Vélib ‘2023: Τιμές και συνδρομές, Ανακαλύψτε το νέο Vélib’ – City of Paris

Πόλη του Παρισιού

Contents

Επαληθευμένες κριτικές πελατών

Vélib ‘2023: Τιμές και προϋποθέσεις συνδρομής

Ξεκίνησε το 2007, το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων αυτοεξυπηρέτησης στην πόλη του Παρισιού ήταν αναμφισβήτητη επιτυχία. Τα ποδήλατα και οι τιμές έχουν τροποποιηθεί βαθιά από την 1η Ιανουαρίου 2018. Ως μέρος των συνδρομών, ορισμένες τιμές έχουν βιώσει περαιτέρω εξελίξεις για ηλεκτρικά ποδήλατα τον Μάιο του 2023.

Vélib ‘, τι είναι αυτό ?

Vélib ‘, που προέρχεται από τη συστολή των λέξεων “ποδήλατο” και “ελευθερία”, ορίζει το σύστημα ενοικίασης του ποδηλάτου αυτοεξυπηρέτησης στην πόλη του Παρισιού. Το όνομα της υπηρεσίας είναι με μεγαλύτερη ακρίβεια το Métropole Vélib, το οποίο είναι το όνομα των ποδηλάτων που διατίθενται στους χρήστες.

Η υπηρεσία έχει προσφερθεί από τις 15 Ιουλίου 2007 στους Παρισμένους Δρόμοι καθώς και, από τις αρχές του 2009, σε εξήντα δήμους που συνορεύουν με την πρωτεύουσα της πρωτεύουσας.

Στις 12 Απριλίου 2017, το syndicat autolib ‘vélib’ métropole (Εξυπηρέτηση μετά την πώληση), η οποία συγκεντρώνει 101 δήμους στο Ile -de -france, απονεμήθηκε επίσημα στην αγορά προμήθειας και συντήρησης του Vélib στον όμιλο Hérault Σμουβενγκό. Αυτή η κοινοπραξία συγκεντρώνει τέσσερις ηθοποιούς: την εκκίνηση του Smoove, τον ισπανικό εμπειρογνώμονα στην κινητικότητα Moventia, τον χώρο στάθμευσης Indigo και Mobivia (μητρική εταιρεία, κυρίως αυτο-midas και επισκευαστές Norauto).

Εργατικό δυναμικό από την 1η Ιανουαρίου 2018, αυτή η δημόσια αγορά ολοκληρώθηκε για περίοδο 15 ετών. Αναλαμβάνει από την αρχική σύμβαση που υπογράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2007 για περίοδο 10 ετών μεταξύ της πόλης του Παρισιού και της Somupi Company, θυγατρικής της διαφήμισης και εξειδικευμένης σε αστικά επίπλωση Jcdecaux. Εκτός από την αλλαγή του χειριστή, η νέα αγορά περιλαμβάνει διάφορα νέα χαρακτηριστικά.

Η υπηρεσία ενοικίασης καλύπτει τώρα 61 δήμους. Το νέο Vélib ‘είναι ελαφρύτερο (20 κιλά αντί για 22,25 κιλά μέχρι στιγμής). Προσφέρονται δύο μοντέλα: μηχανικά “πράσινα” και “μπλε” ηλεκτρική βοήθεια. Σε αυτά, είναι δυνατόν να επαναφορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο χάρη σε μια υποδοχή USB. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι 50 χλμ. (Με μέση ταχύτητα 25 km/h). Το Vélib ‘2 “Blues” θα πρέπει να αντιπροσωπεύει το 30% των 25.000 νέα ποδήλατα.

Είτε πράσινο είτε μπλε, το Vélib ‘2 είναι συνδεδεμένο χάρη σε μια ηλεκτρονική θήκη (το “V-Box”) που τους επιτρέπει να είναι γεωγραφικά σε πραγματικό χρόνο (χρήσιμο σε περίπτωση απώλειας ή πτήσης) και να εμφανίζονται στην οθόνη του Το smartphone του (χάρη στο Bluetooth) τον χρόνο ενοικίασης, η απόσταση που ταξίδεψε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και, μακροπρόθεσμα, ενδείξεις κυκλοφορίας (έργα, καπάκια κ.λπ.).

Τα ποδήλατα και το σύστημα κλειδώματος είναι διαφορετικό μεταξύ Vélib ‘1 και Vélib’ 2, το 1.400 υφιστάμενοι σταθμοί έχουν αντικατασταθεί μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και Μαρτίου 2018 (σχεδόν όλες οι τοποθεσίες διατηρήθηκαν).

Vélib ‘, πώς λειτουργεί ?

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ενοικίασης ενός vélib ‘, ο χρήστης πρέπει να εμφανίζεται σε ένα σταθμό ακριβώς μπροστά από το ποδήλατο της επιλογής του και να πιέσει το πλήκτρο “V” του V-Box. Παρουσιάζει το πέρασμα του Navigo ή την κάρτα Métropole του Vélib (βλ. Παρακάτω). Στη συνέχεια εισέρχεται στον οκτώ ψηφιακό κωδικό πρόσβασης στο πληκτρολόγιο V-Box και φτάνει ξανά στο πλήκτρο “V”. Χτυπάει τον τετράπλευρο μυστικό κώδικα του και παρουσιάζει τη δεύτερη φορά του πέρασμα ή την κάρτα του.

Ο χρήστης μπορεί να καταργήσει το ποδήλατο από το “boundboard” του όταν εμφανίζεται το μήνυμα “Αναχώρηση OK” στην οθόνη V-Box. Για το Velib “Green”, η ηλεκτρική βοήθεια ξεκινά αυτόματα μόλις ο χρήστης αρχίσει να πετάει. Από προεπιλογή, το επίπεδο βοήθειας έχει οριστεί τουλάχιστον. Μπορεί να τροποποιηθεί από τον χρήστη απευθείας στο V-Box στο Επίπεδο 2 ή 3. Για λόγους ασφαλείας, αυτή η λειτουργία πρέπει να πραγματοποιηθεί όταν.

Είναι δυνατόν να κλειδώσετε το ποδήλατο κατά τη διάρκεια της ενοικίασης και έξω από ένα σταθμό. ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος ενοικίασης εξακολουθεί να αφαιρείται. Για να κλειδώσει το vélib ‘έξω από ένα σταθμό, ο χρήστης πρέπει:

 • Σταματήστε και πατήστε το πλήκτρο “V” στο V-Box του ποδηλάτου
 • Σάρωση της κάρτας Metropolis Navigo Pass ή Velib στο V-Box
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες V-Box για να επιβεβαιώσετε ότι αυτό είναι ένα διάλειμμα

Στη συνέχεια, η διαχείριση του Vélib αποκλείει αυτόματα. Είναι σκόπιμο, επιπλέον, να βγείτε από το σωστό το καλώδιο ενσωματωμένο στο τιμόνι του ποδηλάτου, και αφού το έκανε να περάσει από ένα σταθερό σημείο, εισαγάγετε το τέλος του στο στόμιο που βρίσκεται στο λουκέτο, πίσω από το μπροστινό φάρο , για να επισυνάψετε το Vélib ‘σε ένα σταθερό σημείο.

Για να ξεκλειδώσετε το ποδήλατο, ο χρήστης πρέπει:

 • Πατήστε το πλήκτρο “V” στο V-Box του Vélib “
 • Στη συνέχεια, περάστε το πέρασμα ή την κάρτα σας στο V-Box

Η διαχείριση ποδηλάτων ξεκλειδώνει αυτόματα.

Για να αποκαταστήσετε ένα vélib στο τέλος της ενοικίασης, ο χρήστης μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε σταθμό και να εισαγάγει τον μπροστινό τροχό του ποδηλάτου σε ένα από τα ελεύθερα “δεσμευμένα” μέχρι να εμπλακεί το ποδήλατο. Πριν φύγει, ο χρήστης πρέπει να ελέγξει αυτό:

 • Η οθόνη V-Box είναι καλά ενεργοποιημένη. Εάν δεν είναι, ο χρήστης πρέπει να πατήσει το πλήκτρο “V”
 • Το ποδήλατο δεν μπορεί να αφαιρεθεί

Ακολουθώντας αυτές τις ενέργειες:

 • Ένα μήνυμα “Return OK” και δύο ήχοι “μπιπ” (ένα σύντομο και εκτεταμένο) που προέρχεται από το κουτί V επιβεβαιώνει ότι το Vélib “είναι σωστά συνδεδεμένο με το τέλος της ενοικίασης το ποσό που οφείλεται στη χρήση της υπηρεσίας θα να χρεωθείτε σύμφωνα με το χρόνο ενοικίασης και την τιμολόγηση που ορίζονται στην προσφορά που επιλέξατε
 • Ένα μήνυμα “επιστροφής ko” και ένας ήχος “beep” δείχνει ότι το ποδήλατο είναι κακώς κλειδωμένο. Ο χρήστης πρέπει στη συνέχεια να επανατοποθετήσει το vélib και να προχωρήσει στην επιστροφή είτε στο ίδιο “boundboard” είτε σε άλλο διαθέσιμο. Μπορεί επίσης να πιέσει το κουμπί V μετά από καλύτερη επανατοποθέτηση του ποδηλάτου στο όριο του

Εάν μετά από αυτούς τους χειρισμούς, το ποδήλατο δεν επιστρέφεται ακόμα, ο χρήστης πρέπει:

 • Ή επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών το συντομότερο δυνατό (μέσω τηλεφώνου στις 01 76 49 12 34 ή από το ειδικό μενού στο τερματικό) για να προσδιορίσετε την προέλευση του συμβάντος
 • Είτε ταυτιστείτε με το τερματικό για να κάνετε μια χειροκίνητη δήλωση επιστροφής του Vélib και έτσι επιβεβαιώστε την ώρα της αποκατάστασης του ποδηλάτου

Εάν η ανωμαλία αποδειχθεί από το σύστημα υπολογιστών, το ποσό του ταξιδιού θα υπολογιστεί σύμφωνα με τη στιγμή που ο χρήστης έχει ενημερώσει την εξυπηρέτηση πελατών. Εάν δεν έχει αποδειχθεί ανωμαλία ή εάν ο χρήστης δεν εμποδίζει την εξυπηρέτηση των πελατών, ενδέχεται να αξιοποιηθούν κυρώσεις (Βλ. Κατάθεση).

Vélib ‘, για ποιον ?

Η υπηρεσία ενοικίασης δεν προορίζεται μόνο για κατοίκους Ile -de -France. Ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που δεν ζουν στο Παρίσι ή ακόμα και στο île-de-france. Οι τουρίστες που επισκέπτονται την πρωτεύουσα είναι, επιπλέον, μέρος των χρηστών του Vélib ‘.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να γνωρίζετε ότι το Vélib ‘είναι προσβάσιμο μόνο σε άτομα ηλικίας τουλάχιστον 14 ετών. Κατά τη στιγμή της πληρωμής, οι ανήλικοι υποτίθεται ότι έχουν γονικό πιστοποιητικό. Μια προσφορά στο προτιμησιακό επιτόκιο σχεδιάζεται για παιδιά ηλικίας 14-26 ετών (βλ. Παρακάτω). Ο δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αποζημίωσης Vélib για όσους κάτω των 18 ετών (IDEM). Την 1η Αυγούστου 2021, δημιουργήθηκε ένα προτιμησιακό ποσοστό ευθυγραμμισμένο με αυτό του κάτω των 27 ετών για ηλικιωμένους ηλικίας 60 ετών και άνω.

Συνδρομές και τιμές Vélib ‘2023

Οι τύποι και οι τιμές του Vélib έχουν αλλάξει από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι οι συνδρομές είναι πλέον μηνιαίες και όχι πλέον ετήσιες. Οι χρήστες δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να εγγραφούν για δώδεκα μήνες και μπορούν να αναστείλουν (και να συνεχίσουν) τη συνδρομή τους όταν το επιθυμούν.

Με εξαίρεση τα μειωμένα ποσοστά για τους νέους και τους ανθρώπους σε δυσκολία, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30%. Η αύξηση αυτή δικαιολογείται από την Ένωση Métropole της Vélib ‘Autolib’ από το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών, τα ποδήλατα που θεωρούνται καλύτερη ποιότητα και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών (ένδειξη απόστασης και μίσθωσης στο smartphone κ.λπ.).

Για να εγγραφείτε σε μια προσφορά (συμπεριλαμβανομένου του βραχυπρόθεσμου), ο χρήστης πρέπει να ανοίξει έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό στον νέο ιστότοπο Velib-Metropole.Fr. Πρέπει πρώτα να επιλέξει την προσφορά του και να υποδείξει αν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το Pass Navigo ή την κάρτα Métropole του Vélib που θα του σταλεί μέσω ταχυδρομείου. Στη συνέχεια, υποδεικνύει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και δημιούργησε έναν κωδικό πρόσβασης για πρόσβαση στον λογαριασμό του. Πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να αποδεχθεί τους γενικούς όρους πρόσβασης και χρήσης (CGAU).

Για μηνιαία πακέτα, μπορεί να ενεργοποιήσει μια σιωπηρή ανανέωση (μια αυτόματη ανανέωση). Η πληρωμή γίνεται με τραπεζική κάρτα μέσω ασφαλούς χώρου. Ο χρήστης μπορεί επίσης να επιτρέψει στον χειριστή να λάβει μια αυτόματη άμεση χρέωση με την εκπλήρωση της εξουσιοδότησης εισφοράς και την παροχή νευρώσεων/iban.

Οι ετήσιες εκδόσεις με πληρωμή με ένα πάτημα προσφέρονται για τα πακέτα V-Plus και V-Max. Ανέρχεται σε 37,20 ευρώ ετησίως για το V-Plus, στα 27,60 ευρώ ετησίως για το νεαρό V-plus (κάτω των 27 ετών) και για το ανώτερο V-plus (60 χρόνια και άνω) από την 1η Αυγούστου 2021 και 18,60 ευρώ ετησίως για την αλληλεγγύη V-plus (κοινωνική τιμή). Για το V-Max, το ετήσιο επιτόκιο είναι 99,60 ευρώ χωρίς μείωση, στα 85,20 ευρώ για το πακέτο νεολαίας και το πακέτο Senior και 49,80 ευρώ για το πακέτο αλληλεγγύης.

Για να επωφεληθεί από το νεαρό, ανώτερο ή κοινωνικό επιτόκιο, ο χρήστης πρέπει να μεταδίδει τα απαραίτητα έγγραφα υποστήριξης εντός τριών μηνών (αντίγραφο ενός εγγράφου ταυτότητας, γονική εξουσιοδότηση για ανηλίκους, πιστοποιητικό χρηματιστηριακών αγορών, πιστοποιητικό κινητικότητας IDF κ.λπ.).

Οι συνδρομές του Vélib μπορούν να ενσωματωθούν στο κόστος μεταφοράς για τους φορολογούμενους που δηλώνουν το εισόδημά τους στις φορολογικές αρχές σε “πραγματικό κόστος” (και όχι με την επίπεδη μείωση κατά 10% για τα επαγγελματικά έξοδα), υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα μεταφοράς σε πηγαίνετε στη δουλειά τους.

Για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή τους, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει έναν μυστικό κώδικα τεσσάρων αποθεμάτων και τον έχει εκχωρηθεί ως κωδικός πρόσβασης 8 -digit. Οι δύο κωδικοί του αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διατίθενται στον ηλεκτρονικό του λογαριασμό. Θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια της πρώτης ενοικίασης.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ : Ορισμένες εταιρείες φροντίζουν όλα ή μέρος της ετήσιας συνδρομής των υπαλλήλων τους Vélib. Ελέγξτε με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού (HRD) ή τους εκπροσώπους του προσωπικού σας.

Βραχυπρόθεσμες προσφορές

 • Αναστολή : 5 ευρώ + Αριθμός απεριόριστων ταξιδιών για 1 ημέρα με τα πρώτα 30 ελεύθερα λεπτά για “πράσινα” (μηχανικά) ποδήλατα και τα πρώτα 30 λεπτά έως 1 ευρώ για “μπλε” ποδήλατα (ηλεκτρική βοήθεια)
 • V-Séjour : 15 ευρώ + Αριθμός απεριόριστων διαδρομών για 7 ημέρες με τα πρώτα 30 ελεύθερα λεπτά για “πράσινα” ποδήλατα και τα πρώτα 30 λεπτά μισά φθηνότερα για “μπλε” ποδήλατα

Για βόλτες με οικογένεια ή φίλους, αυτές οι δύο τύποι σας επιτρέπουν να νοικιάσετε έως και 5 ποδήλατα ταυτόχρονα (ταυτόχρονα).

Μακροπρόθεσμες προσφορές

Τον Μάιο του 2023, έχουν εξελιχθεί ορισμένες τιμές για τις προσφορές Vélib ‘. Αυτή η αναθεώρηση τιμολόγησης επικεντρώθηκε στη συνδρομή V-Max και στη χρήση της ηλεκτρικής βοήθειας Vélib ‘.

Η συνδρομή V-Max έχει πλέον δημιουργηθεί για ορισμένους συνδρομητές στα 9.30 ευρώ το μήνα, έναντι 8,30 ευρώ το μήνα πριν. Από την άλλη πλευρά, οι συνδρομητές που επωφελούνται από τις κοινωνικές τιμές (Young, Senior, United) δεν επηρεάζονται από αυτή την αύξηση: Πληρώνουν πάντα 8,30 ευρώ το μήνα. Ως υπενθύμιση, από την 1η Αυγούστου 2021, τα πρώτα 30 λεπτά δεν είναι πλέον δωρεάν. Αντ ‘αυτού, τα δύο πρώτα ταξίδια είναι δωρεάν έως 45 λεπτά.

Η συνδρομή V-Plus δεν επηρεάζεται ούτε με την αύξηση των τιμών του 2023. Η συνδρομή παραμένει στα 3,10 ευρώ το μήνα. Από την 1η Αυγούστου 2021, οι συνδρομητές έχουν πληρώσει 2 ευρώ για τα πρώτα 45 λεπτά (έναντι 1 ευρώ τα πρώτα 30 λεπτά πριν από την 1η Αυγούστου 2021).

Για τη συνδρομή V-Libre (0 ευρώ), ο χρήστης πληρώνει ακόμα 3 ευρώ για τα πρώτα 45 λεπτά (ήταν 2 ευρώ τα πρώτα 30 λεπτά πριν από την 1η Αυγούστου 2021).

Εάν οι τιμές συνδρομής δεν είχαν μετακινηθεί τον Αύγουστο του 2021, ένα ανώτερο πακέτο, που προοριζόταν για 60 χρόνια και άνω και διαμορφώθηκε στο νεαρό πακέτο που προορίζεται για κάτω των 27 ετών, δημιουργήθηκε εκείνη τη στιγμή.

Επιπλέον, η χρήση τιμολόγησης έχει αλλάξει για μπλε (ηλεκτρικά) ποδήλατα τον Μάιο του 2023. Από τώρα και στο εξής, τα ποσοστά χρήσης VAE έχουν αυξηθεί κατά ένα ευρώ. Οι συνδρομητές V-Max πληρώνουν:

 • 1 ευρώ περισσότερο για οποιοδήποτε πρόσθετο ταξίδι στο VAE που δεν περιλαμβάνεται στη συνδρομή
 • 1 € Περισσότερα για την επιπλέον μισή ώρα (30 λεπτά) στο VAE εάν κάνουν ταξίδι πάνω από 45 λεπτά

Ομοίως, για βραχυπρόθεσμα δελτίο, το 24 -hour Electric Pass και το 3 -day Pass περιλαμβάνουν τώρα πέντε ταξίδια ανά 24 ώρες αντί για έξι (το 80% των χρηστών είναι ήδη λιγότερο από πέντε ταξίδια) και το πρόσθετο ταξίδι στο VAE κοστίζει ένα περισσότερα.

Οι τιμές συνδρομής Vélib το 2023

Επιστροφή χρημάτων από το Vélib ‘for Young Parisians

Η πόλη του Παρισιού έχει δημιουργήσει ένα πλήρες σύστημα αποζημίωσης για τη συνδρομή Vélib ‘Métropole για τους νέους Παρισιούους ηλικίας 14 έως 18 ετών. Το σύστημα αυτό προορίζεται αποκλειστικά για τους νέους που κατοικούν στην πρωτεύουσα (η απόδειξη της κατοικίας ζητείται κατά τη διάρκεια της έρευνας του αρχείου) και η οποία κατέχει μια μηχανική συνδρομή “V-plus”.

ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ : Εάν το παιδί κατέχει ένα πακέτο Vélib “” V-Max Young “, αυτή η συνδρομή επιστρέφεται στο ποσό της συνδρομής” V-Plus Young “.

Το αίτημα επιστροφής χρημάτων γίνεται απευθείας στον ιστότοπο της πόλης του Παρισιού. Πρέπει να φέρετε τα ακόλουθα μέρη:

 • Το συμβόλαιο συνδρομής του Vélib ‘Métropole του ενδιαφερόμενου ατόμου
 • Μια δήλωση ταυτότητας τραπεζών (RIB) που φέρει το ίδιο όνομα με τον πληρωτή του πακέτου
 • αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας
 • Ένα έγγραφο που δικαιολογεί την ηλικία του παιδιού

ΠΡΟΣΟΧΗ : Πρέπει να επιτρέψετε τουλάχιστον 15 ημέρες μεταξύ της εγγραφής στο επιλέξιμο πακέτο Vélib ‘Métropole και το αίτημα αποζημίωσης. Εάν πραγματοποιηθεί πριν από 15 ημέρες (ο χρόνος που απαιτείται για πλήρη εγγραφή), μπορεί να απορριφθεί, λόγω έλλειψης διαθέσιμων δεδομένων.

Κάρτες Vélib ‘

Υπάρχουν δύο τύποι ετήσιης υποστήριξης συνδρομής στο Vélib ‘: The Ναυτικό και το Vélib ‘métrople card αποστέλλεται στο σπίτι. Οι παλιές κάρτες Vélib ‘και Vélib’ Express δεν ισχύουν πλέον.

Ο λογαριασμός Vélib ‘

Οι ετήσιοι συνδρομητές έχουν όλα ένα λογαριασμό Vélib ‘. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, απλώς συνδεθείτε στον προσωπικό χώρο στην αρχική σελίδα Velib Site.Το Παρίσι υποδεικνύει το όνομά του, τον αριθμό συνδρομητή και τον μυστικό κώδικα. Ο χώρος “My Account” σάς επιτρέπει να πιστέψετε τον λογαριασμό, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτόματο RE -Suburb, να τροποποιήσετε τα τραπεζικά στοιχεία ή/και τα προσωπικά σας δεδομένα, παραγγείλετε μια νέα κάρτα σε περίπτωση απώλειας ή υποστήριξης πτήσης ή αλλαγής.

Ο συνδρομητής έχει επίσης πρόσβαση σε μια δυναμική κάρτα και τους αγαπημένους του σταθμούς. Μπορεί λοιπόν να ελέγξει τον αριθμό των ποδηλάτων και των διαθέσιμων θέσεων. Μπορεί να ειδοποιηθεί εάν ένα vélib ‘είναι υπό ενοικίαση μέσω της συνδρομής του. Μπορεί επίσης να βρει τα στοιχεία επικοινωνίας του Allo Vélib ‘και των Φόρδων Επικοινωνίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η κατάθεση 300 ευρώ που καταβάλλεται από τον χρήστη (αλλά δεν χρεώνεται) κατά την εγγραφή της υπηρεσίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον χειριστή για να συλλέξει την οφειλόμενη σε περίπτωση ποινής. Το ποσό των κυρώσεων εξαρτάται από τη φύση των αδυναμιών:

 • Για μια πτήση Vélib με βία στο άτομο και υπό την παρουσίαση της παραλαβής της καταγγελίας που υποβλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα: 100 ευρώ για ένα “μπλε” ποδήλατο (μηχανικό) και 150 ευρώ για ένα “πράσινο” ποδήλατο
 • Για εξαφάνιση του ποδηλάτου χωρίς δικαιολογία από την αρχή της ενοικίασης: 200 ευρώ για μπλε ποδήλατο και 300 ευρώ για πράσινο ποδήλατο
 • Για επιδείνωση που αποδίδεται στον χρήστη: κατ ‘αποκοπή ποσό των 100 ευρώ
 • Για την αντικατάσταση της κάρτας Métropole Vélib μετά από απώλεια ή πτήση: 5 ευρώ

Η επαναφορά

Οι πρώην ετήσιοι συνδρομητές στο Vélib ‘1, οι οποίοι είχαν επιλέξει την επαναφορά με σιωπηρή ανανέωση, απονεμήθηκαν μια μηνιαία συνδρομή Vélib’ 2 την 1η Ιανουαρίου 2018.

Η εφαρμογή Vélib ‘

Το Downloadable είναι δωρεάν από το App Store (iPhone), το Google Play (Android) και το Windows Phone, αλλά και στα ρολόγια Samsung Gear S2, η εφαρμογή Vélib Mobile σας επιτρέπει να γεμίζετε ποδήλατα ή/και διαθέσιμα μέρη. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να τα διατηρήσετε.

Vélib ‘και Véligo: Τι διαφορά ?

Δεν πρέπει να συγχέουμε το Vélib ‘και το Véligo. Η διαφορά είναι πάνω από τη χρήση αυτών των δύο υπηρεσιών.

Το Véligo μακροπρόθεσμης υπηρεσίας ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 από την περιοχή île-de-france, σας επιτρέπει να έχετε ένα δίτροχο για περίοδο έξι έως εννέα μηνών μέσω συνδρομής. Ή μεγαλύτερη ενοικίαση από το Vélib ‘, το οποίο είναι μόνο ένας τρόπος μεταφοράς Περιορισμένη στο χρόνο.

Μια άλλη διαφορά: Ενώ η υπηρεσία ενοικίασης Vélib προορίζεται Χρήση σε 61 δήμο της Μητρόπολης του Μεγάλου Παρισιού, Το Véligo μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη την περίμετρο της περιοχής île-de-france.

Τέλος, οι χρήστες ενός Veligo έχουν προσωπική μοτοσυκλέτα για τη διάρκεια της συνδρομής τους, σε αντίθεση με τον χρήστη Vélib που πρέπει Μειώστε το δίτροχο σε σταθμό φόρτισης στο τέλος κάθε χρήσης.

Ανακαλύψτε το νέο Vélib ‘

Από την 1η Ιανουαρίου 2018, οι Παρισιάνες, Ile -de -france και οι επισκέπτες έχουν επωφεληθεί από ένα νέο Vélib ‘, διαθέσιμο σε μητροπολιτική περιοχή. Αυτά τα ποδήλατα είναι ελαφρύτερα, το 30% αυτών είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρική βοήθεια και είναι δυνατόν να τα καταθέσουν στους σταθμούς ακόμη και όταν όλες οι τοποθεσίες είναι ήδη κατειλημμένες.

Το Mixed Syndicate Autolib ‘και το Vélib’ Métropole, το οποίο συγκεντρώνει 101 πόλεις Ile -De -France, επιβεβαιώθηκαν στις 12 Απριλίου 2017 το βραβείο του Vélib ‘στο Smoovengo Group. Αυτή η δημόσια αγορά έχει οριστεί για περίοδο 15 ετών, από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο Velib

Με αυτήν την αγορά, η υπηρεσία Vélib γίνεται μητροπολιτική. Θα καλύψει μια πολύ μεγαλύτερη επικράτεια από σήμερα, καλύτερα προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής των κατοίκων. Τα ποδήλατα θα είναι ελαφρύτερα (20kg έναντι 22,25kg επί του παρόντος).

Θα συνδεθούν χάρη σε μια ηλεκτρονική θήκη (το “V-Box”) το οποίο θα τους επιτρέψει να τα γεωργικών σε πραγματικό χρόνο, να εμφανίσουν το χρόνο ενοικίασης ή να γνωρίζουν την απόσταση που ταξιδεύει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Τα δεδομένα που εκδίδονται (συνολικός χρόνος, χιλιόμετρα ταξίδεψαν) θα επιτρέψουν σε κάθε συνδρομητή να ακολουθήσει τη χρήση του vélib ‘. Παραμένουν αυστηρά προσωπικά και θα είναι ανώνυμα για να αναλύουν τις πρακτικές των χρηστών προκειμένου να καταστούν η υπηρεσία πιο αποτελεσματική.

Ένα σύστημα “υπερχείλισης αντι -σταθμού” θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε το ποδήλατό σας σε σταθμό ακόμη και όταν όλες οι τοποθεσίες είναι ήδη κατειλημμένες.

Το σύστημα “υπερχείλισης”: εξηγήσεις

Το σύστημα του

Μια άλλη μεγάλη καινοτομία: Το 30% των ποδηλάτων (The Blues) θα έχει ηλεκτρική βοήθεια. Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν υποδοχή USB καθώς και μια περίπτωση για την κατάθεση του smartphone σας.

Η αυτονομία της μπαταρίας τους είναι 50 χιλιόμετρα, για ταχύτητα 25 χιλιομέτρων/ώρας. Οι σταγόνες διασταύρωσης θα γίνουν εύκολες για όλους. Δεν θα φοβάστε πλέον να ανεβείτε στο λόφο Montmartre για να θαυμάσετε την θέα!

Ένα “πιρούνι με λουκέτο” βοηθά επίσης στην πρόληψη των πτήσεων καλύτερα.

Νέα πακέτα και τιμές

Στις 9 Νοεμβρίου, όλοι οι εκπρόσωποι που εκλέχθηκαν στην επιτροπή της Ένωσης Métropole της Autolib ‘Vélib’ Métropole Wacted για τις τιμές της νέας δημόσιας υπηρεσίας Vélib ‘Métropole Accessible από την 1η Ιανουαρίου 2018 στην κλίμακα του Métropole du Grand Paris.

Αρκετές προτάσεις τιμολόγησης, που ορίζονται με βάση τα μηνιαία πακέτα για μακροπρόθεσμους συνδρομητές που δίνουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό και μηχανικό vélib ‘, ψηφίσαμε:

Διατήρηση της πρώτης ελεύθερης μισής ώρας,
Μειωμένες και κοινωνικές τιμές,
Κατάθεση από τραπεζική αποτύπωση (χωρίς δείγμα σε αντίθεση με άλλους φορείς εκμετάλλευσης).

Λαμβάνουν υπόψη τη νέα περίμετρο της υπηρεσίας που επεκτάθηκε σε 68 πόλεις στο Μεγάλο Παρίσι και οι τεχνολογικές καινοτομίες που θα φέρει το Métropole Vélib με ποδήλατα που θα είναι 30% ηλεκτρικά κατά την εκτόξευση και επαναφορτιζόμενη σε όλους τους σταθμούς:

Ένα ψηφιακό V-κουτί σε κάθε vélib ‘,
πιο ασφαλή ποδήλατα,
Μια μοναδική υπερπληθυσμό των σταθμών.
Μη δημοσιευμένα χαρακτηριστικά μέχρι σήμερα σε μια προσφορά ποδηλάτων αυτοεξυπηρέτησης σε αυτή την κλίμακα.

Όροι και ποσοστά για τη χρήση της δημόσιας υπηρεσίας Vélib ‘Métropole

Η μηνιαία πληρωμή των πακέτων, η ημέρα της έναρξης της συνδρομής για την πρώτη προθεσμία και στη συνέχεια κάθε μήνα κατά την επέτειο της συνδρομής, με δέσμευση ενός έτους ανανεώσιμης ανάγκης για αυτή την ίδια διάρκεια. Οι χρήστες θα ενημερώνονται ανάντη για την επέτειο για επικύρωση ή όχι για ανανέωση.

Τρεις προσφορές μεγάλης διάρκειας που δίνουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό και μηχανικό velib

Το πακέτο V-Libre, στο 0 €/μήνα, το οποίο θα επιτρέψει τη χρήση μηχανικού ποδηλάτου για 1 €/μισή ώρα και ηλεκτρικό ποδήλατο για 2 €/μισή ώρα

Το πακέτο V-plus, σε € 3,10/μήνα σε πλήρη επιτόκιο, € 2,30/μήνα σε μειωμένο επιτόκιο και € 1,55/μήνα σε κοινωνικό τιμολόγιο, το οποίο θα προσφέρει μισή ώρα για οποιαδήποτε νέα μηχανική ταξιδιού ποδηλάτου (στη συνέχεια € 1/επιπλέον μισό ώρα) και θα επιτρέψει τη χρήση του ηλεκτρικού ποδηλάτου για € 1 για την πρώτη μισή ώρα (τότε € 2/επιπλέον μισή ώρα)

Το πακέτο V-Max, σε € 8,30/μήνα σε πλήρη επιτόκιο, € 7,10/μήνα σε μειωμένο επιτόκιο και € 4,15/μήνα σε κοινωνικό τιμολόγιο, το οποίο θα προσφέρει μια δωρεάν μισή ώρα για κάθε νέο ποδήλατο ηλεκτρικό (τότε 1 €/επιπλέον μισή ώρα), ή μια ελεύθερη ώρα για οποιοδήποτε νέο ταξίδι με μηχανικό ποδήλατο (έπειτα € 1/επιπλέον μισή ώρα).

Δύο προσφορές σύντομης διάρκειας

V-Discovery, με ρυθμό € 5, το οποίο θα προσφέρει μισή ώρα για κάθε νέο μηχανικό ποδήλατο όσες φορές επιθυμείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας (στη συνέχεια € 1/επιπλέον μισή ώρα) και θα επιτρέψει τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων για 1 € Το πρώτο μισό ώρα για οποιοδήποτε νέο ταξίδι όσες φορές επιθυμείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας (τότε € 2/μισή ώρα επιπλέον).

V-séjour, θα προσφέρει για 15 € την υπηρεσία για μια εβδομάδα με τα ίδια ποσοστά χρήσης με τη συνδρομή 1 ημέρας.

Μια προσφορά επιχειρήσεων

V-Pro, για επαγγελματικά ταξίδια θα σας επιτρέψει να αγοράσετε διάφορα πακέτα που προσφέρουν τις υπηρεσίες του πακέτου ηλεκτρικής Vélib με μειωμένη ετήσια συνδρομή ανάλογα με τον αριθμό των ζητούμενων καρτών.

Χρόνος μπόνους πιστώσεις

Τα μπόνους του χρόνου θα ωφελήσουν τους συνδρομητές του πακέτου μηχανικών Vélib ή του ηλεκτρικού πακέτου Vélib, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών του τρέχοντος Vélib ‘.

Οι συνδρομητές θα πιστέψουν το μπόνους τους 3 λεπτών με κάθε αναχώρηση ενός πλήρους σταθμού υπερχείλισης ή σε κάθε άφιξη σε έναν κενό σταθμό, είτε το ενδιαφερόμενο ποδήλατο είναι ηλεκτρικό ή μηχανικό. Σε περίπτωση αναχώρησης από ένα σταθμό υπερχείλισης και άφιξη σε ένα κενό σταθμό, ο λογαριασμός θα πιστωθεί με 10 λεπτά.

Τα μπόνους χρόνου μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου όσο και για μηχανικό. Για να χρησιμοποιήσει ένα μπόνους χρόνου, ο χρήστης πρέπει να έχει τουλάχιστον μισή ώρα μπόνους στο λογαριασμό του.

Οι τρέχοντες συνδρομητές Vélib θα κρατήσουν τα μπόνους που αποκτήθηκαν.

Οι τρέχοντες συνδρομητές αλλάζουν σε ισοδύναμη συνδρομή ως μέρος της νέας υπηρεσίας Métropole ‘Métropole. Η υπόλοιπη διάρκεια των συνδρομών δεν θα τροποποιηθεί. Οι πληροφορίες σχετικά με τις συνδρομές, τις εργασίες και το νέο métropole Vélib ‘μπορούν να βρεθούν στην επίσημη ιστοσελίδα.

Η νέα δημόσια υπηρεσία Vélib ‘Métropole στοχεύει να είναι προσβάσιμο στον μεγαλύτερο αριθμό (κάτοικοι, επαγγελματίες, τουρίστες). Θα επωφεληθεί από τις τελευταίες τεχνολογίες, προκειμένου να προσφέρει ένα σύστημα υψηλής απόδοσης ποδηλάτων αυτοεξυπηρέτησης, καινοτόμων και προσαρμοσμένων στις ανάγκες κινητικότητας των χρηστών της Metropolis. Το Métropole AutoLib ‘Vélib’ Métropole, με όλες τις κοινότητες που αντιπροσωπεύει, αναπτύσσεται με αυτή τη νέα δημόσια υπηρεσία μια άνευ προηγουμένου βιώσιμη προσφορά κοινής μεταφοράς, προωθώντας τη διατροπικότητα σε μια κλίμακα Grand Paris.

Ανακαλύψτε όλες τις τιμές του νέου vélib ‘www.Velib-Metropolis.Fr

Vélib ‘και smartphone

Θα μπορέσουμε να συνδέσουμε τη στέγαση Vélib στο smartphone του ή/και σε συνδεδεμένα ρολόγια ?

Η υπόθεση Vélib (V-Box) μπορεί να συνδεθεί με τη νέα επίσημη εφαρμογή Vélib (η οποία θα είναι διαθέσιμη από την 1η Ιανουαρίου στο iOS ή στο Android).

Δεν έχει προγραμματιστεί προς το παρόν να συνδεθεί με τα συνδεδεμένα ρολόγια.

Πώς είναι αυτά που στερούνται ενός smartphone ?

Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Vélib χωρίς smartphone. Ωστόσο, πρέπει να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο www.Velib-Metropolis.FR για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας.

Ποιο είναι το μέγεθος της τσέπης για την θήκη smartphone ?

Το μέγεθος της τσέπης για την θήκη smartphone είναι 15,5 * 9 cm.

Είναι απαραίτητο να έχετε ένα smartphone για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ?

Δεν χρειάζεστε συγκεκριμένα ένα smartphone για να χρησιμοποιήσετε το νέο Vélib ‘. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα Navigo ή να παραγγείλετε μια κάρτα Métropole Vélib που θα σας σταλεί δωρεάν στο σπίτι σας.

Πώς θα μεταβεί η μετάβαση μεταξύ των δύο υπηρεσιών?

Από τον Οκτώβριο του 2017, οι παλιοί σταθμοί έχουν αντικατασταθεί σταδιακά από εξοπλισμό Smoovengo. Οι δύο υπηρεσίες θα συνυπάρχουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η κλίση θα παρέμβει κατά τη διάρκεια της νύχτας του Αγίου Συλλέντου. Οι σταθμοί θα αναπτυχθούν σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ακολουθήστε τη μόνιμη και πολυκαναλική εργασία (Point Info, φυλλάδια, email, ιστοσελίδα), προσβάσιμο σε όλα τα ile -de -france, είναι στη θέση του. Μια διαδραστική εφαρμογή είναι επίσης διαθέσιμη στο smartphone. Ένα τοπικό σχέδιο δράσης έχει επίσης σχεδιαστεί για να υποστηρίζει νέες πόλεις στην εγκατάσταση του Metropolitan Vélib ‘.

Αποζημίωση για συνδρομητές

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες στην ανάπτυξη νέων σταθμών, δόθηκε αποζημίωση στους συνδρομητές του Vélib ‘.
Το άρθρο μας σχετικά με την αποζημίωση

Πώς γίνεται η μετάβαση της συνδρομής?

Η μεταφορά συνδρομών εγγυάται τα πλεονεκτήματα που αποκτήθηκαν από τους συνδρομητές.

Θα διατηρηθούν συνδρομές και ώρες ωρών που σχετίζονται με τις τρέχουσες συνδρομές. Οι χρήστες θα διατηρήσουν τα μπόνους τους και όλα τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων συνδρομών τους.

Οι ετήσιες συνδρομές που έχουν εγγραφεί το 2017 αναλαμβάνονται από τον νέο χειριστή για τη διάρκεια της συνδρομής που παραμένει να εκτελεστεί σύμφωνα με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Οι “συμβατικές συνδρομές” θα γίνουν αυτόματα κλίση στην “κλασική συνδρομή” (μηχανικά ποδήλατα) του νέου μητροπολιτικού Vélib “

Οι “συνδρομές πάθους” θα γίνουν αυτόματα κλίση στην “κλασική συνδρομή” (μηχανικά ποδήλατα) της νέας σύμβασης, αλλά με 45 λεπτά δωρεάν (αντί για 30 λεπτά για άλλες συνδρομές).

Οι χρήστες που επιθυμούν να δοκιμάσουν το Electric Vélib ‘μπορούν να το κάνουν ως μέρος της συμβατικής μεταφερόμενης συνδρομής τους και αν επιθυμούν να επιλέξουν τη συνδρομή Vélib’ étaux.

Τα κτίρια και οι εξουσιοδοτήσεις σε άμεσους συνδρομητές δεν θα μεταδοθούν στον νέο κάτοχο. Ο νέος φορέας εκμετάλλευσης Smovengo θα πρέπει να ζητήσει από όλους τους συνδρομητές είτε νέοι είτε επαναλαμβανόμενοι, μέσο κατάθεσης: εισφορά ή τραπεζική κάρτα εξουσιοδότησης.

Τα 300.000 Τρέχοντες συνδρομητές στην υπηρεσία Vélib, τα τρία τετράγωνα των οποίων έχουν έρθει σε επαφή με τον Smoovengo για να προετοιμάσουν την εφαρμογή της νέας υπηρεσίας.

Για νέους συνδρομητές Vélib από την 1η Ιανουαρίου 2018, είναι διαθέσιμες συνδρομές.
Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα www Vélib ‘.Velib-Metropolis.Fr

Το Pass Navigo θα εξακολουθεί να επιτρέπει ένα ποδήλατο?

Ναι, η συνδρομή Vélib θα είναι πάντα συμβατή με το Pass Navigo.

Τι θα γίνει τα παλιά ποδήλατα και σταθμοί?

Η JCDecaux κατέχει τα τρέχοντα έπιπλα και ποδήλατα. Αυτή η εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για την ανακύκλωση ή την επαναφορά. Διαχειρίζεται τις υπηρεσίες του ποδηλάτου που μοιράζονται σε πολλές άλλες πόλεις, στη Γαλλία και στο εξωτερικό, οι οποίες θα διευκολύνουν την επαναχρησιμοποίηση των πρώην Παρισιών Vélib ‘.

Που θα γίνουν υπάλληλοι?

Μετά από πολυάριθμες συναντήσεις και συζητήσεις, η πόλη του Παρισιού είναι ευχαριστημένη που επιτεύχθηκε συμφωνία για τους υπαλλήλους της Cyclocity, θυγατρική της JC Decaux Group.

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, μετά από πολυάριθμες συναντήσεις και συζητήσεις, η JCDecaux, η Smovengo και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατέληξαν σε συμφωνία για τους υπαλλήλους της Cyclocity, θυγατρική της JCDecaux που διατηρεί τη συντήρηση και τη ρύθμιση της υπηρεσίας Vélib από το 2007.

Σε μια έντονη ανησυχία για τη συντήρηση και τη συνέχεια της δημόσιας υπηρεσίας, η πόλη του Παρισιού, παράλληλα με το syndicat autolib ‘vélib’ métropole, έχει κινητοποιηθεί έντονα έτσι ώστε οι δύο εταιρείες να φτάσουν και να οδηγήσουν σε μια προστατευτική συμφωνία για τους 315 εργαζόμενους Cyclocity.

Στο πλαίσιο της παρούσας Συμφωνίας, όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επωφεληθούν από μια εξωτερική αναταξινόμηση υπό πανομοιότυπα μισθούς και συμβατικές συνθήκες στο Smovengo προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια της δημόσιας υπηρεσίας με το νέο Vélib, το οποίο εισέρχεται στην υπηρεσία την 1η Ιανουαρίου την 1η Ιανουαρίου την 1η Ιανουαρίου την 1η Ιανουαρίου. Όπως προβλέπεται σε αυτή την τριμερή συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, της JCDecaux και της Smovengo, οι υπάλληλοι που επιθυμούν να αναταξινομηθούν εσωτερικά στο JCDecaux Company.

“Η πόλη του Παρισιού είναι ευχαριστημένη που επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία για τους υπαλλήλους της Cyclocity που επέτρεψαν την κατάλληλη λειτουργία και την επιτυχία της δημόσιας υπηρεσίας που είναι Vélib”. Ο Δήμος του Παρισιού θα συνεχίσει να είναι προσεκτική σχετικά με την εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας “, εξηγεί ο Christophe Najdovski, βοηθός του δημάρχου του Παρισιού που είναι υπεύθυνος για τις μεταφορές, τους δρόμους, το ταξίδι και τον δημόσιο χώρο.

Η θέση των σταθμών θα είναι πανομοιότυπη?

Ναι, διατηρούνται οι περισσότερες τρέχουσες τοποθεσίες. Προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους, ορισμένοι σταθμοί θα τροποποιηθούν.

Όταν θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση των σταθμών ?

Μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και Μαρτίου 2018, οι υπάρχοντες σταθμοί αποσυναρμολογούνται για να δημιουργήσουν 1.400 νέους σταθμούς σε μητροπολιτική επικράτεια. Η αύξηση της υπηρεσίας θα είναι σταδιακή, μέχρι να φτάσει σε ποσοστό 80 νέων σταθμών την εβδομάδα. Ο στόχος πλήρους ανάπτυξης της υπηρεσίας θα επιτευχθεί την άνοιξη του 2018.

Γιατί είναι απαραίτητη η εργασία ?

Για να φιλοξενήσει την υπηρεσία Métropole Vélib και τα νέα της ποδήλατα (συμπεριλαμβανομένου του 30 % των ποδηλάτων ηλεκτρικής βοήθειας), είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν οι υπάρχοντες σταθμοί που θα ηλεκτροδοτηθούν για επαναφόρτιση ποδηλάτων. Επιπλέον, οι νέοι σταθμοί θα διπλασιάσουν την χωρητικότητα των διαθέσιμων θέσεων και των ποδηλάτων, μειώνοντας έτσι το πρόβλημα των πλήρων ή κενών σταθμών.

Οι νέοι σταθμοί θα εγκατασταθούν στους δήμους που συμμετέχουν στο δίκτυο Métropole Vélib ‘.

Ο χάρτης των σταθμών υπό κατασκευή

Από τον Οκτώβριο του 2017 έως τα τέλη Μαρτίου 2018, 1.400 υφιστάμενοι σταθμοί Vélib αντικαθίστανται σταδιακά για να φιλοξενήσουν νέα ποδήλατα τον Ιανουάριο του 2018.

Για να μάθετε για το έργο και τους κλειστούς σταθμούς, συμβουλευτείτε τον διαδραστικό χάρτη.

FAQ Vélib ‘

Ανακαλύψτε παρακάτω τις συχνότερες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την υπηρεσία Vélib: Συνδρομές, ενεργοποίηση καρτών, ανάπτυξη σταθμών ..

Métropole Vélib

Επισκεφθείτε το Παρίσι και τους γύρω δήμους στο Vélib ‘Métropole !
Το Vélib ‘Métropole είναι μια νέα υπηρεσία ποδηλάτων νέας γενιάς μοναδική στον κόσμο, με μηχανικά (πράσινα) και ηλεκτρικά (μπλε) ποδήλατα, επαναφορτιζόμενα στο σταθμό. Το 2021, η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη 24/24 σε περίπου εξήντα δήμους στη μητρόπολη του Grand Paris. Με το Electric Velib, δεν χρειάζεται να παρέχετε προσπάθεια: ένα πρώτο εγκεφαλικό επεισόδιο πεντάλ και το Métropole Vélib σας μεταφέρει περαιτέρω και γρηγορότερα για να επιτεθείτε στους πιο λοφώδεις δρόμους της πρωτεύουσας και της μητρόπολης.
Ευφυής και συνδεδεμένος, το métropole Vélib δείχνει την απόσταση που διανύθηκε και η ταχύτητά σας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Για βόλτες με οικογένεια ή φίλους, επιλέξτε το κλασικό 24H Pass (24 ώρες) και νοικιάστε ταυτόχρονα 5 Vélib ‘Métropole.

Υπηρεσίες

Ποδήλατο αυτοεξυπηρέτησης

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Επαγγελματίες
 • Μέλη
 • Τύπος

Διαθεσιμότητα πραγματικού χρόνου

Εισιτήρια πρόσβασης προτεραιότητας

Επαληθευμένες κριτικές πελατών

Παράδοση στο ξενοδοχείο σας

 • Ανακαλύψτε το Παρίσι
 • Παρισία
 • Εχω να κάνω
 • Εκδηλώσεις
 • Προετοιμάστε τη διαμονή σας
 • Ποιοι είμαστε ?
 • Χώρος απασχόλησης
 • Σημεία πληροφοριών
 • Νέα
 • Πρακτικές πληροφορίες
 • Επικοινωνήστε μαζί μας
 • Νομικές πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα
 • Όροι πωλήσεων
 • Λογαριασμός πελάτη
 • Συχνές ερωτήσεις