Δοκιμή – Microlino, Το πολύ μικρό ηλεκτρικό που θα σας κάνει να αγαπάτε κυκλοφοριακές συμφόρησης, Microlino Test (2022): Η πλήρης γνώμη μας – Cars – Frandroid

Δοκιμάσαμε το Microlino, τον ανταγωνιστή του φίλου της Citroën χωρίς άδεια … αλλά με άδεια από 16 ετών

Το επίκεντρο της παράστασης ? Ο χρόνος ανοίγματος της μεγάλης μπροστινής πόρτας ! Ένας λειτουργικός ελιγμός, χωρίς καμία λαβή, απλά με μικρή πίεση σε ένα κουμπί που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά και που επιτρέπει πρόσβαση σε έναν πάγκο που μπορεί να φιλοξενήσει δύο ενήλικες . Ακόμα και ο κορμός διατηρεί το μερίδιό του σε εκπλήξεις με όγκο φόρτωσης 230 λίτρων, περισσότερο από ένα θερμικό Fiat 500 !

Δοκιμή – Microlino, το πολύ μικρό ηλεκτρικό που θα σας κάνει να αγαπάτε κυκλοφοριακές συμφόρησης

Η σύγχρονη επανερμηνεία της BMW ISETTA της δεκαετίας του 1950, το πολύ μικρό ελβετικό microlino θέλει να τοποθετηθεί ως το πρώτο Premium Electric Quadricycle. Αναλάβετε σύντομα ένα νέο αστικό όχημα που μπορεί να σκαρφαλώσει στις πόλεις μας.

Το Τορίνο, ένα χειμερινό πρωί, ένα αστείο μικρό μηχάνημα τραυματίζει την περιέργεια των περαστικών -από ! Αυτή η μικρή φούσκα σε 4 τροχούς δεν σχετίζεται όμως με τους ανθρώπους που παρακολουθούν ευρωπαϊκές εκθέσεις αυτοκινήτων. Και για καλό λόγο, αυτό το κυλιόμενο αντικείμενο που δεν προσδιορίζεται από ορισμένους Πιεμοντούς, δεν είναι άλλος από το Microlino του οποίου η σιλουέτα ήταν ένα από τα αστέρια της Γενεύης 2016 και πιο πρόσφατα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Παρισιού 2022 .

Από την παρουσίασή του με τη μορφή μιας έννοιας στην Ελβετία, το νερό έχει ρέει κάτω από γέφυρες, ένας ιός έχει παραλύσει τον κόσμο και οι ελλείψεις έχουν επηρεάσει την αυτοκινητοβιομηχανία. Τι πρέπει να επιτρέπεται η Micro, η εταιρεία της Ζυρίχης που ειδικεύεται σε σκούτερ, να έχει χρόνο να μετατραπεί σε έναν μικρό κατασκευαστή αυτοκινήτων και να βελτιώσει το microlino του .

Μικολινό

Χαίρομαι που γνωρίζετε: Προβλέψτε την αγορά και τη μεταπώληση.

Είναι δυνατόν να γνωρίζετε τη μεταπώληση ή την τιμή ανάκτησης του οχήματός σας χάρη στη βαθμολογία Turbo Auto του Microlino Microlino, την εναλλακτική λύση στην ακτή Argus.

Το πιο χαριτωμένο από όλα ?

Αισθητικά, σε σύγκριση με την ιδέα, λίγα έχουν εξελιχθεί. Το πνεύμα των φυσαλίδων λόγω της δεκαετίας του 1950 είναι εκεί, τόσο πολύ ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ως η σύγχρονη ερμηνεία της BMW Isetta . Και το βλέποντας, όλες οι λεπτομέρειες αντιμετωπίστηκαν. LED BAR στο μπροστινό . Μεταξύ των αντίχειρων, τα μεγάλα χαμόγελα και τα πολλά ερωτήματα, ένα αυτοκίνητο δεν είχε ποτέ προκαλέσει τόσες πολλές θετικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια μιας αναφοράς.

Το επίκεντρο της παράστασης ? Ο χρόνος ανοίγματος της μεγάλης μπροστινής πόρτας ! Ένας λειτουργικός ελιγμός, χωρίς καμία λαβή, απλά με μικρή πίεση σε ένα κουμπί που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά και που επιτρέπει πρόσβαση σε έναν πάγκο που μπορεί να φιλοξενήσει δύο ενήλικες . Ακόμα και ο κορμός διατηρεί το μερίδιό του σε εκπλήξεις με όγκο φόρτωσης 230 λίτρων, περισσότερο από ένα θερμικό Fiat 500 !

Μια άλλη θεραπεία που παρέχεται στο εσωτερικό, μια μικρή γραμμή αφής που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση του εξαερισμού, το άνοιγμα του κορμού ή τη διαμόρφωση των οργάνων ON -board. Και βοηθώντας το κλείσιμο της πόρτας, όπως στα πιο πολυτελή μοντέλα . Εν ολίγοις, το Microlino είναι πολύ καλύτερα τελειωμένο και πιο ασφάλιστρο από τους άλλους ηλεκτρικούς τετραγωνικούς κύκλους με τους οποίους μπορεί να μοιράζεται μόνο ένα πράγμα, το φορητό ηχείο για τη μουσική.

Δοκιμάσαμε το Microlino, τον ανταγωνιστή του φίλου της Citroën χωρίς άδεια … αλλά με άδεια από 16 ετών

Πολύ καιρό, το νέο ηλεκτρικό καλάθι Microlino φτάνει τελικά στη γαλλική αγορά. Το Little Swiss Made στην Ιταλία χωρίς άδεια (ή σχεδόν) έκανε τους πρώτους γύρους της στην πρωτεύουσα και ήμασταν τυχεροί που μπορούσαμε να πάρουμε τον τροχό. Μια εμπειρία που πρέπει να πούμε το λιγότερο σε ένα πραγματικό UFO στα μισά του δρόμου μεταξύ της μοτοσικλέτας και του αυτοκινήτου.

Microlino // Πηγή: Marie Lizak για Frandroid

Πού να αγοράσετε το
Microlino (2022) στην καλύτερη τιμή ?

Δεν υπάρχουν προσφορές αυτή τη στιγμή

Η πλήρης γνώμη μας
Microlino (2022)

23 Ιουλίου 2023 07/23/2023 • 18:01

Το να πω ότι ήταν επιθυμητή είναι μια καλή υποτίμηση. Επειδή έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ακούμε για το Microlino, αυτό το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που περιγράφεται από πολλούς ως αναβίωση της θρυλικής BMW Isetta που παράγεται μεταξύ 1955 και 1962. Και για καλό λόγο, Ήταν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016 ότι το αξιολάτρευτο μικρό αυτοκίνητο παίρνει τα πρώτα του βήματα μπροστά σε ένα ακροατήριο πιθανώς λίγο έκπληκτος. Στη συνέχεια, δεν υπάρχουν άλλα νέα μέχρι το τέλος του 2022. Εκείνη την εποχή, το Paris Motor Show ανοίγει τις πόρτες του και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πράγμα.

Είχαμε την ευκαιρία να την φωτογραφήσουμε, αλλά πάνω απ ‘όλα για να την οδηγήσουμε πολύ σύντομα στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μερικοί μήνες αργότερα, το μικρό βαρύ τετράκλινο κύκλο μιλάει για αυτόν ξανά, όταν τελικά φτάνει στη γαλλική αγορά. Με την ευκαιρία αυτή, η Μικρή Μάρκα μας προσκάλεσε να πάρουμε τον τροχό αυτού που υιοθετεί μια εκπληκτική τοποθέτηση, Στα μισά του δρόμου μεταξύ της μοτοσικλέτας και του αυτοκινήτου. Αλλά μεταξύ της πρώτης παρουσίασής της, με τη μορφή μιας έννοιας και αυτής της νέας έκδοσης, συνέβη πολύς χρόνος, που επέτρεψε στο εμπορικό σήμα, μάλλον γνωστό για τα σκούτερ της, να βελτιώσει τη μικρή του δημιουργία.

Και αν εμφανίζει ένα μέγεθος riquiqui, με Μήκος λιγότερο από τρία μέτρα, Έχει πραγματικά πολλά πλεονεκτήματα και κρύβει μερικές μικρές εκπλήξεις. Και πάνω απ ‘όλα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ορισμένους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένου του φίλου Citroën στον οποίο σκεφτόμαστε φυσικά πρώτα. Αλλά τι είναι αυτό το Isetta 2 αξίζει πραγματικά.0 στο δρόμο ? Για να μάθετε, πήραμε τον τροχό του για ένα μικρό ταξίδι στην καρδιά του Παρισιού !

Τεχνικό φύλλο Microlino (2022)

Μοντέλο Microlino (2022)
Διαστάσεις 2.519 m x 1.473 m x 1.501 m
Δύναμη (άλογα) 17 άλογα
Επίπεδο αυτονομίας Υποβοηθούμενη οδήγηση (Επίπεδο 1)
μέγιστη ταχύτητα 90 km/h
Αυτοκίνητο Τύπος 2
Είσοδος -τιμή επιπέδου 14990 ευρώ
Τιμή 14990
Φύλλο προϊόντων

Σχεδιασμός: υπέροχα ρετρό microlino (2022)

Ένα πράγμα είναι βέβαιο, αυτό το microlino απέχει πολύ από το να περάσει απαρατήρητο. Και για καλό λόγο, το αυτοκίνητο της πόλης υιοθετεί ένα στυλ αναγνωρίσιμο με την πρώτη ματιά, η οποία δεν απέτυχε να αμφισβητήσει τους περαστικούς -από πολλούς να μας φωτογραφίσουν κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας. Αξιότιμος απόγονος της Isetta, αυτός ο νεοφερμένος στην αγορά καταλαμβάνει μερικά στοιχεία του γερμανικού αυτοκινήτου της πόλης, όπως η στρογγυλή σιλουέτα καθώς και τα φώτα που τοποθετούνται στις πλευρές. Αυτά είναι προφανώς σε LED, Ακριβώς όπως η φωτεινή ζώνη που διασχίζει το μέτωπο καθώς και το φινίρισμα του Dolce Mid -range. Αυτή η έκδοση διακρίνεται επίσης από Διάφορα στοιχεία χρωμίου καθώς και από πολύ πρωτότυπες λευκές ζάντες.

Τα φαινομενικά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πολύ εκλεπτυσμένα και δεν διαθέτει μάσκα, ούτε καν προτείνεται με κανέναν τρόπο. Αλλάζει, και δεν είναι απαραίτητα κακό, το αντίθετο. Αλλά είναι ιδιαίτερα στο προφίλ που οι πιο προκλήσεις Microlino. Και για καλό λόγο, εμφανίζει μια πολύ εκπληκτική σιλουέτα, σχεδόν τριγωνική. Ευτυχώς, τα μεγάλα αυτοκόλλητα που τοποθετήθηκαν στις πλευρές υποδεικνύουν το όνομα του μοντέλου, επειδή πολλοί περαστικοί -αμφισβήτησαν την ταυτότητα του UFO μας στους τροχούς. Δύο στυλ ζάντες 13 ιντσών είναι διαθέσιμα στο διαμορφωτή, σε λευκό και μαύρο και ειδικά χωρίς πρόσθετο κόστος.

Συνολικά, Προσφέρονται τουλάχιστον έξι χρώματα Στο φινίρισμα Dolce, ενώ η παραλλαγή Competizione είναι διαθέσιμη με αποχρώσεις γκρι, μαύρο, μπλε και σκούρο πράσινο. Από την πλευρά μας, επιλέξαμε το Red Milano, που σχετίζεται με μια λευκή οροφή δίνοντας μια vintage ματιά στο αυτοκίνητό μας. Επίσης στο πίσω μέρος, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι προφανώς πολύ πρωτότυπο, με εδώ και πάλι μια λεπτή λωρίδα LED που διασχίζει ολόκληρη την ασπίδα. Αυτό είναι ξεπερασμένο από το όνομα της μάρκας που είναι εγγεγραμμένο με όλα τα γράμματα, ενώ δεν θα βρείτε κανένα λογότυπο στο σώμα του αυτοκινήτου, εκτός από το όνομα της μάρκας στο μέτωπο.

Απόσπαση Μόνο 2,25 μέτρα, Το Microlino φέρει το όνομά του αρκετά καλά και γλιστράει παντού στην πόλη, καθώς μπορούσαμε να δοκιμάσουμε κατά τη διάρκεια της λαβής μας. Επιπλέον, το εμπορικό σήμα κάνει το μικρό μέγεθος του επιχειρήματος σοκ, λέγοντας ότι είναι δυνατόν να σταθμεύσετε τρία αντίγραφα του αυτοκινήτου της πόλης σε ένα μόνο χώρο στάθμευσης. Από την άλλη πλευρά, η ελβετική επιχείρηση δεν επικοινωνεί με το CX (εκπαιδευμένο συντελεστή) του μικρού αυτοκινήτου της με όλο το σχεδιασμό.

Κατοικικότητα: Εκπληκτική ! Microlino (2022)

Δεν χρειάζεται να είστε ένας διαχωρισμός για να υποψιάζεστε ότι Η κατοικία αυτού του microlino δεν είναι ειλικρινά το ισχυρό του σημείο. Εάν ο κατασκευαστής δυστυχώς δεν επικοινωνεί στο μεταξόνιο του, ο τελευταίος φαίνεται να υπερβαίνει το πενήντα μέτρο το πολύ. Έτσι, αναπόφευκτα, όταν μπαίνουμε στο σκάφος, αναμένουμε να βρεθούμε αυστηρές σαν σαρδέλες. Και όμως, το ελκυστικό μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πραγματικά πολύ περίεργο. Αλλά πριν από την είσοδο λεπτομέρειες, ας κατοικήσουμε λίγα δευτερόλεπτα επί του σκάφους πρόσβαση. Δεν υπάρχουν πόρτες σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου, όπως κάθε άλλο κλασικό όχημα, αλλά Ένα μόνο άνοιγμα στο μπροστινό. Ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού σας επιτρέπει να το ξεκλειδώσετε.

Στη συνέχεια, απλά μπείτε στο όχημα και στη συνέχεια εγκαταστήστε Ο μικρός πάγκος που σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει δύο άτομα, ο οδηγός και ο επιβάτης του. Και ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, είναι μάλλον άνετη, ακόμα κι αν παραμένει περίληψη. Πράγματι, εάν μπορεί να προχωρήσει και να υποχωρήσει με το χέρι, δεν διαχωρίζεται σε δύο. Που σημαίνει ότι οι κάτοικοι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να κάνουν το ίδιο μέγεθος περισσότερο ή λιγότερο. Ένα διαφορετικό σύστημα του φίλου Citroën και του Fiat Topolino, όπου το κάθισμα του συνοδηγού είναι εντελώς ακίνητο. Σημειώστε επίσης ότι Το αρχείο δεν κλίνει, Αλλά ευτυχώς είναι μάλλον καλά τοποθετημένο, με αρκετά άνετη γωνία.

Εάν το αυτοκίνητο φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για μικρά πρότυπα, εμείς όλοι οι ίδιοι εκκαθαριστές ότι το τιμόνι είναι λίγο μακριά όταν δεν είναι 1,80 μέτρα, που μπορεί να βλάψει την άνεση οδήγησης. Χωρίς έκπληξη, Τα υλικά δεν είναι πραγματικά πολύ εκλεπτυσμένα, Και φυσικά παρατηρούμε την παρουσία πολύ σκληρών και κόκκων πλαστικών παντού. Το γκρι ύφασμα του πάγκου είναι αρκετά όμορφο και βρίσκεται επίσης στον πίνακα ελέγχου. Αυτό είναι προφανώς πολύ περίληψη, αλλά παραμένει λειτουργικό. Μόνο μειονέκτημα, είναι πολύ δύσκολο να βρείτε πώς να ανοίξετε την πόρτα και να βγείτε από το αυτοκίνητο μόλις είστε μέσα. Είναι πράγματι απαραίτητο να πιέσετε ένα μικρό κουμπί κρυμμένο πίσω από τη μαύρη μπάρα στην οποία η οθόνη αφής είναι εμπλουτισμένη.

Επομένως, ο τομέας των μικρο-πόλεις είναι επομένως αρκετά ευρύχωρος, πολύ περισσότερο από αυτό που θα μπορούσαμε να περιμένουμε κοιτάζοντας τον για πρώτη φορά. Φυσικά, είναι καλύτερο να αποφύγετε την εγκατάσταση δύο μεγάλων προτύπων στο σκάφος, επειδή η συγκατοίκηση μπορεί να είναι περίπλοκη. Αλλά όπου το αυτοκίνητο μας εκπλήσσει περισσότερο, είναι σε σχέση με τον κορμό. Το τελευταίο είναι πράγματι πολύ ευρύχωρο, από τότε«Εμφανίζει έναν γενναιόδωρο όγκο 230 λίτρων. Για σύγκριση, το Fiat 500E προσφέρει μόνο 185 λίτρα, παρά το μήκος των 3,63 μέτρων. Μια ιερή διαφορά υπέρ του Microlino !

Infodencing: Το αυστηρό ελάχιστο microlino (2022)

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το microlino δεν καίει απολύτως το περιττό και είναι πάνω από όλα λειτουργικό. Χωρίς τέχνης, κάθε στοιχείο έχει βοηθητικό πρόγραμμα. Και έτσι το αυτοκίνητο προφανώς δεν είναι στην ακολασία των οθονών, προκειμένου να μειωθεί επίσης το κόστος παραγωγής. Ως εκ τούτου, δεν εξοπλίζει τον εαυτό της με μια ψηφιακή πλάκα σωστή, αλλά Έχει ακόμα μια μικρή οθόνη αφής. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την εκμετάλλευση του GPS, της Apple CarPlay ή του Android Auto Navigation επειδή περιλαμβάνει μόνο ορισμένα χαρακτηριστικά.

Αυτές είναι κυρίως ρυθμίσεις, ειδικά για τον εξαερισμό, γεγονός που κάνει ένα στεγνωτήριο μαλλιών πλήρους ισχύος. Προσοχή, Το αυτοκίνητο δεν διαθέτει κλιματισμό. Πίσω από το μικρό τιμόνι με τρία σημεία με ένα μάλλον κολακευτικό σχέδιο, ο οδηγός σημειώνει επίσης ένα μικρό ψηφιακό ακουστικό. Το τελευταίο έχει μια σύγχρονη και πολύ επιτυχημένη παρουσίαση και εμφανίζει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για την οδήγηση με σαφή τρόπο. Βρίσκουμε συγκεκριμένα ταχύτητα, αυτονομία παραμένοντας καθώς και κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και το επίπεδο αναγέννησης στο φρενάρισμα.

Δύο ενιαία commodos στη στήλη διεύθυνσης σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε τους δείκτες καθώς και τον υαλοκαθαριστήρα, και αυτό είναι. Δεν υπάρχουν λειτουργίες υψηλής τεχνολογίας σε αυτό το όχημα, το οποίο προσφέρει πραγματικά την ελάχιστη ένωση όσον αφορά την τεχνολογία. Πρέπει να το θυμόμαστε αυτόΑυτό είναι ένα απλό βαρύ τετράκλινο κύκλο Και όχι ένα πραγματικό αυτοκίνητο αυστηρά μιλώντας και ότι είναι φυσιολογικό ότι δεν έχει πολύ γενναιόδωρη δωρεά. Ωστόσο, δεδομένης της τιμής του, θα μπορούσαμε να περιμένουμε λίγο καλύτερα. Εκτιμούμε την παρουσία τεσσάρων κλασικών υποδοχών USB. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει θύρα USB-C.

Εάν θέλετε να επωφεληθείτε από την πλοήγηση GPS, τότε πρέπει Χρησιμοποιήστε το smartphone σας και την ειδική υποστήριξη. Που δεν είναι απαραιτήτως κακό, διότι αποφεύγει για παράδειγμα να καταλήξει σε μια ταχέως παρωχημένη ή κακώς σχεδιασμένη οθόνη. Ειδικά επειδή όλο και περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν αυτό το είδος λύσης, συμπεριλαμβανομένης της Dacia ή της Citroën με την ιδέα της Oli. Ένας τρόπος για να περιορίσετε το κόστος παραγωγής καθώς και την τελική τιμή που καταβάλλεται από τον πελάτη, ο οποίος είναι ήδη αρκετά υψηλός έτσι, θα δείτε αργότερα.

Οδήγηση: Κοπή για την πόλη Microlino (2022)

Είναι πλέον καιρός να γυρίσουμε το μικρό κλειδί, ένα κίνημα στο οποίο δεν χρησιμοποιούμε πλέον, για να ξεκινήσουμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της πόλης. Αναπόφευκτα, αναμένουμε έναν παλιό θόρυβο θερμικού κινητήρα, αλλά είναι μόνο η σιωπή που εισβάλλει στον σταθμό οδήγησης, αφού το μικρό μας αυτοκίνητο είναι καλό Προωθημένο από ένα ηλεκτρικό μπλοκ. Αυτό εμφανίζει λογικά μια πολύ μικρή ισχύ, που εμφανίζεται μόνο σε 12,5 kW, που ισοδυναμεί με περίπου 17 άλογα Για μερικά 89 nm. Προσφέρεται μία μόνο διαμόρφωση, ενώ τρία μεγέθη μπαταριών είναι διαθέσιμα στον κατάλογο.

Αυτά τα στοιχεία σημαίνουν ότι το microlino μπορεί να οδηγηθεί από 16 ετών, με την άδεια Β1 (125 cc) από τότεΕίναι μέρος της κατηγορίας L7E.

Είναι πράγματι πιο ισχυρό από έναν φίλο της Citroën, ο οποίος θεωρείται ελαφρύ τετράκλινο (προσβάσιμο από 14 χρονών και λανθάνον στα 45 km/h), όπως το Express Biro για παράδειγμα, στη συνέχεια γεφυρωμένο σε 8 άλογα μόνο. Και αυτή η διαφορά είναι πραγματικά αισθητή, δεδομένου ότι το μοντέλο δοκιμής μας είναι αρκετά διασκεδαστικό, ακόμη και αν η τελική ταχύτητά του δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 90 km/h.

Εδώ, προφανώς δεν μιλάμε για 0 ​​έως 100 km/h αλλά περίπου 0 έως 50 km/h, το οποίο γίνεται σε πέντε δευτερόλεπτα. Που είναι μάλλον αξιότιμο και αρκετό για να απολαύσετε το αρκετά ζωντανό ξεκινά με το κόκκινο φως. Είναι επίσης δυνατό να ξεκινήσετε τη λειτουργία αθλητισμού, η οποία προσφέρει μια πιο ειλικρινή απάντηση από τον επιταχυντή. Και πραγματικά αισθάνεται !

Ενάντια σε όλες τις προσδοκίες, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πολύ διασκεδαστικό, χάρη ιδιαίτερα στις μειωμένες διαστάσεις του και στους πυρήνες του riquiqui. Η κατεύθυνση του είναι ευέλικτη, αλλά ενημερωτική και η εξαιρετικά σύντομη διάμετρο της ληστείας σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να μετατρέψει ένα μαντήλι τσέπης. Ο χώρος στάθμευσης είναι επίσης παιδικό παιχνίδι, ακόμη και αν η ορατότητα μπορεί να βελτιωθεί από Προσθήκη εσωτερικού καθρέφτη. Ειδικά αφού αυτά που είναι εγκατεστημένα στα πλάγια είναι λίγο πολύ μικρά για το γούστο μας. Το μειωμένο βάρος του microlino, που εμφανίζεται σε μόλις 435 κιλά από μπαταρία, το καθιστά ακόμα πιο ευκίνητο, ενώ το φρενάρισμα είναι μάλλον σωστό για αυτό το είδος οχήματος.

Φυσικά, η απόσβεση δεν είναι η πιο άνετη στην αγορά και το αυτοκίνητο τείνει να είναι Λίγο σταθερό στα επιβραδυντικά και άλλες ατέλειες πεζοδρομίου. Ευτυχώς, ο πάγκος είναι αρκετά άνετος ! Εκτιμούμε επίσης την καλή ηχομόνωση του microlino μας, βοηθώντας καλά το γεγονός ότι δεν μπορεί να οδηγήσει πολύ γρήγορα. Τέλος, ακόμα κι αν αισθάνεστε πολύ μικρός σε αυτό το αυτοκίνητο που δεν έχει Ούτε οι αερόσακοι, ούτε το ABS ούτε το ESP, Το αίσθημα της ασφάλειας είναι παρόν. Αυτό χάρη στην αρκετά υγιή συμπεριφορά του οχήματος, καθώς και το ανεξάρτητο σασί του σε αλουμίνιο, όπως για παράδειγμα στο Tesla.

Η αυτονομία, η μπαταρία και το microlino (2022)

Αυτό το νέο μικρό Microlino διαθέτει μπαταρία NCM (Nickel – Colbalt Manganese), μια τεχνολογία που υιοθετείται από την πλειοψηφία των κατασκευαστών. Εάν είναι λίγο πιο ακριβό από το LFP (λίθιο – σίδερο – φωσφορικό), το τελευταίο έχει το πλεονέκτημα τουΠροσφέρετε μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα. Αυτό σημαίνει ότι για το ίδιο μέγεθος, μια μπαταρία NCM μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Και αυτό είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα, επειδή επιτρέπει να προσφέρει μια πιο γενναιόδωρη αυτονομία, χωρίς να αυξάνεται το βάρος του συσσωρευτή και επομένως του αυτοκινήτου. Επειδή γνωρίζουμε ότι ένα πολύ μεγάλο πακέτο έχει επίσης πολλά μειονεκτήματα.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, με πολύ ξεχωριστές δυνατότητες μπαταρίας, δηλαδή 6, 10,5 και 14 kWh. Πακέτα που του επιτρέπουν να εμφανίζει Μια αντίστοιχη αυτονομία 91, 177 και 230 χιλιομέτρων. Να είστε προσεκτικοί, επειδή δεν είναι ο κύκλος έγκρισης WLTP που χρησιμοποιείται εδώ, αφού το Microlino είναι ένα βαρύ τετράκλινο και όχι ένα αυτοκίνητο κατάλληλο. Είναι επομένως ο κύκλος WMTC που λαμβάνεται υπόψη εδώ, όπως και για το Ligier Myli για παράδειγμα, ότι δοκιμάσαμε μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Για σύγκριση, το Citroën AMI είναι εξοπλισμένο με μια μοναδική μπαταρία 5,5 kWh και εμφανίζει μια σειρά 75 χιλιομέτρων.

Δυστυχώς, το ψηφιακό ακουστικό του αυτοκινήτου της πόλης δεν επιτρέπει να γνωρίζει την κατανάλωση, ενώ Ο κατασκευαστής δεν επικοινωνεί με αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι αυτό το είδος οχήματος καταναλώνει περίπου διπλάσια από ένα συμβατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι απώλειες που σχετίζονται με την επαναφόρτιση, οι οποίες συχνά τίθενται στην άκρη, αλλά οι οποίες παίζουν πολύ, όπως εξηγήσαμε προηγουμένως.

Αλλά τι γίνεται με την επαναφόρτιση του αξιολάτρευτου μικρού μας αυτοκινήτου ? Αναλαμβάνω, Αυτό δεν είναι συμβατό με τους γρήγορους τερματικούς σταθμούς Και θα πρέπει να είστε ικανοποιημένοι με 1,35 kW για την μπαταρία 6 kWh και 2,6 kW σε εκείνες των 10,5 και 14 kWh.

Αποτέλεσμα, Χρειάζονται 4 ώρες για τα πακέτα 6 και 14 kWh σε μια κλασική οικιακή υποδοχή και 3 ώρες για εκείνη της χωρητικότητας 10,5 kWh. Είναι καλύτερο να μην βιαζόμαστε, ενώ το microlino δεν μπορεί να επαναφορτιστεί σε ένα wallbox σε εναλλασσόμενο ρεύμα, γιατί Δεν έχει φορτιστή τύπου 2. Που είναι αντίθετα η περίπτωση του αντίπαλου του, το Ligier Myli. Ας ελπίσουμε ότι αλλάζει στο μέλλον για το μικρό ελβετικό μας αυτοκίνητο ..

Τιμή, ανταγωνισμός και διαθεσιμότητα Microlino (2022)

Το Microlino είναι προσβάσιμο Από 17.990 ευρώ στην αστική έκδοση του Εισαγωγή -Επίπεδο, σειριακός συνεργάτης με μπαταρία 6 kWh. Ωστόσο, είναι δυνατόν να επιλέξετε μια πιο αποτελεσματική παραλλαγή, με το Dolce που είναι διαθέσιμο με τα τρία πακέτα. Αυτό είναι επίσης εξοπλισμένο με λωρίδα LED στο μπροστινό, καθώς και λεπτομέρειες χρωμίου και αποκλειστικές επιλογές σχεδιασμού εσωτερικού χώρου. Για αυτό, πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον 19.990 ευρώ. Τέλος, το φινίρισμα Competizione παραδίδεται ως στάνταρ με το συσσωρευτή 10,5 kWh και την ηλιοροφή, για το αθροιστικό coquette των 21.990 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, το αυτοκίνητο της πόλης είναι επιλέξιμο για Οικολογικό μπόνους 900 ευρώ, που θα μπορούσε να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, ακόμη και αν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση. Επίσης, προσφέρεται μια έκδοση Launch Series Pioneer, για 22.990 ευρώ, αλλά περιορίζεται στα πρώτα 999 αντίτυπα. Έρχεται με την μπαταρία 10,5 kWh καθώς και μια χαραγμένη πλάκα του αριθμού του αυτοκινήτου. Για αυτήν την τιμή, θα έχετε επίσης το δικαίωμα σε ηλεκτρικό σκούτερ ηλεκτρικού ηλεκτρικού ερευνητή, παράδοση προτεραιότητας καθώς και πρόσβαση σε αποκλειστικά γεγονότα.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο προφανώς κυνηγάει στη γη της Citroën Ami, το οποίο ξεκινά από 7,990 ευρώ, αλλά δεν είναι ο μόνος αντίπαλος του Microlino μας. Μπορούμε επίσης να αναφέρουμε το Ligier Myli, το οποίο εμφανίζει τιμή 12.499 ευρώ, καθώς και το Dacia Spring. Εάν δεν αποτελεί μέρος της ίδιας κατηγορίας, οι τιμές της παραμένουν πολύ κοντά από τότε που αρχίζει στα 20.800 ευρώ και είναι επιλέξιμη για το μπόνους των 5.000 ευρώ, το οποίο δίνει 15.800 ευρώ μόλις συναρπαστεί. Μπορούμε επίσης να αναφέρουμε το νέο Xev Yoyo, το οποίο δοκιμάσαμε επίσης και Το Renault Twizy, το οποίο ξεκινά στα 11.400 ευρώ, Το μπόνους συμπεραίνει, αλλά του οποίου το μάρκετινγκ μόλις διέκοψε ενώ περιμένει το κινητό δίδυμο.