Ψηφιακό παιχνίδι στον υπολογιστή: Οδηγός πλατφόρμας διανομής μας., Οι 5 πιο κυρίαρχες πλατφόρμες παιχνιδιού – Plarium

Πλατφόρμες παιχνιδιών: Πώς εξελίχθηκε η αγορά? Ποιος είναι ο ηγέτης

Contents

Αυτές οι διαφορές αντικατοπτρίζονται στην τιμή (299,99 ευρώ έναντι 499,99 ευρώ). Ωστόσο, είναι επίσης μια αντανάκλαση της αγοράς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα υπάρχουν τρία δισεκατομμύρια παίκτες μέχρι το 2023. Δεν θα είναι όλοι οι ριψοκίνδυνοι παίκτες. Η Microsoft προσπάθησε να καλύψει τα δύο άκρα της αγοράς με S και X, μια στρατηγική που πρέπει να συνεχιστεί καθώς αναπτύσσεται ο τομέας.

Πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών

Εμφανίζεται ένας αμφισβητίας! Η Rockstar μόλις διευρύνει τις τάξεις των πλατφορμών διανομής στον υπολογιστή με τον εκτοξευτή παιχνιδιών και ενώνει άλλους μεγάλους εκδότες, όπως το Blizzard ή το Ubisoft. Εάν το τοπίο της κονσόλας περιορίζεται σε επίσημη μπουτίκ ανά πλατφόρμα, οι παίκτες PC μπορούν να υπολογίζουν σε περισσότερους από δώδεκα πελάτες που σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε και να αγοράσετε παιχνίδια. Μια προσφορά που έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια και η οποία μπορεί να χάσει μερικά. Απογραφή για να δείτε πιο καθαρά.

Ψηφιακό παιχνίδι στον υπολογιστή: Οδηγός πλατφόρμας διανομής μας

Σε μια στιγμή της άνοδος των παιχνιδιών σε ψηφιακή έκδοση και χωρίς να υπολογίζουμε τους διαδικτυακούς κωδικούς, φαίνεται απαραίτητο για έναν σημαντικό εκδότη να προσφέρει ένα εκτοξευτή στα χρώματα του για να ξεχωρίσει. Περιβαλλοντικός έλεγχος, διευκόλυνση συλλογής δεδομένων, φρένο hacking ή μείωση του ενδιάμεσου κόστους, τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Οι παίκτες δεν πρέπει να ξεπεράσουν με αυτό, μίγματα pêle, Εκπτώσεις σε όλους τους ορόφους, αντίγραφα ασφαλείας, κοινωνικά χαρακτηριστικά, κοινωνικά χαρακτηριστικά, και τα λοιπά.

Εάν λοιπόν το μοντέλο φαίνεται μόνιμα να εγκατασταθεί στους υπολογιστές μας, ο πρόσφατος πολλαπλασιασμός των πλατφορμών διανομής υποχρεώνει τους παίκτες σε μια συγκεκριμένη γυμναστική για να μην χάσουν τίποτα που αποκλείεται ο ένας από τον άλλον. Σέρνουμε μαζί σε αυτά τα άρθρα οι σημαντικότεροι εκτοξευτές της στιγμής με τις ειδικές λήψεις και τα αποκλειστικά παιχνίδια τους. Όλοι είναι ελεύθεροι να τους υιοθετήσουν ή όχι, γνωρίζοντας ότι είναι όλοι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν.

Ατμός, ο νονός

Ας ξεκινήσουμε με το μεγάλο βασικό κατ ‘ευθείαν από τη βαλβίδα. Πρώτα για να ξεκινήσετε την πίστα, ο Steam παραμένει, 16 χρόνια αργότερα, πρέπει για πολλά παιχνίδια στον υπολογιστή. Βασικά σχεδιασμένο ως ένας τρόπος για να διατηρηθεί μια ορισμένη αντίθετη κίνηση μέχρι σήμερα στις μηχανές των παικτών, καθώς και ένα εργαλείο κατά της κρίσης και αντι-τρικερ, Ο Steam έχει αναπτυχθεί στο σημείο μονοπωλίας του ψηφιακού παιχνιδιού στο PC Game. Είναι πολύ απλό, όχι πολύ καιρό πριν, έπρεπε να βγάλετε το παιχνίδι σας στο Steam για να ελπίζετε να μπορέσετε να το πουλήσετε. Η απόδειξη αυτού είναι, εξαιρούνται από τους ανταγωνιστικούς εκτοξευτές κατέληξαν να ενταχθούν στο Steam Store για έλλειψη πώλησης.

Η βιβλιοθήκη παιχνιδιών Steam είναι gargantuan με τους αποκλεισμένους κατασκευασμένους στη βαλβίδα, αλλά και τους τίτλους AAA και Indés. Μια αφθονία που θα φοβόταν σχεδόν. Όλοι πασπαλίζονται με τώρα θρυλικές πωλήσεις ατμού όπου οι τιμές είναι τακτικά σπασμένες.

Αλλά αν ο Steam έχει επιβάλει με βιώσιμο τρόπο, προσφέροντας περισσότερο από τον απλό τύπο εκκίνησης/αποθήκευσης. Ένα πραγματικό κοινωνικό δίκτυο από μόνη της, η δημιουργία βαλβίδων προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά -εξώφυλλο σε μια ενεργή και πιστή κοινότητα. Όλα γίνονται έτσι ώστε ο χρήστης να δημιουργεί σύνδεση με άλλους παίκτες και δεν θέλει να βγει από το οικοσύστημα ατμού. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε έναν φίλο σε ένα παιχνίδι, να τον παρακολουθήσετε με το ενσωματωμένο εργαλείο χωρίς να περάσετε από το Twitch, να ανταλλάξετε τα φόρουμ συζήτησης, ενώ φοράτε τα επιμελή σας κονκάρδες gamer ή ακόμα και να προσφέρετε τα mods σας για πολλά παιχνίδια μέσω του εργαστηρίου Steam κ.λπ. Τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ακόμη προσβάσιμα στο παιχνίδι με μια επικάλυψη που εμφανίζεται κατόπιν ζήτησης, πιέζοντας την ενημέρωση. Ένα πολύ πρακτικό εργαλείο, που αναλαμβάνει η πλειοψηφία του διαγωνισμού. Οι παίκτες μπορούν επίσης να σημειώσουν όλα τα παιχνίδια στην πλατφόρμα και να αφήσουν γραπτή γνώμη. Τι μέτρο της επιτυχίας ενός τίτλου και της δημοτικότητας του εκδότη του. Πράγματι, δεν είναι ασυνήθιστο τα κύματα αρνητικών απόψεων να αυξάνουν μια άδεια όταν ο εκδότης του προσβάλλει την κοινότητα PC. Οι πιο σημαντικές επικρίσεις ονομάζονται επιμελητές και μπορούν να ακολουθούνται για να μην χάσουν την τελευταία δοκιμή τους.

Ο Steam έχει επωφεληθεί σαφώς από το καθεστώς του πρόδρομου και οι νέες πλατφόρμες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δυσαρέσκεια των παικτών που είχαν μέχρι τότε την άνεση να χρησιμοποιούν ένα ενιαίο εκτοξευτή για όλα τα παιχνίδια τους. Εάν τελειώσει αυτή η φορά, ο ατμός μπορεί ακόμα να βασίζεται σε μια σταθερή κοινότητα.

 • Εξαιρέθηκε: Η σειρά βαλβίδων: Half-Life, Dota, αριστερά 4 νεκρά, πύλη, αντίθετη απεργία, ομαδικό φρούριο κλπ. Καθώς και εκατοντάδες τίτλοι τρίτων μερών.
 • Πληρωμένη επιλογή : Εάν η πλατφόρμα προσφέρει παιχνίδια προφανώς πληρωμένα, είναι επίσης δυνατόΑγορά και πώληση σε παιχνίδια στην αγορά. Η αρχή είναι απλή: βρείτε ένα στοιχείο σε ένα παιχνίδι πολλαπλών, όπως παντελόνι στο PUBG, και μπορείτε να το πουλήσετε σε οποιονδήποτε άλλο παίκτη. Εναπόκειται σε εσάς να ορίσετε την τιμή σύμφωνα με την προμήθεια και να ζητήσετε γνωρίζοντας ότι η βαλβίδα μπορεί να στίξει μια προμήθεια για κάθε πώληση. Το ποσό που ανακτάται πηγαίνει κατευθείαν στο πορτοφόλι του ατμού σας για να αγοράσετε παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα στο παιχνίδι. Ditto για τις κάρτες ατμού, οι οποίες ξεκλειδώνουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Κατεβάστε τον πελάτη Steam

Epic Games Store, Top 1 αλλιώς τίποτα

Πολύ έξυπνος αυτός που προέβλεψε την επιτυχία του Epic Store Game πριν από δύο χρόνια ! Σουσάμι για τη διανομή του headshot στο Fortnite, η πλατφόρμα ήταν μια εκθαμβωτική επιτυχία. Χάρη στη συγκλονιστική λεία που συσσωρεύτηκε με αυτό το πραγματικό φαινόμενο μάζας, η Epic ήταν σε θέση να επιτεθεί στο Steam μετωπικά σε διάφορα σημεία για να φτάσει στους προγραμματιστές και τους παίκτες της αιτίας.

Από την πλευρά των δημιουργών, η Epic υπόσχεται μια μικρότερη διάτρηση στη συνταγή για τις πωλήσεις σε σύγκριση με τον ιστορικό ηθοποιό. Ακόμα ελάχιστα παρέχεται, το κατάστημα προσφέρει μαθηματικά καλύτερη έκθεση. Επιπλέον, η πλατφόρμα δεν διστάζει να πάρει τα χέρια τους στο πορτοφόλι για να προσφέρει indesible και εξαιρούνται οι ΑΑΑ. Εκτός από αυτά, Το Epic Game Store προσφέρει παιχνίδια στο Tire-Larigot σε όλους τους χρήστες του από τον περασμένο Δεκέμβριο. Μια έντονη απάντηση στις πωλήσεις ατμού. Τον τελευταίο καιρό ήμασταν σε θέση να επωφεληθούμε από όχι λιγότερο από έξι παιχνίδια Batman για τα γενέθλια των γενεθλίων: η σειρά Batman Arkham από το Rocksteady και τρία παιχνίδια LEGO Betman. Επομένως, το Epic πολλαπλασιάζει τα εγκεφαλικά επεισόδια επικοινωνίας για να προσελκύσει χρήστες σε αυτόν εκτός από τους παίκτες Fortnite. Μια αμειβόμενη στρατηγική ? Δύσκολο να πούμε προς το παρόν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι η επιθυμία του Epic να πολεμήσει με τον Steam και να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εποχή της Battle Royale.

 • Εξαιρούνται: Fortnite, Borderlands 3 και άλλα παιχνίδια πρώτου και τρίτου μέρους

Κατεβάστε το κατάστημα πελατών Epic Games

Προέλευση, πρόκληση τα πάντα

Εάν το Epic αντιπροσωπεύει έναν ανταγωνιστή βάρους ενάντια στον ατμό, ας μην ξεχνάμε ότι η EA έβγαλε το πρώτο το 2011 με προέλευση. Εξέλιξη του EA Downloader και άλλων καταστημάτων EA, η Origin είναι πραγματικά σχεδιασμένη ως μέσο για τον εκδότη να απελευθερωθεί από τους απογόνους του Gabe Newell με πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με το Battlefield 3, του οποίου αποκλείεται, Η Origin είναι τώρα ο μόνος τρόπος για να παίξετε αναπτυγμένα παιχνίδια ή/και να δημοσιεύσετε η EA στον υπολογιστή. Την εποχή εκείνη, οι ηλεκτρονικοί τίτλοι τέχνης είχαν αφαιρεθεί ακόμη και από τον ατμό. Ενας σεισμός ! Σήμερα, ο εκτοξευτής μπορεί να υπολογίζει στους θρύλους της κορυφής για να προσεγγίσουν νέους παίκτες στην αιτία του.

 • Εξαιρούνται: Οι τίτλοι EA που κυκλοφόρησαν μετά το Battlefield 3: Battlefield V, Anthem, FIFA 20, Apex Legends, Sims 4, Unravel, A Way Out κ.λπ
 • Πληρωμένη επιλογή : Η προέλευση είναι η πύλη προς την υπηρεσία παιχνιδιού με συνδρομή Πρόσβαση προέλευσης. Μια πρώτη φόρμουλα στα € 14,99 το μήνα ή € 99,99 ετησίως δίνει πρόσβαση σε περίπου 200 παιχνίδια και επεκτάσεις των οποίων τα νέα χαρακτηριστικά. Αυτά μπορούν ακόμη και να αναπαραχθούν σε πρώιμη πρόσβαση για αρκετές ημέρες. Στη βασική έκδοση, σε € 3,99 ανά μήνα ή 24,99 € ετησίως, η Access Origin προσφέρει μόνο τα τελευταία νέα στις 10 π.μ. Ωστόσο, όλες οι παραγωγές EA αποσκοπούν να συμμετάσχουν στη βασική φόρμουλα αργά ή γρήγορα. Η δύο έκδοση χορηγεί επίσης μόνιμη μείωση κατά 10% στο κατάστημα προέλευσης.

Κατεβάστε τον πελάτη προέλευσης

Uplay, ο εκτοξευτής στον ανοιχτό κόσμο

Ο Γάλλος εκδότης δεν πρέπει να ξεπεράσει την πλατφόρμα του, η οποία ανταποκρίνεται στο γλυκό όνομα του Uplay. Ξεκίνησε το 2012, σας επιτρέπει να παίξετε ολόκληρο τον κατάλογο Ubisoft και προσφέρει τις κλασικές κοινωνικές λειτουργίες όλων των αυτοεξυπηρέτησης. Μικρή εξειδίκευση με Ένα νόμισμα που ξεκλειδώνει μόνο μέσω ορισμένων επιτυχιών, των προκλήσεων του συλλόγου και που δίνει το δικαίωμα σε ορισμένα καλλυντικά σε παιχνίδια και μειώσεις στους τυφλούς. Χωρίς μικροδιαμεσολάβηση πίσω. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε μια πρόκληση στο Ghost Recona για να σας πληρώσει νέα, νέα πανιά στο τελευταίο Assassin’s Creed. Έχοντας ένα παιχνίδι σας δίνει επίσης το δικαίωμα σε ορισμένα καλλυντικά σε άλλους τίτλους.

Περιέργως, το Uplay δεν έχει αποκλειστικότητα. Όλοι οι τίτλοι της Ubisoft είναι διαθέσιμοι, ανάλογα με την ηλικία τους, τον ατμό, την προέλευση και/ή το gog. Από την άλλη πλευρά, η χρήση του Uplay είναι συχνά υποχρεωτική εκτός από τον εκτοξευτή στον οποίο έχετε το παιχνίδι.

 • Εξαιρούνται: Κανένα
 • Πληρωμένη επιλογή : Όπως η EA, η Ubisoft προσφέρει μια υπηρεσία παιχνιδιού με συνδρομή με Uplay+, εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Ε3. Η αρχή είναι απλή: για € 14,99 το μήνα επωφελείται από περισσότερα από 100 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του Ubisoft New In Early Access. Οι τίτλοι UBI προσφέρονται επίσης στην Ultimate ή Gold Version με Farandole of Bonuses. Σημειώστε ότι το Uplay+ ανακοινώνεται στην πλατφόρμα παιχνιδιών Stadia Streamin.

Κατεβάστε τον πελάτη Uplay

Gog Galaxy, Η επιστροφή των θρύλων

Επισυνάπτεται στην πλατφόρμα πωλήσεων GOG, πρώην παλαιά παιχνίδια, ο Galaxy του εκτοξευτή δεν είναι υποχρεωτική για να παίξει. Πράγματι, τα παιχνίδια GOG πωλούνται χωρίς DRM και μπορούν απλά να μεταφορτωθούν από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και να εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας. Ο εκτοξευτής, ωστόσο, είναι το κύριο ενδιαφέρον της διατήρησης των τίτλων. Σημειώστε ότι το Galaxy 2.Το 0 βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμή μέσω προγράμματος βήτα. Φιλόδοξος, Ο στόχος εδώ είναι να προσφέρουμε στους παίκτες ένα μοναδικό κόμβο για όλα τα online παιχνίδια και φίλους. Έτσι, το Gog Galaxy σας επιτρέπει να οργανώσετε και να ξεκινήσετε παιχνίδια GOG, αλλά και εκείνα άλλων εκτοξευτών. Κοινωνική πλευρά, Galaxy 2.Το 0 στοχεύει μια λίστα ενοποιημένων φίλων και μια γάτα cross-platform. Όλα σε μια ανοιχτή πηγή και μια μη -εντατική εφαρμογή. Επιχειρήματα που θα μπορούσαν να πείσουν μερικούς, παρά την απουσία αποκλεισμένων ΑΑΑ.

Πλευρική βιβλιοθήκη παιχνιδιών, το GOG είναι γνωστό ότι προσφέρει Retro Classic που είχε εξαφανιστεί από την κυκλοφορία. Ο κατάλογος έχει επεκταθεί από τους πρόσφατους τίτλους και το CD Projekt Productions, ιδιοκτήτης του GOG. Εάν είστε νοσταλγικοί για τη δεκαετία του ’80 και του ’90, υπάρχει κάτι να κάνετε.

 • Εξαιρούνται: Gwent (Υποχρεωτικό Galaxy) και δεκάδες ρετρό τίτλους

Κατεβάστε τον πελάτη Gog Galaxy

Μάχη.Ο καθαρός εκτοξευτής, λιγότερο είναι περισσότερο

Σχεδιασμένο αρχικά ως online πλατφόρμα για πολλούς παίκτες για τους λάτρεις του Diablo, μάχη.Το Net συνέχισε να αυξάνεται με τα χρόνια για να προσφέρει νέα χαρακτηριστικά και να ενσωματωθεί σε όλο το οικοσύστημα Blizzard. Έτσι, Μάχη.Το Net έχει γίνει η υποχρεωτική μπροστινή πόρτα για όσους θέλουν να παίξουν στο Warcraft, Diablo, Overwatch Licenses και όλες οι παραγωγές υπέγραψαν Blizzard. Από την πλευρά της ρετρό, θα προτιμούμε να κατευθυνθούμε στο GOG. Εκτός από τα παιχνίδια, βρίσκουμε στη μάχη.Καθαρίστε μερικά κοινωνικά χαρακτηριστικά και τα ακόλουθα των ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Overwatch League.

Μετά τη σύνδεση με την Activision, η μάχη.Το Net προσέφερε την αγορά των πρώτων παιχνιδιών Non -Blizzard. Μια μικρή επανάσταση που έχει δει ακόμη και την αποκλειστική έξοδο του Destiny 2 PC, ο οποίος έχει δαπανηθεί από την 1η Οκτωβρίου στο Steam. Πάλι ! Εάν ο τίτλος του Bungie δεν είναι πλέον διαθέσιμος στο β.NET Από την ημερομηνία αυτή, παραμένουν οι αποκλειστικοί Call of Duty Black Ops 4 και ο μελλοντικός σύγχρονος πόλεμος.

 • Εξαιρέθηκε: Η τελευταία Activision -Blizzard – World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch, Diablo III. Call of Duty: Black Ops 4, Call of Duty: Modern Warfare (2019)

Κατεβάστε τον πελάτη μάχης.καθαρά

Αθλιότητα.Net Launcher, ενώ περιμένει την αποκάλυψη

Όπως το Uplay, ο εκτοξευτής Bethesda, που ξεκίνησε το 2016, που προοριζόταν να ζήσει παράλληλα με τον γιγαντιαίο ατμό. Υπάρχει ολόκληρη η βιβλιοθήκη παιχνιδιών του εκδότη με κλασικές σειρές όπως το Fallout, το Quake ή το Doom. Αλλά μετά την προσωρινή εξαίρεση από το Free to Play Champions και το καταφύγιο Fallout, Η Bethesda επιτέθηκε στην αποκλειστικότητα Fallout 76 το 2018 το 2018. Ο LAS, ο πολλαπλός τίτλος δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία και ο εκτοξευτής του σπιτιού δεν μπορούσε να γεμίσει με τους χρήστες. Ωστόσο, υπάρχει ένα ασφαλές στοίχημα ότι μια επόμενη μεγάλη εκδρομή υπογεγραμμένη Bethesda θα είναι επίσης αποκλειστική για το Β.καθαρά.

Κατεβάστε τον πελάτη Bethesda.καθαρά

Microsoft Store/Xbox, παρουσιάζουμε τον εαυτό μας στον υπολογιστή

Ενσωματωμένο με τα Windows, το Microsoft Store προσφέρει ένα ribambelle παιχνιδιών, εφαρμογών και ταινιών. Από την άποψη των παιχνιδιών υπάρχουν δωρεάν casual τίτλους και aaa όπως οι τελευταίες παραγωγές του σπιτιού.

Εάν ενδιαφέρεστε μόνο για το παιχνίδι παιχνιδιού τότε κατευθύνετε την εφαρμογή Xbox για υπολογιστή. Στη φάση βήτα, η τελευταία πόρτα Η υπόσχεση μιας εμπειρίας Xbox στον υπολογιστή. Με τους τίτλους του Play Anywhere, μπορείτε να παίξετε ακόμη και σε PC και Xbox αγοράζοντας το παιχνίδι σε ένα μόνο τυφλό. Πλατφόρμα διανομής εκτός από τη λίστα μας, η εφαρμογή Xbox για υπολογιστή φαίνεται να εξυπηρετεί πάνω από όλα το ευαγγελισμό των παικτών στο παιχνίδι Pass και το PC/Xbox Unification.

 • Εξαιρούνται: Οι τίτλοι που εκδόθηκαν από τη Microsoft – Sea of ​​Thieves, Forza Horizon 4, κλπ. Σημειώστε ορισμένες εξαιρέσεις, όπως το Gears 5 διαθέσιμες επίσης στον Steam.
 • Πληρωμένη επιλογή : Μετά το Xbox One, το Pass Game Pass έχει τώρα την έκδοση του υπολογιστή του. Στη φάση Beta, προσφέρει έναν κατάλογο περίπου 200 παιχνιδιών που είναι προσβάσιμος κατά βούληση, των οποίων η αποκλεισμένη Ημέρα της Microsoft. Λιγότερο παρέχεται από ό, τι κατά τη διάρκεια της κονσόλας, ο PC XGP βρίσκεται επί του παρόντος σε τιμή € 3,99 το μήνα. Το Xbox Pass PC περιλαμβάνεται στο Xbox Game Pass Ultimate, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την κονσόλα Pass Pass Xbox και το Xbox Live Gold για € 12,99 το μήνα.

Κατεβάστε την εφαρμογή Xbox

Το Rockstar Games Launcher, ο νεότερος

Χωρίς προειδοποίηση, ο Rockstar έριξε τον εαυτό του στη μάχη στα μέσα του Σεπτεμβρίου με τον εκτοξευτή του με το αδιαμφισβήτητο όνομα. Αντικατάσταση του Social Club Rockstar που γνωρίζουν καλά οι λάτρεις του GTA Online, επιτρέπει τη στιγμή να προσφέρει ορισμένους τίτλους από τον εκδότη καθώς και σε νόμισμα παιχνιδιού για το GTA Online. Εκτός από τη σειρά GTA (περίεργα χωρίς IV), μπορείτε να βρείτε Bully: Edition υποτροφιών, L.Έχω. Black και Max Payne 3. Εάν έχετε λογαριασμό Social Club Rockstar, τα αναγνωριστικά σας εργάζονται ήδη στον εκτοξευτή παιχνιδιών.

Για να γιορτάσει την άφιξή του, Το RGL σας πρόσφερε δωρεάν GTA San Andreas μέχρι τις 9 Οκτωβρίου. Για τα υπόλοιπα, ο εκδότης με την αριστοκρατική αλλά ελάχιστα παρέχεται βιβλιοθήκη παιχνιδιών προσφέρει πολλά μπόνους προ -τάξη με Red Dead Redemption II στον υπολογιστή. Εάν το παιχνίδι δεν είναι αποκλεισμένο στον σπιτικό εκτοξευτή, είναι αυτός που χορηγεί τα περισσότερα πλεονεκτήματα. Για την καταγραφή, η Red Dead Redemption II δεν θα είναι διαθέσιμη στον ατμό μέχρι τον Δεκέμβριο ! Μια πραγματική προειδοποίηση στην ιστορική πλατφόρμα.

Κατεβάστε τον πελάτη Launcher Rockstar Games

Φαγούρα.Io και οι άλλοι

Με την ανάγνωση αυτού του άρθρου μπορεί να έχετε προσβληθεί για να μην βρείτε τον αγαπημένο σας εκτοξευτή εκεί. Πράγματι, εάν καλύψαμε εκείνους που προσφέρουν μεγάλους εκδότες, ο κατάλογος θα εξακολουθεί να είναι πολύς χρόνος για να ξετυλίξει για να είναι εξαντλητική. Ας μιλήσουμε για Φαγούρα.Io, μια πλατφόρμα στράφηκε προς τη σκηνή indie. Θα βρείτε συχνά άτυπες εμπειρίες για μερικά ευρώ, ακόμη και δωρεάν. Όλα χωρίς DRM. Η κοινότητα των παικτών είναι πολύ ενεργή και οι προγραμματιστές είναι προσβάσιμοι. Μπορούμε μόνο να σας συμβουλεύουμε να ρίξετε μια ματιά αν θέλετε να βγείτε από το πεπατημένο κομμάτι.

 • Εξαιρούνται: Πολλοί ανεξάρτητοι τίτλοι

Κατεβάστε τον πελάτη φαγούρα

Οπλισμένοι με αυτούς τους συνδέσμους και τις παρουσιάσεις μας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να δοκιμάσετε τους εκτοξευτές της στιγμής για τα παιχνίδια του υπολογιστή σας. Εάν είναι σαφές ότι το στραγγαλισμό του Steam έχει διαβρώσει πρόσφατα, είναι σαφές ότι η πλατφόρμα βαλβίδων είναι ακόμα τόσο συμπαγής. Ο ανταγωνισμός είναι υγιής και πρέπει να παρέχει τρίτους παίκτες με πλεονεκτήματα που δεν ήταν δυνατά με τη μονοπωλιακή κατάσταση. Η ψηφιοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτές οι πλατφόρμες είναι πλέον απαραίτητες στο τοπίο του Video Game PC, το οποίο σίγουρα θα βιώσει μια νέα επανάσταση με συνδρομές και παιχνίδι ροής. Παραμένει να βρούμε χρόνο για να παίξετε !

PC Ubisoft Bethesda Softworks Epic Games Rockstar Games + Activision Blizzard Steam Valve Electronic Arts Microsoft

Πλατφόρμες παιχνιδιών: Πώς εξελίχθηκε η αγορά ? Ποιος είναι ο ηγέτης ?

Οι καλύτερες πλατφόρμες παιχνιδιών

Ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών είναι μεγαλύτερος και ενδιαφέρουσα από ποτέ. Σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι παίκτες, περισσότερα παιχνίδια και, πάνω απ ‘όλα, περισσότερες πλατφόρμες. Στην πραγματικότητα, ο τομέας έχει εξελιχθεί τόσο πολύ τις τελευταίες δύο δεκαετίες ότι ο όρος “πλατφόρμα παιχνιδιών” έχει πολλές έννοιες.

Εκτός από τις πλατφόρμες παιχνιδιών που παίζετε, υπάρχουν επίσης πλατφόρμες βιντεοπαιχνιδιών όπου μεταδίδονται ροές. Αυτός ο οδηγός εξετάζει την εξέλιξη των πλατφορμών παιχνιδιών και της διαφοροποίησης της αγοράς.

Ενεργές πλατφόρμες παιχνιδιών

Υπάρχουν πέντε σημαντικοί παίκτες σε πλατφόρμες παιχνιδιών. Παρόλο που υπάρχουν μάρκες και πλατφόρμες έξω από αυτά τα “μεγάλα πέντε”, τα παρακάτω είναι αυτά που κυριαρχούν σήμερα στην αγορά:

Πλατφόρμες παιχνιδιών PC

Το παιχνίδι PC έχει από καιρό δεσμευτεί για τους πιο έντονες παίκτες. Η Dell, η HP και η Sony ήταν παρόντες στον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον για τον υπολογιστή ως πλατφόρμα παιχνιδιών είναι οι τεχνολογικές καινοτομίες του. Εταιρείες όπως η Razer και η Alienware έχουν βρει τρόπους για να κάνουν τα παιχνίδια πιο ενδιαφέροντα και πιο εντυπωσιακά.

Προϊόντα όπως φορητοί υπολογιστές για παίκτες Alienware είναι πλέον εξοπλισμένα με όλα τα είδη υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά. Είτε πρόκειται για επεξεργαστές Intel Core της 11ης γενιάς, οι επεξεργαστές 4,9 GHz ή η τεχνολογία ψύξης αιχμής Cryo-Tech, αυτές οι συσκευές μπορούν να λειτουργούν πολύ περίπλοκα περιβάλλοντα παιχνιδιού χωρίς ποτέ να χάσουν το ρυθμό. Στην πραγματικότητα, αυτή η ικανότητα προσφέρει μια πολύ ισχυρή τεχνολογία που επέτρεψε στους υπολογιστές να παραμείνουν σχετικοί στην τρέχουσα αγορά.

Σε έναν κόσμο όπου οι πλατφόρμες παιχνιδιών όπως το PlayStation Sell για περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα, οι κατασκευαστές υπολογιστών όπως το Alienware χρειάζονται ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτό το περιουσιακό στοιχείο είναι εξουσία. Οι παίκτες του Inveterate θέλουν εξαιρετικά -απολύσεις ψύξης και εξοπλισμό που δεν υπερθερμανθεί. Δεν είναι σύμπτωση ότι οι επαγγελματίες eSport χρησιμοποιούν Play PCs όπως το Hyper Ryzen X.

Πλατφόρμες κινητών παιχνιδιών

Από το iOS έως το Android, η αγορά κινητών παιχνιδιών εξερράγη την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με το Statita, τα παγκόσμια έσοδα από κινητά παιχνίδια θα φτάσουν τα 102 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση σχεδόν 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με το 2020.

Αυτή η άνοδος των πλατφόρμες κινητών παιχνιδιών οφείλεται κυρίως σε smartphones και περιστασιακούς παίκτες. Παρόλο που οι εφαρμογές έχουν γίνει πιο εξελιγμένες τα τελευταία χρόνια, τα κινητά παιχνίδια απέχουν πολύ από το να είναι το ισοδύναμο των παιχνιδιών στον υπολογιστή. Παρατηρώντας ορισμένα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, μπορεί να ειπωθεί ότι οι περιστασιακοί παίκτες είναι η μηχανή της σύγχρονης αγοράς παιχνιδιών.

Πρώτον, περισσότερο από το 60 % των αιτήσεων για smartphones είναι παιχνίδια. Δεύτερον, υπάρχουν περισσότεροι από 3,8 δισεκατομμύρια χρήστες smartphones παγκοσμίως. Τέλος, 80 δισεκατομμύρια παιχνίδια λήφθηκαν το 2020 και, σύμφωνα με τα δεδομένα Newzoo, 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παίζουν σε κινητά. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι το κινητό παιχνίδι είναι μια πολύ δημοφιλής δραστηριότητα.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι τα smartphones δεν είναι γέφυρα σε άλλες πλατφόρμες παιχνιδιού. Αντίθετα, έχουν γίνει μια πλήρης πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών. Επομένως, η προσέγγιση του χρήστη δεν είναι πάντα να δοκιμάζετε παιχνίδια στο κινητό τους τηλέφωνο πριν “να μπείτε σε σοβαρά πράγματα” και να επενδύσετε σε κονσόλα ή υπολογιστή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές μεγάλες μάρκες δεν έχουν αποτολμήσει πολύ μακριά στον τομέα του κινητού. Οι προγραμματιστές για smartphones κολλούν στην αγορά τους, οι προγραμματιστές για κονσόλες και PC στέκονται στο δικό τους.

Πλατφόρμες παιχνιδιών PlayStation

Αυτή η πλατφόρμα ξεκίνησε με το αρχικό PlayStation. Φρούτα της φαντασίας του Ken Kutaragi, Executive Sony, η πρώτη κονσόλα PlayStation γεννήθηκε από μια σχέση μεταξύ Nintendo και Sony. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν το 1988 για να δημιουργήσουν ένα CD-ROM για το Super Nintendo. Αυτό ενέπνευσε το Kutaragi την ιδέα ενός αυτόνομου προϊόντος που χρησιμοποιεί CD αντί για φυσίγγια.

Αυτή η ιδέα γεννήθηκε το PlayStation, το οποίο έχει γίνει μια από τις καλύτερες πλατφόρμες παιχνιδιών βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών. Η πρώτη κονσόλα πούλησε 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Αυτός ο αριθμός ξεπέρασε γρήγορα το PlayStation 2, το οποίο έχει γίνει η πιο δημοφιλής κονσόλα παιχνιδιών όλων των εποχών με την πώληση περισσότερων από 155 εκατομμυρίων αντιγράφων. Σήμερα, στην πέμπτη έκδοση, το PlayStation συνεχίζει να ωθεί τα όρια.

Κυκλοφόρησε το 2020, το PlayStation 5 διατίθεται σε δύο μορφές: την ψηφιακή κονσόλα παιχνιδιών και το παραδοσιακό. Χάρη σε ένα νέο SSD 825 GB, το PlayStation 5 είναι δύο φορές πιο γρήγορα από το PlayStation 4.

Συγκεκριμένα, μπορεί να φορτώσει 2 GB περιεχομένου σε ένα τέταρτο του δευτερολέπτου. Το σύστημα μπορεί να λειτουργεί σε 4Κ στα 120Hz και να υποστηρίξει 8K στα 60Hz. Έχει επίσης βελτιωμένο απτικό ελεγκτή που ποικίλλει ανάλογα με τη δυναμική του παιχνιδιού. Βασικά, το PlayStation 5 είναι μία από τις καλύτερες κονσόλες στον κόσμο, γι ‘αυτό ζητείται.

Η πλατφόρμα παιχνιδιών βίντεο Xbox της Microsoft

Η Microsoft έφτασε σχετικά αργά στην πλατφόρμα παιχνιδιού, αλλά γρήγορα έπεσε με χαμένο χρόνο. Το Xbox μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο το PlayStation, αλλά παραμένει μία από τις κορυφαίες κονσόλες στον κόσμο. Το πρώτο Xbox κυκλοφόρησε το 2001 και πώλησε πάνω από 24 εκατομμύρια μονάδες. Το Xbox 360 ακολούθησε το 2005 και, το 2014, πούλησε περισσότερα από 84 εκατομμύρια αντίτυπα.

Σήμερα, το Xbox είναι μια κονσόλα της ένατης γενιάς. Οι σειρές X και S κυκλοφόρησαν και οι δύο το 2020 και στοχεύουν και στα δύο άκρα της αγοράς. Το Xbox Series S είναι μια λιγότερο δαπανηρή εναλλακτική λύση για τη σειρά Xbox. Οι κύριες διαφορές είναι η ταχύτητα, η αποθήκευση και τα γραφικά.

 • Η σειρά S διαθέτει επεξεργαστή AMD Zen 2 με οκτώ πυρήνες που χρονολογούνται στα 3,6 GHz. Η σειρά X είναι εξοπλισμένη με επεξεργαστή AMD Zen 2 με οκτώ πυρήνες που χρονολογούνται στα 3,8 GHz.
 • Η σειρά S έχει 10 GB RAM GDDR6 και γραφικά το 1440p. Η σειρά X διαθέτει 16 GB RAM GDDR6 και 8K γραφικά.

Αυτές οι διαφορές αντικατοπτρίζονται στην τιμή (299,99 ευρώ έναντι 499,99 ευρώ). Ωστόσο, είναι επίσης μια αντανάκλαση της αγοράς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα υπάρχουν τρία δισεκατομμύρια παίκτες μέχρι το 2023. Δεν θα είναι όλοι οι ριψοκίνδυνοι παίκτες. Η Microsoft προσπάθησε να καλύψει τα δύο άκρα της αγοράς με S και X, μια στρατηγική που πρέπει να συνεχιστεί καθώς αναπτύσσεται ο τομέας.

Πλατφόρμες παιχνιδιών Nintendo

Η Nintendo ήταν πάντα ένα μεγάλο όνομα στη βιομηχανία. Οι πρώτες πλατφόρμες παιχνιδιών, δηλαδή η Nintendo (NES) και η Super Nintendo, βρίσκονταν στην προέλευση μιας επανάστασης. Πράγματι, για πολλούς, αυτές οι κονσόλες έχουν κάνει δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια και δημιούργησαν μια βιομηχανία που ζυγίζει δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό που είναι ενδιαφέρον με τη Nintendo είναι η εξέλιξή του με την πάροδο του χρόνου. Ενώ ήταν μία από τις κύριες μάρκες για σοβαρούς παίκτες, είναι τώρα προνομιούχο από αρχάριους και ερασιτέχνες.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Limelight Networks, το 56,6 % των ερωτηθέντων περιγράφει τους εαυτούς τους ως “περιστασιακούς” παίκτες. Επιπλέον, 22,2 % ορίζουν ως αρχάριους. Τα τελευταία χρόνια, η Nintendo εκμεταλλεύτηκε αυτά τα δεδομένα με τις πλατφόρμες βιντεοπαιχνιδιών της. Το Nintendo Wii είναι το πιο προφανές παράδειγμα. Όταν απελευθερώθηκε το 2006, δεν προοριζόταν σαφώς για παικτικούς παίκτες.

Το στυλ γελοιογραφίας των παιχνιδιών του και το γεγονός ότι ο έλεγχος των χαρακτήρων βασίζεται σε κινήσεις ολόκληρου του σώματος και όχι στην εκτόξευση των δακτύλων ήταν το σημάδι ότι σχεδιάστηκε για ελαφριά ψυχαγωγία. Αυτή τη φορά -η στρατηγική προσαρμογής του αέρα συνεχίστηκε από τότε.

Ο διακόπτης Nintendo, που κυκλοφόρησε το 2017, καλύπτει δύο αγορές κονσόλας με μία πλατφόρμα παιχνιδιών. Το ερώτημα εάν κατάφερε να γεμίσει το χάσμα μεταξύ κονσολών και κινητών. Ωστόσο, έδειξε ότι το κινητό παιχνίδι λήφθηκε τώρα σοβαρά από τους κύριους προγραμματιστές.

Πλατφόρμες παιχνιδιών και εξέλιξη

Πλατφόρμες ροής

Εκτός από τις ενεργές πλατφόρμες παιχνιδιών, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσετε παθητικά βιντεοπαιχνίδια παθητικά. Η αγορά συνεχούς ροής έχει βιώσει σημαντική ανάπτυξη κατά την τελευταία δεκαετία. Αν και είναι δύσκολο να ληφθούν συγκεκριμένα δεδομένα, ο αριθμός των ενεργών streamers στο Twitch εκτιμάται στα 9,3 εκατομμύρια.

Φυσικά, αυτό δεν περιλαμβάνει άλλες πλατφόρμες ροής παιχνιδιών όπως το YouTube. Ωστόσο, αυτό δίνει μια ιδέα για τη δημοτικότητα του παθητικού παιχνιδιού.

Τράβηγμα

Justin Descendant.Η τηλεόραση, η οποία γεννήθηκε το 2007, ο Twitch έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία πλατφόρμα για ροή βιντεοπαιχνιδιών. Ο πρόσφατος ρυθμός ανάπτυξης είναι σημαντικός. Το 2019, προβλήθηκαν 660 δισεκατομμύρια λεπτά περιεχομένου στο Twitch. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, εξετάστηκαν 785 δισεκατομμύρια λεπτά. Είναι ίλιγγος ανάπτυξη που μαρτυρεί τη δημοτικότητα της ροής.

Εν ολίγοις, τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι πλέον καθαρά ενεργό χόμπι. Η παρακολούθηση των ανθρώπων που παίζουν και σχολιάζουν τα παιχνίδια είναι εξίσου δημοφιλής. Αυτή είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή που θα επηρεάσει τη διαμόρφωση πλατφορμών παιχνιδιών στο μέλλον. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να μεταδώσουν και/ή να δουν περιεχόμενο, οι μεγάλες μάρκες θα πρέπει να βρουν τρόπους για να το κάνουν αυτό δυνατό μέσω των προϊόντων τους.

YouTube

Το YouTube δεν μιλάει αυστηρά μια πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών, αλλά έχει γίνει ένα streaming σπίτι. Εκτός αυτού, θα δείτε ότι πολλά αστέρια σήμερα έχουν εκατομμύρια συνδρομητές. Η ομορφιά των ροών παιχνιδιών στο YouTube είναι ότι όλα είναι δυνατά. Η ατμόσφαιρα είναι λίγο πιο χαλαρή από ό, τι στο Twitch, το οποίο, ως επί το πλείστον, χτίστηκε στο παιχνίδι hardcore.

Με αυτή την έννοια, τα ρέματα στο YouTube είναι πιο προσιτά στις μάζες. Και πάλι, αυτό αντιστοιχεί στην πρόσφατη εξέλιξη του τομέα. Αν και η βιομηχανία χτίστηκε σε άτομα με βαθύ πάθος για βιντεοπαιχνίδια, η σύγχρονη αγορά είναι γεμάτη περιστασιακές παίκτες. Αυτά είναι πιο πιθανό να παρακολουθήσουν ροές στο YouTube από ό, τι στο Twitch.

Εάν κάποιοι μπορούν να δουν μια διάβρωση των θεμελιωδών στοιχείων του τομέα, αυτό είναι αυτό που έχει κάνει το βιντεοπαιχνίδι τη γιγαντιαία αγορά που είναι σήμερα.

Φουσκωτό

Η Vaughnlive ξεκίνησε το 2011, αλλά δεν επέτρεψε το περιεχόμενο των βιντεοπαιχνιδιών. Για να διορθώσει αυτή την κατάσταση, ο Vaughn δημιούργησε παράλληλα την Instagib TV. Αυτή η πλατφόρμα αφιερωμένη στα βιντεοπαιχνίδια έχει γίνει μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για το Twitch και το YouTube.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Vaughn, “δεν έλαβε ποτέ την προσοχή που άξιζε” από τους προγραμματιστές της. Επομένως, το Instagib απορροφήθηκε από το Vaughnlive το 2021.

Σήμερα, οι άνθρωποι μπορούν να δουν περιεχόμενο παιχνιδιών βιντεοπαιχνιδιών καθώς και ρέματα αφιερωμένα στη σφαίρα, τη φύση, τη μουσική κ.λπ. Η Instagib TV συγχωνεύθηκε με την VaughNLive, οι προγραμματιστές ήταν σε θέση να επικεντρωθούν στη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά. Η έκδοση Beta τοποθετήθηκε στο διαδίκτυο το 2021, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η πλατφόρμα παιχνιδιών θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσιτή στους ανεμιστήρες streaming τα επόμενα χρόνια.

Πλατφόρμες παιχνιδιών για όλους

Το μάθημα που πρέπει να μάθει από όλα αυτά είναι ότι τα παιχνίδια δεν είναι μόνο πιο δημοφιλή και προσβάσιμα από ποτέ, αλλά ότι απευθύνονται σε όλους. Όποια και αν είναι η εμπειρία σας, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας, υπάρχει μια κατάλληλη πλατφόρμα παιχνιδιών.

Είτε πρόκειται για casual παίκτες, hardcore gamers ή εκείνους που θέλουν απλώς να κοιτάξουν, κανείς δεν έχει μείνει έξω. Αυτή είναι η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών το 2021 και αυτό είναι πιθανότατα για μεγάλο χρονικό διάστημα.