Δοκιμή iPhone 13: Πάντα ο καλύτερος συμβιβασμός μεταξύ του μεγέθους της οθόνης, της απόδοσης και της τιμής, του iPhone 13 Test: θα πρέπει πάντα να πέσουμε γι ‘αυτόν το 2023?

Δοκιμή iPhone 13: Πρέπει να πέσουμε πάντα γι ‘αυτόν το 2023 

Contents

Όσο για το βίντεο, το iPhone παραμένει ένα από τα καλύτερα smartphones στην αγορά και αυτός ο αριθμός 13 επιβεβαιώνει αυτήν την τάση. Το iPhone 13 θα είναι γενικά πιο άνετο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και αυτή τη φορά προσφέρει υποστήριξη από το Dolby Vision, δηλ. HDR 10-bit. Σημειώνουμε επίσης την άφιξη σταθεροποίησης μετατόπισης αισθητήρα, που προηγουμένως παρουσιάζεται μόνο στο iPhone 12 Pro Max, αλλά τώρα γενικεύεται σε ολόκληρο το εύρος. Η αυτόματη εστίαση εξακολουθεί να είναι τόσο καλή και το iPhone 13 είναι διαβολικά αποτελεσματικό στην λήψη εικόνων σε κίνηση.

Δοκιμή iPhone 13: Πάντα ο καλύτερος συμβιβασμός μεταξύ του μεγέθους της οθόνης, της απόδοσης και της τιμής

Apple iPhone 13 Pro Max

Ένας Anchamber του πολύ υψηλού επιπέδου των smartphones της Apple, το iPhone 13 εμφανίζει μια πλάκα σούπερ 6,1 ιντσών, την οποία μπορούμε απλώς να κατηγορήσουμε για να μην είμαστε επαγγελματικοί, και σημειώνει πρόοδο σε όλους τους τομείς που μετράνε: δύναμη, φωτογραφία και αυτονομία.

Η γνώμη του 01NET.com

Apple iPhone 13

 • + Το πάντα ευχάριστο σχέδιο
 • + Η απόδοση του A15 Bionic
 • + Η φωτεινότερη πλάκα
 • + Όχι πλέον αποθηκευτικό χώρο ή φθηνότερο
 • + Το κέρδος στην αυτονομία
 • + Βελτιωμένες μονάδες κάμερας
 • + Η απόδοση της κινηματικής λειτουργίας
 • – Η απουσία τεχνολογίας Pro Motion
 • – Η έλλειψη κατάδυσης των κλισέων
 • – Πού είναι το USB-C ?

Σημείωμα γραφής

Σημείωση που δημοσιεύθηκε στις 09/23/2021

Τεχνικό δελτίο

Apple iPhone 13

Σύστημα iOS 15
Επεξεργαστής Apple A15 Bionic
Μέγεθος (διαγώνιος) 6.1 “
Ανάλυση της οθόνης 460 PPI

Δείτε το πλήρες αρχείο

Μετά από μια σειρά iPhone 12, η ​​οποία επαναπροσδιόρισε την έκταση της προσφοράς της Apple, προσφέροντας τέσσερα μοντέλα – ένα πρώτο – και υιοθετώντας ένα νέο σχέδιο μετά από μερικά χρόνια σχετικής ακινησίας, οι ομάδες Tim Cook πρέπει να αναλάβουν την πρόκληση των ετών στο “S” , ακόμη και αν το όνομα δεν το εξηγεί πλέον επίσημα. Μετά από ένα χρόνο ισχυρών αλλαγών, είναι πάντα δύσκολο να διατηρηθεί η πορεία, καθώς είναι αλήθεια ότι οι “νέοι σχεδιαστικοί” έμμεσα, σε πολλά μυαλά, με νέα χαρακτηριστικά.

Ένα πανομοιότυπο σχέδιο και μερικές βελτιώσεις

Σε αυτή την περίπτωση, το iPhone 13 διατηρεί τα χαρακτηριστικά του iPhone 12, τα οποία παραμένουν προς πώληση. Κερδίζει μόνο σε πάχος (0,025 cm) και σε βάρος (7 g), το οποίο δεν αλλάζει την άνεση του χειρισμού. Ο συμβιβασμός μεταξύ μεγέθους και ευκολίας χρήσης με τα δύο χέρια, ή ακόμα και ένα, είναι πάντα καλός. Χωρίς παράπονα, η Apple διατηρεί μια συνταγή που σαγιέρει.

Οι δύο προσόψεις είναι κατασκευασμένες από γυαλί. Το πίσω μέρος για να επιτρέψει ασύρματη επαναφόρτιση με qi ή magsafe φορτιστές. Το ένα προηγουμένως καλύπτεται με κεραμική ασπίδα που εισήχθη πέρυσι και δόθηκε εξαιρετικά ανθεκτικός, ενώ οι κατακόρυφες φέτες βρίσκονται σε χρωματισμένο αλουμίνιο, για να αντιστοιχούν σε ένα από τα πέντε φινιρίσματα που προτάθηκαν: ροζ, μπλε, minuit, αστρικό φως και το κλασικό και δημοφιλές (προϊόν) κόκκινο.

Εκτός από αυτά τα νέα τελειώματα, υπάρχουν δύο αλλαγές και όχι, λυπάμαι, δεν είναι ακόμα η άφιξη μιας θύρας USB-C που αντικαθιστά τον ασυναγώνιστο αστραπή. Το πρώτο είναι στη διάθεση των στόχων στο πίσω μέρος της συσκευής. Τώρα τοποθετούνται διαγώνια, όχι κάθετα το ένα στο άλλο. Μια τροποποίηση που φαίνεται, φαίνεται, τόσο από την επιθυμία να διαφοροποιηθούν οι δύο γενιές εξωτερικές όσο και από την αναγκαιότητα που συνδέεται με την πλήρη αναδιοργάνωση των εντέρων του iPhone 13.

Η δεύτερη εξωτερική αλλαγή περνάει από την εγκοπή, όπου βρίσκεται η πραγματική κάμερα βάθους. Είναι τώρα μικρότερο από ό, τι στην προηγούμενη γενιά. Η Apple ανακοινώνει μείωση κατά 20%, η οποία δεν είναι απαραίτητα πολύ. Κανόνας στο χέρι, σημειώνουμε ότι πηγαίνει πλάτος 3,5 cm, στη γενιά 12, σε 2,7 cm για το iPhone 13. Από την άλλη πλευρά, διατηρεί το ίδιο ύψος, περίπου 0,5 cm. Αυτή η μείωση είναι αξιόλογη, χωρίς αμφιβολία σε μια καθαρή και απλή εξαφάνιση. Θα πάρει ακόμα λίγη υπομονή.

Παρ ‘όλα αυτά, μαθηματικά, αυτό προσφέρει περισσότερο χώρο για εμφάνιση, ακόμη και αν η οθόνη διατηρεί επίσημα τη διαγώνια της 6,1 ίντσας. Ο πίνακας OLED Super Retina XDR εξελίσσεται λίγο. Εκτός από τη διατήρηση της κορυφής της φωτεινότητας HDR στα 1200 CD/M2 όταν εμφανίζει περιεχόμενο HDR, η Apple πάνω από όλα επέτρεψε να αυξήσει τη μέγιστη “κλασική” φωτεινότητα της. Πέρυσι, καταγράψαμε μια φωτεινότητα στο 623 CD/M2, περισσότερο από τα 600 NIT που ανακοινώθηκαν από την Apple. Φέτος, οι ομάδες Cupertino έχουν στόχο στα 800 NIT. Για άλλη μια φορά, τα μέτρα μας επιβεβαιώνουν ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται, ακόμη και ξεπερνούν, αφού οι ανιχνευτές μας έχουν καταγράψει μια φωτεινότητα στο 815 CD/M2. Γι ‘αυτό πρέπει να κάνουμε μια πολύ φωτεινή πλάκα – ιδανική για μια υπαίθρια διαβούλευση στις ηλιόλουστες μέρες.

Το Delta E 2000 καταγράφηκε, η τιμή που καθορίζει τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής τιμής ενός χρώματος και αυτής που εμφανίζεται, είναι εξαιρετική, αν και ελαφρώς αποσυρθεί από πέρυσι. Είναι 1,32 έναντι 0,95 για το iPhone 12. Το μόνο που είναι μικρότερο από 2 είναι εξαιρετικό.

Apple A15: A SOC, στην εξουσία … και νοημοσύνη

Είναι καιρός να ενδιαφέρεστε για την καρδιά και τον εγκέφαλο αυτού του iPhone 13, το SOC A15 τώρα. Όπως και πέρυσι, έχει έξι καρδιές, δύο υψηλές επιδόσεις και τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης, η οποία θα λειτουργήσει εναλλάξ ή κονσέρβες. Ο στόχος είναι να προσφέρουμε την ποσότητα ισχύος που απαιτείται κατά την εξοικονόμηση όσο το δυνατόν περισσότερο την αυτονομία της συσκευής.

Για το γραφικό τμήμα του SOC, η Apple διατηρεί τέσσερις αφιερωμένους πυρήνες – για πρώτη φορά, οι ομάδες Tim Cook δημιούργησαν μια διαφορά μεταξύ του iPhone 13 και 13 Pro, με την κατανομή μιας πρόσθετης καρδιάς GPU στα πιο ακριβά μοντέλα. Ωστόσο, εκτός από μια υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας, το A15 επίσης και πάνω απ ‘όλα έχει μεγαλύτερο αριθμό τρανζίστορ – συνώνυμα μεγαλύτερης υπολογιστικής ισχύος. Υπάρχουν 15 δισεκατομμύρια έναντι περίπου 11,8 δισεκατομμυρίων για το A14.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψής της, η Apple παρουσίασε στοιχεία για την υποτιθέμενη δύναμη του νέου τσιπ της, συγκρίνοντάς την με την απόδοση των ανταγωνιστικών τσιπς, χωρίς προφανώς τον προσδιορισμό ενός προφανούς στόχου ή τη λήψη λεπτομερειών σχετικά με τον τρόπο λήψης αυτών των αριθμών. Έτσι, το A15 υποτίθεται ότι είναι 50% πιο αποτελεσματικό από τον ανταγωνισμό για το τμήμα CPU και το 30%, πιο ισχυρό για το τμήμα GPU ..

Επομένως, αποφασίσαμε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα που ελήφθησαν στο Geekbench από το iPhone 13 με εκείνα ορισμένων σοβαρών ανταγωνιστών Android, όλα εξοπλισμένα με το Snapdragon 888, το ποιοτικό αιχμής. Έτσι, για το τμήμα πολλαπλών ακροατηρίων (CPU), σημειώνουμε ότι το νέο iPhone είναι 24% πιο αποτελεσματικό από το OnePlus 9, 24,4% ταχύτερο από το Zenfone 8, το Asus ή το 31,4% συν Veloce ότι το Find X3 Pro, του OPPO. Για το υπολογιστικό τμήμα, το οποίο εκτιμά τη συνολική απόδοση του smartphone για απαιτητικές εργασίες όπως παιχνίδια, επεξεργασία εικόνας, επεξεργασία βίντεο κ.λπ. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δύναμη της ολοκλήρωσης του λογισμικού και του υλικού. Το iPhone 13 είναι 126% πιο ισχυρό από το Zenfone 8, 130% πάνω από το OnePlus 9 και 131% ισχυρότερο από το Find X3 Pro για αυτές τις δραστηριότητες.

Αν μας ενδιαφέρει απλώς τα γραφικά παιχνίδια/απόδοση, ο Gfxbench τον χορηγεί μεταξύ 14,4 και 26,7% περισσότερη απόδοση στον τομέα. Για να ολοκληρωθεί αυτή η μικρή επισκόπηση των συνθετικών δοκιμών, τελικά στράφηκα σε 3Dmark Wildlife, η οποία έχει την καλή ιδέα να δοκιμάσει δύο σημαντικές πτυχές. Από τη μία πλευρά, η δύναμη που αναπτύσσεται από το τσιπ όταν του ζητείται να εμφανίσει όμορφα γραφικά. Από την άλλη πλευρά, η ικανότητα αυτού του ίδιου τσιπ να εξασφαλίσει το θέαμα μακροπρόθεσμα (περισσότερο ή λιγότερο 20 λεπτά) για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση ή – προειδοποίηση σπόιλερ: υπάρχει – για να ληφθεί το μέτρο των παραλλαγών στο απόδοση του τσιπ.

Αυτό τεστ άγχους, Ο οποίος διαχειρίζεται την ίδια ακολουθία δοκιμής σε βρόχο, διατηρεί τρία στοιχεία: το καλύτερο αποτέλεσμα που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της δοκιμής, τόσο λιγότερο καλό, και, τέλος, ένα ποσοστό σταθερότητας της προσπάθειας.

Δύο σημεία φαίνεται να θυμούνται: ένα, το iPhone 13 και το A15 κυριαρχούν σε μεγάλο βαθμό στον ανταγωνισμό. Η υψηλότερη απόδοση του είναι κατά μέσο όρο 50% υψηλότερη από αυτή των προαναφερθέντων αντιπάλων του. Ακόμη πιο ενδιαφέρον: το λιγότερο καλό σκορ-η χαμηλότερη απόδοση-είναι μεταξύ 88 και 111% υψηλότερη από εκείνες των προαναφερθέντων smartphones Android. Πως είναι δυνατόν ? Απλώς και μόνο επειδή είναι σε θέση να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης περισσότερο. Έλαβε ποσοστό σταθερότητας 73,9%, όπου οι αντίπαλοί του κυματίζουν μεταξύ 55 και 59,5%.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί μια εξαίρεση, το ROG Phone 5, το οποίο είναι επίσης εξοπλισμένο με το Snapdragon 888 αποκτά ένα δείκτη σταθερότητας απόδοσης 90,8% – αλλά ας πούμε ότι ο σχεδιασμός του gamer Και το σχέδιό του τον καθιστούν ένα smartphone χωριστά.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και με καλύτερη σταθερότητα, η απόδοση του ROG Phone 5, του Asus, είναι μεταξύ 51,6 και 23,4% λιγότερο καλή από αυτές του iPhone 13. Το iPhone 12 είναι επίσης καλύτερο από το Rog Phone 5, και πληρώνει ακόμη και την πολυτέλεια να είναι πιο σταθερή (92%) στην απόδοση που παρέχει.

Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι το A15 είναι ωμά, αλλά ότι θερμαίνεται περισσότερο από το A14. Πρέπει να πληρώσετε σε κάποιο σημείο το κέρδος ισχύος και τον αυξημένο αριθμό τρανζίστορ για το ίδιο μέγεθος της χάραξης, ακόμη και αν το SOC είναι σίγουρα μεγαλύτερο σωματικά. Η Apple δεν επικοινωνεί με σαφήνεια σε αυτό το σημείο, θα είναι λοιπόν απαραίτητο να περιμένουμε την πρώτη αποσυναρμολόγηση.

Προφανώς, αυτά τα αποτελέσματα δίνουν μόνο μια επισκόπηση της πραγματικότητας. Σε καθημερινή βάση, μεταξύ βίντεο HD/4K HDR, παιχνιδιών, πολλαπλών και ποικίλων εφαρμογών, δεν αντιμετωπίσαμε την παραμικρή επιβράδυνση.

Ωστόσο, αυτή η παρακολούθηση της εξουσίας δεν πρέπει να καλύπτει ένα άλλο πλεονέκτημα του A15. Το SOC ενσωματώνει ένα ολοκαίνουργιο νευρωνικό δίκτυο, με 16 καρδιές, όπως στο A14. Αυτό το μέρος του τσιπ, αφιερωμένο στην εφαρμογή του μηχανική μάθηση, Μερικές φορές σε συνδυασμό με το τμήμα GPU, βρίσκεται στο τιμόνι για ένα μεγάλο μέρος των νέων χαρακτηριστικών του μέρους της φωτογραφίας και του βίντεο του iPhone 13.

Φωτογραφίες και βίντεο: Πάντα δύο μονάδες, αλλά πολλά νέα χαρακτηριστικά

Όπως και το iPhone 12 πέρυσι, το iPhone 13 έχει δύο μονάδες κάμερας: μια εξαιρετικά γωνία, ισοδύναμο 13 mm και μεγάλη γωνία, ισοδύναμη 26 mm-η διαφορά είναι ότι οι δύο στόχοι καθορίζονται διαγώνια και όχι κατακόρυφα ..

Αλλά τα πραγματικά καλά νέα είναι ότι αυτή η μεγάλη γωνία γνωρίζει μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Είναι στην πραγματικότητα ένα μοντέλο ισοδύναμο με αυτό που είχε επιφυλαχθεί πέρυσι για το μοντέλο pro max – για ερωτήσεις συμφόρησης, a priori. Επομένως, οι φωτοδιόδοι αυτού του αισθητήρα είναι μεγαλύτερες (1,7 micron) και η σταθεροποίηση γίνεται με κίνηση του αισθητήρα, η οποία ενισχύει τις δυνατότητες λήψης, σε χαμηλό φωτισμό, κυρίως. Η Apple ανακοινώνει ένα κέρδος 47% περισσότερο φως, είναι δύσκολο να ελέγξετε, αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο, γίνεται αμέσως αντιληπτό στο μάτι όταν χρησιμοποιείτε το iPhone 12 ταυτόχρονα και το iPhone 13.

Το Ultra Grand Angle επωφελείται επίσης από έναν νέο αισθητήρα, ο οποίος βελτιώνεται από καταστάσεις χαμηλού φωτισμού, ιδίως με τη μείωση του ψηφιακού θορύβου.

Όμως, η μεγάλη προσπάθεια οφείλεται κυρίως στην άφιξη του νέου νευρικού δικτύου, το οποίο ενισχύει την επίδραση της υπολογιστικής φωτογραφίας, στις υπάρχουσες ή νέες λειτουργίες.

Έτσι, σημειώνουμε ότι η νυχτερινή λειτουργία είναι τώρα διαθέσιμη σε όλες τις ενότητες φωτογραφιών, μπροστά και πίσω, είτε για μια φωτογραφία τοπίου, ένα πορτρέτο ή ένα selfie. Ας προσδιορίσουμε με το πέρασμα αυτό στους εαυτούς, τα αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό είναι μερικές φορές λίγο αδύναμα για να διατηρηθεί η φωτογραφία. Η Deep Fusion, η οποία εκμεταλλεύεται το νευρικό δίκτυο A15 για τη ρύθμιση των εκθέσεων, τη βελτίωση των υφασμάτων και των λεπτομερειών των φωτογραφικών στοιχείων είναι επίσης παρόντες σε όλες τις κάμερες τώρα. Τέλος, η τεχνολογία House Smart HDR 4 είναι ικανή να ανιχνεύει διαφορετικούς ανθρώπους σε μια βολή, η οποία επιτρέπει, στο πλαίσιο μιας ομαδικής φωτογραφίας, για παράδειγμα, για να διασφαλιστεί ότι κάθε υποκείμενο επωφελείται από καλή αντίθεση, από μια καλή έκθεση και χρώματα που επισημαίνουν το.

Αυτές οι βελτιώσεις στις υπάρχουσες είναι μερικές φορές διακριτικές, αφορά κυρίως τα κλισέ σε χαμηλό φωτισμό, ακόμη και αν τα ελαττώματα της “ακουαρέλας” είναι πάντα εκεί και τα κλισέ συχνά στερούνται λίγο. Ωστόσο, υπάρχει πρόοδος σε σύγκριση με το iPhone 12.

Η πρώτη από αυτές τις λειτουργίες ονομάζεται φωτογραφική στυλ. Είναι δυνατόν να ορίσετε κατά την πρώτη ενεργοποίηση της εφαρμογής της κάμερας και στη συνέχεια να την τροποποιήσετε, φυσικά, μια ψηφιακή θεραπεία για τα πλάνα που πρόκειται να πάρετε. Έχετε την επιλογή ανάμεσα στην τυποποιημένη, έντονη αντίθεση, ζωντανή, καυτή και κρύο.

Αυτό το στυλ θα εφαρμοστεί κάθε φορά που τραβάτε μια φωτογραφία. Μέσω μιας νέας συντόμευσης στη διεπαφή ελέγχου κάμερας, μπορείτε επίσης να μεταβείτε γρήγορα από τη μία λειτουργία σε άλλη, πριν από τη λήψη. Τέλος, είναι επίσης δυνατή η τροποποίηση των δύο κριτηρίων τόνου και θερμοκρασίας συστηματικά προκαθορισμένα για κάθε στυλ. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι αυτά τα στυλ δεν ισχύουν για πορτρέτο και μόνο για “κλασικές” φωτογραφίες.

Τα στυλ είναι ένας καλός τρόπος για να έχετε φωτογραφίες που έχουν περισσότερη ζωή, οπτική δύναμη, χωρίς να χρειάζεται να βουτήξετε σε θερμοκρασία, αντίθεση, φωτεινότητα, σαφείς τόνους, λάμψη κ.λπ. εκ των υστέρων.

Η δεύτερη συνάρτηση που είναι εξαιρετικά στηρίζεται στην υπολογιστική ισχύ του A15, του νέου επεξεργαστή εικόνας (ISP) και στους νέους κωδικοποιητές/αποκωδικοποιητές ολοκληρωμένο υλικό βίντεο είναι αρκετά εκπληκτική, είναι η κινηματική λειτουργία.

Χρησιμοποιώντας την ανίχνευση αντικειμένων, τους ανθρώπους ή τους αλγόριθμους ανίχνευσης κίνησης και μια ανάλυση κινηματογραφικών πρακτικών, αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να ορίσετε αυτόματα πού βρίσκεται η εστίαση κατά τη λήψη ενός βίντεο. Ένα άτομο στέκεται μόνο στην αριστερή γωνία του πλαισίου: είναι σαφείς και τα υπόλοιπα λίγο θολή. Εκτός αν αποφασίσετε ότι αυτό το φλιτζάνι τσάι μπροστά από αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό. Όταν ένα δεύτερο άτομο εισέρχεται στο σχέδιο, η ανάπτυξη γίνεται αυτόματα πάνω της. Αρκεί να μετατρέπει το κεφάλι της προς το πρώτο θέμα για να αλλάξει η εστίαση ξανά.

Εκτός από την αυτόματη φύση αυτής της λειτουργίας, η οποία επιτρέπει στις ιστορίες να λένε ή να επισημάνουν θέματα σε μια κινηματογραφημένη ακολουθία, η κινηματική λειτουργία είναι μια τεχνική απόδοση. Διότι, το iPhone 13 καταγράφει το βίντεο σε 30 εικόνες ανά δευτερόλεπτο με τις πληροφορίες της ευκρίνειας όλων των σχεδίων. Επομένως, είναι δυνατό να αλλάξετε την ανάπτυξη ενός ατόμου σε άλλο, μόλις καταγραφεί το βίντεο.

Η κινηματική λειτουργία έχει πραγματικές δυνατότητες, αλλά θα μιλήσει ιδιαίτερα σε εκείνους που χρησιμοποιούν τη λειτουργία βίντεο του iPhone τους για κάτι διαφορετικό από το να καταγράψουν λίγη στιγμή για να διατηρήσουν τη μνήμη. Επιπλέον, πρέπει να αναγνωριστεί ότι έχει ακόμη κάποια πρόοδο που πρέπει να κάνει. Έτσι, εκτός από τα ελαττώματα διασταύρωσης που γνωρίζουμε καλά με τη λειτουργία πορτρέτου (μαλλιά, περιγράμματα …), βλέπουμε όρια μπροστά σε κάπως σύνθετα πλαίσια. Έτσι, όταν ένα μέρος του επιπέδου καταλαμβάνεται από μια γυάλινη επιφάνεια, η οποία θα ανιχνευθεί ως αντικείμενο, θα εφαρμοστεί η θολότητα ψηφιακού φόντου γύρω από αυτή την επιφάνεια, αλλά το φόντο που είναι ορατό μέσω του παραθύρου θα παραμείνει καθαρό. Μια ειδική περίπτωση, αλλά που δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει πρόοδος. Σίγουρα.

Επιπλέον, εάν αυτοί οι δύο τομείς ανάπτυξης υπολογιστικής φωτογραφίας (και βίντεο) είναι ενδιαφέρουσες και ελπίζουμε να ελπίζουμε για πολλά άλλα πράγματα στο μέλλον, θα προτιμούσε σχεδόν ότι αυτή η υπολογιστική ισχύς χρησιμοποιήθηκε για να αντισταθμίσει μερικές από τις αδυναμίες του αισθητήρες και οπτικά. Τα ιστορικά ελαττώματα της Apple, όσον αφορά την επιπεδότητα των χρωμάτων, τα εφέ ακριβείας, εξακολουθούν να υπάρχουν εκεί. Η δίαιτα εικόνας αφήνει πάντα κάτι επιθυμητό, ​​ειδικά αν θέλετε να μεγεθύνετε τη φωτογραφία σας στην οθόνη για να την καλλιεργήσετε ή να την εκτυπώσετε για να το πλαισιώσετε.

Προφανώς, αυτά τα ελαττώματα, τα οποία κάνουν την Apple να μην είναι πλέον ο βασιλιάς των smartphones στη φωτογραφία, δεν κάνουν το iPhone των κακών υποψηφίων για τη σύλληψη της καθημερινής σας ζωής. Το iPhone 13 ωφελείται όπως όλοι οι αδελφοί τους από μια πολύ καλή απόδοση χρώματος, μια δίκαιη και ευχάριστη έκθεση. Για να μην αναφέρουμε την ταχύτητα αυτόματης εστίασης, για την οποία παραμένει αναφορά. Προστέθηκε σε αυτό είναι η ισορροπία και η διατήρηση των χρωμάτων και η έκθεση μεταξύ των δύο φωτογραφικών μονάδων, η ανταπόκριση κατά τη διάρκεια ενός περάσματος από το ένα στο άλλο είναι επίσης ένα σημαντικό επιχείρημα.

Εν ολίγοις, εάν το iPhone 13 δεν είναι το καλύτερο smartphone φωτογραφίας, απέχει πολύ από το να είναι κακό, ειδικά επειδή διατηρεί μια σταθερή πρόοδος στο βίντεο, επίσης.

Αυτονομία: Το αποτέλεσμα A15 ?

Από τη γενιά του iPhone 11, τα smartphones της Apple δεν είναι πλέον οι φτωχοί γονείς της αντοχής. Όχι μόνο κρατούν το σοκ, αλλά επιτρέπουν ακόμη και στον εαυτό τους να ταξινομηθούν μεταξύ των καλύτερων στην περιοχή τους. Το iPhone 13 Pro Max επέτρεψε ακόμη, κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών δοκιμασιών μας για την ευέλικτη αυτονομία για να εκθρονίσει το N ° 1 στην πιο διαρκή ταξινόμηση smartphones μας. Πρώτος.

Χωρίς να είναι τόσο καλό, το iPhone 13 είναι πολύ ωραία επικεφαλίδα και έχει υψηλότερη αυτονομία από αυτή του iPhone 12. Στο Versatile, που είναι μια εντατική προσομοίωση ποικίλων καθημερινών χρηστών (Web surf, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, βίντεο κ.λπ.), έφτασε στις 6:57 μ.μ., μέχρι 1 ώρα 53 σε σύγκριση με το iPhone 12.

Όταν στραφούμε στην αυτονομία στην ροή βίντεο, το κέρδος είναι πολύ πιο σημαντικό. Φτάνουμε στις 4:39 μ.μ. έναντι 12:13 μ.μ. για το iPhone 12. Αυτά τα επιπλέον 4 h 26 οφείλονται σίγουρα στην άφιξη επιτάχυνσης υλικού για την επεξεργασία βίντεο (κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση) στο a15 bionic chip.

Στην πραγματικότητα, το iPhone 13 θα πρέπει να διαρκέσει αρκετή μέρα αρκετά μια μέρα, αρκετά για να πάει νωρίς το πρωί, να το χρησιμοποιήσει χωρίς να κρατά πίσω και να ηρεμήσει στο τέλος της ημέρας, ακριβώς για να πάει για ύπνο.

Τεχνικό δελτίο

Apple iPhone 13

Σύστημα iOS 15
Επεξεργαστής Apple A15 Bionic
Μέγεθος (διαγώνιος) 6.1 “
Ανάλυση της οθόνης 460 PPI

Δείτε το πλήρες αρχείο

 • + Το πάντα ευχάριστο σχέδιο
 • + Η απόδοση του A15 Bionic
 • + Η φωτεινότερη πλάκα
 • + Όχι πλέον αποθηκευτικό χώρο ή φθηνότερο
 • + Το κέρδος στην αυτονομία
 • + Βελτιωμένες μονάδες κάμερας
 • + Η απόδοση της κινηματικής λειτουργίας
 • – Η απουσία τεχνολογίας Pro Motion
 • – Η έλλειψη κατάδυσης των κλισέων
 • – Πού είναι το USB-C ?

Η ετυμηγορία της δοκιμής

Apple iPhone 13

Το iPhone 13 έχει τα ίδια τεχνικά επιχειρήματα με το 13 Mini: A15 Bionic, μονάδες κάμερας, ποιότητα του πίνακα OLED. Ωστόσο, ξεχωρίζει σε ένα σημείο, συνδεδεμένο με το μέγεθός της, την μπαταρία που ξεκινά και η οποία εξασφαλίζει καλύτερη αυτονομία. Ένα επιχείρημα βάρους, αν δεν είστε τρελά smartphones.

Εάν δεν συνιστούμε απαραιτήτως σε εκείνους που έσπασαν πέρυσι για να πάρουν το βύθισμα φέτος, είναι πολύ πιο εύκολο να τον συμβουλεύουμε σε όσους έπεσαν για το iPhone 11 και άνω. Η πρόοδος που σημειώθηκε στη φωτογραφία, η ποιότητα της πλάκας, οι επιδόσεις του A15, τόσο η ακατέργαστη δύναμη, στη βελτιστοποίηση της αυτονομίας, το καθιστούν πολύ καλό vintage για όσους δεν θέλουν να πάρουν τα μοντέλα Financial Step Pro. Το iPhone 13 είναι στο iPhone 13 Pro, ποιο iPad Air είναι στο iPad Pro: η εμπειρία που βρίσκεται πιο κοντά σε ό, τι είναι καλύτερο, για μια πολύ πιο προσιτή τιμή.

Σημείωση
Γραφή

Δοκιμή iPhone 13: Πρέπει να πέσουμε πάντα γι ‘αυτόν το 2023 ?

Το iPhone 13 και το iPhone 13 Mini είναι τα δύο νέα iPhones για το ευρύ κοινό. Εδώ είναι η πλήρης δοκιμή μας.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2023 στις 5 ώρες 29 λεπτά

iPhone 13 vs 13 μίνι μέγεθος

Όπως κάθε χρόνο, οι μήνες Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου σηματοδοτούνται από τα νέα smartphones της Apple. Στα τέλη του 2021, πρέπει να αναγνωριστεί ότι η νέα οικογένεια iPhone 13 δεν είχε φέρει επανάσταση στο είδος. Λογική, Δεδομένου ότι το iPhone 12 σηματοδότησε μια σημαντική εξέλιξη σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Αυτή η γενιά είναι επομένως μια μικρή εξέλιξη του προηγούμενου.

Παρ ‘όλα αυτά, η Apple βελτιώνει ορισμένα βασικά στοιχεία της προσφοράς της: οθόνη, αυτονομία, απόδοση, κάμερα. Και τότε υπάρχει τώρα η δοκιμή χρόνου. Το 2023, η Apple προσφέρει επίσης το iPhone 14S – αλλά δεν υπάρχει πλέον μοντέλο “Mini”, ένας ρόλος που παραμένει από το iPhone 13 Mini. Η Apple προσφέρει επίσης το iPhone 13 στον κατάλογο ξανά και ξανά, ακόμα και αν “είναι μια μικρή επανάληψη” με το iPhone 14 απλό.

Ωστόσο, η τιμή τους παραμένει πιο ενδιαφέρουσα, για υπηρεσίες τελικά πολύ κοντά. Η αγορά ενός iPhone 13 το 2023 είναι μια καλή ιδέα ? Μετά από αρκετές ημέρες χρήσης, Ανακαλύψτε τη δοκιμή iPhone 13.

Σημείωση: Το iPhone 13 και το iPhone 13 Mini στις ίδιες τεχνολογίες, συγκεντρώνουμε τις εντυπώσεις μας σε μία και την ίδια δοκιμή. Ένα μέρος αφιερωμένο στο iPhone 13 Mini θα αναλύσει ποιες είναι οι μικρές του διαφορές στην καθημερινή χρήση. Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα, μπορείτε να συμβουλευτείτε τη σύγκριση βίντεο στο YouTube παρακάτω.

Τιμή iPhone 13

Το iPhone 13 και το iPhone 13 Mini είναι διαθέσιμα στα ίδια χρώματα: ροζ, μπλε, μεσάνυχτα, αστρικό φως και (προϊόν) κόκκινο. Διατίθενται σε τρεις δυνατότητες: 128, 256 και 512 GB. Θα χρειαστεί να επιλέξετε την έκδοση PRO προκειμένου να επωφεληθείτε από χωρητικότητα έως 1 έως αποθήκευσης.

Το iPhone 13 διατίθεται στο εμπόριο από 909 ευρώ στον επίσημο ιστότοπο. Ωστόσο, έχει βρεθεί από το 2023 κάτω από 800 ευρώ στους περισσότερους μεταπωλητές. Τα μοντέλα 256 GB και 512 GB διατίθενται στις αντίστοιχες τιμές 1.029 ευρώ και 1.250 ευρώ. Παρακάτω, έχετε μια σύγκριση σε πραγματικό χρόνο με τις τιμές που έγιναν στην αγορά.

iPhone 13 128 GB στην καλύτερη τιμή βασική τιμή: € 909

Το iPhone 13 Mini είναι το πιο προσιτό από το νέο iPhone. Προσφέρεται από 809 ευρώ (128 GB). Και εδώ, μπορείτε να πάρετε έκπτωση περίπου 100 ευρώ σε σύγκριση με την αρχική τιμή σε ορισμένους μεταπωλητές. Οι άλλες δύο εκδόσεις με υψηλότερες ικανότητες αποθήκευσης διατίθενται στο εμπόριο στις αντίστοιχες τιμές 929 ευρώ και 1159 ευρώ.

iPhone 13 Mini 128 GB στην καλύτερη τιμή Βασική τιμή: € 809

iPhone 13 vs iPhone 12: Ποιες είναι οι διαφορές σχεδιασμού ?

Το να πούμε ότι το iPhone 13 αλλάζει ελάχιστα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του θα ήταν μια υποτίμηση. Στην πραγματικότητα, η Apple θα μπορούσε να έχει κολλήσει ένα “S” πίσω από το iPhone 12 που κανείς δεν θα είχε αισθανθεί την παραμικρή αναταραχή.

Πρέπει να προσβληθούμε ? Με τίποτα. Πρώτον, επειδή ο Tim Cook έχει ήδη πει ότι οι σημαντικές αισθητικές αλλαγές θα συνέβαιναν τώρα και τα δύο ή και τρία χρόνια. Τότε επειδή ο σχεδιασμός του iPhone 12 παραμένει ένα μοντέλο αισθητικής στην αγορά.

Το iPhone 13 είναι πάντα ντυμένο με ένα όμορφο γυαλιστερό γυάλινο φόρεμα (προσέξτε για δακτυλικά αποτυπώματα) που καλύπτεται με κάλυμμα Κεραμική ασπίδα ανακοινώθηκε ως το πιο ανθεκτικό στην αγορά (χωρίς μεγαλύτερη ακρίβεια).

Δοκιμή σχεδιασμού iPhone 13

Πάντα πιστοποιημένο IP68 (Ανθεκτικό σε μια εμβάπτιση σε νερό μέχρι 6 μέτρα βαθιά για 3 ώρες), το iPhone 13 είναι λίγο βαρύτερο από τον προκάτοχό του. Να είστε σίγουροι, δεν αισθανθήκαμε αυτό το υπέρβαρο κατά τη διάρκεια της δοκιμής iPhone 13. Η λαβή παραμένει ευχάριστη.

Τα φυσικά κουμπιά τοποθετούνται στις ίδιες τοποθεσίες και η Apple δεν είναι αποφασισμένη να αφήσει (Satané) Port Lightning. Αλλά τι αλλάζει ? Με τον κίνδυνο να επαναλάβουμε τον εαυτό μας: όχι πολύ.

Στην πραγματικότητα, μόνος Η διάταξη των διαγώνιων αισθητήρων φωτογραφιών σηματοδοτεί μια αισθητική διαφορά σε σύγκριση με το iPhone 12. Το βρίσκουμε πιο ευχάριστο στο μάτι από τα δύο κατακόρυφα οπτικά του μοντέλου του περασμένου έτους. Αλλά γούστα και χρώματα, όλοι θα κάνουν τη γνώμη τους για αυτήν την επιλογή.

Η αυτονομία του iPhone 13Μέγεθος iPhone 13δοκιμή iPhone 13

Το άλλο διακριτικό στοιχείο αυτού του νέου iPhone είναι πιο διακριτικό: η Apple έχει πράγματι Μειώνει το πλάτος της εγκοπής που περιέχει αναγνωριστικό προσώπου κατά 20%. Από την άλλη πλευρά, είναι ελαφρώς παχύτερο. Κατά τη διάρκεια αυτών των λίγων ημερών της δοκιμής iPhone 13, είναι δύσκολο να δείτε μια μεγάλη διαφορά με το γυμνό μάτι, αλλά το τεχνικό κατόρθωμα παραμένει αξιοθαύμαστο. Όταν γνωρίζουμε το πλήθος των αισθητήρων που απαιτούνται για την κατάλληλη λειτουργία αυτής της τεχνολογίας, μπορούμε μόνο να χαιρετίσουμε το έργο των μηχανικών τόσο από την άποψη της μικροσκοπικοποίησης όσο και της βελτιστοποίησης του χώρου.

Επομένως, θα καταλάβετε, Το iPhone 13 είναι σχεδόν ο δίδυμος αδελφός του iPhone 12. Επομένως, δεν είναι ο σχεδιασμός του που θα ζυγίσει στην κλίμακα εάν έχετε ήδη το μοντέλο του περασμένου έτους. Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε ένα iPhone 11 ή προηγούμενα μοντέλα, δεν θα απογοητευτείτε από το ταξίδι.

Το iPhone 13 έχει καλή οθόνη ?

Όπως το iPhone 13 Pro, Το iPhone 13 έχει οθόνη Super Retina XDR με βάση την τεχνολογία OLED. Το σύνολο είναι φυσικά πιστοποιημένο HDR10, HLG και Dolby Vision. Η Apple υπόσχεται βελτίωση στη φωτεινότητα περίπου 28% για να φτάσει στα 800 NIT σε εξωτερικούς χώρους και τα 1200 NIT στο μέγιστο. Έτσι είναι καλύτερο από πέρυσι, αλλά πάντα λιγότερο καλό από την έκδοση pro … ή τον ανταγωνιστή της Samsung. Και πάλι, λογικό.

Δεν θα ασχοληθούμε με την ποιότητα της οθόνης της οθόνης 6.1 ” του iPhone 13. Η Apple εξακολουθεί να βελτιώνει μια συνταγή που κυριαρχεί τέλεια, επίσης η οθόνη του iPhone 13 θα κολακεύει τον αμφιβληστροειδή όλων των χρηστών ως απαιτητικός όπως αυτοί.

Οθόνη Qualite iPhone 13

Παρά τα πάντα, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε να αισθανόμαστε λίγη απογοήτευση, για έναν απλό λόγο: σε αντίθεση με τα δύο μοντέλα Pro, Το iPhone 13 είναι ακρωτηριασμένη προώθηση.

Αυτή η τεχνολογία διαθέσιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα στο iPad Pro έχει ενσωματωθεί στο iPhone 13 Pro και 13 Pro Max. Σας επιτρέπει να μεταβάλλετε τη συχνότητα ανανέωσης της οθόνης από 10 έως 120 Hz. Με αυτόν τον τρόπο, τα κινούμενα σχέδια και τα κύλινδρο είναι πιο ρευστά (πρακτικά σε κοινωνικά δίκτυα ή παιχνίδια), τα οποία παρέχουν σημαντική άνεση σε καθημερινή βάση. Αυτή η συχνότητα είναι προσαρμοστική, καταναλώνει επίσης λιγότερη ενέργεια. Θα το δείτε παρακάτω σε αυτό το τεστ, αλλά το iPhone 13 Pro ανταποκρίνεται σε αυτό.

Μέγεθος iPhone 13

Όσο φανταστικό μπορεί να είναι, αυτή η τεχνολογία προορίζεται για τα πιο ακριβά μοντέλα. Με το iPhone 13, που πωλούσε 909 ευρώ, Επομένως, πρέπει να περιορίσουμε τον εαυτό μας σε συχνότητα ανανέωσης 60 Hz. Για σύγκριση, τα περισσότερα smartphones Android πωλούνται περίπου 500 ευρώ (και ακόμη λιγότερο) παίρνουν οθόνες 90 ή 120 Hz.

Η αυτονομία του iPhone 13, τι δίνει ?

Όπως οι καμήλες στην έρημο, το iPhone 13 είναι σε θέση να αναπτύξει τρελή ενέργεια για πολλές ώρες πριν βρει τη δύναμή του. Η νέα παροχή των εξαρτημάτων και η μείωση του αναγνωριστικού προσώπου επιτρέπουν στην Apple να ενσωματωθεί μια πιο επιβλητική μπαταρία. Σύμφωνα με το εμπορικό σήμα, αυτό επιτρέπει στο iPhone 13 να βελτιώσει την (πολύ) καλή αυτονομία του προκάτοχού του περίπου στις 1:30 περίπου.

iPhone 13 vs 13 μίνι

Στην πραγματικότητα, η Apple κάνει καλύτερα από αυτό. Ενώ έπρεπε να επαναφορτίσουμε το iPhone 12 στην καλύτερη περίπτωση μετά από μια μέρα και μια αρχή του πρωινού, το iPhone 13 ήταν σε θέση να ξεχειλίσει μέχρι τα μέσα του απογεύματος κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας. Έχουμε λάβει αυτές τις εκτιμήσεις για την τυπική χρήση ενός smartphone, χωρίς να πιέζουμε τις γκουρμέ χρήσεις όπως βίντεο, φωτογραφία ή ακόμα και κινητά παιχνίδια.

Εάν είστε ένας από τους εντατικούς χρήστες του smartphone σας, Μάλλον βασίζεστε σε μια καλή μέρα αυτονομίας με επαναφόρτιση γύρω από τα μεσάνυχτα. Το iPhone 13 είναι σίγουρα λιγότερο καλό από τα μοντέλα Pro, αλλά εξακολουθεί να είναι από τους πολύ καλούς μαθητές στη θέση του. Αυτό το κατόρθωμα είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο, αφού η Apple ήταν ακόμα πριν από 3 χρόνια μεταξύ των χειρότερων σε αυτό το σημείο.

Καλώδιο Apple Lightning

Θα θέλαμε να πούμε τόσο πολύ για το σύστημα φόρτισης που συνοδεύει αυτές τις εξαιρετικές επιδόσεις. Αλλά πέρα ​​από το να μην είναι μέχρι τις προσδοκίες, η Apple απογοητεύει.

Πρώτα απ ‘όλα επειδή η Apple επιμένει στην ενσωμάτωση μιας θύρας αστραπής Ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα της υιοθέτησαν το USB-C, για μερικούς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, επειδή το iPhone 13 μπορεί να υποστηρίξει μόνο μια ισχύ φορτίου 20 W, η οποία, στις καλύτερες περιπτώσεις, σας επιτρέπει να κάνετε 0 έως 100 στο 1H30. Πάρα πολύ καιρό από τον τρέχοντα ανταγωνισμό, όπως ακριβώς 0 έως 50% σε μόλις 30 λεπτά.

Αυτές οι βαθμολογίες δεν βελτιώνονται με φορτιστή MAGSAFE που καλύπτεται στα 15 W και ακόμη λιγότερο με ασύρματο φορτιστή QI που περιορίζεται σε 7,5 W. Η Apple απέχει πολύ από την εξίσωση των άμεσων αντιπάλων της, κυρίως της Oppo και της Xiaomi, οι οποίες είναι δύο αναφορές σε αυτόν τον τομέα (διαβάστε τις αντίστοιχες δοκιμές μας στα τελευταία μοντέλα αυτών των κατασκευαστών).

Σε ποιο βαθμό το τσιπ A15 από το iPhone 13 εκρήγνυται απόδοση ?

Όπως κάθε χρόνο, η κυκλοφορία ενός νέου iPhone Rhymes με την κυκλοφορία ενός chip νέας γενιάς. Στα τέλη του 2021, το Bionic Chip A15 διαδέχεται το A14 Και υπόσχεται κέρδος απόδοσης περίπου 50% για την CPU και 30% για τη GPU (γραφικό τμήμα).

δοκιμή iPhone 13

Το τσιπ A14 που είναι το πιο ισχυρό στην αγορά πριν από την άφιξη της νέας γενιάς, το A15 Bionic επομένως λογικά απολαμβάνει αυτόν τον τίτλο και πέφτει εντελώς τον ανταγωνισμό που τρέχει στο Android. Στον ανταγωνισμό του kikalaplugrosse (Επομένως, στα σημεία αναφοράς) Τα τέσσερα iPhone 13 κερδίζουν τα χέρια κάτω.

Πείτε στον εαυτό σας ότι η δύναμη αυτού του τσιπ είναι τέτοια που δεν θα μπορέσετε ποτέ να φτάσετε στο τέλος, ανεξάρτητα από τις χρήσεις σας. Το iPhone είναι περισσότερο από ποτέ ένας υπολογιστής τσέπης και επομένως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του 100% των χρηστών, το βιώσαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής iPhone 13 μας.

Αυτό το οπλοστάσιο συνοδεύεται από το iOS 15, την τελευταία έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος της Apple. Έχουμε αναλύσει στις ευρείες και στις κύριες καινοτομίες αυτού του τρύγου σε ένα ειδικό άρθρο καθώς και στη δοκιμή του iPhone 13 Pro. Επομένως, θα αποφύγουμε την επανάληψη. Απλά θυμηθείτε αυτόiOS 15 κέρδη στην ωριμότητα Ενώ παραμένει τόσο εύκολο στη χρήση.

iPhone 13 256 GB στην καλύτερη τιμή βασική τιμή: € 1.029

Είναι το iPhone 13S καλό στις φωτογραφίες ?

Όπως όλα, οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του iPhone 13 και των εκδόσεων Pro βασίζονται στον φωτογραφικό εξοπλισμό. Ενώ το 13 Pro και το 13 Pro max έχουν τρεις νέους αισθητήρες, το iPhone 13 και το 13 μίνι πρέπει να “ικανοποιούν” δύο παλιούς αισθητήρες. Ναι, αλλά προσέξτε: αυτά δεν είναι μόνο.

Φωτογραφία ποιότητας iPhone 13

Η ενότητα Grand-Gangle (F/1,6) συνοδεύεται από τον ίδιο κύριο αισθητήρα με εκείνη του iPhone 12 Pro Max. Είναι ένας αισθητήρας 12 mpxl συνοδευόμενος από το Σταθεροποίηση μετατόπισης αισθητήρα, μια τεχνολογία που σταθεροποιεί τον ίδιο τον αισθητήρα λίγο σαν συγκολλητικός.

Η ενότητα Ultra-Gengle (F/2.4) δεν αλλάζει και συνεπώς συνοδεύεται από αισθητήρα 12 mpxl. Ο μπροστινός αισθητήρας Τρύπα είναι επίσης πανομοιότυπο (12 mpxl – άνοιγμα του φακού f/2.2). Όλοι είναι σε θέση να κινηματογραφήσουν σε 4K στα 60 I/S HDR Dolby Vision για τις δύο ραχιαίες ενότητες.

Το iPhone 13 με τον ίδιο κύριο αισθητήρα με το 12 pro max, έχει τα ίδια φωτογραφικά ταλέντα. Με μια λέξη, είναι εξαιρετική. Ημέρα και νύχτα, αυτός ο αισθητήρας που ξεκίνησε πέρυσι εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά στην αγορά, ακόμη περισσότερο με τη βελτίωση της ψηφιακής θεραπείας.

Την ημέρα, τα κλισέ πάντα λάμπουν με τον ρεαλισμό τους, την ακρίβεια των χρωμάτων και των αντιθέσεων καθώς και την εξαιρετική κατάδυση τους. Δεν έχουμε τίποτα να διαμαρτυρηθούμε είτε όταν λείπει το φως. Το iPhone 13 δεν χρειάζεται να ντρέπεται τα ταλέντα του, το αντίθετο. Οι νυχτερινές φωτογραφίες κερδίζουν λεπτομερώς και η κυριαρχία της δυναμικής παραλίας είναι εκπληκτική. Εν ολίγοις, μια απόλαυση.

Δεν είμαστε αποξηραμένοι για έπαινο Η απόδοση της μονάδας εξαιρετικά ευρείας γωνίας, πάντα ως ελεγχόμενη σε καλές συνθήκες φωτισμού. Από την άλλη πλευρά, αυτή η οπτική δείχνει τα όριά της σε χαμηλό φωτισμό με απώλεια προφανών λεπτομερειών σε σύγκριση με τη μεγάλη γωνία. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής iPhone 13, τα αποτελέσματα είναι σωστά, αλλά υποφέρουν από τη σύγκριση με τον κύριο αισθητήρα.

Πάντα άνετα στην άσκηση πορτρέτου, η Apple εξακολουθεί να βελτιώνει το αντίγραφό της. Η ενσωμάτωση ενός μεγαλύτερου αισθητήρα φωτογραφιών και ενός φακού με μεγαλύτερο άνοιγμα σας επιτρέπει να βελτιώσετε το bokeh και την κοπή. Το iPhone 13 ξεχωρίζει ως ένα από τα καλύτερα σε αυτήν την άσκηση Τόσο μέρα όσο και νύχτα.

Τέλος, σημειώστε ότι Φωτογραφικές μορφές είναι επίσης διαθέσιμα σε πρότυπα μοντέλα. Αυτές οι λειτουργίες εξηγούνται ευρέως στη δοκιμή iPhone 13 σε έκδοση “Pro” επιτρέπουν, βασικά, να επιλέξουν άλλα χρωματομετρικά προφίλ για να συλλάβουν φωτογραφίες με θερμότερες ή κρύες αποχρώσεις. Τι φέρνει ένα προσωπικό άγγιγμα στο σύνολο, το οποίο εκτιμάται.

Το iPhone 13 είναι επίσης τρομερό σε βίντεο, ακόμη περισσότερο από τον προκάτοχό του. Τα βίντεο είναι πιο σταθεροποιημένα και η πιθανότητα λήψης 4K σε 60 IM/s σε HDR Dolby Vision Κάντε όλη τη διαφορά. Ο Κινηματογραφική λειτουργία (Είδος βίντεο πορτρέτου) είναι επίσης διαθέσιμο. Εάν έχει πραγματικό αποτέλεσμα, πρέπει να βελτιωθεί. Όπως η λειτουργία πορτρέτου κατά τη διάρκεια των αρχών της.

Τελικά, Θα μετανιώσουμε μόνο για την απουσία τηλεφακού, Η οπτική πάντα προορίζεται για μοντέλα pro. Πάρα πολύ άσχημα, επειδή το αντίγραφο θα μπορούσε να ήταν σχεδόν τέλειο για αυτό το iPhone 13.

Και αν το iPhone 13 Mini έγινε για εσάς ?

Το iPhone 13 Mini έχει ακριβώς τις ίδιες τεχνολογίες με το iPhone 13 “πρότυπο”. Τρία στοιχεία αλλάζουν: πιο συμπαγή μορφή, μέγεθος οθόνης (5.4 ”) και χωρητικότητα μπαταρίας.

Συζητήσαμε σε μεγάλο βαθμό το πρώτο σημείο κατά τη διάρκεια του iPhone 12 Mini Test πέρυσι. Το iPhone 13 Mini είναι σχεδόν αντίγραφο, επαναλαμβάνουμε τα λόγια μας. Αυτό το μοντέλο είναι αναμφισβήτητα το πιο ευχάριστο να χειρίζεται και να μεταφέρει καθημερινά. Είναι επίσης μοναδικό στην αγορά, καθιστώντας την επιλογή πολυτελείας για τους εραστές Smartphones Compact.

Ποιος λέει ότι η μικρή μορφή λέει ότι μικρή οθόνη. Και κατά τη γνώμη μας, Μια πλάκα 5.4 ” με εγκοπή δεν είναι πραγματικά κατάλληλη για τις χρήσεις του 2023. Η πλοήγηση στο Web, η χρήση κοινωνικών δικτύων, η ανάγνωση βίντεο ή παιχνίδια είναι όλες οι χρήσεις που απαιτούν μεγαλύτερες οθόνες για καλύτερη άνεση.

Ως μπόνους, το iPhone 13 Mini έχει ένα ελάττωμα που δεν έχουν οι αδελφοί του: Δεν έχει αντοχή. Ενώ τα iPhone 13, 13 Pro και 13 Pro Max αυξάνουν μεταξύ των αναφορών της αγοράς, το iPhone 13 Mini, δεν υπερβαίνει την ημέρα σε τυπική χρήση. Αυτές οι παραστάσεις επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών iPhone 13 μας.

Βεβαίως η Apple βελτιώνει το αντίγραφό της σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά η μετάβαση στο κουτί επαναφόρτισης κάθε βράδυ παραμένει υποχρεωτικό. Και για τους πιο συνδεδεμένους, συμβουλεύουμε πάντα να πάρετε έναν φορτιστή μαζί σας. Αρχίζει να κάνει πολλά μικρά ελαττώματα το 2021.

Εκτός αυτού, εάν το iPhone 13 Mini συναντήσει το ίδιο ευπρόσδεκτο με τον προκάτοχό του, η Apple δεν μπορεί να συνεχίσει την περιπέτεια της συμπαγής μορφής. Περίμενε και θα δεις.

iPhone 13 Mini 128 GB στην καλύτερη τιμή Βασική τιμή: € 809
iPhone 13 Mini 256 GB στην καλύτερη τιμή Βασική τιμή: € 929

IPhone 13 Test: Ποιο μοντέλο θα επιλέξετε ?

Όπως το δικό μας iPhone 13, η Apple βελτιώνει μια συνταγή που λειτουργεί. Πάντα κομψό, αυτή η νέα γενιά είναι πιο αποτελεσματική, πιο διαρκής αλλά και καλύτερα οπλισμένη από την πλευρά της φωτογραφίας. Παρεμπιπτόντως, η Apple βελτιώνει την ποιότητα της οθόνης και αυξάνει τη χωρητικότητα αποθήκευσης χωρίς να αγγίζει την τιμή. Δύσκολο να μην αναγνωρίσουμε ότι αυτό είναι ένα καλό σημείο, ειδικά όταν λαμβάνουμε υπόψη το περίπλοκο τρέχον πλαίσιο για τους κατασκευαστές που προσθέτουν το κόστος προμήθειας και την τιμή στον ανταγωνισμό.

Το γεγονός παραμένει ότι οι αλλαγές σε σύγκριση με το iPhone 12 είναι ελάχιστες και ότι δεν δικαιολογούν ανανέωση φέτος εάν είστε σε αυτήν την επανάληψη. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε μόνο να συμβουλεύουμε αυτό το iPhone 13 σε εκείνους στο iPhone 11 ή νωρίτερα. Πράγματι, με δύο γενιές χάσματος, υπάρχει πραγματικά ένα καλύτερο σε όλες τις διαστάσεις. Οι φωτογραφίες είναι πολύ πιο όμορφες με μια καλύτερη ελεγχόμενη χρωματομετρία, τα απίστευτα πιο “pro” και σταθερά βίντεο.

Δύσκολο επίσης να αναφέρουμε τα λίγα “περισσότερα πράγματα” των τελευταίων γενεών iPhone. Για παράδειγμα, πρόσφατα, τα iPhone 12 και 13 έχουν μια ενημέρωση FaceID που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το smartphone ακόμη και όταν φοράτε μάσκα. Επιλογή που δεν εμφανίζεται στο iPhone 11. Άλλο πολύ καλό σημείο: Το μέγεθος της μπαταρίας. Αυτά τα μοντέλα προσφέρουν καλύτερα πραγματικά την αυτονομία, επειδή η Apple δεν επιδιώκει πλέον να βελτιώσει μόνο τις συσκευές της … θα μιλούσαμε σχεδόν για μια “επανάσταση”.

Τέλος, η μετάβαση από ένα iPhone 11 και πριν από ένα iPhone 13 εισέρχεται στην εποχή 5G – εφ ‘όσον η περιοχή σας καλύπτεται καλά και έχετε εγγραφεί σε κατάλληλη συνδρομή. Πέρα από, τίθεται ένα άλλο ερώτημα: ποια παραλλαγή θα επιλέξετε μέσα στο εύρος ? Μάλλον τα μοντέλα Pro, οριακά καλύτερα στη φωτογραφία και το βίντεο και με μεγαλύτερες 120 Hz και ελαφρώς φωτεινότερες οθόνες ? Ή τα βασικά μοντέλα, σχεδόν εξίσου ικανά αλλά με μια πιο ήπια τιμή ?

Όλα εξαρτώνται προφανώς από τις ανάγκες σας. Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μας θα απομακρυνθούν από το μίνι μοντέλο. Επειδή ναι, είναι ένα εκπληκτικό smartphone με τη μορφή του, αλλά συσσωρεύει πάρα πολλά ελαττώματα. Το 2023, στην πραγματικότητα, επιστρέφοντας σε μια τόσο μικρή οθόνη, σας έκανε να θέλετε να πάτε και να ελέγξετε την όρασή σας. Επιπλέον, η Apple απέτυχε να ενσωματώσει την μπαταρία αρκετά ικανή. Ξαφνικά, η αυτονομία της συσκευής είναι πάρα πολύ αδύναμη, πράγμα που είναι πραγματικά ντροπή, γιατί με ένα άλμα στην αυτονομία, η παραλλαγή θα μπορούσε να είναι κοινό.

Τέλος, το τελευταίο πραγματικό σχετικό ερώτημα για να θέσω τον εαυτό του: “Είναι ένα iPhone (απλά) για μένα μπροστά σε αυτό που προσφέρει ο ανταγωνισμός ?». Πρέπει να σημειωθεί ότι η Apple λαμβάνει χώρα σε ορισμένες αμφισβητήσιμες επιλογές παρά την επανειλημμένη κριτική των χρηστών και των παρατηρητών. Σκεφτόμαστε ιδιαίτερα από αυτό το καταραμένο λιμάνι στη θέση ενός USB-C πιο καθολική ή την ενσωμάτωση των οθονών 60 Hz σε μέρος της σειράς, σε συσκευές σε σχεδόν 1.000 ευρώ. Κανείς δεν είναι τέλειος, ακόμη και η Apple.

Δοκιμή iPhone 13: Μια γλυκιά εξέλιξη στην πολυτέλεια

Πρέπει να σπάσουμε ακόμα το iPhone 13 στο τέλος του 2022 ? Ανακαλύψτε τη δοκιμή iPhone 13 παρακάτω.

Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Apple προκάλεσε αίσθηση με ένα νέο iPhone vintage. Το 2021, η Apple παρουσίασε το iPhone 13, για άλλη μια φορά διαθέσιμη σε τέσσερις παραλλαγές: Simple iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max.

Μπορούν να αποθηκευτούν σε δύο κατηγορίες με τη μία πλευρά το iPhone 13 και το iPhone 13 Mini, και στο άλλο iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Για τι ? Απλά επειδή εκτός του μεγέθους της οθόνης και της μπαταρίας, το iPhone 13 Mini είναι αυστηρά πανομοιότυπο με το απλό iPhone 13. Ομοίως, το iPhone 13 Pro είναι παρόμοιο με το iPhone 13 Pro Max.

Έτσι, αυτό το απλό iPhone 13 είναι απλώς ένα είδος iPhone 12S που δεν λέει το όνομά του ή αντιμετωπίζουμε πραγματικά μια γενιά σπασίματος ? Πήγαμε γύρω από τα νέα και σας δίνουμε τη γνώμη μας για το iPhone 13 μετά από λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα καθημερινής χρήσης. Θα πρέπει να πέσουμε για το iPhone 13 απλό τέλος 2022 ? Σας λέμε τα πάντα στη δοκιμή μας.

Απλό και iPhone 13 Mini iPhone 13 Τεχνικό φύλλο

Πριν μπείτε στη λεπτομέρεια του iPhone 13 και του iPhone 13 Mini Test, εδώ είναι το τεχνικό φύλλο πρώτα. Όπως μπορείτε να δείτε, η Apple δεν σκουπίζει την ποιότητα. Έχουμε το δικαίωμα σε αποφασιστικά smartphones premium που ενσωματώνουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες. Ο επεξεργαστής Bionic A15 είναι η καλύτερη εικόνα.

– Flash True Tone
– Έξυπνο HDR 4
– Φωτογραφικές μορφές
– Λειτουργία πορτρέτου
– Νυχτερινή λειτουργία
– Mode Panorama (63 MP)
– Μορφή jpeg και heif
– Μήλο proraw
– Εξαιρετική λήψη βίντεο μέχρι 60fps
– Φωτογραφία 8MP κατά τη διάρκεια της εγγραφής 4K
– Οπτική σταθεροποίηση
– Επιβραδύνετε μέχρι και 240fps σε 1080p

– Flash True Tone
– Έξυπνο HDR 4
– Φωτογραφικές μορφές
– Λειτουργία πορτρέτου
– Νυχτερινή λειτουργία
– Mode Panorama (63 MP)
– Μορφή jpeg και heif
– Μήλο proraw
– Εξαιρετική λήψη βίντεο μέχρι 60fps
– Φωτογραφία 8MP κατά τη διάρκεια της εγγραφής 4K
– Οπτική σταθεροποίηση
– Επιβραδύνετε μέχρι και 240fps σε 1080p

Όταν απελευθερώνει την τιμή του iPhone 13 και του iPhone 13 Mini ξεκίνησε € 909.809 € για την έκδοση 128 GB αντίστοιχα. Αλλά βρίσκονται σαφώς κάτω από αυτήν την τιμή στα τέλη του 2022.

iPhone 13 128 GB στην καλύτερη τιμή βασική τιμή: € 909
iPhone 13 Mini 128 GB στην καλύτερη τιμή Βασική τιμή: € 809

Σχεδιασμός και οθόνη

Με την πρώτη ματιά στη δοκιμή μας, ένα iPhone 13 μοιάζει να είναι λάθος για το ίδιο μοντέλο iPhone 12. Ως εκ τούτου, βρίσκουμε πάντα αυτό το επίπεδες φέτες σασί που ξεκίνησε με την προηγούμενη γενιά που του δίνει μια ματιά που θυμάται το σχέδιο iPhone 4. Από την πλευρά μας, βρίσκουμε αυτό το σχέδιο ειλικρινά επιτυχημένο, ειδικά επειδή αυτές οι ευθείες φέτες αλουμινίου προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση.

Δοκιμή iPhone 13

Υπάρχουν ακόμα κάποιες αντιληπτές διαφορές μεταξύ ενός iPhone 13 και ενός iPhone 12. Στο πίσω μέρος, αν κρατάμε πάντα αυτό το γυαλιστερό γυαλί (προσέξτε για δακτυλικά αποτυπώματα) και το λογότυπο με επίκεντρο το Apple, το μπλοκ φωτογραφιών έχει τροποποιηθεί και οι δύο αισθητήρες φωτογραφιών τοποθετούνται τώρα στη διαγώνιο. Προηγουμένως, τοποθετήθηκαν το ένα πάνω από το άλλο.

Φαντάζουμε ότι αυτή η νέα διαμόρφωση οφείλεται στην παρουσία μιας νέας σταθεροποίησης μετατόπισης αισθητήρα και των νέων αισθητήρων, αλλά θα επιστρέψουμε λεπτομερέστερα στο τμήμα φωτογραφιών και βίντεο αυτής της δοκιμής iPhone 13.

Η άλλη διαφορά είναι μπροστά, στην οθόνη, ή μάλλον στην κορυφή του. Η διάσημη εγκοπή που κάθεται στην κορυφή του iPhone από το iPhone X έχει πράγματι μειωθεί φέτος ! Είναι ελαφρώς λιγότερο ευρύ αλλά εκτείνεται λίγο χαμηλότερο.

Δοκιμή iPhone 13

Για να κερδίσει χώρο, η Apple επανεξέτασε τους αισθητήρες της, ιδίως τοποθετώντας το ηχείο κοντά στην άκρη και μετατοπίζοντας τον αισθητήρα selfie στα αριστερά. Τελικά, καταλήγουμε σε μια μικρότερη εγκοπή 20%, αλλά το αναγνωριστικό προσώπου δεν έχει βελτιωθεί όμως. Οι αισθητήρες παραμένουν πανομοιότυποι.

Σημειώστε ότι εάν η εγκοπή χάσει έδαφος, το iPhone 13 παίρνει λίγο υπέρβαρο και είναι ελαφρώς παχύτερο (7,4 έως 7,7 mm) και 10 γραμμάρια περισσότερο από το iPhone 12 στο υπόλοιπο. Κατά τη χρήση, τίποτα δεν είναι πραγματικά παγιδευμένο, και διατηρούμε την ίδια πιστοποίηση IP68 έναντι νερού και σκόνης.

Δοκιμή iPhone 13

Όσο για την ίδια την οθόνη, είναι πάντα μια πλάκα OLED 6.1 “για το iPhone 13 και 5.4” για το iPhone 13 Mini. Δυστυχώς, θα είναι ικανοποιημένη με ρυθμό ανανέωσης 60 Hz, μόνο τα μοντέλα Pro έχουν δικαίωμα προώθησης έως και 120 Hz σε αυτή τη γενιά.

Το είδαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, η οθόνη iPhone 13 είναι πολύ καλή. Τα χρώματα είναι απόλυτα σωστά, οι γωνίες της όρασης είναι εξαιρετικές και η παγκόσμια εμπειρία είναι ειλικρινά ικανοποιητική με μια απόλυτα αντίθετη οθόνη.

Η Apple έχει ακόμη βελτιώσει τη φωτεινότητα αυτής της πλάκας πιέζοντας την μέχρι 800 NIT, ανακοίνωσε 33% φωτεινότερη από αυτή του iPhone 12. Πράγματι, το iPhone 13 παραμένει απόλυτα ευανάγνωστο σε πλήρη ήλιο, αλλά το iPhone 12 δεν χρειάζεται να ντρέπεται.

Δοκιμή iPhone 13

Όσον αφορά τις φέτες, δεν αλλάζουμε μια ομάδα που κερδίζει. Βρίσκουμε πάντα τα κουμπιά έντασης και τον σιωπηλό διακόπτη στα αριστερά και το κουμπί ξεκλειδώματος στα δεξιά. Σημειώστε ότι τώρα τοποθετούνται λίγο χαμηλότερα από ό, τι στο iPhone 12. Τέλος, το κάτω άκρο φιλοξενεί το ηχείο, το μικρόφωνο και μια θύρα αστραπής για επαναφόρτιση.

Δεν υπάρχει ακόμα θύρα τύπου USB τύπου C σε αυτή τη γενιά και κάποιος αναρωτιέται αν η Apple σκοπεύει να έχει το λιμάνι ιδιοκτήτη του να διαρκέσει μέχρι το iPhone να μπορεί να πάει εντελώς από το λιμάνι με το σύστημα μαγνητικής επαναφόρτισης Magsafe (φυσικά παρόν σε αυτό το iPhone 13). Η ίδια παρατήρηση από την πλευρά του υποδήματος 3,5 mm, εξαφανίστηκε οριστικά από το iPhone.

Δοκιμή iPhone 13

iOS 15 iOS 16, απόδοση και αυτονομία

Το iPhone 13 παραδόθηκε αρχικά με το iOS 15, αλλά είναι συμβατό με την ενημέρωση iOS 16. Για να μάθετε όλες τις καινοτομίες της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος κινητής τηλεφωνίας της Apple, σας ανακατευθύνουμε στο αρχείο μας ακριβώς εδώ. Η Apple υποστηρίζει τα smartphones της περίπου 6 χρόνια για μεγάλες ενημερώσεις. Θεωρητικά, μπορείτε να ελπίζετε να λάβετε όλη την επόμενη έκδοση iOS στο “iOS 21” (ωστόσο, δεν γνωρίζουμε σε αυτό το στάδιο εάν η σύμβαση ονομασίας θα παραμείνει η ίδια).

Δοκιμή iPhone 13

Το πραγματικό ερώτημα εδώ είναι πώς αυτό το iPhone 13 εκτελεί αυτό το λειτουργικό σύστημα ? Εν ολίγοις, είναι κάτω από την κουκούλα ? Η απάντηση είναι προφανής: Ναι, το iPhone 13 είναι ένα μικρό τέρας εξουσίας. Η συσκευή κρύβει ένα a15 bionic chip χαραγμένο σε 5nm+ και περιλαμβάνει τέσσερις καρδιές (έναντι πέντε για το A15 του iPhone 13 Pro).

Φέτος και πάλι, η Apple επιβεβαιώνει την κατάστασή της ως ηγέτη στην αγορά SOC. Το A15 Bionic είναι ένα θηρίο εξουσίας που γόνατο σε όλους τους ανταγωνιστές του και κάνει το iPhone 13 (ή μάλλον το iPhone 13 Pro, με το A15 έως πέντε καρδιές) το πιο ισχυρό smartphone την ώρα όπου γράφουμε αυτές τις γραμμές.

Η Apple υπόσχεται πάντα περισσότερη δύναμη και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τον προκάτοχό της. Προφανώς, είναι πάντα συμβατό με 5g. Αυτό το SOC λειτουργεί υπέροχα και όλες οι εφαρμογές που ξεκινήσαμε ήταν ιδιαίτερα ρευστά. Μετά από όλα, αυτό είναι το λιγότερο από τα πράγματα για ένα smartphone που μόλις ξεκίνησε. Εδώ είναι οι βαθμολογίες που λαμβάνονται στο Geekbench 5:

Η απόδοση είναι εκεί. Αλλά τελικά, ήταν ήδη πέρυσι. Είναι μάλλον μια εγγύηση της μακροζωίας: το iPhone 13 θα είναι σε θέση να συλλέξει βαρύ χρήσεις για να έρθουν για πολλά ακόμα χρόνια.

Όπου η διαφορά είναι πιο αισθητή, είναι στην αυτονομία. Όχι μόνο το A15 Bionic Chip είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό, αλλά υπάρχει εκτός από μια φυσικά πιο επιβλητική μπαταρία. Στο iPhone 13, τελικά πηγαίνουμε σε περισσότερα από 3.000 mah. Εάν μπορεί να φαίνεται λίγο για τους χρήστες των smartphones Android, για τις οποίες οι μπαταρίες από 4.000 έως 5.000 mAh έχουν γίνει Legion, η Apple είναι τυχερή που μπορεί να κυριαρχήσει τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό και να βελτιστοποιήσει τα κρεμμύδια της μπαταρίας της.

Δοκιμή iPhone 13

Αποτέλεσμα ? Το iPhone 13 διαρκεί. Πολύ διαρκής. Κατά τη χρήση, ήμασταν έκπληκτοι από την αυτονομία της που δεν κατεβαίνει. Με έντονες χρήσεις, διαρκούν τη μέρα ευρέως. Χρησιμοποιώντας το smartphone σας λίγο λιγότερο, ιδίως σε ένα Σαββατοκύριακο, μπορέσαμε να κάνουμε το iPhone 13 δύο ολόκληρες ημέρες τελευταίας ημέρας, τελειώνοντας τη δεύτερη ημέρα περίπου 15%. Εν ολίγοις, καταλήγουμε σε ένα iPhone 13 πρακτικά τόσο αυτόνομο όσο το iPhone 12 Pro Max από το περασμένο έτος, διατηρώντας ταυτόχρονα το συμπαγές μέγεθος. Σας αφήνουμε να φανταστείτε την αυτονομία του iPhone 13 Pro Max !

Αυτά είναι καλά νέα για όσους χρησιμοποιούσαν το μεγάλο μοντέλο “pro” για αυτονομία, αλλά και για τους οπαδούς της μίνι μορφής. Η αυτονομία ήταν το κύριο πρόβλημα του iPhone 12 Mini, αλλά δεν θα είναι πλέον τόσο πρόβλημα στο iPhone 13 Mini.

Από την άλλη πλευρά, αν αυτό το νέο iPhone 13 είναι ιδιαίτερα αυτόνομο, η Apple δεν έχει διαμορφωθεί για να το προσφέρει ταχύτερη επαναφόρτιση. Βρίσκουμε πάντα μια επαναφόρτιση στα μέγιστα 20W και 15W μέσω Magsafe και 7.5W σε ασύρματο Qi. Όπως και πέρυσι, το μπλοκ φορτιστή δεν περιλαμβάνεται στο κουτί.

Δοκιμή iPhone 13

Φωτογραφία και βίντεο

Από την πλευρά της φωτογραφίας, το iPhone 13 δεν φέρει επανάσταση στη συνταγή για τον προκάτοχό του και πάντα αγωνίζεται δύο αισθητήρες στο πίσω f/2.4. Με την πρώτη ματιά, υπάρχει επομένως ένας εξοπλισμός φωτογραφιών παρόμοιο με αυτόν που ξεκινάει από το iPhone 12, με την ορατή διαφορά ότι οι αισθητήρες τοποθετούνται τώρα διαγώνια στο νέο μοντέλο.

Δοκιμή iPhone 13

Παρ ‘όλα αυτά, μια μικρή λεπτομέρεια αλλάζει την κατάσταση: ο κύριος αισθητήρας είναι μεγαλύτερος από εκείνον του προκάτοχού του. Τα εικονοστοιχεία του ξοδεύουν τώρα 1,7 μικρά, έναντι 1,4 μικρά στο iPhone 12. Δεν είναι τόσο καλά το iPhone 13 Pro, ο κύριος αισθητήρας του οποίου προσφέρει εικονοστοιχεία 1,9 microns, αλλά το iPhone 13 εξακολουθεί να είναι ένα παιχνίδι ίσο με την παλιά ναυαρχίδα της Apple, το iPhone 12 Pro Max.

Άμεση συνέπεια της αύξησης του μεγέθους αυτού του αισθητήρα: Καλύτερες λήψεις σε χαμηλό φωτισμό. Χάρη στα πιο επιβλητικά εικονοστοιχεία, βελτιώσεις στη νυχτερινή λειτουργία και τις διάφορες βελτιστοποιήσεις που επιτρέπονται από τη δύναμη του Bionic chip A15, το iPhone 13 καταφέρνει να βγάλει από το παιχνίδι και είναι διαβολικά αποτελεσματικό τη νύχτα. Υπάρχει ακόμα ένας μικρός ψηφιακός θόρυβος σε ορισμένα μέρη, αλλά παραμένει πολύ μετρημένος. Την ημέρα, οι λήψεις που παράγονται από το iPhone 13 είναι πραγματικά καλές, με όμορφη κατάδυση και απλά χρώματα.

Μιλώντας για χρώματα, η Apple εκμεταλλεύεται αυτή τη γενιά του iPhone για την εισαγωγή φωτογραφικών στυλ. Αυτά δεν είναι απλά φίλτρα, αλλά μάλλον συνταγές που επιτρέπουν σε ένα στυλ να δοθεί μια φωτογραφία, μόλις καταγραφεί το στιγμιότυπο. Είναι πολύ λεπτό, αλλά, για το πιο απαιτητικό, φέρνει επιπλέον έλεγχο.

Δοκιμή iPhone 13

Τέλος, στο πλάι της εξαιρετικά γωνίας, δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το iPhone 12. Οι εμφανίσεις του είναι μάλλον καλές, αλλά θα θέλαμε ακόμα να δούμε ένα πιο γενναιόδωρο άνοιγμα που φτάνει, αλλά και τη μακροοικονομική λειτουργία του iPhone 13 Pro.

Στο μοντέλο υψηλής τεχνολογίας της Apple, το Ultra Grand Angle είναι πράγματι ικανό να καταγράφει εικόνες (πολύ), χωρίς να προσθέτει πρόσθετο ειδικό αισθητήρα. Δεδομένου ότι το iPhone 13 περιορίζεται σε δύο γωνίες της όρασης-η μεγάλη γωνία και το εξαιρετικά Grand Angle-It θα μπορούσε να ήταν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη για να πολλαπλασιάσει τις δημιουργικές δυνατότητες. Το επόμενο έτος, ίσως !

Δοκιμή iPhone 13

Όσο για το βίντεο, το iPhone παραμένει ένα από τα καλύτερα smartphones στην αγορά και αυτός ο αριθμός 13 επιβεβαιώνει αυτήν την τάση. Το iPhone 13 θα είναι γενικά πιο άνετο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και αυτή τη φορά προσφέρει υποστήριξη από το Dolby Vision, δηλ. HDR 10-bit. Σημειώνουμε επίσης την άφιξη σταθεροποίησης μετατόπισης αισθητήρα, που προηγουμένως παρουσιάζεται μόνο στο iPhone 12 Pro Max, αλλά τώρα γενικεύεται σε ολόκληρο το εύρος. Η αυτόματη εστίαση εξακολουθεί να είναι τόσο καλή και το iPhone 13 είναι διαβολικά αποτελεσματικό στην λήψη εικόνων σε κίνηση.

Επίσης, η άφιξη της κινηματικής λειτουργίας θα επιτρέψει τη μεγέθυνση ορισμένων βίντεο με τη μεταμόσχευση μιας θολότητας συνθετικού υποβάθρου, λίγο σαν πορτρέτο στη φωτογραφία. Προς το παρόν, είμαστε ακόμα περιορισμένοι σε 1080p και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα επιτυχημένα, αλλά αυτό προσθέτει μια νέα δημιουργική δυνατότητα – και πάνω απ ‘όλα, απλή πρόσβαση – στο iPhone. Οι πιο επαγγελματίες θα παρακολουθήσουν τα ριπή του iPhone 13 Pro, το οποίο, εν τω μεταξύ, θα επιτρέψει πολύ πιο προηγμένες αφές.