τεχνικά σημεία και κατανοήσαμε τις διαφορετικές έννοιες στις οποίες αναφέρονται, ας δούμε πώς να κάνουμε αυτές τις ρυθμίσεις στην πράξη. Δύο τύποι ρυθμίσεων πρέπει να διακρίνονται: εκείνοι που σχετίζονται με τον εξοπλισμό (οθόνη και εκτυπωτή για εκτύπωση από το σπίτι) και εκείνους που αφορούν τις τεχνικές πληροφορίες των φωτογραφιών.

Ρύθμιση κάμερας: μορφή 300 dpi, ταχύτητα έκθεσης κ.λπ.

Ακολουθούν μερικές εξηγήσεις όσον αφορά τις ρυθμίσεις της κάμερας (ή το smartphone), προκειμένου να αποκτήσετε μια φυσικά ποιοτική εικόνα και Περιορίστε το ρετουσάρισμα ::

 • Επιλέγοντας τον υψηλότερο αριθμό εικονοστοιχείων για να αποκτήσετε μια μεγαλύτερη εικόνα, η οποία θα προσαρμοστεί σε όλα τα έργα εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένης της εκτύπωσης μεγάλου σχήματος
 • Ρυθμίστε την ανάλυση εικόνας σε 300 dpi, ανεξάρτητα από το θέμα
 • Χρησιμοποιήστε μεγάλες γωνίες εστιακών μήκους ή εξαιρετικά μεγάλες γωνίες (UGA) για Φωτογραφίες τοπίου, με ένα μικρό άνοιγμα του διαφράγματος (f/8 ή f/16). Ένα μεγάλο άνοιγμα είναι αρκετό για φωτογραφίες αντικειμένων ή ανθρώπων (πορτρέτα)
 • Ρυθμίστε την ταχύτητα (χρόνος έκθεσης) στη συσχέτιση με το επιλεγμένο εστιακό μήκος (όσο μεγαλύτερο είναι το εστιακό μήκος, τόσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα, x2 ανάλογα με το μέγεθος του αισθητήρα) και ανάλογα με το αν το αντικείμενο βρίσκεται σε κίνηση ή όχι
 • Προσαρμόστε το ISO σύμφωνα με τον φωτισμό ή τη φωτεινότητα, επειδή το λιγότερο φως υπάρχει, τόσο περισσότερο το ISO είναι υψηλό.

Βαθμονόμηση οθόνης υπολογιστή και εκτυπωτή

Όταν θέλετε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες για να τις εκτυπώσετε, είναι επιτακτική ανάγκη να βαθμονομηθεί σωστά η οθόνη εργασίας (ή βαθμονομημένη). Η κακή βαθμονόμηση θα οδηγήσει σε διαφορά στα χρώματα μόλις εκτυπωθεί η φωτογραφία. Για παράδειγμα, ένα μπλε στην οθόνη θα μπορούσε να βγει μάλλον μπλε-πράσινο σε χαρτί.

Η βαθμονόμηση μιας οθόνης με γυμνό μάτι είναι πολύ περίπλοκη, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα χρωματομετρικός ανιχνευτής. Οι ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν είναι στις προηγμένες ρυθμίσεις οθόνης (ανάλυση και βαθμονόμηση των χρωμάτων). Αφορά ένα σύνολο δεδομένων όπως η φωτεινότητα, το γάμμα, η θερμοκρασία χρώματος του λευκού σημείου, το φως περιβάλλοντος κ.λπ.

Όταν θέλετε να εκτυπώσετε μόνοι σας τις φωτογραφίες σας, είναι επίσης απαραίτητο να διαμορφώσετε καλά τον εκτυπωτή σας, αλλά πάνω απ ‘όλα για να επιλέξετε τον εκτυπωτή σας για να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας στο σπίτι. Γενικά, ένας θερμικός εκτυπωτής έχει καλύτερα αποτελέσματα για την εκτύπωση μιας φωτογραφίας από έναν εκτυπωτή λέιζερ ή inkjet.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, πρέπει επομένως να μας ενδιαφέρει το Ανάλυση εκτύπωσης (Οπτική ή παρεμβαλλόμενη ανάλυση). Αντιστοιχεί στην ποιότητα εκτύπωσης και ανταποκρίνεται στις ίδιες αρχές με την επίλυση μιας εικόνας. Εκφράζεται επίσης σε DPI (κουκκίδες ανά ίντσα) ή PPP (σημείο ανά ίντσα). Προφανώς, όσο υψηλότερος αυτός ο αριθμός, τόσο το καλύτερο, το ιδανικό είναι να διατηρηθεί μια ελάχιστη προσαρμογή στα 300 dpi για μια φωτογραφία (χρώμα ή μαύρο και άσπρο).

Προσαρμόστε τη μορφή και την επίλυση φωτογραφιών για την κλήρωση

Τέλος, πρέπει να διορθώσετε τις τιμές ανάλυσης φωτογραφιών πριν από την εκτύπωσή τους, επειδή μια λήψη που πραγματοποιείται σε 300 dpi μετατρέπεται αυτόματα στη μορφή που υποστηρίζεται από την οθόνη, δηλαδή 72 dpi. Επομένως, είναι απαραίτητο να διαμορφώσετε το λογισμικό ή τον ηλεκτρονικό εκδότη σε 300 dpi.

Επιπλέον, το χρωματομετρικό προφίλ μιας ψηφιακής εικόνας είναι το RGB (κόκκινο, πράσινο, μπλε). Εάν το RGB είναι μια λειτουργία που προορίζεται να εμφανίσει μια εικόνα σε μια οθόνη, αυτή δεν είναι η καλύτερη λειτουργία για εκτύπωση.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να ρωτήσετε για το χρωματομετρικό προφίλ που χρησιμοποιείται από τον εκτυπωτή και τη συνιστώμενη μορφή για να βεβαιωθείτε ότι πηγαίνετε στην ίδια βάση εργασίας. Είναι πιο συχνά το Λειτουργία CMJN (Cyan, Magenta, Yellow, Black), επειδή αυτό το προφίλ προσαρμόζεται σε όλες τις υποστηρίξεις και τους τύπους εκτυπώσεων (φωτογραφία, οθόνη, φυλλάδιο κ.λπ.Ουσία. Ωστόσο, ορισμένοι επαγγελματίες προτιμούν το προφίλ ICC.

Πώς να αγγίξετε τις φωτογραφίες σας πριν από την εκτύπωση: τα βασικά στοιχεία

Η ανάγνωση των παραπάνω δείχνει ότι μια συνάντηση φωτογραφίας όλα τα τεχνικά κριτήρια είναι απαραίτητα όσον αφορά την ποιότητα της εκτύπωσης. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για να επιτευχθεί ένα ποιοτικό οπτικό αποτέλεσμα.

Είναι τότε ότι η φωτογραφία ρετουσάρισμα έρχεται. Αυτή η φάση είναι απαραίτητη για Διακοσμήστε μια φωτογραφία και να φέρει όλες τις αποχρώσεις του χρώματος και την λεπτότητα των λεπτομερειών. Ακόμη και οι επαγγελματίες φωτογράφοι αγγίζουν τις φωτογραφίες τους, προκειμένου να διορθώσουν για παράδειγμα τις μικρές εκθέσεις ή την έλλειψη ελαττωμάτων φωτεινότητας.

Επιπλέον, το retouching είναι αναπόφευκτο όταν θέλετε να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας σε υποστήριξη. Ενώ μια οθόνη εκπέμπει φως, η επιλεγμένη υποστήριξη το αντανακλά. Μια εκτυπωμένη φωτογραφία χωρίς ρετουσάρισμα θα είναι αναγκαστικά πιο σκούρο από την ψηφιακή του έκδοση. Μερικές φορές η τύχη κάνει τα πράγματα καλά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντελώς πρωτότυπο, ακόμα καλύτερο, από τη βασική έκδοση, ακόμα κι αν δεν είναι πάντα από την περίπτωση. Επομένως, το Retouching Photo στοχεύει Φωτογραφίες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να έχετε ήδη σκεφτεί την υποστήριξη για να επιλέξετε για την εκτύπωση φωτογραφιών σας πριν από την επανεξέταση των φωτογραφιών σας, διότι ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του τελευταίου, η ρύθμιση χρώματος δεν θα είναι πανομοιότυπη. Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κάθε συστατικό του υλικού (Grammage, Matt Effect, Shiny ή Satin, πυκνότητα, κλπ.) για να γίνει οι σωστές ρυθμίσεις εικόνας και να καθορίσουμε το επίπεδο φινιρίσματος της εικόνας.

Όπως είπαμε, θα είναι τότε απαραίτητο να διευκρινιστούν οι φωτογραφίες που προορίζονται για εκτύπωση και να ενισχύσουν τα χρώματα για να τους δώσουν μια βαθύτερη και πιο έντονη διάσταση, ενώ διορθώνουν πιθανά ελαττώματα (έλλειψη φωτός, επίδραση “κόκκινων ματιών”, διαγραφή στοιχείων κ.λπ.) και προσθήκη πιθανών καλλιτεχνικών φίλτρων.

Οι περισσότεροι συντάκτες φωτογραφιών επιτρέπουν στους κύριους Βασικές ρυθμίσεις ::

 • Φωτεινότητα και έκθεση ·
 • θερμοκρασία χρώματος (σκούροι τόνοι και σαφείς τόνοι)
 • αντιθέσεις;
 • κορεσμός;
 • ισορροπία λευκού.

Το πιο αναπτυγμένο λογισμικό επιτρέπει επίσης μεγαλύτερη ρετουσάρισμα ή τουλάχιστον ακριβέστερη, όπως το Photoshop, το Gimp, το Photofilter, το Lightroom. Αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν την πρόσβαση στο ιστόγραμμα, προκειμένου να διατηρηθεί αναλογικές ρυθμίσεις, καθώς και πολλά μεγαλύτερα φίλτρα και χαρακτηριστικά. Παρ ‘όλα αυτά, η κυριαρχία τους είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι οι online εκδότες. Επομένως, κάποιες περισσότερες γνώσεις είναι απαραίτητες για τον σωστό έλεγχο των ρυθμίσεων.

Συνιστούμε αυτές τις άλλες σελίδες:

Σχέδιο φωτογραφίας σε επαγγελματική ποιότητα εργαστηρίου

Οι φωτογραφίες αναπτύχθηκαν σε ειδικό αρχείο Crystal Fujifilm DPII ή τυπωμένο χαρτί στο Fineart Hahnemühle Paper

Υψηλότερο χαρτί φωτογραφίας του Fujifilm

Χάρη στην πολυετή εμπειρία του στον τομέα της φωτογραφικής επεξεργασίας, η Saal Digital είναι σε θέση να παρέχει αξιόπιστες εκτυπώσεις φωτογραφιών ποιότητας. Φυσικά, το φωτογραφικό χαρτί πρέπει επίσης να πληροί τις απαιτήσεις μας. Προτιμούμε επαγγελματικό χαρτί πρώτης ποιότητας Fuji Crystal DP II του Fujicolor. Ο συνδυασμός φωτογραφικής θεραπείας υψηλής ποιότητας και φωτογραφικής χαρτί πρώτης κατηγορίας εγγυάται την αξιόπιστη ποιότητα του Saal Digital.

Αναπαραγωγή χρώματος στο υψηλότερο επίπεδο

Η σταθερότητα των χρωμάτων αυτού του χαρτιού φωτογραφιών εγγυάται βιώσιμες εκτυπώσεις φωτογραφιών με φωτογραφίες με εξαιρετικά υψηλή σταθερότητα εικόνας και καθαρά λευκά που αντιστέκονται σε κιτρίν. Είναι ιδανικό για επαγγελματικές εκτυπώσεις, διαθέσιμες σε ματ, λαμπρά και μεταξένια τελειώματα. Τα χρώματα είναι εντυπωσιακά, καθαρά και ζωντανά και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά. Ένα προφίλ ICC είναι επίσης διαθέσιμο για τελειώματα.

Εκτυπώσεις Fineart σε χαρτί Hahnemühle

Όταν πρόκειται για λεπτές εκτυπώσεις, οι απαιτήσεις χαρτιού είναι επίσης υψηλές. Γι ‘αυτό αποφασίστηκε να καλέσετε τη διάσημη γερμανική εταιρεία Hahnemühle. Saal Digital Associates Hahnemühle Rag® και Fineart Baryta Photo με υψηλής ποιότητας ψηφιακή εκτύπωση, εγγυώντας εξαιρετικές εικόνες σαφήνειας και εντυπωσιακές λεπτομέρειες στην αποδεδειγμένη ποιότητα του Saal Digital.

Εκτυπώσεις φωτογραφίας

Οι εκτυπώσεις Fineart είναι διαθέσιμες σε διαφορετικές μορφές. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον επιθυμητό προσανατολισμό (πορτρέτο ή τοπίο). Επιπλέον, παρέχουμε ξεχωριστά προφίλ ICC για όλα τα φινιρίσματα Fineart.