Dott, ασβέστη, ποδήλατα βαθμίδας και σκούτερ | Γεια σας Ratp, Dott Electric Bike Test: Ελευθερία χωρίς άνεση – CleanRider

Dott Electric Bike Test: Ελευθερία χωρίς άνεση

Μετά από ψηφοφορία που διοργανώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, το Δημαρχείο του Παρισιού αποφάσισε να απαγορεύσει τα σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης στο Παρίσι από την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Τα αναφερόμενα ποδήλατα δεν είναι a priori επηρεάζονται, ούτε προσωπικά ηλεκτρικά σκούτερ. Έτσι έχετε μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023 για να απολαύσετε τα σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης στο Παρίσι.

Ποδήλατα και σκούτερ

Η εφαρμογή RATP Hello σας επιτρέπει να εντοπίσετε και να νοικιάσετε ένα σκούτερ ή ένα ποδήλατο Dott, Lime και Tier Self -Service. Πρόσβαση σε χιλιάδες ποδήλατα και σκούτερ διαθέσιμα μέρα και νύχτα στο Παρίσι και στο île-de-france, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε διάφορες εφαρμογές !

Πόσο είναι ένας ταξιδιώτης ή ένα ταξίδι scooter service ?

Η τιμή μιας διαδρομής σε σκούτερ ή ποδήλατο με τους συνεργάτες μας περιλαμβάνει:

 • σταθερό κόστος για την απελευθέρωση του οχήματος € 1
 • Μια τιμή ανά λεπτό ενός ταξιδιού μέγιστο 0,25 €/λεπτό.

Μπορεί να ισχύουν ελάχιστο κόστος και προωθήσεις. Οι ακριβείς τιμές εμφανίζονται όταν σαρώνετε τον κωδικό QR του οχήματος. Μόλις τελειώσετε το ταξίδι σας, το κόστος στρογγυλεύεται μέχρι το πάνω λεπτό.

Καλό να ξέρω : Όταν ξεκινάτε ένα ταξίδι, το σύστημα διατηρεί σταθερό ποσό € 9, που ονομάζεται επίσης προ-εξουσιοδότηση. Είναι λίγο σαν μια τραπεζική κατάθεση: Αυτό επιτρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετά χρήματα στη μέθοδο πληρωμής σας για να προσαρμόσετε το ταξίδι σας. Μόλις τελειώσει το ταξίδι, ακυρώσαμε αυτήν την προ-εξουσιοδοτημένη. Σημειώστε ότι η διαθεσιμότητα αυτού του ποσού μπορεί, ανάλογα με την τράπεζά σας, απαιτεί λίγες μέρες. Εάν έχετε αμφιβολίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί της για να ζητήσετε επιβεβαίωση.

Ένα ποδήλατο σε ασβέστη αυτοεξυπηρέτησης

© ασβέστη

Πώς να νοικιάσετε ένα ποδήλατο ή σκούτερ ?

Για να νοικιάσετε ένα σκούτερ ή ένα ποδήλατο με την εφαρμογή Hello RATP, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο !

 • Εντοπίστε ένα όχημα είτε από την κάρτα εφαρμογής είτε από το αποτέλεσμα μιας αναζήτησης διαδρομής
 • Μόλις δίπλα στο όχημα, πατήστε το κουμπί “Σαρωτής για να ξεκλειδώσετε”, στη συνέχεια, σαρώστε τον κωδικό QR του οχήματος
 • Αποδεχτείτε τους γενικούς όρους πώλησης του Bonjour RATP και του σχετικού με το σκούτερ ή του ποδηλάτου
 • Επιβεβαιώστε την πληρωμή. Ορίστε !

Εάν αυτό είναι το πρώτο σας ταξίδι με το Bonjour RATP, θα χρειαστείτε:

 • Να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας πελάτη bonjour ratp ή να δημιουργήσετε ένα
 • Ενεργοποιήστε την κάμερα για να σαρώσετε τον κώδικα QR (εάν η ενεργοποίηση της κάμερας δεν λειτουργεί, εάν αρνηθείτε να δώσετε πρόσβαση σε αυτήν ή εάν η κάμερα δεν αποκρυπτογραφεί τον κώδικα QR, μπορείτε να εισαγάγετε χειροκίνητα τον κωδικό QR)
 • ενεργοποιήστε τη γεωγραφική θέση για στάθμευση
 • Έχετε μια κάρτα πληρωμής, την οποία μπορείτε αν θέλετε να εγγραφείτε για τις επόμενες ώρες.

Εάν η εφαρμογή εμφανίσει ένα σφάλμα, είναι πιθανότατα:

 • Πρόβλημα οχήματος: Δοκιμάστε ξανά με άλλο όχημα κοντά.
 • Μέθοδος πληρωμής που λείπει: Εισαγάγετε πληροφορίες από την τραπεζική σας κάρτα.
 • μιας αποτυχίας πριν από την εξουσιοδότηση: Το υπόλοιπο του λογαριασμού που σχετίζεται με τη χρήση της κάρτας δεν επαρκεί δεν αρκεί, αλλάξτε την κάρτα πληρωμής.

Πώς να νοικιάσετε ένα ποδήλατο ή σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης; - Σχέδιο

© Dott

Ποδηλασία και συμβουλές κυκλοφορίας σκούτερ

Για να τρέξετε με ασφάλεια, ακολουθήστε τις συμβουλές μας !

 • Να είναι 18 ετών και άνω?
 • Μην οδηγείτε από περισσότερα από ένα άτομα ανά όχημα
 • Μείνετε συγκεντρωμένοι – μην φοράτε ακουστικά, μην συμβουλευτείτε το τηλέφωνό σας και δεν κάνετε τίποτα άλλο που να μπορεί να αποσπάσει τη συμπεριφορά μας
 • Σεβαστείτε τους τοπικούς κανόνες κυκλοφορίας και τις υψηλές απαιτήσεις κυκλοφορίας και δίνουν προσοχή σε άλλα οχήματα και πεζούς
 • Ποτέ μην κυλήσετε ή παρκάρετε στα πεζοδρόμια για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των πεζών
 • Οδήγηση σε διαδρομές κύκλου ή πράσινες διαδρομές όταν υπάρχουν αν όχι στους δρόμους των οποίων η μέγιστη εξουσιοδοτημένη ταχύτητα είναι μικρότερη ή ίση με 50 km/h
 • Μην κυλήσετε μετά το ποτό
 • Φορούν ανακλαστικό εξοπλισμό κατά την οδήγηση τη νύχτα και με χαμηλή ορατότητα (για παράδειγμα σε περίπτωση ομίχλης)
 • Μην ξεχάσετε να φορέσετε κράνος. Ακόμη και αν δεν είναι υποχρεωτικό σε ορισμένες χώρες, είναι παντού ένα βασικό μέτρο ασφάλειας. Λάβετε υπόψη ότι δεν είστε ασφαλισμένοι ενάντια στο τραύμα του κεφαλιού εάν δεν φοράτε κράνος
 • Πάρκο σύμφωνα με τους κανόνες στάθμευσης που ισχύουν στην πόλη.

Ως υπενθύμιση, η μη συμμόρφωση με τους κανόνες κυκλοφορίας είναι υπεύθυνος για πρόστιμο 135 ευρώ.

Σκούτερ βαθμίδας μπροστά από το μέρος de la république στο Παρίσι

© Tier

Συχνές ερωτήσεις

Απαγορεύονται τα ηλεκτρικά σκούτερ στο Παρίσι ?

Μετά από ψηφοφορία που διοργανώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, το Δημαρχείο του Παρισιού αποφάσισε να απαγορεύσει τα σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης στο Παρίσι από την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Τα αναφερόμενα ποδήλατα δεν είναι a priori επηρεάζονται, ούτε προσωπικά ηλεκτρικά σκούτερ. Έτσι έχετε μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023 για να απολαύσετε τα σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης στο Παρίσι.

Πρέπει να είστε ηλικίας για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκούτερ ή ποδήλατο αυτοεξυπηρέτησης ?

Στο Παρίσι, πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για να έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε ένα σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης. Αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει για τα ποδήλατα Self -Service.

Dott Electric Bike Test: Ελευθερία χωρίς άνεση

Dott Electric Bike Test: Ελευθερία χωρίς άνεση

Μεταξύ των σημαντικότερων παικτών σε κοινά σκούτερ, ο Dott εγκαινιάζει το δικό του ηλεκτρικό ποδήλατο ελεύθερης ροής στο Παρίσι. Έχουμε δοκιμάσει αυτόν τον νέο ανταγωνιστή των ποδηλάτων ασβέστη, μια ιδιαίτερα αποτελεσματική λύση στις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας.

Κορεσμός των δρόμων που περιορίζει τις κινήσεις των μηχανοκίνητων δύο οχημάτων, οι δημόσιες συγκοινωνίες που δεν ευνοούν την κοινωνική απομάκρυνση: ακόμη περισσότερο από το σκούτερ, λιγότερο σίγουρο και εύκολο, το ηλεκτρικό ποδήλατο παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέσο μεταφοράς στην πρωτεύουσα. Αλλά δεν θέλουν όλοι να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, όταν είναι μια περιστασιακή χρήση. Αυτό είναι όπου έρχονται οι λύσεις κοινής χρήσης, με ηθοποιούς όπως η Velib και οι σταθεροί σταθμοί της και, για ελεύθερη ροή (χωρίς σταθερό σημείο), ο Lime συνδέεται τώρα με το Dott με ένα νέο μοντέλο ποδηλάτου που δοκιμάσαμε.

Ξεκίνησε στο Παρίσι με ένα πρώτο σαλόνι 300 ποδηλάτων τον περασμένο Οκτώβριο, ο Dott σχεδιάζει να ενισχύσει την υπηρεσία του με περίπου 3.000 ηλεκτρικά ποδήλατα στους δρόμους της πρωτεύουσας. Με το VAES σύντομα διαθέσιμο στη Ρώμη, το Μιλάνο, τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, το εμπορικό σήμα θέλει να αναπτύξει ένα στόλο περίπου 10.000 ηλεκτρικών ποδηλάτων συνολικά στην Ευρώπη, των οποίων η συντήρηση θα γίνει από τους ίδιους μηχανικούς, περιπολίες και διαχειριστές στόλου ως σκούτερ της μάρκας.

Στο Παρίσι, χωρίζονται μεταξύ των μικτών θέσεων μικρο-κινητικότητας για ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ και τις 6.300 τοποθεσίες που προορίζονται για ποδήλατα. Η εφαρμογή Dott καθιστά δυνατή την τοποθέτηση των διαθέσιμων ποδηλάτων, ή ακόμα και να τα κάνετε να κουδουνίζουν αν δεν τα βλέπετε σε ένα πλήρες πάρκινγκ ποδηλάτων. Απλά πρέπει να σαρώσετε τον κώδικα QR για να προσδιορίσετε το ποδήλατο στην εφαρμογή και να το ξεκλειδώσετε για να μεταβείτε στο τιμόνι σας. Μια υπηρεσία που θα πρέπει σύντομα να είναι διαθέσιμη και μέσω της εφαρμογής Freenow, η οποία συσσωματώνει διαφορετικές λύσεις κινητικότητας. Οι τιμές είναι οι ίδιες με αυτές των σκούτερ, με έκδοση € 1 + 0,23 ευρώ ανά λεπτό, την ίδια τιμή με τα ποδήλατα ασβέστη, τον μεγάλο ανταγωνιστή, αλλά πολύ περισσότερο από το ηλεκτρικό velib, σίγουρα συνδέονται με σταθερούς ακροδέκτες. Διαφορετικά πακέτα, ωστόσο, χαμηλότερο κόστος για επιμελείς χρήστες.

Ξύλιμα ελαστικά

Τα ποδήλατα Dott αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους με το λαμπερό μπλε χρώμα τους που έρχεται σε αντίθεση με τα 26 -ιντσών Red Stick Rims. Ένα μηχάνημα ενός μεγάλου προτύπου που μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακό, σκαρφαλωμένο στο κεντρικό του δεκανίκι σαν σκούτερ και βαρύ με τις δύο εναλλάξιμες μπαταρίες που επιτρέπουν μια σειρά 60 χλμ. Ευτυχώς, η εργονομική σέλα προσαρμόζεται σε αναταραχή και η θέση οδήγησης είναι ευχάριστη. Ένα πρακτικό μπροστινό καλάθι σάς επιτρέπει να μεταφέρετε μια τσάντα με σίγουρο τρόπο. Από τους πρώτους γύρους, εκτιμούμε την αποτελεσματικότητα της βοήθειας μόλις περάσει το πρώτο δευτερόλεπτο πριν ξεκινήσει. Μια μεμονωμένη ταχύτητα είναι στο πρόγραμμα και, ακόμη και στο πιάτο, είναι μερικές φορές δύσκολο να υπερβεί τα 20 km/h χωρίς πεντάλ με την παροχή λίγο περισσότερη προσπάθεια από ό, τι με άλλους. Στις νευρώσεις, ο μεγάλος πολλαπλασιασμός επιτρέπει ακόμη λιγότερο εύκολα να διατηρήσει την ταχύτητά του, ζημιά.

Το ισχυρό μηχάνημα θα μπορούσε να είναι άνετο εάν δεν υπέφερε από ένα σημαντικό ελάττωμα: οι σχεδιαστές του επέλεξαν πλήρη ελαστικά τα οποία, σίγουρα, αποφεύγουν οποιαδήποτε παρακέντηση, αλλά δεν αποζημιώσουν το πίσω μέρος του χρήστη. Για άνεση έξω από τα καλύμματα τύπου μπιλιάρδου, θα επιστρέψουμε και γίνεται ειλικρινά αφόρητη στις λιθόστρωτες και τις υποβαθμισμένες επικαλύψεις. Το φρενάρισμα που παρέχεται από δύο τύμπανα είναι μέση ισχύς, αλλά επαρκής. Ευτυχώς, εάν είναι απαραίτητο, παραμένει το Super Bell με υψηλή ισχύ ενσωματωμένη στη δεξιά λαβή στο τιμόνι.

Έτσι, εδώ είναι μια νέα γρήγορη και αποτελεσματική λύση για να διασχίσει την πόλη με ένα ισχυρό ποδήλατο, ευχάριστο αλλά ειλικρινά στερείται άνεσης.

Δοκιμή ηλεκτρικού ποδηλάτου Dott: Ο ισολογισμός

Μας άρεσε Μας άρεσε λιγότερο
Ευχάριστο για οδήγηση
Σχεδίαση costaude
Εύκολη ρύθμιση της σέλας
Απότομη άνεση
Υψηλή τιμή
Μέση πέδηση

Καλά ηλεκτρικά ποδήλατα