Παρακολούθηση καταναλωτών Bouygues, Εξυπηρέτηση πελατών πορτοκαλιού. Όλοι οι αριθμοί!, Ακολουθήστε την κατανάλωση μιας γραμμής κινητής τηλεφωνίας – Βοήθεια Πελατών Επιχειρήσεων

Ακολουθήστε την κατανάλωση μιας κινητής τηλεφωνίας

Contents

Από τον δείκτη Εκδηλώσεις , Συμβουλευτείτε τις ειδοποιήσεις, τις κυκλοφορίες και την αγορά ιστορικού των επαναφορτίσεών σας.

Αριθμός εξυπηρέτησης πελατών, Διεύθυνση χειριστών και παρακολούθηση της κατανάλωσης

Με το Edcom, είναι ένα αεράκι για να βρείτε ένα όχι πολύ ακριβό πακέτο ! Και αν χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον χειριστή σας, έχουμε συγκεντρώσει για όλες τις διευθύνσεις, τους αριθμούς εξυπηρέτησης πελατών και την παρακολούθηση της κατανάλωσης .

Διευθύνσεις, υπηρεσίες πελατών και παρακολούθηση των καταναλωτών

Στοιχεία επικοινωνίας του φορέα εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας Πορτοκαλί:

– Διεύθυνση: Εξυπηρέτηση πελατών Orange Mobile – 33732 Bordeaux Cedex 9
– Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία Orange Mobile από το κινητό σας, δημιουργώντας το 740 (Δωρεάν υπηρεσία και κλήση), από μια πορτοκαλί σταθερή γραμμή ή άλλο χειριστή, συνθέτοντας 0800 100.740 (δωρεάν υπηρεσία και κλήση) και τελικά από το εξωτερικό, συνθέτοντας 00 33 800 100 740. Ο Orange Operator είναι επίσης προσβάσιμος 3900. Αυτός ο αριθμός σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στην εξυπηρέτηση πελατών για όλες τις προσφορές πορτοκαλί από ένα κινητό ή σταθερό που χρησιμοποιείται από τη Μητροπολιτική Γαλλία και τις περιοχές της Ευρώπης, του DOM και της Ελβετίας/Andorra. Η υπηρεσία είναι δωρεάν και η κλήση είναι με κόστος κανονικής επικοινωνίας ανάλογα με την προσφορά που πραγματοποιείται ή αφιερωμένη στη συσκευασία.
– Ακολουθήστε την κατανάλωση -up: #123#

Στοιχεία επικοινωνίας του φορέα εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας SFR (Altice):

– Διεύθυνση: Εξυπηρέτηση πελατών SFR – TSA 91121 – 57757 Metz Cedex 9
– Για να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών SFR, συνθέστε το 1023 Από το κινητό σας ή ένα σταθερό (δωρεάν χρόνος αναμονής τότε τιμή κανονικής κλήσης).
– Ακολουθήστε την κατανάλωση -up: 950

Στοιχεία επικοινωνίας του φορέα εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας Bouygues Telecom (και B & You):

– Διεύθυνση: Υπηρεσία πελατών Bouygues Telecom – 60436 Noailles Cedex
– Για να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών Bouygues Telecom, καλέστε το 1064 Από σταθερή θέση (κλήσεις που χρεώνονται ανάλογα με τον τύπο του χειριστή, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου αναμονής) ή ενός κινητού από άλλο χειριστή, το 614 Από ένα κινητό Bouygues Telecom (ελεύθερος χρόνος αναμονής και μετά την επικοινωνία που αφαιρείται από το πακέτο) ή το +33 660 614 614 Από το εξωτερικό (τιμή κλήσης προς τη Γαλλία ή τον διακομιστή φωνής διαθέσιμο 7 ημέρες την εβδομάδα – 24 ώρες την ημέρα). Για πελάτες καρτών, καλέστε το 634 από το κινητό σας ή το 1034 από μια σταθερή γραμμή.
– Ακολουθήστε την κατανάλωση -up: 680

Λεπτομέρειες επικοινωνίας χειριστή Δωρεάν κινητό:

– Διεύθυνση: Δωρεάν πακέτο κινητής τηλεφωνίας – 75371 Paris Cedex 08
– Για να επικοινωνήσετε με τη δωρεάν εξυπηρέτηση πελατών κινητής τηλεφωνίας, εάν έχετε ήδη εγγραφεί, μπορείτε να συνθέσετε το 3244 (περιλαμβάνεται στο πακέτο) και από το εξωτερικό το
+33 1 78 56 95 60 .
– Παρακολούθηση συνθέσεων: Πρόσβαση στο χώρο των συνδρομητών

Λεπτομέρειες επικοινωνίας χειριστή NRJ Mobile:

– Διεύθυνση: Εξυπηρέτηση πελατών NRJ – 46 Rue Jules Méline – 53098 Laval Cedex 9
– Διεύθυνση υπηρεσίας καταναλωτών (για προσφυγές): NRJ Mobile – Consumer Service – TSA 42002 – 75087 Paris Cedex 02

– Για να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών, από ένα κινητό κινητό τηλέφωνο NRJ, συνθέτουν το 675 200 (τιμή κανονικής κλήσης), από ένα σταθερό τηλέφωνο, το 0 969 360 200 (καλέστε να μην επιβαρυνθεί).
– Κατανάλωση ακολουθήστε -up: *144# ή 222

Λεπτομέρειες επικοινωνίας χειριστή Κινητή δημοσίευση:

– Διεύθυνση: Εξυπηρέτηση πελατών LA Poste Mobile – TSA 16759 – 95905 Cergy -Pontoise Cedex 9
Για να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση εξυπηρέτησης πελατών, καλέστε το 0970 808 660 από σταθερή θέση (τιμή τοπικής επικοινωνίας στην ηπειρωτική Γαλλία) και το 904 Από τη γραμμή σας LA Poste Mobile (Δωρεάν χρόνος αναμονής τότε τιμή μιας μητροπολιτικής κλήσης).
– Παρακολούθηση καταναλωτών: 954 (συσκευασία του πακέτου)

Λεπτομέρειες επικοινωνίας χειριστή Coriolis:

– Διεύθυνση: Εξυπηρέτηση πελατών Coriolis Telecom – TSA 21986 – 92894 Nanterre Cedex 9
– Για να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών Coriolis, καλέστε το 901 Από το κινητό σας (η κλήση αφαιρείται από το πακέτο σας) ή σε 0969 321 040 Από σταθερό τηλέφωνο στην ηπειρωτική Γαλλία (κόστος τοπικής κλήσης από σταθερή θέση στην ηπειρωτική Γαλλία).
– Παρακολούθηση καταναλωτών: 951 (συσκευασία του πακέτου)

Λεπτομέρειες επικοινωνίας χειριστή Pricetel:

– Διεύθυνση: Εξυπηρέτηση πελατών Pricetel – 89515 Veron Cedex
– Μπορείτε να φτάσετε στο Pricetel Pricetel Pricetel στο τηλέφωνο 0970 808 300 (καλέστε να μην επιβαρυνθεί).
– Κατανάλωση Ακολουθήστε -up: 999

Λεπτομέρειες επικοινωνίας χειριστή Auchan Telecom:

– Διεύθυνση: Εξυπηρέτηση πελατών Auchan Telecom – 46 Rue Jules Méline – 53098 Laval Cedex 9
– Διεύθυνση υπηρεσίας καταναλωτών (για προσφυγές): Auchan Telecom – Υπηρεσία καταναλωτών – TSA 42002 – 75087 Paris Cedex 02
– Για να φτάσετε στην εξυπηρέτηση πελατών Auchan Telecom, καλέστε το 200 Δεδομένου ότι ο φορητός υπολογιστής σας Auchan Telecom (1ο ελεύθερο λεπτό, στη συνέχεια, η κλήση αφιερώνεται από το πακέτο) και από μια σταθερή θέση, το 0 969 360 200 (καλέστε να μην επιβαρυνθεί). Για τους πελάτες της Auchan Telecom πριν από τις 4 Νοεμβρίου 2013, ο αριθμός για την επίτευξη της εξυπηρέτησης πελατών είναι 5500 από φορητό υπολογιστή Auchan Telecom ή 0980 985 500 από σταθερή θέση.
– Conso Παρακολούθηση: 700 για πακέτα κινητής τηλεφωνίας πελάτες ή 950 για προπληρωμένες κάρτες πελάτες.

Λεπτομέρειες επικοινωνίας χειριστή Κινητής προϋπολογισμού:

– Διεύθυνση: Προϋπολογισμός για την εξυπηρέτηση πελατών – CS 40900 – 34 965 Montpellier Cedex 2
– Παρακολούθηση Conso: Αποστολή “Κατανάλωση” από SMS στο 0601593603

Red-40GB-21-09-23-Bannière Actu

Ακολουθήστε όλα τα νέα Edcom στο ειδήσεις Google !

Αυτές οι συμβουλές είναι χρήσιμες ?
Θυμηθείτε να τα μοιραστείτε !

Μοιραστείτε την προσφορά με τους αγαπημένους σας κάνοντας κλικ εδώ

Τα τελευταία σας σχόλια

SFR μου έκοψε τη γραμμή του φορητού υπολογιστή μου, εγκαταστάθηκα με έλεγχο · αλλά ήταν αστειεύομαι ότι ήμουν στο Virgine, δεν είχα κανένα πρόβλημα, έμεινε στο SFR, έπειτα κόκκινο από, χωρίς τη γνώμη μου, αφού έχω μόνο προβλήματα

Το Red de SFR δεν θέλει να μου δώσει τη φορητότητα των σταθερών μου
Lionrouge44 στις 03-03-2017
Θέλω να καταργήσω την εγγραφή του Illico Presto αυτού του χειριστή φάντασμα.
Starduberger στις 29-12-2016

Έχω SFR για αρκετά χρόνια, όχι ικανοποιημένος, πήρα δωρεάν και δεν υπάρχουν ανησυχίες !!εύκολη πρόσβαση !!Καλοσύνη, που ασχολείται με την υπηρεσία που πρέπει να παρέχεται και τα προβλήματα που επιλύονται αμέσως, αυτός ο χειριστής είναι ο πιο ικανοποιητικός !!Το συστήνω !!

Virgin Mobile αδύνατο να τα έχετε, και όταν ρωτήθηκε γιατί τιμολογεί μήνες ήδη προσαρμόστε, κλείνουν είναι ένας χειριστής ανύπαρκτος

Chantal38260 στις 16-08-2016

Γεια σας, είχα συνδρομή με 12 μήνες δέσμευση για s.φά.R, έχοντας μετακομίσει έξω από το τμήμα για να ζήσει με τον σύντροφό μου που έχει επίσης ένα κουτί s.φά.Απαιτούν ένα αστρονομικό ποσό για να τερματίσει μια συνδρομή που δεν χρειάζομαι πλέον. Επιπλέον, και οι δύο έχουμε ένα φορητό υπολογιστή στο σπίτι, ώστε να επωφεληθούμε από το πλεονέκτημα πολλαπλών συσκευασιών στη γραμμή του συντρόφου μου. Τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να με αφήσουν μόνοι. Αρνούμαι να πληρώσω μια συνδρομή ενός κουτιού που θα παραμείνει σε ένα ντουλάπι, έχω δικαιώματα να διεκδικήσω ακόμη και με ένα δικαστήριο, αν είναι απαραίτητο, είμαι άκυρος και λαμβάνω υπόψη τους πόρους μου, έχω το δικαίωμα χρησιμοποιώντας νομική βοήθεια, οπότε δεν θα το κάνει μου κόστισε μια δεκάρα της τσέπης μου, δεν έχω τίποτα να χάσω. Σας ευχαριστώ που μου απαντήσατε και καλή μέρα.

Ο Bouygues και η τηλεφωνική του παρενόχληση, ενώ δεν είμαι πελάτης. ξαφνικά δεν διακινδυνεύει 🙁

Carole60120 στις 15-02-2016

Luma, όταν διάβασα τη δυσαρέσκειά σας, θα σκεφτώ αν θα λάβω τη συνδρομή στο σπίτι. Κανείς δεν απαντά. Και ξέρετε τι. Πριν από μια εβδομάδα και μισή, άφησα τον αριθμό τραπεζικού μου λογαριασμού κ.λπ. Και όταν τηλεφώνησα, μου είπαν ότι δεν υπήρχε ίχνος της παραγγελίας μου. Είναι τρομακτικό όταν βλέπω ότι έδωσα τον αριθμό της κάρτας μου με το κρυπτογράφημα. Γεια σας, γεια, κάποιος υπεύθυνος για την Virgin Mobile.

Carole60120 στις 15-02-2016

Ήθελα να πάρω το πακέτο Virgin Mobile στις 15.99 ευρώ/μήνα. Προσφορά που τελειώνει στις 02/15/2016. Έχουν περάσει δύο φορές ότι έδωσα τα δεδομένα του τραπεζικού μου λογαριασμού + κ.λπ. Δεν έχω ακόμα κάρτα SIM στο γραμματοκιβώτιο και όταν θέλω να φτάσω σε κάποιον, περιμένω αυτήν την ημέρα για παράδειγμα 40 λεπτά και κανείς. Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί περισσότερο, δεν μιλάω για το σταθερό σημείωμα που θα έχω. Θα προσπαθήσω να τα φτάσω επειδή υποτίθεται κανονικά επικοινωνήστε μαζί μου 48 ώρες μετά από όλες τις πληροφορίες μέσω τηλεφώνου, αλλά κανείς δεν μου θυμίζει. Μου δίνει να σκεφτώ στην πραγματικότητα. Νομίζω ότι δεν θα πάω σε αυτούς. Όχι ότι δεν ήθελα, αλλά επειδή φοβάται ότι κανείς δεν μου θυμίζει επιβεβαίωση της παραγγελίας μου?! Είμαι εντελώς χαμένος εκεί.

Το Virgin Mobile είναι ανδρείκελα, έμεινα στο τηλέφωνο για 30 λεπτά, δεν μου απάντησαν. Δεν είναι σωστές με τους πελάτες τους. Ψάχνω να τερματίσω τη σύμβασή μου για 2 μήνες καμία απάντηση στο ταχυδρομείο μου εκτός από μια προσφορά ένα νέο πακέτο που δεν θέλω. Θέλω να τερματίσω.

Οι τελευταίες κριτικές για το EDCOM (βλ. 108 Reviews Edcom)

Έχετε βρει την προσφορά ή τις πληροφορίες που χρειάζεστε? Μην διστάσετε να μας πείτε εάν είστε ικανοποιημένοι με τον ιστότοπό μας ή αν μπορούμε να βελτιώσουμε !

Ακολουθήστε την κατανάλωση μιας κινητής τηλεφωνίας

Ακολουθείτε την κατανάλωση κινητής τηλεφωνίας από την υπηρεσία Διαχείριση κινητών γραμμών (μενού Διαχείριση πάρκωνΟυσία.

Πρόσβαση στην παρακολούθηση της κατανάλωσης μιας κινητής τηλεφωνίας

Ψάχνετε και επιλέξτε τη γραμμή που θέλετε Ακολουθήστε την κατανάλωση.

εικόνα

Ακολουθήστε την κατανάλωση και τις ειδοποιήσεις

  1. Αποκτήστε πρόσβαση στη λεπτομέρεια της γραμμής και από τον δείκτη Πακέτο, Εμφανίζετε γρήγορα το ποσό της υπερβής.
  2. Κάντε κλικ στο Δείτε λεπτομέρειες Για να συμβουλευτείτε πιο συγκεκριμένα την υπέρβαση στη Γαλλία και το εξωτερικό.
  3. Από τη μικρογραφία Κινητό διαδίκτυο, Μπορείτε να αγοράσετε δεδομένα αντιδραστικά ξαναγεμίσματα.
  4. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το κινητό μπλοκάρισμα στο διαδίκτυο στο εξωτερικό, κάντε κλικ στο κουμπί Διαχειριστείτε την απόφραξη.

Για να ξέρεις : Για να εγγραφείτε στην επιλογή Ειδοποίησης για να προειδοποιήσετε σε περίπτωση υπερβολικής, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών σας.

εικόνα

Ακολουθώντας ένα OFF ORFEN

Από τον δείκτη Εκδηλώσεις , Συμβουλευτείτε τις ειδοποιήσεις, τις κυκλοφορίες και την αγορά ιστορικού των επαναφορτίσεών σας.

Μετά από ένα πακέτο, μπορείτε να διαχειριστείτε μπλοκαρίσματα δεδομένων στο εξωτερικό:

  • Αγοράστε διεθνή επαναφόρτιση
  • Συνεχίστε εκτός συσκευασίας με τιμολόγηση για χρήση
  • Σταματήστε το -πακέτο εμποδίζοντας την επικοινωνία.