Windows 11 Ελάχιστη διαμόρφωση: Επιλύστε την ασυμβατότητα, τη διαμόρφωση που απαιτείται για τα Windows 11 – Τι είναι καινούργιο στα Windows | Η Microsoft Learn

Που απαιτείται για τα Windows 11

Contents

Τα Windows 11 απαιτούνται ελάχιστη διαμόρφωση περιλαμβάνουν 8 πτυχές: CPU, μνήμη, αποθήκευση, υλικολογισμικό συστήματος, TPM, κάρτα γραφικών, οθόνη, λογαριασμός Internet/Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής, της συμβατότητας, του αριθμού πυρήνα και της συχνότητας επεξεργαστή, DirectX + WDDM2, μνήμης και διαθέσιμης χωρητικότητας δίσκου είναι βασικό περιεχόμενο. Θα παρουσιάσουμε κάθε περιεχόμενο ξεχωριστά, έτσι ώστε όλοι να κατανοήσουν τη μέθοδο ενημέρωσης του περιεχομένου για να διασφαλίσουν ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση των Windows 11.

Windows 11 Ελάχιστη διαμόρφωση: Επιλύστε την ασυμβατότητα

Ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση των Windows 11, καθώς και των απαιτήσεων υλικού. Μάθετε πώς να αναβαθμίζετε τον εξοπλισμό για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις των Windows 11. Θα παρουσιαστεί επίσης μια μέθοδος για την παρακάμψη της ελάχιστης διαμόρφωσης που απαιτείται παράθυρα 11.

Από τον Aurore που δημοσιεύθηκε στις 10/11/2022

 • Απαιτείται ελάχιστη διαμόρφωση των Windows 11
 • Γιατί να απαντήσετε στην ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση των Windows 11 ?
 • Τι να κάνετε για να απαντήσετε στην απαιτούμενη ελάχιστη διαμόρφωση των Windows 11 ?
 • Πώς να ξεπεράσετε το ελάχιστο σύστημα που απαιτείται από τα Windows 11

Απαιτείται ελάχιστη διαμόρφωση των Windows 11

Τον Ιούνιο του 2021, η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των Windows 11. Για το σκοπό αυτό, δημοσίευσε ακόμη και ένα πρόγραμμα που ονομάζεται PC Health Check, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να γνωρίζουν τις προετοιμασίες που απαιτούνται για την αναβάθμιση των Windows 11 στους υπολογιστές τους. Που δείχνει επίσης ότι τα Windows 11 έχουν ένα συγκεκριμένο όριο.

Windows 11

Αφού συγκέντρωσε τα σχόλια ενός μεγάλου αριθμού δοκιμαστών, η Microsoft μαλακώνει κατάλληλα τους περιορισμούς στον εξοπλισμό πληροφορικής, επιτρέποντας στους μη εξειδικευμένους υπολογιστές να εκτελούν τα Windows 11 στο πρόγραμμα Insider, αλλά μετά την επίσημη απελευθέρωση των Windows 11, οι τελευταίες δεν θα μπορούν ακόμα Χρησιμοποιήστε τα Windows 11.

Με άλλα λόγια, εάν θέλετε να αναβαθμίσετε τα Windows 11, πρέπει πάντα να απαντάτε στην ελάχιστη διαμόρφωση που απαιτείται τα Windows 11, συμπεριλαμβανομένου του επεξεργαστή, της μνήμης, της αποθήκευσης, του υλικολογισμικού συστήματος, του TPM, της κάρτας γραφικών, του εκπαιδευτή, του διαδικτύου και της σύνδεσης MSA.

 • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ : Επεξεργαστής 64-bit (διπλής πυρήνα ή πολλαπλών πυρήνων) ή σύστημα σε τσιπ (SOC) με συχνότητα 1 GHz και άλλα απαιτείται. Εάν πρόκειται για μια πλατφόρμα Intel, χρειάζεστε επίσης μια 8η γενιά ή υψηλότερη καρδιά (κάποιες καρδιές της 7ης γενιάς υψηλής ποιότητας υποστηρίζονται επίσης). Εάν πρόκειται για πλατφόρμα AMD, χρειάζεστε Ryzen 2 και υψηλότερο. Εάν πρόκειται για πλατφόρμα Qualcomm, χρειάζεστε Snapdragon 7C και πολλά άλλα.
 • Μνήμη : 4 GB και άλλα.
 • Αποθήκευση : 64 GB και άλλα.
 • Συστατικό υλικό : Υποστήριξη για το Secure Starter Uefi.
 • TPM : Εμπιστευμένη μονάδα πλατφόρμας (TPM) Έκδοση 2.0.
 • Κάρτα γραφικών : Απαιτείται άμεση X12 ή Superior. Το πρόγραμμα οδήγησης WDDM 2.0 και ο ανώτερος απαιτείται.
 • Οθόνη : Οθόνη υψηλής ευκρίνειας 720p, το διαγώνιο μέγεθος είναι μεγαλύτερο από 9 ίντσες και κάθε κανάλι χρώματος είναι 8 bits ή περισσότερα.
 • Σύνδεση στο Διαδίκτυο/MSA : Όλα τα Windows 11 UPDATE εκδόσεις, η λήψη και η χρήση ορισμένων λειτουργιών απαιτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η αναβάθμιση του Windows 11 Home Edition απαιτεί μια σύνδεση στο Διαδίκτυο και έναν λογαριασμό της Microsoft (MSA) για την ολοκλήρωση των παραμέτρων της συσκευής. Επιπλέον, η χρήση ορισμένων λειτουργιών των Windows 11 απαιτεί επίσης λογαριασμό Microsoft.

Μπορούμε να δούμε ότι η χαλάρωση των υλικών περιορισμών της Microsoft σχετίζεται κυρίως με την CPU. Για να είμαι ακριβής, επέκτεινε την υποστήριξη των επεξεργαστών σειράς Intel Core X και Zhiqiang W. Ταυτόχρονα, το Intel Core 7820HQ που χρησιμοποιείται από το Surface Studio 2 εισήλθε επίσης στη λίστα υποστήριξης, η μόνη λύπη είναι ίσως ότι η πρώτη γενιά της AMD Ryzen δεν εμφανίζεται στη λίστα υποστήριξης επεξεργαστών Windows Processor 11.

Γιατί να απαντήσετε στην ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση των Windows 11 ?

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρόποι εγκατάστασης των Windows 11 σε αυτούς τους υπολογιστές που η Microsoft αναγνωρίζει ως “παρωχημένο”, αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τη λειτουργία των Windows 11. Αυτό εξηγεί γιατί πρέπει να πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις του συστήματος για αναβάθμιση στα Windows 11. Εάν η ελάχιστη διαμόρφωση των Windows 11 δεν συμπληρωθεί, εκτός από την επίδραση της σταθερότητας, θα επηρεαστεί επίσης η ασφάλεια και η συμβατότητα.

◈ Σταθερότητα : Σύμφωνα με τα δεδομένα δοκιμών που συλλέχθηκε από τη Microsoft, αναγκάστε την αναβάθμιση στα Windows 11 χωρίς να ανταποκριθεί στην ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση θα έχει ως αποτέλεσμα αύξηση 52% στον αριθμό των σανίδων του πυρήνα της συσκευής που αναβαθμίστηκε. Και η εκτέλεση των Windows 11 σε μια συσκευή που πληροί την απαιτούμενη ελάχιστη διαμόρφωση μπορεί να επιτρέψει την απόκτηση μιας εμπειρίας χωρίς φύτευση στο 99,8 %.

◈ Ασφάλεια : Για λόγους ασφαλείας, τα Windows 11 έχουν προσαρμόσει σημαντικά τις απαιτήσεις υλικού. Τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε παγκόσμια κλίμακα πολλαπλασιάστηκαν σταδιακά. Η Microsoft συνέλεξε 8,2 δισεκατομμύρια πληροφορίες για τις απειλές της Microsoft παγκοσμίως. Μετά την ένταξή του στο Εθνικό Κέντρο Ασφαλείας Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Καναδικό Κέντρο Ασφαλείας Κυβέρνησης, βελτίωσε την προεπιλεγμένη διαμόρφωση ασφαλείας των Windows 11 για να βελτιώσει περαιτέρω τη βάση ασφάλειας των Windows για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απειλές ασφαλείας.

◈ Συμβατότητα : Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν videoconference, εργαλεία παραγωγής και παιχνίδια PC. Για να διασφαλιστεί ότι οι συσκευές των Windows 11 μπορούν να πληρούν αυτές τις απαιτήσεις, η Microsoft έχει ορίσει μια ελάχιστη διαμόρφωση που απαιτείται για τη βελτίωση της συμβατότητας υλικού. Με άλλα λόγια, η Microsoft έχει δημιουργήσει μια νέα αναφορά με τις ελάχιστες απαιτήσεις του συστήματος, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απαλά το VideoConference, τα εργαλεία παραγωγικότητας και τις εφαρμογές που σχετίζονται με το παιχνίδι, εφόσον ο υπολογιστής σας μπορεί να ικανοποιήσει την ελάχιστη διαμόρφωση που απαιτεί τα Windows 11.

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας εκτελεί κατάλληλα τα Windows 11, πρέπει να απαντήσετε στην ελάχιστη διαμόρφωση συστήματος που απαιτείται, τότε πώς να αναβαθμίσετε έναν υπολογιστή που δεν είναι ακόμη συμβατό με τα Windows 11 ? Αυτό είναι επίσης το ερώτημα που πολλοί θέλουν να μάθουν. Στη συνέχεια, θα σας δείξω πώς να απαντήσετε στην ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση των Windows 11.

Τι να κάνετε για να απαντήσετε στην απαιτούμενη ελάχιστη διαμόρφωση των Windows 11 ?

Τα Windows 11 απαιτούνται ελάχιστη διαμόρφωση περιλαμβάνουν 8 πτυχές: CPU, μνήμη, αποθήκευση, υλικολογισμικό συστήματος, TPM, κάρτα γραφικών, οθόνη, λογαριασμός Internet/Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής, της συμβατότητας, του αριθμού πυρήνα και της συχνότητας επεξεργαστή, DirectX + WDDM2, μνήμης και διαθέσιμης χωρητικότητας δίσκου είναι βασικό περιεχόμενο. Θα παρουσιάσουμε κάθε περιεχόμενο ξεχωριστά, έτσι ώστε όλοι να κατανοήσουν τη μέθοδο ενημέρωσης του περιεχομένου για να διασφαλίσουν ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση των Windows 11.

Επαληθευτής συμβατότητας των Windows 11

 • 1. Ενημέρωση επεξεργαστή
 • 2. Ενημέρωση μνήμης
 • 3. Αποθήκευση ενημερώσεων
 • 4. Ενημέρωση υλικολογισμικού συστήματος
 • 5. Ενημέρωση TPM
 • 6. Ενημέρωση κάρτας γραφικών
 • 7. Αναβάθμιση της οθόνης
 • 8. Σύνδεση στο Διαδίκτυο και Δημιουργία λογαριασμού Microsoft

1. Ενημέρωση επεξεργαστή

Ο επεξεργαστής είναι το κεντρικό στοιχείο ενός υπολογιστή και είναι επίσης μια απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβάθμιση των Windows 11. Εάν ο υπολογιστής σας είναι η 6η γενιά Intel Core και η χαμηλότερη ή πρώτη γενιά AMD Ryzen, πρέπει να ενημερώσετε τον επεξεργαστή για να ικανοποιήσετε την ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση των Windows 11. Στη συνέχεια, η αρχιτεκτονική, η συμβατότητα, ο αριθμός των πυρήνων του επεξεργαστή και η ταχύτητα του ρολογιού θα διαχωριστούν προκειμένου να αναβαθμιστεί ο επεξεργαστής με στοχευμένο τρόπο.

Αναβάθμιση CPU

Αρχιτεκτονική (CPU+OS)

Απαιτείται αρχιτεκτονική 64 -bit Από τα Windows 11 σημαίνει ότι ο επεξεργαστής και το λειτουργικό σύστημα μπορούν να επεξεργαστούν τα δεδομένα 64 -bit ταυτόχρονα. Πιο συγκεκριμένα, ένας επεξεργαστής με αρχιτεκτονική 64 -bit αναφέρεται σε έναν επεξεργαστή με τεχνολογία επεξεργασίας 64 -bit.

Με άλλα λόγια, το πλάτος των δεδομένων από το GPR (γενικά καταχωρητές) του επεξεργαστή είναι 64 bits, τα οποία μπορούν θεωρητικά φθάνοντας τα 17 εκατομμύρια για την ικανότητα θεραπείας Για να προσφέρει εξαιρετική απόδοση. Και το λειτουργικό σύστημα 64 -bit βασίζεται σε επεξεργαστή 64 -bit, επωφελείται πλήρως από την απόδοσή του όσον αφορά την απόδοση για να αποκτήσει την καλύτερη απόδοση θεραπείας περιεχομένου πολυμέσων.

Μεταξύ των ελάχιστων απαιτήσεων συστήματος για τα Windows 11, η αρχιτεκτονική 64 -bit είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση. Με άλλα λόγια, εάν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας είναι 32 bit, πρέπει να διαμορφώσετε τον σκληρό δίσκο πριν μπορέσετε να εγκαταστήσετε τα Windows 11. Εάν ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας είναι 32 bit, πρέπει να αντικαταστήσετε τον επεξεργαστή. Η απαιτούμενη ελάχιστη διαμόρφωση των Windows 11 ικανοποιείται μόνο όταν ο επεξεργαστής υπολογιστή και το OS διαθέτουν αρχιτεκτονική 64 -bit.

Συμβατότητα με CPU

Μιλάμε για το μοντέλο CPU που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή. Πριν από μερικούς μήνες, η Microsoft ανακοίνωσε την ελάχιστη διαμόρφωση που απαιτείται για τα Windows 11, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας συμβατότητας CPU, αλλά μετά από μια σειρά δοκιμών, η Microsoft έκανε κάποιες τροποποιήσεις στη λίστα συμβατότητας. Ο κύριος στόχος είναι η πλατφόρμα Intel. Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση της λίστας συμβατότητας επεξεργαστών Windows 11.

Εάν ο υπολογιστής του υπολογιστή σας είναι Πλατφόρμα Intel, Εδώ είναι τα συμβατά μοντέλα με τα Windows 11:

 • Intel Core X Series, Zhiqiang W Series, συμπεριλαμβανομένου του Intel Core 7820HQ
 • Επεξεργαστές Intel της 8ης γενιάς γραφείου και κινητών τηλεφώνων (Coffee Lake, Whisky Lake, Amber Lake)
 • Επεξεργαστής Intel της 9ης γενιάς γραφείου (ανανέωση της λίμνης Coffee)
 • Οι επεξεργαστές Intel της 10ης γενιάς γραφείου και κινητών (Comet Lake, Ice Lake, Amber Lake)
 • Επεξεργαστές Intel της 11ης γενιάς γραφείου και κινητών (Tiger Lake)

Εάν ο υπολογιστής του υπολογιστή σας είναι Πλατφόρμα AMD, Εδώ είναι τα συμβατά μοντέλα με τα Windows 11:

 • Επεξεργαστές γραφείων AMD Ryzen 2000 (Zen+, Zen)
 • AMD RYZEN 3000 και κινητά τηλέφωνα AMD (ZEN 2, ZEN+)
 • AMD Ryzen 4000 και κινητοί επεξεργαστές AMD (Zen 2)
 • AMD Ryzen 5000 και κινητές επεξεργαστές AMD (Zen 3)

Διαφορετικά από την αρχιτεκτονική X86/X64 που χρησιμοποιείται από την Intel και την AMD, τον επεξεργαστή Qualcomm Χρησιμοποιήστε αρχιτεκτονική βραχίονα. Εδώ είναι τα συμβατά μοντέλα με τα Windows 11:

 • Snapdragon 850
 • Snapdragon 7C
 • 8c σιγαστήρα
 • Snapdragon 8cx
 • Snapdragon 8cx (δεύτερη γενιά)
 • Microsoft SQ1
 • Microsoft SQ2

Η συμβατότητα με τα Windows 11 είναι επίσης μια αυστηρή απαίτηση. Ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας πρέπει να εμφανίζεται στη λίστα συμβατότητας ώστε να μπορεί να αναβαθμιστεί σωστά. Διαφορετικά, ενημερώστε τον επεξεργαστή βάσει της λίστας συμβατότητας.

Αριθμός πυρήνων επεξεργαστή

Αυτό είναι το ποσό των εργασιών που ο επεξεργαστής μπορεί να διαχειριστεί ταυτόχρονα. Ο αριθμός των τσιπ που επεξεργάζεται τα δεδομένα για τον επεξεργαστή είναι σταθερά. Αυτός ο αριθμός φυσικών καρδιών ονομάζεται επίσης καρδιές. Ο ένας πυρήνας σημαίνει ότι ο επεξεργαστής έχει μόνο μία καρδιά και διπλό πυρήνα σημαίνει ότι ο επεξεργαστής έχει δύο πυρήνες.

Μεταξύ των ελάχιστων απαιτήσεων συστήματος για τα Windows 11, οι απαιτήσεις διπλού πυρήνα και ανώτερες απαιτήσεις πρέπει να πληρούνται για την επιτυχή αναβάθμιση των Windows 11. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν υπάρχουν σχεδόν κανένας επεξεργαστής ενός πυρήνα στην αγορά. Εάν ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας εμφανιστεί στη λίστα συμβατότητας, αυτό σημαίνει ότι ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας πρέπει να είναι σε διπλό πυρήνα ή υψηλότερο. Εάν ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας δεν μπορεί πραγματικά να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του διπλού πυρήνα και παραπάνω, συνιστάται να αντικαταστήσετε απευθείας τον επεξεργαστή.

Συχνότητα επεξεργαστή

Αυτή είναι η ταχύτητα με την οποία επεξεργάζεται τις εργασίες. Η κύρια συχνότητα αναφέρεται στη συχνότητα ρολογιού του επεξεργαστή, καθώς όλες οι λειτουργίες υπολογιστών πραγματοποιούνται σταδιακά κάτω από τον έλεγχο του σήματος ρολογιού και κάθε κύκλος σήματος ρολογιού τελειώνει μια λειτουργία, έτσι ώστε το επίπεδο της συχνότητας ρολογιού να αντικατοπτρίζει την ταχύτητα της CPU σε ένα Μεγάλο βαθμό η ταχύτητα.

Μεταξύ των ελάχιστων απαιτήσεων συστήματος για τα Windows 11, είναι απαραίτητο να πληροί τις απαιτήσεις συχνότητας 1 GHz και περισσότερο για την επιτυχή αναβάθμιση των Windows 11. Τώρα δεν υπάρχουν πλέον επεξεργαστές με ταχύτητα ρολογιού 1 GHz ή λιγότερο στην αγορά. Εάν ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας βρίσκεται στη λίστα συμβατότητας, αυτό σημαίνει ότι το ρολόι επεξεργαστή του υπολογιστή σας πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 1 GHz. Εάν ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας δεν μπορεί να φτάσει πραγματικά στη συχνότητα των 1 GHz και περισσότερο, συνιστάται να αντικαταστήσετε απευθείας τον επεξεργαστή.

2. Ενημέρωση μνήμης

Η μνήμη είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία ενός υπολογιστή, που ονομάζεται επίσης εσωτερική μνήμη και κύρια μνήμη. Χρησιμοποιείται κυρίως για την προσωρινή αποθήκευση δεδομένων υπολογισμού CPU και ανταλλαγής δεδομένων με εξωτερική μνήμη, όπως σκληροί δίσκοι. Ως γέφυρα μεταξύ του επεξεργαστή και της εξωτερικής αποθήκευσης, η μνήμη επηρεάζει τη συνολική ταχύτητα λειτουργίας του υπολογιστή.

Ενημέρωση μονάδας μνήμης

Επί του παρόντος, το κύριο μέγεθος μνήμης στην αγορά είναι το DDR4 8 GB και η ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση των Windows 11 είναι 4 GB και πολλά άλλα. Μπορούμε να πούμε ότι οι περισσότεροι υπολογιστές δεν θα συναντήσουν σημεία μνήμης. Εάν ο υπολογιστής σας είναι παλιά και δεν πληροί τις απαιτήσεις μνήμης, μπορείτε να αγοράσετε απευθείας πλήκτρα USB 4 GB ή 8 GB αφού επιβεβαιώσετε ότι η μνήμη της μητρικής πλακέτας μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητα και να το εγκαταστήσει για να ικανοποιήσει τα ελάχιστα παράθυρα διαμόρφωσης 11.

3. Αποθήκευση ενημερώσεων

Η ελάχιστη διαθέσιμη χωρητικότητα δίσκου που απαιτείται για τα Windows 11 είναι 64 GB και άλλα, τα οποία μπορούν να προσεγγιστούν σε κανονικές συνθήκες, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι εάν θέλετε να πάτε απευθείας από τα Windows 10 στα Windows 11, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ελεύθερος χώρος του δίσκου D είναι μεγαλύτερο από 30 GB. Η μέθοδος επαλήθευσης έχει ως εξής:

Χρησιμοποιήστε τον συνδυασμό πλήκτρων “Windows + E” για να ανοίξετε το σταθμό εργασίας, μπορείτε να εμφανίσετε το συνολικό μέγεθος του δίσκου και τον διαθέσιμο χώρο του CPAROR.

Δωρεάν χώρος δίσκου

Τι γίνεται αν ο παίκτης C του υπολογιστή σας δεν διαθέτει χώρο ? Το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με την επέκταση του χώρου του παίκτη C, τη μετανάστευση του δίσκου του συστήματος και τη μετανάστευση άλλων εφαρμογών.

4. Ενημέρωση υλικολογισμικού συστήματος

Το UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), είναι ένα πρότυπο που περιγράφει λεπτομερώς έναν νέο τύπο διεπαφής και είναι επίσης μια τυπική διασύνδεση μικροσκοπίας προσαρμοσμένη στους υπολογιστές.

Ο στόχος :
◈ Βελτιώστε τη διαδραστικότητα και την εκτέλεση του λογισμικού.
◈ Κάντε το υλικό αρχικοποίησης και την έναρξη απλών και γρήγορων συστημάτων.
◈ Επιλύστε τους περιορισμούς που παρέχονται από το BIOS και ενδεχομένως αντικαταστήστε την κληρονομική λειτουργία.

Το Secure Starter είναι μια λειτουργικότητα του UEFI που μπορεί να βοηθήσει τους υπολογιστές να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια σε μολυσμένες επιθέσεις και λογισμικό. Στην ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση των Windows 11, υποδεικνύεται σαφώς ότι ο υπολογιστής πρέπει να υποστηρίζει το UEFI Secure Starter, ο οποίος αντικατοπτρίζει επίσης την ασφάλεια των Windows 11.

Κατά την εγκατάσταση των Windows 11, θα εισαγάγετε τις ρυθμίσεις BIOS. Θα ήταν απαραίτητο να τροποποιηθεί η παραδοσιακή εκκίνηση του BIOS που κληρονόμησε το UEFI και ταυτόχρονα να μετατρέψετε τη μορφή MBR στη μορφή GPT (GUID) και στη συνέχεια να εκτελέσετε μια ασφαλή αρχή για να πετύχετε στην εγκατάσταση των Windows 11.

5. Ενημέρωση TPM

Η αξιόπιστη μονάδα πλατφόρμας (TPM, κυριολεκτικά η αξιόπιστη μονάδα πλατφόρμας) είναι ένα κρυπτογραφικό πρότυπο για κρυπτοπεπεξεργαστές (μικροελεγκτής αφιερωμένος στην εξασφάλιση ενός συστήματος ενσωμάτωσης των κλειδιών κρυπτογράφησης στον εξοπλισμό), στο οποίο η εφαρμογή βασίζεται στο επίπεδο υλικού ενός συστήματος NGSCB.

Το TPM έχει επίσης αναβάθμιση έκδοσης. Η τελευταία έκδοση είναι TPM 2.0, που απαιτεί η μητρική πλακέτα να υποστηρίζει τα τσιπ TPM 2.0. Μεταξύ των ελάχιστων απαιτήσεων του συστήματος Windows 11, TPM 2.Το 0 είναι μια απαίτηση που πρέπει να ολοκληρωθεί. Παρόλο που υπάρχουν τρόποι για να περάσετε αυτήν την απαίτηση, δεν συνιστάται να το κάνετε για λόγους σταθερότητας και ασφάλειας.

TPM

Εάν ο υπολογιστής σας δεν υποστηρίζει το TPM 2.0, συνιστάται να αντικατασταθεί η μητρική πλακέτα. Επί του παρόντος, ο κατάλογος των υποστηριζόμενων μητρικών πλακών που ανακοινώθηκαν από τις τρεις μάρκες της μητέρας της πρώτης γραμμής Asus, Giga και MSI είναι οι εξής:

Ασού : Για την πλατφόρμα Intel, εκτός από τις κάρτες μητέρων στη σειρά 100, όλοι οι άλλοι υποστηρίζουν το TPM 2.0; Για την πλατφόρμα AMD, μόνο οι κάρτες Mère στις 300 και ανώτερες σειρές υποστηρίζουν TPM 2.0.

Γιγαντιαία : Chipsets Intel που υποστηρίζουν το TPM 2.0 περιλαμβάνουν τα x299, C621, C232, C236, C246, 200, 300, 500, 500, AMD chipsets που υποστηρίζουν το TPM 2.0 Συμπεριλάβετε τη σειρά TRX40, 300, 400, 500.

MSI : Για την πλατφόρμα Intel, οι μητρικές κάρτες από το 100 Series Support TPM 2.0; Πλατφόρμα AMD, μόνο κάρτες Mères στη σειρά 300 και περισσότερη υποστήριξη TPM 2.0.

6. Ενημέρωση κάρτας γραφικών

Το πλήρες όνομα του DirectX είναι η άμεση επέκταση, η οποία είναι μια διεπαφή προγραμματισμού πολυμέσων που δημιουργήθηκε από τη Microsoft. Ανήκει σε διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API). Το DirectX 12 που αναφέρεται στην ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση των Windows 11 δεν είναι μοντέλο κάρτας γραφικών, αλλά αναφέρεται στη διαχείριση της κάρτας γραφικών. API DirectX 12.

Το πλήρες όνομα του WDDM είναι το μοντέλο προγράμματος οδήγησης οθόνης Windows, το οποίο είναι η νέα γενιά του Pilot Model Microsoft. Από τα Windows Vista, υποστηρίζει το WDDM 1.0, στα Windows 7, υποστηρίζει το WDDM 1.1, στα Windows 8 και Windows 8.1, υποστηρίζει το WDDM 1.2/1.3, και τα Windows 10 υποστηρίζουν WDDM 2.0. Επομένως, όταν το WDDM βρίσκεται στην έκδοση 2.0, μπορεί να υποστηριχθεί το DirectX 12.

Εκτός από τα εργαλεία ανίχνευσης, μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν ο υπολογιστής υποστηρίζει το DirectX 12 και το WDDM 2.0 ανάλογα με τις ακόλουθες μεθόδους:

Βήμα 1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + r Για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου εκτέλεσης, εισάγετε dxdiag και κάντε κλικ στο κουμπί Εντάξει.

2ο βήμα. Στο παράθυρο συμφραζομένων, κάντε κλικ στο κουμπί Ναί.

dxdiag

Βήμα 3. Στη διεπαφή εργαλείου DirectX Diagnostic Tool, κάντε κλικ στην καρτέλα Απεικόνιση Και αναζητήστε ” Επίπεδα λειτουργικότητας ” και το ” Πιλοτικό μοντέλο Στην πιλοτική ενότητα. Τα επίπεδα λειτουργικότητας υποδεικνύουν εάν το υλικό της κάρτας γραφικών υποστηρίζει το DirectX 12. Η έκδοση WDDM αντιπροσωπεύει τα συστήματα υποστήριξης.

Κανονικά, οι υπολογιστές στους οποίους εγκαθίστανται τα Windows 10 θα πρέπει να υποστηρίζουν το DirectX 12 και το WDDM 2.0. Εάν ο υπολογιστής σας δεν το υποστηρίζει, απλώς ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης κάρτας γραφικών

7. Αναβάθμιση της οθόνης

Μεταξύ των ελάχιστων διαμόρφωσης των Windows 11, ορισμένες απαιτήσεις ορίζονται επίσης για την εμφάνιση, δηλαδή μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας (720p) με διαγώνιο πάνω από 9 ίντσες και κάθε κανάλι χρώματος είναι 8 bits. Αυτή είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά μπορεί να εκπληρωθεί στις περισσότερες περιπτώσεις. Εάν δεν μπορείτε, σας συνιστάται να αντικαταστήσετε την οθόνη.

Απεικόνιση

8. Σύνδεση στο Διαδίκτυο και Δημιουργία λογαριασμού Microsoft

Είναι πολύ απλό, ο υπολογιστής σας πρέπει να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Όσον αφορά τη δημιουργία λογαριασμού Microsoft, απλά μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο της Microsoft, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία λογαριασμού Microsoft και ακολουθήστε τις οδηγίες για εγγραφή.

Microsoft

Πώς να ξεπεράσετε το ελάχιστο σύστημα που απαιτείται από τα Windows 11

Αφού δήλωσαν ότι τα Windows 11 είναι η επόμενη γενιά, πολλοί χρήστες θέλουν να εγκαταστήσουν τα Windows 11 ή να εκτελούν δωρεάν αναβάθμιση των Windows 10 στα Windows 11. Αλλά ορισμένοι υπολογιστές δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 11 και επιθυμούν να το ξεπεράσουν.

Κατά κανόνα, είναι πολύ επικίνδυνο, αλλά δεν είναι αδύνατο. Για να εξασφαλίσετε τον υπολογιστή σας και τα δεδομένα που περιέχει, προτείνεται να δημιουργήσετε μια εικόνα συστήματος στα Windows 10 με δωρεάν λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως ένα τυπικό backupper.

Κατεβάστε

Αντίγραφο ασφαλείας συστήματος

Μετά από αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο κλειδί μητρώου – Bypasstpmcheck Και Παράκαμψη στον επεξεργαστή μητρώου, Ορίστε την αξία του στο 1 και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας έτσι ώστε αυτές οι αλλαγές να τεθούν σε ισχύ. Για λεπτομερή βήματα στην εγκατάσταση των Windows 11, ανατρέξτε στην εγκατάσταση των Windows 11: Bypass TPM 2.0 και ασφαλίστε την εκκίνηση.

Πηγαίνετε γύρω από το TPM και ασφαλή εκκίνηση

Συνοψίζοντας

Αν και τα Windows 11 έχουν μια ελάχιστη διαμόρφωση απαιτούνται λίγο σοβαρή, είναι για ασφάλεια, σταθερότητα και συμβατότητα. Συνιστάται να παρακολουθείτε αυστηρά τα σχετικά πρότυπα. Εάν επιλέξετε να παρακάμψετε την ελάχιστη διαμόρφωση που απαιτείται για την αναβάθμιση των Windows 11, μπορεί να έχετε σοβαρές συνέπειες. Εάν επιμένετε να το κάνετε αυτό, παρακαλούμε αποθηκεύστε το σύστημα πριν από την αναβάθμιση.

Η ανταπόκριση στην ελάχιστη διαμόρφωση των Windows 11 είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβάθμιση. Αρχιτεκτονική επεξεργαστή, συμβατότητα του επεξεργαστή, ο αριθμός των πυρήνων του επεξεργαστή, η συχνότητα του επεξεργαστή, η DirectX + WDDM2, η μνήμη και η διαθέσιμη χωρητικότητα δίσκου είναι βασικά σημεία.

Προβλήματα που σχετίζονται με τον επεξεργαστή, τα γραφικά και την κάρτα μνήμης μπορούν να επιλυθούν αντικαθιστώντας τον εξοπλισμό. Το πρόβλημα της διαθέσιμης χωρητικότητας δίσκου συνιστάται να χρησιμοποιήσετε τον βοηθό διαμερίσματος AOMEI για να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να αναβαθμιστεί στα Windows 11.

Ο ανώτερος συντάκτης της Aomei Technology που γράφει κυρίως άρθρα σχετικά με το αντίγραφο ασφαλείας, τον συγχρονισμό, την κλωνοποίηση και την αποκατάσταση του υπολογιστή, τα πάντα για να προσφέρουν απλές λύσεις στους χρήστες για την προστασία δεδομένων από τον υπολογιστή τους. Χάρη στην εμπειρογνωμοσύνη της στον υπολογιστή της, συχνά προσφέρει πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Άλλα σχετικά αντικείμενα

Πώς να αλλάξετε τη μητρική πλακέτα/επεξεργαστή χωρίς να επανεγκαταστήσετε τα Windows 11/10/8/7

Πώς να αλλάξετε τη μητρική πλακέτα και τον επεξεργαστή χωρίς να επανεγκαταστήσετε τα Windows 10/8/7 ? Αυτό το άρθρο σας προσφέρει 2 μεθόδους διατήρησης της εγκατάστασης, των ρυθμίσεων και των τρέχουσων προγραμμάτων των Windows μετά την αλλαγή της μητρικής πλακέτας και του επεξεργαστή.

2 απλές μέθοδοι για τη δημιουργία εικόνας συστήματος Windows 11

Μπορείτε να μάθετε 2 απλές μεθόδους για να δημιουργήσετε μια εικόνα συστήματος στα Windows 11. Αυτό είναι το ολοκληρωμένο εργαλείο “Αποθήκευση και επαναφορά” και δωρεάν λογισμικό αντιγράφων ασφαλείας “Aomei Backupper”.

Πώς να δημιουργήσετε ένα bootable backup των Windows 11 ? (2 δωρεάν μέσα)

Ένα bootable backup σάς επιτρέπει να επαναφέρετε την εικόνα του συστήματος όταν ο υπολογιστής σας πέφτει σε σοβαρά σφάλματα συστήματος. Το ενσωματωμένο εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και το Aomei Backupper μπορούν να είναι υπηρεσίες.

Μετακίνηση των Windows 11 σε άλλο δίσκο – μηδενική απώλεια δεδομένων

Πρέπει να μετακινήσετε τα Windows 11 σε άλλο δίσκο, αλλά δεν θέλετε να χάσετε δεδομένα. Αυτό το άρθρο σας παρουσιάζει ένα λογισμικό κλωνοποίησης δίσκου για να σας βοηθήσει να κάνετε. Με τη βοήθειά του, δεν θα έχετε προβλήματα εκκίνησης μετά την κλωνοποίηση.

Πώς να μεταφέρετε εύκολα τα αρχεία των Windows 10 στα Windows 11 ?

Θα μάθετε εδώ 3 αποτελεσματικές μεθόδους για τη μεταφορά αρχείων Windows 10 στα Windows 11 κατά την αναβάθμιση, χρησιμοποιώντας έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, OneDrive ή Free Synchronization Software.

Αποκτήστε δωρεάν aomei backupper

Προστατέψτε όλα τα δεδομένα του υπολογιστή σας με αντίγραφο ασφαλείας, συγχρονισμού και κλωνοποίησης.

Που απαιτείται για τα Windows 11

Αυτό το άρθρο απαριθμεί τη διαμόρφωση του συστήματος που απαιτείται για τα Windows 11. Τα Windows 11 υποστηρίζονται επίσης σε μια εικονική μηχανή (VM).

Απαιτούμενη διαμόρφωση υλικού

Για να εγκαταστήσετε ή να αναβαθμίσετε τα Windows 11, οι συσκευές πρέπει να συμμορφώνονται με την ακόλουθη ελάχιστη διαμόρφωση υλικού:

 • Επεξεργαστής : 1 Gigahertz (GHz) ή περισσότερο με δύο ή περισσότερους πυρήνες σε έναν συμβατό επεξεργαστή 64 -bit ή ένα σύστημα σε ένα τσιπ (SOC).
 • Μνήμη : 4 gigabytes (go) ή περισσότερα.
 • Αποθήκευση : 64 GB ή περισσότερο διαθέσιμος χώρος στο δίσκο.

Σημειώστε ότι ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις αποθήκευσης με την πάροδο του χρόνου για ενημερώσεις και να ενεργοποιήσετε συγκεκριμένες λειτουργίες στο λειτουργικό σύστημα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις προδιαγραφές των Windows 11.

 • Η Family Edition των Windows 11 απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο και λογαριασμό Microsoft για να ολοκληρώσει τη διαμόρφωση της συσκευής κατά τη διάρκεια της πρώτης χρήσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο blog blog της Windows Insider: UPDATE ON Windows 11 Ελάχιστη διαμόρφωση Απαιτεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία για την αξιολόγηση της προετοιμασίας, ανατρέξτε στην ενότητα Προσδιορίστε την επιλεξιμότητα.

Που απαιτείται για το λειτουργικό σύστημα

Οι επιλέξιμες συσκευές των Windows 10 πρέπει να βρίσκονται στο 2004 ή στην επακόλουθη έκδοση και έχουν εγκαταστήσει την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 ή μια μεταγενέστερη έκδοση για αναβάθμιση απευθείας στα Windows 11.

 • Η λειτουργία S υποστηρίζεται μόνο στην Οικογενειακή Έκδοση των Windows 11.
 • Εάν εκτελέσετε μια άλλη έκδοση των Windows σε λειτουργία S, πριν από την αναβάθμιση στα Windows 11, ξεκινήστε με τη λήψη από τη λειτουργία S.
 • Η απελευθέρωση μιας συσκευής Windows 10 σε λειτουργία S απαιτεί επίσης συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο. Εάν αφήσετε τη λειτουργία S, δεν θα μπορείτε να επιστρέψετε στη λειτουργία αργότερα.

Οι συνθήκες απαιτούνται ειδικά για λειτουργίες

Ορισμένες λειτουργίες των Windows 11 έχουν απαιτήσεις ανώτερες από την απαιτούμενη ελάχιστη διαμόρφωση υλικού.

 • 5G φροντίδα : Απαιτεί ένα μόντεμ συμβατό με 5g.
 • Αυτόματο HDR : Απαιτεί μια οθόνη HDR.
 • Bitlocker να πάει : απαιτεί δίσκο μνήμης USB. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε επαγγελματικές και ανώτερες εκδόσεις Windows.
 • Hyper-V πελάτης : Απαιτεί έναν επεξεργαστή με χαρακτηριστικά μετάφρασης διευθύνσεων δεύτερου επιπέδου (SLAT). Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη στα Windows Pro και στις επόμενες εκδόσεις.
 • Φορτάνα : Απαιτεί ένα μικρόφωνο και ένα ηχείο. Είναι επί του παρόντος διαθέσιμη στα Windows 11 για την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Σκηνοθεσία : Απαιτεί ένα SSD NVME να αποθηκεύει και να τρέχει παιχνίδια που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα οδήγησης NVM Express Standard Controller και μια GPU DirectX12 με υποστήριξη για το μοντέλο Shade 6.0.
 • DirectX 12 Ultimate : Διατίθεται με υποστηριζόμενα παιχνίδια γραφικών και τσιπ.
 • Παρουσία : Απαιτεί έναν αισθητήρα που μπορεί να ανιχνεύσει την απόσταση μεταξύ ανθρώπων και της συσκευής ή πρόθεση να αλληλεπιδράσει με τη συσκευή.
 • Έξυπνη διάσκεψη βίντεο : Απαιτεί μια βιντεοκάμερα, ένα μικρόφωνο και ένα ηχείο (έξοδος ήχου).
 • Πολλαπλός βοηθός φωνής : Απαιτεί ένα μικρόφωνο και ένα ηχείο.
 • Αγκυρα : Τρεις ρυθμίσεις -columns απαιτούν μια οθόνη πλάτους 1.920 ή πιο αποτελεσματικών ή περισσότερο.
 • Απενεργοποιημένος ήχος Και ενεργοποιήστε ήχο : από τη γραμμή εργασιών. Απαιτεί μια βιντεοκάμερα, ένα μικρόφωνο και ένα ηχείο (έξοδος ήχου). Η εφαρμογή πρέπει να είναι συμβατή με τη λειτουργικότητα για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του συνολικού ήχου.
 • Ο χώρος του : Απαιτεί τη διαχείριση του υλικού και του λογισμικού.
 • Ομάδες της Microsoft : Απαιτεί μια βιντεοκάμερα, ένα μικρόφωνο και ένα ηχείο (έξοδος ήχου).
 • Αφής αλληλεπίδραση : Απαιτεί μια οθόνη ή μια οθόνη που υποστηρίζει την αλληλεπίδραση οθόνης αφής πολλαπλών σημείων.
 • 2 παράγοντες έλεγχος ταυτότητας : Απαιτεί τη χρήση εμπιστευτικού κώδικα, βιομετρίας (αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων ή κάμερας υπέρυθρης κάμερας) ή τηλεφώνου με χαρακτηριστικά Wi-Fi ή Bluetooth.
 • Επιληπτική κρίση : Απαιτεί έναν υπολογιστή με μικρόφωνο.
 • Ξυπνήστε τη φωνή : Απαιτεί ένα μικρόφωνο και ένα σύγχρονο μοντέλο παρακολούθησης.
 • Wi-Fi 6ο : Απαιτεί τον εξοπλισμό και τον οδηγό του νέου WLAN IHV και ένα σημείο πρόσβασης/συμβατό 6ο.
 • Γεια παράθυρα : Απαιτεί μια κάμερα διαμορφωμένη για υπέρυθρη απεικόνιση ή αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων για βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Οι συσκευές χωρίς βιομετρικό αισθητήρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Windows Hello με έναν εμπιστευτικό κωδικό ή ένα φορητό κλειδί ασφαλείας συμβατό με τη Microsoft. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο IT Tools για την υποστήριξη της έκδοσης 21: 1 των Windows 10.
 • Προβολή παραθύρων : Απαιτεί μια κάρτα βίντεο που υποστηρίζει το μοντέλο προγράμματος οδήγησης οθόνης Windows (WDDM) 2.0 και μια κάρτα Wi-Fi που υποστηρίζει το Direct Wi-Fi.
 • Εφαρμογή Xbox : Απαιτεί έναν λογαριασμό Xbox Live, ο οποίος δεν είναι διαθέσιμος σε όλες τις περιοχές. Πρόσβαση στη σελίδα Χώρα και περιοχές Το Xbox ζωντανά για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα. Ορισμένες λειτουργίες της εφαρμογής Xbox απαιτούν ενεργό συνδρομή Pass Pass Xbox Pass.

Διαχείριση εικονικών υπολογιστών

Οι ακόλουθες απαιτήσεις διαμόρφωσης ισχύουν για εικονικές μηχανές που εκτελούν τα Windows 11.

Σημειώστε ότι η αναβάθμιση της υπάρχουσας γενιάς 1 εικονικών μηχανών στα Windows 11 δεν είναι δυνατή.

 • Γαλανός : Εγκεκριμένη εκτόξευση με ενεργοποιημένο VTPM.
 • Υπερ-V : Ασφαλής εκκινητής και ενεργοποιημένος TPM.
  • Γενικές παραμέτρους: Ασφαλής εκκίνηση, Εικονική TPM ενεργοποιημένη.

  Σημείωση σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η απαίτηση για τον κεντρικό υπολογιστή εικονικής μηχανής ενδέχεται να μην ισχύει. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις επιλογές χρήσης των Windows 11 με υπολογιστές Mac.

  Ακόλουθα βήματα

  Δείτε επίσης

  Που απαιτείται για τα Windows 11

  Παρατηρήσαμε: Το παρακάτω άρθρο περιγράφει την απαιτούμενη ελάχιστη διαμόρφωση που απαιτείται για την εκτέλεση των Windows 11 σε υπολογιστή. Η απαιτούμενη ελάχιστη διαμόρφωση στοχεύει να προσφέρει βέλτιστη λειτουργία σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, σήμερα και στο μέλλον. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, οι εφαρμογές και ο εξοπλισμός που προσθέτετε στον υπολογιστή σας μπορούν να υπερβούν αυτήν την ελάχιστη διαμόρφωση που απαιτείται. Τα Windows παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με ορισμένες λειτουργίες που απαιτούνται στη σελίδα που απαιτείται για τα Windows 11 για τα Windows 11. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαμόρφωση που απαιτείται για τις εφαρμογές σας ή τον εξοπλισμό σας, μάθετε με τον εκδότη ή τον ενδιαφερόμενο κατασκευαστή.

  Το Windows 11 στοχεύει να πλησιάσει σε αυτό που σας αρέσει και ξεκινάει σε μια εποχή που ο υπολογιστής διαδραματίζει ακόμη πιο κεντρικό ρόλο στον τρόπο που συνδέουμε, δημιουργούμε και παίζουμε. Κατά τον ορισμό της ελάχιστης διαμόρφωσης που απαιτείται για τα Windows 11, τρεις αρχές μας καθοδήγησαν για να εξασφαλίσουμε μια βέλτιστη εμπειρία χρήστη:

  • Αξιοπιστία
  • Ασφάλεια
  • Συμβατότητα

  Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απαιτούμενη ελάχιστη διαμόρφωση και πώς αυτές οι αρχές έχουν καθοδηγήσει την απόφασή μας, συμβουλευτείτε αυτό το blog, το οποίο παρέχει μια λεπτομερέστερη εξήγηση της προσέγγισής μας.

  Απαιτείται ελάχιστη διαμόρφωση και ο υπολογιστής σας

  Προκειμένου να επωφεληθεί από τη βέλτιστη λειτουργία, ο υπολογιστής σας πρέπει να έχει την ακόλουθη ελάχιστη διαμόρφωση:

  • Επεξεργαστές/CPU (κεντρικές μονάδες επεξεργασίας): 1 GHz ή ταχύτερα, με 2 ή περισσότερους πυρήνες και που εμφανίζονται στον κατάλογο των εγκεκριμένων επεξεργαστών μας. Ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό εάν είστε σε θέση να κάνετε Windows 11. Η ταχύτητα Horloge (ελάχιστη 1 GHz ή ταχύτερη) και ο αριθμός των πυρήνων (2 ή περισσότερων) είναι εγγενής στο σχεδιασμό του επεξεργαστή κατά την κατασκευή και δεν θεωρούνται συστατικά που μπορούν να αναβαθμιστούν.
  • ΕΜΒΟΛΟ: 4 γιγαμπάιτ. Εάν ο υπολογιστής σας έχει λιγότερο από 4 GB μνήμης, είναι μερικές φορές δυνατό να προσθέσετε πρόσθετη μνήμη RAM. Ανατρέξτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή ή να ρωτήσετε με έναν μεταπωλητή για να διαπιστώσετε εάν οι απλές και προσιτές επιλογές σας επιτρέπουν να απαντήσετε στην ελάχιστη διαμόρφωση που απαιτείται για τα Windows 11. Αποθήκευση : 64 GB ή περισσότερη συσκευή αποθήκευσης. Εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει αρκετά μεγάλο παίκτη αποθήκευσης, η αναβάθμισή του είναι δυνατή σε ορισμένες περιπτώσεις. Ανατρέξτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή ή να ρωτήσετε με έναν αντιπρόσωπο για να διαπιστώσετε εάν οι απλές και προσιτές επιλογές σας επιτρέπουν να ικανοποιήσετε την ελάχιστη διαμόρφωση που απαιτείται για τα Windows 11. Μικροπογράφημα συστήματος: Υποστήριξη για τη λειτουργικότητα του UEFI (για ενοποιημένη εκτατική μικρολογική διεπαφή, η οποία είναι μια σύγχρονη έκδοση του BIOS PC) και Secure Starter. Εάν η συσκευή σας δεν ανταποκρίνεται στην ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση, επειδή δεν υποστηρίζει ασφαλή εκκίνηση, δείτε αυτό το άρθρο για να δείτε πώς να το διορθώσετε. Ο ασφαλής εκκινητής μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε λειτουργία UEFI. Αυτό το άρθρο σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε τις ρυθμίσεις για τροποποίηση για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία. TPM:Secure Module Platform (TPM) Έκδοση 2.0. Εάν η συσκευή σας δεν ανταποκρίνεται στην ελάχιστη διαμόρφωση που απαιτείται λόγω του TPM, δείτε αυτό το άρθρο για να δείτε πώς να το διορθώσετε. Κάρτα γραφικών : DirectX 12 ή νεότερη συμβατή, με το πρόγραμμα οδήγησης WDDM 2.0. Οθόνη: Οθόνη υψηλής ευκρίνειας (720p) με 9 “ή υψηλότερη διαγώνια και 8 bits ανά κανάλι χρώματος. Εάν το μέγεθος της οθόνης σας είναι μικρότερο από 9 “, η επιθυμητή διεπαφή χρήστη για τα Windows ενδέχεται να μην είναι πλήρως ορατό. Σύνδεση στο Διαδίκτυο και Λογαριασμοί της Microsoft: Η Family Edition των Windows 11 απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο και λογαριασμό Microsoft για να ολοκληρώσει τη διαμόρφωση της συσκευής κατά τη διάρκεια της πρώτης χρήσης.
  • Έκδοση Windows για αναβάθμιση: Η συσκευή σας πρέπει να εκτελέσει τα Windows 10, 2004 ή την επακόλουθη έκδοση, για να αναβαθμιστεί μέσω Windows Update. Δωρεάν ενημερώσεις είναι διαθέσιμες μέσω της ενημέρωσης των Windows στο Ρυθμίσεις >Ενημέρωση και ασφάλεια.

  Ειδικές απαιτούμενες συνθήκες για αναβάθμιση σε λειτουργία S

  Για τα Windows 10 Professional, Education and Enterprise, η λειτουργία S δεν είναι πλέον διαθέσιμη στα Windows 11. Οι χρήστες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν στα Windows 11 θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη λειτουργία S και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν. Η αναβάθμιση της οικογένειας των Windows 10 σε Windows 11 σε λειτουργία S είναι δυνατή χωρίς να φύγετε από τη λειτουργία S.

  Οδηγίες για να αφήσετε τη λειτουργία S (να ολοκληρωθεί πριν προσπαθήσετε να αναβαθμίσετε):

  1. Στα Windows 10 που εκτελείτε υπολογιστή σε λειτουργία S, ανοίξτε Ρυθμίσεις >Ενημέρωση και ασφάλεια >Δραστηριοποίηση.
  2. Αναζητήστε την ενότητα Μεταβείτε στην οικογένεια των Windows 10 Ή Μεταβείτε στο Windows 10 Professional, Στη συνέχεια, επιλέξτε τον σύνδεσμο Πρόσβαση στο Windows Store.

  Παρατηρήσαμε: Μην επιλέξετε τον σύνδεσμο κάτω Αναβάθμιση της έκδοσής σας Windows. Αυτή είναι μια διαφορετική διαδικασία που θα σας κάνει να μείνετε σε λειτουργία S.

  Αξιολόγηση επιλεξιμότητας για αναβάθμιση

  Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι πελάτες αναζητούν μια εύκολη διαδικασία για να διαπιστώσουν εάν ο υπολογιστής τους ανταποκρίνεται στην ελάχιστη απαιτούμενη διαμόρφωση για τα Windows 11 και εάν είναι επιλέξιμο για αναβάθμιση. Για να γίνει αυτό, προσφέρουμε την εφαρμογή ελέγχου ακεραιότητας PC για Windows 10 PCS. Εκτός από τις διαγνωστικές δοκιμές, σας επιτρέπει να ελέγξετε την επιλεξιμότητα για την αναβάθμιση στα Windows 11 χρησιμοποιώντας ένα απλό κουμπί. Μετά τη δημοσίευση των Windows 11, η Update Windows θα αξιολογήσει επίσης την επιλεξιμότητα για αναβάθμιση. Μπορείτε να το έχετε πρόσβαση από Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια. Αυτές οι επιλογές έχουν σχεδιαστεί για υπολογιστές πελατών που δεν διαχειρίζονται ένας διαχειριστής υπολογιστών. Εάν ο υπολογιστής σας διαχειρίζεται ένας διαχειριστής πληροφορικής, επικοινωνήστε με τον για να μάθετε τις επιλογές σχετικά με την αξιολόγηση της επιλεξιμότητας και την αναβάθμιση στα Windows 11.

  Σπουδαίος : Σε όλα τα σενάρια που περιλαμβάνουν την προσφορά αλλαγών στον υπολογιστή σας για να το κάνετε επιλέξιμο για αναβάθμιση, σας συνιστούμε να περιμένετε μέχρι τα Windows Update να σας ενημερώσουν ότι τα Windows 11 είναι διαθέσιμα για τη συσκευή σας πριν από την αναβάθμιση.

  Για όσους δεν είναι σε θέση να αναβαθμίσουν τον υπάρχοντα υπολογιστή τους στα Windows 11 επειδή η συσκευή τους δεν είναι επιλέξιμη και οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι να αλλάξουν τη συσκευή, τα Windows 10 παραμένουν η σωστή επιλογή. Η υποστήριξη των Windows 10 θα συνεχιστεί μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2025. Επιπλέον, ανακοινώσαμε πρόσφατα ότι η επόμενη ενημέρωση των χαρακτηριστικών των Windows 10 θα δημοσιευθεί αργότερα φέτος.