Renault 5 Electric (2023) – Ημερομηνία απελευθέρωσης, τιμής, αυτονομίας και τεχνικού φύλλου – Autoews Green, Renault 5 Electric: Marketing, παραστάσεις

Renault 5 Electric

Η Renault Zoé ή η Future Renault 5 αναφέρθηκαν ως παράδειγμα από τον Clément Beaune, (αλλά κανένας από τον Stellantis, όπως είναι περίεργο !Ουσία. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι επιλέξιμα για κοινωνική μίσθωση σε € 100/μήνα θα είναι αναγκαστικά γαλλικά ή ευρωπαϊκά. Η Dacia Spring και άλλα προσιτά κινεζικά μοντέλα δεν θα είναι προσβάσιμα μέσω αυτού. Ο κατάλογος θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου σύμφωνα με τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα εμφανιστούν σε αναγκαστικά προσιτές τιμές.

Renault 5 Electric (2023) – Ημερομηνία εξόδου, τιμή, αυτονομία και τεχνικό φύλλο

Renault 5 Electric (2023) - Ημερομηνία εξόδου, τιμή, αυτονομία και τεχνικό φύλλο

Το Neo-Retro φαίνεται να πληρώνει ακόμα στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας με μεγάλο αριθμό θετικών απόψεων για τα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με το πρωτότυπο Renault 5 που παρουσίασε ο Luca de Meo στις 14 Ιανουαρίου 2021. Αυτό το ηλεκτρικό όχημα 100% αναλαμβάνει τους στυλιστικούς κώδικες του επώνυμου αυτοκινήτου της πόλης που κυκλοφόρησε στη δεκαετία του ’70. Αυτό το Concept Car, το οποίο ήταν μια από τις μεγάλες εκπλήξεις κατά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου “Renaulution”, θα πρέπει να οδηγήσει σε μοντέλο σειράς μέχρι το 2023.

Η Renault φαίνεται να θέλει να επανασυνδεθεί με το παρελθόν, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο των κατοίκων της πόλης που αναμφισβήτητα θυμάται ότι οι μνήμες μετακινούνται σε όλο το νοσταλγικό για το R5. 100% ηλεκτρικό και μοντέρνο, αυτό που καταλαμβάνει τα χαρακτηριστικά του θρυλικού κατασκευαστή γαλλικών αυτοκινήτων που κατασκευάστηκε μεταξύ 1972 και 1984, είναι το αρχέτυπο του τι ξέρει η μάρκα πώς να κάνει καλύτερα από την άποψη του “neo-retro”. Το στοίχημα είχε επιτύχει να ξεκινήσει το Alpine Brand και το Sublime Modern A110 μοντέλο, αυτό αναμφισβήτητα ενέπνευσε τους σχεδιαστές της μάρκας να επαναπροσδιορίσουν το Renault 5. Ο Luca de Meo ανέφερε ακόμη και μια πιθανή επιστροφή των ονομασιών Renault 4 και του χώρου για μελλοντικά μοντέλα, τα οποία θα είναι 100% ηλεκτρικά ή τουλάχιστον ηλεκτρισμένα (Horizon 2025).

Η ομάδα σχεδιασμού της Renault με επικεφαλής τον Gilles Vidal έχει επιτύχει αυτή την πολύ ωραία ερμηνεία του R5, με όλες τις λεπτομέρειες που επιτρέπουν την ταυτότητά του με αυτό το μοντέλο με την πρώτη ματιά παρά την προφανώς πολύ σύγχρονη εμφάνιση. Δεν μπορούσαν να κάνουν χωρίς φτερά που επεκτάθηκαν στην πλάτη και των αεραγωγών στο κάτω μέρος των κατακόρυφων φώτων στο πίσω. Αυτή η λεπτομέρεια είχε ήδη ενσωματωθεί, λιγότερο λεπτή, στην πρύμνη της τελευταίας γενιάς του Twingo. Η ζωγραφική που προκαλεί το κίτρινο Sirius (Renault Sport) που χρησιμοποιείται για το πρωτότυπο Renault 5 σηματοδοτεί την αθλητική πλευρά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενώ το λογότυπο του Offbeat είναι ένα τελικό μάτι του κατασκευαστή στο παλιό μοντέλο του.

Εκτίμηση της κινητικής ισχύος και της αυτονομίας της

Η Renault δεν αποκαλύπτει καμία πληροφορία σχετικά με τον κινητήρα αυτού του αυτοκινήτου ή ακόμα και το αυτοκίνητο της πόλης που θα προκύψει από αυτό. Αλλά η αθλητική όψη του πρωτότυπου R5 μας επιτρέπει να φανταστούμε έναν πιο αποτελεσματικό ηλεκτρικό κινητήρα από εκείνη της τρέχουσας Zoe και των 80 kW (110 hp) ή 100 kW (135 hp) ανάλογα με τις εκδόσεις. Μάλλον τοποθετημένο στην αυτονομία, το γαλλικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει μέχρι 395 χλμ. (Ή 385 χλμ.) Σε κύκλο WLTP.

Εκτίμηση της τιμής του

Όλο και πιο προσβάσιμο, τα ηλεκτρικά οχήματα εκδημοκρατίζονται ως τα στοιχεία των πωλήσεων, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν ένα ποσοστό μικρότερο από € 30.000 εξαιρουμένων των μπόνους για το επίπεδο εισόδου του 100% ηλεκτρικού R5. Εν τω μεταξύ, η Renault προσφέρει πρωτότυπες δημιουργίες για να καταλάβει τα πνεύματα, όπως το Renault 5 Diamant, ντύνοντας την πρώτη γενιά Art Deco, σε συνεργασία με τον εσωτερικό σχεδιαστή Pierre Gonalons.

Renault 5 Electric

Renault 5 Electric

Διαμορφώστε το ηλεκτρικό όχημα Renault 5 ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

Στοίχημα κατά την επιστροφή του θρυλικού ονόματος R5, η γαλλική μάρκα θα ξεκινήσει αυτό το νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2023 με βάση το πρωτότυπο Renault 5 Prototype.

Διαστάσεις και στυλ του ηλεκτρικού R5

Το Electric R5 είναι μέρος του νέου σχεδίου Renaulution. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Luca de Meo εισήγαγε μια πρωτότυπη έννοια Renault 5 στις 14 Ιανουαρίου 2021, φέρνοντας μια πρώτη προεπισκόπηση της σειριακής έκδοσης μπορεί να μοιάζει.

Retro-Futurist, ο αισθητικός προσανατολισμός του μικρού αυτοκινήτου της πόλης 5 θέσεων καταλαμβάνει ορισμένους κωδικούς του μοντέλου της δεκαετίας του 1970. Το νέο R5 είναι ακριβώς εμπνευσμένο από την έκδοση R5 turbo με γενναιόδωρα πίσω φτερά και μικρές μαύρες κουταλιές. Η οπίσθια οπτική κλίνει επίσης στη νοσταλγία, ενώ το λογότυπο του Offbeat είναι ένα νεύμα στο παρελθόν.

Συνδυάζοντας κόκκινα σύνορα, μαύρη οροφή σε αντίθεση με την κίτρινη σκιά, το “Renault Five” φέρνει επίσης την πρωτοτυπία. Η εκκολαπτόμενη φόρτιση στεγάζεται σε ένα πρωτοφανές μέρος, στην κουκούλα πριν από το αριστερό ποσό. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το σειριακό R5 θα μπορούσε να μετρήσει περίπου 4 μέτρα μήκος. Ένα προερχόμενο μοντέλο, το οποίο θα ήταν ένα νέο ηλεκτρικό R4, θα φτάσει το 2025.

Η κινητοποίηση, η μπαταρία και η αυτονομία του ηλεκτρικού R5

Το μικρό ηλεκτρικό της Renault θα στηρίζεται στην πλατφόρμα CMF-B EV EV. Αυτή η τεχνική βάση είναι η εξέλιξη αυτής του υβριδικού clio. Αν και δεν παρέχεται πλήρως για την ηλεκτρική ενέργεια στην αρχή, θα επιτρέψει στο R5 να είναι πιο αποτελεσματικό από τη Ζωή. Η Renault, ωστόσο, δεν επικοινωνούσε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Με το αθλητικό του DNA, είναι δυνατός ένας κινητήρας κοντά στα 100 kW/136 hp Zoe.

Όσον αφορά την αυτονομία του ηλεκτρικού R5, όλα θα εξαρτηθούν από το μέγεθος της μπαταρίας του. Μέχρι το 2023, η Renault θα μπορούσε ήδη να βελτιώσει την πυκνότητα και το σημερινό πακέτο 50 kWh της Ζωής. Τα 40 kWh που σχεδιάστηκαν για το επίπεδο εισόδου του ηλεκτρικού μεγαϊκανίου θα μπορούσαν επίσης να είναι επαρκή. Μπορούμε έτσι να υπολογίσουμε σε τουλάχιστον 300 χλμ. Αυτονομία σε ένα μόνο φορτίο.

Electric Renault 5 Μάρκετινγκ και τιμή

Στο επίκεντρο του σχεδίου που παρήγαγε 2021-2025 της Tricolor Group, το Electric R5 θα κυκλοφορήσει το 2023. Με το τέλος της Ζωής που αναμένεται το 2024, το μέλλον R5 θα μπορούσε επομένως να το αντικαταστήσει μακροπρόθεσμα.

Όσον αφορά τις τιμές, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα αυτή τη στιγμή. Χάρη στην πτώση της τιμής των κυττάρων, ο κατασκευαστής θα πρέπει να προσφέρει το ηλεκτρικό R5 σε τιμή μικρότερη από 30.000 € εξαιρουμένων των κυβερνητικών βοήθειας. Μια αθλητική έκδοση Alpine R5 είναι επίσης στα κουτιά. Θα είναι επίσης 100% ηλεκτρικό.

Ένα ηλεκτρικό Renault R5 στα 100 €/μήνα ? Η κυβέρνηση το εξετάζει

Μια Renault 5 έως 100 € // Πηγή: Renault

Το μέλλον R5 της Renault είναι μία από τις υποθέσεις που παρουσίασε ο Clément Beaune, ενώ ερωτήθηκε για τη μελλοντική κοινωνική μίσθωση στα € 100/μήνα.

Ενώ η Elisabeth Borne είχε κάπως σπορά αμφιβολία για την κοινωνική μίσθωση, ο Clément Beaune έδωσε ένα σαφέστερο περίγραμμα για το τι αναπτύσσεται από την κυβέρνηση. Συνέντευξη από τη Γαλλία Πληροφορίες στις 25 Μαΐου, ο Υπουργός Μεταφορών διευκρίνισε ότι αυτή η κοινωνική μίσθωση θα είχε ως στόχο να βοηθήσει τουλάχιστον 100.000 νοικοκυριά με μέτριο εισόδημα, να μεταβεί στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μέχρι το τέλος του όρου των πέντε ετών.

Η Renault Zoé ή η Future Renault 5 αναφέρθηκαν ως παράδειγμα από τον Clément Beaune, (αλλά κανένας από τον Stellantis, όπως είναι περίεργο !Ουσία. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι επιλέξιμα για κοινωνική μίσθωση σε € 100/μήνα θα είναι αναγκαστικά γαλλικά ή ευρωπαϊκά. Η Dacia Spring και άλλα προσιτά κινεζικά μοντέλα δεν θα είναι προσβάσιμα μέσω αυτού. Ο κατάλογος θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου σύμφωνα με τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα εμφανιστούν σε αναγκαστικά προσιτές τιμές.

Επιβεβαίωση του ημερολογίου για ένα συγκεκριμένο ξεκίνημα το 2024

Η εφαρμογή των εγγραφών θα πρέπει να γίνει μέχρι τον Νοέμβριο, έτσι ώστε οι πρώτοι δικαιούχοι της κοινωνικής χρηματοδότησης να μπορούν να ανακτήσουν φυσικά τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα το 2024.

Νέα Renault Zoé // Πηγή: David Nogueira για Numerama

Οι διαπραγματεύσεις με τους οικονομικούς εταίρους εξακολουθούν να συζητούνται για αυτό το στοιχείο. Οι οικονομικοί εταίροι ή/και οι υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης θα λάβουν δημόσια χρήματα για να εξασφαλίσουν την προσβασιμότητα αυτής της προσφοράς στους μεγαλύτερους αριθμούς. Αυτή η συσκευή πρέπει να επιτρέπει τα νοικοκυριά που δεν έχουν επί του παρόντος πρόσβαση στην αγορά ή μίσθωση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για να μην αποκλειστούν πλέον από τη μετάβαση ενέργειας.

Ενημερωτικό δελτίο Watt αλλού

Θέλετε να λάβετε το ενημερωτικό δελτίο Watt αλλού Στο γραμματοκιβώτιό σας ?

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, σας χρειαζόμαστε. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά μας