Μια ανατολική, η τελευταία BMW V12 στην ιστορία έχει κατασκευαστεί, δοκιμή – BMW M2 (2023): ένα τελευταίο για το δρόμο (και το κύκλωμα)!

Δοκιμή – BMW M2 (2023): Ένα τελευταίο για το δρόμο (και το κύκλωμα)

* Για παράδειγμα για το κύπελλο 3 της έκδοσης (G87).0 M2 460 BVA8.

Αυτό είναι, το τελευταίο BMW V12 στην ιστορία έχει κατασκευαστεί

Η BMW σταματά το V12 και το τελευταίο μηχανοκίνητο αντίγραφο έχει μόλις κατασκευαστεί. Είναι λοιπόν καιρός να του πείτε αντίο και να επιστρέψουμε στην ιστορία του, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού της BMW.

V12 στη BMW, έχει τελειώσει πραγματικά. Η σύσφιξη των κανονισμών για τις εκπομπές και τη μικρή παραγωγή του κινητήρα N74 σκότωσε. Πράγματι, πολύ λίγα ευρέως διαδεδομένα και επιτιθέμενη από τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το V12 από τη BMW δεν μπορεί να αντισταθεί. Εάν η νέα Restyled BMW Series 7 έκανε το ντεμπούτο της τον Απρίλιο με έξι κυλίνδρους σε απευθείας σύνδεση και V8 κινητήρες κάτω από την κουκούλα, υπάρχει ένας λόγος. Νωρίτερα το έτος, η μάρκα έχει ανακοίνωσε το Propeller “The Final V12” ως ειδική σειρά μόνο 12 πολυτελών sedans. Ως εκ τούτου, θα υπάρξουν 12 Ultimate BMW M760I με τους τελευταίους κινητήρες V12 για μια BMW στο δρόμο.

Αλλά ο χρόνος έχει έρθει τώρα για να πούμε αντίο σε αυτόν τον ειδικό κινητήρα, επειδή “τα τελευταία οχήματα BMW 7 με το V12 παρήχθησαν”, δήλωσε εκπρόσωπος της BMW στους συναδέλφους μας Carbuzz. “Έχουμε κάνει μια τελευταία έκδοση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία πραγματικά έχει πουλήσει γρήγορα”. Ωστόσο, οι κινητήρες V12 ήταν πάντα παραδοσιακά η αγαπημένη ακτίνα δράσης των ιταλικών εμπορικών σημάτων όπως η Ferrari και η Lamborghini, αλλά η V12 BMW ήταν ένας από τους καλύτερους κινητήρες στον κόσμο, ακόμα κι αν δεν κατέληξε ποτέ κάτω από την κουκούλα από ένα Supercar Helix. Ο κατασκευαστής του Μονάχου έχει κατασκευάσει σύγχρονους κινητήρες V12 από τα τέλη της δεκαετίας του 1980: ο κινητήρας M70, ένας κινητήρας V12 5.0 -liter στους 60 μοίρες ανέπτυξε 295 ίππους και ροπή 450 nm στα 4.100 σ.α.λ. Από τότε, η μάρκα έχει αναπτύξει αυτόν τον κινητήρα με το M73 (1993-2002), το N73 (2003-2016) και τέλος το N74 από το 2018, το οποίο χρησιμοποιήθηκε μόνο σε μία μόνο BMW: Series 7.

Τέλος του V12 BMW

Το τέλος ενός θρύλου

Στην πιο πρόσφατη μορφή του (με το πιο ισχυρό M760I), αυτό το Bi-Turbo V12 6.6 λίτρων ανέπτυξε 610 ίππους και 800 nm ροπής. Συσχετίστηκε με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που επέτρεψε στη σειρά 7 να φτάσει στην κατάσταση της “ναυαρχίδας” περισσότερο από ποτέ. Αλλά πριν από αυτό, το V12 BMW έχει προωθήσει εικονίδια αυτοκινήτων όπως το 850 CSI, το Rolls-Royce Phantom ή το Emblematic McLaren F1 Supercar. Αλλά δεν είναι τα μοναδικά του επιτεύγματα των όπλων: ένα πρωτότυπο 700 ίππων BMW X5 που ονομάζεται “Le Mans” στη δεκαετία του 2000, ένα M8 που δεν έχει δει ποτέ το φως της ημέρας ή ένα πρωτότυπο της BMW Z3 Survitamin. Εν ολίγοις, είναι μέρος της ιστορίας της BMW.

Και μετά ? Η νέα σειρά 7 διαθέτει μόνο έξι και οκτώ κινητήρες κυλίνδρων και μεταξύ των επαναφορτιζόμενων υβριδίων και του 100% Electric I7, η BMW έχει βρει εναλλακτικές λύσεις στο Bi-Turbo V12. Ενώ επί του παρόντος, το 760I XDRIVE αναπτύσσει μόνο 540 ίππους χάρη στο BI-TURBO V8, η BMW μπορεί να χρησιμοποιήσει μια επαναφορτιζόμενη υβριδική GMP για την ενίσχυση της ισχύος αυτού του μπλοκ, όπως παρέχει επίσης το XM Concept. Στο τελευταίο, αυτή η ομάδα μοτοσικλέτας θα πρέπει να αναπτύξει έως και 800 ίππους και μπορεί να βρεθεί αργά ή γρήγορα κάτω από την κουκούλα της σειράς 7. Αποχαιρετιστήριο v12.

Δοκιμή – BMW M2 (2023): Ένα τελευταίο για το δρόμο (και το κύκλωμα) !

Κατά τη διάρκεια αυτής της πιο περίπλοκης περιόδου για το θερμικό αυτοκίνητο, υπάρχουν οάσεις που μυρίζουν το άρωμα του οκτανίου καλό. Και όταν πρόκειται για BMW M2, η καρδιά των λάτρεις είναι ισχυρότερη. Δικαίως, επειδή θα μπορούσε επίσης να είναι το τραγούδι του κύκνου. Αποκλειστική δοκιμή σε ένα δυτικό περιβάλλον ..

Δοκιμή - BMW M2 (2023): Ένα τελευταίο για το δρόμο (και το κύκλωμα)!

Γραφή

Τελευταίο m 100% θερμικό

Από € 81.100

Είμαστε στο Scottsdale, στα στενά προάστια του Φοίνιξ, Αριζόνα. Με περισσότερες από 330 ημέρες ήλιου ετησίως, είναι “ο” προορισμός επιλογής για γκολφ σε όλο τον κόσμο, η πόλη με περισσότερα από 200 μέρη αφιερωμένα σε αυτό το άθλημα. Ακόμα περισσότερο, είναι τώρα μια περιοχή καταφυγίου για (πλούσια) Καλιφόρνια, την οποία πρόσφατα κλιματικά επεισόδια έχουν πείσει να κινηθούν κάτω από περισσότερους νοσοκομειακούς ουρανούς. Αρκετός τουρισμός, ας προχωρήσουμε στην έλξη της ημέρας. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί, τα σμήνη BMW M. Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 20% των παγκόσμιων πωλήσεων M2. Είναι τόσο όσο στη Γερμανία, έναντι του 11% στην Αγγλία, το Ditto στην Κίνα και το 6% στην Ιαπωνία. Πρόσθετος λόγος για αυτή τη θέση: Το μικρό παράγεται παράλληλα με τη σειρά 2 σειρές στο εργοστάσιο San Luis Potosi, στο Μεξικό, σχεδόν κοντά στην παιδική χαρά μας της ημέρας.

Μέσα σε αυτό το Galaxy M που γιορτάζει τα 50 χρόνια ύπαρξής του, αυτό το M2 G87 είναι Grail, και όχι μόνο για άνευ όρων ερασιτέχνες της έλικα με την έλικα. Οποιοσδήποτε ενθουσιώδης μπορεί να παρασυρθεί από ένα συμπαγές με έναν μεγάλο βενζινοκινητήρα και εξοπλισμένο με πίσω κινητήρα, προφανώς. Τούτου λεχθέντος, με την πάροδο των ετών – όπως και η υπόλοιπη παραγωγή αυτοκινήτων – το M2 δεν θα μπορούσε να βοηθήσει στην οίδημα. Μακριά από το 2002 ή το 1 m series coupé.

Το νέο M2 είναι μεγαλύτερο και πάνω απ 'όλα βαρύτερο από αυτό

Με μήκος 4,58 μέτρων, χρειάζονται 3 cm περισσότερο από την προηγούμενη γενιά, ακόμα και 6 cm πλάτος. Για βάρος, είναι ακόμα πιο προφανές: 150 κιλά επιπλέον. Σημειώστε ότι ορισμένες διαμορφώσεις κατηγορούν περισσότερα από 1.800 κιλά για τη ζύγιση, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει την οικολογική ποινή που έχει ήδη δολοφονηθεί ! Συνέπεια, για περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων παρά αυτό το υπερβολικό βάρος, ήταν απαραίτητο να οικοδομήσουμε το ιππικό.

Πάντα περισσότερη δύναμη!

Επομένως, ο κινητήρας 3 λίτρων που λαμβάνεται από τους ισχυρισμούς M3-M4 εδώ 460 ίππους, 90 περισσότερο από την αρχική έκδοση που αποκαλύφθηκε το 2016 ! Ακόμη και το M2 CS του 2019 αναβαθμίζεται, το οποίο στη συνέχεια δεν επηρέασε “450 Bourrins … ό, τι κι αν είναι, είναι επείγον να εκτιμηθεί αυτό το αντικείμενο όπως θα έπρεπε να είναι. Επειδή ακόμη και αν είναι στο “off”, οι υπάλληλοι της BMW που παρουσιάζονται επί τόπου το επιβεβαίωσαν καλά: αυτό το M2 είναι το DER του DERS. Δεν θα έχει θερμική διαδοχή. Θα συμπεράνετε τη συνέχιση !

Τετράγωνο, αυτή είναι η λέξη

Με το νέο του σχέδιο, είναι αδύνατο να το συγχέουμε με το

Δεν είμαστε συνηθισμένοι να επεκτείνουμε τις πτυχές που συνδέονται με το σχέδιο. Γεύσεις και χρώματα … αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να έχουμε γνώμη για αυτό το νέο αμάξωμα μάλλον “τετράγωνο”. Οι πλευρές, ιδιαίτερα στο πίσω μέρος, προκαλούν εκείνες του θρυλικού M3 E30 της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Όσο για τη μάσκα, όσο εμφανής, φαίνεται πολύ σοφή σε σύγκριση με τις αναπτύξεις του πίσω τμήματος, ιδιαίτερα οι εκχυλιστές αέρα που πλαισιώνουν τις τέσσερις εξόδους εξάτμισης.

Ενημερωτικό δελτίο

Οι ζάντες είναι ειδικές για αυτό το μοντέλο Φυσικά οι τέσσερις εξόδους

Και έπειτα υπάρχουν οι ζάντες, ειδικά για αυτό το μοντέλο, επιβάλλοντας δακτυλίους 19 -ιντσών στο μπροστινό μέρος, 20 στο πίσω μέρος. Τέλος, όσοι βρίσκουν αυτό το φόρεμα δεν είναι ακόμη αρκετά εκφραστικό μπορεί να αντλήσει στον κατάλογο “M” και Opt, για παράδειγμα, για έναν εκτροπέα στήθους άνθρακα ή μια έξοδο εξάτμισης όπως το Honda Type R … όπως γράψαμε παραπάνω, σε όλους τους γούστα !

Καλά ενσωματωμένο ψηφιακό

Ο πίνακας ελέγχου αυτού του M2 είναι κλασικό για τους τρέχοντες τακτικούς της μάρκας με την ψηφιακή διπλή πλάκα του

Στο εσωτερικό, η προηγούμενη γενιά έχει συχνά επικριθεί επειδή ήταν λίγο πολύ σοφός και δεν αντανακλά τον εξωτερικό δυναμισμό. Εδώ, ακόμη και αν η γερμανική σοβαρότητα παραμένει στη θέση του, μας φαίνεται ότι το σύνολο είναι τόσο συνεκτικό όσο και της εποχής του. Αυτό συμβαίνει με την εξαιρετική ενσωμάτωση της καμπύλης οθόνης. Αυτά είναι στην πραγματικότητα δύο ξεχωριστά μέρη, ένα αφιερωμένο στον ψηφιακό πίνακα ελέγχου (12,3 ίντσες), το δεύτερο, κεντρικό, απτικό και ένα πλάτος σχεδόν 15 ίντσες, διαχειρίζεται το σύστημα πληροφοριών -. Αυτό είναι αρκετά παρόμοιο με τις πρόσφατες παραγωγές της BMW, αλλά, η κατάσταση M υποχρεώνει, το M2 επωφελείται από πρόσθετες λειτουργίες και μια πιο πρωτότυπη παρουσίαση. Έτσι, ο οδηγός που βρίσκεται στον ύπνο σε σας μπορεί – μέσω της εντολής “ρύθμισης” – διαμορφώστε την απόκριση του επιταχυντή ή μετάδοση. Ditto για την αναστολή, το ESP και ακόμη και το πεντάλ φρένου ! Για να μην αναφέρουμε τα “M Drift Analyz” και “M Laptimer”, για όσους θα πάρουν το αγωνιστικό τους αυτοκίνητο στο κύκλωμα. Τέλος, για τους περισσότερους geeks, γνωρίζετε ότι το λειτουργικό σύστημα OS IDRIVE 8.Το 0 διαθέτει φωνητική εντολή για πολλές λειτουργίες, όπως, για παράδειγμα, πλοήγηση, κλιματισμός και ακόμη και το άνοιγμα ενός παραθύρου ! Το σύστημα προσφέρει μια μεγάλη εξατομίκευση όλων αυτών των λειτουργιών με την εφαρμογή “My BMW” καθώς και τη χρήση ενός “esim” και μιας κεραίας 5G. Apple, επειδή το Play και το άλλο Android Auto μπορούν προφανώς να ενσωματωθούν σε αυτό το οικοσύστημα.

Αθλητισμός, ναι, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε αποσπάσματα

  • Μήκος: 4,58 μ
  • Πλάτος: 1,88 μ
  • Ύψος: 1,40 μ
  • Αριθμός θέσεων: 4 μέρη
  • Όγκος θώρακα: 390 L / NC
  • Κιβώτιο ταχυτήτων: αυτόματη. 8 -Προιμή
  • Καύσιμα
  • Ποσοστό εκπομπής CO2: 218 g/km
  • Malus: € 3.9964
  • Ημερομηνία μάρκετινγκ του μοντέλου: Οκτώβριος 2022

* Για παράδειγμα για το κύπελλο 3 της έκδοσης (G87).0 M2 460 BVA8.

Το μπόνους / ποινή και το ποσοστό εκπομπών CO2 δίδονται ως ένδειξη για την πιο οικολογική έκδοση.

Το μπόνους / ποινικό που εμφανίζεται είναι ότι σε ισχύ κατά τη στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου.