Δοκιμή – Bose QC45 (Quietcomfort 45): Ένα καλό κράνος ήχου που στερείται λίγο τολμηρό – CNET France, Bose QC45 Test: πιθανώς το λιγότερο ενδιαφέρον για κράνη Bose

Bose Quietcomfort 45 Δοκιμή: Αναμφισβήτητα το λιγότερο ενδιαφέρον για τα κράνη Bose

Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι τα 700 ακουστικά και ο ήχος WH-1000XM4. Το 700 έχει έναν σαφέστερο και πιο φυσικό ήχο, ενώ η Sony έχει έναν πιο ισχυρό ήχο συνολικά, με πιο δυναμικό μπάσο και μια ευρύτερη σκηνή ήχου. Και τότε το QC45 δεν υποστηρίζει κανένα υψηλής ποιότητας κωδικοποιητή κιβωτίου ταχυτήτων, ούτε APTX, ούτε APTX HD, ούτε LHDC ή LDAC, που δεν του επιτρέπει να φτάσει στο επίπεδο των λεπτομερειών ενός WH-1000XM4. Είναι μόνο συμβατό με το SBC και το AAC.

Δοκιμή – Bose QC45 (QuietComfort 45): Ένα καλό κράνος ήχου που στερείται λίγο θάρρος

Δοκιμή - Bose QC45 (QuietComfort 45): Ένα καλό κράνος ήχου που στερείται λίγο θάρρος

Δεδομένης της εμπειρογνωμοσύνης του Bose στα πεδία των ενεργοποιημένων κρανίων μείωσης του θορύβου, το Quietcomfort 45 (350 €), διάδοχος του θρυλικού QC35 II, προφανώς αναμενόταν με ανυπομονησία. Αλλά τι πραγματικά αξίζει να συγκριθεί με Ακουστικά ακύρωσης θορύβου 700, ελαφρώς πιο ακριβό, και ειδικά στην εξαιρετική WH-1000XM4 της Sony που βρίσκεται σήμερα στην κορυφή Η κατάταξή μας για τα καλύτερα ασύρματα κράνη. Η απάντηση δεν είναι προφανής, ειδικά αν θεωρούμε ότι οι τιμές των ακουστικών 700 και WH-1000XM4 έχουν μειωθεί λίγο τώρα, βελτιώνοντας τον λόγο ποιότητας/τιμών τους.

Ένα σχέδιο πανομοιότυπο με το QC35 II, ή σχεδόν

Το QuietComfort 45, ή το QC45, έχει σχεδόν τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του, την έκδοση Quncomfort QC35 (QC35 II). Σύμφωνα με τον Bose, έχει τα ίδια ηχεία και τα κουμπιά είναι διατεταγμένα με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες αλλαγές. Πρώτον, η μετάβαση στο USB-C αντί του Micro-USB, η οποία απλοποιεί σημαντικά τη χρήση και βελτιώνει την επαναφόρτιση.

Επιπλέον, η διαμόρφωση του μικροφώνου είναι διαφορετική. Όχι μόνο τα μικρόφωνα μετακινήθηκαν στο κράνος, αλλά τώρα υπάρχει ένα επιπλέον εξωτερικό μικρόφωνο για τη λήψη φωνής. Το QC45 έχει συνολικά έξι μικρόφωνα, τέσσερα από τα οποία είναι με σχηματισμό δέσμης (beamforming) και χρησιμοποιούνται για τη φωνή.

Επιπλέον, η κάτω πλευρά του στεφάνου έχει ένα ομαλό φινίρισμα στη θέση του Alcantara που βρίσκεται στο QC35 II, γεγονός που διευκολύνει τον καθαρισμό. Τα μαξιλάρια δεν είναι πτυχωμένα και τα σκουλαρίκια έχουν υποβληθεί σε λεπτές τροποποιήσεις σχεδιασμού που γεμίζουν ορισμένα κενά και δίνουν στο κράνος μια σαφέστερη όψη.

Στα αριστερά, το QC45, στα δεξιά το QC35 II. Είναι πολύ παρόμοια, αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά, υπάρχουν κάποιες διαφορές σχεδιασμού και η θέση των μικροφώνων έχει αλλάξει

Με τα 238 γραμμάρια, το QC45 ζυγίζει μόνο 3 γραμμάρια περισσότερο από το QC35. Από την άλλη πλευρά, τα ακουστικά 700 είναι βαρύτερα (254 γραμμάρια). Πολλοί άνθρωποι εκτιμούν τα 700 ακουστικά, αλλά είμαστε ένας από εκείνους που βρίσκουν το σχεδιασμό του quietcomfort λίγο πιο άνετα.

Επιπλέον, οι πτυχές QC45 και οι πτυχές, ενώ το 700, το οποίο δεν έχει διπλή άρθρωση στην αψίδα του, είναι μόνο πτυσσόμενη επίπεδη. Το QC45 είναι αναμφισβήτητα το πιο άνετο κράνος Cround Aura στην αγορά, ακόμη και αν το Sony WH-1000XM4 είναι επίσης πολύ ευχάριστο να φορέσει. Το HP700 είναι λίγο λιγότερο άνετο από τα άλλα δύο, αλλά παραμένει ικανοποιητική σε αυτό το σημείο.

Όλα αυτά τα κράνη είναι κοντά από την άποψη της άνεσης και δεν έχουμε καμία σοβαρή καταδίκη σε κανένα από αυτά. Το QC45 έχει φυσικά σπυράκια, σε αντίθεση με τους αφαιρετικούς ελέγχους της Sony ή HP700. Δεν υπάρχει λοιπόν ο φόβος ότι οι έλεγχοι λειτουργούν λιγότερο καλά σε δροσερό καιρό.

Μείωση θορύβου: Η κορυφή της κορυφής

Σύμφωνα με τον Bose, η ενεργή μείωση του θορύβου (RBA) είναι πλέον καλύτερα μειωμένη ” ανεπιθύμητοι ήχοι στις μέσες συχνότητες “Ότι βρίσκουμε” Γενικά σε τρένα, γραφεία και καφετέριες »». Αυτές είναι κυρίως ανθρώπινες φωνές.

Κρίνοντας από τις δοκιμές μας στο δρόμο, αυτό το RBA μπορεί να είναι το καλύτερο της στιγμής. Δοκιμάσαμε επίσης τις δυνατότητες μείωσης του θορύβου με ένα κλιματιστικό σε ένα διαμέρισμα και το QC45 έχει σχεδόν πλήρως πνιγεί τον ήχο. Τα WH-1000XM4 και τα 700 ακουστικά είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικά σε αυτόν τον τομέα (η Sony εξακολουθεί να έχει το πλεονέκτημα έναντι των 700), αλλά το QC45 έχει πάρει μια μικρή πρόοδο.

Επιπλέον, κερδίζει επίσης έναν τρόπο αφύπνισης που επιτρέπει να ακούει τον έξω κόσμο, όπως ο τρόπος διαφάνειας του AirPods Pro και πολλά κράνη, συμπεριλαμβανομένων 700 ακουστικών και WH-1000XM4. Στην πραγματικότητα είναι μια ουσιαστική λειτουργία αυτές τις μέρες που δεν είχε τον προκάτοχό του. Ο ήχος είναι πολύ φυσικός, αλλά δεν φτάνει στο επίπεδο του τρόπου διαφάνειας του AirPods Pro.

Για το RBA, δίνουμε στο QC45 ένα μικρό πλεονέκτημα στα 700 ακουστικά και το WH-1000XM4. Τούτου λεχθέντος, δεν μπορούμε να προσαρμόσουμε το επίπεδο μείωσης του θορύβου όπως σε αυτά τα δύο μοντέλα, τα οποία προσφέρουν ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο λειτουργιών, ιδιαίτερα τη Sony, η οποία έχει έναν αισθητήρα ανίχνευσης λιμένων που βάζει μουσική όταν αφαιρέσουμε το κράνος και την εκκίνηση όταν το επιστρέφει στη θέση του.

Πολύ καλό για κλήσεις χωρίς χέρια

Χάρη στα πρόσθετα μικρόφωνα και την τοποθεσία τους, οι επιδόσεις για κλήσεις χωρίς χέρια έχουν βελτιωθεί σημαντικά, με καλύτερη μείωση του θορύβου κατά τη διάρκεια συνομιλιών. Κάναμε κλήσεις με το QC45, το 700 κράνος και το Sony WH-1000XM4 στο δρόμο και τα δύο μοντέλα Bose είχαν καλύτερη μείωση θορύβου από τη Sony. Επιπλέον, οι συνομιλητές μας διαπίστωσαν ότι η φωνή μας ήταν ελαφρώς καθαρότερη με το Bose.

Με το QC45, όταν δεν μιλήσαμε, οι συνομιλητές μας άκουγαν σχεδόν κανένα θόρυβο φόντου, ακόμη και όταν πέρασαν τα αυτοκίνητα. Όπως το WH-1000XM4, το QC45 έχει πολλαπλάσιο Bluetooth. Αυτό σημαίνει ότι το κράνος μπορεί να συνδυαστεί ταυτόχρονα με δύο συσκευές. Για παράδειγμα, με ένα smartphone και έναν υπολογιστή, όταν μια κλήση φτάνει στο τηλέφωνο, ο ήχος κάνει αυτόματα από τον υπολογιστή στο κινητό για να λάβει την κλήση. Τα κράνη είναι συμβατά Bluetooth 5.1.

Ποιότητα ήχου: Παρόμοια, αλλά όχι πανομοιότυπα, στο QC35 II

Ο ήχος του QC45 είναι παρόμοιος με αυτόν του προκάτοχού τους και οι ομιλητές είναι προφανώς οι ίδιοι. Αλλά κάθε φορά που κάνετε αλλαγές στο σχέδιο, ακόμη και λεπτό, ή προσθέστε ένα νέο τσιπ για την επεξεργασία του ηχητικού σήματος, αυτό μπορεί να αλλάξει τον ήχο. Σε αυτή την περίπτωση, διαπιστώσαμε ότι το QC45 προσέφερε λίγο περισσότερη σαφήνεια και ορισμό του μπάσου, αλλά οι διαφορές είναι αρκετά λεπτές.

Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι τα 700 ακουστικά και ο ήχος WH-1000XM4. Το 700 έχει έναν σαφέστερο και πιο φυσικό ήχο, ενώ η Sony έχει έναν πιο ισχυρό ήχο συνολικά, με πιο δυναμικό μπάσο και μια ευρύτερη σκηνή ήχου. Και τότε το QC45 δεν υποστηρίζει κανένα υψηλής ποιότητας κωδικοποιητή κιβωτίου ταχυτήτων, ούτε APTX, ούτε APTX HD, ούτε LHDC ή LDAC, που δεν του επιτρέπει να φτάσει στο επίπεδο των λεπτομερειών ενός WH-1000XM4. Είναι μόνο συμβατό με το SBC και το AAC.

Δυστυχώς, είναι αδύνατο να τροποποιηθεί ο ήχος του QC45 στην εφαρμογή Bose Music επειδή δεν υπάρχει επί του παρόντος ισοσταθμιστής. Αντ ‘αυτού, το κράνος χρησιμοποιεί τον ενεργό ισοσταθμιστή του Bose, ο οποίος βελτιστοποιεί τον ήχο ως συνάρτηση του επιπέδου του κομματιού και του όγκου.

Όσο για την αυτονομία του QC45, είναι καλό, αλλά όχι τόσο καλό όσο αυτή της Sony. Σύμφωνα με τον Bose, μπορείτε να φτάσετε έως και 25 ώρες χρήσης και ένα φορτίο 15 λεπτών που αποκαθίστανται τρεις ώρες αυτονομίας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κράνος σε ενσύρματη λειτουργία για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτονομία με το Bluetooth με ειδικές ανάγκες. Σημειώστε ότι μόλις η μπαταρία είναι κενή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το παθητικό ενσύρματο κράνος. Ωστόσο, θα είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων επειδή η ποιότητα θα τροποποιηθεί.

Το σημείο στον ανταγωνισμό

Εάν δεν έχετε ακόμα κράνος μείωσης θορύβου, τα τρία μοντέλα που αναφέρονται σε αυτή τη δοκιμή είναι ενδιαφέρουσες επιλογές. Ωστόσο, η προτίμησή μας βρίσκεται επί του παρόντος στο WH-1000XM4 της Sony, πολύ πιο πλήρης όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και όχι μόνο προσφέρει καλύτερο ήχο αλλά και καλύτερη αυτονομία. Επιπλέον, η τιμή του θα μπορούσε ακόμα να μειωθεί στο τέλος του έτους.

Το HP700 είναι επίσης μια καλή επιλογή, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το κράνος έχει πολύ πιο ισορροπημένο ήχο, ενώ το QC45 υπογραμμίζει το μπάσο σε αξία. Για εμάς, είναι τα προσωπικά σας γούστα (και ένα μικρό σχέδιο) που θα σας επιτρέψουν να αποφασίσετε μεταξύ των δύο. Όσον αφορά την άνεση, το QC45 θα είναι καλύτερο, αλλά προτιμούμε τα χειριστήρια αφής του HP700. Από την άλλη πλευρά, το QC45 είναι πτυσσόμενο και ευκολότερο στη μεταφορά από το HP700.

Μεταξύ των καλύτερων εναλλακτικών λύσεων για το QC45, υπάρχει επίσης η ασύρματη ορμή Sennheiser 3, προσφέροντας καλύτερο ήχο, αλλά μείωση του θορύβου και των ελέγχων παρακάτω. Ή το Apple AirPods max που προσφέρει έναν πιο ισορροπημένο ήχο από το QC45, πολύ ενεργητικό και πολύ ικανοποιητική απόδοση μείωσης του θορύβου σε ένα σχέδιο με ποιότητα κατασκευής πέρα ​​από όλα τα προϊόντα που αναφέρονται μέχρι στιγμής. Ωστόσο, το κράνος της Apple θα σας κοστίσει εξαιρετικά ακριβό για την απόδοση που δεν θα είναι εγγενώς καλύτερη από ό, τι σε άλλους.

συμπέρασμα

Το QC45 είναι ένα εξαιρετικό ασύρματο κράνος, με καλό ήχο, μείωση θορύβου πρώτου και καλής αυτονομίας. Πρόκειται για μια ελαφριά αλλά αξιοσημείωτη βελτίωση στο QC35 II. Τούτου λεχθέντος, εάν έχετε ήδη QC35 II, η αλλαγή δεν επιβάλλεται επιθετικά, εκτός αν έχετε ήδη πάει στο USB C για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε μια θύρα microousb. Εάν έχετε ήδη 700 ακουστικά, και πάλι η αλλαγή δεν είναι αρκετά ριζοσπαστική για να δικαιολογήσει τη μετάβαση στο QC45.

Το QC45 δεν θα μπορούσε να είναι πιο συνηθισμένο, αλλά θα πρέπει ιδανικά να κοστίσει λίγο φθηνότερο για να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη διαφορά τιμής μεταξύ του και των ακουστικών 700 (και της Sony), που θα του έδινε καλύτερη ποιότητα/τιμή τιμής.

Εικόνες: David Carnoy/CNET – Bose

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή

  • Σημείωμα γραφής

Bose Quietcomfort 45 Δοκιμή: Αναμφισβήτητα το λιγότερο ενδιαφέρον για τα κράνη Bose

Edouard le Ricque

Δοκιμάσαμε το Bose QC45, τη νέα γενιά ακουστικών μείωσης θορύβου από τον Αμερικανό κατασκευαστή. Ένα κράνος που έχει το βαρύ καθήκον να επιτύχει το διάσημο QC35 και QC35 II.

Εικόνα 1: Bose Quietcomfort 45 Δοκιμή: Αναμφισβήτητα τα λιγότερο ενδιαφέροντα κράνη Bose

Bose Quietcomfort 45

Αυτό είναι γεγονός, το QC45 είναι ένα πολύ καλό κράνος με ενεργό μείωση θορύβου. Ωστόσο, δεν μπορεί να διακοσμηθεί με την ιστορία του Bose. Κολλημένο από τα 700 ακουστικά που διατίθενται στο εμπόριο, δεν τολμούν. Απλώς βελτιώνει ορισμένες πτυχές των QC35 και QC35 II. Έτσι, ο Bose παραδίδει μια τρομακτική ενημέρωση του μυθικού κράνους του, όπως και η Sony θα μπορούσε να κάνει με το 1000XM4. Ωστόσο, λείπουν πάρα πολλές λειτουργίες για να είναι σε θέση να κουτί στην ίδια αυλή, για ενημερωμένους χρήστες. Δύσκολο να τον συμβουλεύσω πλήρως. Υψηλότερα και πληρέστερα, τα ακουστικά 700 είναι ωστόσο φθηνότερα σήμερα. Για να επιλέξετε, είναι αυτός που κερδίζει την πίστωσή μας. Η πτυσσόμενη πτυχή του QC45 είναι η μόνη διαφορά προς όφελός του. Τέλος, εάν έχετε ήδη μια πρώτη ή δεύτερη γενιά QC35, κρατήστε το, οι βελτιώσεις δεν αξίζουν τη νέα επένδυση. Εκτός αν προφανώς ότι το αντίγραφό σας δεν αφήνει στο Tatters.

Σημείωση γραφής: Το σημείωμα είναι χαμηλό, αλλά θα μπορούσε να ήταν περισσότερο. Διατηρείται στις 7/10, δεδομένου ότι το QC45 εξακολουθεί να είναι ένα καλό κράνος, αλλά όχι πολύ καλύτερο από ένα QC35 II και ιδιαίτερα άσχημα τιμές στη γαλλική αγορά. Αυτή η κακή τοποθέτηση είναι δαπανηρή για Bose.

Πέντε χρόνια μετά το QC35, ο Bose αποφάσισε τελικά να αναζωογονήσει τη σειρά της ησυχίας. Είχαμε εν τω μεταξύ το QC35II, μια πολύ ελαφριά εξέλιξη που επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην προσθήκη βοηθών φωνής. Το 2019, ήταν τα 700 ακουστικά που κέρδισαν τα αυτιά μας με ένα εντελώς νέο σχέδιο, μια αποτελεσματική μείωση του θορύβου και μια εξαιρετική λειτουργία χωρίς χέρια. Ωστόσο, το τελευταίο δεν είναι μέρος της σειράς quietcomfort. Δεν είναι πτυσσόμενο, πιο καθιστικό.

Το QC45 βρίσκει επομένως τη θέση του σήμερα. Στόχος του είναι να αναζωογονηθεί το quietcomfort. Το ρήμα είναι δίκαιο, αφού θα δούμε ότι ο Bose δεν έλαβε τελικά κανέναν κίνδυνο μαζί του, λίγο σαν να φοβόταν να παραμορφώσει τη συνταγή για το QC35 που εργάζεται υπέροχα για χρόνια.

Εικόνα 2: Bose Quietcomfort 45 Δοκιμή: Αναμφισβήτητα τα λιγότερο ενδιαφέροντα κράνη Bose

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Bose QC45 είναι ήδη διαθέσιμο. Ξεκινά στα € 349,99. Είναι 30 € λιγότερο από το QC35 II όταν βγαίνει. Μια μεγάλη προσπάθεια από την Bose, η οποία, αν καινοτομεί απαλά με αυτό το QC 45, δεν επιδιώκει εντελώς να αναλάβει καταναλωτές για αγελάδες γάλακτος.

Αλλά μπορούμε να είμαστε πιο κρίσιμοι φέρνοντας τα 700 ακουστικά στο χορό. Παρόλο που ήδη κατηγορεί δύο χρόνια αρχαιότητας, αυτό το κράνος παραμένει ένα εξαιρετικό μοντέλο αντιφρουσίας που παραμένει στο. Το χρησιμοποιούμε καθημερινά και το QC45 δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι μια “αλλαγή παιχνιδιού” μπροστά του. Από την πλευρά του Bose, μας λένε ότι τα 700 ακουστικά είναι το πιο υψηλό μοντέλο τους που πωλούνται € 390. Πρόβλημα, είναι τακτικά προς πώληση και βρίσκεται σήμερα στα 300 €. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του QC45 θα ήταν επομένως ο αδελφός του.

Εικόνα 3: Bose Quietcomfort 45 Δοκιμή: Αναμφισβήτητα τα λιγότερο ενδιαφέροντα κράνη Bose

Το QC45 είναι άνετο, ελαφρύ, πτυσσόμενο

Παίρνουμε το ίδιο και ξεκινάμε ξανά. Ο Bose επηρεάζει μόνο την εμφάνιση του QC45 που είναι σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνη του QC35. Σημειώστε ότι τα μαξιλάρια επωφελούνται από τη βελτίωση που έγιναν στα 700 ακουστικά. Έχουμε λοιπόν μια πυκνότερη δομή που πρέπει να είναι πιο βιώσιμη. Όσο είχαμε βιώσει αποτυχίες με τα μαξιλάρια του QC35, καθώς και αυτά των 700 ακουστικών εξακολουθούν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση μετά από δύο χρόνια χρήσης. Θα πρέπει να είναι το ίδιο για αυτό το QC45.

Εικόνα 4: Bose Quietcomfort 45: Πιθανώς τα λιγότερο ενδιαφέροντα κράνη Bose

Αυτό που παρατηρούμε ιδιαίτερα όταν αφήνουμε το κουτί είναι το βάρος του κράνους. Είναι πολύ ελαφρύ. Ζυγίζει πολύ ακριβώς 238 γραμμάρια. Ξαφνικά, κερδίζει 4 γραμμάρια σε σύγκριση με τα δύο QC35, κάτι που προφανώς δεν αισθάνεται. Ας μιλήσουμε λοιπόν για άνεση. Στο QuietComfort, υπάρχει “άνεση” και το QC45 δεν θα ξεπεράσει τις προέλευσές του. Ως εκ τούτου παραμένει πολύ ευχάριστο να φορέσει, διατηρώντας τα πλεονεκτήματα των προκατόχων του στο θέμα.

Κατά τη χρήση, το κράνος ξεχάστηκε. Ο Bose έχει μελετήσει τη διανομή των μαζών, δεν ασκεί υπερβολική πίεση. Από την πλευρά του Earrier, διατηρούνται πολύ καλά στη θέση τους, χωρίς να ρίχνουν τα κεφάλια τους. Μπορούμε να τρέξουμε χωρίς φόβο ότι δεν πέφτει, αλλά προσέξτε, δεν έχει καμία πιστοποίηση αντίστασης ούτε στο νερό ή στον ιδρώτα. Ένα άλλο μειονέκτημα που μπορεί να ανυψωθεί: με τη νέα τους επίστρωση, τα σκουλαρίκια απομονώνουν τα αυτιά ακόμα καλύτερα. Στην πραγματικότητα, αναπνέουν ακόμα λιγότερο. Εάν αυτή τη στιγμή του χρόνου δεν αισθανόμαστε καμία δυσφορία, το QC45 μπορεί να είναι πιο περίπλοκο για να χρησιμοποιήσετε πολλές ώρες στα μέσα Αυγούστου.

Εικόνα 5: Bose Quietcomfort 45 Δοκιμή: Πιθανώς τα λιγότερο ενδιαφέροντα κράνη Bose

Αυτό που εξακολουθούμε να εκτιμούμε έτσι είναι η συμπαγής του συνόλου. Η Bose είναι σε θέση να προσφέρει ένα κράνος υψηλής προσφοράς που προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε μειωμένη μορφή. Επιπλέον, και αυτό είναι ένα από τα εμπορικά σήματα της σειράς QuietComfort, είναι πτυσσόμενο. Εάν παρέχεται με μια επίπεδη θήκη μεταφοράς, ο Atria του μπορεί να λυγίσει το ένα από το άλλο. Ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο σε μια τσάντα. Από την άλλη πλευρά, ο Bose δεν επανεξέτασε την άρθρωση αυτών των ίδιων Ατρών. Επομένως, περιστρέφονται μόνο με μια έννοια. Αδύνατο να τα βάλετε επίπεδη όταν τοποθετείτε το κράνος γύρω από το λαιμό, ή τουλάχιστον όχι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η εφαρμογή του QC45 είναι κενή, πολύ κενή

Η Bose δεν αναλαμβάνει κανέναν κίνδυνο ούτε στην εργονομία του κράνους της. Επομένως, το QC45 διατηρεί όλες τις εντολές του QC35, τα κουμπιά που τοποθετούνται στα ίδια μέρη. Αφής σημείο, αλλά μηχανικά κουμπιά που κάνουν τη δουλειά τους.

Δυστυχώς, εξακολουθούμε να μην επωφελούμαστε από πλήρεις παραγγελίες σε αυτό το QC45. Δεν υπάρχει η κλήση το “προηγούμενο κομμάτι”. Οι άλλοι είναι εκεί. Τρία κουμπιά στο δεξί αίθριο σας επιτρέπουν να στείλετε την ένταση, την ανάγνωση/διάλειμμα, το επόμενο κομμάτι και τον βοηθό φωνής. Όσο για το αριστερό ακουστικό, είναι εφοδιασμένο με ένα μόνο κουμπί αφιερωμένο στην ενεργοποίηση της μείωσης του θορύβου. Και καμία πιθανότητα τροποποίησης των ακουστικών. Πάρα πολύ άσχημα, όσοι δεν χρησιμοποιούν το Siri ή το Google Assistant θα μπορούσαν να βάλουν τη λειτουργία “προηγούμενου κομματιού”.

Εικόνα 6: Bose Quietcomfort 45 Δοκιμή: Αναμφισβήτητα τα λιγότερο ενδιαφέροντα κράνη Bose

Εκτός αυτού, η εφαρμογή Bose αποδεικνύεται φήμη. Λίγες διαθέσιμες επιλογές, καμία πιθανότητα να χαθεί ο χρήστης. Είμαστε χίλια μίλια από τα ακουστικά Sony Connect, τα οποία χρησιμοποιήσαμε ιδιαίτερα στο WF-1000XM4, το οποίο σμήνος με παραμέτρους. Το Bose είναι ένα διδακτικό, εύκολο στη διαχείριση. Το QC45 πρέπει να ταιριάζει αμέσως σε όλους, αμέσως. Χωρίς ισοσταθμιστή, καμία διαβάθμιση στη μείωση του θορύβου ή σε κατάσταση διαφάνειας, ξεχνάμε επίσης το αυτόματο διάλειμμα. Πάρα πολύ κακό, αφού όλες αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες με 700 ακουστικά, τα οποία βρίσκουμε φθηνότερα, ας θυμηθούμε.

Ευτυχώς, το QC45 εξακολουθεί να είναι πολλαπλάσιο. Επομένως, μπορούμε να το συσχετίσουμε με δύο συσκευές ταυτόχρονα. Ακούμε μουσική στον υπολογιστή του, μια κλήση ακούγεται στο τηλέφωνο, η σύνδεση διακόπτει αυτόματα. Εξαιρετικά πρακτικό, ειδικά κατά τη στιγμή της τηλεργασίας.

Επομένως, η εφαρμογή περιορίζεται στη ρύθμιση της λειτουργίας κατά της κατάστασης, επιλέγοντας την πηγή της, προσαρμόζοντας την επιστροφή της φωνής για κλήσεις, καθώς και αυτόματη εξαφάνιση και … αυτό είναι όλο. Famenic, είπαμε.

Μείωση θορύβου στην κορυφή του Bose

Ο Bose είναι πρωτοπόρος του είδους. Η σειρά της quietcomfort βασίζεται πλήρως στην τεχνολογία ενεργού θορύβου του θορύβου. Το QC45 αναλαμβάνει το σύστημα QC35 και το βελτιώνει ακόμη. Έχουμε το δικαίωμα σε ευρύτερες εργασίες σε όλες τις συχνότητες και ιδιαίτερα την αυξημένη εξάλειψη όσον αφορά τις σοβαρές συχνότητες που είναι πιο ευαίσθητες για να μετριάσουν.

Ο Bose επιλέγει πάντα ένα σταθερό και όχι δυναμικό αρχαίο, όπως μπορούμε να δούμε την Bloom στα αληθινά ασύρματα ακουστικά. Έτσι, δεν προσαρμόζει το περιβάλλον, αλλά συνεχώς αφαιρεί τον μέγιστο θόρυβο του θορύβου. Εκτός αυτού, ο Bose δεν έχει πολλές επιλογές στο θέμα. Η μείωση του θορύβου είναι είτε ενεργοποιημένη (σιωπή) είτε σε λειτουργία διαφάνειας (Aware). Καμία δυνατότητα δεν αφήνεται στον χρήστη να απενεργοποιήσει πλήρως το αντιβασιλέτο, πολύ κακό.

Εικόνα 7: Bose Quietcomfort 45 Δοκιμή: Αναμφισβήτητα τα λιγότερο ενδιαφέροντα κράνη Bose

Όσον αφορά τη λειτουργία διαφάνειας, αυτό το αντίθετο από τα μικρόφωνα για να κάνει το εξωτερικό ακούσει σαν να μην φορούσε κράνος. Αυτό του QC45 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Μόνο το μπάσο δεν μεταδίδεται πλήρως και διατηρούμε ένα πέπλο σε όλο το φάσμα, αλλά είναι πειστικό το ίδιο.

Συνολικά, η μείωση του θορύβου του QC45 είναι μία από τις καλύτερες στην αγορά. Στην κορυφή της λίστας, βρίσκουμε την Apple AirPods. Το κράνος Bose είναι περισσότερο στον αγκώνα με το WF-1000XM4 της Sony, ακριβώς κάτω.

Μια τυπική, αλλά κολακευτική απόδοση ήχου

Το QC45 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Bluetooth ή ενσύρματο μέσω καλωδίου 3,5 mm έως 2,5 mm βύσμα (λίγο ενοχλητική ιδιοκτησία). Και από την αρχή, δεν συνιστούμε απολύτως αυτή την τελευταία συνδεσιμότητα, τουλάχιστον αν δεν ανάβετε το κράνος. Σε υποχρεώσεις και ενσύρματο, το QC45 βλέπει την απόδοση ήχου που κατέρρευσε εντελώς. Το μπάσο περιστρέφεται μέσα από την πίσω πόρτα, το λαμπερό πρίμα είναι θαμμένο, ολόκληρο το σήμα είναι σαν να φοράτε ένα πέπλο που ασχολήθηκε με την ακρόαση. Επομένως, θα είμαστε προσεκτικοί για να παρακολουθήσουμε την αυτονομία του κράνους για να σώσουμε αυτή την μη ισορροπημένη ακρόαση.

Εικόνα 8: Bose Quietcomfort 45 Δοκιμή: Αναμφισβήτητα τα λιγότερο ενδιαφέροντα κράνη Bose

Στο Bluetooth, ή σε ενεργό σύρμα, το QC45 είναι ευτυχώς οποιοδήποτε άλλο. Μαζί του, ο Bose αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι κυριαρχεί στον τομέα του, αλλά ήταν ακόμα απαραίτητος. Εκτός αυτού, ας υποθέσουμε ότι ο κατασκευαστής δεν έχει υπογραμμίσει τα νέα χαρακτηριστικά αυτού του τμήματος του κράνους του, καθώς αναλαμβάνει πραγματικά τη βαθμονόμηση και τα συστατικά του QC35. Η υπογραφή ήχου είναι ακόμα σε W, σημειωμένη στο μπάσο και το πρίμα. Προφανώς, είμαστε μακριά από μια φυσική απόδοση, αλλά δεν υπήρξε ποτέ στις προδιαγραφές του Bose. Ο στόχος είναι να κολακεύουν τα αυτιά των πελατών. Λίγο σαν το πράσινο γκαζόν Fluo σε τηλεοράσεις σε κατάσταση αποθήκευσης. Αυτό που ψάχνουμε είναι να προσφέρουμε έναν σαφή και εντυπωσιακό ήχο και πάνω απ ‘όλα ευχαριστεί τον μεγαλύτερο αριθμό. Και ως υπενθύμιση, η Bose δεν προσφέρει κανένα εξισωτή στην εφαρμογή του. Επίσης, πρέπει να ασχοληθείτε με αυτήν την αποτελεσματική υπογραφή, αλλά λίγο αγενής για έναν καθαρισμό.

Εικόνα 9: Bose Quietcomfort 45 Δοκιμή: Αναμφισβήτητα τα λιγότερο ενδιαφέροντα κράνη Bose

Σημειώστε επίσης ότι το QC45 δεν ενοχλεί πολλούς κωδικοποιητές. Στο Bluetooth 5.1, είναι ικανοποιημένος με το SBC και το AAC. Aptx Point εδώ. Είναι ενοχλητικό ? Για την απόδοση ήχου αρκετά λίγα, το έργο των αλγορίθμων Bose είναι αρκετό για να προσφέρει μια καλή αποκατάσταση (αν και τυπική). Επιπλέον, η διαφορά θα ακουστεί μόνο σε losless ή πολύ λίγα συμπιεσμένα κομμάτια, κάτι που δεν συμβαίνει με τις υπηρεσίες streaming, σε μεγάλο βαθμό αναγνωρισμένες. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να έχει αλλάξει το παιχνίδι στην καθυστέρηση λίγο, όπως θα δούμε.

Επίλυση, αλλά ακόμα υψηλή

Bluetooth, το QC45 δεν ξεφεύγει από μια ορισμένη λανθάνουσα κατάσταση. Αυτό ήταν μεταξύ 170 και 200 ​​ms. Είναι μάλλον σημαντικό, αλλά πάντα καλύτερο από το QC35 που φτάνει τα 300 ms.

Στην πράξη, δεν είναι ενοχλητικό εάν περιορίζεστε στη ροή. Οι εφαρμογές που είναι Netflix, Disney+ ή YouTube ενσωματώνουν αυτόματο συγχρονισμό μειώνοντας την καθυστέρηση που προκαλείται από τον εξοπλισμό.

Εικόνα 10: Bose Quietcomfort 45 Δοκιμή: Πιθανώς το λιγότερο ενδιαφέρον για τα κράνη Bose

Δοκιμάσαμε το QC45 παρακολουθώντας μερικές σκηνές από το Highlander (1986) στο VLC. Δεν παρατηρήσαμε καμιά καταφύγιο ασυγχρηματοδότηση. Από την άλλη πλευρά, επαναλάβαμε την ίδια λειτουργία στον διακόπτη OLED μας. Εκεί, το χάσμα είναι ελαφρύ, αλλά αξιοσημείωτο. Δεν είναι ενοχλητικό για σόλο παιχνίδια, έτσι ώστε ο ήχος να είναι δευτερεύων. Από την άλλη πλευρά, τιμωρεί σε ένα πολλαπλό παιχνίδι όπως το Fortnite ή μια κρύπτη του Necrodancer, με βάση τον ρυθμό.

Ας προσθέσουμε αυτό στην πίεση των κουμπιών, η εντολή δεν εκτελείται αμέσως. Μια μικρή λανθάνουσα κατάσταση σέρνει.

Το QC45 είναι ιδανικό για ήρεμες κλήσεις ..

Η τελευταία μας δοκιμή ενός κράνους Bose ήταν αυτή των 700 ακουστικών. Και ήταν μια αποκάλυψη όσον αφορά τα χέρια -ελεύθερο κιτ. Ο κατασκευαστής έβαλε έπειτα το πακέτο σε αυτή τη λειτουργία εισάγοντας έξι μικρόφωνα για να μειώσει τον θόρυβο από την πλευρά του καλούντος και τέσσερα από την πλευρά του καλούμενου. Το αποτέλεσμα ήταν η εκπληκτική, κάνοντας τα 700 ακουστικά το καλύτερο κράνος στην αγορά για κλήσεις.

Με την τοποθέτηση του QC45, θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι ο Bose θα είχε συνεχίσει αυτόν τον προσανατολισμό. Δυστυχώς, δεν είναι. Σε σύγκριση με το QC35, έχουμε ένα τέταρτο μικρόφωνο που στεγάζεται στα σκουλαρίκια, αλλά δεν αρκεί να μειώσουμε τους θορύβους του δρόμου, είτε ήρεμοι είτε θορυβώδεις. Ο άνεμος δεν βοηθά και παρεμβαίνει σε συνομιλίες. Εξαιρώντας το ήρεμο περιβάλλον, το QC45 δεν θα είναι καλός σύντροφος για τις κλήσεις σας. Και πάλι, προτιμούμε 700 ακουστικά, υψηλότερα -τελικά, αλλά ακόμα φθηνότερα σήμερα.

Το QC45 είναι το πιο ανεξάρτητο από τα κράνη Bose

Ο Bose ανακοινώνει 24 ώρες αυτονομίας για το QC45 της. Στην πραγματικότητα, το πλησιάζουμε. Αυτό είναι μάλλον καλά νέα, αφού σε αυτό το σημείο ο Bose έκανε μια προσπάθεια. Κερδίζουμε 4 ώρες σε σύγκριση με 700 και QC35 ακουστικά. Παρ ‘όλα αυτά, είμαστε ακόμα μακριά από το βάθρο. Επί του παρόντος, το WF-1000XM4 της Sony και της Jabra Elite 85h Reign ως πλοίαρχος, με περισσότερες από 30 ώρες διαθέσιμες.

Σημειώστε ότι το QC45 εκσυγχρονίζει επίσης τη σύνδεσή του. Κερδίζει μια θύρα USB-C. Πάρα πολύ κακό, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να το χρησιμοποιήσετε με ενσύρματο με αυτόν τον τρόπο και ειδικά ότι είναι αδύνατο να το χρησιμοποιήσετε καθόλου όταν είναι υπεύθυνος. Αφήστε λίγο περισσότερο από 2 ώρες για πλήρες φορτίο.

�� Χρησιμοποιείτε το Google News ? Προσθέστε τον οδηγό Tom στο Google News να μην χάσετε σημαντικά νέα από τον ιστότοπό μας.