IAA Munich 2023 – Το Mini αποκαλύπτει τις νέες εκδόσεις του Cooper E και Cooper SE στο Μόναχο και εδώ είναι το ολοκαίνουργιο Electric Mini (2023)

Και εδώ είναι το ολοκαίνουργιο Electric Mini (2023)

Μια άλλη αλλαγή, ωστόσο, πιο διακριτική αφορά τις λαβές πόρτας. Αυτά σπεύδουν τώρα στο αμάξωμα. Είναι πιο όμορφο, πιο σύγχρονο και, πάνω απ ‘όλα, δεν ωφελεί τίποτα στην αεροδυναμική. Εκτός αυτού, σχετικά με το θέμα, οι Mini Cooper E και Cooper υπόσχονται CX 0,28, το οποίο είναι αρκετά καλό για την κατηγορία.

IAA Munich 2023 – Mini αποκαλύπτει τις νέες εκδόσεις του Cooper E και Cooper SE στο Μόναχο

Η νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων από τον κατασκευαστή Mini προσφέρει μια ευπρόσδεκτη τεχνική και τεχνολογική ενημέρωση. Εάν το στυλ εξελίσσεται σε μικρές πινελιές, το εσωτερικό είναι πλήρως επανεξετασμένο.

Τον περασμένο Ιούλιο, το σύνταγμα των καθαρών αυτοκινήτων μοιράστηκε μαζί σας τις πρώτες εντυπώσεις του σχετικά με το εσωτερικό του νέου Mini Cooper e. Ανακαλύψαμε ένα εσωτερικό εξ ολοκλήρου επανασχεδιασμένο και εκσυγχρονισμένο από την ενσωμάτωση μιας μεγάλης, στρογγυλής οθόνης διαμέτρου 240 mm. Ένα αφιέρωμα στην πρώτη γενιά μίνι που ξεκίνησε το 1959, η οποία επιτρέπει στο Cooper να εκσυγχρονίσει και να προσφέρει ένα επίπεδο εξατομίκευσης οθόνης που δεν έφτασε ποτέ μέχρι στιγμής.

Τώρα αποκαλύφθηκε επίσημα στο The Iaa Munich Show, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη νέα γενιά του Cooper Electric.

Mini Cooper E: Τι αλλάζει στην πλευρά εμφάνισης

Για αυτήν την πέμπτη έκδοση του Cooper (4ᵉ έκδοση από την εξαγορά της από την BMW), πρέπει να σημειωθούν μερικές ή λιγότερο σημαντικές αλλαγές. Το πιο ορατό από όλες τις ανησυχίες για την εξαφάνιση των μαύρων πλαστικών εξαρτημάτων που ντυμένα σε συγκεκριμένες καμάρες. Από τώρα και στο εξής, αυτά είναι ζωγραφισμένα στο χρώμα του σώματος, Dixit Mini, περιορίζουν τον αριθμό των τεμαχίων στην κατασκευή του Cooper E και του Cooper.

Μια άλλη αλλαγή, ωστόσο, πιο διακριτική αφορά τις λαβές πόρτας. Αυτά σπεύδουν τώρα στο αμάξωμα. Είναι πιο όμορφο, πιο σύγχρονο και, πάνω απ ‘όλα, δεν ωφελεί τίποτα στην αεροδυναμική. Εκτός αυτού, σχετικά με το θέμα, οι Mini Cooper E και Cooper υπόσχονται CX 0,28, το οποίο είναι αρκετά καλό για την κατηγορία.

Ειδικά επειδή το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναπτύσσεται λίγο, τώρα με μήκος 3,86 μ., Ύψος 1,44 μ. Και 1,96 πλάτος για μεταξόνιο 2,53 μ. Η ενσωμάτωση των τροχών στα άκρα, με χαμηλό κύπελλο, παραμένει ένα άλλο από τα χαρακτηριστικά του Mini Cooper. Το βάρος και η ακτίνα στροφής δεν κοινοποιούνται.

Η μπροστινή όψη του Mini εξελίσσεται λίγο. Βρίσκουμε τις ίδιες γραμμές κουκούλας καθώς και την εξαγωνική γρίλια χαρακτηριστική του Mini. Αυτό που είναι ακόμη περισσότερο, αυτοί είναι αυτοί οι στρογγυλοί προβολείς για τους οποίους ο κατασκευαστής δείχνει ότι είναι σε θέση να δημιουργήσουν ελαφριά διασκέδαση. Σημειώστε επίσης ότι αυτοί οι προβολείς επωφελούνται τώρα από την τεχνολογία LED Matrix.

Στο πίσω μέρος, η αλλαγή είναι πιο έντονη στις γραμμές όπως στο πλάι των οπτικών μπλοκ με το διαφορετικό σχήμα και, πάνω απ ‘όλα, η χρήση των LED των εικονοστοιχείων που αντιπροσωπεύουν πάντα τη σημαία του Union Jack. Τέλος, να γνωρίζετε ότι Cooper E και υπόσχεση όγκου φόρτωσης 200 λίτρων βασικών και μέχρι 800 λίτρα μόλις οι φακέλοι έχουν διπλωθεί στη διαμόρφωση 60/40.

Και εδώ είναι το ολοκαίνουργιο Electric Mini (2023)

Το Mini ανυψώνει το πέπλο στο ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο της ηλεκτρικής πόλης. Θα πρέπει να αφήσει την επιλογή μεταξύ δύο μεγεθών μπαταριών και φλερτ με την έκδοση 220 ίππων στην έκδοση SE, για μέγιστη αυτονομία σχεδόν 400 χιλιομέτρων.

Αυτή είναι η ολοκαίνουργια πέμπτη γενιά Mini

Η τρέχουσα τέταρτη γενιά Mini βιώνει τους τελευταίους μήνες. Θα αντικατασταθεί από μια εντελώς νέα έκδοση, της οποίας το μάρκετινγκ θα ξεκινήσει στα τέλη του 2023. Όπως το τρέχον μίνι, αυτή η μελλοντική πέμπτη γενιά Mini θα αφήσει την επιλογή μεταξύ θερμικών κινητήρων και το 100% ηλεκτρικό. Το αυτοκίνητο που αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια σας στις εικόνες που συνοδεύουν αυτό το άρθρο είναι η ηλεκτρική έκδοση, που φωτογραφήθηκε στην Καλιφόρνια χωρίς την παραμικρή καμουφλάζ.

Τα πίσω φώτα είναι Δ

Το στυλ προφανώς παραμένει στα κανόνια της μάρκας, αλλά ο εξωτερικός σχεδιασμός εξελίσσεται σαφώς σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Η μάσκα γίνεται γεμάτη, ακόμα και αν είναι σχεδόν γεμάτη σε αυτή την παραλλαγή μηδενικής εκπομπής. Το προφίλ εμφανίζεται τόσο σπορ όσο και εκλεπτυσμένο και η πρύμνη εμφανίζει φώτα με πολύ διαφορετικό σχέδιο. Σε αυτές τις πρώτες επίσημες εικόνες, το αυτοκίνητο φαίνεται επιτυχές (αν με ρωτήσετε τη γνώμη μου). Και σημειώστε ότι το αυτοκίνητο θα παραμείνει καλά διαθέσιμο σε τρία -δοχεία έκδοση, ένα σώμα αμάξου τώρα πολύ σπάνιο στα αυτοκίνητα της πόλης.

Δύο μεγέθη μπαταριών

Το Mini παραμένει σιωπηλό προς το παρόν στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος. MAS στις πληροφορίες που αναμεταδόθηκαν πριν από λίγες ημέρες από τους δημοσιογράφους των Αγγλικών προπονητών, αναφέρθηκε από δύο μεγέθη μπαταριών που προσφέρονται: ένα 40 kWh που τροφοδοτεί έναν κινητήρα περίπου 185 ίππων (με μέγιστη αυτονομία 385 χιλιομέτρων), το άλλο από 54 kWh συνδεδεμένα με ένα 218 ίππων κινητήρα και αυτονομία πιθανότατα πολύ πάνω από 400 χιλιόμετρα. Ως υπενθύμιση, το Mini Cooper είναι ικανοποιημένο με 32,6 kWh Batteries (240 χλμ. Αυτονομία) και κοστίζει 37.400 ευρώ στην πρώτη τιμή.