Το iPhone 15 κυκλοφορεί στις 12 Σεπτεμβρίου: Design, USB-C, Camera, iOS 17. Όλα όσα γνωρίζουμε, iPhone 15: φήμες, προδιαγραφές, τιμή. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – ψηφιακά

Apple iPhone 15

Contents

Η αγορά smartphone είναι σήμερα σχετικά ώριμη και δεν πρέπει να περιμένετε μια επανάσταση κάθε χρόνο. Η ώρα που η Apple θα μπορούσε να εμφανίσει με υπερηφάνεια τον τύπο του συνθήματος: η Apple επανεμφανίζει το iPhone ! όπου έχουμε ακόμα. όλα αλλάζουν ! τελείωσε τώρα. Αλλά το iPhone 15 θα εξακολουθεί να προσφέρει ενδιαφέρουσες εξελίξεις όπως η άφιξη του USB-C, νέοι πιο αποτελεσματικοί αισθητήρες φωτογραφιών τη νύχτα, ή ακόμα και ένας πεσκοπικός φακός για το iPhone 15 Ultra για να επωφεληθούν από μια οπτική ζουμ X10 χωρίς απώλεια ποιότητας.

Το iPhone 15 κυκλοφορεί στις 12 Σεπτεμβρίου: Design, USB-C, Camera, iOS 17. Όλα όσα γνωρίζουμε

Το iPhone 15 θα παρουσιαστεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια μιας ειδικής εκδήλωσης της Apple. Δύο μήνες πριν από την απελευθέρωσή του, οι διαρροές ήταν πολυάριθμες και μπορούμε να σας προσφέρουμε ένα λεπτομερές πορτρέτο του επόμενου ναυαρχικού προϊόντος της Apple. Ποιες θα είναι οι αλλαγές του στη φωτογραφία, τον επεξεργαστή, την αυτονομία, τον σχεδιασμό ? Θα σας εξηγήσουμε τα πάντα !

iPhone 15, iPhone 15 Ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή iPhone 15, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Ultra

Οι φήμες γύρω από το iPhone 15 ήταν πολυάριθμες από την αρχή του έτους, την ευκαιρία να επιστρέψουν στις επόμενες αλλαγές και τα νέα χαρακτηριστικά λεπτομερώς.

Περίληψη

Πόσες συσκευές για το φάσμα iPhone 15 ?

A priori, το φάσμα iPhone 15 θα πρέπει να επαναλάβει το ίδιο διάγραμμα με τα τρέχοντα μοντέλα, δηλαδή τέσσερις νέες συσκευές:

• Το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus από τη μία πλευρά
• Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max από την άλλη

Τα τελευταία χρόνια, η Apple προσπαθεί να διακρίνει με σαφήνεια τις σειρές Pro και Non-Pro ανάλογα με την ποιότητα της κάμερας, του επεξεργαστή ή ακόμα και του σχεδίου.

Ωστόσο, ορισμένες φήμες δείχνουν ότι το iPhone 15 Pro Max θα μπορούσε επίσης να μετονομαστεί στο iPhone 15 Ultra, όπως το Apple Watch Ultra, και θα ήταν έτσι το τελικό iPhone που θα ξεπεράσει το υπόλοιπο της σειράς. Στη συνέχεια θα διαφέρει από το iPhone 15 Pro όσον αφορά το σχεδιασμό ή/και τις οπτικές ενότητες.

iPhone 15, ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή, σχεδιασμός, φωτογραφία

Τι σχέδιο για το iPhone 15 ?

Η Apple είναι συχνά συνώνυμη με την παραγωγή σχεδιασμού, μια κληρονομιά που συνδέεται απευθείας με τον Steve Jobs και τον σχεδιαστή της Jony IV. Και ακόμη και αν κανένας από τους δύο φίλους μας δεν είναι πλέον μέρος της εταιρείας, Ο σχεδιασμός παρέμεινε βασικό στοιχείο της επιχείρησης Και έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ευρεία επιτυχία του iPhone.

Πιο στρογγυλεμένες γραμμές και δυναμικό νησί σε όλα τα iPhone

Η Apple δεν έχει αλλάξει το σχεδιασμό της για τρεις γενιές: τα iPhone 12, 13 και 14 όλα περήφανα αθλιού. Το iPhone 15 θα μπορούσε να επιστρέψει σε ελαφρώς καμπύλες άκρες, λεπτότερο, πιο κοντά σε αυτό που είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό στο iPhone 11. Το στυλ παραμένει ένα πολύ υποκειμενικό, αλλά αυτές οι καμπύλες γραμμές ήταν λιγότερο απότομες και πιο ευχάριστες να κρατήσουν το χέρι.

Σχέδιο iPhone 15

Επί πλέον, Το δυναμικό νησί, δηλαδή η δυναμική εγκοπή που εισήχθη με το iPhone 14 Pro, θα γενικευτεί σε ολόκληρο το εύρος. Στη συνέχεια, η Apple θα υπογράψει το τέλος της εγκοπής του σχεδιασμού του iPhone, που εισήχθη με το iPhone X το 2017.

Τέλος, οι εικόνες των μοντέλων που προορίζονται να χρησιμεύσουν ως μοντέλα για το iPhone 15 Shells διαρρέουν σε κοινωνικά δίκτυα. Στη συνέχεια ανακαλύπτουμε αυτό Τα κουμπιά IPhone 15 Pro Power and Volume βρίσκονται χαμηλότερα από ό, τι στο τρέχον μοντέλο (Δεν υπάρχει τρόπος να επαναχρησιμοποιηθούν κελύφη από το ένα έτος στο άλλο ?) και η κοπή στη θύρα επαναφόρτισης φαίνεται πολύ ευρύτερη.

Ένα μοναδικό σχέδιο για το Ultra iPhone 15 που το διακρίνει από το υπόλοιπο της σειράς

Το iPhone 15 θα βασίζεται πάντα σε ένα γυάλινο σχέδιο και ένα πλαίσιο αλουμινίου ή ανοξείδωτου χάλυβα για το iPhone 15 Pro. Το iPhone 15 Ultra θα επωφεληθεί από ένα πλαίσιο τιτανίου. Αυτό το πολύ πιο ακριβό υλικό χρησιμοποιείται ήδη στην αεροναυτική και την αεροδιαστημική λόγω της μεγάλης ελαφρότητας του. Το iPhone 15 Ultra θα μπορούσε τελικά να χάσει βάρος Αντιμετωπίζοντας το επιβλητικό τρέχον iPhone Pro. Και. Αυτό θα βοηθούσε στην ενίσχυση της αίσθησης ενός προϊόντος από το πολυτελές σύμπαν, Όπως κάνει η επιχείρηση με το High -End Apple Watch.

IPhone 15 Ultra Design

Το οπτικό μπλοκ θα πάρει λίγο υπέρβαρο, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού πάχους του τηλεφώνου.

Τα καλύτερα σύνορα στον κόσμο

Το iPhone 15 Ultra θα κερδίσει επίσης το καλύτερο ρεκόρ οθόνης στον κόσμο: 1,55 mm Έναντι 1,81 mm, εγγραφή που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Xiaomi Ultra 13 ή 2,1 mm για το 14 Pro. Ενώ ο Steve Jobs είχε ονειρευτεί πάντα μια οθόνη χωρίς σύνορα, ως πάρτι που έγινε με το iPhone X το 2017, αυτό το άγγιγμα της φινέτσας θα προσφέρει μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εμβάπτιση με πραγματικά οθόνες άκρων σε άκρη .

iPhone 15 επιπλέον ωραία σύνορα

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από τις φωτογραφίες των μοντέλων παραθύρων οθόνης από τους ιστότοπους των κατασκευαστών που σχεδιάζουν μελλοντικά αξεσουάρ από το iPhone 15.

Νέα μοναδικά χρώματα για να ντύσετε το iPhone 15

Τα πρότυπα μοντέλα θα ντυθούν σε τρία νέα λαμπερά φορέματα που είναι τρυφερό μπλε, ΕΝΑ πράσινο μέντα και ένα αρκετά φανταχτερό ροζ. Θα δούμε επίσης την άφιξη μιας έκδοσης Μεταξύ πορτοκαλιού και χρυσού, και το ΚΙΤΡΙΝΟΣ του iPhone 14 θα παραμείνει στον κατάλογο. Εκτός αυτού, φέτος όλα τα καλώδια φόρτισης πρέπει να ταιριάζουν με τα χρώματα του iPhone, δεν σταματάμε την πρόοδο !

Το iPhone 15 κυκλοφορεί στις 12 Σεπτεμβρίου: Design, USB-C, Camera, iOS 17. Όλα όσα γνωρίζουμε

Τα iPhone 15 και 15 Pro θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα σκούρο μπλε ή κόκκινο παλτό, ή τα πιο ελκυστικά αγγλικά ονόματα: Σκούρο κόκκινο Και σκούρο μπλε. Δύο νέα σκοτεινά, έντονα και βαθιά χρώματα, τα οποία θα διαδεχθούν την έντονη βίαιη του iPhone 14 Pro ή Alpine Blue και Green από το iPhone 13 Pro.

Σκούρο μπλε, βαθύ μπλε

Σκούρο κόκκινο, έντονο κόκκινο

Μια θύρα USB-C και βελτίωση του ασύρματου φορτίου

Η Apple πρέπει να υποβληθεί στους περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλει ένα λιμάνι USB-C σε όλα τα smartphones που διατίθενται στην Ευρώπη πριν από το τέλος του 2024.

Μια θύρα USB-C για γρήγορη επαναφόρτιση στα 35W

iPhone 15 USB-C

Επομένως, η Apple θα αντικαταστήσει τελικά τον αρχαίο ιδιοκτήτη Lightning που παρουσιάστηκε με το iPhone 5 το 2012. Αυτό θα σας επιτρέψει επομένως να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο καλώδιο USB-C για να φορτώσετε όλες τις συσκευές σας: iPhone, iPad, MacBook, αλλά και πολλές άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από τότε Η θύρα USB-C είναι γρήγορα διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια (ακουστικά, κάμερα, εξωτερική μπαταρία, κ.λπ.Ουσία. Μικρή αισθητική: Η Apple θα παρέχει πλεγμένα καλώδια USB-C που ταιριάζουν με το χρώμα του επιλεγμένου μοντέλου iPhone και περισσότερο: θα φτάσουν τώρα στα 1,50 μέτρα.

Καλώδιο επαναφόρτισης USB-C με χρώμα iPhone

Αυτή η νέα θύρα USB-C θα επέτρεπε Φορτώστε το iPhone σας ακόμα πιο γρήγορα, αποδεχόμενοι μια ισχύ μέχρι 35W, έναντι 27W για το iPhone 14 Pro Επί του παρόντος, αλλά μόνο με Apple ή πιστοποιημένα καλώδια MFI (κατασκευασμένα για iPhone). Είναι μια καλή εξέλιξη, ενώ οι ικανότητες των μπαταριών του iPhone αυξάνουν μόνο την Apple, υστερεί σε υπεύθυνο φορτίου στους κύριους ανταγωνιστές της.

Από την άλλη πλευρά, εάν η θύρα θα ήταν φυσικά η ίδια, Η Apple θα μπορούσε να διαφοροποιήσει το pro της από το μη-pro εύρος της και να προσφέρει μόνο το πρότυπο USB 2.0 στο iPhone 15 και το iPhone 15 Plus, περιορίζεται σε ροή 480 mbits/s, και Κρατήστε το πρότυπο USB 3.2 έως 20 GBITS/S, ακόμη και Thunderbolt 3 που προσφέρει 40 gbit/s στο iPhone Pro του. Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων θα συγκρατήθηκε στη συνέχεια στο iPhone 15 και το iPhone 15 Plus. Είναι κρίμα σε μια εποχή που οι φωτογραφίες και τα αρχεία είναι όλο και πιο μεγάλα, και ειδικά με την άφιξη του USB-C, μπορούμε ακόμη και να συνδέσουμε τους σκληρούς δίσκους απευθείας στο iPhone μας ως εξωτερικές υποστηρίξεις για αρχεία καταστημάτων.

Από την ασύρματη φόρτιση σε 15W ακόμη και χωρίς Magsafe

Επί του παρόντος, το iPhone είναι συμβατό με το Magsafe επωφελείται από ένα ασύρματο φορτίο σε 15W χρησιμοποιώντας φορτιστή Apple Magsafe ή Magsafe τρίτο φορτιστή, ο οποίος πρέπει να εγκριθεί από την Apple με μικρή αμοιβή. Αντίστροφως, Οι μη πιστοποιημένοι φορτιστές περιορίζονται σε ασύρματο φορτίο 7,5W σε ένα iPhone, πράγμα που σημαίνει ότι το φορτίο είναι μισό πιο αργό, Ακόμη και ότι το iPhone εκφορτώνει εάν το χρησιμοποιείτε για το GPS στο αυτοκίνητο για παράδειγμα (δείτε το άρθρο μας αφιερωμένο στους καλύτερους γρήγορους φορτιστές για το iPhone).

Ωστόσο, αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί με την άφιξη του iPhone 15: σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ασύρματης Ισχύος (WPC), η Apple εργάστηκε επισήμως για την ανάπτυξη του προτύπου ασύρματου φορτίου QI2 που ενσωματώνει την τεχνολογία Magsafe του Cupertino. Αυτό το νέο πρότυπο ασύρματου φορτίου, με βάση τους μαγνήτες, στοχεύει στη βελτιστοποίηση της ευθυγράμμισης μεταξύ του φορτιστή και του τηλεφώνου, μειώνοντας έτσι τις απώλειες ενέργειας και τη θερμότητα που παράγεται, αλλά Επιτρέποντας ειδικά το φορτίο στα 15W.

Ποιες είναι οι ειδήσεις του iPhone 15 όσον αφορά τη φωτογραφία ?

Τα smartphones μας έχουν γίνει η κύρια κάμερά μας όλα αυτά τα χρόνια, η οποία αναγκάζει την Apple να την εξελιχθεί με κάθε επανάληψη, μερικές φορές σε δραματικά. Ήδη πέρυσι, το iPhone 14 Pro μας πρόσφερε μια καλή εξέλιξη με τον αισθητήρα 48 MP (Megapixel) έναντι 12 MP για το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus ή τις προηγούμενες εκδόσεις. Η Apple θα μας προετοίμασε με το iPhone 15 δύο μικρές περιστροφές φωτογραφίας ότι θα περιγράψουμε λεπτομέρειες.

Ένας πεσκοπικός φακός για το iPhone 15 Ultra

iPhone 15 Ultra Camera

Φέτος, η πρώτη επανάσταση θα αφορούσε το iPhone 15 Ultra, το οποίο θα αναλάβει έναν πεσκοπικό στόχο. Μέσα από ένα σύνολο καθρέφτη που στη συνέχεια παραπέμπουν την εικόνα στον αισθητήρα, Ο Περισκοπικός Στόχος θα προσέφερε τότε ένα X6 ή ακόμα και X10 οπτικό ζουμ χωρίς απώλεια ποιότητας ! Αυτό είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το X3 τηλεφακό του τρέχοντος iPhone 14. Θα είναι μια συντριπτική πρόοδος που θα επιτρέψει τη λήψη πορτρέτων ή μακρινών τοπίων με έναν απαράμιλλο πλούτο λεπτομερειών (όπου ένα ψηφιακό ζουμ οδηγεί σε υπερβολική απώλεια ποιότητας).

Για να γίνει αυτό, πρέπει να σημειωθεί ότι θα ανταλλάσσονται δύο στόχοι: Η εξαιρετικά ευρεία γωνία και το ζουμ θα παρεμβάλλονται οι θέσεις τους. Επομένως, ο νέος πεντισκοπικός φακός θα φιλοξενούσε μεταξύ του φλας και του lidar, ενώ η εξαιρετικά ευρεία γωνία θα μετακινηθεί στο επάνω αριστερό μέρος του οπτικού μπλοκ. Αλλά στο τέλος, δεν θα αλλάξει πολύ για τον χρήστη.

Καλύτεροι αισθητήρες φωτογραφιών για συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή αντίθετες ημέρες

Η δεύτερη επανάσταση θα αφορούσε τη λήψη σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού ή αντεπίθεσης. Πράγματι, η Nikkei Asia μας λέει ότι η Sony θα παρέχει στην Apple αισθητήρες νέας γενιάς ικανούς να διπλασιάσουν το επίπεδο του κορεσμού σήματος για κάθε εικονοστοιχείο . Με άλλα λόγια, Μπορούν να συλλάβουν περισσότερο φως και να μειώσουν την υπερέκθεση ή την υποεξέλεια της φωτογραφίας. Δίνεται ένα παράδειγμα: Εάν πάρετε το πορτρέτο κάποιου με ισχυρό οπίσθιο φωτισμό πίσω του, μπορείτε ακόμα να διακρίνετε το πρόσωπό του. Επίσης, Εάν τραβήξετε μια νυχτερινή φωτογραφία, ο νέος αισθητήρας θα είναι σε θέση να καταγράψει πληθώρα λεπτομερειών που είναι ακόμα αδιανόητες σήμερα.

Η Sony επιτυγχάνει σε αυτό το Tour de Force χάρη σε μια νέα αρχιτεκτονική των ημιαγωγών που τοποθετεί τα φωτοδόδια και τα τρανζίστορ σε διαφορετικά στρώματα υποστρώματος, που επιτρέπει την προσθήκη περισσότερων φωτοδιόδων στο αφοσιωμένο στρώμα . Πιο χυδαία, η Sony καταφέρνει να τοποθετήσει περισσότερες φωτοδίοδοι (οι οποίες καταγράφουν το φως και μετατρέπουν την σε ηλεκτρική ενέργεια) από την επιφανειακή μονάδα, χωρίς να μεγεθύνουν τον αισθητήρα και χωρίς να μειώνουν το μέγεθος των φωτοδιόδων. Αυτό θα ανοίξει την εποχή μιας πραγματικής μικρής επανάστασης στη φωτογραφία, η τελευταία σε αυτή την περιοχή που χρονολογείται από τη νυχτερινή λειτουργία του iPhone 11 επιτρέποντας τη λήψη κατάλληλων πυροβολισμών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Στόχοι 48 MP για iPhone 15 και 15 Plus

Τέλος, το iPhone 15 και 15 Plus θα πρέπει να ενσωματώσει νέους αισθητήρες 48 megapixel ως πρότυπο φέτος, που σήμερα προορίζονται για εκδόσεις Pro. Αυτό καθιστά δυνατή τη δραστική βελτίωση της ποιότητας και του επιπέδου των λεπτομερειών των φωτογραφιών. Αλλά πάνω απ ‘όλα, αυτό σας επιτρέπει να μεγεθύνετε τη φωτογραφία χωρίς απώλεια λεπτομερειών. Πράγματι, Το λογισμικό θα επιλέξει το 12 MP με επίκεντρο το 48 MP για να αποκτήσει ζουμ X2 χωρίς απώλεια. Αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο στο πρότυπο iPhone 15S, το οποίο θα είχε στη συνέχεια ένα ζουμ ενώ στερείται τηλεφακού (προορίζεται για προδοχές). Σας προσκαλούμε να ρίξετε μια ματιά στο iPhone 14 Pro Photo Test για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρόοδο των αισθητήρων σε 48 MP.

Βελτιώσεις για την οθόνη iPhone 15 ?

IPhone 15 καλλιέργειες

Μέγεθος οθόνης

Όπως είπαμε, το φάσμα του iPhone 15 θα πρέπει να επαναλάβει τις αρχές του iPhone 14. Αν και το περισσότερο μοντέλο δεν έχει αποκτήσει την αναμενόμενη επιτυχία, θα διατηρηθεί για το iPhone 15. Τα μεγέθη οθόνης δεν θα αλλάξουν και Επομένως, το εύρος θα καταρρεύσει ως εξής:

 • iPhone 15 : Οθόνη 6,1 ιντσών
 • iPhone 15 Plus : Οθόνη 6,7 ιντσών
 • iPhone 15 Pro : Οθόνη 6,1 ιντσών
 • iPhone 15 Pro Max / Ultra : Οθόνη 6,7 ιντσών

Δυναμικό νησί για όλους, προώθηση και πάντα για επαγγελματίες

Το δυναμικό νησί θα πρέπει να γίνει ευρέως διαδεδομένο σε όλα τα μοντέλα, αλλά όχι στην οθόνη πάντα (ακόμα ενεργοποιημένη) και την τεχνολογία προώθησης (ρυθμός ανανέωσης της οθόνης που κυμαίνεται μεταξύ 10 και 120 Hz) που θα παραμείνει για άλλη μια φορά για εκδοχές Pro. Έτσι, το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus θα παραμείνουν περιορισμένες σε μια τυπική οθόνη 60 Hz, λιγότερο ρευστό και λιγότερο ενεργειακά αποδοτικό από αυτό των επαγγελματικών ομολόγων τους.

Μια εξαιρετικά φωτεινή νέα οθόνη

Από την άλλη πλευρά, το Laker Sharmimplepro, μας λέει ότι το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Ultra θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ένα νέο τελευταίο πίνακα OLED από τη Samsung που θα είχε κυρίωςΜια απίστευτη φωτεινότητα κορυφής 2.500 nits ! Τι να δείτε καθαρά τι εμφανίζεται στην οθόνη του, ακόμη και σε πλήρη ήλιο. Σε σύγκριση, το iPhone 14 Pro έχει φωτεινότητα 1000 NIT ως στάνταρ, 1600 για περιεχόμενο HDR και 2000 NITs σε εξωτερικούς χώρους. Και πάλι, αυτά τα 2000 NITs έχουν ήδη κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, αφού το iPhone 14 Pro βρίσκεται σήμερα στην πιο φωτεινή οθόνη στην αγορά. Το iPhone 14, από την άλλη πλευρά, είναι ικανοποιημένο με ένα πιο μέτριο 1200 nits μέγιστο σε σύγκριση.

Τι αλλάζει για τον επεξεργαστή iPhone 15 ?

Με το iPhone 14, η Apple σηματοδότησε λίγο περισσότερο τη διαφορά μεταξύ των επαγγελματικών και των μη-pro εκδόσεων, διακρίνοντας τους για πρώτη φορά στο επίπεδο των επεξεργαστών. Πράγματι, τα iPhone 14 και 14 Plus ξεκίνησαν το παλιό Bionic Chip του A15 από το iPhone 13 Pro, ενώ το iPhone 14 Pro και το 14 Pro Max είδαν τον εαυτό τους εξοπλισμένο με το τελευταίο τσιπ A16 Bionic.

Δύο περιοχές του iPhone διαφοροποιούνται από τον επεξεργαστή

Φέτος, η Apple θα πρέπει να επαναλάβει την ίδια στρατηγική: Το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus θα είχαν το a16 bionic chip, ενώ το νέο bionic chip A17 θα προορίζεται για το iPhone 15 Pro και το Ultra.

Apple A17 Bionic Chip

Ένα 20% πιο ισχυρό και 35% πιο ενεργειακά αποδοτικό τσιπ

Το a17 bionic chip θα είναι χαραγμένο σε 3 nm (έναντι 5 nm για το Bionic A16), πράγμα που συνεπάγεται σημαντική ισχύ στην ισχύ που συνοδεύεται από καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Σαφή : Θα είναι πιο ισχυρό ενώ καταναλώνει λιγότερα. Ο ιδρυτής TMSC που παράγει τα τσιπ για την Apple προκαλεί πτώση της κατανάλωσης ενέργειας 35%. Και καθώς η χωρητικότητα των μπαταριών δεν θα τροποποιηθεί σημαντικά, η βελτιστοποίηση της ενέργειας στον επεξεργαστή είναι Ένας τρόπος για να βελτιωθεί η αυτονομία του iPhone 15 Pro και του Ultra Σε σύγκριση με τα 14. Σημειώστε ότι επί του παρόντος, το iPhone 14 θερμαίνει όλα τα ίδια αρκετά γρήγορα, ειδικά κατά τη χρήση του carplay ή στις φάσεις των παιχνιδιών, 4K Video Recording -αυτές οι συσκευές που δεν έχουν ενσωματωμένο εξαερισμό.

Για να μπει σε λεπτομέρειες, το TSMC θα χρησιμοποιήσει με ακρίβεια τη διαδικασία χάραξης N3B για τους Bionic Fleas A17. Η επιλογή της διαδικασίας N3B και όχι το N3E, η τελευταία καινοτομία μέχρι σήμερα, θα οδηγήσει σε μια μικρή απώλεια ενεργειακής απόδοσης αλλά χωρίς απόδοση. Ωστόσο, η διαδικασία N3E είναι πιο ακριβή και δεν είναι ακόμη έτοιμη να εισέλθει σε μαζική παραγωγή. Γι ‘αυτό, η Apple θα υιοθετήσει μόνο το τελευταίο για τα ακόλουθα τσιπ A18 και A19.

Ένας διαρροή έχει αποκαλυφθεί, σύμφωνα με μια πηγή από το Forum Weibo, μια βαθμολογία Geekbench της απόδοσης A17 που θα έδειχνε 30,19 πόντους σε ένα μονοκόμου (έναντι 2504 για το A16) και 7860 πόντους σε multicorers (6314 για το A16), που ισούται Αύξηση των επιδόσεων από 20 σε 25% σε σύγκριση με το iPhone 14 Pro. Εάν οι πληροφορίες αυτές επαληθεύονται, αυτό θα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα στην εξουσία που θα επιβάλει και πάλι την Apple ως ηγέτη στο σχεδιασμό των τσιπ για smartphones και στη συνέχεια θα ανοίξει το δρόμο για τα μελλοντικά τσιπ M3. Αλλά αυτοί οι αριθμοί παραμένουν να ληφθούν με τσιμπιδάκια επειδή προέρχονται από μια αναποφάσιστη κινεζική πηγή.

Τι αυτονομία για το iPhone 15 ?

Εάν υπάρχει ένα κριτήριο στο οποίο πάντα αποδίδουμε ουσιαστική σημασία όταν αγοράζετε ένα νέο τηλέφωνο, είναι πράγματι αυτονομία. Ιστορικά, το iPhone δεν είχε απίστευτη φήμη σε αυτόν τον τομέα. Αλλά για μερικά χρόνια, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί καλά και Οι σειρές των iPhone 13 και 14 εμφανίζονται επί του παρόντος ως μοντέλα αυτονομίας στην αγορά smartphones.

Μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα

 • iPhone 15: 3877 MAH (+ 18%)
 • iPhone 15 Plus: 4412 MAH (+14%)
 • iPhone 15 Pro: 3650 mAh (+14%)
 • iPhone 15 Ultra: 4852 MAH (+12%)

Εδώ σας δίνουμε ένα μικρό τραπέζι σχετικά με την ικανότητα των μπαταριών των προηγούμενων μοντέλων iPhone, ώστε να μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση μόνοι σας.

Το iPhone 15 κυκλοφορεί στις 12 Σεπτεμβρίου: Design, USB-C, Camera, iOS 17. Όλα όσα γνωρίζουμε

Νέα τεχνολογία μπαταριών

Αλλά η αλλαγή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει νέα τεχνολογία για να σχεδιάσει τις ονομασμένες στοιβάζονται κυτταρικές μπαταρίες . Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα: Καλύτερη χωρητικότητα για τον ίδιο όγκο, μια μπαταρία που θερμαίνεται λιγότερο, μια διάρκεια ζωής μεγαλύτερη και ένα ταχύτερο φορτίο.

Εκτός από αυτές τις δύο καινοτομίες, είναι επίσης απαραίτητο να υπολογίζεστε στο γεγονός ότι Τα επόμενα bionic τσιπ A17 που θα υποστηρίξουν το iPhone 15 Pro θα χαραγμένα σε 3 nm έναντι 5 nm σήμερα και έτσι θα είναι πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικά, που θα κάνει το iPhone 15 τους βασιλιάδες της αυτονομίας.

Ποιες καινοτομίες για τη συνδεσιμότητα του iPhone 15 ?

Η άφιξη του WiFi 6th

Το iPhone 15 θα εξελιχθεί επίσης όσον αφορά την ασύρματη συνδεσιμότητα με Ενσωμάτωση του WiFi 6th, Όπως και το τελευταίο iPad Pro, το MacBook Pro και το Mac Mini, αλλά δεν γνωρίζουμε αν το 6ο WiFi θα προορίζεται για pro εκδόσεις ή θα είναι επίσης διαθέσιμο στο πρότυπο 15. Ως υπενθύμιση, το 6ο WiFi είναι το νέο πρότυπο WiFi που επιτρέπει στις δοκιμές μας να διπλασιάσουν τις ροές, πηγαίνοντας από 750 mbits/s έως 1250 mbits/s, εφόσον μένουμε κοντά στο τερματικό.

Αυτό που είναι βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι το iPhone 15 δεν θα δικαιούται το WiFi 7, το τελευταίο πρότυπο που ισχύει το οποίο υπόσχεται στρατοσφαιρικές ροές που υπερβαίνουν ακόμη και την ταχύτητα της ενσύρματης σύνδεσης στο Ethernet (RJ45). Πάρα πολύ κακό για την Apple που ήταν στο παρελθόν μέρος των πρωτοποριακών δικτύων του ασύρματου δικτύου.

Ένα βελτιωμένο τσιπ U1 για καλύτερη ενσωμάτωση με το Pro Vision

Το τσιπ U1, που υπάρχει στο iPhone από το iPhone 11, αλλά και σε πολλά άλλα προϊόντα της Apple, όπως το Apple Watch ή το AirPods Pro, σας επιτρέπει να εντοπίσετε το iPhone σας με ακρίβεια, ακόμη και όταν δεν είναι μπαταρία.

Με το iPhone 15, αυτό το τσιπ U1 θα βελτιωθεί και θα εξυπηρετούσε, εκτός από τη βελτίωση των χαρακτηριστικών τοποθεσίας, για να προσφέρει εξαιρετική ενσωμάτωση στο οικοσύστημα της Apple και ιδίως με το τελευταίο Apple Pro Pro Pro Pro.

Τι είναι το λογισμικό προχωρά στην ενημέρωση iOS 17 ?

Όλα τα iPhone 15 θα παραδοθούν με το iOS 17, τη νέα επανάληψη του λειτουργικού συστήματος Apple, που παρουσιάστηκε στο WWDC στις 5 Ιουνίου. Φέρνει το μερίδιό της σε νέα προϊόντα, ειδικά στον τομέα της επικοινωνίας, της εξατομίκευσης, των widgets και ακόμη και μιας νέας εφαρμογής ημερολογίου !

Ακολουθεί μια λίστα με τα κύρια νέα από την εφαρμογή:

 • Τηλέφωνο: Οι τηλεφωνικές κλήσεις εμφανίζουν τώρα όμορφες φωτογραφίες των επαφών σας που μπορείτε να προσαρμόσετε τη θέλησή σας. Αλλά πάνω απ ‘όλα, η νέα λειτουργία φωνητικού ταχυδρομείου καθιστά δυνατή τη μεταγραφή με ζωντανό κείμενο το φωνητικό μήνυμα που εκδίδεται από τον συνομιλητή σας όταν δεν έχετε λάβει την κλήση και σας προσφέρει τη δυνατότητα να μπορείτε να αποβάλετε το τηλέφωνο εάν τελικά κρίνετε τη σημαντική κλήση.
 • Μηνύματα: Οι χειρονομίες για να ανταποκριθούν γρήγορα ή να προσθέσετε περιεχόμενο έχει απλοποιηθεί, μπορούμε να αναζητήσουμε πιο αποτελεσματικά περιεχόμενο χρησιμοποιώντας διάφορα φίλτρα και η χρήση αυτοκόλλητων είναι καλύτερο. Το iOS 17 μπορεί επίσης να μεταγράψει τα μηνύματα Audios σε κείμενο και το check in λειτουργικότητας σας επιτρέπει να ειδοποιήσετε τους αγαπημένους σας ότι έχετε επιστρέψει στο σπίτι μετά από αργά το βράδυ για παράδειγμα.
 • Widgets: Τα widgets είναι διαδραστικά και μπορούμε να εκτελέσουμε ενέργειες απευθείας σε αυτό (όπως ο έλεγχος των υπενθυμίσεων) χωρίς να ανοίξουμε την εφαρμογή.
 • Λειτουργία αναμονής: Απλά βάλτε το iPhone σε λειτουργία τοπίου ενώ φορτώνεται για να εμφανίσετε πολλές πληροφορίες όπως ζωντανές δραστηριότητες ή χρόνο (για να ενεργήσετε ως ξυπνητήρι).
 • Σχέδια: Τέλος, κερδίζουμε τη δυνατότητα λήψης καρτών για να τις χρησιμοποιήσουμε χωρίς σύνδεση, πρακτική για πεζοπορία στα βουνά !
 • Εφημερίδα: Πρόκειται για μια νέα πολύ ισχυρή εφαρμογή ημερολογίου που υποδηλώνει το περιεχόμενο που πρέπει να προστεθεί σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει εκείνη την ημέρα, τη μουσική που ακούσατε, τον τόπο και πολλά άλλα, για να φτιάξετε αυτή την πραγματικά προσωπική εφημερίδα.

Δεν έχει τελειώσει, υπάρχει επίσης η δυνατότητα του FaceTime να αφήσει ένα βίντεο ή ήχο μήνυμα και να αντιδράσει με τα χέρια σας για να δημιουργήσει όμορφα 3D εφέ. Το πληκτρολόγιο είναι πιο έξυπνο στις προβλέψεις και τις διορθώσεις του, το airplay μπορεί να συνεχίσει να μεταφέρει ένα βαρύ αρχείο σε μια γωνία της οθόνης χωρίς να σας ενοχλεί, η Apple Music μέσω carplay ελέγχεται από όλους τους επιβάτες του αυτοκινήτου, οι φωτογραφίες αναγνωρίζουν τα κατοικίδια ζώα σας κλπ. Σας παραπέμουμε στο άρθρο μας αφιερωμένο στις ειδήσεις του iOS 17 εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα.

Ποια θα είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 15 ?

Η Apple μόλις ανακοίνωσε ότι το The Keynote, το οποίο συναντά το γλυκό όνομα του Wonderlust, το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει ότι η επιθυμία να θαυμάσει, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. Η νέα σειρά του iPhone 15 θα είναι προφανώς το προϊόν ναυαρχίδας αυτού του γεγονότος. Μπορείτε να το ακολουθήσετε στον ιστότοπο της Apple και στην εφαρμογή Apple TV ή Ως συνήθως στην εταιρεία Mac4ever με το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση ότι θα μεταφραστεί ζωντανά στα γαλλικά.

Keynote Apple 12 Σεπτεμβρίου 2023

Οι προ -παραγγελίες θα ανοίξουν σίγουρα την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου έως Ένα μάρκετινγκ που θα ξεκινούσε την επόμενη Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, Συχνά περίπου στις 2 μ.μ. (εξαρτάται από το μέγεθος των υπηρεσιών).

Ωστόσο, λόγω του προβλήματος της παροχής του νέου πεσκοπικού φακού εκ μέρους της Sony, το iPhone 15 Pro Max / Ultra θα μπορούσε να διακινδυνεύσει να διατεθεί στο εμπόριο μέχρι μόνο τρεις ή τέσσερις εβδομάδες αργότερα, προς τα τέλη Οκτωβρίου. Αυτό έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν, όπως για το iPhone 14 Plus που διατέθηκε στο εμπόριο τον Οκτώβριο μετά από όλα τα άλλα μοντέλα το Σεπτέμβριο, ή περισσότερο πρώην το iPhone X που τέθηκε προς πώληση το Νοέμβριο μόνο όταν το iPhone 8 ήταν διαθέσιμο για ήδη ένα μήνα και Ήμισυ.

Ποια θα είναι η τιμή του iPhone 15 ?

Όσον αφορά τις τιμές, ξέρετε, η Apple έχει μια ολοένα και πιο υψηλή τοποθέτηση. Το iPhone 14 είναι ήδη πολύ ακριβό και η σειρά iPhone 15 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Κάτω από τις καλύτερες τιμές στο τρέχον εύρος:

Σύμφωνα με τον Daniel Ives του Wedbush, έναν εξαιρετικό ειδικό στην ερώτηση, όλα τα μοντέλα της σειράς θα πρέπει να αυξήσουν την τιμή τους από 100 έως 200 δολάρια. Το USB-C μπορεί να εξηγήσει εν μέρει αυτό επειδή ανάγκασε την Apple να αναθεωρήσει την αρχιτεκτονική των προϊόντων της εκτός από την ανάγκη να τροποποιήσει τις γραμμές παραγωγής. Αλλά είναι το iPhone 15 Pro και ειδικά σε 15 ultra που πρέπει να υποβληθεί σε σημαντική αύξηση της τιμής τους λόγω του πεστικοπικού στόχου τους, το a17 bionic chip τους χαραγμένο σε 3 nm και το πλαίσιο τιτανίου τους (για ultra)). Ωστόσο, Η Apple προβλέπει ότι το iPhone 15 θα είναι επιτυχία, επειδή 250 εκατομμύρια iPhone σε ηλικία τεσσάρων ετών εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται καθημερινά σήμερα και περιμένουν μόνο να αντικατασταθούν.

Μια τελική εξήγηση για την αύξηση του τιμολογίου θα ήταν ο πολλαπλασιασμός με δύο ικανότητες αποθήκευσης, τουλάχιστον Pro μοντέλα. Επομένως, το iPhone 15 Pro θα πρέπει να ξεκινήσει στα 256 GB, έναντι των μετριοπαθών 128 GB του 14 Pro, και Τελειώστε στα 2 TB στην τελική έκδοση, η οποία θα υπερβαίνει ευτυχώς τα € 2000.

Πρέπει να περιμένουμε το iPhone 15 ή να αγοράσουμε ένα iPhone 14 ?

Σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε ένα iPhone σύντομα, Υπάρχει το ερώτημα αν περιμένετε το νέο iPhone 15 ή αν αγοράσετε ένα iPhone 14 αμέσως.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα μοντέλα iPhone 14 είναι σήμερα “braded” από το Amazon με μειώσεις τιμών περίπου 20%. Για σύγκριση, το iPhone 14 128GB που πωλείται από το Amazon είναι φθηνότερο από το iPhone 12 128GB που πωλείται από την Apple στον δικό του site !

“Αγοράστε αμέσως ένα iPhone 14 σε πώληση ή περιμένετε για αρκετούς μήνες για να αντέξετε οικονομικά το τελευταίο iPhone, πιο ακριβό, όπως είναι η ερώτηση. »»

 • Εκτός αν θέλετε να αγοράσετε ένα μοντέλο Pro Max / Ultra, Το νέο iPhone 15 θα είναι αρκετά παρόμοιο με το τρέχον iPhone 14
 • Κατά πάσα πιθανότητα, η τιμή του iPhone 15 θα είναι πολλά Υψηλότερη από την τρέχουσα μη αποδοτική τιμή του iPhone 14
 • Χρειάζεστε αυτό το τηλέφωνο Τώρα/γρήγορα ή είστε έτοιμοι να περιμένετε μέχρι τον Οκτώβριο/Νοέμβριο ?
 • Είναι σημαντικό για εσάς να έχετε το Τελευταίο μοντέρνο τηλέφωνο ή χρειάζεστε μόνο ένα καλό τηλέφωνο καταβάλλεται στη σωστή τιμή ?

Εξαρτάται από εσάς να κάνετε την επιλογή σας σε σχέση με αυτά τα 4 σημεία. Κάτω από τις τιμές του iPhone 14 στο Amazon:

Συνοψίζοντας

Η αγορά smartphone είναι σήμερα σχετικά ώριμη και δεν πρέπει να περιμένετε μια επανάσταση κάθε χρόνο. Η ώρα που η Apple θα μπορούσε να εμφανίσει με υπερηφάνεια τον τύπο του συνθήματος: η Apple επανεμφανίζει το iPhone ! όπου έχουμε ακόμα. όλα αλλάζουν ! τελείωσε τώρα. Αλλά το iPhone 15 θα εξακολουθεί να προσφέρει ενδιαφέρουσες εξελίξεις όπως η άφιξη του USB-C, νέοι πιο αποτελεσματικοί αισθητήρες φωτογραφιών τη νύχτα, ή ακόμα και ένας πεσκοπικός φακός για το iPhone 15 Ultra για να επωφεληθούν από μια οπτική ζουμ X10 χωρίς απώλεια ποιότητας.

Συνοψίζουμε όλα τα υποτιθέμενα νέα χαρακτηριστικά:

 • Ένα νέο iPhone 15 Ultra που θα ξεπεράσει το φάσμα του iPhone και θα αντικαταστήσει την έκδοση Pro Max
 • Ένα νέο σχέδιο Με ελαφρώς καμπύλες γραμμές, λεπτότερα σύνορα και πλαίσιο τιτανίου για το iPhone 15 Ultra
 • Το δυναμικό νησί σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 15 Για να αντικαταστήσετε την εγκοπή
 • Η άφιξη του USB-C Ποιος θα πάρει τη θέση του Antediluvian λιμανιού Lightning (με θύρες USB-C στο iPhone 15 και το iPhone 15 Plus)
 • Νέοι στόχοι φωτογραφιών που μπορεί να τραβήξει περισσότερο φως για πολύ καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό ή οπίσθιο φωτισμό
 • Ένας πεπεισκοπικός στόχος για το iPhone 15 Ultra Προσφέροντας ένα οπτικό ζουμ X10 χωρίς απώλεια ποιότητας
 • Μια οθόνη που εμφανίζει 2500 nits Εξωτερική φωτεινότητα για το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Ultra
 • Το a17 bionic chip Πιο ισχυρή και λιγότερη ενέργεια -που καταναλώνει για το iPhone 15 Pro και το iPhone Ultra
 • iOS 17, Η νέα ενημέρωση που καθιστά το iPhone πιο έξυπνο, πιο ευχάριστο στη χρήση και πιο προσωπική
 • Μια σημαντική αύξηση των τιμών ? (Ειδικά για την έκδοση Pro και Ultra)

Συμπερασματικά, αυτά τα iPhone 15 εξακολουθούν να αποτελούν μέρος μιας λογικής της διαφοροποίησης των περιοχών, ακόμη και αν σημαίνει να σκάβουμε το χάσμα μεταξύ των διαφορετικών μοντέλων. Οι εκδόσεις Pro/Ultra θα είναι προνομιούχοι και πάλι, αφού θα επωφεληθούν από όλα τα τεχνολογικά νέα χαρακτηριστικά: τον πεπεπικό στόχο, το Bionic Chip A17, την προώθηση και την οθόνη πάντα σε 2.500 άσχημη προχωρημένη φωτεινότητα κλπ. Ενώ το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus δεν θα έχουν κανένα από αυτά και θα είναι ακόμη περιορισμένα όπως φαίνεται στο παράδειγμα της θύρας USB-C.

Τέλος, μπορούμε να σκεφτούμε ότι η νέα σειρά του iPhone 15 δεν θα σηματοδοτήσει μια σημαντική εξέλιξη μπροστά στο τρέχον εύρος του iPhone 14, ή ακόμα και 13 και 12. Εκτός από το να θέλουν πάντα την τελευταία καινοτομία (και τον προϋπολογισμό ad-hoc), ιδίως όσον αφορά το τμήμα της φωτογραφίας, Αυτή η νέα σειρά iPhone προτίθεται να προτίθεται να iPhone 11, XS ή προηγούμενους ιδιοκτήτες, πραγματικά ικανό να διακρίνει πραγματικές διαφορές με αυτά τα νέα iPhone 15.

Από την άλλη πλευρά, αν δεν θέλετε να περιμένετε το iPhone 15 για λόγους προϋπολογισμού ή επειδή οι καινοτομίες του δεν σας ενδιαφέρουν, μην διστάσετε να συμβουλευτείτε τον οδηγό μας για να επιλέξετε το iPhone σας το 2023.

Apple iPhone 15

Apple iPhone 15

Το μελλοντικό iPhone 15 αναμένεται με ανυπομονησία από τους οπαδούς της μάρκας Apple. Η εκτόξευσή του έχει προγραμματιστεί το φθινόπωρο του 2023. Σύμφωνα με τις φήμες, μπορεί να μην είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο Apple A17 Bionic Chip χαραγμένο σε 3 nm, που προορίζεται για το iPhone 15 Pro και το Pro Max / Ultra. Αντ ‘αυτού, είχε δικαίωμα στο A16 του 2022, καθώς και 6 GB μνήμης RAM, είναι 2 GB περισσότερο από το iPhone 14.

Τα νέα smartphones της Apple θα πρέπει να προσφέρονται σε μια έκδοση 15 και σε μια έκδοση 15, σε πιο επιβλητική μορφή: το iPhone 15 θα αθλητικής οθόνης 6,1 ιντσών και το iPhone 15 Plus, μια ίντσα 6,7 πλάκας.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, μπορεί να είναι ότι το iPhone 15 υιοθετεί το δυναμικό νησί που φαίνεται στο iPhone 14 Pro και το Pro Max.

Μια πιθανή μετωπική κάμερα 3D

Όσον αφορά το τμήμα φωτογραφιών, το iPhone 15 και 15 Plus θα μπορούσε να είναι εξοπλισμένο με μονάδα 48 megapixel, με βελτιωμένες λειτουργίες φωτογραφίας και βίντεο. Είναι επίσης πιθανό οι συσκευές να διαθέτουν μια 3D μπροστινή κάμερα που επιτρέπει τη σύλληψη των εγωισμένων πραγματικότητας.

Κάτω από την ώθηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα επιβάλει τη χρήση της στους τερματικούς σταθμούς που προέρχονται από τα τέλη του 2024, η Apple θα μπορούσε να υιοθετήσει το USB-C από τη γενιά της 15. Θα γίνει το πρότυπο στις συσκευές, αντικαθιστώντας έτσι τη θύρα Lightning, την εξειδίκευση των smartphones της Apple.

WiFi Chips, Microled οθόνες: Η Apple σκοπεύει να αυξηθεί από τους προμηθευτές της

Η Apple θα επιδιώξει να γίνει πιο ανεξάρτητη από τους παραδοσιακούς προμηθευτές της, σχεδιάζοντας νέα στοιχεία εσωτερικά, συμπεριλαμβανομένων των οθονών και των μόντεμ μικροεπικαλυπτών. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple έχει αρχίσει να εργάζεται για το σχεδιασμό των οθονών αφιερωμένων στο iPhone και το Apple Watch πριν από έξι χρόνια. Τώρα θα ήταν έτοιμοι να παρουσιάσουν τις πρώτες σπιτικές οθόνες τους με βάση την τεχνολογία microled, υπόσχεται υψηλές κορυφές αντίθεσης και φωτεινότητας παρόμοιες με εκείνες του LCD. Αυτές οι οθόνες θα χρησιμοποιηθούν σε μια επόμενη έκδοση του Apple Watch Ultra, που αναμένεται στα τέλη του 2024, και αργότερα στο iPhone και το iPad.

Εκτός από αυτό, η Apple σκόπευε επίσης να παράγει εσωτερικά WiFi και Bluetooth, απομακρύνοντας έτσι τον εαυτό της με την Qualcomm και την Broadcom, τους παραδοσιακούς προμηθευτές της. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα νέα στοιχεία πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμα για αρκετά χρόνια.

Αυτό το προϊόν αντικαθιστά: Apple iPhone 14

Τεχνικό φύλλο / χαρακτηριστικά

Διαστάσεις 147.6 x 71.6 x 7.8 mm
Βάρος 171 g
Διαγώνιος οθόνης 6.1 ίντσα
Ορισμός οθόνης 2556 x 1179 px
Ανάλυση 461 PP
Τύπος οθόνης Amoled
Μερίδιο της οθόνης στην επιφάνεια 86.81 %
Κινητό τσιπ Apple A16 Bionic
Αριθμός καρδιών 6
Ολοκληρωμένη GPU (IGPU) Apple GPU
RAM (RAM) 6 GB
Εσωτερική μνήμη 128 GB
Κάρτα μνήμης Οχι
Λήψη βίντεο 4K
Λειτουργικό σύστημα (OS) ios
Έκδοση OS δοκιμάστηκε 17
Σύνδεση USB-C
Δακτυλικός αισθητήρας Οχι
Τύπος Wi-Fi Wi-Fi 6 802.11αξ
Τύπος Bluetooth 5.3
NFC Ναί
4G (LTE) Ναί
5G Ναί
esim Ναί
Διπλή SIM Ναί
Μορφή κάρτας SIM Νανο
Τύπος σφράγισης IP68
Γυροσκόπιο Ναί
Αφαιρούμενη μπαταρία Οχι
Ζώνες συχνοτήτων 4G B20 (800), Β3 (1800), Β7 (2600), Β28 (700), Β1 (2100)
Φορτίο επαγωγής Ναί
Άτακτος Οχι
Βύσμα Οχι
Μονάδα πίσω φωτογραφίας 1 48 MPX, Grand Angle, F/1,6
Μονάδα πίσω φωτογραφίας 2 12 mpx, Ultra Grand Angle, F/2.4
Μονάδα φωτογραφίας πριν από 1 12 mpx, Grand Angle, f/1,9
Επισκευαστικό 7.5/10