Video Trial – Citroën Friend Buggy (2023): τραγανά!, Ο φίλος της Citroën έχει έναν νέο αντίπαλο: το Fiat Topolino Electric – Numerama

Ο φίλος της Citroën έχει έναν νέο αντίπαλο: το Fiat Topolino Electric

Πληρώστε € 2.500 Περισσότερα για να κάνετε χωρίς πόρτες – αντικαθίστανται από απλά μεταλλικά rambardes που ολοκληρώθηκαν από μια πλαστική μουσαμά για να απομονώσει τον εαυτό του σε περίπτωση βροχής – αυτό είναι μάρκετινγκ !

Video Trial – Citroën Friend Buggy (2023): τραγανά !

Γνωστή από την επιτυχία του αυτοκινήτου του χωρίς άδεια, η Citroën επαναλαμβάνει τον υπαίθριο φίλο. Ο φίλος Buggy δεν έχει πόρτες, δεν είναι στέγη και που πωλεί 2.500 ευρώ περισσότερα. Μια επιχείρηση μάρκετινγκ που πρέπει να καλέσει άλλους.

Video Trial - Citroën Friend Buggy (2023): τραγανά!

Γραφή

Εν συντομία
Electric Light Quadricycle
Από € 10.490
1.000 αντίτυπα

Προσβάσιμο από την ηλικία των 14 ετών, ο φίλος της Citroën έχει γίνει ο αγαπημένος τρόπος ταξιδιού των καλών οικογενειακών εφήβων. Πράγματι, το Electric Quadricycle προσφέρει δύο θέσεις, ένα επίπεδο άνεσης και ασφάλειας υψηλότερο από έναν δύο τροχούς και ενοικιάζεται στην τιμή ενός πακέτου smartphone (από € 7.990 ή € 19.99/μήνα μετά από μια πρώτη συμβολή € 3.652). Πρόκειται για μια πραγματική εμπορική κάρτα για την Citroën η οποία έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 35.000 αντίτυπα του καλαθιού του σε λίγο πάνω από δύο χρόνια, μέσα από δώδεκα χώρες (και πολλοί άλλοι σύντομα).

Video Trial – Citroën Friend Buggy (2023): τραγανά !

Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, η Citroën ξεκίνησε μια εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση του φίλου, που ονομάζεται “Buggy”. Η ιδέα: Προσαρμόστε το ελαφρύ quadricycle σε μια εξωτερική έκδοση για να το πουλήσετε πιο ακριβό. Τα 50 αντίτυπα που πωλούνται σε λίγα λεπτά. Grayed από αυτή την επιτυχία, η Citroën αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα παρτίδα 1.000 αντιγράφων, παρέχοντας κάποιες βελτιώσεις στο πέρασμα.

Οι πόρτες έχουν αντικατασταθεί από επισκευές. Αυτά τα τελευταία s Η κουκούλα έχει τροποποιηθεί. Τώρα είναι

Πληρώστε € 2.500 Περισσότερα για να κάνετε χωρίς πόρτες – αντικαθίστανται από απλά μεταλλικά rambardes που ολοκληρώθηκαν από μια πλαστική μουσαμά για να απομονώσει τον εαυτό του σε περίπτωση βροχής – αυτό είναι μάρκετινγκ !

Μια άλλη βελτίωση: ένα πλαστικό καπάκι που προστατεύει από τον ήλιο Οι χρυσές ζάντες, το χρώμα του χακί και τα κίτρινα αυτοκόλλητα υπογράφουν την εμφάνιση αυτού

Με τον φίλο Buggy, η Citroën αναλαμβάνει τη συνταγή για το Méhari που διαδόθηκε η έννοια του υπαίθριου αυτοκινήτου. Οι 1.000 μελλοντικοί πελάτες (300 για τη Γαλλία) θα επωφεληθούν από τον ήλιο από τις πλευρές, αλλά και από την κορυφή χάρη σε μια κουκούλα καμβά που είναι εύκολα τυλιγμένο στην οροφή όπως σε ένα 2CV. Οπτικά, ρίχνει αυτόν τον φίλο Buggy που υπογραμμίζεται από ένα χρώμα χακί, μερικά κίτρινα αυτοκόλλητα και χρυσές ζάντες που σίγουρα θα πρέπει να σπάσουν μια εξίσου χρυσή νεολαία.

Μια μάλλον ογκώδη μπανάνα εμφανίζεται στο τιμόνι. Είναι εντελώς αφαιρούμενο Το σύστημα ήχου αυτιού 360 ° Nomade παραδίδεται ως στάνταρ σε αυτή την έκδοση buggy

Το εσωτερικό του Σπαρτιάτη αλλά καλά σχεδιασμένο συμφωνείται από ένα νέο όργανο ρετρό έμπνευση δυστυχώς τόσο δυσανάγνωστα με τον ήλιο. Αρκετά νομαδικά στοιχεία εμφανίζονται με την εικόνα μιας τσάντας σταθερό στο κοίλωμα του τιμονιού που είναι δυνατόν να περπατήσετε στην αγορά ή ακόμα και ένα αδιάβροχο ηχείο Bluetooth με μια σειρά από 3 μ.μ.

Ενημερωτικό δελτίο

Μόλις γύρισε τις πλαστικές κουκούλες που εισέρχονται στο Σε περίπτωση βροχής, οι μουσαμάδες φερμουάρ πολύ εύκολα. Προστατεύουν μέχρι

Μηχανικά, καμία αλλαγή δεν είναι ισχύς 8,2 hp, μπαταρία 5,5 kWh που επαναφορτίζεται σε 4 ώρες σε εγχώρια υποδοχή και προσφέρει μια σειρά 70 χλμ. Εγκριθεί ως ελαφρύ τετραγωνικό κύκλο, το καλάθι δεν επιτρέπεται να παίρνει τα κομμάτια αυτοκινήτων, όπως ο αυτοκινητόδρομος ή τα περιφερειακά. Ο φίλος είναι κυρίως σκαλισμένος για την πόλη που προσφέρει βέλτιστη ορατότητα, ένα μήκος που περιείχε (2, 40 μ.) Το οποίο επιτρέπει να σταθμεύουν παντού και μια ακτίνα στροφής εξαιρετικά θορυβώδους. Ωστόσο, βρίσκεται στην ύπαιθρο και σε μεσαίες πόλεις που πωλείται καλύτερα. Για τι ? Λόγω επαναφόρτισης. Το εγχώριο καλώδιο αλληλεγγύης του δημιουργεί δυσκολίες στην επαναφόρτιση στο κέντρο της πόλης ή στις συγκυριαρχίες.

μεγάλο

Αυτή η εκδοχή buggy, ανοιχτή σε όλους τους ανέμους, στοχεύει τη χρήση της από τη θάλασσα ή την ύπαιθρο, εκτός αν εκτιμάτε τα καυσαέρια εξατμίσεων. Αυτό το τραγανό καλάθι σας επιτρέπει να οδηγείτε τα μαλλιά στον άνεμο σε χαμηλή ταχύτητα, ενώ απολαμβάνετε το τοπίο. Οι κάτοικοι εκμεταλλεύονται τα εξωτερικά στοιχεία όπως η αναταραχή, ο θόρυβος και ο ήλιος. Και αν ο χρόνος καταστρέφει τις προστατευτικές μουσαλίνες είναι γρήγορος και παιδαριώδης. Ελπίζουμε για αυτό το σύστημα πιο αποτελεσματικό από αυτό του Twizy, το οποίο άφησε τη βροχή να σταματήσει όταν σταματήσει. Δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον φίλο Buggy στη βροχή.

Η υποδοχή αλληλεγγύης σας επιτρέπει να επαναφορτίσετε τη μικρή μπαταρία σε λίγο πάνω από 4 ώρες Καλό σημείο, ο έλεγχος ταχύτητας μεταναστεύει στο κέντρο του

Η ώθηση του μικρού ηλεκτρικού κινητήρα δεν είναι βίαιη αλλά επαρκής για να ταιριάζει και να εξελίσσεται στην κυκλοφορία χωρίς να δημιουργήσει ένα καπάκι. Φτάνουμε αρκετά γρήγορα στα υποσχέθηκαν 45 χλμ./H, και τους κρατάμε εύκολα ακόμη και με δύο ενήλικες μεγάλου προτύπου στο σκάφος. Με τους τροχούς που έσπρωξαν πίσω στις γωνίες του πλαισίου, ο φίλος προσφέρει καθησυχαστικό χειρισμό – υπό την προϋπόθεση ότι παραμένετε σε περιορισμούς ταχύτητας – και πειστικά και εύχρηστα φρενάρισμα δόσης. Η απόσβεση περιέχει μάλλον καλά τα κινήματα καλύμματα χωρίς επιπτώσεις πάρα πολύ την ανακούφιση του δρόμου, αλλά το μεγαλύτερο ελάττωμα προέρχεται από το επίπεδο άνεσης που εξυπηρετείται κυρίως από καθίσματα τόσο μαλακά όσο ένα κομμάτι ψωμιού Rassy. Παρά αυτά τα ελαττώματα, η συμπάθεια και η πρωτεύουσα ευχαρίστησης αυτού του φίλου Buggy παραμένουν αρκετά υψηλά με τον ίδιο τρόπο όπως οι τιμές του (βλ. Σελίδα εξοπλισμού).

Ο φίλος της Citroën έχει έναν νέο αντίπαλο: το Fiat Topolino Electric

Fiat Topolino // Πηγή: Fiat

Η Fiat ανακοίνωσε τη νέα λύση ηλεκτρικής κινητικότητας 100 %: Topolino. Ο σχεδιασμός της Riquiqui προκαλεί αμέσως το Citroën Ami, ένα πραγματικό χαρτόνι στο τμήμα της.

Κάναμε πολύ διασκέδαση στην αρχή, αλλά πρέπει να αναγνωριστεί ότι η Citroën Ami ήταν μια μεγάλη επιτυχία – συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης Buggy της. Αυτή η απροσδόκητη τρέλα για μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα 100 % φυσικά δίνει ιδέες σε άλλους κατασκευαστές. Για το σκοπό αυτό, η Fiat ανακοινώνει, σε δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε στις 31 Μαΐου, το Topolino, που περιγράφεται ως ” Ο πιο όμορφος τρόπος για να ηλεκτροποιήσετε τις πόλεις »».

Παρουσιάζεται σε ένα πολύ μοντέρνο πράσινο χρώμα νερού που έρχεται σε αντίθεση με την ρετρό εμφάνισή του, το Topolino μοιάζει με ένα μωρό Fiat 500, το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της πόλης στην ιταλική μάρκα. Και είναι λοιπόν δύσκολο να μην γίνει ο παράλληλος με τον φίλο της Citroën, ακόμη και με το Micro Microlino. Οι ακριβείς μετρήσεις δεν καθορίζονται, αλλά η φωτογραφία αφήνει ελάχιστα περιθώρια για αμφιβολίες: να γλιστρήσει στα στενά σοκάκια της Ρώμης (ή στο Παρίσι), το Topolino θα είναι τέλειο.

Fiat topolino

Citroën φίλος

Τι γνωρίζουμε για το fiat topolino ?

Γιατί το όνομα Topolino ?

Το Topolino αναφέρεται στο ψευδώνυμο το πρώτο γεγονός 500. Το Topolino είναι το ιταλικό όνομα του Mickey και σημαίνει ” μικρό ποντίκι »». Που αντιστοιχεί καλά σε ένα μικρό όχημα.

Το Fiat δεν ήταν πολύ ομιλητικό για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Topolino. Απλά γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό quadricycle, ένα όχημα το οποίο κανονικά δεν απαιτεί την καθοδήγηση της άδειας (υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπερβαίνετε τη μέγιστη ταχύτητα 45 km/h, μεταξύ άλλων κριτηρίων ισχύος). Μεταξύ των στόχων της, η Fiat στοχεύει τις οικογένειες και τους κατοίκους της πόλης, αλλά και οι νεότεροι. Αυτό είναι ένα άλλο κοινό σημείο με τον φίλο της Citroën.

Επομένως, πρέπει να βρούμε αρκετά στενή απόδοση μεταξύ των δύο ανταγωνιστών. Από την άποψη της αυτονομίας, το Citroën AMI προσφέρει έως και 75 χιλιόμετρα χρήσης σε ένα μόνο φορτίο και μπορεί να ανεφοδιαστεί σε τέσσερις μικρές ώρες σε κανονική υποδοχή. Το Topolino δεν θα θεωρηθεί για μεγάλες διαδρομές, αλλά θα κάνει την επιχείρηση για μικρές καθημερινές εκδρομές. Πάνω απ ‘όλα, θα πρέπει να προσφέρει υποδειγματική ευελιξία σε τρελά μέρη. Τέλος, quadricycles όπως ο φίλος παρουσιάζουν πρόσθετα επιχειρήματα ασφαλείας σε σύγκριση με ένα δίτροχο. Για μερικούς γονείς, αυτό είναι ένα σημείο που μετράει.

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τα δύο μοντέλα όταν θα μάθουμε περισσότερα για το τεχνικό φύλλο Fiat Topolino. Οι πιο σημαντικές πληροφορίες θα παραμείνουν η τιμή. Ο φίλος της Citroën προσφέρεται από € 8.390, εξαιρουμένων των οικολογικών μπόνους. Αυτό δεν είναι ένα μικρό ποσό, και η Fiat θα μπορούσε να παίξει πάνω του με το να είναι πιο επιθετικό.

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, σας χρειαζόμαστε. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά μας

Όλα για τον καταπληκτικό φίλο Citroën