Series Xbox S ή Xbox Series X: Ποιο μοντέλο θα πρέπει να επιλέξετε?, Συγκρίνετε τις κονσόλες Series X και Xbox Series X και Xbox | Xbox

Συγκρίνετε κονσόλες Xbox

Contents

Το Xbox Series S είναι μια κονσόλα επόμενης γενιάς εισόδου που έχει σχεδιαστεί για απόδοση σε 1440p έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Είναι συμπαγές, δεν έχει παίκτη Blu-ray και ανακοινώνεται στα 299 ευρώ.

Series Xbox S ή Xbox Series X: Ποιο μοντέλο θα πρέπει να επιλέξετε ?

Η Microsoft ξεκινά δύο νέες κονσόλες παιχνιδιών: το Xbox Series S και το Xbox Series Xbox. Είναι πολύ διαφορετικά, οπότε πρέπει να ευνοούνται ? Εδώ είναι οι συμβουλές μας για την επιλογή του σωστού.

Η Sony και η Microsoft έχουν δύο πολύ διαφορετικές στρατηγικές για να προσεγγίσουν τη νέα γενιά κονσολών. Εάν η Sony έχει επιλέξει να προσφέρει ένα PlayStation 5 και μια πολύ στενή ψηφιακή έκδοση PlayStation 5, η οποία κατά την άποψή μας, να επιλέξει αρκετά εύκολα ποιο είναι το καλύτερο μοντέλο, αυτό δεν συμβαίνει στη Microsoft.

Η εταιρεία Redmond επέλεξε, στην πραγματικότητα, δύο μοντέλα κονσολών με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εάν οι σειρές Xbox S και Xbox Series X έχουν το DNA των κονσολών επόμενης γενιάς, δεν αντιμετωπίζονται ακριβώς ο ίδιος στόχος.

Microsoft Xbox Series S Fandroid 2020

Microsoft Xbox Series X - Fundroid

Οι διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων με μια ματιά

Εδώ είναι με λίγα λόγια οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο κονσολών.

Το Xbox Series S είναι μια κονσόλα επόμενης γενιάς εισόδου που έχει σχεδιαστεί για απόδοση σε 1440p έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Είναι συμπαγές, δεν έχει παίκτη Blu-ray και ανακοινώνεται στα 299 ευρώ.

Το Xbox Series X είναι η κονσόλα τεχνολογικής βιτρίνας επόμενης γενιάς από τη Microsoft, η οποία ανακοινώνει ένα εγγενές 4K που απόδοσης έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Είναι πιο ογκώδες, έχει ένα 4K Blu-ray player και διατίθεται στο εμπόριο στα 499 ευρώ.

Δύο ριζικά διαφορετικό σχέδιο

 • Το Xbox Series S είναι πολύ πιο συμπαγές και απλό στην αποθήκευση από τη σειρά x

Όπως το Xbox Series S αναθεωρεί τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της σειράς X, η Microsoft μπορεί να προσφέρει ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο. Και ναι, η κονσόλα δεν έχει παίκτη Blu-ray και είναι πολύ πιο εύκολο να κρυώσει. Επομένως, δεν ζητά το ίδιο σύστημα εξαερισμού με τη σειρά x.

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της σειράς Xbox S // Πηγή: Microsoft

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της σειράς Xbox S // Πηγή: Microsoft

Η πλευρά της σειράς Xbox S // Πηγή: Microsoft

Η πλευρά της σειράς Xbox S // Πηγή: Microsoft

Η κονσόλα έχει σχεδιαστεί για την οριζόντια // πηγή: Microsoft

Η κονσόλα έχει σχεδιαστεί για την οριζόντια // πηγή: Microsoft

Θεωρείται ότι χρησιμοποιείται οριζόντια, το Xbox Series S είναι ιδιαίτερα εύκολο να ενσωματωθεί σε ένα σαλόνι με ελάχιστο μέγεθος: 27,5 cm x 15,1 cm x 6,5 cm μόνο. Είναι το μικρότερο Xbox που σχεδιάστηκε ποτέ και το καθιστά την πιο συμπαγή κονσόλα επόμενης γενιάς στην αγορά.

Xbox Series X Closeup (2)

Xbox Series X Closeup (4)

Xbox Series X Closeup (3)

Το Xbox Series X είναι ίση με το PlayStation 5: μια υψηλής και ογκώδη κονσόλα. Οι διαστάσεις είναι 30 cm x 15 cm x 15 cm. Για την ψύξη του, έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί κατακόρυφα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να ενσωματωθεί σε ένα σαλόνι, σε σύγκριση με την μικρή του αδελφή.

Ποια είναι η διαφορά στην ισχύ μεταξύ μιας σειράς S και A X ?

 • Το Xbox Series X είναι πολύ πιο ισχυρή, αλλά η Microsoft υπόσχεται ότι η σειρά S δεν θα τιμωρηθεί από το έλλειμμα ισχύος της

Τα δύο μοντέλα έχουν ένα πολύ διαφορετικό τεχνικό φύλλο, αλλά μια κοινή βάση από την άποψη της αρχιτεκτονικής. Και στις δύο περιπτώσεις βρίσκουμε: έναν επεξεργαστή AMD Zen 2, ένα τσιπ γραφικών AMD RDNA 2 με τις τελευταίες τεχνολογίες (VRS, ray tracing, shader mesh κ.λπ.) και ένα SSD με το Αρχιτεκτονική ταχύτητας Xbox. Είναι αυτή η κοινή βάση που κάνει τη σειρά Xbox S μια πραγματική κονσόλα επόμενης γενιάς, ικανή να μετατρέψει τα ίδια παιχνίδια με το PS5 (αποκλειστικά Sony) ή το Xbox Series Xbox.

Σειρά Xbox S Xbox Series X
Επεξεργαστής AMD Zen 2, 8 πυρήνες στα 3,4-3,6 GHz AMD Zen 2, 8 πυρήνες στα 3,6-3,8 GHz
GPU Amd rdna 2 20 cu στα 1,565 GHz Amd rdna 2 52 cu στα 1825 GHz
Γραφική δύναμη 4 Tflops 12.15 Tflops
Εμβολο 10 GB GDDR6 16 GB GDDR6
εύρος ζώνης 8 GB στα 224 GB/S
2 GB στα 56 GB/S
10 GB στα 560 GB/S
6 GB στα 336 GB/S
Στόχευση 1440p σε 60 fps (έως 120 fps) 4K 2160p σε 60 fps (έως 120 fps)
Αποθήκευση 512 GB NVME PCIE 4 1 για να πάτε nvme pcie 4
Ταχύτητα 2.4 GB/s που δόθηκε αποσυμπιεσμένο
4.8 GB/S συμπιεσμένα δεδομένα
Δίσκος Οχι Blu-ray 4k uhd
Διαστάσεις 27,5 cm x 15,1 cm x 6,4 cm 30.1 x 15.1 x 15.1 cm

Πέρα από αυτή την κοινή βάση, μπορούμε να επικεντρωθούμε σε δύο σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο κονσολών. Πρώτον, η ισχύς που παραδίδεται, με μια GPU που περιορίζεται σε 4 Tflops της πρώτης ενέργειας, είναι τρεις φορές μικρότερη από τη σειρά Xbox X. Σε αυτό προστίθεται ένα έλλειμμα μνήμης RAM με 10 GB GDDR6 έναντι 16 GB για τη σειρά Χ. Αυτοί οι συμβιβασμοί υπάρχουν επειδή η Microsoft στοχεύει να τρέξει τα παιχνίδια με χαμηλότερο ορισμό απόδοσης, πηγαίνοντας από 4K (3.840 x 2160p) για τη σειρά Χ έως 1440p (2560 x 1440p) για τη σειρά S. Αυτό είναι πολύ λιγότερα εικονοστοιχεία για εμφάνιση, οπότε λιγότερη ανάγκη RAM και ακατέργαστη δύναμη, κατ ‘αρχήν. Αυτή η απόδοση στο 1440p μπορεί να εμφανιστεί σε οθόνες 4K χάρη Αναβάθμιση (Τεχνητή βελτίωση του ορισμού) που διαχειρίζεται η κονσόλα.

Αδύνατο για τη στιγμή να γνωρίζετε τι θα είναι συγκεκριμένες οι διαφορές στο παιχνίδι για τις δύο κονσόλες, ειδικά τα επόμενα χρόνια όταν τα παιχνίδια είναι πλήρως αναπτυγμένα για τις νέες κονσόλες. Εάν είστε ο τύπος για να παρακολουθήσετε τις δοκιμές του Ψηφιακό χυτήριο Για να μάθετε πώς λειτουργούν τα παιχνίδια σε κάθε μηχανή στο Pixel κοντά, είναι σίγουρα προς τη σειρά XBox που πρέπει να γυρίσετε. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν κάνετε ήδη τη διαφορά μεταξύ του Full HD και του 4K με γυμνό μάτι ή εάν παίζετε σε οθόνη Full HD, η σειρά S μπορεί πιθανώς να σας ταιριάζει. Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα εάν αλλάζετε ήδη την κονσόλα σας στα μέσα γενιάς. Επειδή είναι πολύ πιθανό ότι η Sony και η Microsoft θα ξεκινήσουν νέες κονσόλες σε λίγα χρόνια που θα είναι πιο ισχυρές, όπως το PS4 Pro και το Xbox One X στην προηγούμενη γενιά. Σε αυτή την περίπτωση, η σειρά S μπορεί να είναι μια καλή επένδυση ενώ περιμένει μια επίσκεψη σε 4K σε λίγα χρόνια.

Ήταν η σειρά Xbox πραγματικά επόμενο gen ?

Με μια τέτοια διαφορά ισχύος, κάποιος αναρωτιέται αν η σειρά Xbox είναι πραγματικά μια κονσόλα νέας γενιάς. Κάποιοι μπορεί να θυμούνται ότι το Xbox One προσφέρει μια ταυτόσημη ακατέργαστη δύναμη των 4 tflops. Πρώτον, οι βελτιστοποιήσεις της αρχιτεκτονικής RDNA 2 θα πρέπει να καθιστούν δυνατή την απόκτηση, περισσότερο ή λιγότερο, τις ίδιες παραστάσεις με το τσιπ 6 Tflops με βάση το AMD GCN του Xbox One x. Στη συνέχεια, ο τελευταίος στοχεύει σε μια εγγενή απόδοση 4K, η οποία δεν συμβαίνει με τη σειρά S.

Η σειρά Xbox έχει θεωρήσει πραγματικά μια κονσόλα επόμενης γενιάς. Θα επωφεληθεί από όλα τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν σε κονσόλες Xbox για τα επόμενα χρόνια. Το Xbox One X είναι μέρος της γενιάς Xbox One και έτσι θα εγκαταλειφθεί τους επόμενους μήνες, μόλις βγει τα τελευταία παιχνίδια cross-gen. Είναι επειδή ενσωματώνει ένα τσιπ γραφικών SSD και RDNA 2 που η Microsoft μπορεί να παρέχει βασικά χαρακτηριστικά για τους προγραμματιστές παιχνιδιών σε αυτή τη νέα γενιά.

512 GB έναντι 1 TB αποθήκευσης

 • Το Xbox Series X μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερα παιχνίδια

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που αλλάζει μεταξύ των δύο τεχνικών φύλλων είναι η ολοκληρωμένη αποθήκευση. Το Xbox Series S προσφέρει μόνο 512 GB αποθηκευτικού χώρου έναντι 1 TB για τη σειρά Xbox. Σε χαρτί, είναι πολύ λιγότερο χώρο για την αποθήκευση παιχνιδιών. Η Microsoft υπόσχεται ότι τα παιχνίδια για τις σειρές S θα μπορούν να καταλαμβάνουν 30% λιγότερο χώρο, κυρίως εξοικονομώντας 4K υφές.

Και πάλι, δύσκολο να κρίνουμε εκ των προτέρων. Μπορούμε ακόμα να θυμηθούμε ότι η σειρά Xbox S και η σειρά Xbox θα δικαιούνται εξωτερικές SSD του 1 TB που διατίθενται στο Seagate για την ανακούφιση της εσωτερικής αποθήκευσης. Θα είναι επίσης δυνατή η αποθήκευση λήψεων παιχνιδιών σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (αλλά το SSD θα πρέπει να τα ξεκινήσει).

Παιχνίδια και τιμές παιχνιδιών

 • Τα νέα και πρόσφατα φυσικά παιχνίδια είναι φθηνότερα, αλλά το Pass Game Pass είναι ένα επιχείρημα βάρους

Όπως είχαμε εξηγήσει στη σύγκρισή μας μεταξύ του PS5 και της PS5 Digital Edition, η τιμή των παιχνιδιών είναι πολύ διαφορετική μεταξύ της ρεκόρ τους και της έκδοσης που μπορεί να ληφθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Μιλάμε για μια διαφορά 10 έως 15 ευρώ σε πρόσφατα και νέα παιχνίδια μεταξύ αγοράς καταστήματος ή σε ψηφιακή μορφή. Τελικά, αυτό το επιχείρημα μας ώθησε να συστήσουμε το PS5 με Blu-ray player. Επιπλέον, οι κονσόλες χωρίς αναγνώστη δίσκων δεν επιτρέπουν τα παιχνίδια ή να τους μεταπωλούν.

Ωστόσο, η κατάσταση του Xbox είναι λίγο διαφορετική. Σκεφτόμαστε εδώ για το Pass Game Pass που επιτρέπει δέκα ευρώ ανά μήνα να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν κατάλογο περισσότερων από 100 παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων όλων των νέων κυκλοφοριών, τώρα 23 Microsoft Studios. Επομένως, είναι μια νέα παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη: Εάν ο κατάλογος του παιχνιδιού παραμένει ο ίδιος, η κατάσταση θα είναι ίδια μεταξύ των δύο μοντέλων κονσόλων. Προσθέστε τακτικές προσφορές για παλιά παιχνίδια στο κατάστημα Xbox και έχετε μια πολύ πιο δύσκολη επιλογή.

Οι λάτρεις των παιχνιδιών που θέλουν οι μεγαλύτερες εκδρομές από την πρώτη μέρα πιθανότατα θα πάνε στο μοντέλο με δίσκο. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν είναι καθόλου γελοίο να φανταστείτε ότι είναι αρκετό από ένα Xbox χωρίς δίσκο αναπαραγωγή.

Μια μεγάλη διαφορά τιμής

 • Το Xbox Series S είναι πολύ φθηνότερη από τη σειρά Xbox

Το επίκεντρο της σειράς XBox S είναι πάνω απ ‘όλα επιθετική τιμή των 299,99 ευρώ. Χρειάζονται περισσότερα 200 ευρώ για να αγοράσετε μια σειρά XBox X πιο ισχυρή, αλλά πιο δυσκίνητη. Μια τέτοια διαφορά τιμής θα ζητήσει να αγοράσει δώδεκα παιχνίδια σε φυσική έκδοση για τη ζωή της σειράς X που θα αποσβένεται, δεν είναι τίποτα.

Το Xbox είναι όλα πρόσβαση που πρέπει να ληφθεί υπόψη

Η Microsoft θα προσφέρει στη Γαλλία έναν νέο τρόπο αγοράς κονσόλας Xbox με την υπηρεσία Access All Xbox All Access. Αυτό δεν είναι περισσότερο ή μικρότερο από μια πίστωση σε διάστημα 24 μηνών (με ελαφρώς αρνητικό ρυθμό) που ενσωματώνει την αγορά της κονσόλας και 24 μήνες συνδρομής στο Xbox Game Pass Ultimate.

Για αυτή τη συνδρομή, η σειρά Xbox θα προσφέρεται στα 24,99 ευρώ το μήνα, ενώ η σειρά Xbox X θα προσφερθεί στα 32,99 ευρώ μηνιαία. Υπάρχει επομένως μια διαφορά 8 ευρώ το μήνα μεταξύ των δύο μοντέλων κονσολών, που φαίνεται πιο ανώδυνη από τη διαφορά των 200 ευρώ, αγοράζοντας καταμέτρηση.

Συμπέρασμα: Πιστέψτε ή όχι στην υπόσχεση της σειράς S

Εάν είχαμε συστήσει εύκολα το PS5 και όχι την ψηφιακή έκδοση PlayStation 5, η επιλογή στο πλάι του Xbox είναι πολύ πιο δύσκολη. Το Xbox Series S είναι πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα κονσόλα σε χαρτί. Για 300 ευρώ, αυτή είναι μια κονσόλα επόμενης γενιάς που υπόσχεται να είναι σε θέση να τρέξει όλα τα παιχνίδια με απόδοση μέχρι 1440p και έως και 120 εικόνες ανά δευτερόλεπτο. Η έλλειψη του δίσκου είναι εν μέρει παλιομοδίτικη από τη συνδρομή του Xbox Game Pass, η οποία γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πιο διακριτικό και συμπαγές από το PS5 ή τη σειρά Xbox. Είναι μια “λεπτή” κονσόλα πριν από την ώρα.

Τελικά, όλα διαδραματίζονται με την εμπιστοσύνη που μπορεί να γίνει στις υποσχέσεις της Microsoft σχετικά με την ικανότητα της κονσόλας να είναι πραγματικά άνετα με τα παιχνίδια σε 3, 4, 5 βλέπε 6 χρόνια. Δύσκολο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων εάν οι συμβιβασμοί που επιλέγονται από την επιχείρηση θα είναι πολύ δύσκολο να φορούν για προγραμματιστές.

Αλλά αυτή η υπόσχεση φαίνεται πάνω απ ‘όλα να αφορά τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών. Εκείνοι για τους οποίους θα τρέξουν ένα παιχνίδι σε Full HD ή σε 1440p θα ήταν δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Σε αυτό το ακροατήριο, η Microsoft προτείνει μάλλον τη σειρά X και θα μπείτε στον πειρασμό να ακολουθήσουμε (αν σταματήσουμε στις κονσόλες Xbox). Για τους άλλους, η σειρά S θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή συμφωνία που επιτρέπει την πρόσβαση στο επόμενο γενικό σε χαμηλή τιμή και να επωφεληθεί από τον κατάλογο του παιχνιδιού Pass. Η σειρά S φαίνεται να έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη συνδρομή, καθώς έχει νόημα για μια κονσόλα που στερείται δίσκου.

Θέλετε να συμμετάσχετε σε μια κοινότητα ενθουσιωδών ? Η διαφωνία μας σας καλωσορίζει, είναι ένας τόπος αμοιβαίας βοήθειας και πάθους γύρω από την τεχνολογία.

Συγκρίνετε κονσόλες Xbox

Κονσόλα Xbox Series Xbox

Κοινά χαρακτηριστικά της νέας γενιάς

Αρχιτεκτονική Velocity Xbox Γρήγορη βιογραφικό σημείωμα DirectX Raytracing Shadow Variable Audio Spatial Games έως 120 FPS Έξυπνη παράδοση Χιλιάδες παιχνίδια που διατίθενται σε τέσσερις γενιές κονσολών συμβατές με τα αξεσουάρ Xbox One πρόσβαση σε περισσότερα από 100 παιχνίδια με το Pass Game Xbox **

Αποθήκευση και δυνατότητα επέκτασης

Xbox Series X 1 TB Custom SSD Disk Internal Storage
Xbox Series S 512 GB ή 1 TB Εξατομικευμένη εσωτερική αποθήκευση SSD

Xbox Series X και S Η κάρτα επέκτασης αποθήκευσης Seagate 1 έως Για το Xbox Series X | S συνδέεται με το πίσω μέρος της κονσόλας μέσω της ειδικής θύρας και αναπαράγει την εμπειρία του προσαρμοσμένου δίσκου SSD της κονσόλας, προσφέροντας έτσι έναν επιπλέον χώρο αποθήκευσης διατηρώντας παράλληλα την ίδια απόδοση. ** USB 3.1 Για εξωτερικό σκληρό δίσκο **

Συχνότητα εικόνας

Xbox Series X και S έως 120 fps

Επεξεργαστής

Xbox Series X 12 Téraflops
εξουσία
θεραπεία
Xbox Series S 4 Téraflops
εξουσία
θεραπεία

Ψήφισμα για παιχνίδια

Xbox Series x True 4K
Xbox Series S 1440 P

Οπτικός δίσκος

Xbox Series X UHD 4K
Blu-ray player
Οι σειρές Xbox S δεν περιλαμβάνονται

ΒΙΝΤΕΟ

Xbox Series X έως 8 χιλ
Τεχνολογία HDR
Συμβατό σειρές Xbox S 8 χιλ
Τεχνολογία HDR ***

Xbox Series X και S Μεταβλητή λειτουργία ανανέωσης με χαμηλή αυτόματη λανθάνουσα κατάσταση Dolby Vision

Ήχος

Xbox Series X και S DTS 5.1 Δοχείο Ψηφιακό 5.1 dolby truehd με Ατμόσφαιρα Παράθυρα ηχητικός

Λιμάνια και συνδετήρες

Θύρες Xbox Series X και S 3 USB 3.1 Gen 1 έξοδος Δίσκο 2.1 Ασύρματος 802.11ac με διπλή ζώνη Ethernet 1 gbit/s

Ραδιοφωνικά αξεσουάρ

Xbox Series X και S Xbox Wireless Radio με ειδική διπλή ζώνη

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Xbox Series X Συμβατή με τους φυσικούς δίσκους παιχνιδιού και τα αποζημιωμένα παιχνίδια
Η σειρά Xbox καθίστε από το δίσκο

Xbox Series X και S Διαμονή και αποθήκευση βίντεο ανάλυσης 4K με συχνότητα 60 fps Τα ψηφιακά παιχνίδια και τα αντίγραφα ασφαλείας είναι ασφαλή στο σύννεφο Τα Dematyialized Games ταξιδεύουν μαζί σας προεγκατάσταση νέων Dematyialized Games. Παίξτε μόλις βγουν με το Pass Game Pass, άμεση πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη περισσότερων από 100 παιχνιδιών, σε απευθείας σύνδεση λειτουργία multiplayer, EA Play και πρόσβαση σε παιχνίδια από την πρώτη ημέρα **

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Xbox Series X και S Πρόσβαση εκατοντάδων εφαρμογών και υπηρεσιών. Παρακολουθήστε βίντεο 4K Ultra HD 4K στις αγαπημένες σας εφαρμογές, όπως Netflix, Amazon Video, Disney+ και πολλά άλλα

ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ

15,1 cm x 15,1 cm
x 30,1 cm 4,45 kg
6,5cm x 15,1 cm
x 27,5 cm 1,93 kg

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

Κονσόλα Xbox Series Xbox
Κονσόλα Series S Series Xbox
Xbox Xbox Series Wireless Controller
Series Xbox S Xbox Wireless Controller
Xbox Series x Ultra High Speed ​​HDMI Cable
Xbox Series S HDMI High Speed ​​Cable

Κονσόλα Xbox Series Xbox

Xbox Series X

549.99 € Εκτιμώμενη τιμή μεταπώλησης *

Black Console and Controller Xbox Series S και Xbox Series S 1 έως

Σειρά Xbox S

Από € 284.99 εκτιμώμενη τιμή μεταπώλησης *

Διατίθεται με τη μορφή αυτόνομης αγοράς ή ως μέρος του Xbox All Access, με 24 μηνιαίες πληρωμές και δύο έτη Xbox Game Pass Ultimate. ^

* Οι τιμές λιανικής πώλησης ενδέχεται να διαφέρουν. ** Πωλείται χωριστά *** Εάν χρησιμοποιείται με το καλώδιο HDMI πολύ υψηλής ταχύτητας, πωλείται ξεχωριστά

Xbox Series X VS Xbox Series S:
ο συγκριτικός

Selim K

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσουν δύο κονσόλες για την άφιξη της νέας γενιάς: η σειρά Xbox X και το Xbox Series Sries. Αλλά ποιο είναι το καλύτερο για εσάς και ποιες είναι οι διαφορές τους ?

Πρότυπο

Xbox-gabrit

Όπως θα μπορούσατε να φανταστείτε, το Xbox Series S ήταν πολύ λεπτότερο από τη σειρά X. Σε μήκος, μετρά 27,5 cm έναντι 30,1 για το μεγάλο. Για το πλάτος, μετρήστε 15 cm για τη σειρά S και ένα μικρό χιλιοστό περισσότερο για το x, αλλά όπως προαναφέρθηκε, βρίσκεται στο επίπεδο του βάθους ότι το περιθώριο γίνεται: 6,5 cm για τις σειρές s και 15,1 για τη σειρά x. Διαστάσεις που κάνουν τη μικρότερη σειρά στην ιστορία της Microsoft.

Ο αναγνώστης

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο κονσολών παίζεται στον αναγνώστη από τότε που … η σειρά S δεν έχει. Επομένως, η Microsoft προσφέρει μια κονσόλα που είναι πλήρως σε ψηφιακή και στην οποία δεν θα μπορείτε να γλιστρήσετε δίσκο. Σε αντίθεση με τη σειρά X, η οποία είναι, από την πλευρά της, εξοπλισμένη με 4K Blu-ray player.

Παραστάσεις

Xbox-Plan

Όσον αφορά τις πρώτες προδιαγραφές, η σειρά X και οι σειρές S είναι κάπως παρόμοιες, η πρώτη είναι ακόμα πιο ισχυρή. Οι δύο κονσόλες έχουν έναν επεξεργαστή AMD Zen 2 έως 8 Hearts, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι η σειρά X θα έχει ελαφρώς ταχύτερη συχνότητα στα 3,8 GHz, σε σύγκριση με εκείνη της σειράς S, που είναι 3, 6 GHz. Βασικά, αυτό σημαίνει ότι ο επεξεργαστής σειράς X μπορεί να διαχειριστεί λίγο περισσότερα δεδομένα ανά δευτερόλεπτο, αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο σημαντική και πιθανότατα δεν θα είναι αισθητή από τους περισσότερους παίκτες.

Επίπεδο RAM, η σειρά S έχει 10 GB στο GDDR6 έναντι 16 για την μεγάλη αδελφή του. Βρίσκουμε την ίδια διαφορά σε σχέση με την ακατέργαστη δύναμη των δύο μηχανών. Και οι δύο παίρνουν μια GPU 2 RDNA 2, αλλά αυτή της σειράς Χ μετράται σε 12 Teraflops ενώ αυτή της σειράς S σταματά στα 4.

 • Έκδοση: Σειρά X Series S
 • Διαστάσεις 15.1 x 15.1 x 30.1 6.5 x 15.1 x 27.5
 • Βάρος 4,45 kg 1,93 kg
 • GPU Power 12.15 TFLOPS RDNA2 4 TFLOPS RDNA2
 • CPU 8-core AMD Zen 2 Κλείσιμο στα 3,8 GHz (3,6 GHz με τεχνολογία SMT) 8-πυρήνα AMD Zen 2 χρονομετρημένο στα 3,6 GHz (3,4 GHz με τεχνολογία SMT)
 • GPU AMD RDNA2 με 52 CUS @ 1.825GHz AMD RDNA2 με 20 CUS @ 1.565GHz
 • RAM (RAM) 16GB GDDR6 RAM 10GB GDDR6 RAM
 • Banding 10GO @ 560 GB/S 6GO @ 336 GB/S 8GO @ 224 GB/S 2GO @ 56 GB/S
 • Απόδοση στόχου 4K 60fps (έως 8K και/ή 120 fps) 1440p 60 fps (έως 120 fps)
 • Εσωτερική αποθήκευση 1TO PCIE GEN 4 NVME SSD 512GO PCIE GEN 4 NVME SSD
 • Ταχύτητα μεταφοράς SSD / HDD 2.4GB/s χωρίς συμπίεση 4.8GB/S με συμπίεση 2.4GB/s χωρίς συμπίεση 4.8GB/S με συμπίεση
 • Μεταβλητή σκίαση ρυθμού ναι ναι
 • Μειωμένος χρόνος φόρτωσης Ναι ναι
 • Raytracing ναι ναι

Αποθήκευση

Οι δύο κονσόλες έχουν SSD στο PCIE 4.0 που εγγυάται πολύ σύντομους χρόνους φόρτωσης. Από την άλλη πλευρά, οι ιδιοκτήτες της σειράς Xbox S θα ικανοποιηθούν με χωρητικότητα 512 GB έναντι του 1 TB της σειράς X. Θα είναι επίσης δυνατή η επέκταση των χωρών αποθήκευσης των δύο κονσολών χρησιμοποιώντας … Κάρτες απομνημονεύματος ! Όπως και στην ακμή, και ήταν η Seagate, ο συνεργάτης της Microsoft, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του τελευταίου. Και αν δεν θέλετε πραγματικά να το παίξετε νοσταλγία, ξέρετε ότι είναι επίσης δυνατό να επεκτείνετε την αποθήκευση χρησιμοποιώντας έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο USB 3.1.

Το ψήφισμα

Μια άλλη διαφορά είναι στο επίπεδο του ορισμού που προσφέρει οι δύο κονσόλες. Η σειρά Xbox X θα εμφανίσει το εγγενές 4K σε 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (έως και 120 με χαμηλότερη ανάλυση), ενώ το Xbox Series S θα προσφέρει μια οθόνη που θα φτάσει στο μέγιστο 1440p (από 2K). Όσον αφορά τις εικόνες ανά δευτερόλεπτο, των οποίων οι hardcore gamers αγαπούν, η σειρά είναι επίσης σε θέση να φτάσει μέχρι και 120 παρά τις διαφορές τους.

Ανωμαλίες

Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί αν η σειρά Xbox S δεν θα αγνοούσε μερικά χαρακτηριστικά, όταν είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματικό. Λοιπόν η απάντηση είναι όχι. Οι δύο κονσόλες θα παρέχονται με τον ίδιο τρόπο, με ειδικότερα: την αρχιτεκτονική ταχύτητας Xbox, την έξυπνη παράδοση, το γρήγορο βιογραφικό, το υλικό Raytracing και τη μεταβλητή σκίασης ρυθμού.

Πίστωση: xbox

Συνδετήρες

Η σύνδεση θα είναι επίσης παρόμοια στα δύο μηχανήματα. Οι σειρές S και X θα πάρουν το καθένα μια θύρα HDMI 2.1, τρεις θύρες USB που περιλαμβάνει ένα μπροστινό μέρος, μια θύρα Ethernet και τέλος μια υποδοχή για μια κάρτα μνήμης όπως είπε παραπάνω.

Μετακευξάρτητο

Όσον αφορά τη μετατόπιση, για άλλη μια φορά δεν ζηλεύει. Και οι δύο είναι σε θέση να διαχειριστούν όλα τα παιχνίδια της γενιάς Xbox One (με εξαίρεση τα παιχνίδια Kinect), αλλά και ολόκληρο το πρωτότυπο κατάλογο παιχνιδιών Xbox 360 και Xbox. Εκτός αυτού, μην απαλλαγείτε από τα αξεσουάρ Xbox One. Θα είναι επίσης συμβατοί στις δύο κονσόλες. Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε ότι η σειρά δεν θα εκτελέσει το Xbox One X βελτιωμένες εκδόσεις των retrocompatible παιχνιδιών, αλλά η έκδοση με το ένα “Βελτιωμένο φιλτράρισμα υφής, υψηλότερο και πιο συνεκτικό πλαίσιο, ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και αυτόματο HDR”.

Η τιμή

-Prix xbox

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης τις τιμές των δύο κονσολών. Για να πάρετε τα χέρια σας στη σειρά XBox X, θα χρειαστούν € 499,99. Για τη μικρή αδελφή της, το Xbox Series S, η τιμή θα είναι € 299,99. Αλλά αυτό δεν είναι όλα, δεδομένου ότι η Micromania θα σας προσφέρει επίσης την προσφορά Access All Xbox All Access ! Το τελευταίο σας επιτρέπει να αγοράσετε μία από τις δύο κονσόλες από € 24,99 το μήνα, με μια δέσμευση 24 μηνών, ενώ ενσωματώνει το παιχνίδι Xbox Pass Ultimate και το EA Play στην προσφορά. Τι έχουν πρόσβαση σε έναν τεράστιο κατάλογο παιχνιδιών μόλις κυκλοφορήσουν οι δύο κονσόλες.

Xbox Όλη η πρόσβαση

Το Xbox All Access προσφορά σύντομα θα προσφερθεί από το Micromania-Ging.

Οι ημερομηνίες εξόδου και προ -τάξης

Μιλώντας για έξοδο, έχουμε τώρα μια ημερομηνία. Οι δύο κονσόλες θα είναι διαθέσιμες από τις 10 Νοεμβρίου και μπορείτε να προ -παραγγείλετε εκείνη της επιλογής σας από τις 22 Σεπτεμβρίου στο κατάστημα Micromania.