Αξιοπιστία SUV Cars – UFC -Que Choisir, Best SUV 2023: Top 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα!

Καλύτερο SUV 2023: Top 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα

Η δεύτερη γενιά του Peugeot 5008 που κυκλοφόρησε το 2017 έχει ήδη περάσει σε περισσότερα από 700.000 αντίτυπα, η απόδειξη ότι αυτό το μοντέλο παραμένει απαραίτητο στην αγορά. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αναστολής το 2020, το SUV υιοθέτησε μια νέα μπροστινή πλευρά που αποκαλύπτει μια μάσκα με ράβδους LED στην ασπίδα και επεκτείνεται στην οπτική. Ιδανικό για οικογένειες χάρη στην χωρητικότητα των 7 θέσεων, αυτό το όχημα αντιμετωπίζει το εκσυγχρονισμένο και εργονομικό i-cockpit που σχηματίζεται από το νέο ψηφιακό ακουστικό, μια οθόνη αφής 10 ιντσών και το συμπαγές τιμόνι.

Σύγκριση SUV (αξιοπιστία)

SUV (αξιοπιστία)

Το Citroën C5 Aircross 1500 D κάνει μια αξιοσημείωτη είσοδο στην ταξινόμηση αξιοπιστίας SUV, λαμβάνοντας την 16η θέση και έτσι γίνεται η πιο αξιόπιστη του γαλλικού SUV. Η ομάδα PSA κάνει αρκετά καλά με 7 μοντέλα μεταξύ των πρώτων 30, ακόμη και αν μερικοί βρίσκονται στο κάτω μέρος της λίστας. Η παρατήρηση για τη Renault είναι λίγο πιο μικτή. Πράγματι, εκτός από το Dacia Duster, ότι ο κατασκευαστής διαμαντιών καταφέρνει να τοποθετηθεί στην 18η θέση, η πλειοψηφία των SUV είναι στη μέση της ταξινόμησης. Το Kia Niro, το οποίο είχε κάνει μια ισχυρή εντύπωση πριν από δύο χρόνια, πέφτει από την 1η θέση του να πέσει στο 7ο χάνοντας σχεδόν 2 βαθμούς στον δείκτη αξιοπιστίας μας. Και εξακολουθεί να είναι η Toyota που ξεχωρίζει με 4 μοντέλα στην κορυφή 10. Ειδική αναφορά για το RAV4, συμπεριλαμβανομένων τριών εκδόσεων, χωρισμένη σε δύο διαφορετικές γενιές (πριν και μετά το 2018), είναι από τις καλύτερες ταξινομημένες.

Ελέγξτε ένα ή περισσότερα φίλτρα

Καλύτερο SUV 2023: Top 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα !

Η αγορά SUV τα πάει απόλυτα καλά. Η συνεχής επέκταση του τμήματος οφείλεται στον πολλαπλασιασμό των μοντέλων που μεταδίδουν σταδιακά προς 100% ηλεκτρικούς και υβριδικούς επαναφορτιζόμενους κινητήρες. Στη Γαλλία, η κατάταξη των καλύτερων πωλήσεων κυριαρχείται από τις μάρκες Tricolor. Ωστόσο, υπάρχουν SUV από άλλες χώρες που αξίζουν τη θέση τους στην κατηγορία των καλύτερων μοντέλων του 2023.

1-Ford Mustang Mach-e

Οι οδηγοί που αναζητούν ηλεκτρικό SUV που συνδυάζουν την απόδοση, την αυτονομία και την εξουσία και οι οποίοι δεν έχουν απαραιτήτως τα μέσα για να επενδύσουν σε ένα μοντέλο Tesla σε σχεδόν 100.000 ευρώ μπορούν να θέσουν τα βλέμματά τους στο Ford Mustang Mach-e. Εμπνευσμένο από τον εικονικό μυ, που πωλείται σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, αυτό το μοντέλο χτυπά όλο τον ανταγωνισμό, ειδικά στην έκδοση GT που ανακοινώνει 487 hp/358 kW και 860 nm ροπής. Όσον αφορά την αυτονομία, είναι η έκδοση RWD που ανταγωνίζεται το Tesla χάρη σε μια ακτίνα δράσης 610 χλμ.

2-Renault Captur E-Tech

Το 2021, το Renault Captur ήταν το δεύτερο καλύτερο SUV στη Γαλλία πίσω από το Peugeot 2008, ρέει σε 52.596 μονάδες έναντι 75.477 μονάδων. Η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση είναι ενδιαφέρουσα, διότι διαφεύγει από την οικολογική ποινή ενώ είναι σχετικά προσβάσιμη, αφού το μοντέλο E-Tech 160 για παράδειγμα διατίθεται από 36.950 ευρώ. Κάτω από την κουκούλα του, αναπτύσσει ισχύ 68 kW/160 hp και 144 nm με αυτόματο κουτί πολλαπλών εκτυπώσεων με χάλια και παρέχει μια αυτονομία 50 km σε 100% ηλεκτρική λειτουργία.

3 – Peugeot 5008

Η δεύτερη γενιά του Peugeot 5008 που κυκλοφόρησε το 2017 έχει ήδη περάσει σε περισσότερα από 700.000 αντίτυπα, η απόδειξη ότι αυτό το μοντέλο παραμένει απαραίτητο στην αγορά. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αναστολής το 2020, το SUV υιοθέτησε μια νέα μπροστινή πλευρά που αποκαλύπτει μια μάσκα με ράβδους LED στην ασπίδα και επεκτείνεται στην οπτική. Ιδανικό για οικογένειες χάρη στην χωρητικότητα των 7 θέσεων, αυτό το όχημα αντιμετωπίζει το εκσυγχρονισμένο και εργονομικό i-cockpit που σχηματίζεται από το νέο ψηφιακό ακουστικό, μια οθόνη αφής 10 ιντσών και το συμπαγές τιμόνι.

4 – Toyota Rav4 Phev

Pioneer of Hybridization, η Toyota εφαρμόζει την επιτυχημένη συνταγή του σε όλα τα μοντέλα του, συμπεριλαμβανομένων προφανώς των bestsellers του όπως το RAV4. Το καλύτερο SUV έχει τώρα μια πολύ περίπλοκη μηχανική που αποτελείται από 2,5 -λίτρο 4 -κύλινδρο μπλοκ που αναπτύσσει 185 hp. Στεγάζεται στο πίσω μέρος, η Electromotor ανακοινώνει 54 hp και 121 nm. Στο μπροστινό μέρος, ο νέος κινητήρας που τοποθετείται κοντά στο θερμικό μπλοκ αποκαλύπτει 182hp και 270 nm. Χάρη σε αυτό το οπλοστάσιο, το RAV4 παρέχει σωρευτική ισχύ 306 hp. Η μπαταρία 18,1 kWh της επιτρέπει να έχει μια σειρά 75 χλμ. WLTP.

5-Toyota C-HR

Το πρώτο συμπαγές υβριδικό crossover της Toyota, το C-HR εκμεταλλεύεται επίσης την πρόοδο του κατασκευαστή στον υβριδισμό για να λάμψει σε αυτό το επίπεδο. Προσφέρει ισχύ 184 ίππων χάρη σε ένα υβριδικό σύστημα που αποτελείται από ηλεκτρομοτόμα 190 ίππων/ 80 kW και 202 nm και βενζινοκινητήρα 2,0 -λίτρα 152 hp/ 190 nm. Εάν το C-HR απευθύνεται στον δυναμισμό του, πάσχει από τις συνέπειες του τολμηρού σχεδιασμού του: η κατοίκηση δεν είναι καλύτερη από το Peugeot 2008. Ο κορμός είναι επίσης αρκετά μικρός: 310 dm3 για την έκδοση 1.8 και 230 dm3 για αυτό των 2.0. Ευτυχώς, παγιδεύει με το τακτοποιημένο του φινίρισμα και τα υλικά του ανταμείβοντας.

6 – Hyundai Tucson

Οι Νότιοι Κορεάτες έχουν επίσης γίνει αναφορές στο σχεδιασμό και την παραγωγή του SUV όπως η Hyundai με το Tucson που ξεχωρίζει ως bestseller που ανανεώθηκε το 2021. Σήμερα στην τρίτη γενιά του, αυτό το μοντέλο προσφέρει διαφορετικές επιλογές κινητήρων: βενζίνη ή ντίζελ, επαναφορτιζόμενο υβριδικό, 48 V υβριδικό κ.λπ. Ο σχεδιασμός είναι κομψός με τα ισχυρά μπροστινά φώτα και τον σταθερό φωτισμό του που αποφεύγει μια βαρετή εμφάνιση. Στο πλοίο, το εσωτερικό επικεντρώνεται στην πρακτικότητα και όχι στην υπερβολή. Με το Tucson, όλα παίζονται επίσης στις λεπτομέρειες. Πλευρικές κάμερες για παράδειγμα υποκατάστατο του συνηθισμένου ανιχνευτή νεκρού γωνίας.

7 – Citroën C5 Aircross

Αποκατασταθεί το 2022, το Citroën C5 Aircross είναι ένα ασφαλές στοίχημα στο τμήμα SUV. Κερδίζοντας περισσότερη προσωπικότητα, δυναμισμό και ανάστημα χάρη στο μεταμορφωμένο μπροστινό πρόσωπο του, το SUV επωφελείται επίσης από μια νέα ίδρυση της κεντρικής οθόνης ενός μεγέθους 10 ιντσών. Επιπλέει στον πίνακα ελέγχου και βρίσκεται σε υψηλή θέση. Έχει επίσης δικαίωμα στο βασικό πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort που αποτελείται από εξαιρετικά άνετα καθίσματα που εγγυώνται την ευημερία. Κάτω από την κουκούλα, έχει κινητήρες ντίζελ Puretech και Bluehdi των 130 hp ή επαναφορτιζόμενου υβριδίου 225 hp σωρευτική ισχύ.

8 – Audi Q3

Το πρώτο συμπαγές crossover της μάρκας, το Audi Q3 έφτασε σε μια δεύτερη γενιά το 2018. Αυτό το νέο vintage παίζει την κάρτα αθλητισμού ειδικά στη γραμμή Finish S. Κερδίζει σε μήκος και πλάτος σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση και επωφελείται επίσης από την καλύτερη κατοικία. Στο σκάφος, είναι διαθέσιμες αμέτρητες τεχνολογίες: Audi Virtual Cockpit, ραδιόφωνο MMI, οθόνη MMI με Apple Car Play και Android Auto, κλπ. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων κινητήρων: 3 βενζίνη και 1 ντίζελ.

9 – Volvo XC60

Το SUV με ένα τυπικά σκανδιναβικό προφίλ, το Volvo XC60 συνδυάζει ένα τολμηρό σχέδιο και ένα εσωτερικό υψηλού επιπέδου όλα σε βελτίωση. Προσφέρει καθίσματα σχεδιασμένα με τη μεγαλύτερη φροντίδα για να παρέχουν το μέγιστο των ποδιών στα πόδια καθώς και έναν ογκώδες κορμό από 505 έως 1444 λίτρα. Η Volvo διαθέτει κινητήρα χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Η έκδοση 405 HP XC60 T8 Twin Engine παραμένει η πιο αποτελεσματική.

10-Mercedes-Benz GLC

Θεωρείται ο βασιλιάς των SUV, το Mercedes-Benz GLC αποκαλύπτει μια ταυτότητα διαφήμισης υψηλού επιπέδου. Όπως και οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές της, τώρα δικαιούται μια επαναφορτιζόμενη υβριδική κινητήρια. Ονομάζεται Mercedes GLC 300 E 4Matic, αποτελείται από βενζινοκινητήρα 211 hp 4 -κάλινδρου και ηλεκτρομοτροχιών 122 hp για συνολική ισχύ 320 hp και 700 nm ροπής.