Τύποι σταθμών φόρτισης – που θα επιλέξουν? Συνολική άνοιξη, σταθμοί γρήγορης φόρτισης (DC) EVBOX | Εξελίξιμο

Σταθμοί γρήγορης φόρτισης (DC) EVBOX

Contents

Σχεδόν το 85 % των επαναφορτιών γίνονται είτε στο σπίτι είτε στο χώρο εργασίας.

Τι είδους σταθμός φόρτισης θα επιλέξετε για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

Επί του παρόντος, όλο και περισσότεροι Γάλλοι στρέφονται σε ηλεκτρικά οχήματα. Πράγματι, ο αριθμός των εγγραφών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γαλλία το 2020 ανήλθε σε 110.912, έναντι 2626 το 2011. Ένα από τα πιο συχνότερα ερωτήματα κατά την απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος αφορά την επαναφόρτιση του. Για ποιο είδος πρόσληψης πρέπει να επιλέξουμε ? Ποιο είναι το σωστό ampérage ? Ακολουθούν μερικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε στους σταθμούς φόρτισης.

 1. Ποιος σταθμός φόρτισης θα επιλέξει για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητό ?
 2. Τι διακόπτης του κυκλώματος χρειάζεται για ένα σταθμό φόρτισης ?
 3. Ποια είναι η ένταση για έναν σταθμό φόρτισης ?
 4. Ποιο μηχάνημα φόρτισης θα επιλέξει στο σπίτι ?

Ποιος σταθμός φόρτισης θα επιλέξει για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητό ?

Πριν επιλέξετε τον ηλεκτρικό σταθμό φόρτισης, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους διαθέσιμων υποδοχών, καθώς και τη λειτουργία επαναφόρτισης προσαρμοσμένη στο όχημα.

Οι διάφοροι τύποι σταθμών φόρτισης

Σήμερα, υπάρχουν στην αγορά, Διάφορα είδη υποδοχών Φόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα:

 • εκεί οικιακή έξοδος : το περισσότερο απλός , Αλλά και τα περισσότερα προμηθευτός Για να φορτώσετε το όχημα από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας κατοικίας.

Για να γίνει αυτό, αρκεί να φέρει ένα κατάλληλο καλώδιο, το πρώτο άκρο του οποίου έχει μια τυπική υποδοχή και το δεύτερο από ένα συνδετήρα συμβατό με το αυτοκίνητο. Αυτός ο τύπος καλωδίου είναι εξοπλισμένος με προστατευτικό μπλοκ που παρακολουθεί τη θερμοκρασία των καλωδίων και την τάση, προστατεύοντας έτσι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά και τον οικότοπο των προβλημάτων, όπως η υπερθέρμανση ή τα βραχυκύκλωμα. Αυτό το είδος υποδοχής είναι αρκετό για να επαναφορτίσετε οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του C Το ορεκτικό της μπαταρίας φτάνει τα 23 kW (κιλοβάτ);

 • εκεί Βύσμα επαναφόρτισης τύπου 1: Μια υποδοχή που παρέχει τροφοδοσία φόρτωσης έως 8 kW ανά ώρα. Αυτό το πρότυπο χρησιμοποιείται κυρίως για μοντέλα αυτοκινήτων στην ασιατική περιοχή
 • εκεί Τύπος 2 ή “Mennekes” Charger “ : Αυτό είναι το τερματικό το πιο χρησιμοποιημένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορεί να προσφέρει ισχύ μέχρι 43 kW
 • εκεί Τύπος 2 combo cccs ή συνδυασμένο σύστημα φόρτισης : Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αργά και γρήγορα φορτία

Από την άλλη πλευρά, αυτή η υποδοχή είναι διαφορετική ανάλογα με τη χώρα. Για την Ευρώπη, μια έκδοση Combo CCS 2 , του οποίου η φόρτωση εκτιμάται στα 200-500 V / 200 A και 100 kW, είναι διαθέσιμη

 • εκεί επαναφορτώΤσαντέμο Για Μετακίνηση φορτίου . Αυτό είναι ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης που αναπτύχθηκε από τους Ιάπωνες βιομηχές. Σας επιτρέπει να φορτώσετε έως και 100 kW
 • εκεί Μπλε βύσμα επαναφόρτισης : Μια τυποποιημένη υποδοχή που υιοθετείται κυρίως από τα κάμπινγκ.

Φορτίο καλώδια

Εκτός από τους διαφορετικούς τύπους τερματικών, είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζετε το Διαφορετικά καλώδια φόρτισης .

Υπάρχουν δύο είδη:

 • μεγάλο E MODE 2 CABLE LOAD 2 : Συχνά συμπεριλαμβάνεται στο εργοστάσιο του κατασκευαστή. Επαναφορτώνει επίσης το όχημα μέσω της συνηθισμένης υποδοχής
 • μεγάλο ΕΣΚΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 3 : Το πιο συνηθισμένο καλώδιο για σύνδεση με ακροδέκτες φόρτωσης, τα οποία είναι συχνά εξοπλισμένα με υποδοχή τύπου 2.

Προσαρμοσμένη λειτουργία φόρτισης

Η επιλογή του μοντέλου επαναφόρτισης εξαρτάται επίσης από το όχημα , καθώς και ήχος χρήση .

Πριν από την απόκτηση ενός σταθμού φόρτισης, είναι σημαντικό να Ελέγξτε τη μέγιστη ισχύ φόρτισης του αυτοκινήτου:

 • Μερικά αυτοκίνητα Περιορίστε το φορτίο στα 3 kW , Όποια και αν είναι η δύναμη του τερματικού. Αυτό αφορά κυρίως οχήματα υβρίδιο επαναφορτιζόμενη;
 • Για αυτοκίνητα που είναι 1 00 % ηλεκτρικό , Η ισχύς περιορίζεται σε 7,4 kW .

Χρήση οχήματος διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην επιλογή του τερματικού σταθμού.

Σύνολο σημειώνει ότι εάν χρησιμοποιείτε μόνο το 10 % της αυτονομίας σας, δεν είναι απαραίτητο Για να επιλέξετε ένα τερματικό με υψηλή ισχύ. Ένα τερματικό ισχύος 3,7 kW είναι αρκετό για να επαναφορτίσει την μπαταρία σε λίγες ώρες.

Τι διακόπτης του κυκλώματος χρειάζεται για ένα σταθμό φόρτισης ?

Προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την επαναφόρτιση ενός οχήματος, είναι σημαντικό ο σταθμός φόρτισης να είναι εξοπλισμένος με διακόπτη κυκλώματος.

Αυτό επιτρέπει εντοπίστε ασυνήθιστες τάσεις και γ ouper το ρεύμα Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση ή ακόμα και βραχυκυκλώματα. Πρέπει να προστατεύσει ένας διακόπτης κυκλώματος τουλάχιστον 120 % φορτώνω.

Η επιλογή του διακόπτη κυκλώματος εξαρτάται από το ampérage του σταθμού φόρτισης.

Ωστόσο, συμβουλεύεται Πηγαίνετε πιο κοντά σε έναν ηλεκτρολόγο Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατάσταση ασφαλείας.

Ποια είναι η ένταση για έναν σταθμό φόρτισης ?

Είναι απαραίτητη η γνώση της έντασης ενός ηλεκτρικού βύσματος φόρτισης αυτοκινήτων.

Πράγματι, όσο περισσότερο είναι το ampérage του τερματικού είναι μαθητής , Όσο περισσότερο είναι δυνατόν να επαναφορτίσετε το όχημα γρηγορότερα . Το αυτοκίνητο πρέπει απλώς να είναι σε θέση να λάβει την ισχύ που παραδίδεται από το τερματικό.

Για να υπολογιστεί αυτή η ισχύς, αρκεί να πολλαπλασιάσουμε την έκπληξη, που μετράται σε AMPS (a), από την τάση φορτίου, μετρούμενη σε βολτ (v).

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα για να αξιολογήσετε το amperage που θα πρέπει να επιλέξετε σύμφωνα με το μοντέλο του αυτοκινήτου σας.

Μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων

Η μέγιστη ισχύς που έγινε δεκτή από το όχημα (KW)

Χωρητικότητα μπαταρίας οχήματος

Επαναφόρτιση χρόνου με 30A @ 240V (ώρα)

Επαναφόρτιση χρόνου με 32A @ 240V (ώρα)

Επαναφόρτιση χρόνου με 40a @ 240v (ώρα)

BMW i3 (120 AH) 2019

Honda Clarity EV

Hyundai Kona 2019

Mercedes B Class B250E

Nissan Leaf 2011-2012

Nissan Leaf 2018

Ποιο μηχάνημα φόρτισης θα επιλέξει στο σπίτι ?

Η κατοχή ενός σταθμού φόρτισης στο σπίτι έχει πολλά ωφελείται , Είτε, σε σχέση:

 • ευκολία στη χρήση;
 • σε ενεργειακή απόδοση
 • σε οικονομικό ενδιαφέρον.

Σχεδόν το 85 % των επαναφορτιών γίνονται είτε στο σπίτι είτε στο χώρο εργασίας.

Υπάρχει πολλές λύσεις Για να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στο σπίτι:

 • εκεί Εγχώρια πρίζα: Αυτή η λύση είναι οικονομική επειδή δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα νέο αλίευμα. Από την άλλη πλευρά, ο χρόνος επαναφόρτισης θα είναι μεγαλύτερος, σημειώστε Σύνολο ;
 • εκεί ενισχυμένος : Έχει σχεδιαστεί για να είναι σε θέση να παραδώσει 3,2 kW σε 14 Α για αρκετές ώρες στη σειρά. Όσον αφορά την τιμή του, είναι προσιτή, επειδή είναι μεταξύ 120 και 230 €. Ωστόσο, καθώς η υποδοχή είναι πολύ μικρή βελτιστοποιημένη, ο χρόνος φόρτισης θα είναι επίσης μακρύς, για καθημερινή χρήση.
 • εκεί Βύσμα φόρτισης τύπου 2: Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επαναφόρτιση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου στο σπίτι, με χωρητικότητα μέχρι 22 kW.
 • Wallbox: Η πλειοψηφία των κατασκευαστών Προτείνετε να το χρησιμοποιήσετε για να επαναφορτίσετε τα αυτοκίνητα στο σπίτι, λόγω της ασφάλειας που παρέχει. Πράγματι, χάρη στο Ολοκληρωμένες συσκευές προστασίας , Αλλά και στη συγκεκριμένη ηλεκτρική εγκατάσταση που απαιτείται, το Wallbox παρέχει πρόσθετη ασφάλεια σε σύγκριση με μια συμβατική υποδοχή.

Επιπλέον, η επαναφόρτιση σε μια οικιακή πρίζα περιορίζεται σε ένταση 10 Α για να αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερθέρμανσης . Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το Wallbox μπορεί επαναφόρτιση στις 16 α , Ή περισσότερο, ανάλογα με το μοντέλο του οχήματος, καθώς και την ηλεκτρική συνδρομή.

Το κύριο ενόχληση του Wallbox είναι αυτό τιμή . Πράγματι, το κόστος του τερματικού είναι κατά μέσο όρο 500 έως 1200 €. Προστίθεται σε αυτό είναι το κόστος των εγκαταστάσεων που ποσά μεταξύ 300 και 600 €, ανάλογα με τη διαμόρφωση του τόπου εγκατάστασης.

Για την πλευρά του, Σύνολο Προσφέρει λύσεις για να σας επιτρέψει να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητό Σπίτι .

Ο σταθμός φόρτισης που προσφέρει η Ενεργειακή Εταιρεία προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

 • αυτή είναι σύμφωνος με οποιοδήποτε εμπορικό σήμα και μοντέλο ηλεκτρικού οχήματος
 • αυτή μπορεί επαναφορτώ το αυτοκίνητο 3 έως 5 φορές πιο γρήγορα από μια εγχώρια υποδοχή ·
 • Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει μέσα ή έξω , τοίχο ή με τα πόδια?
 • ένα Ολοκληρωμένο ρολόι προγραμματισμού Στο τερματικό σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε την επαναφόρτιση ανά πάσα στιγμή, ειδικά κατά τη διάρκεια των ωρών Super Hollow.

Όσον αφορά την τιμή, το κόστος του σταθμού φόρτισης και η εγκατάστασή του ισοδυναμούν με 990 € TTC .

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μπορείτε να επωφεληθείτε:

 • απο ΦΠΑ με μειωμένο ρυθμό 5,5 %
 • α Φορολογική πίστωση για τη μετάβαση ενέργειας (CITE) , του οποίου το ποσό είναι ίσο με το 75 % του ποσού των εξόδων που πραγματοποιήθηκαν, με όριο όριο € 300.

Για να επιλέξετε μια συμφέρουσα προσφορά αερίου, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τα ίδια κριτήρια όπως για το ηλεκτρική ενέργεια , δηλαδή την επιφάνεια για τη θερμά, τον αριθμό των ατόμων που θα καταλάβουν το κατάλυμα, τον χρόνο κατοχής καθώς και το κλίμα. Συνιστάται να ευνοείτε μια συνδρομή στο χαμηλότερο κόστος, παρά σε KWH τιμή χαμηλότερη, δεδομένου ότι η κατανάλωση ενέργειας του α δεύτερο σπίτι δεν είναι πολύ υψηλό.

Σταθμοί γρήγορης φόρτισης (DC) EVBOX

Επαναφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε λίγα λεπτά χάρη στις λύσεις γρήγορης φόρτισης για τις τοποθεσίες που περνούν.

Evbox Troniq Modular High Power

Evbox troniq Υψηλή δύναμη

Ο πιο ισχυρός σταθμός φόρτισης μας μέχρι σήμερα

 • Έως 400kW
 • Σταθμοί εξυπηρέτησης / φορείς εκμετάλλευσης φόρτισης

EVBOX TRONIQ Modular Station

Evbox troniq modular

Ο ισχυρός σταθμός φόρτισης που εξελίσσεται με την επιχείρησή σας

 • 90kW έως 240kW
 • Καταστήματα και ξενοδοχεία / εμπορική υπηρεσία στάθμευσης / σταθμούς

Εύκολη διαχείριση των σταθμών φόρτισης σας

Το Evbox Everon σάς επιτρέπει να ακολουθείτε, να διαχειρίζεστε και να βελτιστοποιείτε την επαναφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και να δημιουργήσετε εισόδημα, όλα με μερικά κλικ.

Δημιουργήστε εισόδημα με δημόσια επαναφόρτιση

Αυτοματοποιήστε την τιμολόγηση και την αποζημίωση του κόστους χρέωσης και δημιουργήστε εύκολα εισόδημα καθορίζοντας τις τιμές για τους χρήστες των σταθμών φόρτισης σας.

Διαχειριστείτε τους τερματικούς σταθμούς από μία πλατφόρμα

Διευκόλυνση της βελτιστοποίησης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, καθορίστε τα προσαρμόσιμα έξοδα χρέωσης και χορηγούν πρόσβαση στους χρήστες από μια εφαρμογή εύκολης χρήσης.

Πρόσβαση σε προηγμένες πληροφορίες φόρτωσης

Λάβετε πραγματική ορατότητα στη συμπεριφορά φορτίου και την κατανάλωση ενέργειας για να σας βοηθήσουμε να λάβετε καλύτερες εμπορικές αποφάσεις.

Αυτοματοποιήστε τις ροές πληρωμής σας

Έχουμε αυτοματοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία διακανονισμού και επιστροφής.

Πλεονεκτήματα γρήγορης επαναφόρτισης

Βιώσιμος

Ένα από τα κύρια εμπόδια στην υιοθέτηση του VE είναι το άγχος που συνδέεται με την αυτονομία και την επαναφόρτιση. Προσφέροντας σταθμούς ταχείας φόρτισης, η εταιρεία σας θα αποτελέσει καταλύτη για την υιοθέτηση ηλεκτρικής κινητικότητας.

Ασφαλής

Οι σταθμοί ταχείας φόρτισης DC φορτώνουν το 80 % της χωρητικότητάς του, πρώτα με πλήρη ταχύτητα, και στη συνέχεια πιο αργά για να εξασφαλίσετε ότι η απόδοση της μπαταρίας σας δεν επηρεάζεται από την απόδοση της μπαταρίας σας VE.

Προσιτός

Όλο και περισσότεροι σταθμοί γρήγορης φόρτισης DC είναι διαθέσιμοι, οι οδηγοί VE ενσωματώνουν την επαναφόρτιση στις καθημερινές ρουτίνες τους (για παράδειγμα, επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια του γεύματος ή κατά τη διάρκεια των αγορών τους).

Ανετα

Όπως και τα αντίστοιχα AC τους, οι σταθμοί γρήγορης φόρτισης DC είναι εύχρηστοι: απλά πατήστε για να πληρώσετε, να συνδεθείτε, να φορτώσετε, να αποσυνδέσετε και να αφήσετε.

Πρακτικός

Επειδή μπορείτε να επαναφορτίσετε παντού, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το αν μόνο ένα φορτίο θα είναι αρκετό για ολόκληρο το ταξίδι σας.

Γρήγορα

Με εξουσίες φορτίου μεταξύ 90 kW και 400 kW, οι σταθμοί ταχείας φόρτισης αυξάνουν σημαντικά τις ταχύτητες φόρτισης.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς λειτουργεί ένας σταθμός γρήγορης φόρτισης DC?

Υπάρχουν δύο τύποι σταθμών φόρτισης για VE =: AC και DC. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η προσφορά δικτύου είναι πάντα AC και ότι οι μπαταρίες του VE δέχονται μόνο ρεύμα DC. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα συγκεκριμένο στάδιο, το ρεύμα πρέπει να μετατραπεί. Η διαφορά μεταξύ σταθμών φόρτισης AC και DC είναι αν αυτός ο μετατροπέας ισχύος βρίσκεται μέσα ή έξω από το όχημα.

Το AC παρέχει εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) σε μετατροπέα AC/DC στο όχημα.

Οι σταθμοί ταχείας φόρτισης DC μετατρέπουν το εναλλασσόμενο ρεύμα πριν φτάσουν στο όχημα, παρέχοντας στη θέση του ρεύματος DC (DC) απευθείας στην μπαταρία του.

Με το φορτίο DC, ο μετατροπέας μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερος επειδή βρίσκεται έξω από το όχημα. Δεδομένου ότι το ρεύμα μετατρέπεται ήδη σε άμεσο ρεύμα όταν φτάσει στο όχημα, μπορεί να προσφέρει περισσότερη ισχύ, γρηγορότερα.

Χάρη σε αυτή τη διαφορετική τεχνική φόρτισης, οι σταθμοί γρήγορης φόρτισης DC μπορούν να παρέχουν έως και 240 kW ισχύος και να επαναφορτίσουν πλήρως ένα ηλεκτρικό όχημα σε 15 λεπτά (υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπει το VE). Λόγω των δυνατοτήτων ταχείας φόρτισης τους, οι σταθμοί ταχείας φόρτισης DC είναι ιδανικοί για σύντομες στάσεις, επαναφόρτιση οχημάτων στόλου, για επιβατικά οχήματα καθώς και λεωφορεία και ηλεκτρικά φορτηγά.

Πόσα κιλοβάτ (KW) αντιπροσωπεύει έναν σταθμό γρήγορης φόρτισης DC?

Η ισχύς στο KW των σταθμών ταχείας φόρτισης DC ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της θέσης, της μάρκας και του μοντέλου.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι σταθμών ταχείας φόρτισης DC: αυτόνομη (all-in-one) και split (αρκετές μονάδες).

Αυτόνομος: που αποτελείται από μία μόνο μονάδα, οι αυτόνομοι σταθμοί φόρτισης μπορούν γενικά να παρέχουν μεταξύ 50 kW και 240 kW ισχύος.

Διαίρεση: Οι σταθμοί φόρτισης “χωρισμένου” αρχιτεκτονικής παραδίδονται με δύο κύριες μονάδες: μια μονάδα χρήστη και μια μονάδα ισχύος και γενικά παραδίδει μεταξύ 175 kW και 350 kW.

Το Evbox προσφέρει τους δύο τύπους αυτόνομων και χωρισμένων τερματικών DC, από 50 kW έως 350 kW.

Ποια είναι η ταχύτητα φορτίου ενός σταθμού γρήγορης φόρτισης DC?

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα φορτίου ενός VE με σταθμό γρήγορης φόρτισης DC. Ωστόσο, καθώς ο μετατροπέας AC/DC βρίσκεται στον σταθμό φόρτισης, όχι στο όχημα, η επαναφόρτιση DC μπορεί να είναι σημαντικά ταχύτερη από μια επαναφόρτιση.

Οι διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα φορτίου ενός οχήματος με σταθμό ταχείας φόρτισης DC περιλαμβάνουν το τρέχον φορτίο μπαταρίας, τις καιρικές συνθήκες (οι μπαταρίες είναι πιο αργά φορτωμένες σε κρύο καιρό), τις δυνατότητες φόρτωσης της μπαταρίας της μπαταρίας και, φυσικά, το ισχύς εξόδου.

Τρέχον φορτίο μπαταρίας: Λόγω των μέτρων για την αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και την εγγύηση ασφαλούς φόρτισης, το φορτίο επιβραδύνεται σημαντικά για το υπόλοιπο 20 %. Δεδομένου ότι το γρήγορο φορτίο μεταφέρει την μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος στο 80 % της χωρητικότητάς του σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με το φορτίο AC, στη συνέχεια επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου 20 %, ο χρόνος που χρειάζεται για την μπαταρία σας φθάνει το 100 % μπορεί να είναι το Ίδιο όπως και για το αρχικό φορτίο του 80 %.

Καιρού: Ανάλογα με το πού φορτώνετε το VE σας, η θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα φορτίου. Οι ψυχρές θερμοκρασίες μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις ταχύτητες φορτίου, καθώς οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, εκείνες που χρησιμοποιούνται για την παροχή ηλεκτρικών οχημάτων, είναι πολύ ευαίσθητες σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Χωρητικότητα φόρτωσης μπαταρίας: Προφανώς, η ισχύς εξόδου του σταθμού γρήγορης φόρτισης θα έχει επίδραση στους χρόνους φόρτισης. Για παράδειγμα, 15 λεπτά χρόνου φόρτισης μπορούν να σας δώσουν μεταξύ 130 χλμ. Και 480 χλμ. Πρόσθετη αυτονομία σε ισχύ 100 kW και 350 kW αντίστοιχα. Στα 50 kW, μια ώρα επαναφόρτισης ενός επιβατικού οχήματος θα προσθέσει 278 χλμ. Πρόσθετη αυτονομία.

Επιπλέον, λέμε πάντα ότι το όχημα είναι ο “κύριος” όταν πρόκειται για υπαγόρευση των χρόνων φόρτισης. Ορισμένα οχήματα μπορούν να δεχθούν περισσότερη ισχύ από άλλα. Για παράδειγμα, ενώ το Tesla Model 3 μπορεί να δεχτεί 250 kW σε άμεσο ρεύμα (DC), ένα φύλλο Nissan μπορεί να δεχτεί μόνο περίπου 50 kW.

Είναι συμβατοί σταθμοί DC Rapid Garging με όλους τους τύπους ηλεκτρικών οχημάτων?

Το DC Recharge συνεργάζεται με μεγάλη πλειοψηφία επιβατικών οχημάτων. Από προεπιλογή, τα ηλεκτρικά οχήματα φορτώνουν τις μπαταρίες DC (DC), πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλοι τους αποδέχονται το γρήγορο φορτίο DC. Ωστόσο, η ποσότητα ενέργειας που μπορεί να διαχειριστεί κάθε μπαταρία είναι μια άλλη ιστορία. Ορισμένες μπαταρίες μπορούν να δεχθούν 350 kW ενώ άλλοι μπορούν να δεχθούν λιγότερο από 50 kW, όπως το Dacia Spring. Επιπλέον, ένα μικρό μέρος των ηλεκτρικών οχημάτων με μικρότερες μπαταρίες δεν έχει την ικανότητα φόρτωσης με φορτίο DC – για παράδειγμα, το Renault Twingo Electric δεν μπορεί να επαναφορτιστεί στο DC. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ταχεία επαναφόρτιση DC, είναι σημαντικό να διαπιστώσετε εάν το VE υποστηρίζει το φορτίο DC και, αν ναι, ποια είναι η μέγιστη παραγωγή που δέχεται.

Τι είδους σύνδεσμος λειτουργεί για γρήγορη επαναφόρτιση DC?

Ακόμη και αν σχεδόν όλα τα επιβατικά οχήματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ταχεία επαναφόρτιση DC, η διαδικασία φόρτωσης μπορεί να απαιτεί διαφορετικό σύνδεσμο από αυτό που χρησιμοποιεί το όχημά σας με AC Recharge.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχουν δύο πρότυπα για τους συνδέσμους φορτίου DC – CCS και Chademo – καθώς και υπερσυμπιεστή υπογραφής του Tesla που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ο σύνδεσμος CCS (συνδυασμένο σύστημα φόρτισης) επιτρέπει την επαναφόρτιση AC και DC μέσω της ίδιας θύρας εισόδου, ενώ τα οχήματα εξοπλισμένα με Chademo έχουν ξεχωριστή θύρα για φορτίο.

Το CCS γίνεται το κυρίαρχο πρότυπο στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και το Chademo καταστέλλεται σταδιακά στις δύο ηπείρους.

Ενώ υπάρχουν ακόμη περισσότερα από μισό εκατομμύριο οχήματα εξοπλισμένα με Chademo στο δρόμο στην Ευρώπη, η Ευρώπη ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το CCS2 θα γίνει το πρότυπο.

Αυτό σημαίνει ότι ένας σύνδεσμος CCS θα είναι πιθανώς απαραίτητο για την ταχεία επαναφόρτιση DC στο μέλλον, τουλάχιστον στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η γρήγορη επαναφόρτιση DC κοστίζει περισσότερο από την επαναφόρτιση AC?

Είναι πολύ πιθανό ότι η ταχεία επαναφόρτιση DC είναι ακριβότερη από την επαναφόρτιση AC. Όταν πληρώνετε για επαναφόρτιση DC, πληρώνετε ένα συμπλήρωμα για την ευκολία της επαναφόρτισης του οχήματός σας γρήγορα.

Η διαφορά τιμής εξαρτάται, ωστόσο, από το πού είστε υπεύθυνοι και αν τα τιμολόγια σταθμού φόρτισης ανά λεπτό ή kWh.

Ισορροπία Η τιμή και η ευκολία επανέρχονται για να μάθετε τι ταιριάζει καλύτερα στο όχημά σας. Για παράδειγμα, εάν η μέγιστη χωρητικότητα φορτίου DC του οχήματός σας είναι 50 kW και παίρνετε ένα εξαιρετικά γρήγορο σταθμό φόρτισης με ισχύ 250 kW, τότε θα πληρώσετε περισσότερα (πολύ ισχυρό τερματικό) ενώ λαμβάνετε την ίδια χρέωση.

Τελικά, η απάντηση είναι ναι, η ταχεία επαναφόρτιση στο DC κοστίζει περισσότερο από το φορτίο AC, αλλά είναι σημαντικό να σας ρωτήσω: “Πρέπει πραγματικά να φορτώσω τόσο γρήγορα ή είναι πιο λογικό να φορτώσετε πιο αργά ? »». Μέχρι εσάς !

Πώς μπορώ να βρω έναν σταθμό γρήγορης φόρτισης DC?

Οι σταθμοί ταχείας φόρτισης DC είναι ιδανικοί για εμπορικούς και δημόσιους χώρους, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα τα βρείτε σε καταστήματα και ξενοδοχεία, στους χώρους αυτοκινήτων των εμπορικών κέντρων, σε σταθμούς υπηρεσίας, στις περιοχές ανάπαυσης αυτοκινητόδρομου και στους παρόχους δημόσιων υπηρεσιών.

Για να βρείτε έναν σταθμό γρήγορης φόρτισης DC, οι Χάρτες Google είναι μια εξαιρετική επιλογή ή μπορείτε πάντα να ανοίξετε την εφαρμογή Load Load Evbox.