Ηλεκτρική Ασφάλιση Ποδηλάτων: Ο Οδηγός Ultimate 2023, Ηλεκτρική Ασφάλιση Ποδηλάτων: Τι λύσεις? | Ματμούτ

Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων

Contents

�� πτήση με ποδήλατο: Στο Παρίσι, οι πτήσεις ποδηλάτων είναι το 80% των πτήσεων οχημάτων. Ένα στα πέντε κλεμμένα ποδήλατα είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Στη Γαλλία 500.000 ποδήλατα κλέβονται κάθε χρόνο και μόνο το 3% επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη τους πρέπει να αναγνωρίσει (Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών).

Ασφάλιση ποδηλάτων: Ξέρετε τα πάντα για να σιγουρευτείτε

Σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, ένα VAE ή ένα ποδήλατο που θέλετε να παρέχετε κατά της πτήσης ή της ζημιάς ? Αναλύσαμε ασφαλιστήρια συμβόλαια για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή και να επιλέξετε τις καλύτερες εγγυήσεις.

Γιατί η ασφάλιση ποδηλάτων ?

Σε αντίθεση με την αυτόματη ασφάλιση, η ασφάλιση ποδηλάτων δεν είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, ενόψει της αύξησης των πωλήσεων ποδηλάτων και Φουσκάλιο, Αυτή η ασφάλιση αφαιρείται όλο και περισσότερο. Καλύπτει το κλοπή του ποδηλάτου και η ζημιά που μπορεί να υποβληθεί.

Σύμφωνα με την ασφάλιση και τις επιλογές, Το ετήσιο κόστος ασφάλισης ποδηλάτων είναι 4,5% έως 7% της τιμής αγοράς ποδηλάτου. Αυτές οι ασφάλειες καλύπτουν την πτήση και τη ζημιά στο ποδήλατο καλύτερα από την ασφάλιση στο σπίτι που μπορεί να είναι αρκετά περιοριστική (για παράδειγμα στα χρονοδιαγράμματα κατά τα οποία κλέβεται το ποδήλατο).

Για ποδήλατα που κοστίζουν περισσότερα από € 1.000 (πολύ συχνά η περίπτωση με ηλεκτρικό ποδήλατο), η ασφάλιση ποδηλάτων είναι επομένως μια σοφή επιλογή. Γενικά επιστρέφει το ποδήλατο με ελάχιστη έκπτωση και χωρίς ποσοστό απαξίωσης τα πρώτα έτη (μεταβλητή ανάλογα με την ασφάλιση).

�� πτήση με ποδήλατο: Στο Παρίσι, οι πτήσεις ποδηλάτων είναι το 80% των πτήσεων οχημάτων. Ένα στα πέντε κλεμμένα ποδήλατα είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Στη Γαλλία 500.000 ποδήλατα κλέβονται κάθε χρόνο και μόνο το 3% επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη τους πρέπει να αναγνωρίσει (Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών).

Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων

Καλύτερες εγγυήσεις και τιμές

�� είναι υποχρεωτική ασφάλιση ποδηλάτων ?

Κλασικό ποδήλατο

Δεν είναι υποχρεωτικό να εξασφαλίσουμε ένα κλασικό ποδήλατο (μη -ηλεκτρικό), αλλά μπορούν γενικά να καλύπτονται με τον ίδιο τύπο ασφάλισης με τα ποδήλατα ηλεκτρικής βοήθειας.

Ηλεκτρική βοήθεια ποδηλάτου (VAE)

Το ηλεκτρικό ποδήλατο (VAE) διαθέτει έναν βοηθητικό κινητήρα που κόβει μόλις η ταχύτητα υπερβαίνει τα 25km/h και/ή ο ποδηλάτης παύει στο πεντάλ. Σημειώστε ότι η οικονομική βοήθεια προσφέρεται από το κράτος για την αγορά και τη χρήση ενός VAE. Η ασφάλιση που αναφέρεται σε αυτή τη σελίδα αφορά το VAE. Η ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική για το VAE.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ταχύτητά του μπορεί να φτάσει τα 45 χιλιόμετρα/ώρα και τα ηλεκτρικά έργα του, είτε το πεντάλ ποδηλάτη είτε όχι. Είναι αναγκαστικά εξασφαλισμένο, καταχωρήθηκε και εξομοιώνεται σε ένα μηχανοκίνητο όχημα γης. Η άδεια “AM” (πρώην BSR, πιστοποιητικό οδικής ασφάλειας) απαιτείται για τη διαχείρισή του. Αυτός ο τύπος ποδηλάτου δεν έχει εξουσιοδοτηθεί σε διαδρομές κύκλου και η φθορά του κράνους είναι υποχρεωτικό. Η ασφάλιση που αναφέρεται σε αυτή τη σελίδα δεν αφορά αυτό το είδος ποδηλάτου που πρέπει να καλύπτεται με ασφάλιση του τύπου ασφάλισης συμμόρφωσης.

Τύποι ασφαλιστικών ποδηλάτων

Η ασφάλιση ποδηλάτων υποστηρίζει πολλούς τύπους ποδηλάτων:

 • Ποδήλατα πόλης
 • Οι Vaes (Ποδήλατα ηλεκτρικής βοήθειας μέχρι 25km/h)
 • Ορεινή ποδηλασία καιVttae (Ηλεκτρική βοήθεια βουνού ποδήλατο)
 • Ποδήλατα αγώνων (με ηλεκτρική βοήθεια ή όχι)
 • Ποδήλατα φορτίου (με ηλεκτρική βοήθεια ή όχι)

Τα πιο εξελιγμένα ποδήλατα μπορούν να κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Η ασφάλιση παρέχει ένα ανώτατο όριο (πριν από την εφαρμογή franchise) που μπορεί να ποικίλει μεταξύ € 8.000 και 10.000 €. Δώστε προσοχή σε αυτό το ανώτατο όριο εάν το ποδήλατό σας είναι ακριβό.

⚠️ VAE, ηλεκτρικά ποδήλατα ή ποδήλατα βουνών δεν παρέχονται από την ασφάλιση “ποδηλάτου” όταν υπερβαίνουν τα 25km/h αλλά με ασφάλιση Moped.

�� Εγγυήσεις ασφάλισης ποδηλάτου

����‍♀️ Ασφάλιση πτήσης

Εάν συγκρίνετε αρκετές ασφάλισης ποδηλάτων ή ακόμα και ασφάλιση στο σπίτι που μπορεί να καλύψει την πτήση του ποδηλάτου σας, πρέπει να δείτε δύο σημαντικά σημεία:

 • Ο ρυθμός διαστολής Εφαρμοσμένη και η εξέλιξή της εγκαίρως μετά τη νέα αγορά.
 • Εκεί Εφαρμοσμένο franchise. Πρέπει να δείτε αν ισχύει για τη νέα τιμή ή τη σταθερή τιμή (είναι προτιμότερο να βρίσκεστε στη δεύτερη περίπτωση)

�� Παράδειγμα παρωχημένου ρυθμού: Εάν το ποδήλατό σας κοστίζει 4.000 ευρώ, εφαρμόζεται ποσοστό καταστροφής 1%/μήνα και ότι η πτήση εμφανίζεται 20 μήνες μετά την αγορά του ποδηλάτου, θα επιστρέψετε σε βάση το 80% της αξίας αγοράς του ποδηλάτου (100% – 20 x 1%), ή € 3.200.

Η ασφάλιση πτήσης θα λειτουργήσει εάν έχετε επισυνάψει το ποδήλατό σας με πιστοποιημένη αντι -κλοπή. Ελέγξτε το μοντέλο που απαιτείται από τον ασφαλιστή. Για το VAE ή το VTTAE (ηλεκτρικό ποδήλατο), το Cyclassur απαιτεί να συνδέεται το ποδήλατο σε δύο αντι -κλοπές, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός που εμφανίζεται στον κατάλογο των εγκεκριμένων αντι -κλοπών.

Μπορεί να ισχύει μια περίοδος ανεπάρκειας, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να βρεθεί το ποδήλατο. Εάν βρεθεί κατεστραμμένος, η ασφάλιση μπορεί να πληρώσει τις επισκευές. Αυτό συμβαίνει με την ασφάλιση Qover-Me. Μετά την περίοδο ανεπάρκειας, η ασφάλιση υποστηρίζει τότε την επιστροφή του ποδηλάτου στο οποίο εφαρμόζεται μια έκπτωση, δηλαδή ένα ποσό που δεν θα επιστραφεί και θα παραμείνει στα έξοδα σας.

Σε περίπτωση πτήσης, υποβάλετε καταγγελία εντός 24 ωρών και ακολουθήστε αμέσως τη λεπτομερή διαδικασία αξίωσης από τον ασφαλιστή σας. Η δήλωση πτήσης προς την ασφάλειά σας πρέπει γενικά να γίνει εντός 48 ωρών.

Μπαταρία και πτήση σταθερού εξοπλισμού

Ακόμη και αν είναι ασφαλισμένο από ένα κλειδί σε ορισμένα ποδήλατα, η μπαταρία μπορεί να κλαπεί, όπως και άλλα αξεσουάρ αφαιρούμενων προέλευσης. Συνιστάται να το αφαιρέσετε πάντα όταν φεύγετε από το ποδήλατό σας. Επιπλέον, ένα ποδήλατο χωρίς μπαταρία θα είναι λιγότερο ενδιαφέρον για έναν κλέφτη αναζήτησης. Η κλοπή της μπαταρίας μπορεί να παρασχεθεί από ορισμένες συμβάσεις ως σταθερό κεφάλαιο.

Ουργκόγκο προσφέρει για παράδειγμα αυτή την μερική εγγύηση πτήσης, αλλά στα αξεσουάρ που καθορίζονται στο ποδήλατο. Επομένως, η μπαταρία δεν πρέπει να αφαιρείται χωρίς περιορισμό.

�� Ασφάλιση βλάβης υλικού

Κατά τη διάρκεια μιας πράξης βανδαλισμού, μια πτώση, μια σύγκρουση με ζώο ή ατύχημα, το ποδήλατό σας μπορεί να καταστραφεί. Στη συνέχεια, η ασφάλιση θα υποστηρίξει την επισκευή ή την αντικατάσταση ποδηλάτων εάν η επισκευή είναι αδύνατη. Η ζημιά που προκαλείται από τη φωτιά της μπαταρίας ηλεκτρικού ποδηλάτου μπορεί επίσης να καλυφθεί.

Το Qover-Me υποστηρίζει επίσης το κόστος ενοικίασης ποδηλάτου, ενώ η δική σας είναι σε επισκευή (€ 15 / ημέρα σε διάστημα 3 ημερών).

Με το Cyclassur, η εγγύηση “ζημιά” ή “θραύσης” λειτουργεί επίσης όταν το ποδήλατο είναι κατεστραμμένο κατά τη διάρκεια των οδικών μεταφορών.

�� Αυτές οι συμβάσεις δεν καλύπτουν την αστική ευθύνη, δηλαδή η ζημιά που θα μπορούσατε να προκαλέσετε τρίτους (σωματική, υλική ή άυλη ζημιά). Μπορούν μερικές φορές να καλύπτονται από την ασφάλιση σπιτιού σας, ελέγξτε τη σύμβασή σας.

Βοήθεια και αντιμετώπιση προβλημάτων

Γενικά προαιρετικά, Αυτή η εγγύηση σάς επιτρέπει να επωφεληθείτε από τη μεταφορά ταξί όταν η επιστροφή είναι αδύνατη μαζί σας. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι χρήσιμη για ηλεκτρικά ποδήλατα ή VAEs που γενικά ζυγίζουν μεταξύ 20 και 30kg. Όταν το ποδήλατο δεν οδηγεί πια και πρέπει να μεταφερθεί, αυτή η εγγύηση είναι πολύ χρήσιμη ! Η έκταση της εγγύησης διαφέρει σημαντικά από τη μια ασφάλιση στην άλλη, πριν από την εγγραφή σε μια επιλογή βοήθειας, συμβουλεύουμε να ελέγξουμε:

 • Περιπτώσεις όπου η ασφάλιση θα ενεργοποιήσει βοήθεια (μπορεί να είναι διαφορετική εάν πρόκειται για ένα απλό ποδήλατο ή ηλεκτρικό ποδήλατο)
 • Εξαιρέσεις
 • Η φροντίδα του κόστους φύλαξης (εάν τραυματιστείτε και δεν μπορείτε να διατηρήσετε το ποδήλατό σας)
 • Η επιστροφή των συνοδευτικών ανθρώπων, ειδικά αν έχετε εκδρομή με παιδιά
 • Βοήθεια σε περίπτωση διάτρησης
 • Βοήθεια εάν χάσετε τα κλειδιά για την αντι -κλοπή σας ή εάν το λουκέτο είναι αποκλεισμένο
 • Το μέγιστο ανώτατο όριο των δαπανών που υποστηρίζονται και η ανάγκη να καλέσετε τον ασφαλιστή πριν από το κόστος

�� Σημεία που πρέπει να ελέγξετε πριν από την εγγραφή σας

Ελέγξτε τι κάθε σημείο των ασφαλιστικών καλύψεων. Για να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στο αρχείο “IPID” που πρέπει να σας εμφανίσει η ασφάλιση πριν από οποιαδήποτε συνδρομή. Αυτό είναι ένα έγγραφο που συνοψίζει όλες τις εγγυήσεις και τις εξαιρέσεις σε μία έως δύο σελίδες. Εάν θέλετε να έχετε περισσότερες λεπτομέρειες σε ένα σημείο, μπορείτε στη συνέχεια να ανατρέξετε στις γενικές προϋποθέσεις της σύμβασης.

Πριν από την εγγραφή, ελέγξτε ότι έχετε στην κατοχή σας:

 • Ο λογαριασμός σας στο ποδήλατο
 • Του τιμολογίου του αντι -κλοπής σας
 • Ότι η αντι -κλοπή σας εμφανίζεται στη λίστα που δίνεται από τον ασφαλιστή (Επιτρέπονται λίστα με μάρκες και μοντέλα)
 • Του σειριακού αριθμού του ποδηλάτου σας

Σέβεται αυστηρά όλους τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την ασφάλιση. Χωρίς αυτό, σε περίπτωση αξίωσης, δεν θα καλύψετε.

Σημειώστε ότι, εάν έχουν γίνει τεχνικές τροποποιήσεις, βλάπτοντας την κατάλληλη λειτουργία του ποδηλάτου, αυτό μπορεί να αποτελέσει μέρος των εξαιρέσεων (εκτός αν είναι αλλαγές που έγιναν από τον κατασκευαστή).

��️ Τιμή ασφάλισης ποδηλάτων

Είναι απαραίτητο να μετρήσετε 150 € ελάχιστο ελάχιστο για να εξασφαλιστεί ένα ποδήλατο αξίας € 2.000 έναντι κλοπής και ζημιάς.

Η τιμή της ασφάλισης ποδηλάτου εξαρτάται από την τιμή αγοράς του ποδηλάτου, τις επιλογές που έχουν εγγραφεί (πτήση, πτήση+θραύση, βοήθεια, αστική ευθύνη) και για συγκεκριμένη ασφάλιση.

Σε αυτή την περίπτωση, εάν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, θα πληρώσετε πιο ακριβό δεδομένου του αριθμού των μεγαλύτερων πτήσεων. Μπορείτε να πάρετε μια συγκεκριμένη τιμή χρησιμοποιώντας το δικό μας συγκριτής.

Τύπος ποδηλάτου

Τιμή και εγγυήσεις

�� ποδήλατο πόλης (€ 500)

2 € έως 3 € το μήνα
Μόνο πτήση ��️ ή μόνο ζημιά ποδηλάτων ��

�� ποδήλατο πόλης (€ 500)

3 € έως 5 € το μήνα
��्ol + �� Bicycle Damage

�� Ηλεκτρικό ποδήλατο (€ 1000)

5 € έως 7 € το μήνα
��्ol + �� Bicycle Damage

���� ποδήλατο φορτίου (€ 4.500)

19 € έως 29 € το μήνα
��️ VOL

���� ποδήλατο φορτίου (€ 4.500)

23 έως 30 € το μήνα
��️vol + �� ζημιά

�� Ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού (€ 8.000)

42 € έως 54 € το μήνα
��️vol + �� ζημιά

Εάν επιθυμείτε να εξασφαλίσετε το ποδήλατό σας, όχι μόνο να λάβετε την τιμή της τιμής, αλλά και τον εκπεστέο και τον κατακόρυφο ρυθμό που εφαρμόζεται (δείτε τον πίνακα σύγκρισης που περιγράφεται λεπτομερώς παρακάτω).

�� Είναι χρήσιμο να εγγραφείτε στην ασφάλιση ποδηλάτων ?

Εάν έχετε ένα ακριβό ποδήλατο, συνιστάται να εγγραφείτε στην ασφάλιση ποδηλάτων συγκεκριμένα που καλύπτει κλοπή, θραύση ή υλική ζημιά και βοήθεια. Αυτές οι τρεις εγγυήσεις δεν εμφανίζονται γενικά στο συμβόλαιο σπιτιού πολλαπλών κινδύνων που μπορεί να καλύψει την κλοπή του ποδηλάτου σας μόνο στο σπίτι σας και στην αστική σας ευθύνη εάν προκαλείτε ζημιά σε τρίτους.

Ελέγξτε εάν το συμβόλαιο ασφαλιστικής σας υπηρεσίας καλύπτει την κλοπή του ποδηλάτου σας. Οι περισσότερες συμβάσεις στέγασης καλύπτουν την κλοπή του ποδηλάτου σας μέσα στο κατάλυμα σας, αλλά σπάνια στον δημόσιο αυτοκινητόδρομο (ή με ωριαία περιορισμούς). Ωστόσο, αυτό παραμένει εφικτό ως επιλογή για ορισμένες συμβάσεις (AXA ή MACIF για παράδειγμα), με κόστος συγκρίσιμο με αυτό της εξειδικευμένης ασφάλισης ποδηλάτων. Οι επιλογές “ζημιά / ζημιά” ή “βοήθεια” δεν προσφέρονται. Οι ακόλουθες ασφάλειες προσφέρουν ασφάλιση πτήσης ποδηλάτων στο σπίτι και για κάποιες προαιρετικές για πτήσεις έξω από το σπίτι:

�� Βεβαιωθείτε ότι το ποδήλατό σας με το συμβόλαιο του σπιτιού σας

��️ Η πτήση

Κάθε σύμβαση ασφαλιστικής εταιρείας στο σπίτι έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και θα βρείτε κάτω από μια λίστα με συμβόλαια στέγασης για περισσότερες λεπτομέρειες. Για το Εγγύηση πτήσης, Οι συμβάσεις στέγασης καλύπτουν γενικά την πτήση του ποδηλάτου στο διαμέρισμα ή σε ένα κλειστό δωμάτιο ποδηλάτων. Ορισμένες συμβάσεις στις βασικές ή προαιρετικές εγγυήσεις μπορούν να καλύψουν την πτήση του ποδηλάτου στον δημόσιο αυτοκινητόδρομο αλλά με ορισμένους περιορισμούς. Επιπλέον, οι συμβάσεις στέγασης μπορούν να εφαρμόσουν χαμηλότερα όρια εγγύησης από μια εξειδικευμένη ασφάλιση ποδηλάτων.

Η πτήση του ποδηλάτου στον δημόσιο αυτοκινητόδρομο γενικά δεν εξασφαλίζεται στη σύμβαση στο σπίτι μεταξύ 11 μ.μ. και 7 π.μ.

Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης (RC) καλύπτει τη ζημιά που θα μπορούσατε να προκαλέσετε σε τρίτους, είτε πρόκειται για σωματική ζημιά (χτυπάτε έναν πεζό), για υλικές ζημιές (αποκλείετε έναν καθρέφτη) είτε για άσχετη ζημιά (οικονομικές ζημιές).

Δεν είναι υποχρεωτικό για ποδήλατα πόλεων, ποδηλασία βουνού και άλλα μη ηλεκτρικά ποδήλατα καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα που κινούνται σε λιγότερο από 25 χλμ./. Αυτή η ασφάλιση σπάνια βρίσκεται σε συμβόλαια ασφαλιστικών συμβάσεων ποδηλάτων, επειδή οι ποδηλάτες καλύπτονται γενικά από το συμβόλαιο Home Multi -Risk.

Η αστική ευθύνη λειτουργεί για ηλεκτρικά ποδήλατα εάν η ηλεκτρική βοήθεια συνδυάζεται με το πεντάλ, εάν το ποδήλατο δεν υπερβαίνει τα 25 km/h και εάν η ισχύς του κινητήρα δεν υπερβαίνει τα 250 watts.

Εάν το ποδήλατό σας υπερβαίνει τα 25 km/h και βρίσκεται στην κατηγορία του οχήματος μέχρι 45 km/h, πρέπει να εγγραφείτε στην ασφάλιση αστικής ευθύνης. Η τυπική ασφάλιση ποδηλάτου δεν είναι αρκετή και είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί με την ασφάλιση “moped”.

Οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν ποδήλατο (για παράδειγμα) πρέπει να εγγραφούν σε ένα Ασφάλιση RC Pro συγκεκριμένα που καλύπτουν τη δραστηριότητά τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εγγυήσεις ασφάλισης ποδηλάτων και τις εγγυήσεις ποδηλάτων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι καλύπτεται η ασφάλιση σπιτιού σας με το ποδήλατό σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε τους οδηγούς μας:

 • Allianz : κάλυψη μέσω ενός ειδικού συμβολαίου NVEI ή μέσω της σύμβασής σας Allianz Home, ιδίως της επιλογής “Εξοπλισμός αναψυχής”
 • Axa : Πληροφορίες και προσφορά για ένα συμβόλαιο στέγασης που καλύπτει την κλοπή του ποδηλάτου σας
 • GMF : GMF Famile GMF Electric Bicycle Insurance
 • Γκαζάρι
 • Ομαδικός : Ασφάλιση ποδηλάτων που καλύπτουν τις υποβαθμίσεις που υπέστη ποδήλατο, ζημιά και κλοπή
 • Μάστιγαλος : Πληροφορίες για το ποδήλατο και το Vae de la Maaf
 • Μακαρόν : Ασφάλιση αστικής ευθύνης για 2 -wheeled ποδήλατα από το MACIF
 • Μακαρό : Ασφάλιση ποδηλάτων Maif μέσω της σύμβασης στο σπίτι
 • MMA
 • Ματμούτ : Matmut Electric Bike Insurance

Ασφάλιση ποδηλάτου Decathlon

Ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές ποδηλάτων στη Γαλλία, Décathlon, προσφέρει AIG Insurance (Αμερικανός ασφαλιστής) κατά την αγορά των ποδηλάτων και της πτήσης. Αυτά είναι δύο συμβάσεις των οποίων η τιμή εξαρτάται από την τιμή αγοράς του ποδηλάτου σας. Αυτές οι συμβάσεις είναι σχετικά οικονομικές, δεδομένου ότι μια ασφάλιση που καλύπτει θραύση και κλοπή για κόστος 250 € για δύο χρόνια για ένα ποδήλατο € 2.000. Αυτή η ασφάλιση πρέπει να αφαιρεθεί εντός έξι ημερολογιακών ημερών σύμφωνα με την αγορά του ποδηλάτου σας.

Το Décathlon προσφέρει επίσης ασφάλιση για μεταχειρισμένα ποδήλατα, αλλά μόνο σε ποδήλατα Decathlon (Btwin, Rockrider, Triban, . Ουσία.

Ασφάλιση ποδηλάτων για εργαζόμενους σταυροειδούς

Εάν είστε σύνορα με ευρωπαϊκή χώρα ή Ελβετία και χρησιμοποιείτε το ποδήλατό σας σε αυτήν τη χώρα, ελέγξτε ότι το συμβόλαιό σας σας καλύπτει ! Για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο. Απλά συμβουλευτείτε το φύλλο IPID. Πρόκειται για ένα έγγραφο δύο σελίδων που συγκεντρώνει όλες τις σημαντικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της γεωγραφικής έκτασης του περιορισμού ασφάλισης ποδηλάτων.

Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων

Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι το όχημα στη μόδα για αστικά ταξίδια. Ένα ποδήλατο που πωλείται από τέσσερα σήμερα είναι ένα VAE (ηλεκτρικό ποδήλατο). Και δεν είναι τυχαίο. Νέο αστέρι, το ηλεκτρικό ποδήλατο συνδυάζει τα περιουσιακά στοιχεία: οικολογικά, ατομικά και πρακτικά, εξουσιοδοτεί ακόμη και τα κινήματα αβίαστα σε περίπτωση κόπωσης. Ξαφνικά, οι νέοι χρήστες που αναρωτιούνται: πρέπει να διασφαλίσουμε τον ηλεκτρικό κύκλο του ? Και τι είναι η ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων ?

Τι είναι η ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτου ?

ΕΝΑ Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων προστατεύει τους διάφορους κινδύνους που συνδέονται με την υιοθέτηση αυτών των νέων πρακτικών οχημάτων. Είναι προσαρμοσμένο -για τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων. Επειδή, παρά τα αναμφισβήτητα περιουσιακά του στοιχεία, το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα. Το πιο γνωστό αντίστροφο είναι ότι είναι ακριβό και επομένως προκαλεί λαγνεία.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κινούνται επίσης γρηγορότερα και, όπως και οποιοδήποτε όχημα ταξιδιού, προσφέρουν στον ποδηλάτη που ενδεχομένως πέφτει, υποβαθμίζει τον εξοπλισμό του (γάντια, κράνη). Αλλά και να υποβληθούν σε συγκρούσεις με αυτοκινητιστές ή πεζούς.

Τέλος, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, αυτά τα ποδήλατα χρησιμοποιούν μια ηλεκτρική μπαταρία, επιρρεπή σε βραχυκύκλωμα και επομένως δυνητικού κινδύνου πυρκαγιάς, φυσικά απουσιάζοντας από παραδοσιακό ποδήλατο.

Επομένως, όλοι αυτοί οι λανθάνοντες κίνδυνοι των οποίων ο χρήστης μπορεί να θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του μέσω της προστασίας που προσφέρει η ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων.

Γιατί πρέπει να διασφαλίσετε ότι το ηλεκτρικό σας ποδήλατο ?

Ο κατάλογος των κινδύνων που μόλις είδαμε είναι, από μόνη της, επαρκής για να πείσει τον χρήστη που είναι υπεύθυνος για τη χρησιμότητα ενός Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων. Αλλά πρέπει να εξασφαλίσετε ότι αυτά τα οχήματα ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι, πίσω από αυτή τη μοναδική ετικέτα “ηλεκτρικού ποδηλάτου”, δύο συγκεκριμένοι τύποι κύκλων συνυπάρχουν πραγματικά.

Σε ένα Κλασικό ηλεκτρικό ή ποδήλατο VAE, Η ηλεκτρική βοήθεια συνοδεύει μόνο την προσπάθεια του ποδηλάτη: δεν το αντικαθιστά ποτέ. Με άλλα λόγια, με ένα Vae, όταν δεν πετάνε, το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν προχωράει πλέον. Της περιορισμένης ισχύος (250 W), η ηλεκτρική βοήθεια του VAE κόβεται επίσης αυτόματα όταν επιτευχθεί η ταχύτητα των 25 km/h ή σε περίπτωση πέδησης.

Υπάρχει όμως και μια άλλη παραλλαγή ηλεκτρικού ποδηλάτου: ποδήλατο Rapid Electric, συχνά και το παρατσούκλι ” Ποδήλατο με ταχύτητα »». Η βοήθεια για το ποδήλατο ταχύτητας είναι πολύ πιο ισχυρή (αποστολή. 500 W). Επομένως, αυτός ο τύπος κύκλου μπορεί να φτάσει τα 45 χλμ./. Και μπορεί να κινηθεί ιδιαίτερα ακόμα και αν ο ποδηλάτης παύσει να παράγει μια προσπάθεια. Εφόσον τον ρωτάς, το ποδήλατο ταχύτητας θα παρέχει επομένως χρόνο σε όλη την ενέργεια που απαιτείται για να κυλήσει … ακόμα κι αν σταματήσετε το πεντάλ.

Όπως θα δούμε αργότερα, τα ποδήλατα ταχύτητας διαχωρίζονται. Οι τεχνικές τους ιδιαιτερότητες και η πιθανή επικίνδυνη τους ταξινομούν στην κατηγορία των μοτοποδηλάτων. Αυτό υποδηλώνει ένα Ξεχωριστή ασφαλιστική αντανάκλαση για τα ποδήλατα ηλεκτρικής βοήθειας.

Είναι υποχρεωτική η ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων ?

Για ένα Κλασικό ποδήλατο ηλεκτρικής βοήθειας ή VAE, Δεν υπάρχει νομική ασφαλιστική υποχρέωση. Για αυτά τα μοντέλα, ο ποδηλάτης καλύπτεται από την εγγύηση αστικής ευθύνης για την ασφάλιση του σπιτιού του.

Με άλλα λόγια, οποιαδήποτε σωματική ή υλική βλάβη που ο ποδηλάτης (εσείς, η οικογένειά σας ή τα παιδιά κάτω από την οροφή σας) θα προκαλούσε κατά λάθος τρίτο μέρος με το ηλεκτρικό ποδήλατο καλύπτονται από αυτήν την εγγύηση.

Αλλά πρέπει να φανεί ότι αυτή η μινιμαλιστική κάλυψη δεν προστατεύει περισσότερο, ιδιαίτερα την σωματική ή υλική βλάβη που θα μπορούσε να υπέστη ο πιλότος ποδηλάτου ..

Roll χωρίς ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτου, οι κίνδυνοι

Βόλτα Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων εκθέτει πολλούς κινδύνους.

Συνήθως, κατά τη διάρκεια σύγκρουσης ή πτώσης, οι ζημιές που συλλέγονται από τον ίδιο τον ποδηλάτη, καθώς και η θραύση που επιβάλλεται στο ηλεκτρικό ποδήλατο δεν θα αντισταθμιστεί εάν θεωρείται υπεύθυνος για το ατύχημα. Για τι ? Επειδή η αστική ευθύνη της ασφάλισης στο σπίτι το καλύπτει μόνο, όπως είδαμε, ότι η ακούσια ζημιά που προκαλείται από τρίτους.

Η ζημιά που υπέστη ο εξοπλισμός του ηλεκτρικού ποδηλάτου ποδηλάτου (κράνος και γάντια, υποχρεωτικά) δεν θα υποστηριχθεί. Ούτε οι πυρκαγιές που συμβαίνουν μετά από βραχυκύκλωμα της ηλεκτρικής μπαταρίας ποδηλάτου. Ίδια παρατήρηση για την πτήση του ηλεκτρικού ποδηλάτου έξω από το σπίτι: δεν καλύπτεται.

Αυτοί οι πρόσθετοι κίνδυνοι, ωστόσο, όχι πολύ αμελητέοι, θα προγραμματιστούν και θα προστατευθούν από ένα πραγματικό Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων. Για αυτούς τους κύκλους, τοΗλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων Επομένως, σίγουρα δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι έντονα συμβουλευμένο και επιθυμητό.

Τα απαραίτητα έγγραφα για την εξασφάλιση του ηλεκτρικού ποδηλάτου του

Για το Ποδήλατα Vae Κλασικό, ο κατάλογος των εγγράφων που πρέπει να παρέχει για να εξασφαλίσει ότι ο κύκλος του είναι απλός:

 • Ένα αναγνωριστικό;
 • Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας ;
 • Το εμπορικό σήμα, τα μοντέλα και τον σειριακό αριθμό του κύκλου
 • Η ημερομηνία της νέας αγοράς καθώς και η τιμή.

Εάν επιθυμείτε να ασφαλίσετε τον εαυτό σας ενάντια στην κλοπή, οι ασφαλιστές συχνά ζητούν, επιπλέον, να ταυτοποιηθούν το ποδήλατο.

Καλό να ξέρω : Εκεί Ματμούτ Σας υπενθυμίζει ότι από τον Ιανουάριο του 2021, η σήμανση των ποδηλάτων είναι υποχρεωτική. Αποτελείται από μια χάραξη ή μια ετικέτα που τοποθετείται στο πλαίσιο. Ο αριθμός αναγνώρισης – πολύ χρήσιμος για την εύρεση ενός κλεμμένου ποδηλάτου – συγκεντρώνεται στο μοναδικό εθνικό φάκελο των αναγνωρισμένων κύκλων (FNUCI) που διαχειρίζεται η APIC Association APIC.

Πώς λειτουργεί μια ασφάλιση ηλεκτρικού ποδηλάτου ?

Έτσι ώστε α Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων Μπορεί να λειτουργήσει, πρέπει να ειδοποιήσετε τον ασφαλιστή σας για την απαίτηση το συντομότερο δυνατό.

Σημειώστε, ανάλογα με το αν πρόκειται για ζημιά σε ζημιά ποδηλάτου/σώματος ή, για παράδειγμα, κλοπή ή απόπειρα κλοπής, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μια συγκεκριμένη περίοδος δήλωσης. Παρέχετε επίσης όλους τους τύπους εγγράφων υποστήριξης (φωτογραφίες κ.λπ.).

Η ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτου λειτουργεί επίσης με μια σειρά προαπαιτούμενων. Μεταξύ άλλων:

 • Ο Ηλεκτρικό ποδήλατο εξασφαλισμένο Πρέπει να είναι καινούργιο ή να αγοράσετε ένα σύντομο χρονικό διάστημα (όριο σε αριθμό εβδομάδων μετά την αγορά). Πριν από την απόκτηση ενός μοντέλου ηλεκτρικού ποδηλάτου, είναι επομένως καλύτερο να εξετάσουμε την ασφάλειά του.
 • Για να λειτουργήσει, τα ασφαλιστικά συμβόλαια ηλεκτρικού ποδηλάτου απαιτούν επίσης από τον συνδρομητή να υιοθετήσει μια σταθερή συσκευή αντι -κλοπής: ο Matmut συνιστά “u” “SRA” “u” ή εγκρίθηκε από τη γαλλική ομοσπονδία χρηστών ποδηλάτων (επίπεδο “2 τροχοί”).
 • Τα μοντέλα υψηλής ποιότητας των αντι -κλοπών είναι σίγουρα πιο ακριβά, αλλά πιο δύσκολο να γαντζώσουν. Συχνά θα αποθαρρύνουν τους κλέφτες από τη λήψη μέτρων.
 • Για την εγγύηση πτήσης για εργασία, το ηλεκτρικό ποδήλατο πρέπει επίσης να επισυνάπτεται σωστά έξω από το σπίτι. Η αντι -κλοπή πρέπει να διασχίσει και να συνδέει το πλαίσιο και τον πίσω τροχό και στη συνέχεια να αγκυροβοληθεί σε ένα σταθερό και ακίνητο σημείο του οποίου το ποδήλατο δεν μπορεί να αποσπάσει, ακόμη και με εξέγερση (για παράδειγμα: ένα πάνελ, μια θέση …).

Η εγγύηση νομικής βοήθειας που παρέχεται από ορισμένες ηλεκτρικές ασφάλισης ποδηλάτου μπορεί να επεκταθεί σε διαφορές που σχετίζονται με την αγορά ή την επισκευή του κύκλου.

Τις συμβάσεις τουηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων Μπορεί επίσης να παρέχει όρια εγγύησης.

Συνήθως ένα καπάκι αυτών των εγγυήσεων και η εφαρμογή μιας χρονικής έκπτωσης στο ποδήλατο (π.χ. 1 % ερειπωμένη έκπτωση ανά μήνα). Ή όριο στον αριθμό των πτήσεων που καλύπτονται κατά τη διάρκεια της ασφαλιστικής περιόδου.

Πώς να βρείτε την καλύτερη ασφάλιση ηλεκτρικού ποδηλάτου ?

Για να βρείτε το καλύτερο Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων, Η προσέγγιση της κοινής λογικής είναι να ξεφλουδίσει τις προτάσεις. Αυτά πρέπει να είναι καθαρά, πλήρης (καλύψτε για παράδειγμα την ζημιά που συνδέεται με τις πυρκαγιές που προκαλούνται από την μπαταρία ή τον εξοπλισμό του ποδηλάτη). Και προσφέρουν υψηλές οροφές αποζημίωσης.
Αυτό προσφέρει το Matmut Electric Bicycle Insurance. Αυτές οι επιλογές καθιστούν δυνατή την αντιμετώπιση πιο γαλήνια τις οικονομικές συνέπειες ενός σωματικού ατυχήματος.

Ενα καλό Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων Τέλος, πρέπει ταυτόχρονα να προσαρμοστεί στην συγκεκριμένη κατάστασή σας καθώς και στο ηλεκτρικό ποδήλατο που θέλετε να προστατεύσετε. Είναι αυτή η modularity, αυτή η πτυχή του “προσαρμοσμένου”Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων που πρέπει να καθοδηγήσει την επιλογή σας.

Γιατί να επιλέξετε το Matmut για την ηλεκτρική σας ασφάλιση ποδηλάτου ?

Επειδή η Ματμούτ Γνωρίζει και εξασφαλίζει νέα αστική κινητικότητα: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν πλήρως μέρος της ! Η La Matmut το γνωρίζει καλύτερα, καθώς προσφέρει κατάλληλη και προσαρμόσιμη ασφάλιση ειδικά για αυτά τα οχήματα.
Χάρη στην προσφορά Liberty 2R, αφιερωμένη στα συμβατικά ηλεκτρικά ποδήλατα, θα είστε καλά προστατευμένοι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

Η συγκεκριμένη ασφάλιση ελευθερίας 2R περιλαμβάνει:

 • Εγγύηση ζημιών/φυσικά γεγονότα ·
 • Εγγύηση νομικής βοήθειας ·
 • Σε περίπτωση σωματικού ατυχήματος, ένα ανώτατο όριο αποζημίωσης (προαιρετικό), καθιστώντας δυνατή την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών των ζημιών
 • Η εγγύηση του εξοπλισμού προστασίας, η οποία επιστρέφει τα κράνη, τα γάντια κ.λπ.

Αυτή η συμπαγής προσφορά Ματμούτ συνοδεύεται επίσης από προσαρμόσιμες επιλογές.

Η ειδική περίπτωση ποδηλάτων ταχύτητας ή γρήγορης ηλεκτρικής βοήθειας ποδηλάτων

Σε αντίθεση με Ηλεκτρικά ποδήλατα βοήθειας κλασικό (ισχύ 250W και ταχύτητα 25 km/h), το ισχυρό Ποδήλατα ταχύτητας ικανό να κυλήσει μέχρι 45 km/h δεν θεωρείται ποδήλατα.

Εάν είναι εξασφαλισμένη ένα ποδήλατο ταχύτητας ?

Λόγω των χαρακτηριστικών τους και της δύναμής τους, τα ποδήλατα ταχύτητας εξομοιώνονται με μοτοποδήλατα. Επομένως, υποβάλλονται σε ένα υποχρεωτική ασφάλιση, σαν μοτοσικλέτα. Επιπλέον, οι άλλες επιταγές της νομοθεσίας (πινακίδα κυκλοφορίας, ελάχιστη ηλικία για οδήγηση …).

Το γεγονός ότι το Ποδήλατο με ταχύτητα Είτε εξομοιώνεται με ένα μοτοποδήλατο, δεν είναι δεν καλύπτεται από την εγγύηση αστικής ευθύνης της σύμβασης κατοικίας. Αυτό πράγματι αποκλείει τα οχήματα γης με κινητήρα.

Ο ιδιοκτήτης ενός ποδηλάτου ταχύτητας ή γρήγορου ηλεκτρικού ποδηλάτου θα είναι επίσης καλά συμβουλευμένη να εξετάσει το ενδεχόμενο να προστατεύει τον κύκλο σας, επιπλέον, έναντι άλλων κινδύνων. Ειδικά η πτήση. Διότι, λόγω των υψηλών τιμών τους, τα ποδήλατα ταχύτητας προκαλούν πολλές επιθυμίες.

Τα απαραίτητα έγγραφα για να εξασφαλίσετε το ποδήλατό σας ταχύτητας

Για ηλεκτρικά ποδήλατα τύπου Ποδήλατο με ταχύτητα, Μια πινακίδα κυκλοφορίας θα πρέπει να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του κύκλου.

Ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου ταχύτητας πρέπει να είναι σε θέση να παράγει:

 • Ένα έντυπο CERFA N ° 13750*03 (Αίτημα για πιστοποιητικό εγγραφής οχήματος)
 • Ένα αναγνωριστικό
 • Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας
 • Ο αρχικός λογαριασμός αγοράς
 • Φωτοτυπία της άδειας AM (το παλιό πιστοποιητικό BSR ή οδικής ασφάλειας) εάν ο οδηγός ποδηλάτου ταχύτητας γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου 1988.

Γιατί να επιλέξετε το Matmut για να εξασφαλίσετε το ποδήλατό σας ταχύτητας ?

Επειδή η Ματμούτ γνωρίζει και εξασφαλίζει νέα αστική κινητικότητα, Ποδήλατα ταχύτητας ή τα γρήγορα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι μέρος του !

Το La Matmut σας προσκαλεί να τους παρέχετε την προσφορά 2R Rider, προσαρμόσιμη ασφάλιση.

Αυτή η ασφάλιση χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές φόρμουλες: Τρίτος φόρμουλα (αστική ευθύνη), ένας τύπος που συνδυάζει τρίτη πυρκαγιά καθώς και μια τρίτη επανάληψη όλων των κινδύνων, που ονομάζεται Equilibre.

Κάθε τύπος είναι, φυσικά, προσαρμόσιμος ανάλογα με τις επιλογές που προσφέρονται ως επιλογή (ζημιά στο σώμα του οδηγού, βοήθεια για την κατανομή 0km κ.λπ.).