Microsoft Viva – Υιοθεσία της Microsoft, ξεκινήστε καλά με τη Microsoft Viva | Η Microsoft Learn

Ξεκινήστε καλά με τη Microsoft Viva

Contents

Δημιουργήστε ή συμμετέχετε σε μια κοινότητα για να μάθετε συναδέλφους και εμπειρογνώμονες που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξορθολογίσετε το μάθημα υιοθεσίας σας.

Υιοθέτηση της Microsoft Viva

Η Microsoft Viva είναι η πλατφόρμα εμπειρίας των εργαζομένων στο Microsoft 365 και στις ομάδες της Microsoft, η οποία συγκεντρώνει τις επικοινωνίες, τη γνώση, τη μάθηση, τους πόρους και τις πληροφορίες σχετικά με τη ροή εργασίας. Η Viva υποστηρίζει τη σύνδεση, τη διορατικότητα, το στόχο και την ανάπτυξη, επιτρέποντας στους ανθρώπους και τις ομάδες να δώσουν το καλύτερο από τους εαυτούς τους.

Co -Pilot in Viva Microsoft

Μείνετε ενημερωμένοι για το πώς ο Copilot θα λειτουργήσει μαζί σας για να τονώσει τη δέσμευση και την απόδοση των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στη νέα ζωντανή κοινότητα

Ένα κατάστημα ένα -stop για να μάθετε εμπειρία σε έμπειρη εμπειρία, να λάβετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας και να έρθετε σε επαφή με τους συνομηλίκους σας.

Εγγραφείτε στο LIV Microsoft News

Εγγραφείτε στην επίσημη λίστα εκπομπών για ενημερώσεις και σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τη Microsoft Viva.

Summit Microsoft Viva τώρα κατόπιν αιτήματος

Ενεργοποιήστε το εργατικό δυναμικό σας για να επιταχύνετε τον εμπορικό αντίκτυπο.

Στις 20 Απριλίου, η Microsoft και οι ηγέτες της βιομηχανίας συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης ψηφιακής εκδήλωσης της Microsoft Viva Summit για να συζητήσουν την εξέλιξη των προκλήσεων που συνδέονται με την ευέλικτη εργασία, την οικονομική αβεβαιότητα και τον μελλοντικό ρόλο του AI με αποτελέσματα αναζήτησης, ιδέες εμπειρογνωμόνων, στρογγυλά τραπέζια και τεχνολογία βιτρίνα Microsoft Viva. Εισπνεύστε τους συνομηλίκους σας και ενεργοποιήστε για να ενδυναμώσετε και να προσελκύσετε το προσωπικό σας για να επιταχύνετε τον εμπορικό αντίκτυπο –Εγγράψου σήμερα Για να δείτε τώρα.

Τα βήματα στο ταξίδι υιοθεσίας σας

 • Να ξεκινήσω
 • Πάρτε τον οργανισμό σας
 • Εκπαιδεύστε τον οργανισμό σας
 • Συνδεθείτε με κοινότητες
 • Ασφαλίστε το περιβάλλον σας

Να ξεκινήσω

Επωφεληθείτε από αυτούς τους πόρους για να ενισχύσετε τη σημασία της επένδυσης στη μάθηση και την ανάπτυξη και την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ταιριάζει στην παγκόσμια εμπειρία των εργαζομένων.

Πάρτε τον οργανισμό σας

Δημοσιοποιήστε το VIVA και δημιουργήστε μια μαθησιακή κοινότητα στον οργανισμό σας. Κάντε κλικ για να βρείτε εξατομικευμένους πόρους για κάθε εφαρμογή και υπηρεσία.

Εκπαιδεύστε τον οργανισμό σας

Το Viva είναι εύκολο να διαμορφωθεί και να διαισθ από διαισθητικά. Κάντε κλικ για να βρείτε πόρους για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το προϊόν σε διαφορετικά σενάρια.

Συνδεθείτε με κοινότητες

Δημιουργήστε ή συμμετέχετε σε μια κοινότητα για να μάθετε συναδέλφους και εμπειρογνώμονες που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξορθολογίσετε το μάθημα υιοθεσίας σας.

Ασφαλίστε το περιβάλλον σας

Το Living επωφελείται από τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και ολοκληρωμένων συμμόρφωσης στο Microsoft 365 και στο Office 365, καθώς και συγκεκριμένες παραμέτρους και πολιτικές των εφαρμογών με τις οποίες αλληλεπιδρά κάθε ενότητα.

Βυθιστείτε βαθύτερα στη ζωντανή οικογένεια

Λύση επικοινωνίας με τους υπαλλήλους

Συνδέσεις Microsoft Viva

Το Viva Connections είναι ένας προορισμός για την εμπειρία των υπαλλήλων της επιχείρησης που συγκεντρώνει ειδήσεις, συνομιλίες και πόρους στις εφαρμογές και τις συσκευές που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Πλατφόρμα επικοινωνίας με υπαλλήλους

Προσλαμβάνει η Microsoft Viva

Το VI Viva είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας για τους υπαλλήλους που επιτρέπει σε όλα τα μέλη του οργανισμού σας να συνδεθούν μέσω κοινοτήτων και συνομιλιών.

Microsoft Viva Glint

Το Viva Glint είναι μια φωνή της λύσης για τους υπαλλήλους που βοηθούν τους οργανισμούς να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τη δέσμευση των εργαζομένων.

Καθορίστε τους στόχους της ομάδας και της εταιρείας

Στόχοι της Microsoft Viva

Οι στόχοι της VIVA βοηθούν να διασφαλιστεί ότι οι στόχοι της ομάδας σας ευθυγραμμίζονται με τις προτεραιότητες και τον στόχο της εταιρείας καθορίζοντας τους στόχους που μοιράζονται στη Microsoft Viva.

Βελτιώστε την ευημερία των εργαζομένων

Insights Microsoft Vivre

Η Vivre Insights βοηθά τα άτομα και τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν μέσω πληροφοριών και συστάσεων που βασίζονται σε δεδομένα και προστατεύονται από την εμπιστευτικότητα για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ευημερίας.

Μάθηση και κατάρτιση εργαζομένων

Microsoft Viva Learning

Το Viva Learning είναι το Κέντρο Εκμάθησης όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν, να μοιραστούν, να προτείνουν και να μάθουν από τις βιβλιοθήκες περιεχομένου στον οργανισμό τους.

Λύση ανατροφοδότησης ομάδας

Vive Microsoft Pulse

Το VI Viva Pulse είναι μια λύση φωτός ανάδρασης που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους διαχειριστές και τους ηγέτες των ομάδων να αποκτήσουν πληροφορίες για την απόδοση των ομάδων τους.

Γνώση και τεχνογνωσία

Θέματα της Microsoft Viva

Τα θέματα VIVA οργανώνουν αυτόματα περιεχόμενο και εμπειρογνωμοσύνη στον οργανισμό σας, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να βρίσκουν εύκολα πληροφορίες και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη.

Ξεκινήστε καλά με τη Microsoft Viva

Με την ανάπτυξη του υβριδικού έργου, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να συνδέσετε τους υπαλλήλους με μια εμπειρία που συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων παραγωγικότητας στις ομάδες της Microsoft.

Η Microsoft Viva είναι μια έμπειρη πλατφόρμα εμπειρίας που αποτελείται από διαφορετικές εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή να συνδυαστούν για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού σας. Η Microsoft Viva είναι προσαρμόσιμη και επεκτάσιμη, προσβάσιμη οπουδήποτε εργάζεστε και ενσωματώνεται στα εργαλεία που χρησιμοποιείτε ήδη. Υποστηρίζει επίσης διάφορες ενσωματώσεις των εταίρων για να σας δώσει πρόσβαση σε προηγμένες εφαρμογές στη φυσική ροή εργασίας.

Σε αυτή τη λύση

Προσδιορίστε το σενάριο της επιχείρησής σας Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις απαιτήσεις, τη διαμόρφωση και τους ρόλους Ξεκινώντας τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη

Μάθετε ποια εφαρμογή VIVA ή συνδυασμός εφαρμογών είναι κατάλληλος για το επιχειρηματικό σας σενάριο.

Κατανοήστε την απαιτούμενη διαμόρφωση, μάθετε περισσότερα σχετικά με την αλλαγή αλλαγών και την κατάρτιση των τελικών χρηστών.

Ξεκινήστε τον προγραμματισμό της ανάπτυξης του Viva του οργανισμού σας.

Προσδιορίστε το σενάριο της επιχείρησής σας

Οι εφαρμογές VIVA μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να χρησιμοποιηθούν μαζί για μια πιο συνεκτική εμπειρία των εργαζομένων. Αυτό το έγγραφο σας βοηθά να κατανοήσετε τις λύσεις που ταιριάζουν στον οργανισμό σας.

Εικόνα όλων των λογότυπων LIV επιπλέον

 • Χρησιμοποιήστε όλες τις εφαρμογές ζωντανών : Λάβετε συμβουλές σχετικά με την προετοιμασία, τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη όλων των εφαρμογών ζωντανών.
 • Μάθετε πώς να συνδυάσετε τις εφαρμογές διαβίωσης : Οι ζωντανές εφαρμογές γίνονται πιο ισχυρές εάν χρησιμοποιούνται μαζί. Η Viva μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σας να ανταποκριθεί σε δημοφιλή επιχειρηματικά σενάρια, όπως η ολοκλήρωση και η βοήθεια για τους υπαλλήλους με ευημερία στην εργασία. Μάθετε πώς να συνδυάσετε τις εφαρμογές διαβίωσης.
 • Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ατομικές εφαρμογές διαβίωσης : Λάβετε λεπτομερείς περιγραφές κάθε εφαρμογής VIVA και μάθετε περισσότερα για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Στη συνέχεια, αναθεωρήστε τις απαιτήσεις και τις εκτιμήσεις σχετικά με τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη.

Περίληψη κάθε εφαρμογής Living

Εφαρμογή Προϊόντα και χαρακτηριστικά Ενσωμάτωση του Microsoft 365
Συνδέσεις viva – Δημιουργήστε μια σύγχρονη εμπειρία εργαζομένων στην υπάρχουσα υποδομή σας.
– Δημιουργήστε έναν εξατομικευμένο κεντρικό προορισμό για τους υπαλλήλους.
– Παρέχετε μια εξατομικευμένη εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας και ιστού που περιλαμβάνει εξατομίκευση της επιχείρησής σας.
– Παρέχετε ένα ενοποιημένο κανάλι επικοινωνίας για να συγκεντρώσετε και να μοιραστείτε βασικές πληροφορίες.
– Στόχες επικοινωνίες και κάρτες ταμπλό σε άτομα ή ομάδες ανάλογα με τον τύπο εργασίας, τη γεωγραφική περιοχή ή άλλα κριτήρια στόχευσης.
– Βελτιώστε τις διαφημίσεις ειδήσεων και κριτικής για τη βελτιστοποίηση της έκθεσης.
– Ενσωματώστε τους τρίτους προμηθευτές και συστήματα ανθρώπινου δυναμικού για να χρησιμοποιήσετε τις τρέχουσες επενδύσεις και συστήματα σας.
Κοινόχρηστο σημείο
Ομάδες της Microsoft
Η Viva προσλαμβάνει
Ροή
Γράφημα της Microsoft
Η Viva προσλαμβάνει – Συνδέστε τους ανθρώπους της εταιρείας για να ενισχύσετε τις επαγγελματικές σχέσεις και να δημιουργήσετε μετοχικό κεφάλαιο.
– Δημιουργήστε κοινότητες που υποστηρίζουν την ποικιλομορφία, τα κοινά συμφέροντα και τις εμπορικές πρωτοβουλίες.
– Διορθώστε τη δέσμευση μεταξύ ηγετών και εργαζομένων για την ενίσχυση της όρασης και του πολιτισμού σχήματος.
– Ανταλλαγή γνώσεων, βρείτε crowdsource απαντήσεις και ιδέες.
– Ενεργοποιήστε τους ανθρώπους έτσι ώστε να φέρνουν την εμπειρία και την εμπειρία τους.
Ομάδες της Microsoft
Η Viva προσλαμβάνει
Ζεύγος – Χρησιμοποιήστε τις αρχές της επιστήμης για να αναπτύξετε μια στρατηγική δέσμευσης για τους υπαλλήλους προσαρμοσμένους στους συγκεκριμένους επιχειρηματικούς σας στόχους.
– Χρησιμοποιήστε το AI για να δημιουργήσετε κέρδη αποτελεσματικότητας στη συσσωμάτωση, την κατανόηση και τη βελτίωση της ικανότητας των σχολίων των εργαζομένων.
– Μειώστε το χρόνο δράσης χάρη στην αποτελεσματικότητα που ελέγχεται από το AI, όπως η συλλογή δεδομένων, η επεξεργασία φυσικής γλώσσας, η αίσθηση των συναισθημάτων και η πρόβλεψη της ανάλυσης.
– Βοηθήστε τους υπαλλήλους με εξατομικευμένες και σχετικές ενέργειες που βελτιστοποιούν την εμπειρία των υπαλλήλων τους.
– Λάβετε άμεσες γνώσεις και χρησιμοποιήστε το AI για να κατανοήσετε τις δυνάμεις, τους κινδύνους, τα σημεία αναφοράς και τα σχόλια σε διαδραστικούς πίνακες ελέγχου που είναι εύκολο στη χρήση.
– Δώστε τα μέσα για τους διαχειριστές και τους διαχειριστές να έχουν καθοδηγήσει τις συνομιλίες της ομάδας που προωθούν την αλλαγή μέσω εξατομικευμένων αποτελεσμάτων και μετόχων συστάσεις.
Ζωντανοί στόχοι – Δημιουργήστε στοχευμένες και παρακινημένες ομάδες ευθυγραμμίζοντας τις εργασίες στην αποστολή και τις προτεραιότητες του οργανισμού σας.
– Δημιουργήστε και καθορίστε το OKR (στόχοι και βασικά αποτελέσματα) για τον οργανισμό σας.
– Συνεργαστείτε με το OKR για κάθε ομάδα του οργανισμού σας, συμπεριλαμβανομένων των ιεραρχικών και διεπληρικών ομάδων.
– Ευθυγραμμίστε τα έργα με το OKR και ακολουθήστε τα αποτελέσματα του έργου.
– OKR Surface σε ομάδες της Microsoft.
Ομάδες της Microsoft
Excel online
Vivre Insights – Οι προσωπικές ιδέες βοηθούν τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν καλύτερες συνήθειες εργασίας με ενεργοποιητικές συστάσεις, όπως η κράτηση του χρόνου για στοχοθετημένη εργασία, η λήψη τακτικών διαλείμματα και δραστηριότητες για τη μείωση του άγχους και τη βελτίωση της εστίασης.
– Οι ιδέες του διαχειριστή δείχνουν πώς οι συνήθειες σας έχουν αντίκτυπο στην ομάδα σας, λαμβάνοντας ταυτόχρονα προτάσεις σχετικά με τον τρόπο προώθησης της ομαδικής κουλτούρας.
– Οι ιδέες των ηγετών δείχνουν ένα στιγμιότυπο με τον τρόπο που λειτουργεί η επιχείρησή σας, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων επιχειρήσεων και των κορυφαίων δεικτών για κάθε αποτέλεσμα.
– Οι Advanced Insights έχουν προηγμένα εργαλεία ανάλυσης για να διερευνήσουν βαθιά τα δεδομένα VIVA Insights και διαφορετικούς τρόπους για την ανάλυση και την αναφορά εξατομικευμένης ανάλυσης στους διαχειριστές της επιχείρησής σας.
Ομάδες της Microsoft
Αποψη
Εφαρμογές ιστού
Viva Learning – Ενεργοποιήστε την κοινωνική μάθηση χρησιμοποιώντας ομάδες συνομιλίες και καρτέλες – Συνολική μάθηση από συνδεδεμένους παρόχους περιεχομένου, συστήματα διαχείρισης μάθησης και δικούς σας επιχειρηματικούς πόρους.
– Προτείνετε το περιεχόμενο μάθησης και ακολουθήστε την πρόοδο της ολοκληρωμένης ολοκλήρωσης.
– Προσθέστε τη μάθηση στο ημερολόγιο για να δώσετε προτεραιότητα στην προσωπική ανάπτυξη και ανάπτυξη.
– Λάβετε εξατομικευμένες προτάσεις μάθησης σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας και το μοντέρνο περιεχόμενο σας.
– Παρουσιάστε το περιεχόμενο μάθησης στην αναζήτηση της Microsoft στο Bing.com, γραφείο.com και SharePoint.com.
Ομάδες της Microsoft
Κοινόχρηστο σημείο
Παλμός Βοηθήστε τους αξιωματούχους της ομάδας και τους αξιωματούχους της ομάδας να αποκτήσουν τακτικά και εμπιστευτικά σχόλια για την εμπειρία της ομάδας τους. Με τη βοήθεια των υποστηριζόμενων ανθρώπων και αναλύσεων, ο Vi Vie Pulse επιτρέπει στις ομάδες να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να βοηθήσουν τους διαχειριστές να εντοπίσουν τι λειτουργεί καλά και οι περιοχές στις οποίες συγκεντρώνονται με την πάροδο του χρόνου. Το VI Viva Pulse θα προτείνει επίσης μάθηση και ενέργειες σε σχετικά θέματα, τα οποία θα επιτρέψουν στους διαχειριστές να καλύψουν εύκολα τις ανάγκες της ομάδας τους. Ομάδες της Microsoft
Θέματα Viva – Χρησιμοποιήστε το AI για να εντοπίσετε, να επεξεργαστείτε και να οργανώσετε αυτόματα περιεχόμενο, σχετικές συνομιλίες και εμπειρογνωμοσύνη στον οργανισμό σας.
– Επιτρέψτε στους υπαλλήλους να βρουν εύκολα πληροφορίες και στη συνέχεια να το λειτουργήσουν.
– Ανακαλύψτε και εμφανίστε τα σχετικά τμήματα και την τεχνογνωσία διαφορετικών πηγών.
– Δείξτε τα κυριότερα σημεία των καρτών τμήματος και ενότητας προβολής σε πολλές εφαρμογές Microsoft 365.
– Αναπτύξτε τις γνώσεις σας χρησιμοποιώντας τους ειδικούς σας και το AI για να βελτιώσετε τις σελίδες των τμημάτων.
Κοινόχρηστο σημείο
Αναζήτηση Microsoft
Ομάδες της Microsoft
Αποψη
Αιτήσεις γραφείου

Απαιτείται άδεια Microsoft Viva

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις άδειες της Microsoft VIVA και τις λειτουργίες της Microsoft Viva που διατίθενται στα σχέδια της Microsoft 365, ανατρέξτε στην περιγραφή της υπηρεσίας Microsoft Viva.

Επισκόπηση των βημάτων

Βήμα 1 2ο βήμα Βήμα 3 Βήμα 4

Ανακαλύπτω

Μαθαίνω

Παρασκευή

Χειρισμός, ή Αντιμετώπιση
Επισκόπηση βασικών εφαρμογών και εννοιών. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την απαιτούμενη διαμόρφωση και ρόλους. Λάβετε συμβουλές σχετικά με τις εκτιμήσεις σχετικά με τις αλλαγές στις αλλαγές και τους πόρους κατάρτισης για τους τελικούς χρήστες. Ξεκινώντας τον προγραμματισμό για τον οργανισμό σας.

Βήματα διαμόρφωσης

 1. Ανακαλύψτε την εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσετε και πότε
  Εξοικειωθείτε με τον τρόπο με τον οποίο κάθε εφαρμογή Vive μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σας να επιτύχει ορισμένα αποτελέσματα. Ελέγξτε τη λειτουργικότητα κάθε εφαρμογής LIVE.
 2. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την απαιτούμενη διαμόρφωση και ρόλους
  Λάβετε συμβουλές σχετικά με τις τεχνικές απαιτήσεις, τους ρόλους και άλλες εκτιμήσεις που αποτελούν μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού.
 3. Προετοιμάστε τον οργανισμό σας για την εμφάνισή σας
  Ξεκινήστε την οργάνωση, τον έλεγχο και τον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο ο οργανισμός σας θα χρησιμοποιήσει εφαρμογές διαβίωσης για να επιτύχει ορισμένα ακροατήρια και αποτελέσματα.
 4. Έναρξη της ανάπτυξης
  Λάβετε συγκεκριμένες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο λήψης κάθε εφαρμογής Vive, εκτιμήσεις σχετικά με την υιοθεσία και τις καλές πρακτικές για την έναρξη νέων εργαλείων.

Συμβουλές για τους χρήστες σας

Μάθετε πώς οι εργαζόμενοι του οργανισμού σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές Vive και να τους δώσουν συμβουλές σχετικά με τη χρήση εφαρμογών.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις νέες μέσω εφαρμογών που είναι σύντομα διαθέσιμες

Αυτές οι νέες εφαρμογές της Microsoft Viva θα είναι σύντομα διαθέσιμες. Μάθετε πώς να ενσωματώσετε κάθε εφαρμογή VIVA στην εμπειρία των εργαζομένων στον οργανισμό σας.

Ονομα εφαρμογής Προϊόντα και χαρακτηριστικά Περισσότερες πληροφορίες
Το Viva ενισχύει Το Viva Inplify επιτρέπει στις ομάδες επικοινωνίας και στους διαχειριστές των εργαζομένων να συγκεντρώσουν τα μηνύματά τους χρησιμοποιώντας μια κεντρική διαδικασία επικοινωνίας που προσφέρει συμβουλές γραφής για να βοηθήσουν στην επίτευξη όλων των τμημάτων του οργανισμού. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Viva Inplify
Ζωντανές απαντήσεις Το Viva Answers ταιριάζει με τις ερωτήσεις των εργαζομένων με τις σωστές απαντήσεις και εμπειρογνώμονες από ολόκληρο τον οργανισμό για να βοηθήσουν στην απάντηση ανοιχτών ερωτήσεων και να εφαρμόσουν συλλογικές γνώσεις για όλους τους εργαζομένους. Οι απαντήσεις στο Viva εκμεταλλεύονται επίσης το AI για να θέσετε παρόμοιες ερωτήσεις που έχουν αντιμετωπιστεί, να προτείνουν θέματα και εμπειρογνώμονες και να επισημάνουν τις καλύτερες λύσεις. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις απαντήσεις Viva

Μάθε περισσότερα

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή VIVA ή για τον συνδυασμό εφαρμογών, ο οποίος είναι κατάλληλος για το σενάριο της επιχείρησής σας. Στη συνέχεια, λάβετε συμβουλές σχετικά με την προετοιμασία, τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη της λύσης Living για τον οργανισμό σας.