Η τέχνη του smartphone: Σιωπηλή καινοτομία των Ιαπωνικών Γίγαντες, Ιαπωνικό Smartphone: Οι καλύτερες μάρκες το 2023

Ιαπωνικό smartphone: Οι καλύτερες μάρκες το 2023

07 Οκτωβρίου 2019 – 13:14 Η Sony ανακοινώνει το Xperia 8, μια ιαπωνική εναλλακτική λύση στο Xperia 10

Η τέχνη του smartphone: σιωπηλή καινοτομία των ιαπωνικών γίγαντων

Είναι αόρατα αλλά πανταχού παρόντα. Είναι σιωπηλοί, αλλά η ηχώ τους αντηχεί σε κάθε γωνιά της τεχνολογικής βιομηχανίας. Είναι οι κατασκευαστές των ιαπωνικών smartphones, οι κοιμισμένοι τιτάνες της βιομηχανίας κινητών τηλεφώνων. Τα ονόματά τους είναι χαραγμένα στα χρόνια της ιστορίας της τεχνολογίας, και όμως τα προϊόντα τους είναι τόσο αόριστα όσο οι σκιές. Γιατί αυτοί οι Γίγαντες, που κάποτε κυριάρχησαν στην αγορά, έγιναν φάσματα στην παγκόσμια τεχνολογική αρένα ? Γιατί αυτοί οι κύριοι της καινοτομίας φαίνεται να είναι πίσω ενώ η επιρροή τους είναι παντού ?

Οι κατασκευαστές ιαπωνικών smartphones δεν λάμπουν ιδιαίτερα από τα στοιχεία πωλήσεων και το μερίδιο αγοράς τους. Αντ ‘αυτού, υπερέχουν στην τέχνη των σκιών, του μυστηρίου και του αόρατο. Sharp, για παράδειγμα, φαίνεται να υπάρχει οπουδήποτε. Η Sony, εν τω μεταξύ, αποχαιρετά τις περισσότερες αγορές, με τη χάρη ενός σαμουράι να αποσύρει από τη μάχη. Χωρίς να ξεχνάμε τον Fujitsu, το οποίο, σε μια εποχή τόσο απομακρυσμένη όσο οι δεινόσαυροι, ήταν ένας ευημερούσα κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων. Και Panasonic ? Λοιπόν, έριξαν επίσης το σφουγγάρι. Ο κατάλογος είναι μακρύς: Pioneer, NEC, Toshiba, Hitachi…

Γιατί αυτές οι ηρωικές συντάξεις, ρωτήστε τον εαυτό σας ? Το iPhone εκθαμβωμένο και τυλιγμένο όλους τους Ιάπωνες κατασκευαστές στην επικράτειά τους. Το μερίδιο αγοράς της στην Ιαπωνία είναι σχεδόν 70 %.

Είναι ειρωνικό να πιστεύουμε ότι όταν αυτές οι ιαπωνικές εταιρείες βασιλεύονταν ως κύριοι στην εγχώρια αγορά τους με τα τηλέφωνα βαλβίδων τους ή εκείνα που είναι εξοπλισμένα με κεραία τηλεόρασης. Ναι, διαβάζετε σωστά.

Τεχνολογικά μαστοδόδια

Αλλά τότε ποιο είναι το νήμα Ariane που συνδέει ομάδες όπως η Sony, η Sharp και η Panasonic ? Αυτά είναι τεχνολογικά μεγαθήρια με τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που έχουν δεκάδες χρόνια εμπειρίας, ικανότητας και τεχνογνωσίας. Οδούζαν τον αγώνα για καινοτομία, σχεδιάζοντας τα πρώτα συνδεδεμένα γυαλιά, τα ακουστικά VR, τις οθόνες OLED, τους αισθητήρες φωτογραφιών σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια εικονοστοιχεία ..

Και εδώ είναι το κερασάκι στην τούρτα: Ακόμα κι αν αυτά τα εμπορικά σήματα δεν βρίσκονται πλέον στην κορυφή της δημοτικότητας, συνεχίζουν να κάνουν σπινθήρες στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας.

Ως απόδειξη, το Aquos R8 Pro της Sharp, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, προσφέρει αισθητήρα 1 ίντσας, φακό Leica Summicron και οθόνη OLED IGZO από 2000 NITS. Μόνο αυτό ! Το Aquos R6, το Aquos R7 … ο Ιάπωνας κατασκευαστής πάντα πυροδότησε στην Ε & Α με το πρώτο smartphone 240 Hz, το πρώτο smartphone χωρίς σύνορα … και ακόμη και το πρώτο smartphone διπλής εγκοπής. Το Aquos R6 είχε εισαγάγει έναν πολύ μεγάλο αισθητήρα 1 ίντσας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Leica, πριν από το Sony Xperia Pro-1. Επιπλέον, η οθόνη της Pro Igzo OLED ήταν επίσης μια πρώτη.

Από την πλευρά της, η Sony παρουσίασε το Xperia 1 V, με οθόνη 6,5 ιντσών σε μορφή 21: 9, ορισμό 4K στα 120 Hz και μια τιμή που θα σοτάρει τον τραπεζίτη σας στο ανώτατο όριο.

Αυτό μας φέρνει στην ερώτηση καύσης: Γιατί αυτοί οι τεχνολογικοί γίγαντες, ικανοί να δημιουργήσουν τέτοια καινοτόμα προϊόντα, αποτυγχάνουν να κατακτήσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς ? Η απάντηση είναι τόσο λεπτή όσο ένα haiku: Αυτά είναι προϊόντα βιτρίνας, τεχνολογικά παράθυρα, τα οποία επιτρέπουν στις εταιρείες αυτές να πωλούν στη συνέχεια την τεχνολογία τους σε Apple, Oppo, Vivo, Huawei, Motorola … και ο κατάλογος είναι μακρύς. Εν ολίγοις, οι ιαπωνικοί κατασκευαστές smartphones είναι οι σεφ της τεχνολογίας, προετοιμάζοντας εκλεπτυσμένα πιάτα έτσι ώστε οι άλλοι να τα δοκιμάσουν.

Αυτό το ιαπωνικό παράδοξο, τόσο μυστηριώδες όσο ο χαϊκός του bashō

Αυτό το ιαπωνικό παράδοξο, τόσο μυστηριώδες όσο ο Haikus του Bashō, απεικονίζει καλά την ιδιαιτερότητα αυτών των κατασκευαστών. Καινοτομούν, δημιουργούν, πιέζουν τα όρια της τεχνολογίας, και όμως τα προϊόντα τους είναι σαν τα αστέρια πυροβολισμού: λαμπρά, εκπληκτικά, αλλά εφήμερο στον ουρανό της βιομηχανίας. Αντί να αγωνίζονται για τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων, αυτές οι εταιρείες φαίνεται να προτιμούν την αναζήτηση τεχνολογικής αριστείας, μια σιωπηλή και μοναχική φυλή προς την καινοτομία. Βεβαίως, τα στοιχεία πωλήσεών τους δεν ανατριχιάζουν τους μετρητές, αλλά η επιρροή τους στη βιομηχανία είναι αναμφισβήτητη. Πίσω από κάθε iPhone, κάθε oppo, κάθε vivo, κρύβει τεχνολογίες που γεννιούνται από ιαπωνική εφευρετικότητα.

Αυτοί οι κατασκευαστές φαίνεται να ακολουθούν την αρχή του “Mono No Aware”, μια ευαισθησία στο εφήμερο. Δημιουργούν τεχνολογικά αριστουργήματα που προορίζονται να αντικατασταθούν, να εξαφανιστούν για να δώσουν τη θέση τους σε νέες καινοτομίες. Το iPhone σίγουρα απέρριψε τους Ιάπωνες κατασκευαστές στην εγχώρια αγορά τους, αλλά σε αντάλλαγμα, προσέφεραν στη βιομηχανία ένα όραμα, τεχνολογία, ασυναγώνιστη τεχνογνωσία.

Ας γιορτάσουμε αυτούς τους ήρωες της σκιάς της τεχνολογίας, αυτούς τους σαμουράι της καινοτομίας που, ακόμη και αν δεν βρίσκονται πλέον στην πρώτη γραμμή στο πεδίο της μάχης της αγοράς, συνεχίζουν να σφυρηλατούν τα όπλα του μέλλοντος. Τελικά, μπορεί να ενσωματώσουν το πνεύμα του αληθινού τεχνίτη: αυτός που δημιουργεί για την απλή ευχαρίστηση της δημιουργίας, για να ωθήσει τα όρια της τέχνης του, ανεξάρτητα από τα στοιχεία πωλήσεων ή τη δημοτικότητα. Και σε αυτό, δεν αξίζουν την ψευδαίσθηση μας, αλλά ο βαθύτερος σεβασμός μας.

Οι ιαπωνικοί κατασκευαστές smartphones αντιστέκονται, ναι, αλλά το κάνουν με τον δικό τους τρόπο. Όχι με την κατάκτηση του κόσμου, αλλά το διαφωτιστικό με τις καινοτομίες τους. Δεν φωνάζει δυνατά και καθαρά, αλλά ψιθυρίζοντας αργά πίσω από τις σκηνές της τεχνολογίας. Όχι με την επιβολή της παρουσίας τους, αλλά με την εξασθένιση της οδού για καινοτομία. Και ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτό το ιαπωνικό παράδοξο.

Μια συναρπαστική μαρτυρία του τρόπου με τον οποίο η καινοτομία και η τεχνολογική παραγωγή είναι συνεχώς σε κίνηση

Οι τελευταίες δεκαετίες έχουν επισημανθεί από αξιοσημείωτες αλλαγές στο παγκόσμιο τεχνολογικό τοπίο. Εάν ακολουθήσουμε την ιστορία, συνειδητοποιούμε ότι το κέντρο της τεχνολογικής παραγωγής έχει μεταναστεύσει από τη μια χώρα στην άλλη, μετά από ένα είδος “αγώνα για καινοτομία”.

Αυτή η συνεχής εξέλιξη του τεχνολογικού τοπίου δεν είναι μόνο ορατή σε ηλεκτρονικά και smartphones, αλλά και σε άλλους τομείς όπως η φωτογραφική βιομηχανία. Από αυτή την άποψη, η Ιαπωνία υπήρξε σοβαρός ανταγωνιστής στη Γερμανία, ο οποίος έχει κυριαρχήσει εδώ και πολύ καιρό στην παγκόσμια αγορά φωτογραφίας. Το 1960, για παράδειγμα, η γερμανική βιομηχανία παρήγαγε 2,7 εκατομμύρια κάμερες, σε σύγκριση με 1,9 εκατομμύρια που παράγονται από την Ιαπωνία.

Ωστόσο, όταν ήταν εξαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα στοιχεία ήταν πολύ διαφορετικά: οι Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασαν περίπου 190.000 αεροσκάφη από τους Γερμανούς, αλλά αγόρασαν 1,3 εκατομμύρια αεροσκάφη από Ιαπωνικά. Οι Αμερικανοί καταναλωτές στράφηκαν στους Γερμανούς για τα πιο εξελιγμένα μοντέλα και στους Ιάπωνες για τα τρέχοντα προϊόντα ποιότητας, τα οποία ήταν ωστόσο εξαιρετικά.

Στη δεκαετία του 1980, η Ιαπωνία είχε γίνει η ατμομηχανή τεχνολογικής παραγωγής και ονομάστηκε “Το εργοστάσιο των Ηνωμένων Πολιτειών”. Τα προϊόντα “Made in Japan” ήταν συνώνυμες με την ποιότητα και την καινοτομία και οι ιαπωνικές μάρκες όπως η Sony, η Panasonic και η Sharp ήταν ηγέτες στον τομέα των ηλεκτρονικών. Οι αμερικανικές εταιρείες μετέφεραν μαζικά την παραγωγή τους στην Ιαπωνία για να επωφεληθούν από την τεχνολογική της εμπειρία και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της.

Ωστόσο, καθώς η Ιαπωνία έχει αναπτυχθεί και το κόστος παραγωγής της έχει αυξηθεί, η παραγωγή έχει αρχίσει να μετακινείται στη Νότια Κορέα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​Νότια Κορέα ανέλαβε και έγινε το νέο τεχνολογικό κέντρο παραγωγής. Εταιρείες όπως η Samsung και η LG εμφανίστηκαν ως τεχνολογικοί γίγαντες και η Νότια Κορέα άρχισε να παράγει όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, καθώς η Νότια Κορέα έχει αποκτήσει εμπειρία και έγινε ισχυρότερη οικονομικά, άρχισε να πωλεί πιο ακριβά προϊόντα και να μεταφέρει την παραγωγή της. Ήταν τότε που η Κίνα μπήκε στη σκηνή. Τις τελευταίες δεκαετίες, η Κίνα έχει γίνει το World Factory, παράγοντας ένα μεγάλο μέρος της World Electronics. Οι κινεζικές μάρκες όπως η Huawei, η Oppo και η Xiaomi έχουν γίνει παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα των smartphones.

Αυτή η συνεχής εξέλιξη μαρτυρεί έναν ενδιαφέρον κύκλο μεταφοράς γνώσης και τεχνολογικής εμπειρογνωμοσύνης. Κάθε φορά, η χώρα που έχει γίνει το World Factory έχει αποκτήσει εμπειρία, ξεκίνησε τις δικές της μάρκες, έχει γίνει ισχυρότερη οικονομικά και τελικά μετέφερε την παραγωγή της, ανοίγοντας το δρόμο σε μια νέα χώρα για να αναλάβει. Είναι μια συναρπαστική μαρτυρία του τρόπου με τον οποίο η καινοτομία και η τεχνολογική παραγωγή βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση, αντανακλώντας την παγκόσμια οικονομική δυναμική σε συνεχή εξέλιξη.

Για να μας ακολουθήσετε, σας προσκαλούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας Android και iOS. Μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα, τα αρχεία μας και να παρακολουθήσετε τα πιο πρόσφατα βίντεο του YouTube.

Ιαπωνικό smartphone: Οι καλύτερες μάρκες το 2023

Ανακαλύψτε εδώ όλες τις ειδήσεις που σχετίζονται με την Ιαπωνία και τα ιαπωνικά smartphones. Μια χώρα μακριά από την καθυστέρηση πίσω από την άποψη της δημιουργίας smartphone χάρη στη Sony. Βρείτε όλα τα νέα και τις προωθήσεις σχετικά με τα ιαπωνικά smartphones.

Οι καλύτερες προωθήσεις της Sony

Sony Xperia 1 V Εικόνα

22 Σεπτεμβρίου 2023 – 4:30 μ.μ. Το επόμενο Sony Xperia 1 VI smartphone έχει προγραμματιστεί με ένα πραγματικό ζουμ 6x και το Snapdragon 8 Gen 3 στο σκάφος

Sony Xperia pro-i εικόνα

13 Ιουνίου 2023 – 4:01 μ.μ. Το επόμενο Sony Xperia Pro -i II θα μπορούσε να επωφεληθεί από δύο αισθητήρες 1 ίντσας

Η Sony Xperia Fold διαρρέει εικόνα

23 Μαΐου 2023 – 16:05 Η Sony θα προετοιμάσει μια αναδιπλούμενη συμπαγής βαλβίδα μορφής smartphone

Image Sony Sensor Exmor t

16 Μαΐου 2023 – 21:15 Το επόμενο smartphone Sony Xperia Pro -II, όχι πριν από το 2024, αλλά με νέους αισθητήρες φωτογραφιών

Sony Xperia 1 V Εικόνα

12 Μαΐου 2023 – 18:05 Η Sony αποκαλύπτει τα νέα της Xperia 1 V και Xperia 10 V smartphones, συνεχίζοντας

Sony Xperia 1 V Εικόνα

02 Μαΐου, 2023 – 20:00 Ο σχεδιασμός του επόμενου smartphone Sony Xperia 1 V που εμφανίζεται σε έναν πίνακα οθόνης

Sony Xperia 1 V Διαρροές Εικόνα

16 Φεβρουαρίου 2023 – 19:35 Μια πρώτη ρεαλιστική απόδοση του μελλοντικού Sony Xperia 1 V στο τρέξιμο

Εικόνα Leica Leitz Phone 2

14 Νοεμβρίου 2022 – 19:05 Leitz Phone 2, ένα δεύτερο smartphone με πρωτότυπο Look υπογεγραμμένο Leica

Sony Xperia 1 IV εικόνα

07 Νοεμβρίου 2022 – 3:05 μ.μ. Η γραμμή -up για το 2023 των επόμενων smartphones της Sony Xperia φαίνεται να ανιχνεύεται, εδώ είναι οι λεπτομέρειες

Sony xpeira 1 IV εικόνα

14 Σεπτεμβρίου 2022 – 19:15 xperia 1 IV παιχνίδι παιχνιδιού, η Sony θέλει να ζυγίσει στο παιχνίδι

10 Οκτωβρίου 2019 – 9:30 π.μ. Sharp ανανεώνει την προσφορά του Android One με το S7

07 Οκτωβρίου 2019 – 13:14 Η Sony ανακοινώνει το Xperia 8, μια ιαπωνική εναλλακτική λύση στο Xperia 10

30 Σεπτεμβρίου 2019 – 14:52 Sharp Aquos Sense 3: Τρία νέα κινητά τηλέφωνα (πάρα πολύ ?) κλασικό

30 Σεπτεμβρίου 2019 – 11:31 π.μ. Sharp παρουσιάζει το Aquos Zero2 στην Ιαπωνία

16 Μαΐου 2019 – 4:49 μ.μ. Sony παρόν στην Ιαπωνία The Xperia Ace

15 Νοεμβρίου 2018 – 14:37 Sharp Aquos R2: Το πρώτο smartphone “Double Notch”

20 Σεπτεμβρίου 2018 – 4:30 μ.μ

31 Ιανουαρίου 2018 – 10:00 π.μ. Sharp S3: Ένα τρίτο Android One για την ιαπωνική μάρκα

08 Νοεμβρίου 2017 – 4:02 μ.μ. NICHEPHONE -S: Το πρώτο τηλέφωνο χαρακτηριστικών κάτω από το Android ?

23 Οκτωβρίου 2017 – 3:30 μ.μ. Η Sharp παρουσιάζει το Aquos R Compact

04 Ιουλίου 2017 – 15:40 Η Sharp αποκαλύπτει το δεύτερο κινητό του Android One: The Sharp X1

30 Μαΐου 2017 – 5:30 μ.μ. Η Samsung παρουσιάζει την αίσθηση του γαλαξία στην Ιαπωνία

19 Απριλίου 2017 – 13:00 Η Sharp παρουσιάζει το νέο του υψηλό μοντέλο: Aquos r

22 Μαρτίου 2017 – 4:45 PM Έκπληξη: Ένα τρίτο smartphone στο Vaio (καλά σχεδόν) !

10 Μαρτίου 2017 – 13:00 Η Ιαπωνική εκκίνηση -up Nuans παρουσιάζει ένα νέο smartphone

25 Νοεμβρίου 2016 – 18:54 Η Sharp αποκαλύπτει δύο smartphones Star Wars για την Ιαπωνία

19 Οκτωβρίου 2016 – 12:00 LG προσφέρει στην ιαπωνική αγορά μια μικρή αδιάβροχη έκδοση του V20

12 Οκτωβρίου 2016 – 5:43 PM Η Sharp παρουσιάζει μια μίνι έκδοση του Aquos XX3

18 Ιουλίου 2016 – 11:17 Lenovo παρόν στην Ιαπωνία το πρώτο της Windows 10 Mobile

06 Ιουλίου 2016 – 12:37 Η Sharp αποκαλύπτει το πρώτο κινητό Android One για την Ιαπωνία