BMW IX1: Τιμή, αυτονομία, μάρκετινγκ, BMW IX1: Δοκιμάσαμε το φθηνότερο ηλεκτρικό BMW

BMW IX1: Δοκιμάσαμε τη φθηνότερη ηλεκτρική BMW

Τέλος, όπως και σε οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα, το IX1 ενσωματώνει επιλογές σχεδιασμού διαδρομής που σας επιτρέπουν να παρέχετε μεγαλύτερες διαδρομές και τις απαραίτητες στάσεις φόρτισης. Σε αυτό το σημείο, επίσης, οι ενδείξεις του συστήματος φαίνονται σωστές, ακόμη και αν πρέπει να ξεκινήσει σε ένα μακρύ ταξίδι για να επαληθεύσει τη σημασία αυτών των προτάσεων.

BMW IX1

BMW IX1

Διαμορφώστε το όχημα BMW IX1 ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

Το IX1 είναι μια ηλεκτρική έκδοση 100% του μικρότερου SUV στην περιοχή BMW, το x1. Στη Γαλλία, διατίθεται στην έκδοση XDRIVE30 για να συνδυάσετε € 55.150.

Σχεδιασμός BMW IX1

Με βάση την ίδια πλατφόρμα με τους θερμικούς ξαδέλφους της, το IX1 διατηρεί λογικά το παραδοσιακό στυλ ενός SUV BMW. Μόνο τα μπλε κλειδιά καθώς και ορισμένες αεροδυναμικές λεπτότητες μπορούν να βάλουν το τσιπ στο αυτί που δεν είναι απλό x1. Βρίσκουμε επίσης τη μεγάλη μάσκα διπλά φασόλια Αγαπητέ στο εμπορικό σήμα, ενώ η ανάγκη για μηχανική ψύξη δεν ισχυρίζεται τόσο πολύ.

Η αυτοκινητισμός και η απόδοση

Το νέο BMW IX1 διαθέτει έναν τροχό που παρέχει συνολικά έως 313 hp μέσω προσωρινής ώθησης και 494 nm. Αυτό που επιτρέπει στα 2.010 kg του μηχανήματος να επιτύχει 0 έως 100 km/h σε 5,7 s με μέγιστη ταχύτητα γεφυρωμένη στα 180 km/h. Χάρη σε πρόσθετη αεροδυναμική εργασία, σε σύγκριση με το X1 Thermal, το IX1 εμφανίζει μια πολύ έντιμη τιμή συντελεστή οπισθέλκουσας (CX) 0,26.

Μπαταρία και αυτονομία

Προς το παρόν, η BMW παρουσίασε μία μόνο μπαταρία για το ηλεκτρικό SUV IX1 με χρήσιμη χωρητικότητα 64,7 kWh. Σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυτονομία μεταξύ 413 και 438 χλμ. Και κατανάλωση μεταξύ 17,3 και 18,4 kWh/100 km.

Επαναφόρτιση BMW IX1

Όσον αφορά την επαναφόρτιση, η BMW IX1 δέχεται ως στάνταρ εναλλασσόμενοι έως και 11 kW, αλλά αυτά τα δεδομένα μπορούν να επενδύσουν. Έτσι, οι 6:30 π.μ. για ανεφοδιασμό μετασχηματίζονται στις 3:45 π.μ. σε κατάλληλο τερματικό σταθμό.

Σε άμεσο ρεύμα, το IX1 ανεχόταν 130 kW στη μέγιστη κορυφή, η οποία επιτρέπει να μεταβεί από 10 έως 80% φορτίο σε 29 λεπτά ή να ανακτήσει 120 χλμ. Αυτονομία σε 10 λεπτά.

Η συγκέντρωση πλατφόρμας απαιτεί, η εκτόξευση φόρτισης βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος, στη δεξιά πλευρά.

Εξοπλισμός και τελειώματα BMW IX1

Όπως όλα τα άλλα μοντέλα BMW, το IX1 είναι διαθέσιμο με διάφορα επίπεδα φινιρίσματος και έναν κατάλογο σημαντικών επιλογών.

μεγάλο

Η ηλεκτρική καμπίνα BMW IX1

Επιλογές BMW IX1

Ως στάνταρ, η BMW IX1 περιλαμβάνει:

Εξω απο

 • Προβολείς LED και οπίσθια φώτα LED
 • Ζάντες ελαφρού κράματος
 • Ηλεκτρικός έλεγχος της πίσω πόρτας

Εσωτερικό

 • BMW Live Cockpit Navigation Plus με καμπύλη οθόνη BMW
 • Το λειτουργικό σύστημα BMW 8 με πλοήγηση
 • Αυτόματη κλιματιστική ζώνη με διπλάσια με οπίσθιους αεριστές
 • Αθλητικό δερμάτινο τιμόνι
 • Πλαίσιο κλασματικής πίσω πάγκος (40/20/40) με εκκίνηση φόρτωσης και ρύθμιση της κλίσης του αρχείου
 • Κιτ φωτισμού

Μετάδοση/κύλινδρος

 • SelectDrive M Εμφάνιση με την κατεύθυνση M Sport
 • BMW XDRIVE All -Wheel Drive
 • BMW Οι λειτουργίες μου: Προσωπικά, αθλητικά, αποτελεσματικά

Επαναφόρτιση της μπαταρίας

 • BMW Flexible Fast Charger με Τμήμα Εσωτερικής Φούτερ για Επαναφόρτιση
 • Καλώδιο επαναφόρτισης (λειτουργία 3) για επαναφόρτιση σε δημόσιους τερματικούς σταθμούς
 • Κάρτα φόρτισης BMW για πρόσβαση στο δίκτυο δημόσιων τερματικών με ενδιαφέρουσες και διαφανείς συνθήκες
 • Επαναφόρτιση AC στα 11 kW, DC που επαναφορτίζεται έως και 127 kW

Οδήγηση

 • Πάρκο βοηθήστε με ενεργά ραντάρ στάθμευσης PDC και κάμερα αντιστροφής
 • Ρυθμιστής ταχύτητας με λειτουργία πέδησης

Δοκιμάστε το BMW IX1 ?

Διαμορφώστε το όχημα BMW IX1 ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

BMW IX1: Δοκιμάσαμε τη φθηνότερη ηλεκτρική BMW

BMW IX1

Ο αυτόματος πιλότος της Tesla υπόκειται σε συλλογική διαδικασία στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ηλεκτρική έκδοση του X1 είναι επίσης το πιο προσιτό μοντέλο μηδενικών εκπομπών του γερμανικού κατασκευαστή. Αλλά αυτό που πραγματικά αξίζει το φθηνότερο 100 % ηλεκτρικό SUV στη BMW ?

BMW IX1

Έφτασε ταυτόχρονα με το τεράστιο i7, ηλεκτρική λιμουζίνα γεμάτη τεχνολογίες, το IX1 έχει περάσει σχετικά απαρατήρητη. Και για καλό λόγο, αυτή η ηλεκτρική έκδοση του X1 είναι σχεδόν αντιγραφή/επικόλληση από τη θερμική της κατά τη διάρκεια του ενός, τουλάχιστον αισθητικά. Ωστόσο, αυτό το 100% ηλεκτρικό συμπαγές SUV (το δεύτερο από το εμπορικό σήμα μετά το IX3) αλλάζει ριζικά την κατάσταση στο επίπεδο του καταλόγου. Είναι απλά το πιο προσιτό 100% ηλεκτρικό μοντέλο στον κατασκευαστή του Μονάχου και ένας πιθανός αντίπαλος στο σκιάχτρο του τμήματος: το βασικό μοντέλο Tesla Y.

Φυσικά, όταν το βασικό ποσοστό υπερβαίνει τα 57.000 ευρώ (57.150 συγκεκριμένα), είναι δύσκολο να μιλήσουμε για το Entry Level Electric. Το IX1 δεν είναι καν επιλέξιμο για το οικολογικό μπόνους (που περιορίζεται σε οχήματα των οποίων η τιμή είναι μικρότερη από 47.000 ευρώ). Ωστόσο, μεταξύ του υψηλού επιπέδου ασφάλιστρο, δεν έχει τόσους πολλούς ανταγωνιστές, αν όχι το e-tron Q4 στο Audi και το EQA στη Mercedes. Αυτή η προνομιακή θέση του επιτρέπει να βγάλει από το παιχνίδι ? Για να το θέσω διαφορετικά, το πιο προσβάσιμο από ηλεκτρικά BMWs είναι ενδιαφέρον ? Για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις, το δοκιμάσαμε.

X1 vs ix1 Το παιχνίδι των 7 διαφορών

BMW IX1

Εξωτερικά, είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνουμε ένα IX1 από το θερμικό του ισοδύναμο. Αυτή είναι η επιθυμία της BMW, δεδομένου ότι προσφέρει 100% ηλεκτρικά οχήματα και η συνταγή φαίνεται να εκτιμάται από τους τακτικούς της μάρκας. Ωστόσο, μια προσεκτική εμφάνιση, ειδικά σε ορισμένα τελειώματα, όπως αυτή της δοκιμής μας, καθιστά δυνατή την ταυτοποίηση ορισμένων ηλεκτρικών στοιχείων σφραγισμένα ηλεκτρικά. Οι μπλε μπαγκέτες των ορίων της πόρτας ή στα πλάγια και τα μπλε ένθετα επίσης στις εισροές αέρα είναι τα σπάνια σήματα εκκεντρότητας στη γερμανική τρόπο BMW. Εκτός από αυτές τις πινελιές πρωτοτυπίας, τίποτα δεν διαφοροποιεί οπτικά το X1 IX1, τη θερμική του απόκλιση. Τέλος, συνολικά, το Compact SUV της BMW διατηρεί αποδεκτές αναλογίες στην κλίμακα ηλεκτρικών οχημάτων με μήκος μικρότερης από 4,5 m και λίγο πάνω από 2 τόνους στην κλίμακα 2.085 kg ακριβώς).

Στο εσωτερικό, το IX1 εκσυγχρονίστηκε σε σχέση με αυτό που είχαμε δει πριν από δύο χρόνια στο IX3. Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις σελίδες για να σχολιάσουμε την ποιότητα των τελειωμάτων και την επιλογή των υλικών, αλλά φαίνεται απαραίτητο να τονίσουμε ότι η BMW είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές αυτοκινήτων των οποίων η ποιότητα κατασκευής δεν έχει πέσει στα τελευταία χρόνια μάθημα. Η Βαυαρική Μάρκα, όπως και ο κύριος ανταγωνιστής της, η Mercedes, κατέχει την ποιότητα που αντιλαμβάνεται στην κορυφή των ανησυχιών της.

Ένα κορυφαίο κόκαλο

BMW IX1

Ομοίως, το λειτουργικό σύστημα BMW είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα στην αγορά. Εύκολη πρόσβαση, πλούσια σε επιλογές και υγρό σε χρήση, σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε αποτελεσματικά μεταξύ των μενού και να αποκτήσετε ποσότητες πληροφοριών σχετικά με τη λειτουργία του οχήματος. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη δυνατότητα προσαρμογής του επιλέγοντας τις εφαρμογές να εμφανίζονται στην αρχική οθόνη και την παραγγελία τους. Το λειτουργικό σύστημα παρέχει επίσης ένα συντομευμένο μενού, το οποίο είναι επίσης πλήρως διαμορφώσιμο. Η πυκνότητα των μενού και ο αριθμός των ρυθμίσεων (για τον κλιματισμό για παράδειγμα) σημαίνει ότι μπορεί να είναι απαραίτητος χρόνος προσαρμογής, αλλά η μάθηση είναι γρήγορη και διευκολύνεται από την ποιότητα της διεπαφής. Τέλος, για έναν χρήστη που δεν θα ήταν ευαίσθητος στις προσπάθειες των μηχανικών της BMW να προσφέρουν ένα ποιοτικό λειτουργικό σύστημα, είναι πάντα δυνατό να βασίζεστε στο smartphone σας, συμπεριλαμβανομένου του εάν έχετε αφήσει το καλώδιο φόρτισης στο σπίτι σας. Το σύστημα IX1 είναι συμβατό CarPlay και Android Auto, στο Bluetooth.

Ειδική αναφορά επίσης για την επεκταμένη Πραγματική Πλοήγηση. Ως προσέγγιση διασταύρωσης ή σε κυκλική διασταύρωση, αλλάζει η κύρια οθόνη. Η κάρτα πλοήγησης στεγάζεται στη δεξιά πλευρά και δίνει τη θέση του σε μια μπροστινή όψη του οχήματος, μέσω της κάμερας. Από τότε εμφανίζεται ένα βέλος. Αυτή η αυξημένη υπέρθεση καθιστά δυνατή την αποτελεσματική εμφάνιση του δρόμου, τη θέση και το μέγεθος που αλλάζει το βέλος σε πραγματικό χρόνο για να υποδείξει με ακρίβεια τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε. Αυτή η επιλογή, αρκετά διαφορετική από ό, τι η προσφορά Volkswagen ή Mercedes είναι κατά τη γνώμη μας το πιο αποτελεσματικό.

Μια μικρή ατμόσφαιρα

Η BMW έχει επίσης δουλέψει πολύ για τη διάθεση στο IX1 της. Έτσι, η καμπίνα είναι εφοδιασμένη με λίγα αρκετά διακριτικά φωτισμό LED που προσθέτουν λίγο χρώμα σε ένα σχετικά νηφάλιο σετ. Αλλά αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα στοιχείο διακόσμησης αξεσουάρ χρησιμοποιείται για να δώσει στυλ στο διαμέρισμα επιβατών. Ένα παράδειγμα: Η αλλαγή στη λειτουργία οδήγησης ποικίλλει από την ελαφριά ατμόσφαιρα. Όπου η πλειοψηφία των κατασκευαστών περιορίζεται στην αλλαγή της οθόνης της οθόνης οργάνων, η BMW προχωράει περαιτέρω και αλλάζει τη γενική ατμόσφαιρα του εσωτερικού χώρου.

Τέλος, από το IX3, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της, η BMW επέλεξε να ενσωματώσει τον εικονικό ήχο του κινητήρα κατά τη διάρκεια των φάσεων επιτάχυνσης. Αυτή η επιλογή που μπορεί να απενεργοποιηθεί με το χέρι είναι ακόμα αρκετά ευχάριστη (τουλάχιστον πάνω από μερικές ημέρες δοκιμών). Ο ήχος άξιος ενός διαστημικού σκάφους στη φάση ανάληψης αναπτύχθηκε από τον Hans Zimmer αυτοπροσώπως. Περισσότερο από το ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν βρίσκεται στο επίπεδο του διασταλτικού soundtrack, είναι η προοδευτικότητά του ως επιτάχυνση που κολλάει ένα χαμόγελο στα χείλη.

Ένα μοντέλο βοήθειας οδήγησης

Με τον κίνδυνο να συγκλονιστούν οι πιο ένθερμοι θαυμαστές της Tesla, η BMW είναι σήμερα, με τη Mercedes, τον πιο αποτελεσματικό κατασκευαστή στο AIDS Driving. Το σύστημα του γερμανικού κατασκευαστή σίγουρα δεν διαθέτει τις προσδοκίες της αυτονομίας του Καλιφορνέζικου Αυτο -πιλότο, αλλά από την άποψη της κυριαρχίας και της δοσολογίας των ηλεκτρονικών ειδών σε αυτό είναι πολύ υψηλότερο σε αυτό.

BMW IX1

Είτε με τη βοήθεια της διατήρησης του τρόπου ή του προσαρμογέα προσαρμογής ταχύτητας, το σύστημα συμπεριφέρεται με ακρίβεια και προοδευτικότητα, χωρίς να απογοητεύει ποτέ τον οδηγό. Στη BMW, δεν υπάρχουν χτυπήματα ή σφάλμα ερμηνείας. Δεν υπάρχουν στιγμές που το αυτοκίνητο δεν δίνει την αίσθηση της επιβολής της οδήγησης στον πιλότο. Αυτή η έμαθε δοσολογία είναι κατά τη γνώμη μας την ιδανική συνταγή για αποτελεσματική βοήθεια.

Τέλος, όπως και σε οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα, το IX1 ενσωματώνει επιλογές σχεδιασμού διαδρομής που σας επιτρέπουν να παρέχετε μεγαλύτερες διαδρομές και τις απαραίτητες στάσεις φόρτισης. Σε αυτό το σημείο, επίσης, οι ενδείξεις του συστήματος φαίνονται σωστές, ακόμη και αν πρέπει να ξεκινήσει σε ένα μακρύ ταξίδι για να επαληθεύσει τη σημασία αυτών των προτάσεων.

IX1 στο δρόμο, τι δίνει ?

BMW IX1

Θα μεταβιβάσουμε γρήγορα την οδήγηση του IX1. Αυτά είναι καλά, ακόμη και πολύ καλά δεδομένης της μορφής και του μεγέθους του θηρίου. Το SUV BMW εκμεταλλεύεται πλήρως το σύστημα XDRIVE30 που του επιτρέπει να απολαμβάνει τα 313 hp και 494 nm ζευγαριού. Οι επιταχύνσεις δεν βρίσκονται στο επίπεδο ενός μοντέλου Tesla Y, αλλά η οδική συμπεριφορά είναι καλή, χάρη σε μια τέλεια ελεγχόμενη κατεύθυνση και ανάρτηση.

Αρκετά σταθερή στη συμπεριφορά του, το IX1 δεν είναι αθλητικός. Αν και δίνει την εντύπωση ότι είναι επιμεταλλωμένη στο έδαφος, ειδικά σε υψηλή ταχύτητα, δεν επιτυγχάνει πάντα και είναι φυσιολογικό, για να σας κάνει να ξεχάσετε το βάρος του.

Μπαταρία και αυτονομία: όπου το ix1 μπορεί να κάνει καλύτερα

Το IX1 διαθέτει μπαταρία NMC (νικέλιο, μαγγάνιο, κοβάλτιο) 64,7 kWh που το επιτρέπει, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του και την έγκριση WLTP για την κάλυψη 414 έως 440 km. Σε αυτό το σημείο, όπως συχνά, τα επίσημα στοιχεία απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Πράγματι, για να επιτευχθεί αυτονομία στόχου, η κατανάλωση πρέπει να είναι μεταξύ 16,8 kWh/100 km και 19,1 kWh/100 km, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής εβδομάδας μας, τα στοιχεία που σημειώθηκαν ήταν τουλάχιστον ανώτερα, συμπεριλαμβανομένης όταν επεκτάσαμε να υιοθετήσουμε ένα πιο δυνατό δυναμικό στυλ οδήγησης. Ως εκ τούτου, ο τρόπος Β (ή το φρένο), δηλαδή η επιλογή αναγεννητικής πέδησης IX1 είναι ένα μοντέλο του είδους που καθιστά δυνατή την υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής οικολογικής οδήγησης, ειδικά στην πόλη. Αυτό λειτουργεί σαν λειτουργία ενός πεντάλ, δηλαδή ότι αρκεί να σηκώσει το πόδι του από τον επιταχυντή, έτσι ώστε το όχημα να αρχίσει να φρενά. Αυτή η αναγεννητική λειτουργία φέρνει το όχημα στη στάση. Με άλλα λόγια, με ελάχιστη πρόβλεψη και συνηθισμένο, δεν είναι πλέον απαραίτητο να αγγίξετε το πεντάλ φρένου κατά τη διάρκεια μιας οδήγησης στην πόλη.

BMW IX1

Παρά την εξαιρετική λειτουργία B, η αστική μας κατανάλωση ήταν πάντα μεταξύ 18 και 19 kWh/100 km. Όσο για την οδήγηση σε μια γρήγορη διαδρομή, είναι πολύ πιο άπληστο από ό, τι ανακοινώνει η BMW. Σε αυτοκινητόδρομο, στα 130 km/h, η κατανάλωση ταλαντεύεται μεταξύ 24 kWh/100 km και 25 kWh/100 km. Η μικτή μας οδήγηση οδήγησε στην κατανάλωση που εκτιμάται στα 21 kWh/100 km. Με άλλα λόγια, είναι σχεδόν απατηλό να ελπίζουμε να ταξιδέψετε 300 χλμ. Σε αυτοκινητόδρομο με πλήρες φορτίο, το οποίο περιορίζει τις ικανότητες του IX1 σε ένα μακρύ ταξίδι.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η κύρια κριτική μας ενάντια στο ηλεκτρικό SUV της BMW. Αυτό βρίσκεται στο τμήμα φόρτισης. Ο κατασκευαστής μπορεί να δικαιολογήσει μια ενδιαφέρουσα καμπύλη φόρτισης, δεν μπορεί να κάνει τίποτα ενάντια στα στοιχεία. Ωστόσο, 130 kW μέγιστης ισχύος φόρτισης σε ένα γρήγορο τερματικό, είναι περιορισμένο και χαμηλότερο από όλους τους ανταγωνιστές του. Βεβαίως, το 10 έως 80% πραγματοποιείται σε λίγο περισσότερο από 30 λεπτά, αλλά για όχημα σε σχεδόν 60.000 ευρώ, επιτρέπεται να ελπίζει για ένα άλλο επίπεδο απόδοσης.

Ετυμηγορία δοκιμής:

Για μερικούς μήνες, η BMW έχει μετατραπεί σε ηλεκτρική μηχανή. Το IX1 του είναι μια νέα επίδειξη της σοβαρότητας με την οποία η μάρκα του Μονάχου απευθύνθηκε στη στροφή της ηλεκτροδότησης. Μετά το IX3 και το I4, το νέο μηδενικό πρόγραμμα SUV είναι επιτυχία σε σχεδόν όλα τα σχέδια. Καλά σχεδιασμένο και ιδιαίτερα τακτοποιημένο από την άποψη του διαμερίσματος των επιβατών, το IX1 επιτρέπει ακόμη να είναι αποτελεσματική και ευχάριστη στην οδήγηση. Ως εκ τούτου, η επιλογή του κατασκευαστή να προσφέρει μόνο μια έκδοση XDRIVE30 αξίζει να επαινεθεί. Δυστυχώς, η αξιολόγηση SUV μολύνεται από μια αυτονομία που δεν βρίσκεται στο επίπεδο των υπόλοιπων υπηρεσιών. Το πακέτο των 64,7 kWh δεν ντρέπεται, μακριά από αυτό, αλλά είναι χαμηλότερο από ό, τι προσφέρει ο ανταγωνισμός στην ομάδα VW, για παράδειγμα, με την μπαταρία 77 kWh που εξοπλίζει Q4-etron, L ‘ID.5 ή Skoda Enyaq. Το IX1 υποφέρει επίσης από πολύ χαμηλή χωρητικότητα φόρτισης (130 kW), όπου ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της προσφέρουν 170 kW. Τέλος, όπως και ο υπόλοιπος τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, η BMW δυσκολεύεται να δικαιολογεί τη διαφορά τιμής που διαχωρίζει το IX1 από το μοντέλο Tesla Y. Παραμένει μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Californian SUV, αλλά είναι μια εναλλακτική λύση που καταβάλλεται σε υψηλή τιμή, 15.000 ευρώ, ακόμη και πριν προβλεφθεί η παραμικρή επιλογή.

BMW IX1: Τιμή σε απότομη πτώση και οικολογικό μπόνους για το Electric X1

Και αν η πιο ενδιαφέρουσα καινοτομία της BMW σε αυτό το σχολικό έτος δεν ήταν αυτή που πιστεύουμε ? Η βαυαρική μάρκα έχει αποκαλύψει με μεγάλη φαντασία στο σαλόνι του Μονάχου το όραμα Neue Klasse Concept. Και εν τω μεταξύ, η γαλλική θυγατρική πωλεί μια νέα απόκλιση του IX1 για εμάς, με ελκυστική τοποθέτηση.

Αυτή είναι μια έκδοση καταχώρησης, το EDRIVE20. Ως υπενθύμιση, το Electric X1 ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο στο XDRIVE30, με δύο κινητήρες να αναπτύσσουν μέγιστο 313 hp. Εδώ, υπάρχει μόνο ένας κινητήρας στο μπροστινό. Πηγαίνει από 0 έως 100 km/h σε 8,6 δευτερόλεπτα, έναντι 5,6 δευτερολέπτων για το XDRIVE, αλλά αυτό παραμένει καλή αξία για ένα οικογενειακό όχημα ! Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται σε 170 km/h.

Το όχημα διατηρεί την μπαταρία με χρήσιμη χωρητικότητα 64,7 kWh. Δεδομένου ότι είναι λιγότερο ισχυρό, αυτό το IX1 επομένως επωφελείται από την καλύτερη αυτονομία, που κυμαίνεται από 430 έως 475 χλμ., Αντί για 396 έως 439 χλμ. Για το XDRIVE. Το μοντέλο διαθέτει φορτιστή 11 kW και μπορεί να λάβει ένα από τα 22 kW προαιρετικά. Σε άμεσο ρεύμα, το μέγιστο είναι 130 kW.

Το μεγάλο ενδιαφέρον αυτής της παραλλαγής είναι η τιμή της. Ενώ το XDRIVE ξεκινά τώρα στις 57.150 €, το Edrive 20 εμφανίζεται από 46.900 €. Ή 10.000 € λιγότερο. Και ακόμη περισσότερο, επειδή αυτό το ποσοστό δαπέδου δεν επιλέχθηκε τυχαία. Σας επιτρέπει να απολαύσετε το οικολογικό μπόνους (προοριζόμενο για μοντέλα μικρότερα από 47.000 €) των 5.000 €. Αυτό το ix1 εμφανίζεται επομένως στις 41.900 € Μπόνους που συνάγονται, επομένως με καλύτερη αυτονομία.

Και ο εξοπλισμός δεν θυσιάζεται, δεδομένου ότι υπάρχει σε σειρά η καμπύλη οθόνη BMW με οθόνες 10,25 και 10,7 ίντσες, πλοήγηση, αυτόματη bizone, βοήθεια στάθμευσης με μείωση της κάμερας ή πολλά βοηθήματα οδήγησης. Εν ολίγοις, δεν υπάρχουν πινάκια.

Επομένως, η BMW αντικαθιστά την αγορά ηλεκτρικών συμπαγών SUV … με αναγκαστικά στο σκόπευε ένα συγκεκριμένο μοντέλο Tesla, το οποίο αρχίζει στα 45.990 €.