Εγκατάσταση του σταθμού φόρτισης στο σπίτι, σταθμός χρέωσης κατοικιών: αγορά και εγκατάσταση | Ηλεκτρικά ραδόνια

Σταθμός φόρτισης κατοικίας: αγορά και εγκατάσταση

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε όλες τις περιπτώσεις, ο τερματικός σταθμός πρέπει να φέρει τη σφραγίδα ενός οργανισμού πιστοποίησης που αναγνωρίζεται από το Régie du Bâtiment du Québec (για παράδειγμα CSA, ASS, CET).

Γιατί να επιλέξετε το Totalnergies για την εγκατάσταση του σταθμού φόρτισης ?

ηλεκτρικός τερματικός

Όπως όλο και πιο γαλλικά, θέλετε να εγκαταστήσετε ένα ηλεκτρικό σταθμό φόρτισης στο σπίτι σας ? Αναρωτιέστε πώς πηγαίνει η εγκατάσταση και η διαχείριση αυτού του τύπου υποδομής ? Στο Totalenergies, προσφέρουμε μια λύση με το κλειδί στο χέρι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.

Αρχική επαναφόρτιση Terminals: Υποστήριξη TotalNergies

Αποφασίσατε να πάρετε τη στροφή της ηλεκτρικής κινητικότητας εγκαθιστώντας ένα τερματικό στο σπίτι σας ? Στο Totalnergies, έχουμε την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του τερματικού από έναν επαγγελματία εκπαιδευμένο και ειδικευμένο IRVE (Υποδομή φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα).

Ευκολία

Η Totalnergies, συνοδευόμενη από τους πιστοποιημένους εγκαταστάτες της, θα σας προσφέρει μια λύση προσαρμοσμένη στην κατάστασή σας στην κατάστασή σας και στις προσδοκίες σας. Η ανάθεση αυτής της αποστολής σε πιστοποιημένους επαγγελματίες σημαίνει την επιλογή της ασφάλειας.

Εάν ζείτε σε συγκυριαρχία, ξέρετε Μπορούμε επίσης να εγκαταστήσουμε τα τερματικά μας εκεί και ότι οι διαδικασίες απλοποιούνται χάρη στη συνεργασία μας με την OCEA, ειδικός στο θέμα.

Μόλις εγκατασταθούν οι τερματικοί σταθμοί, ένας τεχνικός βοηθός σας βοηθά να απομακρύνετε μέσω ενός ειδικού αριθμού σε περίπτωση προβλήματος με τους τερματικούς σας. Εάν είναι απαραίτητο, σας στέλνει έναν τεχνικό για την επισκευή των τερματικών σας.
Εάν έχετε εγγραφεί στο Smart Recharge Pack, Η προσφορά περιλαμβάνει ασφάλιση προβλημάτων 24/7 για τα τερματικά σας και την ηλεκτρική σας εγκατάσταση.

Τέλος, σας προσφέρουμε Παρέχετε πράσινη ενέργεια, 100 % αιολική και ηλιακή ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο, συμμετέχετε, αφενός, κατά τη μετάβαση ενέργειας υποστηρίζοντας τους τομείς της ανανεώσιμης ενέργειας και, αφετέρου, εξοικονομείτε χρήματα επειδή σας βοηθάμε να βελτιστοποιήσετε την συνδρομητική σας ενέργεια όσο το δυνατόν περισσότερο, κυρίως με την προσφορά ” “Super Hollow Hours” (2). Πως δουλεύει ? Προγραμματίστε την επαναφόρτησή σας μεταξύ 2 π.μ. και 6 π.μ., τις SO -Called Super Hollow Hours και επωφεληθείτε από έκπτωση -50 % στην ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται.

Τιμές και τύποι υποδοχών για την εγκατάσταση ενός σταθμού φόρτισης με το Totalnergies

Στο TotalEnergies, το κόστος ενός ηλεκτρικού σταθμού φόρτισης για άτομα και την εγκατάστασή του είναι προσβάσιμο από 990 ευρώ (μετά την αφαίρεση της φορολογικής πίστωσης € 300).

Σημείωση: Οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την επιλεγμένη λύση και την επιλεγμένη ισχύ. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα τερματικό στο σπίτι, δύο λύσεις είναι διαθέσιμες σε εσάς:

  • Η ενισχυμένη ηλεκτρική πρίζα : Αυτή είναι η απλούστερη λύση όσον αφορά την εγκατάσταση, αν και συνιστάται η παρέμβαση ενός επαγγελματία, επειδή η εφαρμογή ενός διαφορικού διακόπτη είναι συχνά απαραίτητη για την εξασφάλιση του ηλεκτρικού συστήματος της στέγασης. Με αυτή τη λύση, αφήστε δέκα ώρες επαναφόρτισης από το ηλεκτρικό όχημά σας ανά 100 χιλιόμετρα αυτονομίας
  • Η ενισχυμένη οικιακή ηλεκτρική πρίζα που μειώνει αυτόν τον χρόνο φόρτωσης. Και εκεί, συνιστάται η παρέμβαση ενός επαγγελματικού ηλεκτρολόγου.

Είστε άτομο και θέλετε να εγκαταστήσετε ένα τερματικό στο σπίτι ?

Σταθμός φόρτισης κατοικίας: αγορά και εγκατάσταση

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιλέγουν να εγκαταστήσουν ένα σταθμό φόρτισης 240 V στο σπίτι. Είναι σαν να έχετε το δικό σας πρατήριο καυσίμων.

Η εγκατάσταση ενός τερματικού σε μια μοναδική κατοικία είναι μια απλή λειτουργία, συγκρίσιμη με την εγκατάσταση μιας σόμπας. Κατά μέσο όρο, κοστίζει 1.500 $ για το τερματικό και την εγκατάστασή του.

Ανακαλύψτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Επανεγκατάσταση-de-brochure.png

Επιλέξτε ένα τερματικό 240V

Το Κεμπέκ διαθέτει αρκετούς κατασκευαστές οικιακών τερματικών. Άλλα μοντέλα της Βόρειας Αμερικής είναι επίσης διαθέσιμα. Οι τιμές κυμαίνονται από 700 έως 1.300 $ ανάλογα με το μοντέλο και τις επιλογές τους.

Τα τερματικά έχουν σχεδιαστεί για να εγκατασταθούν μέσα σε ένα γκαράζ ή σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Εάν ο χώρος στάθμευσης απέχει πολύ από το σπίτι, το τερματικό μπορεί να εγκατασταθεί σε βάθρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε όλες τις περιπτώσεις, ο τερματικός σταθμός πρέπει να φέρει τη σφραγίδα ενός οργανισμού πιστοποίησης που αναγνωρίζεται από το Régie du Bâtiment du Québec (για παράδειγμα CSA, ASS, CET).

Ισχύς (kW)

Είναι η ισχύς του φορτιστή “στο σκάφος” του οχήματος (χαρακτηριστικό του οχήματος) που υπαγορεύει τη μέγιστη ταχύτητα επαναφόρτισης. Επομένως, ένας ισχυρότερος τερματικός σταθμός από τον φορτιστή αυτοκινήτου του αυτοκινήτου δεν θα παρέχει περισσότερη ισχύ ή περισσότερη ταχύτητα επαναφόρτισης.

Οι περισσότεροι σταθμοί φόρτισης κατοικιών έχουν ισχύ 7,2 kW (30A), γεγονός που καθιστά δυνατή την πλήρη επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος 100 % σε 4 έως 8 ώρες. Αυτή η τερματική ισχύς είναι κατάλληλη για τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα (με φορτιστή σε περίπου 7 kW).

36 KW εγχώρια τερματικά (15 αμπέρ) υπάρχουν επίσης. Γενικά ταιριάζουν στους ιδιοκτήτες επαναφορτιζόμενων υβριδικών οχημάτων (κυρίως με φορτιστή 3,3 kW). Η επαναφόρτιση ενός τέτοιου οχήματος θα διαρκέσει μεταξύ 4 και 6 ωρών. Αυτό το τερματικό είναι επίσης συμβατό με 100 % ηλεκτρικά οχήματα, αλλά η πλήρης επαναφόρτιση θα διαρκέσει μεταξύ 8 και 16 ωρών ή περισσότερο.

Σημείωση: Εάν επιλέξετε ένα τερματικό 3,6 kW, συνιστάται – αν είναι δυνατόν – για να παρέχετε την ηλεκτρική εγκατάσταση (καλωδίωση, σωλήνες, ηλεκτρικό κουτί, κλπ.) που θα εγκαταστήσει ένα πιο ισχυρό τερματικό στο μέλλον, επειδή πολλοί επαναληπτικοί υβριδικοί ιδιοκτήτες πηγαίνουν στο 100 % ηλεκτρικό μετά από λίγα χρόνια.

Οι τερματικοί σταθμοί επαναφόρτισης 9,6 kW (40A) είναι επίσης διαθέσιμοι και σας επιτρέπουν να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα ενός πιο ισχυρού φορτιστή σε ορισμένα μοντέλα, όπως τα αυτοκίνητα Tesla, Audi και Porsche (σε φορτιστές μεταξύ 9 και 11 kW). Ο χρόνος επαναφόρτισης μειώνεται, αλλά η εγκατάσταση θα μπορούσε να δημιουργήσει ορισμένους πρόσθετους περιορισμούς (και το κόστος).

Επιλογή της τοποθεσίας εγκατάστασης (εσωτερικό ή εξωτερικό ?Ουσία

Η τοποθεσία μπορεί να επηρεάσει την επιλογή του τερματικού και να έχει αντίκτυπο στο κόστος της εγκατάστασης. Η εγκατάσταση μέσα σε ένα γκαράζ είναι λιγότερο δαπανηρή εάν ο ηλεκτρικός πίνακας βρίσκεται κοντά. Η προστασία των καιρικών συνθηκών το χειμώνα αντιπροσωπεύει ένα πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση, αλλά μπορεί να είναι περιοριστικό να αναγκαστεί να εισέλθει στο όχημα για κάθε επαναφόρτιση … και ακόμη περισσότερο εάν ένα δεύτερο ηλεκτρικό όχημα πρέπει επίσης να επαναφορτιστεί.

Για μια υπαίθρια εγκατάσταση, είναι προφανώς απαραίτητο να επιλέξετε ένα πιστοποιημένο τερματικό για το εξωτερικό και να έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στις χειμερινές συνθήκες μας. Σύμφωνα με το περιοδικό Protgez-Vous, πολλά μοντέλα εγχώριων τερματικών δεν είναι κατάλληλα για τους χειμώνες μας. Ορισμένα δοκιμασμένα μοντέλα αρνούνται να λειτουργούν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (-40 ºC). Η ευελιξία του καλωδίου είναι επίσης ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη για το χειμώνα.

Απόσταση μεταξύ του εγκατεστημένου τερματικού και του οχήματος

Για να επιλέξετε ένα τερματικό, είναι σημαντικό να μετρήσετε την απόσταση μεταξύ Ο τόπος όπου θα εγκατασταθεί ο τερματικός σταθμός Και Η θύρα φόρτωσης του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου που σταθμεύει στη συνήθη τοποθεσία του. Σημειώστε ότι το μήκος του καλωδίου σύνδεσης από έναν εγχώριο σταθμό φόρτισης κυμαίνεται από 2,5 μέτρα έως 7,6 μέτρα (8 πόδια και 25 πόδια) ανάλογα με το μοντέλο.

“Έξυπνα και συνδεδεμένα” τερματικά

Τα έξυπνα τερματικά σας επιτρέπουν να μοιραστείτε ένα κύκλωμα ισχύος, το οποίο μπορεί να είναι πρακτικό όταν έχετε δύο ηλεκτρικά οχήματα. Μπορούμε στη συνέχεια να μοιραστούμε την επαναφόρτιση μεταξύ δύο τερματικών για την επαναφόρτιση δύο οχημάτων ταυτόχρονα. Εάν θέλετε να προσφέρετε την κοινή χρήση του τερματικού σας στο κοινό ή σε φίλους, τα χαρακτηριστικά τηλεχειρισμού και “παρακολούθησης” θα μπορούσαν να σας ενδιαφέρουν.

Όσον αφορά άλλα διαδραστικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στα “έξυπνα” τερματικά, είναι πιθανό η εφαρμογή του επαναφορτιζόμενου οχήματος να εκπληρώνει τις ίδιες λειτουργίες.

Το Protege-Vous Magazine κάνει την ακόλουθη σύσταση: “Πριν αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε τα στατιστικά στοιχεία φόρτισης, καθώς και να ξεκινήσετε και να σταματήσετε την επαναφόρτιση εξ αποστάσεως. Εάν υπάρχει έλλειψη [το όχημά σας] μια συνάρτηση που θεωρείτε απαραίτητη, ελέγξτε ποια είναι η προσφορά “.

Πού να βρείτε το τερματικό σας

Είναι δυνατόν να αγοράσετε ένα σταθμό φόρτισης απευθυνόμενοι απευθείας σε έναν Master-Electrician πιστοποιημένο από την Εταιρεία Master Electricians στο Κεμπέκ (CMEQ).

Για να βρείτε έναν εξειδικευμένο Master-Electrician για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης, συμβουλευτείτε αυτό Λίστα CMEQ.

Είναι επίσης δυνατό να ψωνίσετε για ένα σταθμό φόρτισης αντιμετωπίζοντας έναν εξειδικευμένο διανομέα του Κεμπέκ. Αρκετές εταιρείες προσφέρουν συμβουλές και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών τερματικών και των υπηρεσιών εγκατάστασης.

Οι τοποθεσίες των κατασκευαστών τερματικών του Κεμπέκ μπορούν να συστήσουν στον διανομέα στην περιοχή σας. Οι ακόλουθες μάρκες κατασκευάζονται στο Κεμπέκ:

Ο αντιπρόσωπός σας μπορεί μερικές φορές να σας ενημερώσει για την αγορά ενός τερματικού και να προτείνει έναν ηλεκτρολόγο. Μερικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν ένα πακέτο με το κλειδί στο χέρι για να διευκολύνουν τη ζωή σας. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι είστε εγγυημένοι μια επαρκής υπηρεσία σε περίπτωση τερματικού ελάττωμα και ότι θα είναι εύκολο να τιμήσετε την εγγύηση σε περίπτωση προβλήματος.

Σημείωση: Κανένας κατασκευαστής δεν μπορεί να επιβάλει μια επιλογή τερματικού, επικαλούμενη την εγγύηση οχήματος.