Κορυφαία 3 από τα καλύτερα κονκάρδες φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2023, τα οποία χρεώνουν κάρτες για να επιλέξουν για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο? Νουμεράμα

Ποιες κάρτες φόρτισης θα επιλέξουν για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητό 

Contents

Ενημερωτικό δελτίο Watt αλλού

Κορυφαία 3 καλύτερα κονκάρδες φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2023

Το καλύτερο σήμα φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν το μέλλον. Δεν εργάζονται σε ντίζελ ή βενζίνη. Που μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Η λύση είναι ηλεκτρική επαναφόρτιση.

Δεδομένης της εξέλιξης αυτών των αυτοκινήτων στην αγορά, έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα σταθμών φόρτισης. Αυτό είναι το ισοδύναμο του δικτύου βενζινάδικων. Για να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χρειάζεστε μια κάρτα φόρτισης.

Ποια είναι τα Καλύτερες κάρτες επαναφόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2023? Ποια είναι τα πλεονεκτήματα καθενός από αυτά ? Πώς να τα αποκτήσετε ? Σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο.

Ποια κάρτα επαναφόρτισης θα επιλέξει για ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

Για να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο, χρησιμοποιήστε μια κάρτα φόρτισης. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικά είδη. Οι τελευταίοι έχουν τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Η κάρτα φόρτισης Borneslib, η πρώτη καλύτερη κάρτα φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Pass terminalslib

Το TerminalSlib είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες κάρτες φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για τους χρήστες. Πρώτον, αυτή η κάρτα είναι συμβατή με πολύ μεγάλο αριθμό σταθμών φόρτισης. Ο στόχος είναι να επιτρέψουμε στους οδηγούς να επαναφορτίσουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται.

Αυτή η συμβατότητα δεν σταματά μόνο σε εθνικό επίπεδο. Όποια και αν είναι η χώρα στην οποία ο οδηγός καταλήγει με το όχημά του, μπορεί εύκολα να το επαναφορτίσει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από την εκπροσώπηση ενός μεγάλου δικτύου τερματικών, οι τελευταίοι παρέχουν μια ποιοτική υπηρεσία. Τα τερματικά που συνδέονται με την καλύτερη κάρτα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πράγματι υποβάλλονται σε πολλές ενημερώσεις. Ο στόχος είναι να προσφέρουμε μια καλύτερη εμπειρία χρήστη κάθε φορά.

Στη συνέχεια, το Borneslib θεωρείται επίσης η καλύτερη κάρτα φόρτισης ηλεκτρικό αυτοκίνητο Λόγω του ιστορικού χρήστη. Αυτή είναι μια επιλογή που επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση στο ιστορικό όλων των επαναφορτίσεών του. Του επιτρέπει να κατεβάσει τα τιμολόγιά του καθώς και όλες τις διαφορετικές του επαναφορτίσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στο Borneslib Badge. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση της απάτης. Δεν είναι πράγματι πιθανό ότι ένα άλλο άτομο χρησιμοποιεί το πέρασμα του οδηγού χωρίς να το συνειδητοποιήσει το τελευταίο. Εκτός από το να είναι η καλύτερη κάρτα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι επίσης η ασφαλέστερη και πιο ασφαλής.

Δελτίο chargemap

Δελτίο chargemap

Το Chargemap Pass φεύγει για τις τρεις καλύτερες κάρτες φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για μια λέξη SO -Called Universal Barging Card. Αυτό το σήμα είναι επομένως επίσης συμβατό με μεγάλο αριθμό σταθμών φόρτισης. Αυτό διευκολύνει τις δραστηριότητες, ανεξάρτητα από τη χώρα. Είναι πολύ πρακτικό σε ορισμένες περιοχές όπου ο αριθμός των τερματικών είναι περιορισμένος.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το Pass CharGemap σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ορισμένα δίκτυα ειδικότερα. Αυτά είναι τα ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά δίκτυα φόρτισης. Ο στόχος είναι να επιτρέψει στον οδηγό να επαναφορτίσει γρήγορα το αυτοκίνητό του σε όλες τις περιστάσεις.

Αυτό που κάνει αυτό το σήμα μια από τις καλύτερες κάρτες φόρτισης για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι αναμφισβήτητα η οικολογική του πλευρά. Αυτό το δελτίο εγγυάται την επαναφόρτιση από την πράσινη ενέργεια. Το τελευταίο προέρχεται γενικά από έναν άνεμο ή έναν ηλιακό σταθμό. Αυτή είναι επομένως η λύση για τη διατήρηση του περιβάλλοντος με την καταπολέμηση των μη ανανεώσιμων ενεργειών.

Επιπλέον, όπως και οι περισσότερες από τις καλύτερες κάρτες φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αυτό το δελτίο δεν απαιτεί συνδρομή πριν από τη χρήση. Επομένως, οι πληρωμές πραγματοποιούνται κατά τη στιγμή της επαναφόρτισης.

Το πέρασμα της Izivia

Pass Izivia

Το Pass Izivia είναι επίσης από τις καλύτερες κάρτες φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όπως και οι άλλοι, είναι ένα καθολικό σήμα. Σας επιτρέπει να επαναφορτίσετε περισσότερους από 100.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Είναι ιδανικό για την πλήρωση με ενέργεια κατά μήκος του δρόμου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για παράδειγμα.

Επιπλέον, αυτή η κάρτα φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο σχετίζεται με μια εφαρμογή για κινητά. Το τελευταίο επιτρέπει την πρόσβαση σε πλήθος χαρακτηριστικών. Ο στόχος είναι να επιτρέψει στον ελεγκτή να παρακολουθεί την κατανάλωσή του και το Geocate τα σημεία επαναφόρτισης. Όλοι οι συμβατοί σταθμοί φόρτισης υποδεικνύονται πράγματι στην εφαρμογή και είναι προσβάσιμα από το GPS.

Η εφαρμογή σας επιτρέπει επίσης να δείτε τα τιμολόγιά σας και να τα πληρώσετε. Η πληρωμή γίνεται σύμφωνα με έναν από τους πολλούς τρόπους που προσφέρονται. Το άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η συνδρομή για αυτό το πέρασμα είναι προαιρετική. Είναι επομένως δυνατό να χρησιμοποιήσετε το σήμα με ή χωρίς συνδρομή εκ των προτέρων. Η επιλογή της εγγραφής ή όχι επομένως επιστρέφει στον χρήστη.

Πώς να πάρετε μια κάρτα για το σταθμό φόρτισης ?

Σταθμοί φόρτισης

Όλοι θέλουν να αποκτήσουν την καλύτερη κάρτα φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2023. Ευτυχώς, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτάσετε εκεί είναι αρκετά απλά. Υπάρχουν επίσης τέσσερα. Ο στόχος είναι να απλοποιηθεί η εργασία στον οδηγό, ώστε να είναι γρήγορα να επιλέξει την κάρτα του. Αυτό είναι απαραίτητο για να απολαύσετε τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης κάποτε έξω από το σπίτι του.

Η πρώτη επιλογή είναι να ζητήσετε κατά την αγορά του ηλεκτρικού σας οχήματος. Οι περισσότεροι αντιπρόσωποι δίνουν μία από τις καλύτερες κάρτες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους πελάτες τους. Ο στόχος είναι να τα διατηρήσουν, αλλά και να τους επιτρέψουμε να επαναφορτιστούν για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το αυτοκίνητό τους. Εάν η κάρτα δεν προσφέρεται άμεσα, είναι δυνατόν να ζητήσετε να την αποκτήσετε τη στιγμή της αγοράς.

Η δεύτερη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητό προμηθευτή κάρτας. Χρησιμοποιείται στη διαδικασία επαναφόρτισης, αλλά και για την τοποθέτηση ελέγχων καρτών. Απλά συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και στη συνέχεια ξεκινήστε την εντολή. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε μια φόρμα ακολουθώντας τις διάφορες οδηγίες και επικύρωση μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία. Παραμένει μόνο να μεταβείτε σε μια υπηρεσία ανακτήστε την κάρτα σας.

Είναι επίσης δυνατό να το κάνετε με τη μετάβαση στον ιστότοπο του προμηθευτή κάρτας. Αυτή είναι η τρίτη επιλογή. Ανάλογα με τον τύπο της αναζήτησης της κάρτας, απλά ξεκινήστε την αναζήτηση στο διαδίκτυο. Οι προμηθευτές για τις καλύτερες κάρτες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πιο συχνά προσβάσιμοι από αυτό το κανάλι. Αφού συνδεθείτε με τα αναγνωριστικά σας, απλώς τοποθετήστε την εντολή της κάρτας. Για άλλη μια φορά, πρέπει να εισαγάγετε ορισμένες πληροφορίες σε μια φόρμα και να ανακτήσετε την κάρτα σας αργότερα.

Η τελευταία δυνατότητα είναι να πραγματοποιήσετε την παραγγελία σας μέσω τηλεφώνου. Οι προμηθευτές για την καλύτερη κάρτα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν συνήθως μια υπηρεσία βοήθειας για τον πελάτη. Οι πράκτορες αυτής της υπηρεσίας είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή. Απλά καλέστε τον αριθμό και τοποθετήστε την εντολή. Ανάλογα με τη μέθοδο παράδοσης που επιλέχθηκε, η κάρτα θα αποσταλεί στο σπίτι του πελάτη τις ημέρες που ακολουθούν.

Πού είναι οι δωρεάν σταθμοί φόρτισης ?

Επαναφορτίστε γρήγορα το αυτοκίνητό σας

Υπάρχουν πολλά μέρη στο γαλλικό έδαφος που διαθέτουν δωρεάν σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτά είναι μεταξύ άλλων:

  • μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα παντού στην επικράτεια (Super U, Leroy Merlin, Lidl)
  • σταθμούς
  • κινηματογράφοι.

Ο σκοπός αυτών των εγκαταστάσεων είναι να ικανοποιήσουν καλύτερα τους πελάτες παρέχοντάς τους αποκλειστικές υπηρεσίες. Οι συνδρομές στις καλύτερες κάρτες φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο λαμβάνονται ήδη υπόψη από τα εμπορικά σήματα. Παραμένει μόνο για επαναφόρτιση δωρεάν.

Τι συνδρομή για το σταθμό φόρτισης ?

Η επιλογή της συνδρομής για σημείο φόρτισης ποικίλλει από τη μία κάρτα στην άλλη. Πράγματι, κάθε προμηθευτής κάνει τη δική του προσφορά με τα χαρακτηριστικά και το ποσό που συνοδεύει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η συνδρομή είναι επίσης προαιρετική. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωριστεί ότι γενικά, για τις καλύτερες κάρτες φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πρέπει να κάνετε ετήσια συνδρομή.

Τιμή των καλύτερων κονκάρδων φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Φορτώντας κονκάρδες

Τιμή

Ποιες κάρτες φόρτισης θα επιλέξουν για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητό ?

Επαναφορτίστε το αυτοκίνητό σας σε δημόσιο τερματικό // Πηγή: Mercedes

Τα κονκάρδες ή οι κάρτες φόρτισης παραμένουν ένα από τα βασικά αξεσουάρ που έχετε όταν πηγαίνετε στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ακόμη και αν οι εφαρμογές για κινητά μπορούν να τα αντικαταστήσουν σε ορισμένα τερματικά, τα κονκάρδες θα μπορούν πάντα να σας βοηθήσουν. Τότε, ποιοι ή ποιοι επιλέγουν ?

Εάν ορισμένοι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης έχουν συστήματα πληρωμών τραπεζών, αυτή η λύση είναι αρκετά σπάνια στη Γαλλία εκτός των αυτοκινητοδρόμων. Γενικότερα, οι αυτοκινητιστές που κυκλοφορούν σε ηλεκτρικό όχημα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους για να ξεκινήσουν την επαναφόρτιση: Είτε η εφαρμογή του χειριστή στο smartphone τους, είτε ένα συμβατό σήμα RFID. Μπορούμε να ταξινομήσουμε τα κονκάρδες φόρτισης σε διάφορες κατηγορίες: αυτά που περιορίζονται σε ένα είδος τοπικού δικτύου (ή έναν τερματικό χειριστή), πιο καθολικά κονκάρδες και κάρτες φορτίου κατασκευαστών.

Τα δίκτυα φόρτισης είναι πολυάριθμα και οι εφαρμοζόμενες τιμές είναι πολύ μεταβλητές ανάλογα με τη λύση πληρωμής που προβλέπεται. Εδώ είναι οι συμβουλές μας για να μην παγιδευτείτε όταν συνδέεστε με τους σταθμούς φόρτισης στη Γαλλία, όπως στις γειτονικές χώρες.

Πώς να επιλέξετε την κάρτα φόρτισης από τις διάφορες λύσεις ?

Η Universal Recharge Cards ή τα κονκάρδες είναι τα ελβετικά μαχαίρια για να γλιστρήσουν συστηματικά στο πορτοφόλι σας (ή το αυτοκίνητο). Όσο περισσότερο οι κάρτες φόρτισης καλύπτουν διαφορετικά δίκτυα τερματικών, τόσο περισσότερο έχετε ένα ήσυχο μυαλό όταν χτυπάτε το δρόμο, χωρίς να σχεδιάσετε το ταξίδι στη μικρότερη λεπτομέρεια.

Η χρήση μιας κάρτας φόρτισης διευκολύνει επίσης την παρακολούθηση των διαφορετικών δαπανών που σχετίζονται με την επαναφόρτιση, αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για επαγγελματίες που κάνουν ηλεκτρικά ταξίδια στο χώρο εργασίας.

Είναι δυνατόν να επιλέξετε ένα σήμα χειριστή κινητικότητας, αλλά ορισμένοι χρήστες συλλέγουν αρκετές. Για τι ? Απλά επειδή όλες οι κάρτες φόρτισης δεν καλύπτουν πάντοτε όλα τα υπάρχοντα δίκτυα, είτε μπορεί να υπάρξει έγκαιρη κατανομή ή ασυμβατότητα, και ειδικά ότι η επαναφόρτιση δεν διαπραγματεύεται πάντοτε στην ίδια τιμή. Τα πιο προνοητικά και οικονομικά έχουν ως εκ τούτου τη συνήθεια να ταξιδεύουν με διάφορες κάρτες ή/και φορτία, ακόμη και αν πολλά τερματικά είναι εξοπλισμένα με κώδικα QR που επιτρέπει να πληρώσει τον νόμο.

Ποια είναι τα κύρια εμβλήματα που πρέπει να γνωρίζετε ?

Δελτίο chargemap

Το σήμα Chargemap είναι σίγουρα το πιο γνωστό και το πιο διαδεδομένο στη Γαλλία. Θα σας κοστίσει 19,90 € για αγορά, αλλά χωρίς συνδρομή τότε. Λειτουργεί με μεγάλο αριθμό δικτύων στη Γαλλία, ωστόσο επεκτείνεται επίσης στο εξωτερικό. Περισσότεροι από 350.000 τερματικά είναι προσβάσιμα με αυτό το σήμα. Είναι το ουσιαστικό της επαναφόρτισης. Ωστόσο, τα ποσοστά φόρτισης δεν είναι πάντα τα πιο πλεονεκτικά σε σύγκριση με άλλα εμβλήματα σε ορισμένα τερματικά.

Το ηλεκτρικό σήμα Ulys

Το Ulys Electric Badge είναι η κάρτα επαναφόρτισης του γίγαντα του αυτοκινητόδρομου Vinci. Πωλείται σε τιμή 19,90 ευρώ, αλλά συχνά βρίσκεται σε προώθηση περίπου 15 €. Το Ulys Electric Badge συνδέεται με μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να βρείτε ένα σταθμό φόρτισης. Επιπλέον, ο Vinci προσφέρει μείωση κατά 10 % στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας.

Φερεγγυώ

Για € 4,99 στην απόκτηση, το Pass Pass δίνει πρόσβαση σε ένα δίκτυο περισσότερων από 200.000 κατηγοριών στη Γαλλία και την Ευρώπη. Προσφέρει αρκετά ελκυστικές τιμές στους τερματικούς σταθμούς του δικτύου με το ίδιο όνομα, αλλά όχι συστηματικά σε όλα τα συμβατά τερματικά.

Επαναφόρτιση κελύφους / νέα κίνηση

Η κάρτα επαναφόρτισης Shell καλύπτει 300.000 διεθνείς σταθμούς φόρτισης. Η κάρτα είναι δωρεάν, ωστόσο ο χειριστής τιμολογεί μια σταθερή προμήθεια ύψους € 0,35 σε κάθε εκτόξευση φορτίου (έως και 7 € το μήνα για τη Γαλλία). Η Shell καθορίζει ότι όλοι οι σταθμοί φόρτισης στη Γαλλία, που δεν λειτουργούν από το Shell, εφαρμόζουν τυποποιημένες τιμές, μια σταθερή τιμή ανά kWh που διατίθεται στην εφαρμογή.

Fulli-ex-kiwhipas

Η κάρτα φόρτισης Fulli αντικαθιστά την προηγούμενη ονομασία Kiwhipass Solution από τον Ιανουάριο του 2023. Αυτό το σήμα διατηρεί την αρχή των δύο εμπορικών τύπων: είτε μια κάρτα σε € 19 και στη συνέχεια € 0.70 ανά συνεδρία φόρτωσης είτε συνδρομές συνδρομής και φορτίου € 24/έτος στα 0,35 €. Ενώ το Kiwhipass ανακοίνωσε ότι καλύπτει ένα δίκτυο 43.000 χρεώσεων, η κάρτα Fulli καλύπτει τώρα 200.000 τερματικά.

Στρώμα βύσματος

Το PlugSurfing του χειριστή προσφέρει μια κάρτα στα 9,95 €. Στη συνέχεια, ο χειριστής χρεώνει τα έξοδα υπηρεσίας έως και 10%, εκτός από τη συνεδρία φόρτωσης. Το δίκτυο που καλύπτεται από το PlugSurfing αναπτύσσεται για πρώτη φορά με τους γερμανούς γείτονές μας, σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε περισσότερα από 400.000 τερματικά σε 30 ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι μια λύση που χρησιμοποιούνται από αρκετούς κατασκευαστές αυτοκινήτων που προσφέρουν τη δική τους κάρτα φόρτισης.

Επαναφόρτιση σήμα για ηλεκτρικά τερματικά // Πηγή: Raphaelle Baut για Numerama

Υπάρχουν πολλοί άλλοι φορείς εκμετάλλευσης τερματικών και κινητικότητας που μπορούν να προσφέρουν συμβατές κάρτες με πολλά δίκτυα στη Γαλλία, όπως στο εξωτερικό:

Αυτό το άρθρο απαριθμεί πάνω από όλα τα πιο γνωστά και πιο χρησιμοποιούμενα, αλλά ανάλογα με την τοποθεσία σας και τον τύπο των τερματικών, τα οποία συνήθως χρησιμοποιείτε, άλλες κάρτες μπορεί να είναι σχετικές.

Οι κάρτες φόρτισης των κατασκευαστών είναι ενδιαφέρουσες ?

Οι διάφοροι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων ακολούθησαν το κίνημα και σχεδόν όλοι προσφέρουν μια κάρτα φόρτισης για λογαριασμό της μάρκας τους. Αυτός είναι ένας τρόπος για να διευκολυνθεί η πρόσφυση ενός πρώτου ηλεκτρικού οχήματος και να διατηρήσετε τον πελάτη.

Το πρώτο έτος, ανάλογα με την αγορά ηλεκτρικού οχήματος, η κάρτα φόρτισης του κατασκευαστή είναι γενικά δωρεάν. Σε ορισμένους κατασκευαστές, η περίοδος που προσφέρεται μπορεί να είναι μεγαλύτερη, όπως στην Porsche που προσφέρει υπηρεσία για 3 χρόνια. Μετά από αυτή την περίοδο, αρκετοί κατασκευαστές (BMW, KIA, Hyundai, Volkswagen, κλπ.) Προσφέρουν μηνιαίες προσφορές συνδρομής με διάφορα επίπεδα υπηρεσίας, για τιμές μεταξύ 5 και 18 €/μήνα.

Mercedes ME // BARGGE RECHARGE BADGE: Mercedes

Υπάρχει ενδιαφέρον να περάσουν από αυτές τις κάρτες φόρτισης που προσφέρονται από τους κατασκευαστές ? Όλα εξαρτώνται από τη χρήση σας και τον τύπο που σχετίζεται με την κάρτα. Εάν κάνετε συχνά μεγάλες διαδρομές χρησιμοποιώντας σταθμούς ιονότητας, οι μάρκες που αποτελούν μέρος της κοινοπραξίας ιονότητας προσφέρουν μια πλεονεκτική τιμή για αυτή την επαναφόρτιση. Αυτό μπορεί να αξίζει τον κόπο, παρά τη μηνιαία συνδρομή περίπου 13 έως 15 €/μήνα (μετά την ελεύθερη περίοδο).

Ωστόσο, εάν έχετε μόνο μια πολύ ακριβή ανάγκη για αυτόν τον τύπο επαναφόρτισης στα δημόσια όρια, κάνετε τον υπολογισμό κατά τη διάρκεια του έτους πριν από τη δέσμευση σε μηνιαία φόρμουλα συνδρομής.

Πόσο είναι μια κάρτα φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Θα καταλάβετε, υπάρχουν σχεδόν όσες πιθανές τιμές που προσφέρονται. Για να θυμόμαστε τα βασικά, θα μπορούσαμε να ταξινομήσουμε τις προσφορές σε τρεις κατηγορίες:

  • Εάν η κάρτα φόρτισης είναι δωρεάν, ο χειριστής γενικά προσελκύει τις επιτροπές ή τα έξοδα που συνδέονται με κάθε επαναφόρτιση που θα κάνετε στα δίκτυα συνεργατών.
  • Εάν η κάρτα συνδέεται με μια φόρμουλα συνδρομής (για παράδειγμα: κάρτα ορισμένων κατασκευαστών), πρέπει να έχετε προτιμησιακά ποσοστά για την επαναφόρτιση σε ορισμένα δίκτυα, διαφορετικά η προσφορά έχει περιορισμένο ενδιαφέρον σε σχέση με άλλες λύσεις.
  • Εάν η κάρτα πληρώνει, οι προμήθειες στις συνεδρίες φορτίου σας θα είναι μικρότερες, αλλά τα δίκτυα προσφέρουν διαφορετικές τιμές που διαπραγματεύονται στους διάφορους χειριστές κινητικότητας.

Είναι επομένως η συχνότητα της χρήσης αυτών των καρτών φόρτισης που πρέπει να καθορίσουν τον τύπο που ταιριάζει καλύτερα στην ανάγκη επαναφόρτισης σας.

Η εφαρμογή φορτίου για να αποφευχθεί δυσάρεστες εκπλήξεις

Σε αντίθεση με τους σταθμούς εξυπηρέτησης, η τιμή επαναφόρτισης σπάνια υποδεικνύεται μόνο στον τερματικό και μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις. Εξακολουθεί να είναι μια εξειδίκευση του ηλεκτρικού οχήματος σε σύγκριση με τα θερμικά οχήματα, αλλά ο ίδιος σταθμός φόρτισης μπορεί να δει ότι η τιμή του ποικίλλει ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο σήμα (εξαιρουμένων οποιασδήποτε διάπραξης του φορέα εκμετάλλευσης επιπλέον).

Η διαφορά τιμής είναι μερικές φορές ελάχιστη, από την άλλη πλευρά σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τιμές τιμολόγησης πηγαίνουν από απλό σε τριπλό χωρίς πραγματικά ότι γνωρίζουμε την δικαιολογία μιας τέτοιας διαφοράς. Έτσι, πριν συνδεθείτε σε ένα τερματικό που δεν γνωρίζετε, μια μικρή επαλήθευση μπορεί να είναι χρήσιμη.

Για να ελέγξετε την τιμή που θα σας χρεωθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή της συνηθισμένης κάρτας φόρτισης σας. Εάν χρησιμοποιείτε αρκετές κάρτες για να επωφεληθείτε από την καλύτερη δυνατή τιμή, τότε συνιστούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή ή να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο ChargePrice.

Επαναφόρτιση Χάρτες και Τιμές στο LoadPrice // Πηγή: Καταγραφή του ιστότοπου ChargePrice

Για κάθε τερματικό, τα φορτία απαριθμούν τις εκτιμώμενες τιμές σύμφωνα με τα εμβλήματα. Ακόμη και αν ο τιμοκατάλογος και το πραγματικό ποσό του φορτίου δεν είναι εξαντλητικές και συμβατικές, αυτό δίνει καλή ένδειξη. Μπορείτε επίσης να συμβάλλετε ελεύθερα στη βελτίωση των πληροφοριών που διαδίδονται στην εφαρμογή αναφέροντας σφάλματα. Αυτή είναι μια συμβουλή που πρέπει να γνωρίζουμε για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα κατά την επαναφόρτιση του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου.

Προσέξτε για τις τιμολογιακές συνθήκες ορισμένων τερματικών

Είναι καλύτερο να αφιερώσετε χρόνο για να διαβάσετε τις μικρές γραμμές σχετικά με την τιμολόγηση του φορτίου. Για τα ηλεκτρικά οχήματα, πολλά στοιχεία μπορούν να επηρεάσουν την τιμή μιας επαναφόρτισης:

  • Τιμολόγηση ανά λεπτό ή την κιλοβάτ ώρα,
  • Διαφορές τιμών μεταξύ των τερματικών των διαφόρων εξουσιών για τον ίδιο χειριστή,
  • Τοποθετήστε τα έξοδα πληρότητας εάν μείνετε μετά το τέλος της χρέωσης,
  • Οι τιμές που κυμαίνονται ανάλογα με τα χρονοδιαγράμματα ή τις διάρκειες του φορτίου.

Η επαναφόρτιση σε ένα δημόσιο τερματικό μπορεί να μοιάζει με εχθρική ζούγκλα. Είναι καλύτερο να είστε καλά προετοιμασμένοι για να αποφύγετε να εκπλαγείτε. Η γενίκευση του “Plug & Load” (Plug In & Load), όπως μπορούν να βιώσουν οι οδηγοί Tesla στους υπερσυμπιεστές, σίγουρα θα συμμετάσχει στη διευκόλυνση και την ομογενοποίηση του ζητήματος της Recharge. Εν τω μεταξύ, εξαρτάται από εσάς να επιλέξετε τα σήματα φόρτισης που είναι κατάλληλα για τη χρήση σας.

Ενημερωτικό δελτίο Watt αλλού

Θέλετε να λάβετε το ενημερωτικό δελτίο Watt αλλού Στο γραμματοκιβώτιό σας ?

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, σας χρειαζόμαστε. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά μας

Ορισμένοι σύνδεσμοι αυτού του άρθρου είναι συνδεδεμένοι. Θα εξηγήσουμε τα πάντα εδώ.