Θερμικό αυτοκίνητο έναντι ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Ποιο πρέπει να επιλέξετε? | Ο Supercode, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μολύνει περισσότερο από ένα θερμικό: αληθές ή ψευδές?

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μολύνει περισσότερο από ένα θερμικό: αληθές ή ψευδές

Όσον αφορά τη συντήρηση, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δείχνει, για άλλη μια φορά, πολύ πιο κερδοφόρα από ένα θερμικό αυτοκίνητο.

Θερμικό αυτοκίνητο ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Ποιο θα επιλέξετε ?

Θερμικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η αιώνια συζήτηση για την οποία είναι η πιο επωφελής για τον καταναλωτή συνεχίζει να τροφοδοτεί τον καμβά και αποτελεί ακόμη και αντικείμενο πολυάριθμων συγκριτικών μελετών με υποστηριζόμενα δεδομένα.

Θερμικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Για να σας δώσουμε μια πραγματική ιδέα για την τρέχουσα κατάσταση, σας παρουσιάζουμε μια μικρή ανάλυση που θα επιτρέψει την επιλογή σας πριν από την αγορά.

Θερμικό έναντι ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Τελική κατανάλωση ενέργειας

Που καταναλώνει περισσότερο μεταξύ του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και του θερμικού αυτοκινήτου ? Μια θέση επί του θέματος δεν πρέπει να είναι στο βαθμό που επηρεάζουν διάφοροι παράγοντες κατανάλωση οχημάτων.

Εάν το όριο των αριθμών των χιλιομέτρων που μπορείτε να ταξιδέψετε πίσω από το τιμόνι ενός θερμικού οχήματος βασίζεται στην χωρητικότητα της δεξαμενής, για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αυτή η παράμετρος παραμένει εξαρτημένη από την χωρητικότητα της μπαταρίας.

Για ηλεκτρικό μηχανοκίνητο όχημα εξοπλισμένο με μπαταρία 60 kWh, μετράτε μεταξύ 3 ή 4 ωρών μέγιστη αυτονομία για μέση κατανάλωση 15 kWh/100 km. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός μπορεί να κυμαίνεται σημαντικά ανάλογα με το βάρος του αυτοκινήτου καθώς και τη δύναμή του. Είναι αυτονόητο ότι αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του οχήματος που δεν έχετε τον έλεγχο. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιθανό να περιορίσουμε την κατανάλωση προσαρμόζοντας τον τρόπο που οδηγείτε.

Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως σε ένα θερμικό, ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου είναι η υιοθέτηση μιας οικολογικής οδήγησης. Αυτή η προσέγγιση υποδηλώνει για παράδειγμα:

  • Να οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα.
  • Για να αποφύγετε την πίεση του επιταχυντή πρόωρα.
  • Για να χρησιμοποιήσετε αναφορές υψηλότερης ταχύτητας κατά τη στιγμή της επιτάχυνσης.

Σημειώνοντας ότι η χρήση εξοπλισμού όπως ο κλιματισμός ή η θέρμανση μπορεί επίσης να αυξήσουν την κατανάλωση ενέργειας και να μειώσουν σημαντικά την αυτονομία της μπαταρίας.

Στην πραγματικότητα, το Σύγκριση μεταξύ ηλεκτρικού και θερμικού αυτοκινήτου Όσον αφορά την κατανάλωση παραμένει σε εξέλιξη συζήτηση, η τιμή για την αντλία ή το φορτίο είναι ξεκάθαρη.

Θερμικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Πόσο πρέπει να πληρώνετε για ανεφοδιασμό ?

Όσον αφορά το κόστος ενέργειας, η σύγκριση μετατρέπεται στο πλεονέκτημα του ηλεκτρικού κινητήρα. Πράγματι, εάν για ένα θερμικό αυτοκίνητο, η τιμή του καυσίμου στην αντλία που σταθεροποιείται από τους διανομείς παραμένει ακίνητη (μεταξύ 1 και 2 € ανά λίτρο ανάλογα με τον τύπο καυσίμου). Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο επωφελείται από πολλά Επιλογές επαναφόρτισης Μέσα από τα διάφορα ηλεκτρικά δίκτυα που καθιστούν δυνατή τη μείωση του τιμολογίου περισσότερο ή λιγότερο.

Οι ιδιοκτήτες του θερμικού οχήματος γνωρίζουν τότε τι να παραμείνουν κατά τον ανεφοδιασμό καυσίμων. Ο υπολογισμός είναι απλός: μετράνε κατά μέσο όρο € 250 για μηνιαίο ταξίδι 1250 χλμ

Σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαφορετικά συστήματα επαναφόρτισης διατίθενται στους χρήστες. Ο στόχος είναι να επιτρέψει σε οποιοδήποτε ειδικά να υπολογίσει το κόστος που συνδέεται με την επαναφόρτιση και τον περιορισμό των δαπανών ανάλογα με τις ανάγκες και τα μέσα τους.

Από τις πιο οικονομικές λύσεις μέχρι τις πιο ακριβές προσφέρονται στη συνέχεια στους αυτοκινητιστές. Το κόστος τους ποικίλλει ιδιαίτερα ανάλογα με την ταχύτητα του κύκλου φορτίου που προσφέρει ο τερματικός φορτίο.

Σύστημα φόρτωσης σπιτιού

Επί του παρόντος, το Επαναφόρτιση ηλεκτρικού οχήματος στο σπίτι αποδεικνύεται ότι είναι η πιο οικονομική λύση. Η τιμή ενός φορτίου για μια μπαταρία 60 kWh εκτιμάται σε € 6 κατά μέσο όρο. Σημειώστε, ωστόσο, ότι το μειονέκτημα αυτής της επιλογής έγκειται στο γεγονός ότι προσφέρει έναν αργό κύκλο φορτίου. Μια κλασική πρόσληψη σπιτιού παρέχει κατά μέσο όρο 2 kW σε 1 ώρα. Ένα πλήρες φορτίο μιας μπαταρίας 60 kWh μπορεί να διαρκέσει έως και 30 ώρες.

Ευτυχώς, είναι πλέον δυνατό να μειωθεί το ήμισυ αυτού του χρόνου φόρτισης χάρη στην εγκατάσταση μιας ενισχυμένης υποδοχής όπως ο φορτιστής Πλατφόρμα. Εκτός από την ταχύτητα φορτίου, αυτό το εγχώριο τερματικό φορτίου έχει επίσης το πλεονέκτημα να πραγματοποιήσει αυτόματη εκκίνηση κατά τη διάρκεια της περιόδου εκτός λειτουργίας. Θα πρέπει πράγματι να τονιστεί ότι το γεγονός της εγγραφής σε μια συνδρομή ηλεκτρικής ενέργειας με την επιλογή πλήρους ώρας/Hollow Hours είναι μια άλλη λύση που συμβάλλει στη μείωση του λογαριασμού ενέργειας, που φυσικά για να φορτωθεί μόνο στις καλύτερες περιόδους τιμολόγησης C ‘δηλαδή να πούμε Κατά τη διάρκεια των ωρών εκτός αιχμής.

Δημόσιοι σταθμοί φόρτισης

Ένας άλλος τρόπος για να μειωθεί ο χρόνος που αφιερώνεται Επαναφόρτιση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου είναι να καταφύγει στα τερματικά φορτίου του δημόσιου δικτύου, ιδίως εκείνων που παρέχονται από φορείς εκμετάλλευσης όπως Ιονότητα, Τέσλα ή Σύνολο.

Κατά κανόνα, προσφέρονται τρεις επιλογές φόρτισης σε αυτούς τους τύπους τερματικών: κανονικό, γρήγορο ή πολύ γρήγορο φορτίο. Εάν επιλέξετε την τελευταία επιλογή, απαιτούνται κατά μέσο όρο 3 ώρες για να επαναφορτίσετε το όχημα. Αλλά το αντίστροφο του μετάλλου έγκειται στο κόστος του φορτίου που θα αυξηθεί λογικά σε σύγκριση με το κόστος ενός φορτίου στο σπίτι. Αλλά εδώ και πάλι, η τιμή μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το αν επιλέγετε μια χρέωση στο KWH, εγκαίρως ή στο πακέτο.

Όντως, η διαφορά όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας που καταναλώνεται είναι πολύ πραγματική μεταξύ ενός ηλεκτρικού και θερμικού οχήματος, αφού ο πρώτος προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα ελέγχου των δαπανών τους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μια πτυχή που προφανώς δεν είναι δυνατή με ένα θερμικό αυτοκίνητο, εκτός αν ίσως λάβει υπόψη τη μείωση των χιλιομέτρων των διαδρομών που πρέπει να γίνουν.

Κόστος διατήρησης ηλεκτρικού αυτοκινήτου έναντι θερμικού

Όσον αφορά τη συντήρηση, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δείχνει, για άλλη μια φορά, πολύ πιο κερδοφόρα από ένα θερμικό αυτοκίνητο.

Κοιτάζοντας κάτω από την κουκούλα, μπορούμε ήδη να δούμε την πολυπλοκότητα ενός κινητήρα θερμότητας σε σύγκριση με εκείνη ενός ηλεκτρικού κινητήρα που επωφελείται από μια απλοποιημένη αρχιτεκτονική.

Για να διασφαλίσετε ότι το όχημά σας δεν σας επιτρέπει να πάτε στην πορεία, ο κινητήρας θερμότητας αποτελείται από διάφορα μηχανικά μέρη, δηλαδή τόσες πιθανές πηγές κατανομής, απαιτεί ένα τακτική συντήρηση. Ορισμένα κύρια όργανα (κερί ανάφλεξης, ζώνες, φίλτρα κ.λπ.) που εξασφαλίζουν ότι η σωστή λειτουργία του κινητήρα απαιτεί αναθεώρηση κάθε χρόνο, τουλάχιστον κάθε 15.000 χλμ. Ο στόχος είναι να ελέγξετε εάν ένας απλός καθαρισμός είναι επαρκής ή εάν πρέπει να πραγματοποιηθεί αμέσως αντικατάσταση προκειμένου να προβλεφθεί η άφιξη μιας κατάρρευσης. Χωρίς να ξεχνάμε φυσικά την ανάγκη να γίνει μια αλλαγή λαδιού για να αποφευχθεί η ρύπανση και να εξασφαλιστεί καλή λίπανση όλων των εργαλείων, καθιστώντας έτσι δυνατή την αποφυγή της τριβής, προστατεύοντας παράλληλα τα στοιχεία του.

Για πληροφορίες, σημειώστε ότι εάν η συντήρηση του φίλτρου λαδιού και του φίλτρου αέρα δεν πραγματοποιείται τακτικά αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα Υπερκατανάλωση καυσίμου.

Στο πλάι του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, οι συνεδρίες συντήρησης του κινητήρα είναι σπάνιες, ακόμη και ανύπαρκτες. Εξαρτάται κυρίως από την οδήγηση του οχήματος. Ο κινητήρας δεν απαιτεί συντήρηση, όπως και η μπαταρία. Προκειμένου να αυξηθεί η διάρκεια ζωής και να διατηρηθεί μια σταθερή αυτονομία του τελευταίου, αρκεί να ακολουθήσουμε τη λειτουργία φόρτωσης που συνιστάται από τους κατασκευαστές.

Μόνο μερικά στοιχεία απαιτούν αντικαταστάσεις σε περίπτωση φθοράς, όπως ελαστικά ή φρένα. Ωστόσο, σημειώστε ότι όσον αφορά τα φρένα, ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης τους επιτρέπει να τους ζητηθεί ένα ελάχιστο.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο VS Θερμικό: Ποιο είναι το πιο οικονομικό για αγορά ?

Για αγορά, ισοδύναμο μοντέλο, ένα Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πιο ακριβό από ένα βενζινοκίνητο ή ντίζελ αυτοκίνητο. Αυτό εξηγείται κυρίως από το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού κινητήρα που είναι πολύ υψηλότερο.

Για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό και να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των χρηστών, οι κατασκευαστές έχουν την επιλογή μόνο για να πραγματοποιήσουν κολοσσιαίες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες που σχετίζονται με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σημειώστε ότι η μπαταρία μόνο αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο του κόστους παραγωγής ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Επομένως, είναι αρκετά κατανοητό εάν τα τεράστια έξοδα που σχετίζονται με την κατασκευή των επιπτώσεων του οχήματος στην τιμή πώλησης που παρουσιάζονται στους αγοραστές.

Παρά την κατάσταση αυτή, η πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει βιώσει σημαντική έκρηξη τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωριστεί ότι οι καταναλωτές παραμένουν ευαίσθητοι στον παράγοντα τιμών.

Αυτή η κατάσταση εξηγείται κυρίως από την τιμή αγοράς του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αν και είναι ιδιαίτερα υψηλή σε σύγκριση με τους άλλους τύπους κινητήρα (βενζινοκινητήρας, κινητήρα ντίζελ, υβριδικό κ.λπ.), που είναι γρήγορα κερδοφόρα, περισσότερο ή περισσότερο ή λιγότερο μακρύς όρος, χάρη στην σπάνια συντήρηση, καθώς και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να διαμορφωθεί επιλέγοντας το σύστημα φόρτισης προσαρμοσμένο στις ανάγκες του.

Επιπλέον, εάν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, γνωρίζετε ότι το κράτος έχει δημιουργήσει ένα σύστημα βοήθειας αγοράς: το Οικολογικό μπόνους. Πρόκειται ακριβώς για οικονομική βοήθεια που χορηγείται σε άτομα και επαγγελματίες που αποσκοπούν στο φωτισμό αυτού του κόστους δαπανηρής απόκτησης, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Κατά γενικό κανόνα, το ποσό αυτής της βοήθειας που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20 % της τιμής του οχήματος αφαιρείται απευθείας από τον αντιπρόσωπο. Εάν είναι απαραίτητο, ο αγοραστής θα επιστραφεί μετά την αγορά, λαμβάνοντας προηγουμένως ορισμένα βήματα.

Εάν αυτό το άρθρο σας βοήθησε, πείτε μας ��

Μέση σημείωση 3.9/5. Ψηφοφορία: 7

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μολύνει περισσότερο από ένα θερμικό: αληθές ή ψευδές ?

Όλοι έχουμε ακούσει τη διατριβή ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα έκανε περισσότερο CO2 από το θερμικό του ισοδύναμο και επομένως δεν θα ήταν καλύτερο για το κλίμα. Έτσι, αληθινό ή ψευδές ? Είναι αλήθεια, αν κολλήσουμε αυστηρά στην κατασκευή του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας. Αλλά είναι απολύτως ψευδές αν λάβουμε υπόψη ολόκληρο τον κύκλο ζωής σας. Τώρα αφήστε το να ειπωθεί: αυτός είναι ο μόνος σχετικός τρόπος για τον υπολογισμό του αποτυπώματος άνθρακα ενός οχήματος ! Σας εξηγούμε.

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκπέμπει λιγότερο CO2 από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

  1. 65 % λιγότερες εκπομπές CO2 για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο
  2. Όχι η ίδια αξιολόγηση στη Γαλλία όπως στην Πολωνία
  3. Βελτιώστε τον ισολογισμό με μπαταρίες που έγιναν στη Γαλλία

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκπέμπει λιγότερα αέρια θερμοκηπίου (GHG) σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του από ένα θερμικό αυτοκίνητο, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη την κατασκευή του οχήματος που περιλάμβανε την κατασκευή της μπαταρίας – χρήση και τέλος της ζωής. “” Όλες οι “σοβαρές” μελέτες το δείχνουν “Λέει ο Laurent Perron, βιομηχανία αυτοκινήτων του έργου στο έργο Shift, το διάσημο think tank αναγνωρίστηκε για τη δέσμευσή του στο κλίμα και την επιστημονική του αυστηρότητα.

65 % λιγότερες εκπομπές CO2 για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο υπολογισμός είναι απλός. Για ένα μεσαίο όχημα που πραγματοποιεί μέση απόσταση σε χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της ζωής του, οι τάξεις μεγέθους είναι οι εξής: 6 τόνοι εκπομπών CO2 για την κατασκευή του θερμικού οχήματος, για να συγκριθούν με 5 τόνους CO2 για την κατασκευή ηλεκτρικού ισοδύναμου ήχου ήχου , στο οποίο πρέπει να προστεθεί 5 τόνοι για την κατασκευή της μπαταρίας. Εάν κρατήσουμε εκεί, προφανώς, η ηλεκτρική αξιολόγηση είναι σαφώς δυσμενής. Αλλά είναι ιδιαίτερα πολύ ελλιπές !

Κατά τη διάρκεια της φάσης οδήγησης, οι εκπομπές από το ηλεκτρικό όχημα είναι πολύ χαμηλές: περίπου 2 έως 3 τόνοι CO2 σε μια χώρα με εξευγενισμένη ηλεκτρική ενέργεια.

Laurent Perron,
Διευθυντής έργου αυτοκινήτου στον τομέα της μετατόπισης

Επειδή η κύρια θέση εκπομπής ενός θερμικού αυτοκινήτου είναι η χρήση του. Σαφώς, αυτό είναι το CO2 που εκπέμπεται όταν το όχημα, η ιππασία, το αέριο ή το ντίζελ. “” Πάνω από μια μέση διάρκεια ζωής, το θερμικό όχημα θα εκπέμπει μεταξύ 30 και 40 τόνων του CO2, ανάλογα με τα χιλιόμετρα “, Λεπτομέρειες Laurent Perron. Είμαστε πολύ μακριά, πολύ μακριά από το επίπεδο έκδοσης ενός ηλεκτρικού οχήματος που κυλά στη Γαλλία. “” Κατά τη διάρκεια της φάσης οδήγησης, οι εκπομπές του ηλεκτρικού οχήματος είναι πολύ χαμηλές: περίπου 2 έως 3 τόνοι CO2, ανάλογα με τα χιλιόμετρα, σε μια χώρα με εξευγενισμένη ηλεκτρική ενέργεια. »»

Προσθέστε σε αυτό τις εκπομπές που συνδέονται με το τέλος της ζωής, ισοδύναμες για τους δύο κινητήρες, και ο λογαριασμός είναι καλός: έχουμε έναν παράγοντα μείωσης της τάξης των δύο τρίτων μεταξύ των πλήρων κύκλων ζωής ενός θερμικού αυτοκινήτου και ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Με άλλα λόγια : Το ηλεκτρικό όχημα εκπέμπει 65 % CO2 λιγότερο από το θερμικό του ισοδύναμο.

Σύγκριση μεταξύ του αποτυπώματος άνθρακα ενός θερμικού οχήματος και του ηλεκτρικού οχήματος μεσαίας μέσης. © ROOLE

Σύγκριση μεταξύ του αποτυπώματος άνθρακα ενός θερμικού οχήματος και του ηλεκτρικού οχήματος μεσαίας. © ROOLE

Το γεγονός ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι ή όχι αποταμβαλλωτίστηκε στη χώρα όπου το ηλεκτρικό όχημα Rolls είναι ένας πρώτος παράγοντας -Rate Factor.

Laurent Perron,
Διευθυντής έργου αυτοκινήτου στον τομέα της μετατόπισης

Rolling B Κατηγορία Β στο δρόμο

Είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πραγματικά οικολογικό ? Η γνώμη του Ademe

Όχι η ίδια αξιολόγηση στη Γαλλία όπως στην Πολωνία

Η ηλεκτρική ενέργεια του ηλεκτρικού δεν είναι η ίδια σε όλο τον κόσμο. Αρκετά ! “” Το γεγονός ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι ή όχι αποταμβαλλωτίστηκε στη χώρα όπου το ηλεκτρικό όχημα Rolls είναι ένας πρώτος παράγοντας -Rate Factor »Υπενθυμίζει τον ειδικό μας. “” Ένα αυτοκίνητο που κυλά στη Γαλλία ή τη Σουηδία εκπέμπει λιγότερο από ένα ισοδύναμο θερμικό αυτοκίνητο σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του (της τάξης των δύο τρίτων λιγότερο). Αυτό ισχύει επίσης σε μια χώρα με ανθρακούχο ηλεκτρικό ρεύμα: το ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραμένει λίγο λιγότερο εκπεραστικό, σε χαμηλότερες αναλογίες “Εξηγεί ο Laurent Perron, πριν προσθέσει:” Και πιθανότατα θα είναι ακόμα πιο αληθινό στο μέλλον, επειδή οι χώρες με ηλεκτρικό ρεύμα άνθρακα όπως η Γερμανία θα προχωρήσουν όλο και περισσότερο προς έναν εξευγενισμένο ηλεκτρικό ρεύμα, η οποία θα προωθήσει τη συνολική ισορροπία του ηλεκτρικού οχήματος. »Μπορούμε πράγματι να βασίζουμε στην αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα πολλών χωρών για να παίξουν θετικά στον ισολογισμό του ηλεκτρικού παντού στον κόσμο.

Βελτιώστε τον ισολογισμό με μπαταρίες που έγιναν στη Γαλλία

Αυτή η αξιολόγηση άνθρακα, σαφώς προς όφελος της ηλεκτρικής ενέργειας, θα είναι ακόμη περισσότερο όταν οι μπαταρίες γίνονται σε χώρες με εξευγενισμένη ηλεκτρική ενέργεια. “” Στη Γαλλία, υπάρχουν 3 έργα κατασκευής μπαταριών σε σωλήνες. Σε σύγκριση με τις μπαταρίες που έγιναν σήμερα σε χώρες όπως η Κίνα ή η Πολωνία, η αξιολόγηση της παραγωγής μπαταριών θα είναι πιο ευνοϊκή. Η παραγωγή μέσης μπαταρίας 50 kWh σήμερα εκπέμπει 5 τόνους CO2 σε αυτές τις χώρες. Αύριο, οι εκπομπές παραγωγής αυτής της ίδιας μπαταρίας, που κατασκευάζονται στη Γαλλία, θα είναι περίπου 2,5 έως 3 τόνοι CO2. Έτσι θα έχουμε αποθηκεύσει 2 τόνους CO2. »Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει ακόμα κάτω από το πόδι !