Δοκιμή του Samsung Galaxy S23: Το συμπαγές smartphone που όλοι περιμέναμε – CNET France, Test Galaxy S23: Η πιο προσιτή ναυαρχίδα της Samsung είναι επαρκής από μόνη της | Επόμενος

Test Galaxy S23: Η πιο προσιτή ναυαρχίδα στη Samsung είναι επαρκής από μόνη της

Contents

Αποτέλεσμα, μια μέγιστη συχνότητα ρολογιού 3,36 GHz για τον πυρήνα απόδοσης και αντί για 680 MHz, η GPU Adreno 740 χρονολογείται τώρα στα 719 MHz, η οποία θα πρέπει να εξοικονομήσει 34 % στην CPU και 41 % στο GPU Adreno 740. Αυτό το SOC ονομάζεται Snapdragon 8 Gen 2 για το Galaxy. Τολμώ την αμφιβολία ότι αυτή η διαφορά στην απόδοση είναι μια αντιληπτή ημέρα στην καθημερινή χρήση του smartphone.

Δοκιμή του Samsung Galaxy S23: Το συμπαγές smartphone που όλοι περιμέναμε

Δοκιμή του Samsung Galaxy S23: Το συμπαγές smartphone που όλοι περιμέναμε

Μετά από μισό φιγούρα Galaxy S22, η Samsung επιτίθεται στο έτος 2023 με φιλοδοξία και εξασφαλίζει να διορθώσει τα γυρίσματα προσφέροντας ένα πιο επιτυχημένο μοντέλο το οποίο δεν επιδιώκει να συμβιβαστεί σε ορισμένα στοιχεία όσο κρίσιμα, όπως η μπαταρία ή ο επεξεργαστής. Η συνταγή παραμένει η ίδια, δηλαδή ένα smartphone σχετικά συμπαγές με την τοποθέτηση υψηλής τεχνολογίας που υπόσχεται να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Έτσι η αποστολή ολοκληρώθηκε φέτος ?

Σχεδιασμός: Μια πειστική εξέλιξη

Εκτός από την πιο διακριτική ενότητα φωτογραφιών, Ο σχεδιασμός του Galaxy S23 παραμένει παρόμοιος με αυτόν του προκάτοχού του – Όπως συνέβη ήδη πέρυσι.

Μετρά 146.3 x 70.9 x 7.6 mm, έναντι 146.0 x 70.6 x 7.6 mm για το Γαλαξία S22, Ο χειρισμός είναι επομένως συγκρίσιμος, κάτι που είναι καλό στο βαθμό που προσφέρεται Εξαιρετική εργονομία.

Τα πλήκτρα (τροφοδοτικά και όγκος) βρίσκονται στη δεξιά άκρη της συσκευής. Πέφτουν τέλεια κάτω από τα δάχτυλα. Το κάτω μέρος συγκεντρώνει τη θύρα USB-C 3.2 Gen 1, Ο ακροατής ηχείο Διευθυντής καθώς και το SIM διπλό συρτάρι.

Εκτιμούμε πάντα το φινίρισμα της Samsung, οι προσαρμογές είναι χιλιοστό, το πλαίσιο αργιλίου εκπέμπει ένα όμορφο αίσθημα ευρωστίας, χωρίς να ξεχνάμε την παρουσία του νέου προστατευτικού γυαλιού Γουρουνάκι Gorilla Glass Victus 2 που υποτίθεται ότι αντιστέκεται σε πτώσεις σε (περισσότερες) σκληρές επιφάνειες. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, για παράδειγμα, αντιστάθηκε ένα μέτρο πέφτει σε ένα επιφάνεια αναπαραγωγής σκυροδέματος, Ενώ η προηγούμενη γενιά δοκιμάστηκε σε μια προσφορά ασφάλτου.

Σε κάθε περίπτωση, να έχετε κατά νου ότι Το γυαλί παραμένει γυαλί και επομένως μπορεί εύκολα να σπάσει… Από την πλευρά μας, δεν έχουμε παρατηρήσει γρατζουνιές στη συσκευή μετά από αυτές τις λίγες ημέρες χρήσης.

Οθόνη: Μια άψογη !

Το πρότυπο του τηλεφώνου είναι παρόμοιο με αυτό του S22, δεν προκαλεί έκπληξη το ίδιο το ίδιο μέγεθος: 6,1 ίντσες (153,9 mm).

Το Galaxy S23 έχει μια πλάκα Amoled Εμφάνιση ενός ορισμού του 1,080 x 2,340 εικονοστοιχεία, είτε μια πυκνότητα 422 ΣΔΙΤ. Η εικόνα είναι απόλυτα λεπτομερής, κανένα από τα εικονοστοιχεία στην οθόνη δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι. Το αναψυκτικό 120 Hz φέρνει μια καλή ρευστότητα στη διεπαφή και χρησιμοποιεί το Τεχνολογία LTPO 2.0 που ποικίλλει στον ρυθμό 48 Hz στα 120 Hz. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας. Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι το S23 Ultra προχωράει περαιτέρω, κατεβαίνοντας μέχρι 1 Hz.

Με μέγιστη φωτεινότητα του 1.750 NIT, Ο κατασκευαστής υπόσχεται Εξαιρετική εξωτερική αναγνωσιμότητα, Και αυτό συμβαίνει. Είναι δυνατόν να διαβάσετε περιεχόμενο χωρίς να ντρέπεστε από τον ήλιο. Μπορείτε επίσης να έχετε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου για να ενεργοποιήσετε ένα ” Πρόσθετη φωτεινότητα “Για την οθόνη να στείλει το μέγιστο, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

Η σχεδόν άπειρη αντίθεση της τεχνολογίας AMOLED εξακολουθεί να είναι τόσο ευχάριστη στο μάτι, Ditto για τις μεγάλες γωνίες όρασης. Η φωτεινότητα επίσης κατεβαίνει σε πολύ χαμηλό επίπεδο για να περιορίσει την κόπωση των ματιών στο σκοτάδι. Όπως πάντα, είναι δυνατόν να ρυθμίσετε ορισμένες παραμέτρους όπως αναψυκτικό (60 Hz ή 120 Hz) ή απόδοση χρώματος από τα μενού τηλεφώνου.

Τοποθετημένη κάτω από την οθόνη, ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων αποκρίνεται χωρίς καθυστέρηση.

Διεπαφή: Η Samsung βελτιστοποιεί τελικά την επικάλυψη της

Μία από τις κύριες κατηγορίες εναντίον του προκάτοχού του, του Galaxy S22, ήταν η ιδιότυπη διεπαφή του. Επιβραδύνει, jerky animations, οθόνη που εμποδίζει… ένα UI 4.1 στερείται βελτιστοποίησης.

Η Samsung έχει διορθώσει τη βολή και προσφέρει σε αυτό το Galaxy S23 μια άψογη εμπειρία σε αυτό, όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και αρκετά χρόνια. Ένα ui 5 animations.1 είναι ρευστά μέχρι το σημείο να είναι σε θέση να συγκρίνει την εμπειρία με αυτή του iPhone. Όσον αφορά τα νέα χαρακτηριστικά, ένα UI 5.1 είναι ικανοποιημένος με μερικές προσθήκες εδώ και εκεί όπως το widget μπαταρίας, η πιθανότητα αποσύνδεσης ενός στοιχείου φωτογραφίας από τη γκαλερί ή μια νέα λειτουργία για τα πλωτά παράθυρα.

Η μόνη κριτική που μπορούμε να κάνουμε και ότι κάνουμε εδώ και αρκετά χρόνια, αφορά το Εφαρμογές Doublons. Εκείνοι που αναπτύχθηκαν από την Google και τη Samsung, τα οποία παρέχουν την ίδια υπηρεσία και παράγουν σύγχυση. Για παράδειγμα, σκεφτόμαστε το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο ή τον βοηθό φωνής. Χωρίς να ξεχνάμε ότι αυτή η πρακτική αυξάνει το σύστημα του οποίου το βάρος φτάνει 55.46 GB στο δοκιμαστικό μας μοντέλο (256 GB) έναντι περίπου 15 GB για το Android 13 στο Pixel 7.

Παραστάσεις: Η δύναμη του Snapdragon 8 Gen 2

Το Galaxy S που διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά επωφελήθηκε εδώ και αρκετά χρόνια από την Exynos Chips που αναπτύχθηκε από την Samsung Electronics, θυγατρική της κορεατικής ομάδας. Ενώ επέζησαν από εκείνες της Qualcomm στις αρχές του 2010, η κατάσταση αντιστράφηκε με μερικές φορές σημαντικές διαφορές απόδοσης.

Η Samsung δεν έχει καθορίσει την επιλογή του, αλλά φέτος όλες οι εκδόσεις του Galaxy S23 έχουν τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, και ακόμη και μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση του οποίου ο ρυθμός φθάνει τα 3,36 GHz. Εκτός από την αποτελεσματικότητά του, αυτό το τσιπ δείχνει μεγάλη αποτελεσματικότητα που προωθεί την αυτονομία του τηλεφώνου (αλλά θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα).

Υπάρχει παρ ‘όλα αυτά ένα Μικρό radinerie από τον κορεατικό κατασκευαστή που έχει κρατήσει το πρότυπο αποθήκευσης UFS 4.0, το πιο αποτελεσματικό της στιγμής, στις εκδόσεις 256 και 512 GB, και επέλεξε το Πρότυπο UFS 3.1 για τα 128 GB στην είσοδο -. UFS 4.0 Εμφανίζει ροή έως 23,2 Gbit/s ανά κανάλι, δηλαδή διπλάσιο του UFS 3.1 (11,6 GBITS/S). Δύσκολο να δικαιολογηθεί μια τέτοια απόφαση σε μια συσκευή που θυμάται ότι αρχίζει από € 959 στη Γαλλία.

Antutu, 3D Mark, PC Mark και Geekbench 6

Τεχνικά χαρακτηριστικά :

 • Χαρακτική: 4 nm
 • CPU: 1 καρδιά στα 3,36 GHz (Cortex-X3). 2 πυρήνες στα 2,8 GHz (Cortex-A715). 2 πυρήνες στα 2,8 GHz (Cortex-A710). 3 πυρήνες 2 GHz (Cortex-A510)
 • GPU: Adreno 740
 • RAM: 8 GB DDR5X
 • Αποθήκευση: UFS 3.1 για την παραλλαγή 128 GB. UFS 4.0 με 256 και 512 GB

Αυτονομία: Κάνει καλύτερα από τον προκάτοχό της

Η αυτονομία είναι ένα κρίσιμο θέμα για τα σύγχρονα smartphones, τα οποία η Samsung φάνηκε να έχει ξεχάσει με το προηγούμενο Galaxy S22 και την μπαταρία των 3.590 mAh (αποτελεσματική χωρητικότητα).

Ευτυχώς, ο κατασκευαστής έχει διορθώσει το σφάλμα του και εξοπλίζει το Galaxy S23 με μια ελαφρώς πιο σημαντική μπαταρία 3.900 mah. Αυτό αντιστοιχεί σε αποτελεσματική χωρητικότητα 3.785 mAh, κέρδος 5,4 % – είναι πάντα καλό να παίρνετε. Πάνω απ ‘όλα, η βελτιστοποίηση του Snapdragon 8 Gen 2 φαίνεται πολύ υψηλότερη από αυτή του Exynos 2200 SoC, με καλή θερμική διαχείριση που του επιτρέπει να κρατάει μια μέρα χωρίς δυσκολία.

Όσον αφορά την ταχεία επαναφόρτιση, πρέπει να είστε ικανοποιημένοι με το ίδιο Σύστημα 25W σε ενσύρματο και ασύρματο 15W. Θα μπορούσαμε να ελπίζουμε για περισσότερα, ειδικά από το Big Brother του Γαλαξία S23+ έχει ενσύρματο 45W.

Φωτογραφία: Ένας πολύ καλός μαθητής, μέρα και νύχτα

Η Samsung παίζει την κάρτα της σύνεσης με την ανάληψη της διαμόρφωσης του Galaxy S22, εκτός από τον μπροστινό αισθητήρα που πηγαίνει σε 12 MP έναντι 10 MP πριν, αλλά είναι ανεκδοτικό. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι παραστάσεις είναι συγκρίσιμες με εκείνες του προκάτοχού του.

 • Ανώτερος αισθητήρας 50 MP: Άνοιγμα f/1.8 και οπτική σταθεροποίηση
 • 3x τηλεφακός 10 MP: άνοιγμα f/2.4 και οπτική σταθεροποίηση
 • Ultra Big Angle of 12 MP: FOV 120 ° και άνοιγμα f/2.2;
 • 12 MP μπροστινός αισθητήρας: άνοιγμα f/2.2.

Από προεπιλογή, Τα χρώματα είναι κορεσμένα που κολακεύει τον αμφιβληστροειδή, αλλά εγώΕίναι δυνατόν να αποκτήσετε μια πιο φυσική απόδοση Απενεργοποίηση του βελτιστοποιητή σκηνής στις ρυθμίσεις της κάμερας.

Ο κύριος αισθητήρας προϊόντος Λεπτομερείς εικόνες, με καλή ακρίβεια, Ειδικά όταν ενεργοποιείται η λειτουργία 50 MP.

Κύριος αισθητήρας

Κύριος αισθητήρας

Κύριος αισθητήρας

Κύριος αισθητήρας

Κύριος αισθητήρας – χαμηλό φως

Κύριος αισθητήρας – χαμηλό φως

X3 Zoom

Ο Ο αισθητήρας Grand Angle είναι μερικές φορές δυσκολία. Δεν έχει ακρίβεια, μερικές λήψεις είναι θολές παρά τις καλές συνθήκες φωτισμού.

Από την πλευρά του διαγωνισμού ?

Συμπέρασμα: Ένα καλύτερο τηλέφωνο από το Galaxy S22

Με το νέο της Galaxy S23, η Samsung έχει ξεκινήσει να μην αναπαράγει τα λάθη του παρελθόντος ή τουλάχιστον εκείνων της προηγούμενης γενιάς. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η αίσθηση ότι αισθάνεστε μετά τη χρήση της συσκευής για λίγες μέρες.

Η διεπαφή είναι ευχάριστη, πειστική απόδοση, η άψογη οθόνη και η αυτονομία προχωρούν (ακόμα κι αν μπορούσαμε να περιμένουμε ακόμα καλύτερα). Από την πλευρά της φωτογραφίας, δείχνει επίσης εξαιρετικές δυνατότητες, ακόμη και αν ο αισθητήρας εξαιρετικά ευθείας γωνίας μερικές φορές στερείται ακρίβειας. Συνοψίζοντας, είναι ένα καλύτερο vintage από το Galaxy S22 του περασμένου έτους. Το γεγονός παραμένει ότι η τιμή του είναι πολύ υψηλή στα € 959, σας συμβουλεύουμε να περιμένετε λίγο ή να προσέξετε τις καλές προσφορές που κυκλοφορούν ήδη.

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή

 • Σημείωμα γραφής

Δοκιμή Samsung S23

Με την πρώτη ματιά, το Galaxy S23 φαίνεται να είναι το λιγότερο καλό smartphone στην περιοχή Galaxy S23. Αλλά αυτή η εντύπωση είναι παραπλανητική, διότι με την τιμή του 959 ευρώ, δεν είναι μόνο το φθηνότερο μοντέλο, αλλά και το πιο συμπαγές με την “μικρή” οθόνη 6,1 ιντσών και αυτό, με ελάχιστα αντιληπτές παραχωρήσεις.

Έτσι, αν δεν χρειάζεστε απαραιτήτως ένα S-PEN ή αν δεν χρειάζεστε ένα τσιπ UWB για να ανοίξετε το Tesla σας, το Galaxy S23 είναι η τελική μου σύσταση Samsung ναυαρχίδα. Κάτω από την κουκούλα είναι η ίδια SOC, η οθόνη AMOLED (αλλά χωρίς LTPO) είναι υπέροχη και το S23 είναι εξοπλισμένο με την ίδια τριπλή πολύ αποτελεσματική μονάδα φωτογραφιών με το Galaxy S23+.

Samsung Galaxy S23

Φυσικά, ο φορτιστής δεν παρέχεται ούτε. Η ταχεία επαναφόρτιση είναι πολύ απογοητευτική, αλλά η μπαταρία έχει αυξηθεί κατά 200 mAh σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, διατηρώντας το ίδιο βάρος και διατηρεί δύο ημέρες κατά μέσο όρο.

Το Samsung Galaxy S23 παρουσιάστηκε την 1η Φεβρουαρίου 2023 παράλληλα με το Galaxy S23+ και S23 Ultra στο Samsung αποσυσκευασμένο γεγονός που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Διατίθεται σε έκδοση 8+128 GB στα 959 ευρώ και 8+256 GB στα 1019 ευρώ.

Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23

 • Δείτε την προσφορά 799, 00 € (Amazon)
 • Δείτε την προσφορά 799, 00 € (FNAC)
 • 949,00 € Βλέπε την προσφορά 685, 00 € (128GB – νέα)

Είναι επίσης δυνατό να αγοράσετε το Galaxy S23 σας με ένα πακέτο εάν αποδεχτείτε τη δέσμευση. Θα είστε σε θέση να αποσπάσετε το κόστος εκκίνησης του smartphone. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, έρχεται στην ίδια τιμή, ή ακόμα πιο ακριβή, από την αγορά του γυμνού smartphone με ένα μη δεσμευτικό πακέτο.

Samsung Galaxy S23

Οι λεπτομέρειες, όπως τα ελαφρώς μεγαλύτερα και τοποθετημένα κουμπιά λίγο υψηλότερα στη δεξιά πλευρά, έγιναν με προσεκτικό τρόπο και είναι αποτελεσματικό. Ενώ η πρόσοψη έχει αλλάξει ελάχιστα σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, η πλάτη είναι οπτικά κλειστή στο S23 Ultra. Οι τρεις στόχοι που είναι διατεταγμένοι κατακόρυφα στο επάνω αριστερό μέρος δεν τοποθετούνται πλέον σε ένα νησί, αλλά υπερβαίνουν μερικά χιλιοστά από την υπόθεση.

Η μπροστινή πλευρά και η γυάλινη πλάτη έχουν επίσης βιώσει μια εξέλιξη. Υπάρχει το νέο Corrilla Glass Victus 2 Corning, αλλά η δοκιμή βιωσιμότητας του Jerryrige ιππασία αποκάλυψε ότι δεν είναι πλέον μηδενικό ή ανθεκτικό στη φθορά από την προηγούμενη γενιά του αμερικανικού κατασκευαστή γυαλιού.

Σε αυτές τις περιόδους υπερθέρμανσης του πλανήτη, κρίση του κλίματος και διαδηλώσεις, θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι η Samsung έχει ενσωματώσει δώδεκα συστατικά σε ανακυκλωμένα υλικά. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη προσπάθεια, διότι φέτος, η πιστοποίηση IP68 εξακολουθεί να υπάρχει στο Galaxy S23.

Δεν υπάρχει ούτε ένας JACK, τον οποίο προσωπικά δεν θεωρώ ως μειονέκτημα στην εποχή των ασύρματων ακουστικών, αλλά πολλοί οπαδοί της μουσικής δεν είναι αυτής της γνώμης.

Samsung Galaxy S23

Οθόνη

Η Samsung είναι ο πρωταθλητής οθονών και δείχνει στα smartphones του. Αυτό του Galaxy S23 δεν έχει αλλάξει και εξακολουθεί να βασίζεται σε ένα δυναμικό πάνελ AMOLED 6.1 -ιντσών. Με τον ρυθμό ψύξης μέχρι τα 120 Hz και την ανάλυση του 2340 x 1080 pixels (FHD+) με πυκνότητα εικονοστοιχείων 425 ppi, η οθόνη φαίνεται περήφανη. Ο ρυθμός δειγματοληψίας αφής είναι 240 Hz και υποστηρίζεται το HDR10+

Τα ισχυρά σημεία του Galaxy S23

 • Εξαιρετική οθόνη
 • Μέγιστη φωτεινότητα 1750 nits

Τα αδύναμα σημεία του Galaxy S23

Samsung Galaxy S23

 • Η ανάλυση δεν μπορεί να αλλάξει
 • Χωρίς οθόνη LTPO

Όσον αφορά τη φωτεινότητα, η οθόνη από ολόκληρη την περιοχή Galaxy S23 μπορεί να φτάσει μέχρι το 1750 NITs στην κορυφή κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. Είναι ήδη πολύ φωτεινό και ακόμη και σε κλειστές εγκαταστάσεις, η Samsung υπόσχεται μέγιστο 1200 NITs (HBM) για την οθόνη του Galaxy S23. Με αυτές τις τιμές, το Galaxy S23 δεν έχει τίποτα να ζηλεύσει το iPhone 14.

Samsung Galaxy S23

Φυσικά, η οθόνη της Samsung έχει τη λειτουργία Alway-on-Display με ορισμένες δυνατότητες ρύθμισης στην οθόνη κλειδώματος. Ο πλευρικός πίνακας για εφαρμογές, καιρικές συνθήκες, ειδήσεις και άλλα εργαλεία βελτιώνει την εμπειρία.

Αυτό που μου έλειπε ήταν ένα χειροκίνητο περιβάλλον ανάλυσης οθόνης (HD+/FHD+) όπως στο Galaxy S23 Ultra. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε μεταξύ 60 και 120 Hz για το ποσοστό ψύξης.

Samsung Galaxy S23

Διασύνδεση/λειτουργικό σύστημα

Το Galaxy S23 τρέχει το Android 13 με την επικάλυψη ενός UI House στην έκδοση 5.1. Ενημέρωση ασφαλείας της Google με ημερομηνία 1 Ιανουαρίου τη στιγμή της δοκιμής. Η πολιτική ενημέρωσης είναι εξαιρετική επειδή η Samsung υπόσχεται τέσσερις εκδόσεις του Android και πέντε ετών διορθώσεων ασφαλείας.

Τα ισχυρά σημεία του Galaxy S23

 • Άψογη πολιτική ενημέρωσης
 • Ένα UI 5.1

Τα αδύναμα σημεία του Galaxy S23

Samsung Galaxy S23

 • Πάρα πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές

Και αν η Samsung είναι υποδειγματική όσον αφορά την πολιτική ενημέρωσης, ο κατασκευαστής smartphone υπερβάλλει επίσης στον ίδιο βαθμό. Γιατί πρέπει να έχετε σχεδόν 100 προεγκατεστημένες εφαρμογές, για να μην αναφέρουμε εφαρμογές συστήματος σε ένα smartphone που κοστίζει σχεδόν 1000 ευρώ? Και δεν μιλάω μόνο για εφαρμογές ειδικά για τη Samsung, αλλά και για τις Google, Microsoft, Meta και Netflix.

Είναι αλήθεια ότι η Samsung έχει καλές εφαρμογές όπως το AR Emoji Studio, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ένα avatar από μια φωτογραφία. Αλλά θα ήταν καλό να είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε τον εαυτό μας αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Bixby ως βοηθός φωνής και αν η Spotify και η Netflix θα είναι οι προεπιλεγμένες εφαρμογές μας. Υπάρχει απλά πάρα πολύ bloatware στο smartphone.

Samsung Galaxy S23

Εκτέλεση

Φέτος, το θέμα της απόδοσης είναι πολύ ξεχωριστό για τα τρία Samsung Galaxy S23. Για πρώτη φορά, η Samsung αποφάσισε να εμπιστευτεί την Qualcomm ως τον μοναδικό προμηθευτή SOC. Το αποτέλεσμα είναι ένα Snapdragon 8 Gen 2 ειδικά τροποποιημένο για ολόκληρη την περιοχή Galaxy S23.

Τα ισχυρά σημεία του Galaxy S23

 • Snapdragon 8 Gen 2
 • Περισσότερα exynos soc

Τα αδύναμα σημεία του Galaxy S23

 • 128 GB έκδοση με αποθήκευση UFS 3.1
 • Χωρίς διαχείριση καρτών microSD

Με την καρδιά του Cortex X3-Prime χρονομετρημένο σε μέγιστο 3,2 GHz, το Snapdragon 8 Gen 2 είναι σήμερα το πιο ισχυρό σε ένα smartphone Android. Αυτό δεν ήταν αρκετό στη Samsung και ο Κορεατικός κατασκευαστής μπόρεσε να αποκτήσει μια ειδική βελτιστοποίηση Qualcomm.

Αποτέλεσμα, μια μέγιστη συχνότητα ρολογιού 3,36 GHz για τον πυρήνα απόδοσης και αντί για 680 MHz, η GPU Adreno 740 χρονολογείται τώρα στα 719 MHz, η οποία θα πρέπει να εξοικονομήσει 34 % στην CPU και 41 % στο GPU Adreno 740. Αυτό το SOC ονομάζεται Snapdragon 8 Gen 2 για το Galaxy. Τολμώ την αμφιβολία ότι αυτή η διαφορά στην απόδοση είναι μια αντιληπτή ημέρα στην καθημερινή χρήση του smartphone.

Φυσικά, δοκιμάσαμε το Snapdragon 8 Gen 2 για το Galaxy με σημεία αναφοράς. Η δοκιμή Geekbench 5 εμφάνισε βαθμολογία 1537 μονάδων στη δοκιμή ενός πυρήνα, η οποία υπερβαίνει όλα τα τρέχοντα smartphones Android. Αλλά στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων, η βαθμολογία ήταν “μόνο” 48.07 βαθμών, όπου ακόμη και ο σκληρός κόσμος μας έχει κάνει καλύτερα.

Samsung Galaxy S23

Ενώ η δοκιμή 3D Mark Wild Life δεν λείπει γενικά στο Snapdragon 8 Gen 2, η δοκιμή στρες 3D Mark Wild Life δεν είναι πιο ενδιαφέρουσα για το Samsung Galaxy S23 και το τροποποιημένο SoC της. Βεβαίως, η βαθμολογία των 11.049 στον καλύτερο βρόχο είναι υψηλός, αλλά ακόμη και το πρότυπο Snapdragon 8 Gen 2 δίνει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό συμβαίνει για το Xiaomi 13 ή το OnePlus 11. Πρέπει να σημειωθεί ότι ολόκληρο το smartphone θερμαίνεται πολύ κατά τη διάρκεια της δοκιμής άγχους.

Αποθήκη και μνήμη RAM

Ο γαλαξίας έχει 8 GB RAM LPDDR5X. Για εσωτερική αποθήκευση, ο κατασκευαστής της Νότιας Κορέας έχει εξοπλίσει την έκδοση 128 GB της αποθήκευσης UFS 3.1 έναντι του UFS 4.0 για την έκδοση 256 GB. Το μοντέλο 512 GB δεν διατίθεται στο εμπόριο μαζί μας. Είναι εντυπωσιακό να σημειωθεί ότι η παραλλαγή 256 GB είναι επομένως ταχύτερη στην ανάγνωση και τη γραφή αποθήκευσης.

Samsung Galaxy S23

Δυστυχώς, το αντίγραφό μας είχε μόνο 128 GB αποθήκευσης, γεγονός που εξηγεί ίσως τα κακά αποτελέσματα του σημείου αναφοράς παρά το υπερβολικό SOC. Ωστόσο, η καθημερινή χρήση δεν επηρεάστηκε. Όλα τα παιχνίδια, ακόμη και τα πιο περίπλοκα, όπως το Real Racing 3, εργάστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Samsung Galaxy S23

Ποιότητα φωτογραφίας

Το Galaxy S23 έχει την ίδια τριπλή φωτογραφία με το Galaxy S23 Plus, πολύ πιο ακριβό. Υπάρχει ένας κύριος στόχος 50 MP με οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS), ένα άνοιγμα του F/1.8 και ισοδύναμο εστιακό μήκος 24 mm. Διεξάγεται από έναν εξαιρετικά μεγάλο φακό γωνίας 12 MP με μέγιστο όραμα πεδίου 120 °. Το τρίο ολοκληρώνεται με φακό τηλεφώνων 12 MP με οπτικό ζουμ X3 και οπτική σταθεροποίηση.

Τα ισχυρά σημεία του Galaxy S23

 • Εξαιρετικές φωτογραφίες ημέρας
 • Σχεδόν ακόμα καλύτερες νυχτερινές φωτογραφίες
 • Εξαιρετικές εγωιστές
 • Ακατέργαστες φωτογραφίες των 50 MP

Τα αδύναμα σημεία του Galaxy S23

Samsung Galaxy S23

 • Φωτογραφίες σε εξαιρετικά μεγάλη γωνία δεν είναι διάσημες
 • Χωρίς λειτουργία μακροεντολής

Ο στόχος selfie έχει περάσει από 10 σε 12 MP. Έχει ισοδύναμη εστιακή απόσταση 26 mm με άνοιγμα f/2.2. Έχει αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης (PDAF) και τεχνολογία διπλής εικονοστοιχείων, όπως στον κύριο στόχο.

Ο κύριος στόχος είναι στην πραγματικότητα πειστική σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Και αυτό, ακόμη και στις γκρίζες μέρες του χειμώνα που με συνοδεύουν κατά τη διάρκεια της δοκιμής μου. Είναι πιθανώς για αυτόν τον λόγο ότι οι νυχτερινές φωτογραφίες μου άρεσαν λίγο περισσότερο.

Samsung Galaxy S23

Η ενότητα φωτογραφιών έχει βελτιώσει περαιτέρω μια εγκοπή. Πήρα έναν οπίσθιο φωτισμό και ο στόχος του selfie ήταν έτοιμος.

Ήμουν έκπληκτος από την ποιότητα του ζουμ, επειδή ακόμη και με το X10, οι φωτογραφίες είναι ικανοποιητική σαφήνεια και αντίθεση. Το ζουμ αυξάνεται στο X30, το οποίο δεν είναι κατάλληλο για εκτυπώσεις, αλλά μπορούμε ακόμα να αναγνωρίσουμε πολύ καλά τι έχει φωτογραφηθεί.

Εάν υπάρχει πραγματικά μια κριτική που πρέπει να γίνει, είναι η διαφορά στο χρώμα μεταξύ του κύριου στόχου και της εξαιρετικά μεγάλης γωνίας. Μπορούμε να το δούμε στο δρόμο προς το πάρκο δίπλα στη μικρή λίμνη στις πάπιες. Η Samsung έχει εγκαταλείψει μια μακροεντολή λειτουργία. Δεν θα χάσει πολλούς ανθρώπους, αλλά ήθελα ακόμα να το αναφέρω.

Δοκιμή των Samsung Galaxy S23 και Galaxy S23+: Θα μπορούσαν να σας εκπλήξουν

Το Galaxy S23 παραμένει ελαφρύ στο χέρι

Η εποχή του Sonos 100

Δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πάρετε το Galaxy S23 Ultra ? Δεν υπάρχει πρόβλημα, έχετε απομείνει δύο επιλογές.

Η γνώμη του 01NET.com

Samsung Galaxy S23

 • + Συμπαγής μορφή
 • + Η ποιότητα των τελειωμάτων
 • + Η ποιότητα της πλάκας
 • + Η εξουσία
 • + Αυτονομία
 • – Ισχύς φορτίου
 • – Η απουσία πλάκας LTPO
 • – Ένας κύριος αισθητήρας πλάτης απέναντι από το Ultra Galaxy S23

Σημείωμα γραφής

Τεχνικό δελτίο

Samsung Galaxy S23

Σύστημα Android 13
Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
Μέγεθος (διαγώνιος) 6.1 “
Ανάλυση της οθόνης 422 ΣΔΙΤ

Δείτε το πλήρες αρχείο

Η Samsung έχει ανακατανέμει τις κάρτες με το Galaxy S23 Ultra, το Downing Smartphone. Αλλά θα πρέπει να απομακρυνθούμε από τα δύο φθηνότερα μοντέλα, το Galaxy S23 και το Galaxy S23+ ? Μετά από δύο εβδομάδες εντατικών δοκιμών, η απάντησή μας είναι σαφής και τελικά διατηρείται με δύο λέξεις: σίγουρα όχι. Στην πραγματικότητα, θα κάνατε λάθος να αφήσετε αυτά τα δύο μοντέλα στο περιθώριο. Εξήγηση.

Galaxy S23 8/128 GB στην καλύτερη τιμή βασική τιμή: € 959
Galaxy S23+ 8/256 GB στην καλύτερη τιμή βασική τιμή: € 1.219

Μια όμορφη οικογενειακή φωτογραφία

Ένα ωραίο facelift και τελειώνει ακόμα ως τακτοποιημένο για το Galaxy S23

Ας ξεκινήσουμε οδηγώντας μια ανοιχτή πόρτα. Το Galaxy S23 και το Galaxy S23+ δεν είναι smartphones έκπτωσης. Και αν δεν φτάσουν μέχρι τον μεγάλο αδελφό τους σε τεχνικό επίπεδο, και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα της οθόνης ή της φωτογραφίας, δεν έχουν απολύτως τίποτα για να τον ζηλεύουν από την άποψη του σχεδιασμού … ή τελειώνει.

Η κατασκευή είναι σταθερή. Τα δύο τηλέφωνα είναι πιστοποιημένα IP68 και επωφελούνται από την ίδια προσοχή. Είτε θύμα θωράκισης και γορίλλας 2. Επομένως, είναι κατασκευασμένα για να διαρκέσουν και θα είναι σε θέση να επιβιώσουν τις περισσότερες ιδιοτροπίες της καθημερινής ζωής. Προσέξτε, ωστόσο, επειδή η Samsung διευκρινίζει ότι τα νέα της τηλέφωνα δεν γίνονται για να λειτουργούν στο νερό. Από την άλλη πλευρά, μπορούν να αντέξουν μια προσωρινή και απρόβλεπτη εμβάπτιση.

Στο μπροστινό μέρος, υπάρχει μια όμορφη επίπεδη οθόνη, μια οθόνη που περιβάλλεται από πολύ λεπτά σύνορα. Κανένα προεξέχον πηγούνι, η Samsung έχει ζητήσει ισορροπία και λειτουργεί πολύ καλά. Η μπροστινή κάμερα στεγάζεται πάντα σε μια γροθιά επικεντρωμένη στην κορυφή της πλάκας και δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεχαστεί.

Το Galaxy S23 παραμένει ελαφρύ στο χέρι

Συνολικά, το Galaxy S23 και S23+ κληρονομούν τις γραμμές και τη μορφή των προηγούμενων μοντέλων, αλλά υπάρχει μια αξιοσημείωτη καινοτομία: η οπτική της μονάδας φωτογραφιών είναι τώρα απευθείας έξω από την γυάλινη πλάκα. Αυτή η αλλαγή είναι επωφελής. Πράγματι συμβάλλει στην προσέγγιση αυτών των δύο μοντέλων πιο κοντά στο Ultra Galaxy S23. Μια αξιόλογη πρωτοβουλία που συμβάλλει στην παροχή της γκάμας μια πραγματική ταυτότητα.

Μικρά πράγματα που πρέπει να πω για την εργονομία. Παραμένει αμετάβλητη. Ως εκ τούτου, η Samsung επέλεξε να ομαδοποιήσει όλα τα φυσικά κουμπιά στη δεξιά πλευρά του τηλεφώνου. Μια επιλογή που με ενοχλούσε: τα δάχτυλα θα γκρεμίσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν βρουν τα ρουλεμάν τους. Και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προσαρμογής, τα λάθη θα είναι πολλά.

Οι σύνδεσμοι περιορίζονται στο ελάχιστο γυμνό. Ή ένας σύνδεσμος USB-C τοποθετημένο στο κάτω άκρο. Η υποδοχή καρτών SIM μπορεί πάντα να φιλοξενήσει δύο κάρτες και υπάρχουν φυσικά στερεοφωνικά ηχεία και στα δύο μοντέλα. Ηχεία που αποκαθιστούν τον ήχο καλής ποιότητας. Αρκετά σε κάθε περίπτωση, ώστε να έχετε πιαστεί στις ταινίες, τις σειρές ή τα παιχνίδια σας.

Και στις δύο περιπτώσεις, η λαβή παραμένει καλή, ακόμη και αν το Galaxy S23 παραμένει μια εγκοπή πάνω από τον σύντροφό του. Με την οθόνη 6,1 ιντσών και τα 167 γραμμάρια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ένα χέρι χωρίς συστολή. Το Galaxy S23+, από την πλευρά του, είναι λίγο μεγαλύτερη με μια διαγώνια που φτάνει στις 6,6 ίντσες, αλλά δεν είναι πολύ βαρύτερο. Count 195 γραμμάρια στην κλίμακα, η οποία παραμένει σωστή δεδομένου του μεγέθους του.

Δεν υπάρχει LTPO στο πρόγραμμα, αλλά μια πλάκα που παραμένει πολύ καλής ποιότητας

Μια πολύ ωραία οθόνη και μια κορυφαία δύναμη

Η Samsung δεν έκανε τεχνικούς συμβιβασμούς. Τα δύο μοντέλα έχουν πολλά κοινά. Κληρονομούν μια δυναμική οθόνη AMOLED ικανή να εμφανίζει έναν ορισμό στο Full HD+, με μέγιστη φωτεινότητα 1750 NIT και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 48 και 120 Hz. Εάν αγνοούν την τεχνολογία LTPO, έχουν τουλάχιστον την αξία της προσφοράς φωτεινότητας πολύ κοντά σε εκείνη του Galaxy S23 Ultra.

Η φωτεινότητα του

Η μέγιστη φωτεινότητα του

Εδώ, το Galaxy S23 τοποθετείται στην κορυφή του καλαθιού, χωρίς να διαχειρίζεται όμως να εκθρονίσει το Pixel 7 Pro και το iPhone 14 Pro. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνετε ένα βήμα πίσω από τα αναφερόμενα μέτρα. Δεν θα υπάρξει πραγματική διαφορά στο μάτι.

Όπως και ο μεγάλος αδελφός τους, αλλάζουν επίσης το συνηθισμένο τσιπ Exynos υπέρ ενός Snapdragon 8 Gen 2 που υποστηρίζεται από 8 GB μνήμης μνήμης. Με τρεις επιλογές αποθήκευσης για να διαλέξετε: 128 GB, 256 GB ή 512 GB.

Σχετικά με αυτό το θέμα, προσέξτε. Τα μοντέλα 128 GB χρησιμοποιούν το UFS 3.1, έναντι του UFS 4.0 για τις άλλες δύο εκδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι ταχύτητες ανάγνωσης και γραφής θα είναι λιγότερο υψηλές στο φθηνότερο Galaxy S23.

Antutu 9 Galaxy S23

Στο Antutu9, το Snapdragon 8 Gen 2 κατέχει υψηλό dragee. Από την άλλη πλευρά, όμως, διαφορετικά στο GeekBench5. Εδώ, το iPhone επιτυγχάνει καλύτερες βαθμολογίες. Πιο εκπληκτικά, ακόμη και τα μοντέλα του περασμένου έτους καταφέρνουν να κάνουν καλύτερα από τα τελευταία smartphones της Samsung της Samsung. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να μετριάζονται. Αυτές οι διαφορές δεν θα έχουν καμία επίδραση στις χρήσεις. Και εκτός αυτού, στην πράξη, πρέπει να αναγνωριστεί ότι τα S23s είναι πολύ δύσκολο να προεπιλεγούν. Υπερέχουν σε πολυμέσα. Οι ταινίες, η σειρά είναι μια πραγματική γιορτή για τα μάτια. Είτε πρόκειται για χρώματα, φωτεινότητα ή αντιθέσεις, είναι κυριολεκτικά άψογη. Να είστε προσεκτικοί, από την άλλη πλευρά, επειδή η όμορφη διαγώνια του Galaxy S23+ θα προσφέρεται πολύ καλύτερα σε αυτές τις χρήσεις. Το ίδιο πράγμα για την ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων ή Scantrads.

Λίγες καταθέσεις που πρέπει να κάνουν στο τμήμα των παιχνιδιών. Το Galaxy S23 το έχει σαφώς κάτω από το πόδι και δεν αισθάνθηκα την παραμικρή διαφορά με το Galaxy S23 Ultra. Οι αγαπημένοι μου τίτλοι παρέμειναν ρευστό στις τρεις συσκευές. Μια παρατήρηση που δεν εκπλήσσει δεδομένης της τεχνογνωσίας του Qualcomm στο θέμα.

Μια σημαντική λεπτομέρεια, επιπλέον, η Samsung έχει διευρύνει το ατμόπλοιο των τριών τηλεφώνων της. Επομένως, η θέρμανση ελέγχεται, ακόμη και σε μεγάλες συνεδρίες παιχνιδιού.

Το Galaxy S23, μια πραγματική απόλαυση στο χέρι

Τέλος, μια καλή αυτονομία για το Galaxy S23 !

Ο κατασκευαστής κατάφερε επίσης να αυξήσει την χωρητικότητα της μπαταρίας των τηλεφώνων του. Το Galaxy S23 φτάνει τα 3900 mAh, έναντι 4700 mAh για το Galaxy S23+. Και βρίσκουμε φυσικά όλα τα συνηθισμένα τεχνικά όπως 5G ή WiFi 6E.

Ευέλικτη αυτονομία Galaxy S23

Αυτονομία ροή Galaxy S23

Η αυτονομία διατηρεί καλές εκπλήξεις. Το κέρδος είναι σημαντικό σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Το Galaxy S23 θα είναι σε θέση να κρατήσει, κατά μέσο όρο, μια ημέρα και μισό με πλήρες φορτίο.

Οι εργαστηριακές μας δοκιμές αποκάλυψαν επίσης ότι το Galaxy S23+ επιτυγχάνει καλύτερες βαθμολογίες από τον επιφανή Big Brother του σε μια ευέλικτη χρήση. Πιο εκπληκτικά, το Galaxy S23 αντιμετωπίζει τιμητικά τους δύο συντρόφους της παρά τη χαμηλή χωρητικότητα της μπαταρίας του. Πρόσθετη απόδειξη ότι το Snapdragon 8 Gen 2 είναι ένα πολύ καλό cuvée.

Από την άλλη πλευρά, η δύναμη φόρτισης απογοητεύει λίγο. Θα είναι 45W για το Galaxy S23+, αλλά 25W για το Galaxy S23. Επομένως, θα είναι απαραίτητο να μετρήσουμε μεταξύ μιας ώρας και μιας ώρας και μισής για την πλήρη επαναφόρτιση της μπαταρίας τους. Όπου ο ανταγωνισμός καταφέρνει να βγει από τα τηλέφωνα ικανά να φορτώσουν σε μισή λιγότερο χρόνο.

Το Galaxy S23+, ιδανικό για κατανάλωση περιεχομένου

Μια μεγάλη πρόταση για τη φωτογραφία και το βίντεο

Εκτός από την οθόνη, οι κύριες διαφορές μεταξύ του Galaxy S23 και του Galaxy S23 Ultra βρίσκονται στην πλευρά της κάμερας. Έξοδος από τον αισθητήρα 200 εκατομμυρίων εικονοστοιχείων και το 10x οπτικό ζουμ, τα δύο φθηνότερα μοντέλα κολλούν μόνο σε τρία εστιακά μήκη, με κύριο αισθητήρα 50 εκατομμυρίων εικονοστοιχείων και δευτερογενούς αισθητήρες 12 και 10 εκατομμυρίων εικονοστοιχείων. Το συνολικό εύρος είναι μεταξύ 0,6x και 3x, με τα δύο τα παραδοσιακά 1x λειτουργία.

Έτσι ναι, η πρόταση εντυπωσιάζει λιγότερο από το πιο ακριβό μοντέλο, αλλά τα αποτελέσματα εξακολουθούν να υπάρχουν εκεί.

Φωτογραφίες ημέρας

Στη μέση της ημέρας, είναι αδύνατο να απογοητευτείτε. Οι εικόνες που παράγονται από το Galaxy S23 είναι πολύ κολακευτικές. Το Pique είναι εκεί και θα εκτιμήσουμε την όμορφη δυναμική των τριών αισθητήρων που υπάρχουν στις συσκευές, παρά την ορισμένη τάση να συνδέσετε τις σκιές. Η εστίαση είναι γρήγορη και αποτελεσματική, χωρίς να ισοδυναμεί με εκείνη του Galaxy S23 Ultra. Ένα Galaxy S23 Ultra Advantaged από τον αισθητήρα των 200 εκατομμυρίων pixel και από την τεχνολογία Super Quad Pixel AutoFocus Super Quad Pixel.

Τα τρία εστιακά μήκη είναι πολύ αποτελεσματικά. Τα χρώματα είναι ομοιογενή και πάντα τείνουν να είναι λίγο κορεσμένα. Οι καθαροί μπορούν να τσιμπηθούν, αλλά πρέπει να αναγνωριστεί ότι το αποτέλεσμα είναι κολακευτικό.

Το Galaxy S23 εκπλήσσει επίσης την ευελιξία τους, χωρίς να φτάνει μέχρι το μοντέλο “Ultra”. Χάνουν πράγματι το ζουμ X10 του τελευταίου, ένα πολύ πρακτικό ζουμ για την αρχιτεκτονική φωτογραφία, για παράδειγμα, αλλά και για τη συναυλία και την εμφάνιση φωτογραφίας.

Η διαχείριση του Blur διατηρεί επίσης καλές εκπλήξεις. Το Galaxy S23 όχι μόνο θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα bokeh φόντου, θα είναι επίσης σε θέση να θολώσουν τα στοιχεία που υπάρχουν στο προσκήνιο. Για μια απόδοση που είναι πιο κοντά σε ένα κουτί φωτογραφίας.

Νυχτερινές φωτογραφίες

Τα smartphones γενικά αφήνουν με ένα βαρύ μειονέκτημα για τη νυχτερινή φωτογραφία. Το λάθος των αισθητήρων τους. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Galaxy S23 έχουν λίγο περισσότερο πρόβλημα σε αυτήν την άσκηση. Ωστόσο, οι αλγόριθμοι που αναπτύχθηκαν από τη Samsung, σε συνδυασμό με τη μεγάλη εγκατάσταση, τους επιτρέπουν να απελευθερωθούν – λίγο – των ορίων τους. Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο στούντιο, χωρίς φως έξω από τους λαμπτήρες της αίθουσας Philips Hue. Το δωμάτιο ήταν επομένως εντελώς βυθισμένο στο σκοτάδι και τα τηλέφωνα διατηρήθηκαν στο χέρι.

Παρά αυτές τις περίπλοκες συνθήκες, ήταν σε θέση να δημιουργήσουν σωστές εικόνες ποιότητας. Βεβαίως, μερικές φορές τα περιγράμματα τα περιγράμματα σάλλο. Ωστόσο, θα είναι προτιμότερο να παραμείνετε στον κύριο αισθητήρα για να πυροβολήσετε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τα άλλα δύο εστιακά μήκη είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε αυτήν την άσκηση.

Τα πορτρέτα

Η λειτουργία πορτρέτου είναι αποτελεσματική. Οι εικόνες είναι αρκετά κολακευτικές και αντιστοιχούν καλά στην πραγματικότητα. Τα περιγράμματα είναι πολύ καθαρά και ο κόκκος του δέρματος αποκαθίσταται σωστά. Από την άλλη πλευρά, οι αλγόριθμοι που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση του bokeh έχουν μερικές φορές την ενοχλητική τάση να μπερδεύουν τις βούρτσες.

Για το σκυλί μου, για παράδειγμα, το Galaxy S23 επέλεξε σκόπιμα να επικεντρωθεί στην τρούφα. Τα μάτια επομένως βυθίζονται στη θολότητα. Σε αυτό το άλλο πορτρέτο της κόρης μου, η παρουσία της κονσόλας έχει χάσει εντελώς τα τηλέφωνα. Η κονσόλα είναι σαφής, το ίδιο για τα χέρια του θέματος, αλλά το κεφάλι είναι βυθισμένο στη θολότητα.

Μια λεπτομέρεια μακριά από ασήμαντες. Το iPhone 14, για παράδειγμα, είναι πιο αποτελεσματικό σε αυτές τις συγκεκριμένες ασκήσεις. Η Apple έχει πράγματι αναπτύξει αλγόριθμους για να βοηθήσει τα τηλέφωνά της να κατανοήσουν καλύτερα τις σκηνές που φωτογραφίζονται. Επομένως, είναι σε θέση να τους αποσυντίθενται σύμφωνα με τα σχέδια που τα αποτελούν. Τα τελευταία smartphones της Samsung τείνουν επίσης προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τελικά είναι λιγότερο αποτελεσματικά.

Ερυθροκοσίας

Οι αυτοεξυπηρέτηση με έπεισαν μάλλον. Για άλλη μια φορά, τα Galaxy S23s είναι ακριβή. Το Pique είναι εκεί και διατηρούμε μια πολύ καλή δυναμική, ακόμη και σε σύνθετες σκηνές φωτός. Οι μαύροι είναι πάντα λίγο μπλοκαρισμένοι, αλλά δίνει ένα συγκεκριμένο στυλ στα κλισέ, ταυτόχρονα αναδεικνύοντας τους τόμους. Η διακοπή είναι ακριβής, αλλά και πάλι θα είναι καλύτερο να μην παίξουμε πάρα πολύ με τους αλγόριθμους της Samsung. Επομένως, το θέμα πρέπει να είναι καλά εμφανές, υπό ποινή της πρόκλησης σφαλμάτων κοπής και θολώματος.

Και σε βίντεο ?

Υπάρχει καινούργιο στο βίντεο. Το Galaxy S23 θα είναι πράγματι σε θέση να κινηματογραφήσει σε 8k έως 30 εικόνες ανά δευτερόλεπτο, όπως ο μεγάλος αδελφός τους. Η Samsung δεν ήθελε να διαφέρει εδώ και είναι προφανώς καλό πράγμα.

Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ανομοιογενή. Τα δύο smartphones είναι πολύ ευαίσθητα στις θανατές και οι μετρητές θα είναι απλά θανα. Η σταθεροποίηση είναι αποτελεσματική, αλλά θα είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε την ειδική λειτουργία εκτός από τον περιορισμό της εμφάνισης των τρόμων. Από την άλλη πλευρά, αν το κάνετε, δεν θα είστε πλέον σε θέση να κινηματογραφήσετε σε 8K και λοιπόν θα πρέπει να κολλήσετε στο 4K. Που όμως θα σας εξοικονομήσει πολύ αποθηκευτικό χώρο στο τέλος.