Ημερολόγιο Tempo EDF: Ανακαλύψτε το χρώμα της ημέρας!, Edf tempo σήμερα και αύριο: μπλε – λευκό – κόκκινο?

Edf tempo σήμερα και αύριο: μπλε – λευκό – κόκκινο

Contents

Το 2021, η τιμή της επιλογής Tempo έχουν υποστεί αυξήσεις δύο φορές ::

Tempo: Ποιο είναι το χρώμα της ημέρας ?

Θα σας ειδοποιήσουμε κατά τη διάρκεια των κόκκινων ημερών. Θα σας ειδοποιήσουμε με ειδοποίηση την ημέρα πριν από τις κόκκινες ημέρες.

Ή να λάβετε ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια των κόκκινων ημερών EJP μέσω email.
Σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. 2023

Μπλε μέρα του tempo

Για να αποθηκεύσετε ακόμη και σε μπλε μέρα. Βελτύω την κατανάλωσή μου !
Τρίτη, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου. 2023

Αδιευκρίνιστος

Δεν έχουμε λάβει ακόμη πληροφορίες σχετικά με το χρώμα του ρυθμού αυτής της ημέρας.
Μείνετε συνδεδεμένοι με ειδοποιήσεις Hello Watt ! Είμαι η κατανάλωσή μου 09 75 18 60 60

Ημερολόγιο και ιστορικό της επιλογής τιμών ρυθμού

Παραμένουν κόκκινες ημέρες
22 ημέρες από τα 22 ετήσια *
Απομένει λευκές ημέρες
43 ημέρες από τα 43 ετήσια *
Απομένει μπλε ημέρες
275 ημέρες από τα 300 ετήσια *
* Από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 31 Αυγούστου 2024

Τα πάντα για την επιλογή τιμολογιακών τιμολογίων EDF Blue Tariff

Νέα νέα

 • για το μπλε μέρες (300 ημέρες): α μείωση σχεδόν 45 % στην τιμή του πλήρεις ώρες και ένα Κατά 40 % μείωση στην τιμή του OFF -PEAK Ώρες ;
 • για το λευκές μέρες (43 ημέρες): α μείωση κατά 30 % κατά μέσο όρο στην τιμή των ωρών και των ωρών εκτός λειτουργίας
 • για το κόκκινες μέρες (22 ημέρες), καμία αλλαγή: Οι καταναλωτές ενθαρρύνονται Μειώστε πολύ την κατανάλωσή τους για να επιτευχθεί βιώσιμη εξοικονόμηση στο ετήσιο λογαριασμό τους. Σε πλήρεις ώρες, Ο Τιμή ανά kWh είναι πράγματι 3x ακριβότερο !

Πώς να ελέγξετε καλύτερα την κατανάλωση ενέργειας ?

Αν Ρυθμός έχει γίνει Ενδιαφέρουσα επιλογή τιμής, Η εγγραφή αυτής της προσφοράς δεν αρκεί γενικά επιτύχετε βιώσιμες και σημαντικές αποταμιεύσεις. Όλα παίζονται Στο επίκεντρο της διαμονής σας !

Ακολουθεί μια λίστα εργασίας που σας συμβουλεύουμε να αναλάβετε Πάρτε το πάνω χέρι στην κατανάλωση ενέργειας ::

 1. Ζητήστε ένα ενεργητικό κοινό Για τη διαμονή σας: Είναι επίσης απομονωμένο όπως το πιστεύετε ? Η κακή απομονωμένη διαμονή οδηγεί σε σημαντικές Θερμικές απώλειες, που θα σας κοστίσει γρήγορα ! Επενδύστε στη μόνωση του σπιτιού του είναι σίγουρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε Ελέγξτε τα ενεργειακά σας έξοδα ;
 2. Εκσυγχρονίστε το δικό σας σύστημα θέρμανσης. Απαλλαγείτε από τις υπερβολικά φθαρμένες ή πολύ ρυπογόνες συσκευές σας, οι οποίες είναι ενεργειακές και όχι πολύ φιλικές προς το περιβάλλον. Ευνοούν τους την εγκατάσταση ενός λέβητας βιομάζας, ένα αντλία θερμότητας (PAC) ή ένα Ο λέβητας αερίου ;
 3. Μειώστε τα ηλεκτρικά σας έξοδα Χάρη στο “Εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών. Μπορείς να διαλέξεις Καταναλώστε την παραγωγή σας ή από Πουλώ ένα μέρος/ολότητα.

Ποια είναι η δυνατότητα τιμολογίου του ρυθμού του EDF Blue ?

Ο ρυθμός είναι ένα Τιμή Τιμή του Blue Rate που προσφέρει ο Ιστορικός Προμηθευτής EDF Electricity. Είναι σίγουρα η πιο περίπλοκη συνδρομή ηλεκτρικής ενέργειας που εξακολουθεί να υπάρχει στην αγορά ενέργειας των ατόμων (δεν είναι διαθέσιμη για επαγγελματίες). Αν λέμε ότι η επιλογή του μπλε ρυθμό του EDF είναι επίσης πολύπλοκη, είναι επειδή υπάρχει 6 διαφορετικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας ::

 • 3 χρώματα ανάλογα με την ημέρα : κόκκινο, λευκό ή μπλε (από το αγαπημένο μέχρι το φθηνότερο)
 • 2 τιμολόγηση σύμφωνα με την ώρα της ημέρας : Πλήρης/απενεργοποίηση τιμής ωρών.

Με άλλα λόγια, για κάθε χρωματική μέρα, έχετε Δύο διαφορετικά ποσοστά για την τιμή ανά kWh. Έτσι 6 διαφορετικές τιμές συνολικά.

Ποια είναι τα χρώματα της επιλογής Tempo EDF ?

Έχετε ήδη χάσει το ρυθμό ? Καλύτερα να κατανοήσετε τις τιμές για να εγγραφείτε σε μια τέτοια προσφορά, προκειμένου να μπορέσετε να το εκμεταλλευτείτε. Με την επιλογή τιμολόγησης Tempo, το έτος οργανώνεται ως εξής:

�� Μεταξύ 1 Νοεμβρίου και 31 Μαρτίου, βρίσκουμε 22 κόκκινες ημέρες, Ή Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας εκρήγνυται. Οι ημερομηνίες είναι διαφορετικές από το ένα έτος στο άλλο και επιλέγονται από την EDF Σε περιόδους κρύων κορυφών, Όταν το ηλεκτρικό δίκτυο είναι πιθανό να ζητηθεί πολύ από τους Γάλλους.

Για το έτος 2022-2023, Έχει περάσει ο ρυθμός κόκκινου κόκκινου !

Οι κόκκινες μέρες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τα Σάββατα και τις Κυριακές.

⚪ Σε όλο το χρόνο, βρίσκουμε 43 λευκές ημέρες. Ο Τιμή ανά kWh είναι χαμηλότερο ότι αυτή των ωρών πλήρους/εκτός αιχμής με ρυθμιζόμενο ρυθμό (-30 % περίπου).

�� Τέλος, 300 (ή 301) μπλε μέρες Γεμίστε το υπόλοιπο ημερολόγιο. Η τιμή ανά kWh είναι πολύ χαμηλότερη με το βασικό επιτόκιο και τις ώρες πλήρους/εκτός λειτουργίας, επειδή αυτές είναι οι φθηνότερες ημέρες με αυτήν την επιλογή τιμής. Σημειώστε ότι Οι Κυριακές είναι πάντα μπλε μέρες.

Οι τιμές του χρόνου για την επιλογή Tempo EDF

Εκτός από τις ημέρες του έτους που τοποθετήθηκαν κάτω από το σημάδι των μπλε, λευκών και κόκκινων χρωμάτων, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τιμή της επιλογής TEMPO EDF ποικίλλει επίσης ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Βρίσκουμε έτσι:

 • ένας φόρος πλήρεις ώρες από τις 6 π.μ. έως τις 10 μ.μ
 • ένας φόρος OFF -PEAK Ώρες από τις 10 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

Γιατί επινοήσατε την επιλογή Tempo ?

Η επιλογή τιμολογιακού τιμολογίου EDF Blue Tariff εφευρέθηκε στη δεκαετία του 1990. Όπως το EDF EJP (EJP (EDF, ξεκίνησε από την επιλογή του ιστορικού προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας EJP για σκοπούς τουΕνθαρρύνετε τους πελάτες να καταναλώνουν λιγότερα σε περιόδους κρύου, με κάποιο τρόπο Αποφύγετε τις κορυφές της κατανάλωσης πολύ σημαντικό.

Όταν η EDF αντιμετωπίζει μια κορυφή στην κατανάλωση, μπορεί να το κοστίσει ακριβά, επειδή ο ιστορικός προμηθευτής πρέπει στη συνέχεια να παράγει περισσότερα ή να πάρει μια πολύ μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας στις αγορές με άμεσο τρόπο. Πράγματι, η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα πολύ ασταθής ενέργεια, ότι δεν είναι δεν είναι δυνατόν να αποθηκεύσετε σε μεγάλες ποσότητες ; Πρέπει να παραχθεί ή να το αγοράσει αυτή τη στιγμή για να καλύψει τη ζήτηση.

Προσφέροντας πλεονεκτήματα για το μεγαλύτερο μέρος του έτους και απαγορευτικές τιμές κατά τη διάρκεια των κόκκινων ημερών, ο ιστορικός προμηθευτής εξασφαλίζει ένα συγκεκριμένο Έλεγχος κατανάλωσης στη Γαλλία, τι διευκολύνει τη διαχείριση της παραγωγής και της προσφοράς ηλεκτρική ενέργεια.

Σε αντίθεση με τη διαγραφή των ημερών αιχμής (EJP), η επιλογή τιμής Tempo είναι Πάντα διατίθεται στο εμπόριο. Για πληροφορίες, εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 300.000 πελάτες tempo σήμερα.

Ημερολόγιο tempo

Tempo 2023 RATE: Πόσο κοστίζει η επιλογή ?

Το τιμολόγιο Tempo δεν είναι ευκολότερο να διαβαστεί από την προσφορά. Που προέρχεται από την μπλε τιμή του EDF, έχει Έξι διαφορετικές τιμές Από εκεί Τρεις τύποι διαφορετικών ημερών (μπλε, λευκό και κόκκινο), κάθε παρουσίαση Δύο χρονικές στιγμές (Πλήρεις ώρες και ώρες εκτός λειτουργίας).

Σημειώστε ότι όπως όλες οι άλλες προσφορές ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά, το Η τιμή tempo ποικίλλει τακτικά, συχνά σε άνοδο. Για να είναι πολύ συγκεκριμένο, εδώ είναι οι τιμές TTC του KWH της επιλογής Trifary Trifary επί του παρόντος:

Πλέγμα τιμών ηλεκτρικού ρεύματος / ρυθμού

Ενημέρωση 1 Αυγούστου 2023

Η τιμή της προσφοράς ρυθμού έχει αυξηθεί ?

Ναί ! Όπως συμβαίνει με όλες τις προσφορές ηλεκτρικής ενέργειας, Τιμές προσφοράς tempo έχω αυξάνουν Φέτος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σε 2021, Για παράδειγμα, τοετήσια συνδρομή κόστος 160,08 € Για μετρητή ισχύος 9 kVA. Σε 2022, Αυτή η τιμή ανήλθε € 177,84/έτος. Εξάλλου, Μεταξύ 2020 και 2022, Υπάρχει αύξηση σχεδόν +50 % για ορισμένες τιμές kWh της επιλογής Tempo.

Ημερολόγιο Tempo EDF: Τι χρώμα για αύριο ?

Πώς να γνωρίζετε το χρώμα της επόμενης ημέρας με την επιλογή Tempo ?

Η επιλογή Tempo EDF, που είναι ήδη δύσκολη στην κατανόηση, εξακολουθεί να είναι περίπλοκη από το γεγονός ότι το χρώμα της ημέρας, μπλε, λευκού ή κόκκινου, δεν είναι γνωρίζω ότι την προηγούμενη μέρα για την επόμενη μέρα. Προκειμένου να προειδοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα για να προσαρμόσετε την κατανάλωσή σας, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να ενημερώνεστε με το χρώμα της επόμενης ημέρας και έτσι να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας:

 • Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Tempo Προκειμένου να δείτε τον αριθμό των μπλε, λευκών και κόκκινων ημερών που παραμένουν επάνω
 • Πρόγραμμα α Ειδοποίηση με SMS ή email μέσω του δικού σας Περιοχή πελάτη EDF ή το δικό σας Εφαρμογή EDF & ME ;
 • Συμβουλεύω το ιστοσελίδα ο ιστορικός προμηθευτής EDF
 • Κατεβάστε τοRTE-ECO2MIX Κινητό ή εφαρμογή Web, Προτείνεται από το RTE (δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας), το οποίο παρουσιάζει το ημερολόγιο των ημερών Tempo
 • Μερικοί πελάτες tempo έχουν ένα συγκεκριμένο κουτί των οποίων οι δίοδοι (μπλε, λευκό ή κόκκινο) ανάβει την προηγούμενη μέρα Για να αποφύγετε τον καταναλωτή. Αυτή η περίπτωση μπορεί επίσης να επιτρέψειΣταματήστε αυτόματα μερικές ηλεκτρικές συσκευές Κατά τη διάρκεια των κόκκινων ημερών, όπου η τιμή ανά kWh είναι πολύ υψηλή.

Πόσες ημέρες παραμένουν το ρυθμό το χρόνο ?

Για την περίοδο του 1 Νοεμβρίου 2022 μέχρι 31 Μαρτίου 2023, Ολα τα Κόκκινες μέρες του tempo είναι ήδη πωλούνται.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τον αριθμό των κόκκινων ή λευκών ημερών που παραμένει να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια του έτους. Για πληροφορίες, Υπάρχουν 22 κόκκινες ημέρες και μπορούν να τοποθετηθούν μόνο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου που πηγαίνουν Από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου. Εδώ είναι οι ημερομηνίες του τρέχοντος έτους tempo και εκείνων του επόμενου έτους:

 • Έτος EDF Tempo 2021/2022 από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Αυγούστου 2022,
 • Έτος EDF Tempo 2022/2023 από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 31 Αυγούστου 2023,
 • Έτος EDF Tempo 2023/2024 από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 31 Αυγούστου 2024.

Ημερολόγιο και ιστορικό ημερών Tempo EDF

Ημερολόγιο ημέρας EDF Tempo για το χειμώνα 2021-2022

Red Day Tempo EDF: Ιστορία 2021-2022

 • Ιανουάριος 2022 : Πέμπτη 6; Δευτέρα 10; Τρίτη 11; Τετάρτη 12; Πέμπτη 13; Παρασκευή 14; Δευτέρα 17. Τρίτη 18; Τετάρτη 19; Πέμπτη 20; Παρασκευή 21? Δευτέρα 24; Τρίτη 25; Τετάρτη 26; Πέμπτη 27;
 • Δεκέμβριος 2021 : Δευτέρα 13; Τρίτη 14; Τετάρτη 15; Δευτέρα 20; Τρίτη 21; Τετάρτη 22;
 • Νοέμβριος 2021 : Δευτέρα 29.

White Day Tempo EDF: Ιστορία 2021-2022

 • Μαρτίου 2022 : Τρίτη 1; Τετάρτη 2; Πέμπτη 3; Δευτέρα 7; Τρίτη 8.
 • Φεβρουάριος 2022 : Τετάρτη 2; Πέμπτη 3; Δευτέρα 7; Τρίτη 8; Τετάρτη 9; Πέμπτη 10; Παρασκευή 11; Τετάρτη 23; Παρασκευή 25; Δευτέρα 28.
 • Ιανουάριος 2022 : Τετάρτη 5; Παρασκευή 7; Σάββατο 15; Σάββατο 22; Παρασκευή 28; Δευτέρα 31.
 • Δεκέμβριος 2021 : Τετάρτη 1; Πέμπτη 2; Παρασκευή 3; Δευτέρα 6; Τρίτη 7; Τετάρτη 8; Πέμπτη 9; Σάββατο 11; Πέμπτη 16; Παρασκευή 17.
 • Νοέμβριος 2021 : Τρίτη 23; Τετάρτη 24; Πέμπτη 25; Παρασκευή 26; Τρίτη 30.

Ημερολόγιο ημερών EDF Tempo για το χειμώνα 2020-2021

Red Day Tempo EDF: Ιστορία 2020-2021

 • Φεβρουάριος 2021 : Δευτέρα 8, Τρίτη 9, Τετάρτη 10, Πέμπτη 11,
 • Ιανουάριος 2021 : Δευτέρα 4, Τρίτη 5, Τετάρτη 6, Πέμπτη 7, Παρασκευή 8, Δευτέρα 11, Τρίτη 12, Τετάρτη 13, Παρασκευή 15, Δευτέρα 18, Δευτέρα 25, Τρίτη 26, Τετάρτη 27,
 • Δεκέμβριος 2020 : Τετάρτη 2, Δευτέρα 7, Τρίτη 8, Τετάρτη 9, Πέμπτη 31.

White Day Tempo EDF: Ιστορία 2020-2021

 • Μάρτιος 2021 : Πέμπτη 4, Δευτέρα 8, Τρίτη 9, Δευτέρα 15, Τρίτη 16, Τετάρτη 17, Πέμπτη 18, Παρασκευή 19, Δευτέρα 22, Τρίτη 23, Τετάρτη 24,
 • Φεβρουάριος 2021 : Δευτέρα 1η, Πέμπτη 4, Παρασκευή 5, Παρασκευή 12, Σάββατο 13, Δευτέρα 15, Τρίτη 16,
 • Ιανουάριος 2021 : Παρασκευή 1η, Σάββατο 2, Σάββατο 9, Πέμπτη 14, Σάββατο 16, Τρίτη 19, Παρασκευή 22, Σάββατο 23,
 • Δεκέμβριος 2020 : Τρίτη 1η, Πέμπτη 3, Παρασκευή 4, Σάββατο 5, Πέμπτη 10, Παρασκευή 11, Τρίτη 15, Πέμπτη 17, Δευτέρα 28, Τρίτη 29, Τετάρτη 30,
 • Νοέμβριος 2020 : Δευτέρα 23, Τρίτη 24, Τετάρτη 25, Πέμπτη 26, Δευτέρα 30.

Ημερολόγιο ημερών EDF Tempo για το χειμώνα 2019-2020

Red Day Tempo EDF: Ιστορία 2019-2020

 • Μαρτίου 2020 : Δευτέρα 2, Τετάρτη 3, Πέμπτη 4, Παρασκευή 5, Σάββατο 6,
 • Φεβρουάριος 2020 : Τετάρτη 5, Πέμπτη 6, Τετάρτη 12, Παρασκευή 14, Τρίτη 18, Πέμπτη 20, Παρασκευή 21, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27,
 • Ιανουαρίου 2020 : Δευτέρα 6, Τρίτη 7, Δευτέρα 20, Τρίτη 21, Τετάρτη 22, Πέμπτη 23, Παρασκευή 24, Τετάρτη 29,
 • Δεκέμβριος 2019 : Τετάρτη 4, Πέμπτη 5.

White Day Tempo EDF: Ιστορία 2019-2020

 • Μαρτίου 2020 : Δευτέρα 9, Παρασκευή 13, Δευτέρα 16, Τρίτη 17, Πέμπτη 26, Παρασκευή 27, Δευτέρα 30, Τρίτη 31,
 • Φεβρουάριος 2020 : Τρίτη 4, Παρασκευή 7, Τετάρτη 12, Παρασκευή 14, Τρίτη 18, Πέμπτη 20, Παρασκευή 21, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27,
 • Ιανουαρίου 2020 : Τετάρτη 1η, Πέμπτη 2, Παρασκευή 3, Σάββατο 4, Τετάρτη 8, Παρασκευή 10, Δευτέρα 13, Τετάρτη 15, Παρασκευή 17, Σάββατο 18, Σάββατο 25, Δευτέρα 27, Τρίτη 28,
 • Δεκέμβριος 2019 : Δευτέρα 2, Τετάρτη 3, Παρασκευή 6, Τρίτη 10, Τετάρτη 11, Δευτέρα 20, Τρίτη 31,
 • Νοέμβριος 2019 : Πέμπτη 14, Παρασκευή 15, Δευτέρα 18, Τρίτη 19, Τετάρτη 20, Πέμπτη 21.

Ημερολόγιο ημέρας EDF Tempo για το χειμώνα 2018-2019

Red Day Tempo EDF: Ιστορία 2018-2019

 • Μάρτιος 2019 : Τετάρτη 17, Πέμπτη 18, Τρίτη 23,
 • Φεβρουάριος 2019 : Πέμπτη 11, Παρασκευή 12;
 • Ιανουάριος 2019 : Δευτέρα 4, Τρίτη 5, Τετάρτη 6, Πέμπτη 7, Παρασκευή 8, Δευτέρα 11, Τρίτη 26,
 • Δεκέμβριος 2018 : Τρίτη 12, Τετάρτη 2, Πέμπτη 4, Παρασκευή 7, Δευτέρα 8, Τρίτη 9, Τετάρτη 10, Παρασκευή 18,
 • Νοέμβριος 2018 : Δευτέρα 30.

White Day Tempo EDF: Ιστορία 2018-2019

 • Μάρτιος 2019 : Τρίτη 19; Τετάρτη 20; Πέμπτη 21; Τρίτη 26; Τετάρτη 27;
 • Ιανουάριος 2019 : Τετάρτη 30.

Τιμή επιλογής Tempo

Είναι ενδιαφέρον να εγγραφείτε στην επιλογή Tempo EDF Tempo ?

Πώς να εγγραφείτε στην επιλογή Tempo στην πόλη μου ?

Σε αντίθεση με την επιλογή τιμής EJP, είναι Ακόμα δυνατή σήμερα για να εγγραφείτε στην επιλογή τιμής Tempo. Η ισχύς του μετρητή για την προσφορά ρυθμού ξεκινά στο 9 KVA και ανεβαίνω 36 KVA για άτομα. Επομένως, οι πολύ μικρές κατανάλωση αποκλείονται από αυτήν την επιλογή τιμής.

Για εγγραφή, απλώς επικοινωνήστε με το Εξυπηρέτηση πελατών του προμηθευτή EDF. Αυτό θα φροντίσει Επικοινωνία Enedis, έτσι ώστε ο διαχειριστής δικτύου να εκτελεί αλλαγές απαραίτητο στον ηλεκτρικό μετρητή σας.

Το EDF είναι παρόν σε όλη τη Γαλλία. Έτσι, η επιλογή Tempo είναι σίγουρα διαθέσιμη στην πόλη σας ! Μπορείτε για παράδειγμα να βρείτε το EDF σε περιηγήσεις, Montpellier, Clermont Ferrand, Nantes, Brest, Nice, Le Mans, Toulouse, Aix-en-Provence, Lyon και παντού αλλού.

Η επιλογή Tempo εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα σήμερα ?

ΜΕΓΑΛΟ’Ανοικτό άνοιγμα της αγοράς έχει δει νέες προσφορές και νέες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας Στη Γαλλία. Αυτά τα προτεινόμενα σημαντικά Εκπτώσεις στην τιμή ανά kWh, Κάνοντας την επιλογή Tempo λιγότερο ελκυστική.

Ακόμη, Οι επιλογές τιμολόγησης EJP και Tempo γίνονται ξανά ενδιαφέρουσες, Όποια και αν είναι ο πελάτης κριτικές στο EDF λέει !

Αλλά προσέξτε: η επιλογή tempo του EDF δεν μπορεί να είναι επικερδής ότι για τους χρήστες που είναι σε θέσηδιαγράψτε μέρος της κατανάλωσής τους Κατά τη διάρκεια των κόκκινων και των λευκών ημερών, οι ημέρες που η τιμή ανά kWh ηλεκτρικής ενέργειας είναι ιδιαίτερα υψηλή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους έχουν Εναλλακτικό μέσο θέρμανσης για το χειμώνα (ξύλινη σόμπα, λέβητα, κλασικό τζάκι …), το οποίο είναι μερικές φορές περιοριστικό.

Η συζήτηση της Επιτροπής Ρυθμιστικής Ενέργειας (CRE) επιβεβαίωσε επίσης αυτόν τον ισχυρισμό, καθορίζοντας το γεγονός ότι η επιλογή Tempo ήταν μόνο επωφελής για περίπου τα δύο τρίτα των χρηστών της.

Ωστόσο, η εγγραφή μιας σύμβασης ηλεκτρικής ενέργειας φθηνότερη από ό, τι στο EDF, ως μέρος μιας κίνησης ή μιας απλής αλλαγής προμηθευτή, είναι όλο και πιο περίπλοκη είναι όλο και πιο περίπλοκη. Υπό αμφισβήτηση ? Εκεί κρίση που περνά επί του παρόντος μέσω του ενεργειακός τομέας. Έτσι, η σύγκριση των προμηθευτών με έναν συγκριτή ενέργειας δεν είναι πλέον το μόνο κομμάτι που πρέπει να εξεταστεί επιτύχετε βιώσιμες αποταμιεύσεις σε ηλεκτρική ενέργεια ή φυσικό αέριο. Αλλά τότε, πώς να το κάνω ?

Παράγοντας τη δική σας ηλεκτρική ενέργεια με ηλιακούς συλλέκτες

ΜΕΓΑΛΟ’αυτο -κατανάλωση, Σας λέει ? Αυτό είναι το γεγονός Εν μέρει ή πλήρως καταναλώνει τη δική σας ηλεκτρική ενέργεια. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, είναι πολύ απλό ! Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να το κάνετε Εγκαταστήστε ηλιακούς συλλέκτες στο έδαφός σας.

Παρόλο που ένα τέτοιο έργο φαίνεται εκφοβιστικό, λόγω του κόστους του ή της έκτασης των εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθεί, είναι στην πραγματικότητα αποδείχθηκε επικερδής. Εκτιμάται πράγματι ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί έως 40 % εξοικονόμηση ενέργειας Χάρη στην εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών !

Στο Hello Watt, Σας υποστηρίζουμε στο έργο σας A to Z : Ορισμός του έργου σας και εκτίμηση της σκοπιμότητάς του, επιλογή ενός εγκαταστάτης, Υπολογισμός του δικού σας βοήθεια, Όλα όσα χρειάζεστε για να πάτε ήρεμα στην αυτοκαταστροφή.

Μην παραμελείτε την ανακαίνιση ενέργειας του καταλύματός σας

Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να εξετάσετε το ανακαίνιση ενέργειας του καταλύματός σας. Αλλαγή των θυρών και των παραθύρων, Μόνωση τοίχου ή στέγη, Εκσυγχρονισμός του συστήματος θέρμανσης : Όλα είναι πιθανό να σας εξοικονομήσουν στον λογαριασμό σας.

Μάθετε για το έργο που μπορεί να επιτευχθεί στο σπίτι, Υπολογίστε τη βοήθειά σας, επικοινωνήστε με ένα Βιοτεχνία RGE (Αναγνωρισμένος εγγυητής του περιβάλλοντος) κοντά σας και ύποπτος εξοικονόμηση ενέργειας !

Συχνές ερωτήσεις: Έχετε ακόμα ερωτήσεις ?

Ποια είναι η επιλογή Tempo EDF ?

Το Tempo είναι το όνομα της επιλογής Blue Price που προσφέρει η EDF. Δημιουργήθηκε το 1990, προορίζεται η επιλογήΕνθαρρύνετε τους πελάτες να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, Προκειμένου να αποφευχθούν κορυφές κατανάλωσης που κοστίζουν την παραγωγή στο EDF.

Συνεπώς, ο Tempo προσφέρει πλεονεκτήματα (μπλε ημέρες ��) και μέτρια υψηλές τιμές (λευκές ημέρες ⚪) με υψηλές ημέρες κατανάλωσης σε πολύ υψηλές τιμές (κόκκινες ημέρες ��). Κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας, η επιλογή Tempo περιλαμβάνει επίσης 2 ημερήσιες τιμές: πλήρεις ώρες πλήρους ωρών / απενεργοποίησης.

Πώς να γνωρίζετε το χρώμα της ημέρας του ρυθμού ?

Συμβουλευτείτε το ημερολόγιό μας για να μάθετε το χρώμα της ημέρας του ρυθμού. Υπενθύμιση, οι κόκκινες ημέρες (με την τιμή εκρηκτικής) λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια 22 ημέρες διακεκομμένες μεταξύ 1 Νοεμβρίου και 31 Μαρτίου κάθε χρόνο. Τα Σάββατα και τις Κυριακές εξαιρούνται.

Για το υπόλοιπο του έτους: 43 λευκές ημέρες όπου η τιμή ανά kWh είναι λίγο χαμηλότερη από αυτή των ωρών πλήρους/off -peak και 300 μπλε ημέρες όπου η τιμή kWh είναι πολύ επωφελής.

Ποιο είναι το χρώμα του αύριο με την επιλογή Tempo ?

Βρείτε στο δικό μας Ιστορικό Ημερολόγιο στις Ημέρες Tempo EDF που υποδεικνύονται για σήμερα και για αύριο. Έτσι, μπορείτε να προβλέψετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για να ελαφρύνετε τον λογαριασμό σας στο τέλος του μήνα. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο στις ημέρες Tempo EDF την ίδια ημέρα και για την επόμενη μέρα.

Για να προειδοποιήσετε εγκαίρως, μπορείτε να λάβετε Ειδοποιήσεις SMS ή μέσω της εφαρμογής EDF & ME. Μερικά άτομα έχουν τους μετρητής εξοπλισμένο με δίοδο που ανάβει σύμφωνα με το χρώμα του ρυθμού ημέρας.

Ποιες είναι οι τιμές για την επιλογή Tempo EDF ?

Οι τιμές για την επιλογή EDF Tempo συνεχώς εξελίσσεται Ανάλογα με τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι τιμές των Blue Days είναι ελαφρώς χαμηλότερες από τον ρυθμιζόμενο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας της EDF. Οι λευκές ημέρες είναι ελαφρώς υψηλότερες και οι κόκκινες μέρες έχουν πολύ υψηλή τιμή.

Έχω πρόβλημα με τον πάγκο μου και την επιλογή του ρυθμού, τι να κάνω ?

Ο μετρητής σύνδεσης είναι καλός Συμβατό με την προσφορά ρυθμού. Δεν έχετε τίποτα να κάνετε: ο Enedis εγκαθιστά τον νέο μετρητή στο σπίτι και προγραμματίζετε την προσφορά Tempo από απόσταση.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την επιλογή Tempo ?

Το EDF προσφέρει μερικές πιο ενδιαφέρουσες προσφορές αγοράς για άτομα από την επιλογή Tempo. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να πάτε στην αναζήτηση του φθηνότερου προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες ενός συγκριτή. Μερικοί πάροχοι ως Eni, Ohm Energie ή Totalenergies προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές.

Αλλά θυμηθείτε: Η αλλαγή του προμηθευτή δεν είναι η μόνη ενέργεια που θα σας επιτρέψει επιτύχετε εξοικονόμηση ενέργειας. Μην παραμελείτε άλλους βιώσιμες λύσεις, όπως και’αυτο -κατανάλωση, Ο Αλλαγή συστήματος θέρμανσης ή οΜόνωση της διαμονής σας.

Edf tempo σήμερα και αύριο: μπλε – λευκό – κόκκινο ?

Το χρώμα Ο σημερινός ρυθμός είναι μπλε. Το χρώμα Ο ρυθμός του αύριο θα είναι μπλε. Έτσι παραμένει 275 Blue Tempo ημέρες, 43 ημέρες λευκό ρυθμό Και 22 ημέρες κόκκινο ρυθμό.

��⚪�� Χρώμα της ημέρας EDF Tempo
2022/2023 σεζόν

Tempo Δευτέρα 25/09

Tempo Τρίτη 26/09

Κόκκινες κόκκινες ημέρες/σύνολο

�� Tempo Ημερολόγιο: Ποιες είναι οι κόκκινες μέρες που πωλούνται ήδη ?

Λάβετε μια ειδοποίηση Tempo, μπορείτε να σας αρέσει η σελίδα Facebook του Παρατηρητηρίου και να λάβετε ειδοποιήσεις στο smartphone σας την προηγούμενη μέρα για την επόμενη μέρα: λαμβάνω τις ειδοποιήσεις
Είναι επίσης δυνατό να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο Selectra για να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
Το πιο έντονο για την τεχνολογία θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το API RTE Tempo για να ειδοποιηθεί.

 • Για αυτή τη σεζόν, η EDF αναμένει περίπου 5 εκατομμύρια πελάτες για την επιλογή Tempo, εναντίον 220.000 συνήθως
 • �� 300 Blue Days, με μείωση της τιμής ανά kWh κατά 30% σε πλήρη ώρες, και 41% σε OFF -PEAK ώρες σε σύγκριση με το μπλε επιτόκιο
 • ⚪ 43 λευκές ημέρες, με μείωση κατά 10% σε σύγκριση με την τιμή ανά kWh σε πλήρεις ώρες
 • �� 22 κόκκινες ημέρες, χωρίς μείωση των τιμών, για να ενθαρρύνουν τους χρήστες να καταναλώνουν λιγότερα.

Πώς λειτουργεί το ρυθμό Tempo EDF ?

Η επιλογή Tempo προσφέρει 6 διαφορετικές τιμές της KWH, ανάλογα με τις χρονικές στιγμές (ώρες πλήρους και εκτός λειτουργίας) και το χρώμα των ημερών (μπλε, λευκό ή κόκκινο).

Λειτουργία προσφοράς Tempo EDF Tempo

Το έτος tempo ξεκινά το 1 Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 31 Αυγούστου. Συνεπώς, οι μετρητές ημέρας επαναφέρονται την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Αυτή η προσφορά είναι διαθέσιμη μόνο για μετρητές με ισχύ μεγαλύτερη ή ίση με 6 kva και βασίζεται Η αρχή των ωρών πλήρους / απενεργοποίησης.

�� Μπλε Ημέρες

Στο 80% των περιπτώσεων, το αύριο είναι μια μπλε μέρα. Πράγματι, πάνω από 365 ημέρες, 300 είναι μπλε.

Η προσφορά Tempo είναι φθηνή μόνο κατά τις μπλε ημέρες. Μπλε ημέρες είναι οικονομικές ημέρες, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ φθηνή. Οι Κυριακές είναι πάντα μπλε μέρες.

⚪ Λευκές μέρες

Οι λευκές μέρες είναι κανονικές ημέρες, 43 ημέρες το χρόνο, Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέτρια υψηλή. Μπορούν να σχεδιαστούν όλο το χρόνο, αλλά ποτέ Κυριακή.

Ποιες είναι οι λευκές μέρες EDF ?

Για το χειμώνα του 2021-2022, οι λευκές μέρες πραγματοποιούνται στις ακόλουθες ημερομηνίες:

 • Μαΐου 2022 : Τρίτη 24, Δευτέρα 30, Τρίτη 31.
 • Απρίλιος 2022 : Δευτέρα 4, Τρίτη 5, Τετάρτη 6, Πέμπτη 14,
 • Μαρτίου 2022 : Τρίτη 1ᵉʳ, Τετάρτη 2, Πέμπτη 3, Δευτέρα 7, Τρίτη 8.
 • Φεβρουάριος 2022 : Τετάρτη 2, Πέμπτη 3, Δευτέρα 7, Τρίτη 8, Τετάρτη 9, Πέμπτη 10, Παρασκευή 11, Τετάρτη 23, Παρασκευή 25, Δευτέρα 28.
 • Ιανουάριος 2022 : Τετάρτη 5, Παρασκευή 7, Σάββατο 15, Σάββατο 22, Παρασκευή 28, Δευτέρα 31.
 • Δεκέμβριος 2021 : Τετάρτη 1, Πέμπτη 2, Παρασκευή 3, Δευτέρα 6, Τρίτη 7, Τετάρτη 8, Πέμπτη 9, Σάββατο 11, Πέμπτη 16, Παρασκευή 17.
 • Νοέμβριος 2021 : Τρίτη 23, Τετάρτη 24, Πέμπτη 25, Παρασκευή 26, Τρίτη 30.

�� Κόκκινες μέρες

Ημέρες αιχμής, 22 ημέρες το χρόνο, Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι εξαιρετικά αποθαρρυντική. Οι κόκκινες μέρες είναι κινητές κορυφές: δεν έχουν καθοριστεί εκ των προτέρων, αλλά ανακοίνωσαν την προηγούμενη μέρα για την επόμενη μέρα.

Οι κόκκινες μέρες πραγματοποιούνται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου για το χειμώνα του 2022-2023. Χωρίζονται μεταξύ του 1 ᵉʳ Νοέμβριος 2022 και 31 Μαρτίου 2023. Τα σαββατοκύριακα και τις διακοπές δεν είναι ποτέ κόκκινες μέρες: οπότε δεν μπορεί να υπάρξει Περισσότερες από πέντε κόκκινες ημέρες στη σειρά. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια των κόκκινων ημερών είναι περίπου 300% πιο ακριβό Αυτές οι μπλε μέρες.

Ποιες είναι οι κόκκινες μέρες EDF ?

Για το χειμώνα του 2021-2022, οι κόκκινες μέρες πραγματοποιούνται στις ακόλουθες ημερομηνίες:

 • Ιανουάριος 2022 : Πέμπτη 6, Δευτέρα 10, Τρίτη 11, Τετάρτη 12, Πέμπτη 13, Παρασκευή 14, Δευτέρα 17, Τρίτη 18, Τετάρτη 19, Πέμπτη 20, Παρασκευή 21, Δευτέρα 24, Τρίτη 25, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27.
 • Δεκέμβριος 2021 : Δευτέρα 13, Τρίτη 14, Τετάρτη 15, Δευτέρα 20, Τρίτη 21, Τετάρτη 22.
 • Νοέμβριος 2021 : Δευτέρα 29.

❓ Πώς αποφασίζεται το χρώμα της ημέρας EDF Tempo ?

Σε αντίθεση με μια ληφθείσα ιδέα, Δεν είναι EDF που καθορίζει το χρώμα της ημέρας, αλλά RTE, το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, Από την 1η Νοεμβρίου 2014 μετά από μια συζήτηση της Επιτροπής Ρυθμιστικής Ενέργειας (CRE).

Για την επιλογή του χρώματος του ρυθμού της ημέρας, Το CRE χρησιμοποιεί αλγόριθμο που λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες:

 1. Μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά ημέρα
 2. Πράσινη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανά ημέρα
 3. Η ποσότητα των υπόλοιπων λευκών και κόκκινων ημερών.

Αυτοί οι παράγοντες στη συνέχεια σταθμίζονται από τις θερμοκρασίες, Με βάση τα ιστορικά δεδομένα.

Ο αλγόριθμος αποφασίζει στη συνέχεια το χρώμα της ημέρας του ρυθμού ως συνάρτηση όλων αυτών των παραγόντων. Στο τέλος της εποχής του ρυθμού, οι κόκκινες ημέρες μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και αν οι συνθήκες δεν πληρούνται για να εξασφαλιστεί η πλήρης ροή του αποθέματος των κόκκινων ημερών (22 ημέρες το χρόνο).

Έχει εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα η τιμή του ρυθμού από την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας ?

Η επιλογή Tempo της EDF είναι μία από τις λιγότερο γνωστές. Ωστόσο, η προσφορά παρέμεινε ανταγωνιστική ακόμη και μετά τις αυξήσεις των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια.

Για παράδειγμα, η τιμή της συνδρομής Tempo αυξήθηκε κατά 2,78% κατά μέσο όρο, ενώ η τιμή ανά kWh υποβλήθηκε σε αύξηση 4,39%. Σε σύγκριση, η συνολική αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία είναι 15 έως 20%.

HC Blue HP Blue Λευκό hc Λευκό HP Κόκκινο HC Κόκκινο HP
Παλιά τιμή (CT/kWh)
8.62 12.72 11.12 16.53 12.22 54.86
Νέα τιμή (c €/kWh)
9.7 12.49 11.40 15.08 12.16 67.12
Εξέλιξη
+12.53% – 1.81% +2.52% – 8.77% – 0.49% +22.35%
 1. Εξοπλίστε μια επιπλέον θέρμανση αερίου για κόκκινες ημέρες
 2. Εγκαταστήστε το κιβώτιο Voltalis για κόκκινες ημέρες για να περιορίσετε την κατανάλωση ηλεκτρικής θέρμανσης χωρίς να υποβληθείτε σε δραστική πτώση της θερμοκρασίας στη στέγαση

Το κουτί Voltalis, τι είναι ακριβώς ?

Η θήκη Voltalis είναι μια μικρή συσκευή που επιτρέπει στην RTE να ελέγχει τα θερμαντικά σώματα και τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Έτσι, κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, η περίπτωση μετατοπίζει τη λειτουργία αυτών των συσκευών περίπου είκοσι λεπτών.

Το σύστημα είναι δωρεάν, η παρέμβαση του τεχνικού που περιλαμβάνεται και είναι απαραίτητο να το ζητήσετε από το Ιστοσελίδα Voltalis. Αφ ‘ετέρου, Μόνο τα νοικοκυριά που διαθέτουν τουλάχιστον 3 ηλεκτρικά καλοριφέρ είναι επιλέξιμα.

Μειώστε την τιμή για να πληρώσετε για τη θέρμανση Voltalis είναι η δωρεάν λύση Για να ελέγξετε τη θέρμανση σας εξ αποστάσεως και να μειώσετε την κατανάλωσή σας έως 15%. Ζητήστε την εγκατάσταση του Voltalis στο σπίτι επικοινωνώντας με το Selectra στο:
☎️ 01 84 88 32 28 (Ανοίγεται επί του παρόντος)
Προγραμματίστε μια δωρεάν υπενθύμιση Ανακοίνωση – Selectra & Voltalis, μη-συνεργάτης του EDF

�� Ποιες είναι οι τιμές για την επιλογή Tempo EDF για την εποχή 2022-2023 ?

EDF

KWh τιμή τουEdf tempo
KWh τιμή για ισχύ 9 kVA μετρητή

Πλήρεις ώρες:
0.1369 €
OFF -PEAK Ώρες:
0.1056 €

Πλήρεις ώρες:
0.1654 €
OFF -PEAK Ώρες:
0.1246 €

Πλήρεις ώρες:
0.7324 €
OFF -PEAK Ώρες:
0.1328 €

Τιμές € TTC για ισχύ που έχει εγγραφεί από 9 kva μέχρι σήμερα την 1η Σεπτεμβρίου 2023

Βρείτε ηλεκτρικό ρεύμα στην καλύτερη τιμή με το Selectra (Μη εταίρος της EDF)
�� 09 73 72 25 00

Θυμηθείτε

Εδώ λεπτομερώς την τιμή του kWh της ηλεκτρικής ενέργειας και της τιμής της συνδρομής TEMPO EDF. Αυτές οι τιμές EDF ενημερώνονται για την εποχή 2022 – 2023:

Η διαθέσιμη επιλογή Tempo για 6 KVA EDF Meters έχει τη φιλοδοξία να επεκτείνει την επιλογή Tempo σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και τώρα προσφέρει την επιλογή για 6 kva μέτρα, έναντι 9 kva πριν.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές της προσφοράς EDF Ρυθμιστικά την επιλογή ρυθμισμένου ηλεκτρικού ρεύματος

Ετήσια συνδρομή �� kWh Price Blue ⚪ kWh Τιμή Λευκή Ημέρα �� kWh Red Day Price
OFF -PEAK HOURES (HC) Πλήρεις ώρες (HP) Hc Ιπποδύναμη Hc Ιπποδύναμη
6 KVA 153.60 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
9 KVA 192.00 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
12 KVA 231.48 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
15 kVA 267.60 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
18 KVA 303.48 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
30 kVA 457.56 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
36 KVA 531.36 € 0.1056 € 0.1369 € 0.1246 € 0.1654 € 0.1328 € 0.7324 €
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝ / Συνδρομή ::

Οι τιμές σε ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του φόρου της προσφοράς που ρυθμίζουν τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας του προμηθευτή EDF που ενημερώθηκαν στις 09/25/2023

Εξέλιξη της προσφοράς Tempo EDF

Εξέλιξη της τιμής Tempo EDF μεταξύ των εποχών 2021-2022 και 2022-2023

Το 2023, οι τιμές της επιλογής Tempo εξελίχθηκαν κάπως:

 • Η τιμή της συνδρομής, όλες οι εξουσίες σε συνδυασμό αυξήθηκαν κατά 2,78%
 • Ο ρυθμός Blue HC αυξάνεται κατά 12,53%
 • Η μπλε τιμή HP μειώνεται κατά 1,83%
 • Ο λευκός ρυθμός HC αυξάνεται κατά 2,5%
 • Η λευκή τιμή HP μειώνεται κατά 8,77%
 • Η κόκκινη τιμή HC μειώνεται κατά 0,49%
 • Ο κόκκινος ρυθμός HP αυξήθηκε κατά 22,35%.

Συνολικά, η επιλογή Tempo παραμένει πολύ ανταγωνιστική το 2023 και εμφανίζει πολύ χαμηλή αύξηση σε σύγκριση με άλλες προσφορές ηλεκτρικής ενέργειας (μεταξύ 15 και 20%).

Εξέλιξη του ρυθμού Tempo EDF μεταξύ των εποχών 2020-2021 και 2021-2022

Το 2021, η τιμή της επιλογής Tempo έχουν υποστεί αυξήσεις δύο φορές ::

 • +1,93% την 1η Φεβρουαρίου 2021
 • +0,48% την 1η Αυγούστου 2021.

Στην πραγματικότητα, η τιμή του KWH της επιλογής Tempo έχει εξελιχθεί πολύ λίγο από το 2021 έως το 2022. Η αύξηση ήταν όσο πολύ μεγαλύτερη για την τιμή της συνδρομής, επιβεβαιώνοντας τη συνάφεια μιας τέτοιας προσφοράς για τους μεγάλους καταναλωτές.

Πηγή: Ρυθμιζόμενος ρυθμός ηλεκτρικής ενέργειας – Selectra 2023

Στον παρακάτω πίνακα, συγκρίνουμε την τιμή του KWH της επιλογής Tempo Μεταξύ της σεζόν 2020-2021 και της σεζόν 2021-2022 ::

�� Τιμή Tempo: 2020-2021 εναντίον σεζόν 2021-2022 σεζόν

Συνδρομή Τιμή TTC σεζόν 2020-2021 Τιμή TTC Season 2021-2022 Διαφορά στο %
9 KVA 160,08 € 182,88 € +14,24%
12 KVA 178,68 € 220,68 € +23,51%
15 kVA 199,80 € 255,24 € +27,75%
18 KVA 219,48 € 281,04 € +28,05%
30 kVA 314,52 € 423,12 € +34,53%
36 KVA 360,96 € 495,36 € +37,23%
Ημέρες Τιμή TTC σεζόν 2020-2021 Τιμή TTC Season 2021-2022 Διαφορά στο %
Μπλε μέρες Πλήρεις ώρες 0,1531 € 0,1498 € – 2,16%
OFF -PEAK Ώρες 0,1242 € 0,1231 € – 0,89%
Λευκές μέρες Πλήρεις ώρες 0,1738 € 0,1773 € +2,01%
OFF -PEAK Ώρες 0.1392 € 0,1412 € +1,44%
Κόκκινες μέρες Πλήρεις ώρες 0,6371 € 0,6274 € – 1,52%
OFF -PEAK Ώρες 0,1488 € 0,1509 € +1,41%

Όπως μπορούμε να δούμε, αυτές οι αυξήσεις έχουν πάνω απ ‘όλα είχαν ένα επιπτώσεις στην τιμή της συνδρομής, Έτσι, με ετήσια κατανάλωση 13.900 kWh και ισχύ 15 kVA μετρητή, Λαμβάνουμε αύξηση του ετήσιου λογαριασμού 1,14%ή 27 € .

Εξέλιξη της τιμής Tempo EDF μεταξύ των εποχών 2021-2022 και 2022-2023

Μεταξύ των εποχών 2021-2022 και 2022-2023, η τιμή του ρυθμού έχει μειωθεί. Οι πιο αξιοσημείωτες μειώσεις είναι:

 • Η τιμή της συνδρομής των 9 KVA: -2,83%
 • Η τιμή ανά kWh των μπλε ημερών σε OFF -PIEK HOURS: -42,81%.
�� Τιμή Tempo: Season 2021-2022 VS Season 2022-2023

Συνδρομή Τιμή TTC Season 2021-2022 Τιμή TTC Season 2022-2023 Διαφορά στο %
9 KVA 182,88 € 177,84 € – 2,83%
12 KVA 220,68 € 218,52 € – 0,99%
15 kVA 255,24 € 247,80 € – 3%
18 KVA 281,04 € 279,96 € – 0,39%
30 kVA 423,12 € 421,92 € – 0,28%
36 KVA 495,36 € 494,16 € – 0,24%
Ημέρες Τιμή TTC Season 2021-2022 Τιμή TTC Season 2022-2023 Διαφορά στο %
Μπλε μέρες Πλήρεις ώρες 0,1498 € 0,1272 € – 17,77%
OFF -PEAK Ώρες 0,1231 € 0,0862 € – 42,81%
Λευκές μέρες Πλήρεις ώρες 0,1773 € 0,1653 € – 7,26%
OFF -PEAK Ώρες 0,1412 € 0,112 € – 26,07%
Κόκκινες μέρες Πλήρεις ώρες 0,6274 € 0,5486 – 14,36%
OFF -PEAK Ώρες 0,1509 € 0,1222 € – 23,49%

�� Πώς να γνωρίζετε το χρώμα της ημέρας του tempo του αύριο ?

Υπάρχει διάφοροι τρόποι για να ενημερωθείτε Πριν από το χρώμα των ημερών Tempo EDF. Ο χρόνος κατά τον οποίο η ειδοποίηση ποικίλλει ανάλογα με το επιλεγμένο μέσο.

Μέσω του μετρητή EDF μου

Εάν είστε εξοπλισμένοι με ηλεκτρονικό ή ηλεκτρομηχανικό μετρητή, τότε έχετε στη διάθεσή σας μια υπόθεση σας επιτρέπει να γνωρίζετε Εάν το αύριο είναι κόκκινη ή λευκή μέρα. Μπορείτε να το συμβουλευτείτε καθημερινά περίπου 20 ώρες.

Ο μετρητής σύνδεσης δεν υποδεικνύει το χρώμα της ημέρας του ρυθμού με τον μετρητή νέας γενιάς, Linky, δεν είναι πλέον δυνατό να ληφθεί αυτές οι πληροφορίες. Η υπόθεση έχει διαγραφεί, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα άλλα διαθέσιμα σε εσάς.

Μέσω του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (RTE)

Το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (RTE) είναι η θυγατρική της EDF, υπεύθυνη για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από παραγωγούς στο δίκτυο διανομής. Και, αυτή η θυγατρική δημοσιεύει καθημερινές προβλέψεις της Blue Day, White Day και Red Day EDF.

Μπορείτε να ξέρετε αν το αύριο είναι κόκκινη ή λευκή μέρα μέσω:

 • τον ιστότοπό του, το έβαλε στο αγαπημένο και ραντεβού από τις 10:30 π.μ Να γνωρίζω το χρώμα αύριο
 • Την εφαρμογή Eco2Mix, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε στο Android ή Apple. Μια μεγάλη ενημέρωση έγινε τον Ιούλιο του 2020
 • Η τηλεφωνική του γραμμή, καλέστε το 0810 80 50 50 ή στείλτε ένα email [Email Protected] .

Μέσω του smartphone μου χάρη στην εφαρμογή EDF και i

Η EDF δημιούργησε την εφαρμογή EDF και I για τη διαχείριση της σύμβασης EDF από ένα smartphone. Από την εφαρμογή, είναι δυνατόνΕνεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις ώθησης Να γνωρίζετε το χρώμα της ημέρας και την επόμενη μέρα στις 12 το μεσημέρι.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Android και Apple

EDF και εγώ διαθέσιμα στο l

Μέσω του χώρου tempo του ιστότοπου EDF

Είναι δυνατόν να γνωρίζετε το χρώμα της ημέρας του αύριο, Την προηγούμενη μέρα, γύρω στις 11 π.μ πηγαίνοντας απευθείας στον ιστότοπο EDF, στο χώρο του ρυθμού. Σας συμβουλεύουμε ευνοούν αυτόν τον σύνδεσμο στο αγαπημένο στο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο για να το βρείτε πιο εύκολα κάθε μέρα.

Το EDF σας λέει επίσης Ο ρυθμός των κόκκινων ημερών έχει ήδη πωληθεί Χάρη στο ημερολόγιό του. Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στην περιοχή του προσωπικού σας πελάτη.

Μέσω email ή SMS χάρη στο συμβόλαιο EDF μου

Μπορείτε επίσης να λάβετε ειδοποιήσεις tempo από SMS ή μέσω email σε ζητώντας από τον EDF να τα ενεργοποιήσει σε εσάς. Πράγματι, απλώς επικοινωνήστε με το EDF μέσω τηλεφώνου στο 09 69 32 15 15 Ή με συνομιλία μέσω της ιστοσελίδας τους, για να τους ξοδέψετε Ο αριθμός πελάτη σας Και θα φροντίσουν να τα τοποθετήσουν στη θέση τους.

Μέσω της σελίδας Facebook του Παρατηρητηρίου

Μπορείτε επίσης να Όπως η σελίδα Facebook αστεροσκοπείο. Με ομοηθητικό και ανάλογα με τη σελίδα, στη συνέχεια θα λάβετε ειδοποιήσεις στον υπολογιστή σας ή/και στο smartphone σας, κατά τη δημοσίευση του χρώματος της ημέρας μετά την ημέρα, από 15 ώρες.

Μέσω τηλεφώνου στο 09 70 83 33 33

Μπορείτε επίσης να καλέσετε τον φωνητικό διακομιστή στο ��09 70 83 33 33, Ανοιχτό 24/7, για να μάθετε αύριο είναι μια κόκκινη ή λευκή μέρα. Αυτό το ζήτημα σας επιτρέπει επίσης να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας και να γνωρίζετε την κατανάλωσή σας, επομένως θα πρέπει να το καθορίσετε Καλέστε σας για tempo.

�� και για πάντα περισσότερη εξοικονόμηση, συμμετέχετε σε μια αγορά ομάδας για να πληρώσετε λιγότερα για την ασφάλιση σπιτιού σας με οικογένειες της Γαλλίας και της Selectra

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη, δωρεάν και χωρίς δέσμευση

❌ Αφήστε την επιλογή Tempo EDF: τερματισμός

Όπως κάθε προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας, Η επιλογή Tempo είναι χωρίς υποχρέωση, Μπορείτε λοιπόν να αλλάξετε την προσφορά σας όταν θέλετε. Μπορείς είτε Μεταβείτε σε μια άλλη προσφορά EDF, Αλλά όπως είδαμε παραπάνω, αυτή δεν είναι η πιο κερδοφόρα επιλογή, δηλαδή Αλλαγή προμηθευτή και Έτσι επωφεληθείτε από μια πραγματικά φθηνότερη προσφορά.

Για Αφήστε την επιλογή Tempo EDF, Σας συμβουλεύουμε να:

 • Χρησιμοποιήστε τον προμηθευτή-ηλεκτρικό συγκριτή.com για προσφορές ηλεκτρικής ενέργειας: συγκρίνετε;
 • Εγγραφείτε στον προμηθευτή της επιλογής σας (EDF στο 3004 για παράδειγμα) ή καλέστε το Selectra, Multifourishse Platform, στο 01 86 65 29 99 (Δωρεάν υπενθύμιση), δωρεάν υπηρεσία, ανοιχτή από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ., Σάββατο 8:30 έως 6.30 μ.μ. και Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ
 • Εγγραφείτε για την αγορά της ομάδας μας (χωρίς δέσμευση) για να μπορέσετε να επωφεληθείτε από τις τιμές που διαπραγματεύονται στη χαμηλότερη τιμή: Εγγραφή.

Η αλλαγή του προμηθευτή είναι Δωρεάν και εγγυημένη χωρίς κοπή.

Ημερολόγιο και ιστορικό ημερών Tempo EDF

Ημερολόγιο ημερών EDF Tempo για το χειμώνα 2020-2021

�� Red Days Tempo 2020-2021

 • Φεβρουάριος 2021: Δευτέρα 8, Τρίτη 9, Τετάρτη 10, Πέμπτη 11,
 • Ιανουάριος 2021: Δευτέρα 4, Τρίτη 5, Τετάρτη 6, Πέμπτη 7, Παρασκευή 8, Δευτέρα 11, Τρίτη 12, Τετάρτη 13, Παρασκευή 15, Δευτέρα 18, Δευτέρα 25, Τρίτη 26, Τετάρτη 27,
 • Δεκέμβριος 2020: Τετάρτη 2, Δευτέρα 7, Τρίτη 8, Τετάρτη 9, Πέμπτη 31.

⚪ White Days Tempo 2020-2021

 • Μάρτιος 2021: Πέμπτη 4, Δευτέρα 8, Τρίτη 9, Δευτέρα 15, Τρίτη 16, Τετάρτη 17, Πέμπτη 18, Παρασκευή 19, Δευτέρα 22, Τρίτη 23, Τετάρτη 24,
 • Φεβρουάριος 2021: Δευτέρα 1, Πέμπτη 4, Παρασκευή 5, Παρασκευή 12, Σάββατο 13, Δευτέρα 15, Τρίτη 16,
 • Ιανουάριος 2021: Παρασκευή 1, Σάββατο 2, Σάββατο 9, Πέμπτη 14, Σάββατο 16, Τρίτη 19, Παρασκευή 22, Σάββατο 23,
 • Δεκέμβριος 2020: Τρίτη 1, Πέμπτη 3, Παρασκευή 4, Σάββατο 5, Πέμπτη 10, Παρασκευή 11, Τρίτη 15, Πέμπτη 17, Δευτέρα 28, Τρίτη 29, Τετάρτη 30,
 • Νοέμβριος 2020: Δευτέρα 23, Τρίτη 24, Τετάρτη 25, Πέμπτη 26, Δευτέρα 30.

Ημερολόγιο ημερών EDF Tempo για το χειμώνα 2019-2020

�� Red Days Tempo 2019-2020

 • Μάρτιος 2020: Δευτέρα 2, Τετάρτη 3, Πέμπτη 4, Παρασκευή 5, Σάββατο 6,
 • Φεβρουάριος 2020: Τετάρτη 5, Πέμπτη 6, Τετάρτη 12, Παρασκευή 14, Τρίτη 18, Πέμπτη 20, Παρασκευή 21, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27,
 • Ιανουάριος 2020: Δευτέρα 6, Τρίτη 7, Δευτέρα 20, Τρίτη 21, Τετάρτη 22, Πέμπτη 23, Παρασκευή 24, Τετάρτη 29,
 • Δεκέμβριος 2019: Τετάρτη 4, Πέμπτη 5.

⚪ White Days Tempo 2019-2020

 • Μάρτιος 2020: Δευτέρα 9, Παρασκευή 13, Δευτέρα 16, Τρίτη 17, Πέμπτη 26, Παρασκευή 27, Δευτέρα 30, Τρίτη 31,
 • Φεβρουάριος 2020: Τρίτη 4, Παρασκευή 7, Τετάρτη 12, Παρασκευή 14, Τρίτη 18, Πέμπτη 20, Παρασκευή 21, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27,
 • Ιανουάριος 2020: Τετάρτη 1, Πέμπτη 2, Παρασκευή 3, Σάββατο 4, Τετάρτη 8, Παρασκευή 10, Δευτέρα 13, Τετάρτη 15, Παρασκευή 17, Σάββατο 18, Σάββατο 25, Δευτέρα 27, Τρίτη 28,
 • Δεκέμβριος 2019: Δευτέρα 2, Τετάρτη 3, Παρασκευή 6, Τρίτη 10, Τετάρτη 11, Δευτέρα 20, Τρίτη 31,
 • Νοέμβριος 2019: Πέμπτη 14, Παρασκευή 15, Δευτέρα 18, Τρίτη 19, Τετάρτη 20, Πέμπτη 21.

Ημερολόγιο ημέρας EDF Tempo για το 2018-2019

�� Red Days Tempo 2018-2019

 • Μάρτιος 2019: Τετάρτη 17, Πέμπτη 18, Τρίτη 23,
 • Φεβρουάριος 2019: Πέμπτη 11, Παρασκευή 12;
 • Ιανουάριος 2019: Δευτέρα 4, Τρίτη 5, Τετάρτη 6, Πέμπτη 7, Παρασκευή 8, Δευτέρα 11, Τρίτη 26,
 • Δεκέμβριος 2018: Τρίτη 12, Τετάρτη 2, Πέμπτη 4, Παρασκευή 7, Δευτέρα 8, Τρίτη 9, Τετάρτη 10, Παρασκευή 18,
 • Νοέμβριος 2018: Δευτέρα 30.

⚪ White Days Tempo 2018-2019

 • Μάρτιος 2019: Τρίτη 19; Τετάρτη 20; Πέμπτη 21; Τρίτη 26; Τετάρτη 27;
 • Ιανουάριος 2019: Τετάρτη 30.

�� Αποθηκεύστε την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας επικοινωνήστε με τους συμβούλους SELECTRA στο ☎️ 09 73 72 25 00 (Selectra, Δευτέρα-Vendredi 7 π.μ. έως 9 μ.μ., Σάββατο 8:30 έως 6:30 μ.μ. και Κυριακή 9 π.μ. έως 5 μ.μ.)
Δωρεάν υπενθύμιση Ανακοίνωση – EDF Selectra Selectra

Η φθηνότερη ηλεκτρική σας ενέργεια με το Vattenfall Ένας από τους φθηνότερους προμηθευτές από την κρίση
Εγγραφείτε στο διαδίκτυο Ανακοίνωση – EDF Selectra Selectra

Ερωτήσεις Συχνά ρώτησε για την επιλογή Tempo EDF

Ποιες είναι οι τιμές για την επιλογή Tempo EDF ?

Για την εποχή 2021-2022, η τιμή ανά kWh TTC της επιλογής tempo είναι η ίδια ανεξάρτητα από την ισχύ που έχει εγγραφεί:

 • �� Blue Days: 0.1369 € ανά kWh σε πλήρεις ώρες και 0.€ 1056 ανά kWh σε ώρες εκτός λειτουργίας
 • ⚪ Λευκές ημέρες: 0.1654 € ανά kWh σε πλήρεις ώρες και 0.€ 1246 ανά kWh σε ώρες εκτός λειτουργίας
 • �� Κόκκινες ημέρες: 0.€ 7.324 ανά kWh σε πλήρεις ώρες και 0.€ 1328 ανά kWh σε ώρες εκτός λειτουργίας.

Ποια είναι η επιλογή Tempo EDF ?

Το σύστημα επιλογής Tempo EDF είναι απλό. Πρόκειται για μια επιλογή τιμολόγησης EDF που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε μια τιμή ανά kWh ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 300 ημέρες κατά τη διάρκεια του έτους κατά τη διάρκεια των μπλε ημερών, το ίδιο ποσοστό με τη ρυθμιζόμενη τιμή στις λευκές ημέρες και μια τιμή υψηλότερη kWh στις κόκκινες ημέρες.

Τι διαφορά μεταξύ EJP και Tempo ?

Σε αντίθεση με την επιλογή EJP, η επιλογή Tempo EDF εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για συνδρομή. Διαφορετικά, η λειτουργία αυτών των δασμολογικών επιλογών είναι παρόμοια, με τιμή ανά kWh που εξαρτάται από τις ημέρες.

Είναι ο μετρητής μου συμβατός με την επιλογή Tempo ?

Η επιλογή Tempo EDF είναι συμβατή μόνο με τους μετρητές επικοινωνίας Linky. Για να ζητήσετε να αλλάξετε τον μετρητή, πρέπει να πλησιάσετε στο Enedis, τον διευθυντή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Γιατί η επιλογή Tempo ?

Η EDF ξεκίνησε την επιλογή Tempo το 1990 για να επιτρέψει στους πελάτες της να συμβάλουν στην προσπάθεια της ενεργειακής νηφαλιότητας, ενθαρρύνοντάς τους να καταναλώνουν λιγότερα κατά τη διάρκεια των κορυφών κατανάλωσης, προσφέροντας ένα πολύ πλεονεκτικό ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας στις ημέρες που η κατανάλωση είναι χαμηλή.

Υπάρχουν πρόσθετες συσκευές για την ανακούφιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, όπως το Ecowatt, ο καιρός ηλεκτρικής ενέργειας που ενημερώνει τον πραγματικό χρόνο του κορεσμού του ηλεκτρικού δικτύου στη Γαλλία σε πραγματικό χρόνο στη Γαλλία.

Ποιες είναι οι κριτικές σχετικά με την επιλογή Tempo EDF ?

Σε γενικές γραμμές, οι πελάτες της επιλογής Tempo EDF λένε ότι είναι ικανοποιημένοι με τις τιμές που χρεώνονται, ειδικά με την τιμή του kWh της ηλεκτρικής ενέργειας, πιο ανταγωνιστικές από αυτές των άλλων δασμολογικών επιλογών (Base and Off -Peak Hours).

Από τον Azufeld33 στο Φόρουμ-Φοβολταϊκό.FR, στις 03/29/2022: “Αφού έκανα τους μικρούς υπολογισμούς μου, πήρα τη βύθιση με την εγγραφή στην προσφορά Tempo. Εκτός από τις 22 κόκκινες ώρες πλήρους ωρών, όλες οι άλλες τιμές είναι πιο επωφελείς από τις ρυθμιζόμενες τιμές. Γνωρίζοντας ότι ήμουν συνηθισμένος να βάζω τους μεγάλους καταναλωτές μου (CE+VE) τη νύχτα, δηλαδή το 85 % της καθημερινής μου κατανάλωσης. Ότι τον Ιανουάριο, κατάφερα να καλύψω τον θόρυβο του φόντου κατά τη διάρκεια της ημέρας με το 5.6kwc μου ! Δεν παίρνω πολλούς κινδύνους σε αυτές τις 22 ημέρες όταν το HC είναι 0,1222 ευρώ ανά kWh . Τον υπόλοιπο χρόνο, δηλαδή 343 ημέρες από 365 είμαι νικητής, συμπεριλαμβανομένων 300 ημερών σε 0,086 ευρώ τις ώρες εκτός λειτουργίας για τα 5 μου. Θα κάνω απολογισμό μόλις είναι σκόπιμο να το κάνω.””.

Από την άλλη πλευρά, οι λιγότερο ικανοποιημένοι πελάτες υπογραμμίζουν την έλλειψη ευελιξίας που προκαλείται από αυτή την επιλογή τιμής, για να μην αναφέρουμε την τιμή του KWH Exorbitant στις κόκκινες ημέρες.

Από τον μπαμπά125 στο Φόρουμ-Φοβολταϊκό.FR, 03/19/2022: “Το Tempo είναι οδυνηρό. Είχα αυτήν την τιμή από το 1997 έως το 2018 στο σπίτι μου. $:
– χαμηλότερη συνδρομή από το βασικό ποσοστό ή την ημέρα/νύχτα
– KWH μπλε πραγματικά φθηνότερο (300 ημέρες/έτος)
– Λευκό ίσο με την ημέρα/νύχτα (43 ημέρες/έτος)
– αποτρεπτικό κόκκινο, επομένως μαζική χρήση του ένθετου
Λίγο λίγο, βρήκα τα τιμολόγιά μου όλο και πιο αλμυρά, μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι:
– Η συνδρομή είχε γίνει δαπανηρή σε σύγκριση με την ημέρα/νύχτα
– Μπλε όχι τόσο φθηνότερο
– πολύ πιο ακριβό λευκό
Εν ολίγοις, έπεσα για μια ημέρα/νυχτερινή τιμή το 2018, εκείνη τη στιγμή μου εξήγησα ότι ο ρυθμός δεν θα προσφέρθηκε πλέον για νέες συνδρομές: σοκ: Έκανα ότι ο EDF δεν ήθελε πλέον να κάνει ένα ρυθμό.
Και τότε, πρόσφατα, έπεσα τη μέρα/νύχτα και επέλεξα ένα βασικό συμβόλαιο, επειδή:
– Οι προσομοιώσεις μου μου έδειξαν ότι δεν κέρδισα τίποτα με το j/n
– Η πισίνα μου με οδηγεί να καταναλώνω περισσότερη μέρα
– Το κιτ αυτόματης κατανάλωσης θα με φέρει να καταναλώνω ακόμα περισσότερη μέρα “.

Xavier Pinon

Μετά από μεταπτυχιακό δίπλωμα στην πολιτική και τη διαχείριση ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Columbia στις ΗΠΑ, ο Xavier ίδρυσε το Selectra το 2007 κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της αγοράς. Δημοσίευσε επίσης το βιβλίο “The Energy Retail Market: Ανταγωνισμός σε δράση στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο” το 2015 το 2015.