Ασφάλιση ποδηλάτων, ασφάλιση που παρέχει ποδηλασία καθώς και τον ποδηλάτη, ασφάλιση ποδηλάτου – εξασφαλίστε το ποδήλατό του με το Sharelock

Προσομοιώστε την τιμή της ασφάλισης ποδηλάτων σας, σε λίγα δευτερόλεπτα! ��

Contents

Πώς να διασφαλίσετε το ποδήλατό σας ? Οι συμβουλές μας για να επιλέξετε τη σωστή ασφάλιση

Μια μοναδική φόρμουλα που εγγυάται το ποδήλατό σας σε περίπτωση κλοπής, απόπειρας πτήσης, τυχαίας ζημιάς ή θραύσης

Και για να σας προστατεύσει καθώς και την οικογένειά σας από τις συνέπειες της αναπηρίας ή του θανάτου μετά από ατύχημα ποδηλάτου, Σας συμβουλεύουμε να εγγραφείτε στην επιλογή σωματικής προστασίας του ποδηλάτη.

Δίνουν τη γνώμη τους

Σούπερ καλή τιμή, καλή ασφάλιση, ανταποκρινόμενη στις παραμικρές ανησυχίες. Συνιστώ αυτήν την ασφάλιση !

Πολύ ικανοποιημένοι ! Θα συνιστούσα στο ανησυχητικό μου περιβάλλον.

Είμαι περισσότερο από ικανοποιημένος: ελκυστική τιμή, γρήγορη προσέγγιση. Ευχαριστώ τον ιστότοπο για την απλότητα.

Στη Γαλλία και σε αντίθεση με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο (εξαιρουμένων του VAE), καμία νομική υποχρέωση δεν σας αναγκάζει να εξασφαλίσετε το ποδήλατό σας

Επιπλέον, η ασφάλιση σπιτιού σας έχει αστική ευθύνη που σας καλύπτει επίσης όταν είστε με ποδήλατο. Ωστόσο, αυτή η εγγύηση παραμένει περιορισμένη ως προς τη ζημιά που υπέστη και δεν έχει κάλυψη στην πτήση ή τη θραύση του εξοπλισμού σας.

Εάν επομένως δεν είναι υποχρεωτικό να στραφείτε σε εξειδικευμένους ασφαλιστές για το ποδήλατο δρόμου σας, Συνιστάται να εγγραφείτε σε μια ειδική φόρμουλα για να περιορίσετε τα έξοδά σας σε περίπτωση αξίωσης. Είναι το ίδιο για την ασφάλιση ηλεκτρικής ποδήλατο ή ασφάλιση ποδηλάτων φορτίου.

Μπορείτε λοιπόν να προσαρμόσετε τις εγγυήσεις σας ανάλογα με τις ανάγκες σας για γαλήνια ταξίδια και κάθε στιγμιαία βοήθεια όταν πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα απροσδόκητο.

Βασικές εγγυήσεις που περιλαμβάνονται και προστασίες
Προαιρετικό προσαρμοσμένο.

Βασικές εγγυήσεις που περιλαμβάνονται και προστασίες
Προαιρετικό προσαρμοσμένο.

Συμβουλευτείτε τις συχνές ερωτήσεις και τις συμβουλές για να εξασφαλίσετε ένα ποδήλατο

Πώς να διασφαλίσετε το ποδήλατό σας ? Οι συμβουλές μας για να επιλέξετε τη σωστή ασφάλιση

Πώς να εξασφαλίσετε το ποδήλατό σας ενάντια στην κλοπή ? Οι συμβουλές μας

Πώς να εξασφαλίσετε το ποδήλατό σας για επαγγελματικό ταξίδι ?

Πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο αντι -κλοπής ?

Πώς να δηλώσετε ένα ατύχημα ποδηλάτου ?

Πώς να βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιημένο ποδήλατό σας δεν είναι κλεμμένο ποδήλατο ?

Πώς να εξασφαλίσετε το ποδήλατό σας ενάντια στη θραύση ?

Είναι υποχρεωτικό να εξασφαλίζεται ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ?

Μόλις ταξιδεύετε στο δρόμο, είστε εκτεθειμένοι σε ορισμένους κινδύνους, είτε υλικό είτε σωματικό.

Για να προστατευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τους κινδύνους που ενυπάρχουν στην οδήγηση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου καθώς και οποιουδήποτε κινδύνου κλοπής, η συνδρομή σε συγκεκριμένη ασφάλιση είναι απαραίτητη είναι απαραίτητη.

Κατά τον ίδιο τρόπο όπως η ασφάλιση για τα ποδήλατα οδών, όπως η ασφάλιση για ποδήλατα βουνού ή ασφάλιση για το ποδήλατο φορτίου σας, η ασφάλιση για ηλεκτρικά ποδήλατα μπορεί να είναι απαραίτητη. Με την κατάλληλη σύμβασή μας, θα επωφεληθείτε από τη βέλτιστη προστασία χάρη στις διάφορες εγγυήσεις που περιλαμβάνονται.

Προσομοιώστε την τιμή της ασφάλισης ποδηλάτων σας,
Σε λίγα δευτερόλεπτα ! ��

Εφαρμόζεται μια έκπτωση 10%, μειώνεται στο 5% εάν ληφθεί μια φωτογραφία του ποδηλάτου μέσω της εφαρμογής κατά τη στιγμή του χώρου στάθμευσης.

Επιστροφή επιστροφής έως νέου μέχρι την 2η επέτειο του ποδηλάτου, στη συνέχεια, εφαρμογή ποσοστού απαξίωσης 1% ανά μήνα από την ημερομηνία αγοράς

Η απομονωμένη πτήση των στοιχείων ποδηλάτων καλύπτεται επίσης (τροχοί, σέλα, μπαταρία κ.λπ.)
Δέσμευση ανανεώσιμης χρονιάς

Θέλετε να μιλήσετε στην ομάδα μας για να έχετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση ?

Χιλιάδες ποδηλάτες μας εμπιστεύονται και μας λένε !

Πολύ πρακτικό για να τραβήξετε μια φωτογραφία του ποδηλάτου σας που συνδέεται με την αντι -κλοπή, σας επιτρέπει να καθησυχάσετε τον εαυτό σας και να έχετε απόδειξη σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Αλάινδρος 10 Δεκεμβρίου. 2022

Πολύ καλά σχεδιασμένη και ανταγωνιστική εφαρμογή, πολύ ανταγωνιστικές τιμές και προϊόντα προσαρμοσμένα στις πραγματικές ανάγκες όλων των ποδηλάτων.

Caroline r 19. 2022

Γρήγορη απάντηση χωρίς αναστάτωση. Η επιστροφή χρημάτων έκανε λίγες μέρες μετά την αποστολή των εγγράφων υποστήριξης. Θα επιστρέψω σε αυτούς για το επόμενο ποδήλατό μου.

Κολοκύνθη – 14 Μαρτίου 2023

Το + Sharelock:
5% έκπτωση και 0 χρόνος ανεπάρκειας με τη λήψη φωτογραφιών

Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία όταν παρκάρετε το ποδήλατό σας. Σε περίπτωση κλοπής, βανδαλισμού ή θραύσης, Το franchise μειώνεται από 10% σε 5%.
Αυτή η λειτουργία καθιστά την ασφάλειά σας αποτελεσματική από την πρώτη φωτογραφία, χωρίς ανεπάρκεια.

Velo Insurance Photo Application

Τα ασφαλιστικά μας έργα για όλους τους τύπους ποδηλάτων ! Η τιμή της ασφάλισης ποδηλάτων μας προσαρμόζεται ανάλογα με την αξία του ποδηλάτου σας. Και εσύ, ποιο είναι το στυλ σου ? Βρείτε παραδείγματα παρακάτω:

Ποδήλατο της πόλης

Ενδεικτική τιμή αγοράς: 400 €
Από 16.01 €/έτος
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση κλοπής:
360 € χωρίς φωτογραφία, 380 € με φωτογραφία

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο

Ενδεικτική τιμή αγοράς: € 1.750
Από 4.57 €/μήνα
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση κλοπής:
€ 1.575 χωρίς φωτογραφία, € 1662,5 με φωτογραφία

Ποδήλατο φορτίου

Ενδεικτική τιμή αγοράς: 3.000 €
από 7.12 €/μήνα
Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση κλοπής:
€ 2,700 χωρίς φωτογραφία και 2850 € με φωτογραφία

Μας εμπιστεύονται

Το Uber τρώει

πύργος

Παραβόλη

Έργο Bousson

ekstere

ποδήλατο

Απλά φάε

Το εργαστήριο ηλεκτρικού ποδηλάτου

Σύλλογος

Πράσινο κατάστημα

Σούπα

Εταίροι ώθησης

Caisse des Dépôts

Μείωση

Το Uber τρώει

πύργος

Παραβόλη

Έργο Bousson

ekstere

ποδήλατο

Απλά φάε

Το εργαστήριο ηλεκτρικού ποδηλάτου

Σύλλογος

Πράσινο κατάστημα

Τρέχουσες ερωτήσεις

Πού και πώς μπορώ να σταθμεύω το ποδήλατό μου για να είμαι ασφαλισμένος ?

Σε οποιοδήποτε μη ιδιωτικό μέρος, το ποδήλατο πρέπει να συνδέεται επιτακτικά σε ένα σταθερό σημείο από το πλαίσιο με ένα συμμορφούμενο λουκέτο.
Σε έναν κλειστό ιδιωτικό χώρο, το ποδήλατό σας δεν είναι απαραίτητο για να συνδεθεί με ένα σταθερό σημείο, πρέπει να είναι λουκέτο.

Τι αντιστοιχεί στο franchise και την ερειπωμένη ?

Το έκπτωση είναι το ποσό που ο ασφαλιστής δεν φροντίζει σε περίπτωση αξίωσης. Συνεπώς, προέρχεται από το ασφαλισμένο ποσό σας. Για το Sharelock, η ασφάλιση εκπεστέα είναι το 10% της αξίας του ποδηλάτου. Μειώνεται στο 5% εάν έχετε κάνει μια φωτογραφία (έως και 72 ώρες πριν από την απώλεια).

Η ερειπώση λαμβάνει υπόψη την ηλικία του ποδηλάτου σας. Εφαρμόζεται έως 1% το μήνα και ισχύει μόνο από τον 25ο μήνα από την ημερομηνία αγοράς του ποδηλάτου.
Πριν από αυτό, το ποσό που επιλέγεται για την επιστροφή στην περίπτωση πτήσης ποδηλάτου είναι η νέα αξία αγοράς του τελευταίου .

Για παράδειγμα, για ένα ποδήλατο στα € 1.200 που αγοράστηκαν πριν από 5 μήνες: Σε περίπτωση πτήσης, δεν έχετε καμία απαξίωση και θα σας επιστρέψουμε 1.200 – (1.200*10%) = € 1.080
Για ένα ποδήλατο στα € 800 που αγοράστηκε πριν από 28 μήνες: Σε περίπτωση κλοπής, έχετε 28% απαξίωση, το ποδήλατο έχει ως εκ τούτου τιμή 800*(1 – 28%) = € 576. Η έκπτωση είναι 10% και θα σας επιστρέψουμε 576 – 57.6 = € 518.4

Ποια είναι η σήμανση του ποδηλάτου και ο τρόπος επαλήθευσης ότι είναι ενεργοποιημένη ?

Η σήμανση ή η ποδηλασία είναι υποχρεωτική για να εγγραφείτε στην ασφάλιση ποδηλάτων Sharelock.
Σημειώστε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 έχουν εντοπιστεί ποδήλατα στο FNCUI, οπότε αν έχετε αποκτήσει το ποδήλατό σας μετά από αυτή την ημερομηνία, πρέπει να έχετε πιστοποιητικό σήμανσης. Εδώ είναι τα αποδεκτά σημάδια:

– Ποδήλατο
– Παραβόλη
– Auvray (ICA Bike)
– Δέκαθλο
– Εμπόδια
– MFC
– Ατελή

Θέλετε να ελέγξετε ότι ο αριθμός σήμανσης σας είναι πολύ ενεργός ? Μπορείτε να το δοκιμάσετε στον ιστότοπο APIC στον ακόλουθο σύνδεσμο: https: // apic-asso.com/

Εάν ο αριθμός σας δεν αναφέρεται σε αυτόν τον ιστότοπο, μπορείτε ή ο έμπορος ποδηλάτων σας δεν το έχετε αποθηκεύσει ακόμη στο διαδίκτυο. Εάν είναι απαραίτητο, σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί του.

Είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί ένα χρησιμοποιημένο ποδήλατο ?

Όλα τα ποδήλατα κάτω των 5 ετών είναι ασφαλιστικά.

Μπορείτε να παρέχετε ένα χρησιμοποιημένο ποδήλατο εάν έχει αγοραστεί από έναν επαγγελματία. Είναι τότε οι ίδιες συνθήκες με ένα νέο ποδήλατο που ισχύει. Το τιμολόγιο θα ζητηθεί σε περίπτωση αξίωσης.

Εάν έχετε αγοράσει το ποδήλατό σας από ένα άτομο, πρέπει να έχετε πράξη μεταφοράς ακινήτων στο όνομά σας καθώς και το αρχικό τιμολόγιο του ποδηλάτου που μεταδίδεται από τον πρώην ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια, η ημερομηνία αγοράς αντιστοιχεί στην ημερομηνία αγοράς που υπάρχει στο αρχικό τιμολόγιο ποδηλάτου.

Για πληροφορίες, πρέπει επίσης να ενημερώσετε τον αριθμό αναγνώρισης που έχει τοποθετηθεί στο ποδήλατο με τα προσωπικά σας δεδομένα.

Υποστηρίζονται τα αξεσουάρ μου από την ασφάλιση ?

Η ασφάλιση πτήσης με ποδήλατο Sharelock καλύπτει σταθερά αξεσουάρ ποδηλάτων (δηλαδή ότι δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί χωρίς εργαλεία) εάν η αξία τους δικαιολογείται από το τιμολόγιο και αγοράστηκαν τον μήνα μετά την ποδηλασία αγοράς. Η αξία τους πρέπει επίσης να συμπεριληφθεί στο ποσό των αξεσουάρ που αναφέρονται κατά τη στιγμή της συνδρομής.

Για παράδειγμα, θα εξασφαλιστεί μια σέλα, ένας κινητήρας, ένα δεκανίκι, τα πεντάλ, ένας βιδωμένος παρατηρητής GPS ή λάσπης. Μια τσάντα ή ένα κράνος δεν θα καλύπτεται, επειδή η μη σταθεροποίηση.

Είναι η υποχρεωτική φωτογραφία ? Για τι είναι αυτό ?

Η λήψη φωτογραφίας κατά τη διάρκεια του χώρου στάθμευσης είναι προαιρετική. Παρ ‘όλα αυτά, σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από μια πιο πλεονεκτική επιστροφή, με έκπτωση 5% αντί για 10% και να κάνετε την ασφάλειά σας αποτελεσματική από την πρώτη φωτογραφία, χωρίς ανεπάρκεια 3 εβδομάδων.
Η φωτογραφία επιτρέπει στο Sharelock να ελέγξει ότι το ασφαλισμένο ποδήλατο είναι το σωστό, ότι είναι καλά συνδεδεμένο και ότι η χρήση αντι -κλοπής πληροί τα κριτήρια ασφαλείας. Αυτές οι απαιτήσεις μας επιτρέπουν σε αντάλλαγμα να προσφέρουμε μια ποιοτική υπηρεσία, τις πιο δίκαιες τιμές και μια απλοποιημένη και διαφανή διαδικασία αποζημίωσης σε περίπτωση καταστροφής.

Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων

Ασφάλιση ποδηλάτου

Όταν ταξιδεύετε με ηλεκτρικό ποδήλατο, αντιμετωπίζετε 2 κύριους κινδύνους:

 • Ζημιές που προκλήθηκαν σε τρίτους σε περίπτωση ατυχήματος ποδηλάτου

Για ένα ποδήλατο ηλεκτρικής βοήθειας (VAE) της οποίας η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 250 W και η ταχύτητα του οποίου δεν υπερβαίνει τα 25 km/h, οι ζημιές που προκαλούνται σε τρίτους καλύπτονται από το Πολιτική ευθύνη της σύμβασής σας στο σπίτι.

Για άλλους τύπους ηλεκτρικών ποδηλάτων, είναι απαραίτητο να πάρετε αφοσιωμένη ασφάλιση (νέα ασφάλιση κινητικότητας ή 2 τροχούς ανάλογα με τον τύπο της μηχανής).

 • Κλοπή ή θραύση ποδηλάτου

Ανάλογα με την κατάστασή σας, υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο Allianz να καλύπτονται σε περίπτωση κλοπής ή θραύσης ηλεκτρικών ποδηλάτων. Το ασφαλιστήριο στο σπίτι σας μπορεί να σας καλύψει, αλλά υπάρχει επίσης αφοσιωμένη ασφάλιση όπως χρειάζεστε.

Βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρικό σας ποδήλατο ενάντια στην κλοπή ή τη θραύση: Πώς λειτουργεί ?

Μέσα στο σπίτι σας και τα κτίρια του

Το ποδήλατο ηλεκτρικής βοήθειας (VAE) επωφελείται από τις εγγυήσεις που έχετε πάρει ως μέρος της σύμβασής σας στο σπίτι που το καλύπτει:

 • Σε περίπτωση κλοπής,
 • Σε περίπτωση πυρκαγιάς του σπιτιού σας,
 • Σε περίπτωση βλάβης στο νερό, πλημμύρα … στο σπίτι σας

Σημειώστε ότι το ποδήλατο δεν είναι εγγυημένο σε περίπτωση θραύσης μέσα στο σπίτι

Έξω από το σπίτι σας

Το ποδήλατό σας έχει τιμή μικρότερη από 1.500 € ?

Επιλέξτε τις σπασμένες επιλογές του ICE ή άλλων επιπέδων 2 και επιπέδου 2 Vol-Vandalism στη σύμβαση κατοίκησης Allianz για να καλύψετε το ποδήλατο έξω σε σπασμένο και σε περίπτωση κλοπής.

Το ποδήλατό σας έχει αξία μεταξύ 1.500 € και 10.000 € ?

 • Για όλες τις υλικές ζημιές που υφίσταται μετά από ατύχημα ή σε περίπτωση πυρκαγιάς, πλημμύρας, καταιγίδας, χαλάζι ή αστραπής.
 • Σε περίπτωση πτήσης ακόμη και όταν βρίσκεστε σε διακοπές.

Για να σας υποστηρίξω σε περίπτωση σκληρού πλήγματος

Προστασία της Juridic
Κάλυψη σε περίπτωση διαφορών που συνδέονται με τη διαμονή σας (1) .
Να ειδοποιηθεί σε περίπτωση σημαντικής εκδήλωσης του κλίματος χάρη σε μια προσαρμοσμένη λύση.

Η οικιακή και η ηλεκτρονική σας συσκευή επισκευάζονται ή αντικαθίστανται σε περίπτωση βλάβης ή δυσλειτουργίας (1) .

(1) Οι εγγυήσεις και οι επιλογές ισχύουν σύμφωνα με τους όρους και τις εξαιρέσεις που προβλέπονται στη σύμβαση
Ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτων:
Συμβουλευτείτε τις ερωτήσεις/απαντήσεις μας

Ηλεκτρικό ποδήλατο, Μηχανή Μηχανής Προσωπικής Κίνησης (EDPM), 2 Τροχοί: Ποιες διαφορές ?

Τι είναι ένα vae ?

Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ένα ποδήλατο που διαθέτει μια επαναφορτιζόμενη μηχανή μπαταρίας για να βοηθήσει τον ποδηλάτη Όταν πεντάλ. Ο κινητήρας δεν λειτουργεί ανεξάρτητα και σταματά όταν η ταχύτητα υπερβαίνει τα 25km/h ή όταν ο ποδηλάτης σταματά πεντάλ.

Στο Allianz, εάν το ποδήλατο ηλεκτρικής βοήθειας πληροί όλα τα ακόλουθα κριτήρια, τότε μπορεί να καλυφθεί στο πλαίσιο της ασφάλισης κατοικίας σας:

 • Ξεκινήστε με τα πεντάλ
 • Ο κινητήρας πρέπει να σταματήσει μόλις ο ποδηλάτης σταματήσει το πεντάλ
 • Ο κινητήρας πρέπει να σταματήσει τη δράση του όταν η ταχύτητα φτάσει τα 25km/h
 • Η περικοπή του κινητήρα πρέπει να παρέμβει εάν λειτουργεί ένα από τα φρένα
 • Το μηχάνημα δεν πρέπει να είναι εξοπλισμένο με λαβές επιτάχυνσης, διακόπτη ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που επιτρέπει στο ποδήλατο να προχωρήσει μόνος του
 • Η ονομαστική ισχύς του κινητήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 250 watts

Αλλά αν ένα από αυτά τα κριτήρια δεν είναι σεβαστή, τότε θεωρείται α Κινητήρα -To -Motor Vehicle και πρέπει να εξασφαλιστεί αναγκαστικά ως όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα.

Τι είναι ένα EDPM ?

Στο Allianz, ένα μηχανοκίνητο προσωπικό ταξιδιωτικό μηχάνημα (EDPM) είναι ένα όχημα:

 • με πρόωση εντελώς ή εν μέρει εξασφαλίζεται από ηλεκτρικό κινητήρα
 • Εξοπλισμένο με προειδοποιήσεις φωτός και ήχου σχεδιασμένα για την κίνηση ενός ατόμου
 • δεν υπερβαίνει την ταχύτητα των 25km/h (με την κατασκευή ή τη σύσφιξη)
 • Δεν είναι εξοπλισμένο με κάθισμα σταθερής ή αφαιρούμενο κάθισμα

Τα EDPMs δεν καλύπτονται από την εγγύηση αστικής ευθύνης για ασφάλιση στο σπίτι. Επομένως, είναι υποχρεωτικό να αφαιρέσετε αφοσιωμένη ασφάλιση: Ανακαλύψτε νέα ασφάλιση κινητικότητας

Τέλος, εάν το μηχάνημά σας δεν εισάγει μία από αυτές τις κατηγορίες (ταχύτητα> 25km/h για παράδειγμα), τότε είναι 2 -Wheeled Και πρέπει να παρέχεται ως τέτοια: Ανακαλύψτε 2 -wheel ασφάλιση

Τι είναι ένα ποδήλατο ταχύτητας ?

Το ποδήλατο ταχύτητας είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που μπορεί να φτάσει τα 45km/h και να εισέλθει στην κατηγορία Cyclomotors. Επομένως, το ποδήλατο ταχύτητας πρέπει να είναι εξασφαλισμένη με τον ίδιο τρόπο όπως 2 τροχοί, τουλάχιστον για αστική ευθύνη.

Είναι υποχρεωτικό να εξασφαλίζεται ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ?

Πρέπει να διασφαλίσουμε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο σε αστική ευθύνη ?

Είναι νομικά υποχρεωτικό να εξασφαλίζεται ένα ποδήλατο με ηλεκτρική βοήθεια της οποίας η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 250 W και η βοήθεια του οποίου δεν ενεργοποιείται πέρα ​​από τα 25km/h.

Εάν έχετε αντι-κλοπή για να εξασφαλίσετε το ποδήλατό σας ?

Όταν αγοράζετε ένα ποδήλατο ηλεκτρικής βοήθειας, ή ακόμα και ένα συμβατικό ποδήλατο, συνιστάται να αγοράσετε μια ειδική συσκευή αντι -κλοπής u -shaped.

Θυμηθείτε να ελέγξετε τη σύμβασή σας τα μέτρα προστασίας έναντι του όγκου που απαιτείται από τον ασφαλιστή σας για να καλυφθεί σωστά. Για παράδειγμα, στο συμβόλαιο κατοικίας Allianz, η αντι -κλοπή πρέπει να συνδέσει το πλαίσιο και τον πίσω τροχό του ποδηλάτου σε σταθερό σημείο.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα τιμολόγια αγοράς ποδηλάτων καθώς και εκείνα του συστήματος αντι -κλοπής. Σε περίπτωση κλοπής, αυτό θα διευκολύνει την αποζημίωσή σας.

Ποια ηλεκτρική ασφάλιση ποδηλάτου θα επιλέξει κατά της κλοπής ?

Εάν η πτήση του ηλεκτρικού ποδηλάτου σας πραγματοποιείται στο σπίτι σας, είναι κατ ‘αρχήν εγγυημένο στο πλαίσιο της σύμβασης ασφαλιστικής σας.
Εάν η πτήση πραγματοποιηθεί έξω από το σπίτι σας, η ασφάλιση σπιτιού σας δεν θα καλύψει απαραιτήτως, θα εξαρτηθεί από το επίπεδο εγγύησης που επιλέχθηκε. Μπορεί στη συνέχεια να συνιστάται η λήψη ειδικής ασφάλισης ποδηλάτων

Πώς να επιλέξετε την ασφάλιση για το ηλεκτρικό σας ποδήλατο ?

Για να επιλέξετε την ηλεκτρική σας ασφάλιση ποδηλάτου, πρέπει να λάβετε υπόψη την τιμή αγοράς του ποδηλάτου σας.

Στο Allianz, για να είστε ασφαλισμένοι σε περίπτωση κλοπής του ποδηλάτου σας έξω από το σπίτι σας, έχετε 2 δυνατότητες:
– Εάν το ποδήλατό σας έχει τιμή μικρότερη από 1500 €, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή “πτήση βανδαλισμού” επίπεδο 2 της ασφαλιστικής σας ασφάλισης Allianz
– Εάν το ποδήλατό σας σε τιμή μεγαλύτερη από 1.500 ευρώ, επιλέξτε την καθημερινή ασφάλιση αντικειμένων στο Allianz που σας καλύπτει μέχρι 10.000 € .

Τι μέρη πρέπει να παρέχετε για να εξασφαλίσετε το VAE σας ?

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο έγγραφο για να εξασφαλίσετε το ποδήλατο ηλεκτρικής βοήθειας (VAE) σε περίπτωση κλοπής ή ζημιών στο πλαίσιο της σύμβασης ασφαλιστικής σας.

Εάν επιλέγετε αφοσιωμένη ασφάλιση ποδηλάτων, τα μέρη που πρέπει να παρέχονται είναι:

 • Τιμολόγιο αγοράς ποδηλάτου
 • Έγκυρο έγγραφο ταυτότητας
 • Σχηματίζω πλευρές

Φορούσε το κράνος υποχρεωτικό με ποδήλατο ?

Η φθορά του κράνους δεν είναι υποχρεωτική για τους ενήλικες, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα επειδή οι πτώσεις μπορεί να είναι βαρύ με συνέπειες.
Μόνο τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών πρέπει να έχουν κράνος Όταν ποδηλατούν, υπό ποινή πρόστιμο.

Ηλεκτρική βοήθεια ποδήλατο: Τι λένε οι κανονισμοί ?

Ηλεκτρική βοήθεια ποδήλατο:

 • Πρέπει να σεβαστείτε το Νόμος περί κυκλοφορίας
 • πρέπει να εγκριθεί και σύμφωνα με Ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο πωλητής πρέπει να παρέχει πιστοποιητικό συμμόρφωσης

Εάν η ταχύτητα είναι μικρότερη από 25 km/h:

 • Με την ηλεκτρική βοήθεια απενεργοποιημένη, το ηλεκτρικό ποδήλατο πρέπει να κυλήσει μικρόΗ διαδρομή του κύκλου ή στο δρόμο, αν δεν υπάρχει διαδρομή
 • Με ηλεκτρική βοήθεια με σταδιακή μείωση έως 25 km/h, το ηλεκτρικό ποδήλατο πρέπει να κυλήσει στο δρόμο

Εάν η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη από 25 km/h, το ποδήλατο ηλεκτρικής βοήθειας πρέπει να οδηγεί στο δρόμο και πρέπει να καταχωρηθεί.