Νέο Google: Συνδεθείτε χωρίς κωδικό πρόσβασης χάρη στο Passkeys, η Google υιοθετεί οριστικά το Passkeys, μπορείτε να πείτε αντίο στους κωδικούς σας

Google PassKey

Θα ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς κωδικούς πρόσβασης ? Αυτό είναι που η Google Tends, η οποία, σε αυτήν την ημέρα του παγκόσμιου κωδικού πρόσβασης, ανακοινώνει ότι αυτή η επιθυμία θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα. Σε ένα άρθρο blog που δημοσιεύθηκε αυτή την Τετάρτη 3 Μαΐου, ο ψηφιακός γίγαντας εξηγεί ότι άρχισε να αναπτύσσει τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας χωρίς κωδικούς πρόσβασης, που ονομάζεται “passkey” ή πρόσβαση στο κλειδί στα γαλλικά. Οι εταιρείες τεχνολογίας συζητούν αυτό το σύστημα ελέγχου ταυτότητας για μήνες που σας επιτρέπουν Συνδεθείτε στους λογαριασμούς σας με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης.

Google Novelty: Συνδεθείτε χωρίς κωδικό πρόσβασης χάρη στο Passkeys

Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κλειδί πρόσβασης για να εξασφαλίσετε τον λογαριασμό σας στο Google και να πιστοποιήσετε τον εαυτό σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης.

Appoline Reisacher / δημοσιεύθηκε στις 4 Μαΐου 2023 στις 10:38 π.μ

Πικάπες

Η Google βλέπει το μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης

Λίγες μέρες πριν από τον παγκόσμιο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου, η Google μόλις ανακοίνωσε μια σημαντική καινοτομία: Η Φροντίδα των Passkeys στους Λογαριασμούς Google. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία είχε ήδη ενσωματώσει τα passkeys στο Chrome.

Συγκεκριμένα, τα κλειδιά Passkeys (ή τα πλήκτρα πρόσβασης στα γαλλικά) σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε λογαριασμό Google χωρίς να χρησιμοποιείτε κωδικό πρόσβασης, με βάση βιομετρικά δεδομένα (ψηφιακό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου) ή στην οθόνη οθόνης κώδικα PIN χρησιμοποιείται. Εν ολίγοις, τα πάσσαλα αντιπροσωπεύουν μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση από τη χρήση ενός κωδικού πρόσβασης ή τον διπλό έλεγχο ταυτότητας, πιο ευαίσθητο στο phishing και άλλες απάτες. Αυτά τα κλειδιά πρόσβασης δεν αποθηκεύονται από το Google και παραμένουν διαθέσιμα μόνο στη εν λόγω συσκευή.

Τα πάσσαλα είναι προσβάσιμα στο iPhone (από το iOS 16) καθώς και στα smartphones Android (από το Android 9) και μπορούν να μοιραστούν σε διαφορετικές συσκευές (μέσω του iCloud για παράδειγμα, ή Pass Manager Manager).

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αυτά τα πάσσαλα βασίζονται στο πρότυπο FIDO, υποστηρίζονται και ενσωματώνονται από την Google, αλλά και την Apple και τη Microsoft, γεγονός που τους καθιστά λειτουργικούς σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, προγράμματα περιήγησης ιστού και ιστότοπους.

Πώς να διαμορφώσετε ένα κλειδί πρόσβασης στον λογαριασμό σας στο Google ?

Για να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί πρόσβασης ως σύνδεση με τον λογαριασμό σας στο Google, η μέθοδος είναι πολύ απλή:

  • Μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: G.CO/Passkeys και εισαγάγετε τα αναγνωριστικά σύνδεσής σας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εν λόγω λογαριασμό και τον παραδοσιακό κωδικό πρόσβασης),
  • Μια σελίδα Κλειδιά πρόσβασης εμφανίζονται, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργήστε ένα κλειδί πρόσβασης,
  • Στην καρτέλα ανοίγματος, πατήστε Να συνεχίσει, Και πάλι Να συνεχίσει,
  • Προσδιορίστε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας αναγνώριση προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα ή κωδικό PIN της συσκευής σας,
  • Πιέζω Εντάξει Για να επιβεβαιώσετε τη δημιουργία του κλειδιού πρόσβασης.

Σημείωση: Εάν έχετε δημιουργήσει ένα κλειδί πρόσβασης από το κινητό σας και θέλετε να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Google μέσω ενός υπολογιστή, είναι δυνατόν ! Αφού εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας για να συνδεθείτε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Δοκιμάστε μια άλλη μέθοδο, Επειτα Χρησιμοποιήστε ένα κλειδί πρόσβασης. Στην καρτέλα ανοίγματος, επιλέξτε Χρησιμοποιήστε ένα τηλέφωνο ή tablet, και σαρώστε τον κωδικό QR που εμφανίζεται, με το κινητό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσδιορίσετε τον εαυτό σας μέσω των βιομετρικών σας δεδομένων (ή του κώδικα PIN).

Google-Cle-Acces-Mordinator

Με αυτή τη νέα μέθοδο ελέγχου ταυτότητας, δεν χρειάζεται πλέον να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασής σας με 15 χαρακτήρες, 2 κεφαλαία γράμματα, 3 ψηφία, 5 ειδικά σημάδια … και ποιος ξέρει, στις 6 Μαΐου Μαΐου σηματοδοτεί τον κωδικό πρόσβασης της τελευταίας ημέρας Global ?

Η Google υιοθετεί σίγουρα τα passkeys, μπορείτε να πείτε αντίο στους κωδικούς σας

Google-Page-De-Connexion

Σε ένα άρθρο με τίτλο “So Long Casswords, ευχαριστώ για όλα τα phish” (αντίο κωδικοί πρόσβασης, σας ευχαριστώ για όλα τα phishing), η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του Passkeys εξηγεί πώς να το απολαύσετε σήμερα Τεχνολογία που θα αλλάξει τη ζωή μας.

“Σήμερα μπορείτε να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Passkeys στον προσωπικό σας λογαριασμό Google. Από τώρα και στο εξής, η Google δεν θα σας ρωτήσει για τον κωδικό πρόσβασής σας ή για την επαλήθευση δύο βαθμών (2 FA) όταν συνδέεστε “. Όλα τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων μπορούμε να μετρήσουμε την Apple, Google ή Microsoft, συμφώνησαν να αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης από το Passkeys πριν από το 2024. Η εταιρεία Mountain View είναι επομένως η πρώτη που συμμετέχει σε αυτήν την επανάσταση που υπόσχεται να υιοθετηθεί πολύ γρήγορα από το ευρύ κοινό, τόσο πολύ Τα πικάντια είναι πρακτικά.

Τα πάσσαλα παραμένουν προαιρετικά, αλλά η Google σας συμβουλεύει να τα χρησιμοποιήσετε σήμερα

“Όταν έχετε προσθέσει ένα κλειδί στο λογαριασμό σας στο Google, θα αρχίσουμε να το ζητάμε όταν συνδεθείτε ή εκτελείτε ευαίσθητες ενέργειες στον λογαριασμό σας. Το ίδιο το κλειδί passky καταγράφεται στον υπολογιστή ή το smartphone σας, το οποίο θα σας ζητήσω μια βιομετρική ταυτοποίηση ή με κωδικό PIN Για να επιβεβαιώσετε ότι είναι πραγματικά εσείς. Τα βιομετρικά δεδομένα δεν μοιράζονται ποτέ με το Google ή με άλλο τρίτο μέρος – Η οθόνη κλειδώματος ξεκλειδώνει μόνο το πείραμα σε τοπικό επίπεδο »».

Παρά τις ιδιότητές τους, Τα κλειδί δεν είναι ακόμη συμβατά με όλες τις συσκευές. Επομένως, δεν είστε υποχρεωμένοι να τους υιοθετήσετε αμέσως. Επιπλέον, αυτή η τεχνολογία δεν αποτελεί 100 % εγγύηση εναντίον χάκερ ή άλλου κακόβουλου ατόμου. Εάν χάσετε τη συσκευή σας ή εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο της συσκευής σας, το Google σας προτείνει έντονα Ανακαλέσετε το κλειδί στο PassKey στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Google.

  • Μοιραστείτε μετοχή ->
  • Tweeter
  • Μερίδιο
  • Αποστολή σε έναν φίλο

Χάρη στο “Passkeys”, η Google υπογράφει την “Έναρξη του Τέλος των Κωδών”

Google

σκούρο

Σύνδεση στον λογαριασμό σας στο Google χωρίς κωδικό πρόσβασης ή επαλήθευση σε δύο βήματα, είναι πλέον δυνατή από αυτή την Τετάρτη 3 Μαΐου. Η μέθοδος (“passkey” ή κλειδί πρόσβασης) βασίζεται στο πρότυπο “fido”.

Θα ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς κωδικούς πρόσβασης ? Αυτό είναι που η Google Tends, η οποία, σε αυτήν την ημέρα του παγκόσμιου κωδικού πρόσβασης, ανακοινώνει ότι αυτή η επιθυμία θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα. Σε ένα άρθρο blog που δημοσιεύθηκε αυτή την Τετάρτη 3 Μαΐου, ο ψηφιακός γίγαντας εξηγεί ότι άρχισε να αναπτύσσει τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας χωρίς κωδικούς πρόσβασης, που ονομάζεται “passkey” ή πρόσβαση στο κλειδί στα γαλλικά. Οι εταιρείες τεχνολογίας συζητούν αυτό το σύστημα ελέγχου ταυτότητας για μήνες που σας επιτρέπουν Συνδεθείτε στους λογαριασμούς σας με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, η Google, η Apple και η Microsoft ανέφεραν ότι εργάζονται για να υιοθετήσουν μια μέθοδο καθολικής σύνδεσης με βάση το πρότυπο “Fido”. Αυτή είναι μια διαδικασία που σας επιτρέπει να πιστοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας σε όλες τις συμβατές εφαρμογές και υπηρεσίες. Τα πλεονεκτήματά του ? Πρώτον, δεν υπάρχουν πλέον κωδικοί πρόσβασης που πρέπει να θυμάστε. Αλλά πάνω απ ‘όλα, η ασφάλεια και η αντίσταση στις επιθέσεις από το phishing ενισχύονται σε μεγάλο βαθμό. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο ασφαλής από τον έλεγχο ταυτότητας SMS, ο οποίος μπορεί εύκολα να εκτραπεί.

Ένα ιδιωτικό κλειδί και ένα δημόσιο κλειδί

Πώς λειτουργεί ? Τα κλειδιά επιτρέπουν στους χρήστες να συνδεθούν με το λογαριασμό τους στο Google χρησιμοποιώντας το δακτυλικό αποτύπωμα, την αναγνώριση προσώπου ή τον κωδικό PIN. Πρώτο βήμα: Πρέπει πρώτα να διαμορφώσετε αυτήν τη μέθοδο και Επιλέξτε ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας σε έναν “έλεγχο ταυτότητας” όπως το smartphone του ή ένα πρόγραμμα περιήγησης. Πλεονέκτημα, λειτουργεί τόσο σε ένα smartphone Android ως iPhone, Mac ή PC με Windows Hello. Συγκεκριμένα δημιουργείται ένα ζευγάρι κρυπτογραφημένα πλήκτρα. Το πρώτο, ιδιωτικό, θα αποθηκευτεί απευθείας στην τοπική σας συσκευή. Το δεύτερο, δημόσιο, θα αποθηκευτεί από τον πάροχο υπηρεσιών και θα συνδεθεί με τον λογαριασμό σας.

Υπάρχουν επομένως δύο επίπεδα ασφάλειας χωρίς να είναι απαραίτητος ο κωδικός πρόσβασης. Μόλις γίνει αυτό το βήμα, ο πιστοποιητής FIDO θα ξεκλειδωθεί όταν μοιράζεστε αυτό το σύστημα στο smartphone ή τον υπολογιστή σας – θα αρκεί να χρησιμοποιήσετε την αναγνώριση του προσώπου ή το δακτυλικό αποτύπωμα για να αποκτήσετε πρόσβαση στην αίτηση εφαρμογής ή υπηρεσίας.

Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας, μπορείτε να ανακαλέσετε το πέρασμα

Στον ιστότοπό της, η Google εξηγεί βήμα προς βήμα πώς να δημιουργήσετε το κλειδί ή να αποκτήσετε πρόσβαση στο κλειδί στα γαλλικά. Απλώς μεταβείτε στον λογαριασμό σας στο Gmail για παράδειγμα και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας μια συνηθισμένη μέθοδο. Μόλις στο λογαριασμό σας, μεταβείτε στις ρυθμίσεις ασφαλείας σας, στη συνέχεια στην καρτέλα ” Πώς να συνδεθείτε στο Google »». Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο πλήκτρο PassKey ή σε πλήκτρο πρόσβασης και να ακολουθήσετε τη διαδικασία.

Τελικά, ένας χρήστης μπορεί να συνδεθεί με τις υπηρεσίες της Google σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών προγραμμάτων περιήγησης και λειτουργικών συστημάτων. Αυτή η τεχνολογία πρέπει ακόμα να υιοθετηθεί από όλες τις μεγάλες ομάδες τεχνολογίας. Η Apple είπε ήδη τον περασμένο Σεπτέμβριο να αναλάβει την ευθύνη για το Passkeys στο iOS 16. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης παρόμοια εφαρμογή. Πρέπει να ακολουθήσουν άλλες σημαντικές παροχές υπηρεσιών και πλατφόρμας.

Και αν χάσετε το smartphone σας, ή αν το πετάτε, είναι δυνατόν να ανακαλέσετε το πέρασμα σας. Μην πανικοβληθείτε εάν δεν θέλετε να υιοθετήσετε αυτό το σύστημα ελέγχου ταυτότητας: Οι υπάρχουσες μεθόδους σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού πρόσβασης, θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε περίπτωση που το χρειάζεστε. Το τελευταίο παραμένει απαραίτητο όταν χρησιμοποιείτε συσκευές που δεν υποστηρίζουν ακόμα τα passkeys, καθορίζει το Google. Το τέλος της εποχής του κωδικού πρόσβασης δεν έχει ακόμη χτυπήσει, αλλά … πλησιάζουμε.