Mini Countryman SE All4: Το Big Mini πηγαίνει στο ηλεκτρικό, οδηγήσαμε στο Future Mini Electric Countryman!

Κλήσαμε πάνω στη μελλοντική ηλεκτρική ηλεκτρική χώρα

Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικούς γύρους σε ένα πρωτότυπο της μελλοντικής μίνι ηλεκτρικής χώρας.”Width =” 750 “Ύψος =” 410 ” />

Το Mini Countryman είναι All4: Το Big Mini πηγαίνει στο ηλεκτρικό

Εάν προς το παρόν, μόνο το Mini Cooper έχει μετακομίσει στο Electric, ήρθε η ώρα να το βάλουμε στην υπόλοιπη σειρά. Μέχρι τότε διαθέσιμο σε επαναφορτιζόμενο υβριδικό, ο Countryman θα μεταβεί στο 100% ηλεκτρικό.

Μιλάμε ήδη για περισσότερα από 300 ίππους ! Το Countryman SE ALL4 θα είναι επομένως το πρώτο 100% ηλεκτρικό μίνι εξοπλισμένο με σύστημα κίνησης All -Wheel. Τις τελευταίες ημέρες, η βρετανική εταιρεία έχει αποκαλύψει νέες πληροφορίες και εικόνες του μελλοντικού συμπατριώτη. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα κατά την εκτόξευση: ο άνθρωπος της χώρας αναπτύσσει 188 ίππους όπως ο Cooper είναι σήμερα και το SE All4.

Εξοπλισμένοι με δύο κινητήρες που ενσωματώνονται σε κάθε άξονα, η έκδοση SE All4 θα προσφέρει 313 ίππους, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος ώθησης που επιτρέπει μια προσωρινή αύξηση ισχύος. Χάρη στην μπαταρία 64,7 kWh, ο κατασκευαστής μιλάει ήδη για 450 χιλιόμετρα αυτονομίας σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Μεγάλη υπόσχεση ! Ειδικά επειδή ο νέος συμπατριώτης θα πρέπει να βελτιώσει την κατοίκησή του, καθώς θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την τρέχουσα γενιά, σε ύψος και σε μήκος.

Mini Countryman SE All4 (2024)

Οικολογικό στο εσωτερικό

Η ομάδα BMW δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα υλικά που χρησιμοποιούνται μέσα και εκτός των μοντέλων της. Και αυτό θα ισχύει για το Mini: ο μελλοντικός συμπατριώτης θα πρέπει να απαλλαγεί από ορισμένα διακοσμητικά στοιχεία σε ορισμένα ρυπογόνα υλικά και ακόμη και να είναι εξοπλισμένα με ζάντες από το 70% του ανακυκλωμένου αλουμινίου.

Μέσα, είναι η ίδια ιστορία. Η επένδυση οροφής, το τιμόνι, ο πίνακας ελέγχου και ακόμη και τα χαλιά δαπέδου θα κατασκευαστούν από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που έχει σχεδιάσει το Mini από παλιά χαλιά και μπουκάλια πολυαιθυλενίου Terephtaplate. Η βρετανική μάρκα ισχυρίζεται ότι αυτή η μοναδική εναλλακτική λύση μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO 2 έως 85 % σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής. Ακόμα και το εργοστάσιο της Λειψίας στο οποίο θα κατασκευαστεί αυτός ο Coutryman θα επωφεληθεί από ορισμένες εξελίξεις για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Κλήσαμε πάνω στη μελλοντική ηλεκτρική ηλεκτρική χώρα !

Λίγους μήνες πριν από την παρουσίασή της, μπορέσαμε να ανεβούμε στη μελλοντική μίνι ηλεκτρική χώρα. Το SUV μεγαλώνει και δανείζεται τη βάση της BMW IX1, αλλά φαίνεται να διατηρεί το μίνι DNA με συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Zapping auto moto fiat topolino dolcevita: επί του ultra trendy micro-city

 <p>Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικούς γύρους σε ένα πρωτότυπο της μελλοντικής μίνι ηλεκτρικής χώρας.</p>
<p>“Width =” 750 “Ύψος =” 410 ” /></p>
<p>Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικούς γύρους σε ένα πρωτότυπο της μελλοντικής μίνι ηλεκτρικής χώρας.</p>
<p><img decoding=Ένα μίνι μέγεθος XL

Το Mini είχε ήδη κοινοποιήσει μια σειρά επίσημων φωτογραφιών του πρωτότυπου καμουφλαρισμένου πρωτότυπου στις αρχές Μαρτίου, μετά από αυτές των φωτογράφων κατασκοπείας τον Δεκέμβριο του 2022. Επομένως, η ανακάλυψη του οχήματος δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Εκτός από τις tarpaulins που έχουν περάσει από τα συνηθισμένα κίτρινα σε ποικίλα μοτίβα (σταυρό, αστέρια, γύρους κλπ.) Ροζ και μπλε που βλέπουν στο Aceman Concept, η συνολική σιλουέτα είναι πανομοιότυπη. Το μοντέλο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ζάντες μέχρι 20 ίντσες, εκεί κοντά στην ιδέα Aceman.

Επί του σκάφους, την ίδια φιλοσοφία όπως και για το μελλοντικό αστικό SUV Aceman: Ένας απλοποιημένος πίνακας ελέγχου στο άκρο και πολλά ανακυκλωμένα υλικά: επιφάνειες του ταμπλό, το τιμόνι, το περίπτερο και το πάτωμα, αλλά και τα χαλιά δαπέδου βρίσκονται σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα από το πλαστικό Τα μπουκάλια και τα χαλιά παραμένουν. Το δέρμα εξαφανίζεται, ακριβώς όπως το Chrome (μέσα και έξω) που είναι παρ ‘όλα αυτά μέρος του Mini DNA.
Το πρότυπο έχει εξελιχθεί για να φτάσει τα 4,43 μ., 13 cm περισσότερο από τη δεύτερη γενιά, για ύψος 1,61 m (+ 6 cm). Πλησιάζει 4,50 m της νέας BMW x1. Δεν είναι σύμπτωση, δεδομένου ότι η Countryman III μοιράζεται μαζί της την πλατφόρμα FAAR, την εξέλιξη της βάσης Ex-UKL που ήδη συγκεντρώνουν. Τι κάνει τον Countryman ακόμα πιο φιλόξενο, αλλά και να έχει το δικαίωμα για πρώτη φορά σε μια ηλεκτρική παραλλαγή 100%, όπως το SUV BMW.

Ο πρώτος 100% ηλεκτρικός ηλεκτρικός

Ήταν σε αυτή την ηλεκτρική έκδοση ότι μπορούσαμε να ανακαλύψουμε την τρίτη γενιά Countrymanman. Εκτός από τους θερμικούς κινητήρες που θα διατηρούνται (ενώ το PHEV θα πρέπει να εξαφανιστεί), δύο παραλλαγές μπαταριών θα προσφέρονται τώρα στον κατάλογο: ένας εισερχόμενος -επιτάχια Countryman E (δύο -wheel drive και ένας ενιαίος πίσω κινητήρας) 140 kW ( ή 191 ch) και ένας πιο δυναμικός συμπατριώτης. Αυτό προσφέρει, χάρη στους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες της, μια σωρευτική ισχύ 230 kW, ή 313 hp. Είναι επομένως η ίδια ισχύς με αυτή του ξαδέλφου BMW IX1, ο οποίος αναπτύσσει 313 hp στη μοναδική έκδοση εκτόξευσης της. Ωστόσο, η BMW θα πρέπει να λάβει σύντομα μια πιο λογική παραλλαγή, πιθανώς όπως το “e” του Countryman.

Η μπαταρία εμφανίζει μια μοναδική χωρητικότητα 64,7 kWh (net) και για τις δύο εκδόσεις. Αυτό είναι τόσο πολύ όσο αυτό της BMW IX1. Έτσι, η αυτονομία της “χώρας” θα φτάσει τα 450 χλμ. Ανάλογα με την επιλεγμένη έκδοση. Προς το παρόν, το Mini δεν δίνει τις εξουσίες φόρτισης, ούτε χρόνο φόρτισης σε οικιακή υποδοχή ή σταθμό γρήγορης φόρτισης. Εάν βασιζόμαστε στο τεχνικό φύλλο της BMW, η επαναφόρτιση σε ένα γρήγορο τερματικό θα μπορούσε να διαρκέσει 30 λεπτά (από 10 έως 80%) σε άμεσο ρεύμα μέχρι 130 kW.

Πιο άνετο αλλά πιστό στο μίνι DNA

Χάρη στην τεχνική της βάση που μοιράζεται με τη BMW IX1, ο μελλοντικός Electric Countryman είναι επίσης πιο άνετος. Ένα γεγονός ότι μπορέσαμε να πειραματιστούμε με το να είναι επιβάτης, λίγες ώρες νωρίτερα, ενός Countryman Cooper S. Μακριά από το να είναι άβολα, ο Mini Countryman της δεύτερης γενιάς είχε ακόμα σχετικά ξηρά εναιωρήματα και ελάχιστα γεμίζει τα εξαρτήματα και άλλες φωλιά. Στο πρωτότυπο της τρίτης επανάληψης, διακρίνουμε σαφώς την πρόοδο σε αυτό το σημείο, με πολύ πιο φιλτραρισμένη άνεση στις παρατυπίες παρά τις 19 ιντσών των δοκιμαστικών μας οχημάτων. Πρέπει να ειπωθεί ότι οι αυστριακοί δρόμοι της λαβής μας ήταν τόσο καλά συντηρημένοι.

Ο οδηγός μας της ημέρας, ένα από τα έργα μέχρι το σημείο του έργου, εξασφαλίζει, ωστόσο, ότι ο ηλεκτρικός συμπατριώτης διακρίνεται από τη BMW IX1 με συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στο σασί, τις αναστολές ή τη διαχείριση, ήθελε “πιο σπορ”. Η ομάδα προφανώς επιθυμεί να κρατήσει αυτό που κάνει το αλάτι ενός μίνι, το διάσημο “go kart συναίσθημα” που αποτελείται από μια πολύ άμεση και βαρύτερη κατεύθυνση από άλλα μοντέλα. Αλλά ένα πιο οικογενειακό μοντέλο απαιτεί μερικούς συμβιβασμούς για να κουδουνίσει την πλευρά του πελάτη: να ευχαριστήσει τους παλιούς πελάτες της μάρκας, συνηθισμένοι σε αυτό το είδος οδήγησης, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν νέους αγοραστές που θέλουν περισσότερη άνεση. Από την άλλη πλευρά, δεν γνωρίζουμε αν ο συμπατριώτης θα έχει ελεγχόμενη αναστολή, προαιρετική στη BMW X1.
Το SUV επωφελείται επίσης από την ρυθμιζόμενη αναγεννητική πέδηση σε τέσσερα επίπεδα χάρη σε έναν επιλογέα: μια “προσαρμοστική” λειτουργία που προσαρμόζεται αυτόματα σύμφωνα με την οδήγηση και το δρόμο, καθώς και χαμηλό, μεσαίο και υψηλό τρόπο λειτουργίας. Η λειτουργία B επιτρέπει ακόμα μεγαλύτερη αναγεννητική πέδηση και μέχρι να σταματήσει η ολοκλήρωση. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να περάσετε από τον επιλογέα κοντά στο κουμπί Keybar, αφού ο Countryman δεν διαθέτει παλέτες πίσω από το τιμόνι σε αντίθεση με τη BMW IX1.

Μάρκετινγκ και τιμές

Προφανώς, θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πρώτες εντυπώσεις στη σειριακή έκδοση, η παρουσίαση της οποίας σχεδιάζεται στην Έκθεση IAA Munich στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023. Το μάρκετινγκ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στη διαδικασία, με παραγωγή στη Λειψία το Νοέμβριο του 2023. Είναι επίσης αυτή τη στιγμή ότι θα ανακαλύψουμε τις τιμές του SUV, οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν σε όμορφο πληθωρισμό.
Φωτογραφίες: Δρ.
Διαβάστε επίσης στο Auto-Moto.com:
Mini Countryman: Ποια έκδοση θα επιλέξετε ?
Mini Cooper Sentryman All4: SUV Watté
Mini Clubman 2016 VS. Mini Countryman 1963 [Σύγκριση βίντεο]: Mini Country Club