Idrive 9: Το Android φτάνει στη BMW από το 2023, αλλά υπάρχει πρόβλημα!, BMW Idrive: Ανακαλύψτε το νέο σύστημα 2021

BMW Idrive: Ανακαλύψτε το νέο σύστημα

Contents

Τώρα με Bmw idrive , Το σύστημα ελέγχου κλιματισμού θα ενσωματωθεί στην καμπύλη οθόνη BMW καμπύλη οθόνη: Οι επιβάτες θα πρέπει να πρέπει να ρυθμίσουν μόνο τις ρυθμίσεις για πλήρως αυτόματο κλιματισμό. Μια βελτίωση που έγινε δυνατή με την ενσωμάτωση στο ίδιο έξυπνο σύστημα ελέγχου για όλα τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας δωματίου και την άνεση των επιβατών.

Idrive 9: Το Android φτάνει στη BMW από το 2023, αλλά υπάρχει ένα “HIC” !

Ο κατασκευαστής εκμεταλλεύτηκε αυτά για να αποκαλύψει Μερικά στοιχεία γύρω από το επόμενο οστό του, Αλλά θα έχουμε μόνο δικαίωμα ολίσθηση νέα γενιά Idrive:

Idrive 9: Το Android φτάνει στη BMW από το 2023, αλλά υπάρχει ένα

Χωρίς εγγενείς υπηρεσίες Google

Οπως βλέπεις, Η BMW διατηρεί προφανώς τις εφαρμογές της, είτε είναι χαρτογραφία, προγραμματιστής, Κλασικές διεπαφές, ακόμη και αν παρατηρούμε κάποια widgets σε επικαλύψεις πιθανώς προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία σε ένα οστό που θα ήταν πιο αντιδραστικό. Το σύστημα θα συνδεθεί σε 5G και θα επιτρέψει την ενημέρωση των ενημερώσεων OTA (απομακρυσμένα).

Δοκιμή BMW i4 40: Οθόνες, carkey, συνδεσιμότητα και ένα γλείφει εσωτερικό !

Καμία υπηρεσία Google δεν φαίνεται να ενσωματώνει το Idrive 9, Αλλά η BMW εξακολουθεί να καθορίζει ότι οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο Play Store ή στο ισοδύναμο. Παραμένει να δούμε αν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στους πραγματικούς χάρτες Google με τον προγραμματισμό διαδρομής για παράδειγμα, κάτι που απέχει πολύ από το προφανές. Άλλες επερχόμενες εφαρμογές (Netflix, YouTube, παιχνίδια κ.λπ.) θα μπορούσε επίσης να καταστήσει δυνατή τη φροντίδα λίγο κατά τη διάρκεια των χρεώσεων, όπως στο Tesla.

Ένα idrive 8.5 για την παλιά BMW

Μια άλλη απογοήτευση, Το IDRIVE 9 δεν θα είναι διαθέσιμο στην ενημέρωση OTA για οχήματα στο Idrive 8. Επομένως, η BMW παρέχει ένα Idrive 8.5 Ενσωμάτωση των τελευταίων ειδήσεων, αλλά χωρίς το κατάστημα εφαρμογών ! Εκείνοι που αγόρασαν το IX1 ή το i4 έχουν κάτι να είναι λίγο απογοητευμένοι.

Idrive 9: Το Android φτάνει στη BMW από το 2023, αλλά υπάρχει ένα

Χειρότερος, Εκείνοι που μόλις αγόρασαν τη νέα σειρά 7 (η οποία αρχίζει μόνο να παραχθεί) δεν θα έχουν ένα Idrive 9 ! Το τελευταίο θα φτάσει με τα νέα X1 και X2, καθώς και με το Serie 2 Active Tourer. Για αυτούς, θα είναι επίσης 8.5, του οποίου η διάρκεια ζωής μπορεί να είναι πιο περιορισμένη. Μεταξύ των Γερμανών, το υλικό και το λογισμικό είναι συχνά αρκετά παγωμένα και δεν λέγεται καν ότι το Idrive 9 θα φτάσει σε αυτά τα μοντέλα στο τέλος του έτους.

Ένα πρώτο βήμα πριν από το All-Android ?

Εν ολίγοις, χωρίς να εισέλθουν τα πόδια που εντάχθηκαν στο οικοσύστημα Google, Επομένως, η BMW αφήνει την έξοδο στον Αμερικανό, ενώ άλλοι, όπως η Volkswagen, επιμένουν με ένα οικιακό σύστημα και θα μπορούσαν μάλλον να μεταβούν στην Apple με τη νέα πλήρη έκδοση του CarPlay Παρουσιάστηκε τον Ιούνιο.

Idrive 9: Το Android φτάνει στη BMW από το 2023, αλλά υπάρχει ένα

Το Idrive παραμένει ένα πλήρες και προηγμένο σύστημα, Αλλά που έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα όσον αφορά τη λειτουργικότητα και την επεκτασιμότητα από την άφιξη των συστημάτων αυτοκινήτων Android ή σε σύγκριση με το οστό Tesla. Ας το θυμόμαστε αυτό Το Idrive 8 είναι το μόνο σύστημα που διαχειρίζεται το Apple Carkey και που σας επιτρέπει να ανοίξετε και να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο με ένα απλό ρολόι της Apple ! Η BMW ήταν επίσης ο πρώτος κατασκευαστής που υιοθέτησε το CarPlay WiFi. Στην πραγματικότητα, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η Βαυαρία δεν υιοθετεί από την πλήρη έκδοση του CarPlay.

Στο ίδιο θέμα, το συντακτικό προσωπικό σας συμβουλεύει:

BMW Idrive: Ανακαλύψτε το νέο σύστημα

Η ολοκαίνουργια έκδοση του συστήματος εντολών και προβολής BMW Idrive φέρνει τη σχέση μεταξύ του οδηγού και του οχήματός του σε μια νέα ψηφιακή εποχή που χαρακτηρίζεται από όλο και πιο σχετικές προτάσεις για τον αυξανόμενο αριθμό καθημερινών πτυχών.

Bmw idrive

Η νέα γενιά του λειτουργικού συστήματος ON -board που έχει υπογράψει η BMW επιτρέπει στα αυτοκίνητα που εξοπλίζουν να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στις αλληλεπιδράσεις με τους επιβάτες, καθιστώντας έτσι έναν έξυπνο και προληπτικό ψηφιακό εταίρο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό γεννιέται ένας φυσικός διάλογος, ο σκοπός του οποίου είναι να προσαρμόσει όλα τα χαρακτηριστικά που διέταξε η BMW Idrive στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του οδηγού ανάλογα με την κατάσταση και αυτό με μεγάλη ακρίβεια.

Στο επίκεντρο αυτής της νέας εμπειρίας χρήστη κρύβει το ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα BMW OS 8, νέες γενιές οθονών, ελέγχων και λογισμικού, καθώς και ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο επεξεργασίας δεδομένων και συνδεσιμότητας. Το νέο σύστημα Idrive θα αναπτυχθεί σταδιακά σε όλα τα μοντέλα, ξεκινώντας από το τέλος του τρέχοντος έτους με τη BMW IX και στη συνέχεια με τη BMW i4.

Η ικανότητα του Smart Assistant της BMW να προσαρμοστεί στις συνήθειες και τις προσωπικές ανάγκες κάθε οδηγού καθώς και στην κατάσταση οδήγησης στην πραγματικότητα περισσότερο από ποτέ ένα ουσιαστικό γρανάζι στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων και μηχανής. Ο σχεδιασμός του λειτουργικού συστήματος επικεντρώνεται σαφώς σε μια πρόταση για διάλογο που βασίζεται στη φυσική γλώσσα και τους ελέγχους αφής που λειτουργούν μέσω της καμπύλης οθόνης BMW Curved Display.

Αλλά αυτό δεν είναι όλα: τα ευπρόσδεκτα “μεγάλα φορτία” προσθέτουν ένα άγγιγμα συναισθημάτων στη σχέση μεταξύ του αυτοκινήτου και του οδηγού του, ακόμη και πριν από την τελευταία λαμβάνει χώρα στο σκάφος. Αυτή η νέα εμπειρία χρήστη σας επιτρέπει να καλωσορίσετε τον οδηγό και να του προσφέρετε μια προσεκτικά χορογραφημένη ρουτίνα για να τον προσκαλέσετε να εγκατασταθεί.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η νέα συσκευή “my modes” βασίζεται σε ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών για να παρέχει στον οδηγό εξαιρετική εμπειρία οδήγησης συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά του οχήματος και την εσωτερική ατμόσφαιρα που ταιριάζει περισσότερο στις περιστάσεις.

Το νέο σύστημα BMW IDRIVE εξασφαλίζει συνεχώς την επεξεργασία ενός πολύ μεγάλου αριθμού δεδομένων που παράγονται στο αυτοκίνητο, οι διαθέσιμες πληροφορίες και τα δεδομένα που λαμβάνονται από τα μοντέλα BMW που κυκλοφορούν για να ανταποκριθούν στις επιθυμίες του οδηγού λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο.

Μία από τις κύριες προόδους από την άποψη της εξατομίκευσης είναι η συσκευή BMW ID, η οποία προσδιορίζει επαναλαμβανόμενες καταστάσεις, αντλεί μαθήματα από αυτήν και κάνει προτάσεις στον οδηγό για να ενεργοποιήσει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά εάν είναι απαραίτητο.

Το απομακρυσμένο σύστημα αναβάθμισης λογισμικού “Remote Software Update” επιτρέπει επίσης στο νέο σύστημα BMW IDRIVE να διαθέτει τακτικά τις τελευταίες ενημερώσεις, να ενσωματώσει πρόσθετες λειτουργίες και έτσι να είναι μόνιμα στην πρώτη γραμμή της ‘Καινοτομίας.

Πριν από 20 χρόνια, όλα ξεκίνησαν με την έναρξη μιας περιστρεφόμενης εντολής και μιας ψηφιακής οθόνης. Σήμερα, το ολοκαίνουργιο σύστημα BMW IDRIVE προσφέρει μια ποικίλη, έξυπνη, πολυαισθητηριακή εμπειρία προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες κάθε οδηγού, ενσωματώνοντας ένα νέο πρότυπο, αυτό ενός φυσικού διαλόγου μεταξύ των επιβατών και του αυτοκινήτου, πιο διαισθητικό, προσωπικό και εμπνευσμένο, αλλά πάνω όλα πλουσιότερα σε συναισθήματα από ποτέ.

BMW Idrive: Εννοιολογική προσέγγιση και λειτουργία.

Bmw idrive

Η έναρξη του συστήματος BMW IDRIVE της νέας γενιάς συμπίπτει με την εισαγωγή νέου σχεδίου για το νέο λειτουργικό σύστημα BMW OS 8. Επηρεάζοντας τα γραφικά και τα ευχάριστα στο μάτι, τα σύγχρονα χρώματα, τις υφές και τα φουτουριστικά σχήματα, ο φωτισμός φωτισμού και οι αντανακλάσεις δημιουργούν ένα οπτικό σετ που προσφέρει μια άνευ προηγουμένου βύθιση. Ταυτόχρονα, η διεπαφή χρήστη έχει βελτιστοποιηθεί προκειμένου να παρουσιαστεί στον οδηγό με ευκολία τις πιο χρήσιμες πληροφορίες ανάλογα με την κατάσταση και αυτό με έναν εύκολο τρόπο για να τον καταλάβετε.

Η οθόνη BMW Idrive που τοποθετήθηκε στο κέντρο του οπτικού πεδίου του οδηγού έκανε μια ισχυρή εντύπωση ιδιαίτερα χάρη στη γενναιόδωρη επιφάνεια εμφάνισης και τις καθαρές μορφές της, τις δυναμικές επιδράσεις του, αλλά και την ένταση και τον νεωτερικότητα των χρωμάτων των ενώσεων της. Όλες οι οθόνες έχουν πολύ υψηλή γραφική ανάλυση 200 ppi.

Οι ιστορίες των λειτουργιών που τοποθετούνται στο τιμόνι σας επιτρέπουν να κάνετε μια απλή και γρήγορη επιλογή μεταξύ του μεγάλου αριθμού εξατομικευμένων επιλογών προβολής που προσφέρονται για την οθόνη πίσω από το τιμόνι. Η πλοήγηση μεταξύ των λειτουργιών πραγματοποιείται σύμφωνα με δύο άξονες: μια περιστροφική εντολή σας επιτρέπει να μεταβείτε από τη μία λειτουργία σε μια άλλη σε μια κατακόρυφη λίστα με down, ενώ το πέρασμα από το ένα μενού στο άλλο γίνεται στο οριζόντιο επίπεδο χάρη στο The Dedicated κλειδιά.

Σε μία πίεση αντίχειρα και σε μερικά απλά βήματα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από τρία διαγράμματα πληροφοριών των πληροφοριών στις οποίες μπορούν να προστεθούν διαφορετικά widgets σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις ή την κατάσταση οδήγησης. Ονομάζεται “Drive”, η πρώτη διάταξη παρουσιάζει, στο κέντρο της οθόνης, μια δυναμική περιοχή εμφάνισης που επιτρέπει την εμφάνιση των πληροφοριών της επιλογής της. Η διάταξη “εστίασης” έχει σχεδιαστεί για καταστάσεις που απαιτούν μεγάλη ανταπόκριση. Τέλος, στο πρόγραμμα “Gallery”, η περιοχή αφιερωμένη στην οδήγηση των πληροφοριών είναι σαφώς περιορισμένη για να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο για widgets.

Οι τελευταίες επιτρέπουν ειδικότερα την εμφάνιση δεδομένων σχετικά με την πηγή μέσων που χρησιμοποιούνται, μια επισκόπηση της τρέχουσας διαδρομής ή λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις παρεμβάσεις των συστημάτων οδήγησης. Κάθε μία από αυτές τις ρυθμίσεις έχει ένα πολύχρωμο γραφικό χάρτη που είναι το δικό του καθώς και τα τρία -διαστάσεων κινούμενα σχέδια που έγιναν ακόμα πιο ρεαλιστικές χάρη στις φωτεινές αντανακλάσεις, διακρίνοντας έτσι ακόμα πιο καθαρά από τα άλλα δύο.

Επιτρέποντας την επισκόπηση των πιο σχετικών πληροφοριών ανά πάσα στιγμή, τα widgets έχουν μια σαφώς καθορισμένη δομή και μια νέα διάταξη που προσελκύει αμέσως την εμφάνιση στην οθόνη μεγάλης οθόνης. Τοποθετημένο το ένα μετά το άλλο σε ένα αδιάλειπτο καρουσέλ στην αρχική οθόνη, προσφέρουν τις περισσότερες πληροφορίες με τη μορφή κινούμενης εικόνας.

Εμφανίζονται τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα χαρακτηριστικά BMW IDRIVE και έτσι μπορούν να ξεκινήσουν χρησιμοποιώντας μια απλή επαφή αφής. Το πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να επιλέξει τα widgets που εμφανίζονται στην αρχική οθόνη και να διαμορφώσουν τη σειρά εμφάνισής τους. Αλλά ο τελευταίος μπορεί επίσης να προσαρμοστεί στην κατάσταση οδήγησης, χρησιμοποιώντας ρευστά και δυναμικά κινούμενα σχέδια για να εμφανίσει περισσότερες ή λιγότερες πληροφορίες ανάλογα με τις περιστάσεις.

Επανεξέταση, ο αναγνώστης των μέσων ενημέρωσης είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα οπτικά στοιχεία. Συνεχίζοντας πάντα την προσέγγιση που ήδη άρχισε να επιστρέφει στα βασικά, παρουσιάζει τώρα ένα απλό και καθαρό σχέδιο με σχεδόν μαγνητική γοητεία. Ένας αλγόριθμος προσδιορίζει τα κύρια χρώματα του άλμπουμ που καλύπτει το άλμπουμ κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης και προσφέρει ένα αντίστοιχο δυναμικό χρωματισμό στην επιφάνεια της οθόνης του αναγνώστη.

Το σύστημα BMW Idrive δημιουργεί μια διαπροσωπική σχέση και έναν φυσικό διάλογο μεταξύ των επιβατών και του αυτοκινήτου.

Bmw idrive

BMW Idrive: Ένας φυσικός διάλογος με τον έξυπνο προσωπικό βοηθό BMW.

Η νέα γενιά του συστήματος BMW Idrive βλέπει την αύξηση των δεξιοτήτων του Βοηθού BMW Smart. Προκειμένου να ενισχυθεί η προσωπική σύνδεση μεταξύ αυτού του ψηφιακού βοηθού και των επιβατών του οχήματος, οι χρήστες μπορούν πάντα να δώσουν στον ευφυή προσωπικό βοηθό της BMW ένα εξατομικευμένο όνομα, το οποίο στη συνέχεια χρησιμεύει ως φωνητική εντολή.

Στον τομέα της διαπροσωπικής επικοινωνίας, ένας ορισμένος αριθμός πληροφοριών μεταδίδεται με μη λεκτικό τρόπο. Η νέα οπτική προσέγγιση που υιοθετήθηκε για τον βοηθό χρησιμοποιεί ελαφρές σφαίρες διαφορετικών μεγεθών και διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας, προσφέροντας έτσι περισσότερες δυνατότητες και μορφές έκφρασης.

Αυτή η οπτική ικανότητα καθιστά επίσης δυνατή την παροχή μιας συγκεκριμένης ενσάρκωσης στον βοηθό παρέχοντας στον οδηγό ένα στοιχείο στο οποίο θα συγκεντρωθεί και από την οποία εντοπίζει διαφορετικές δραστηριότητες μέσω προκαθορισμένων χειρονομιών.

Οι σχεδιαστές της BMW Idrive βασίστηκαν σε προδιαγραφές -Depth και έναν κατάλογο αξιολόγησης για να επιλέξουν την οπτική μορφή του Βοηθού από περισσότερα από εκατό έργα. Ευχάριστο, η επιλεγμένη μορφή εμπνέει την εμπιστοσύνη και δείχνει τον δυναμισμό που απαιτείται για να εκφράσει διαφορετικά συναισθήματα και διάφορες καταστάσεις μυαλού χωρίς λόγια σαν πραγματικό άτομο.

Ο ευφυής προσωπικός βοηθός της BMW επωφελείται επίσης από την επέκταση της περιμέτρου των χαρακτηριστικών της. Ο όγκος των υποκείμενων δεδομένων και των πληροφοριών για τα οποία βασίζεται έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω, γεγονός που του επιτρέπει να κερδίσει όχι μόνο στη νοημοσύνη, αλλά και να προσαρμόσει τις αντιδράσεις του στο πλαίσιο. Είναι επομένως σε θέση να λάβει υπόψη την κατάσταση μέσα στο αυτοκίνητο και το περιβάλλον όταν πρέπει να αποφασίσει πότε και πώς θα επικοινωνήσει με τους επιβάτες.

Για να επιλέξετε πού και πώς θα εμφανιστεί, ο προσωπικός βοηθός χρησιμοποιεί τις διακριτικές και διαισθητικές τεχνολογίες του “Shy Tech”. Όταν προφέρεται το όνομά του, εμφανίζεται με ένα ρευστό κινούμενα σχέδια και εμφανίζεται σε όλες τις οθόνες χωρίς να κρύβει οποιαδήποτε από τις σημαντικές πληροφορίες. Ο ευφυής προσωπικός βοηθός της BMW είναι σε θέση να διακρίνει ποιος τον μιλάει και εμφανίζεται στο καταλληλότερο τμήμα της οθόνης. Ένα ειδικό widget σας επιτρέπει επίσης να αποκτήσετε γρήγορα πρόσβαση στις άλλες παραμέτρους και προτάσεις του βοηθού.

Ο ευφυής προσωπικός βοηθός της BMW θα είναι επίσης σε θέση να ολοκληρώσει τα χαρακτηριστικά και τις μορφές έκφρασης σύμφωνα με τη συνεχή ανάπτυξη του συστήματος BMW IDRIVE. Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα εισάγονται τακτικά στο όχημα χρησιμοποιώντας τη συσκευή αναβάθμισης του απομακρυσμένου λογισμικού.

BMW Idrive: Αυξημένες δυνατότητες προσαρμογής χάρη στο σύστημα ID BMW.

Χρησιμοποιώντας το νέο σύστημα BMW IDRIVE, οι πελάτες επωφελούνται από μια ποικιλία αυξημένων επιλογών προσαρμογής χάρη στο σύστημα ID BMW. Στο μέλλον, θα είναι δυνατό να αποθηκεύσετε ακόμα πιο εξατομικευμένες παραμέτρους στο σύστημα και να τις μεταφέρετε μεταξύ πολλών οχημάτων. Για να εμποδίσουν άλλους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, το σύστημα ID BMW μπορεί να προστατευθεί από έναν κωδικό PIN ή ένα ειδικό κλειδί.

Μόλις φορτωθεί το προφίλ BMW ID, ο οδηγός λαμβάνει ένα εξατομικευμένο μήνυμα στο σπίτι με μια εξατομικευμένη εικόνα προφίλ που μπορεί να μεταφορτωθεί μέσω της εφαρμογής BMW μου. Η ενεργοποίηση του προφίλ BMW ID πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας το αποκλειστικό κλειδί ή επιλέγοντας το ad hoc προφίλ στο όχημα. Το αυτοκίνητο στη συνέχεια υιοθετεί αυτόματα τις αντίστοιχες εξατομικευμένες ρυθμίσεις.

Ένα θερμό καλωσόρισμα από το αυτοκίνητο: “Μεγάλες στιγμές”.

“Μεγάλες στιγμές: Αυτό είναι το όνομα που επιλέχθηκε για να περιγράψει την εμπειρία που περιμένει τον οδηγό μόλις πλησιάζει το όχημά του και μέχρι να ξεκινήσει το ταξίδι του. Αυτή η ρουτίνα υποδοχής ακολουθεί μια σειρά σταδίων ενορχηστρωμένη από το αυτοκίνητο για να εμπλουτίσει το συναίσθημα κατά την άφιξη στο αυτοκίνητο και να το κάνει ακόμα πιο εμπνευσμένο, όπως και η υπόλοιπη εμπειρία του χρήστη.

Πίσω από αυτή τη ρουτίνα κρύβει την Ultralanged Band Radio Technology (UWB), η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να εντοπίσει με μεγάλη ακρίβεια την παρουσία του κλειδιού επαφής ή ενός εξουσιοδοτημένου smartphone, έτσι ώστε το όχημα να είναι σε θέση να ανιχνεύσει D ‘όπου φτάνει ο οδηγός και πόσο μακριά Είναι με περιθώριο σφάλματος μερικών εκατοστών. Μόλις ο οδηγός είναι μικρότερος από τρία μέτρα μακριά, το αυτοκίνητο ξεκινά τη ρουτίνα του κεντρικού υπολογιστή σηματοδοτώντας την αφύπνιση του με ένα δυναμικό φαινόμενο φωτός που σταδιακά εντείνεται, καλώντας τον εξωτερικό φωτισμό του.

Η καμπίνα επωφελείται επίσης από τον προοδευτικό φωτισμό, καθοδηγώντας τον οδηγό στην είσοδο του οχήματος του οποίου τα έργα φωτισμού κατωφλίου στο πάτωμα μπροστά από την πόρτα ένα φωτεινό χαλί με γεωμετρικά σχήματα που ανταποκρίνονται στα γραφικά στοιχεία της διεπαφής χρήστη. Ταυτόχρονα, οι λαβές των θυρών και ο κορμός ανάβουν για να διευκολύνουν τη χρήση τους από τον οδηγό.

Μόλις ο οδηγός είναι μικρότερος από 1,5 μέτρα από το αυτοκίνητο, το τελευταίο ενεργοποιεί το κεντρικό ξεκλείδωμα, το οποίο ανιχνεύει το πλήκτρο UWB ή ένα smartphone εξοπλισμένο με την εφαρμογή BMW Digital Key Plus Plus. Μόλις ανοίξει μια πόρτα, το σύστημα τοποθετεί τα καθίσματα και πετάει έτσι ώστε να διευκολύνει την είσοδο στο όχημα, ενώ η θέρμανση των καθισμάτων και του τιμονιού ξεκινά. Όσο για την καμπύλη οθόνη καμπύλη οθόνης BMW, καταλαμβάνεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της από μια υποδοχή καλωσορίσματος BMW που υποδεικνύει την έναρξη του συνόλου του συστήματος.

Φόρτωση εξατομικευμένων παραμέτρων του συστήματος ID BMW στη συνέχεια ξεκινά και η σύνδεση δημιουργείται με το smartphone του οδηγού, παρόλο που μόλις εγκαθίσταται. Εάν βρίσκεται σε εξέλιξη μια τηλεφωνική συνομιλία, μεταφέρεται αυτόματα στο μικρόφωνο και στους ομιλητές του αυτοκινήτου. Εν τω μεταξύ, η οθόνη ελέγχου εμφανίζει ένα παράθυρο στο σπίτι με εξατομικευμένο μήνυμα καθώς και χρήσιμες προτάσεις και πληροφορίες.

Το σύστημα BMW Idrive παρέχει τη βέλτιστη βοήθεια στον οδηγό και γοητεύει από τη νοημοσύνη του.

Bmw idrive

BMW Idrive: Μια ολοκληρωμένη εμπειρία οδήγησης που απολαμβάνει τις αισθήσεις: “Οι λειτουργίες μου”.

Η νέα λειτουργία BMW IDRIVE “My Modes” προσφέρει στον οδηγό μια πλήρη εμπειρία οδήγησης που επικεντρώνεται στις προσωπικές προτιμήσεις, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική ατμόσφαιρα για τον οδηγό, όπως για τους επιβάτες. Οι σχεδιαστές που έχουν αναπτύξει “οι λειτουργίες μου” έχουν επιδείξει να λάβουν υπόψη ένα πλήθος στοιχείων που είναι χρήσιμα για την κατάσταση οδήγησης προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη λειτουργικότητα και τις συναισθηματικές επιπτώσεις για την εμπειρία του χρήστη ανάλογα με τις περιστάσεις.

Οι διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας αυτής της λειτουργίας έχουν σχεδιαστεί για να διεγείρουν κάθε μία από τις πέντε αισθήσεις, ξεκινώντας από θέαμα, ακοή και άγγιγμα. Η επιλογή μεταξύ των διαθέσιμων λειτουργιών γίνεται εύκολα χρησιμοποιώντας τη φωνητική εντολή ή μέσω ενός ειδικού κουμπιού τοποθετημένο στην Κεντρική Κονσόλα.

Η αρχική έκδοση του “My Modes” προσφέρει μια προσαρμογή που συνδυάζει έως και δέκα διαφορετικές παραμέτρους μέσα στο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένων των παλαιών λειτουργιών που σχετίζονται με τους τρόπους οδήγησης, τον έλεγχο της μοτέρ και τη μετάδοση, τα χαρακτηριστικά της κατεύθυνσης ή τις παραμέτρους του σασί.

Αρκετά στοιχεία υποδεικνύουν ποια διαμόρφωση έχει επιλεγεί: ένα εικονογραφικό έργο ειδικά σχεδιασμένο για τους τρόπους μου, το στυλ και τη διάταξη των οθονών καθώς και την κυρίαρχη απόχρωση του τελευταίου, οι οποίες προσαρμόζονται έτσι στις παραμέτρους που επιλέχθηκαν καθώς και στον φωτισμό της ατμόσφαιρας.

Η αλλαγή μεταξύ των διαμορφώσεων “My Modes” συνοδεύεται από μια προσαρμογή των ακουστικών στοιχείων του αυτοκινήτου, ξεκινώντας από την υπογραφή ήχου του κινητήρα.

Για την εκτόξευσή του, το νέο σύστημα BMW Idrive έχει “αποτελεσματικά”, “αθλητικά” και “προσωπικά” τρόπους. Οι νέες διαμορφώσεις θα προστεθούν αργότερα στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης του συστήματος BMW IDRIVE, συμπεριλαμβανομένων ειδικότερα των τρόπων που επικεντρώνονται λιγότερο στον οδηγό ή στη σωστή συμπεριφορά.

Θα προστεθούν επίσης επιπλέον λειτουργίες σε κάθε λειτουργία και οι επιλογές διαμόρφωσης λειτουργίας θα επεκταθούν. Αυτές οι βελτιώσεις θα ενσωματωθούν σε οχήματα χρησιμοποιώντας ενημερώσεις “over-air”.

BMW Idrive: Κοιτάξτε, πάρκο ή φορτώστε την μπαταρία σας με χάρτες BMW.

Με την άφιξη του νέου λειτουργικού συστήματος BMW OS 8, οι ψηφιακές υπηρεσίες αφιερωμένες στην πλοήγηση, στο χώρο στάθμευσης ή στην επαναφόρτιση της μπαταρίας είναι πλήρως ενσωματωμένες στο νέο σύστημα χαρτών BMW με βάση το σύννεφο. Οι έξυπνες λειτουργίες χαρτών BMW έχουν επίσης ολοκληρωθεί.

Μεταξύ όλων αυτών των χαρακτηριστικών, ένα από τα πιο σημαντικά είναι η πλοήγηση μάθησης ή η “εκμάθηση πλοήγησης”, η οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι χάρτες BMW βασίζονται στις συνήθειες που σχετίζονται με κάθε προφίλ ID BMW για να ολοκληρώσουν τη βάση δεδομένων της και να προβλέψουν τον επόμενο προορισμό ότι ο Ο οδηγός είναι πιθανό να επιλέξει.

Ο τελευταίος αποκαθιστά έτσι την ανάγκη να εισέλθει ξανά στον προορισμό του με κάθε κανονική διαδρομή, μια εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου ειδικά για τα ταξίδια μεταξύ του σπιτιού και του έργου όπου κάποιος πρέπει να ενημερωθεί για τις πιθανές κυκλοφοριακές συμφόρηση ή τα περιστατικά κατά μήκος της διαδρομής. Ο κατάλογος των καταγεγραμμένων προορισμών μπορεί να προβληθεί στο όχημα ή στην εφαρμογή BMW και κάθε εγγραφή μπορεί να διαγραφεί εάν επιθυμείτε.

Η κάρτα συστήματος πλοήγησης προσφέρει τρεις διαφορετικούς τύπους οθόνης: η πρώτη είναι η “προσαρμοστική” προβολή που εμφανίζει τις σχετικές πληροφορίες σε όλη τη διαδρομή σύμφωνα με την κατάσταση οδήγησης και τις συνήθειες του οδηγού. Η ποσότητα των πληροφοριών που εμφανίζονται μειώνεται περισσότερο στην οθόνη “μειωμένη” (μειωμένη), η οποία υποδεικνύει μόνο τα τέσσερα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα σημεία ενδιαφέροντος.

Τέλος, η “εκτεταμένη” προβολή (Expanded) προσφέρει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, είτε πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος, την κατάσταση της κυκλοφορίας σε παρακείμενους δρόμους είτε ακόμα και σε θέματα στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο.

BMW Idrive: Έξυπνος αυτόματος κλιματισμός.

Τώρα με Bmw idrive , Το σύστημα ελέγχου κλιματισμού θα ενσωματωθεί στην καμπύλη οθόνη BMW καμπύλη οθόνη: Οι επιβάτες θα πρέπει να πρέπει να ρυθμίσουν μόνο τις ρυθμίσεις για πλήρως αυτόματο κλιματισμό. Μια βελτίωση που έγινε δυνατή με την ενσωμάτωση στο ίδιο έξυπνο σύστημα ελέγχου για όλα τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας δωματίου και την άνεση των επιβατών.

Κάθε ρύθμιση των ρυθμίσεων καταγράφεται από το σύστημα και σχετίζεται με το προφίλ ID BMW που χρησιμοποιείται, αποφεύγοντας τους επιβάτες του οχήματος να πρέπει να επαναλάβουν τις ίδιες ρυθμίσεις.

Η προ -καταγεγραμμένη διαμόρφωση είχε προγραμματιστεί από μια αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 440 εκατομμύρια ταξίδια που έγιναν από τους πελάτες μας σε όλες τις σειρές μοντέλων μας και σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Εκτός από τη δύναμη του εξαερισμού και την κατανομή του αέρα, ο έξυπνος κλιματισμός εξασφαλίζει επίσης τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του τιμονιού και των επιφανειών καθώς και τη θέρμανση των καθισμάτων και τον εξαερισμό του διαμερίσματος επιβατών προκειμένου να προσφέρει βέλτιστη θερμική άνεση επιβάτες.

Για να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο η κατανάλωση ενέργειας του συστήματος κλιματισμού, ο αυτόματος κλιματισμός λαμβάνει επίσης υπόψη άλλους παράγοντες, όπως ο αριθμός των επιβατών που υπάρχουν επί του σκάφους, τη θέση τους ή την ένταση και τη διαχείριση του ηλιοφάνειας. Το έξυπνο σύστημα ελέγχου αυτόματου κλιματισμού της BMW είναι επομένως ένα μοντέλο διασύνδεσης σε σύγκριση με άλλα συστήματα κλιματισμού στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο έλεγχος κλιματισμού πραγματοποιείται κεντρικά, καθορίζοντας μια θερμοκρασία στόχου για κάθε περιοχή του διαμερίσματος επιβατών. Με βάση τις εξατομικευμένες ρυθμίσεις χρήστη του μενού κλιματισμού, ο ίδιος ο έξυπνος κλιματισμός εξασφαλίζει αυτόματα τη ρύθμιση και τη λειτουργία των διαθέσιμων χαρακτηριστικών. Είναι επίσης δυνατή η χρήση της φωνητικής εντολής για να μοιραστείτε απευθείας τις επιθυμίες του: Έτσι, εάν ένας επιβάτης λέει απλά “είμαι κρύος στα πόδια”, το σύστημα αυξάνει αυτόματα τη θερμοκρασία στην περιοχή των ποδιών.

Τεχνολογία και συνδεσιμότητα BMW Idrive.

Bmw idrive

BMW Idrive: Λειτουργικό σύστημα BMW OS 8.

Το λειτουργικό σύστημα BMW OS 8 είναι το πιο ισχυρό και πλήρες οικοσύστημα δεδομένων (ή “Stack Technology”) που δημιουργήθηκε ποτέ από τη BMW. Είναι αυτός που αποτελεί τη βάση της καινοτόμου όγδοης γενιάς του συστήματος BMW Idrive. Ο όμιλος BMW εξασφαλίζει την ανάπτυξη αυτής της κεντρικής μονάδας και πλατφόρμας ολοκλήρωσης λογισμικού εξ ολοκλήρου εσωτερικά στο Linux από το 2013. Είναι σημαντικό για την εταιρεία να διατηρήσει τον έλεγχο του λογισμικού της προκειμένου να προσφέρει ένα σταθερό σύστημα ποιότητας, το οποίο μπορεί να ενημερωθεί και να διακριθεί για το εμπορικό σήμα. Κατά τη στιγμή της επιταχυνόμενης ψηφιακής ανάπτυξης, δεν είναι πλέον αρκετό να προσφέρουμε αναβαθμίσεις των ψηφιακών εργαλείων ενός μοντέλου που κάθε τρία χρόνια.

Η εκτόξευση της αναβάθμισης του απομακρυσμένου λογισμικού καθιστά το αυτοκίνητο μια ψηφιακή πλατφόρμα από μόνη της, από το σχεδιασμό του. Έτσι, κατά την εκτόξευση ενός νέου λειτουργικού συστήματος BMW, οι εργασίες ανάπτυξης απέχουν πολύ από το τέλος. Αντίθετα, η διαθέσιμη έκδοση κατά την εκτόξευση είναι μόνο η βάση της συνεχούς ανάπτυξης που συνεχίζεται σε όλο τον κύκλο ζωής του προϊόντος. Η ενσωμάτωση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ λογισμικού και στοιχείων υλικού, οι τεχνικές δυνατότητες που προσφέρει η απομακρυσμένη αναβάθμιση και η ευελιξία των διαδικασιών ανάπτυξης των επιχειρήσεων είναι όλοι παράγοντες που την καθιστούν ικανή να προσφέρει στους πελάτες της νέους πελάτες σε λίγους μήνες ή ακόμα και σε λίγες εβδομάδες.

BMW Idrive: Πάντα ενημερωμένη: Απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού.

Από την έναρξη του λειτουργικού συστήματος BMW OS 7 το 2018, οι οδηγοί μοντέλων BMW κατάφεραν να έχουν ένα όχημα ακόμα εξοπλισμένο με τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού χάρη στην απομακρυσμένη συσκευή αναβάθμισης λογισμικού (απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού). Το νέο λειτουργικό σύστημα BMW OS 8 προσφέρει την ίδια υπηρεσία με σημαντικές βελτιώσεις.

Έτσι, στο πλαίσιο του λειτουργικού συστήματος BMW OS 8, η απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού θα καταστήσει δυνατή την εκτέλεση ιδιαίτερα περίπλοκες και πλήρεις ενημερώσεις σε τομείς, όπως συστήματα οδήγησης ή μερική αυτοματοποίηση. Το λειτουργικό σύστημα BMW OS 8 θα προσφέρει επίσης στους πελάτες τη δυνατότητα προγραμματισμού της εγκατάστασης μιας απομακρυσμένης αναβάθμισης λογισμικού.

Ο όμιλος BMW είναι ένας από τους κύριους παίκτες στην περιοχή των αναβαθμίσεων που πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως. Από το 2020, ήταν αυτός που πήρε τη μεγαλύτερη εκστρατεία αναβάθμισης όλων των ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων. Η ομάδα έχει θέσει τον στόχο της προσφοράς μέχρι το τέλος του 2021 του στόλου αυτοκινήτων που μπορεί να επιτύχει τη μεγαλύτερη ενημέρωση ενημέρωσης στον κόσμο. Μέχρι τότε, περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια μοντέλα μάρκας BMW θα είναι συμβατά με την απομακρυσμένη συσκευή αναβάθμισης λογισμικού.

BMW Idrive: BMW Digital Key Plus με τεχνολογία Ultralarge Band.

Η BMW ήταν πρωτοπόρος στη χρήση ενός smartphone ως ψηφιακό κλειδί για το όχημα από το 2018. Έτσι, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων Premium έχει αναπτύξει έναν νέο πρακτικό και ασφαλή τρόπο ξεκλειδώματος και ξεκινώντας το αυτοκίνητό σας χωρίς να χρειάζεται να βγάλει το iPhone της Apple από την τσέπη του. Ονομάζεται BMW Digital Key Plus, η νέα έκδοση αυτού του ψηφιακού κλειδιού βασίζεται στην Ultralanged Band Technology (UWB), η οποία ήδη εξοπλίζει τα αυτοκίνητα καθώς και ιδιαίτερα το τσιπ U1 του iPhone.

Η τεχνολογία UWB είναι μια μορφή ψηφιακής ραδιοσυχνότητας για πολύ ευρεία λωρίδα και βραχυπρόθεσμες εφαρμογές που καθιστούν δυνατή την εκτέλεση εξαιρετικά ακριβούς γεωγραφικής γραμμής. Η κυκλοφορία του BMW Digital Key Plus θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με εκείνη της 100% ηλεκτρικής BMW IX.

BMW Idrive: Αριθμός και ποικιλία εφαρμογών Αναθεωρημένη προς τα πάνω: Βελτιστοποίηση της ενσωμάτωσης των εφαρμογών τρίτου μέρους.

Το σύστημα BMW Idrive Nouvelle Generation παρουσιάζει μια ολόκληρη σειρά νέων δυνατοτήτων που επιτρέπουν στους πελάτες να ενσωματώσουν τις συνήθειες και τις προτιμήσεις τους στο λειτουργικό σύστημα. Η αυξημένη ευελιξία του συστήματος απλοποιεί έτσι τη χρήση των εφαρμογών τρίτου μέρους και το καθιστά πιο διαισθητικό. Το λειτουργικό σύστημα BMW OS 8 παρέχει πάντα πλήρη ενσωμάτωση του Apple CarPlay και του Android Auto, ενώ το νέο σύστημα BMW IDRIVE σας επιτρέπει να ενσωματώσετε πλήρως τις υπηρεσίες Alibaba και Tencent για τους Κινέζους πελάτες.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με Το εύρος BMW Στο Valence, Montélimar και Montpellier: 0.805.02.14.14 (δωρεάν αριθμός)Δευτέρα έως Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ