Τι συνέβη στον πύργο της Βαβέλ?, Ο πύργος της Βαβέλ και η προέλευση των γλωσσών

Babel Tower και η προέλευση των γλωσσών

Επειδή παραβίασαν την εξουσία του δημιουργού τους, οι άνδρες τιμωρήθηκαν με την αλαζονεία τους. Εδώ, στην ουσία, Η προέλευση των γλωσσών σύμφωνα με τη βιβλική μυθολογία.

Τι συνέβη στον πύργο της Βαβέλ ?

Η ιστορία του πύργου της Βαβέλ λέγεται στη Γένεση 11.1-9. Μετά την πλημμύρα, ο Θεός έδωσε αυτή την τάξη στην ανθρωπότητα: «αναπαράγετε τον εαυτό σας, γίνετε πολυάριθμοι και γεμίστε τη γη» (Γένεση 9.1). Η ανθρωπότητα αποφάσισε να κάνει ακριβώς το αντίθετο: “Λένε ακόμα:” Ας πάμε ! Ας χτίσουμε μια πόλη και έναν πύργο του οποίου η σύνοδος κορυφής αγγίζει τον ουρανό και κάνει ένα όνομα για εμάς για να μην διασκορπιστεί σε ολόκληρη την επιφάνεια της Γης. “” (Γένεση 11.4) Οι άνδρες αποφάσισαν να οικοδομήσουν μια μεγάλη πόλη για να συγκεντρωθούν εκεί, καθώς και ένας γιγαντιαίος πύργος, σύμβολο της εξουσίας τους, προκειμένου να κάνουν ένα όνομα για τον εαυτό τους (Γένεση 11.4). Αυτός ο πύργος ονομάζεται Πύργος της Βαβέλ.

Ο Θεός αντέδρασε με τη σύγχυση των γλωσσών των ανθρώπων έτσι ώστε να μην μπορούν πλέον να επικοινωνούν μεταξύ τους (Γένεση 11.7). Κατά συνέπεια, συγκεντρώθηκαν από την ομάδα γλωσσών και στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν σε άλλα μέρη του κόσμου (Γένεση 11.8-9). Ο Θεός έχει μπερδευτεί τις γλώσσες στο Tour de Babel για να αναγκάσει την ανθρωπότητα να υπακούει στην εντολή Του να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Ορισμένες βιβλικές exegetes πιστεύουν ότι ο Θεός δημιούργησε επίσης τις διαφορετικές ανθρώπινες φυλές στο Tour de Babel. Είναι δυνατόν, αλλά το κείμενο δεν το λέει. Φαίνεται πιο πιθανό ότι οι αγώνες υπήρχαν ήδη πριν και ότι ο Θεός μπερδεύει τις γλώσσες τουλάχιστον εν μέρει σύμφωνα με αυτές. Στο Tour de Babel, οι άνδρες χωρίζονται ανάλογα με τη γλώσσα τους (και ίσως τη φυλή τους) και εγκαταστάθηκαν σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Γένεση 10.5, 20 και 31 περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι απόγονοι του Νώε διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο και «διανέμονται από την επικράτεια σύμφωνα με τη γλώσσα τους, ομαδοποιημένη από την Clan στα έθνη τους». Πώς είναι δυνατόν όταν ο Θεός μπερδεύει μόνο τις γλώσσες τους στον Πύργο της Βαβέλ, στη Γένεση 11 ? Η Γένεση 10 είναι η γενεαλογία των τριών γιων του Νώε, SEM, Cham και Japheth, σε διάφορες γενιές. Λαμβάνοντας υπόψη το μακροχρόνιο προσδόκιμο της εποχής (βλ. Γένεση 11.10-25), οι γενεαλογίες στη Γένεση 10 καλύπτουν σίγουρα αρκετές εκατοντάδες χρόνια. Η ιστορία του πύργου της Βαβέλ, στη Γένεση 11.1-9, είναι μια πιο λεπτομερής επισκόπηση του επεισοδίου της σύγχυσης των γλωσσών. Η Γένεση 10 μιλά για διαφορετικές γλώσσες και η Γένεση 11 λέει πώς εμφανίστηκαν.

Τι συνέβη στον πύργο της Βαβέλ ?

Babel Tower και η προέλευση των γλωσσών

Babel-Tour-Langues

Την άλλη μέρα, στη δουλειά, ένας συνάδελφος ασχολήθηκε με ένα ισπανόφωνο.

Ο ίδιος δεν μιλούσε αυτή τη γλώσσα, ήρθε να με δει μόλις έφυγε ο άνθρωπος και με ρώτησε: “Αλλά γιατί δεν μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα ? Θα ήταν ακόμα απλούστερο ! »»

Μια σχετική παρατήρηση, η οποία μου είπε αμέσως για την ιστορία του Βαβέλ πύργος (το οποίο δεν θυμήθηκα πλέον τις λεπτομέρειες).

Ένας καλός λόγος για να ανανεώσω τη μνήμη μου και Μοιραστείτε τις ανακαλύψεις μου μαζί σας Παρεμπιπτόντως !

Η ιστορία του πύργου της Βαβέλ

Babel-Tour-Langues

Η Βίβλος λέει ότι λίγο αργότερα Πλημμύρα, Ο λαός της Βαβυλώνας είχε την ιδέα να οικοδομήσει ένα τόσο γιγαντιαίο κτίριο που θα φτάσει στους ουρανούς. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το μύθο, Αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι μόνοι στη γη και μίλησαν μόνο μία γλώσσα, Γλώσσα Άτακτος (Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν των πρώτων ανδρών, Αδάμ).

Η φιλοδοξία του λαού της Βαβυλώνας ήταν Για να φτάσετε στο παράδεισο Χάρη σε αυτόν τον πύργο που βρίσκεται στο Σινάρος, στη Μεσοποταμία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βαφτίζει την “Babel”, αυτή η λέξη νόημα “Πύλη ουρανού”.

Δεν ήταν στη γεύση του Θεού, που είδε σε αυτή την κατασκευή το αντίθετο από τις εντολές που είχε κληροδοτηθεί στους άνδρες. Πράγματι, τους είχε παραγγείλει διασκορπίστε τη γη για να την καταλάβετε πλήρως. Γένεση 1:28:

Ο Θεός τους ευλογεί και τους είπε: “Να είστε καρποφόροι, να πολλαπλασιάσετε, να γεμίσετε τη γη και να κυριαρχήσετε το. Αναλάβετε τα θαλάσσια ψάρια, τα πουλιά του ουρανού και όλα όσα σέρνουν στο έδαφος. »»

Ωστόσο, οικοδομώντας έναν πύργο όπου όλοι θα συναντηθούν, οι άνδρες είχαν σαφώς παραβιάζει τη θεϊκή θέληση.

Επιπλέον, επιθυμώντας να καταλάβουν τον ίδιο χώρο με τον Δημιουργό, θα παρουσιαζόταν ως ίσος. Μια πράξη ανυπόφορης υπερηφάνειας, ειδικά επειδή η υπερηφάνεια είναι μία από τις 7 αμαρτίες του κεφαλαίου.

Για να βάλει τους ανθρώπους πίσω στο σωστό μονοπάτι, ο Θεός κατέβηκε λοιπόν στη γη και είπε:

“Εδώ είναι όλοι είναι ένας λαός και έχουν μία γλώσσα. Εάν το έχουν κάνει αυτό για την αρχή τους, τίποτα δεν θα είναι αδύνατο για αυτούς να ολοκληρώσουν. Πάμε ! Ας πάμε κάτω και εκεί, καλύπτουν τη γλώσσα τους, έτσι δεν ακούνε πλέον τη γλώσσα ο ένας από τον άλλον. »»

Και ο Ιεχωβά τους διασκορπίζει, από εκεί, στην επιφάνεια όλης της γης, και σταμάτησαν να χτίζουν την πόλη. »»

Επειδή παραβίασαν την εξουσία του δημιουργού τους, οι άνδρες τιμωρήθηκαν με την αλαζονεία τους. Εδώ, στην ουσία, Η προέλευση των γλωσσών σύμφωνα με τη βιβλική μυθολογία.

Από τότε, ο άνθρωπος έχει προσπαθήσει Αναδημιουργήστε μια μοναδική γλώσσα που θα επέτρεπε σε όλους να καταλάβουν ο ένας τον άλλον και έτσι να είναι σε θέση να επικοινωνούν: εσπεράντο. Αλλά αν η γλώσσα εξακολουθεί να μιλάει προς το παρόν, οι γλώσσες δεν είναι ακόμη έτοιμες να εξαφανιστούν προς όφελός της.

Και ευτυχώς, επειδή είναι επίσης μέρος μας διαφορετικότητα κουλτούρας !

Και εσύ, γνωρίζατε την ιστορία του πύργου της Βαβέλ και τη σύνδεσή του με την προέλευση των γλωσσών ?

Συνδεδεμένες έρευνες:

  • https: // www out-the-box fr/la-tour-de-babel-et-lorigine-des-langues/
  • Βαβέλ πύργος
  • Πύργος της Βαβέλ
  • Διαφοροποιείται από τον πύργο του πύργου της Βαβέλ
  • Ποια ήταν η γλώσσα που οι άνθρωποι κλήθηκαν πριν από την πτώση του πύργου της Βαβέλ?