Δοκιμή του Samsung Galaxy S21: Μικρό smartphone, μεγάλη αποπλάνηση, Samsung Galaxy S21 Δοκιμή: Η γεύση υιοθετεί – CNET France

Δοκιμή του Samsung Galaxy S21: Η γεύση είναι να το υιοθετήσει

Contents

Σημείωση
Γραφή

Δοκιμή του Samsung Galaxy S21: Μικρό smartphone, μεγάλη αποπλάνηση

Με εμπόριο από 859 ευρώ, το Samsung Galaxy S21 είναι ο κύριος ανταγωνιστής του iPhone 12. Compact (6,2 ίντσες), αυτή η συσκευή είναι πιθανό να γίνει το smartphone αναφοράς Android το 2021.

Η γνώμη του 01NET.com

Samsung Galaxy S21

 • + Συμπαγής και επιτυχημένος σχεδιασμός
 • + Μία από τις καλύτερες οθόνες στην αγορά
 • + Πολύ πλήρη χαρακτηριστικά
 • – Πολύ μέση αυτονομία
 • – Χωρίς εξέλιξη της μονάδας κάμερας
 • – Επιστρέφει (Full HD, No Micro SD …)

Σημείωμα γραφής

Σημείωση που δημοσιεύθηκε στις 03/01/2021

Τεχνικό δελτίο

Samsung Galaxy S21

Σύστημα Android 11
Επεξεργαστής Samsung Exynos 2100
Μέγεθος (διαγώνιος) 6.2 “
Ανάλυση της οθόνης 424 PP

Δείτε το πλήρες αρχείο

Όπως και το 2020, η Samsung ξεκινά τρία νέα smartphones high -end φέτος. Εκτός από ένα Ultra Galaxy S21 για να εντυπωσιάσει τους οπαδούς των νέων τεχνολογιών (που διατίθενται στο εμπόριο από 1259 ευρώ), η κορεατική μάρκα προσφέρει Galaxy S21 και Galaxy S21+, δύο smartphones υψηλής ποιότητας λίγο πιο “προσιτά” (859 και 1059 ευρώ). Η λογική θα ήθελε αυτές οι συσκευές να έχουν κολοσσιαία επιτυχία το 2021 και να καταλαμβάνουν την κορυφή της πιο πωλημένης κατάταξης για κινητά για πολλούς μήνες.

Για δέκα ημέρες, 01NET.COM εξέτασε το μικρό Galaxy S21. Για να φτάσει σε τιμή 859 ευρώ χαμηλότερη από αυτή του iPhone 12 (909 ευρώ), η Samsung έκανε μερικές παραχωρήσεις υλικού. Είναι πραγματικά ενοχλητικά ?

Το πλαστικό είναι μαγικό

Όταν η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy S21, έχουμε επικρίνει ιδιαίτερα την επιλογή του να αντικαταστήσει το γυαλί από προηγούμενα μοντέλα με πλαστικό. Για να μειώσει το κόστος παραγωγής της, η κορεατική μάρκα αποφάσισε πράγματι να διατηρήσει το γυαλί για τις δύο πιο ακριβές συσκευές του. Μια εκπληκτική επιλογή, ειδικά στα 859 ευρώ.

Πίσω του S21

Μετά από αρκετές ημέρες με τη συσκευή, πιστεύουμε τελικά ότι αυτή η επιλογή είναι μάλλον σοφή. Εάν μπορούμε να κατηγορήσουμε τη Samsung “Radinery” του, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το πλαστικό έχει καλό. Περισσότερο δύσκολο να σπάσουμε και ελαφρύτερα (172 γραμμάρια), μας κάνει πιο γαλήνους όταν χρησιμοποιούμε το Galaxy S21.
Επιπλέον, η Samsung επιτυγχάνει εξαιρετικά τη μίμηση της εμφάνισης του γυαλιού. Είναι σχεδόν αδύνατο να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό. Ακόμα και οι αντανακλάσεις αναπαράγονται σωστά. Εν ολίγοις, επικυρώνουμε το σχεδιασμό του Galaxy S21. Το χρώμα “Phantom Purple” του δοκιμαστικού αντιγράφου μας είναι πραγματικά πολύ όμορφο και επιτρέπει στη μονάδα κάμερας του smartphone, καλυμμένη με ροζ χρυσό, να βγαίνει από το παιχνίδι.

Μια ευχάριστη συμπαγής μορφή

Αντιμετωπίζοντας το iPhone 12 Mini, το Galaxy S21 είναι ένα μεγάλο smartphone. Αντιμέτωποι με το υπόλοιπο της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 12, το νέο smartphone της Samsung αποπλίζεται από τη συμπαγής του. Η οθόνη άκρων 6,2 ιντσών μπορεί να είναι εύκολα χρησιμοποιήσιμη με το ένα χέρι και θα πρέπει να είναι κατάλληλη για όλες τις τσέπες. Είναι αρκετά σπάνιο για να υπογραμμιστεί.

Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων Samsung S21

Μόνο μειονέκτημα, οι άκρες της οθόνης Galaxy S21 δεν είναι εντελώς συμμετρικές. Πολύ ωραία στην κορυφή, αριστερά και δεξιά, είναι λίγο πιο αντιαισθητικά στο κάτω μέρος της οθόνης. Η Apple και η Google, με τις συσκευές αστέρων τους, καταφέρνουν να προσφέρουν συνολική συμμετρία.

Μία από τις καλύτερες οθόνη

Καλύπτεται με ένα νέο Gorilla Glass Victus πολύ ανθεκτικό γυαλί, η οθόνη Galaxy S21 είναι μία από τις καλύτερες στην αγορά. Εξαρτάται από ένα πάνελ OLED ικανό για ένα προσαρμοστικό ρυθμό ψύξης. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη του μπορεί να ταλαντεύεται έξυπνα μεταξύ 48 Hz και 120 Hz ανάλογα με το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη, προκειμένου να διατηρηθεί η αυτονομία του smartphone.
Σημειώστε ότι το Galaxy S21 δεν χρησιμοποιεί μια νέα γενιά LTPO οθόνη όπως το Ultra S21 (το τελευταίο είναι σε θέση να μειωθεί στα 11 Hz). Είναι ικανοποιημένο με μια κλασική πλάκα LTPS, όπως όλα τα άλλα smartphones.

Η οθόνη S21 OLED είναι ποιότητας

Αληθινή στις συνήθειες της, η Samsung προσφέρει μία από τις καλύτερες οθόνες στην αγορά με αυτό το smartphone. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του εργαστηρίου μας, η μέγιστη φωτεινότητα του Galaxy S21 είναι 861 CD/M2 (με κορυφή στο 965 CD/M 2 χάρη σε μια λειτουργία ώθησης) ενώ η πίστη των χρωμάτων του είναι ικανοποιητική εάν επιλέξετε το φυσικό Λειτουργία εμφάνισης (Delta E = 3.41, Delta E από προεπιλογή = 5.76).
Ωστόσο, αυτές οι παραστάσεις ευθυγραμμίζονται με αυτό που έχει ήδη προσφερθεί η Samsung πέρυσι (864 CD/M 2 στο S20). Με άλλα λόγια, η Samsung δεν προσπάθησε να σημειώσει πρόοδο μεταξύ 2020 και 2021. Μόνο η οθόνη του S21 Ultra (1010 CD/M2) οθόνη από μια σημαντική βελτίωση.

Τέλος, ας μιλήσουμε για τον ορισμό της οθόνης. Για αρκετά χρόνια, η Samsung έχει προσφέρει Quad HD+ (1440 ανά 3200 εικονοστοιχεία) στις συσκευές υψηλής ποιότητας. Φέτος, η μάρκα υποχωρεί και υιοθετεί έναν ορισμό Full HD+ (1080 ανά 2400).
Δεδομένου του μεγέθους του S21, αυτή η διαφορά δεν είναι ορατή στο μάτι. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να αναστατωθούμε από αυτόν τον τύπο στροφής προς τα πίσω. Η Samsung χάνει το κύρος της και δίνει την εντύπωση στους χρήστες της ότι πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για να δικαιούται το πραγματικό υψηλό.

Σύγκριση της μορφής με το S21+

Εξοπλισμός πάντα στην κορυφή ..

Εξοπλισμένο με τον ίδιο επεξεργαστή Exynos 2100 με το Galaxy S21 Ultra, το μικρό smartphone της Samsung προσφέρει πολύ ικανοποιητική απόδοση. Εάν χτυπηθεί από smartphones εξοπλισμένα με Snapdragon 888 ή Apple A14 Bionic, το Galaxy S21 είναι μια σκληρή συσκευή που ποτέ δεν φαίνεται να έχει επιβράδυνση. Η μνήμη RAM των 8 GB καθιστά επίσης δυνατή την εκτέλεση αρκετών εφαρμογών ταυτόχρονα χωρίς περιορισμούς.

Από το ένα έτος στο άλλο, η Samsung έχει πραγματικά προχωρήσει με τους επεξεργαστές της (ακόμα και αν, θα το δείτε, η αυτονομία δεν είναι πραγματικά καλύτερη φέτος).

Πάχος της μονάδας κάμερας

Είναι δύσκολο να πούμε το κακό του εξοπλισμού του Galaxy S21. Συμβατό 5G, Wi-Fi 6, NFC (με την υποστήριξη καρτών δημόσιων μεταφορών), ικανή να μετατραπεί σε μίνι υπολογιστή χάρη στη λειτουργία DEX, το smartphone της Samsung προσφέρει ένα σπάνιο πλούτο για ένα smartphone. Ο αισθητήρας του υπερηχητικού δακτυλικού αποτυπώματος, τώρα λίγο ευρύτερος από ό, τι στις προηγούμενες γενιές, είναι επίσης ένας από τους ταχύτερους στην αγορά.
Βρίσκεται κάτω από την οθόνη, λειτουργεί ακόμη και με ένα υγρό δάχτυλο. Ωστόσο, θα μας άρεσε η ζώνη αναγνώρισης του να είναι ακόμη ευρύτερη. Θα είναι, ελπίζουμε, για το επόμενο έτος !

Το S21 αντιστέκεται στο νερό και τη σκόνη

Τέλος, από την πλευρά του λογισμικού, το Galaxy S21 τρέχει κάτω από ένα UI 3.1. Αυτή η επικάλυψη Samsung με βάση το Android 11 είναι αναμφισβήτητα η πιο πλήρης στην αγορά, πράγμα που μας κάνει πραγματικά σαν αυτό το smartphone. Η μάρκα υπόσχεται τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας και δύο μεγάλες ενημερώσεις Android.

… αλλά μερικές παλινδρομήσεις

Εκτός από την εγκατάλειψη της οθόνης Quad HD+ και τη χρήση του πλαστικού αντί του γυαλιού, η Samsung αποφάσισε να βάλει στην άκρη τη θύρα Micro SD και την εξαιρετικά γρήγορη επαναφόρτιση 45 W φέτος. Είναι κρίμα, η κορεατική μάρκα είναι όλο και περισσότερο από τα απαραίτητα χωρίς να προσπαθεί να ξεπεράσει. Δεν την αναγνωρίζουμε πραγματικά και, αντιμετωπίζουμε τον όλο και πιο σκληρό κινεζικό ανταγωνισμό, είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η Samsung δεν προσπαθεί να πολεμήσει.

Σαν να μην ήταν αρκετό, δεν καταλαβαίνουμε τις επιλογές της κορεατικής μάρκας για να διατηρήσουμε ορισμένες λειτουργίες για S21 Ultra και S21+. Για παράδειγμα, το Galaxy S21 δεν διαθέτει τσιπ UWB (Ultra Wide Band), το οποίο μπορεί να το εμποδίσει να συνδεθεί με πολλά αξεσουάρ στο μέλλον. Η οθόνη LTPO, η υποστήριξη S-PEN STYLUS και η 6η συμβατότητα Wi-Fi προορίζονται επίσης για το Ultra Model … Εν ολίγοις, το Smartphone του Galaxy S21 είναι όλο και περισσότερο ένα smartphone υψηλής ποιότητας “First Prix”.

Το συρτάρι SIM του S21

Πολύ μέση αυτονομία

Πέρυσι, το Galaxy S20 ήταν ένα από τα λιγότερο διαρκή smartphones στην αγορά. Φέτος, η Samsung κάνει λίγο καλύτερα … αλλά παραμένει πολύ πίσω από τον υψηλό διαγωνισμό.

01NET VESATILE VESATILE.com, το Galaxy S21 αντιστάθηκε στις 11:31 (έναντι 10:27 π.μ. για τον προκάτοχό του σε 60 Hz και 8:09 π.μ. σε 120 Hz). Σε ροή βίντεο (10:20 π.μ.) και στην επικοινωνία (24:44), η απόδοσή του είναι σχεδόν καλύτερη. Η Samsung είναι και πάλι ικανοποιημένη με μέση αυτονομία, η οποία είναι αισθητή χρήση.
Έπρεπε να επαναφορτίσουμε το Galaxy S21 κάθε βράδυ για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα πέσουν στο λιμάνι την επόμενη μέρα. Πώς να εξηγήσετε μια τέτοια καθυστέρηση ? Η Samsung αναμφισβήτητα πληρώνει τη μέση βελτιστοποίηση του επεξεργαστή της και τη χρήση μιας μικρής μπαταρίας 4000 mAh. Στο Galaxy S21 Ultra (5000 mAh), η αυτονομία είναι ήδη πολύ πιο ικανοποιητική … χωρίς να εκθρονίζει το καλύτερο.

Η θύρα USB

Τέλος, όσον αφορά την επαναφόρτιση, γνωρίζετε ότι το Galaxy S21 δεν παραδίδεται με φορτιστή (εξακολουθούν να υπάρχουν ακουστικά στο κουτί). Η Samsung ακολουθεί τα βήματα της Apple και ισχυρίζεται ότι είναι πράσινο με τη σειρά του. Εάν δεν διαθέτετε φορτιστή USB Type-C στο σπίτι, η Samsung Markets ένας προσαρμογέας 25 W στον ιστότοπό του (29,90 ευρώ). Στη συνέχεια χρειάζεται 1 ώρα και 9 λεπτά για να επαναφορτίσετε ένα Galaxy S21.

Φωτογραφία: Παίρνουμε το ίδιο και ξεκινάμε ξανά

Τέλος, στο πίσω μέρος του Galaxy S21, η Samsung δεν ενοχλήθηκε πραγματικά. Η μάρκα στοιχηματίζει τα πάντα στο Ultra Galaxy S21 και είναι ικανοποιημένο να ανακυκλώσει την μονάδα τριπλής κάμερας του Galaxy S20 με το smartphone της στα 859 ευρώ. Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει ένας αισθητήρας 12 MPIX αφιερωμένο στην εξαιρετικά γωνία (ισοδύναμο 13 mm, f/2.2), ένας κύριος αισθητήρας 12 MPIX (ισοδύναμο 26 mm, f/1.8) και … ένας “εναλλακτικός” αισθητήρας 64 MPIX (ισοδύναμο 29 mm, f/2.0). Ο τελευταίος, ο οποίος δεν είναι πραγματικά τηλεφακός, χρησιμοποιείται για να μεγεθύνει και να καταγράψει σε 8K.

Για άλλη μια φορά, η Samsung παίρνει επομένως τις βούρτσες με ένα ακατανόητο τεχνικό φύλλο. Αντί να προσφέρει ένα πραγματικό οπτικό ζουμ στο smartphone του, η μάρκα προτιμά να επιλέξει έναν μεγάλο αισθητήρα ορισμού ικανό να γυρίζει σε 8K και να επικεντρώνεται σε ένα ψηφιακό ζουμ στην εικόνα των 64 MPIX. Αυτή η πρόταση, την οποία επικρίναμε πέρυσι, δεν αντιγράφηκε από κανέναν κατασκευαστή. Γενικά, όταν καμία κινεζική μάρκα δεν είναι εμπνευσμένη από εσάς, είναι πολύ κακό σημάδι.

Φωτογραφία μεγάλης γωνίας Grand Angle S21 Μεγάλη γωνιακή πλάκα Φωτογραφία χαμηλού φωτός

Ευτυχώς, οι κάμερες της Samsung είναι ακόμα τόσο εξαιρετικές. Ημέρα και νύχτα, ο κύριος αισθητήρας MPIX του Galaxy S21 προσφέρει αξιοσημείωτη κυριαρχία. Οι εικόνες του είναι πραγματικά εξαιρετική ποιότητα.

Από την πλευρά του, το ψηφιακό ζουμ του αισθητήρα 64 MPIX είναι ικανοποιητική, αλλά δεν ισούται με την ορθότητα ενός πραγματικού τηλεφακού φακού. Θα προτιμούσαμε πραγματικά ένα πραγματικό ζουμ X3 σε αυτή τη συσκευή, ειδικά επειδή οι ευκαιρίες για κινηματογραφική ταινία στο 8K είναι σπάνιες.

Σε λειτουργία εξαιρετικά μεγάλης γωνίας

Τέλος, η κάμερα εξαιρετικά ευρείας γωνίας του Galaxy S21 είναι ικανοποιητική, αλλά όχι απίστευτη. Για να ανταγωνιστεί το καλύτερο (όπως το Huawei), η Samsung πρέπει να αυξήσει το μέγεθος του αισθητήρα της. Εν τω μεταξύ, βοηθάει και σας επιτρέπει να καταγράψετε διασκεδαστικές αναμνήσεις. Παρεμπιπτόντως, η εφαρμογή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Η De Samsung εξακολουθεί να είναι τόσο πλήρης. Η νέα λειτουργία παραγωγής, που σας επιτρέπει να προεπισκόπηση της προβολής των τριών κάμερας ταυτόχρονα, είναι μια ωραία προσθήκη.

Τεχνικό δελτίο

Samsung Galaxy S21

Σύστημα Android 11
Επεξεργαστής Samsung Exynos 2100
Μέγεθος (διαγώνιος) 6.2 “
Ανάλυση της οθόνης 424 PP

Δείτε το πλήρες αρχείο

 • + Συμπαγής και επιτυχημένος σχεδιασμός
 • + Μία από τις καλύτερες οθόνες στην αγορά
 • + Πολύ πλήρη χαρακτηριστικά
 • – Πολύ μέση αυτονομία
 • – Χωρίς εξέλιξη της μονάδας κάμερας
 • – Επιστρέφει (Full HD, No Micro SD …)

Η ετυμηγορία της δοκιμής

Samsung Galaxy S21

Για άλλη μια φορά, η Samsung προσφέρει ένα εξαιρετικό smartphone. Compact, με μια τρομερή και πολύ αποτελεσματική οθόνη, το Galaxy S21 προσφέρει μια περίληψη του τι είναι καλύτερο στον κόσμο του κινητού.
Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει, αλλά πιστεύει ότι η Samsung είναι ικανοποιημένη λίγο πολύ συχνά από το ελάχιστο. Η αυτονομία του κινητού, η μονάδα τριπλής κάμερας χωρίς εξέλιξη και η απόσυρση ορισμένων λειτουργιών ναυαρχίδας (Micro SD, Quad HD+, γυαλί πίσω) αποδεικνύει ότι η Κορεατική πιστεύει ότι δεν χρειάζεται πλέον να είναι το καλύτερο για να σας πείσει να επιλέξετε τα προϊόντα σας.
Σε 859 ευρώ (128 GB) ή 909 ευρώ (256 GB), φαίνεται επικίνδυνο. Ευτυχώς, το κινητό μπορεί να υπολογίζει σε πολλές άλλες ιδιότητες και θα πρέπει να ανταποκριθεί στην επιτυχία.

Σημείωση
Γραφή

Δοκιμή του Samsung Galaxy S21: Η γεύση είναι να το υιοθετήσει

Δοκιμή του Samsung Galaxy S21: Η δοκιμή είναι να το υιοθετήσει

Δεν ξεκινά τις εκκεντρότητες του Galaxy S21 Ultra και δεν έχει οθόνη XXL όπως το S21 Plus. Η Samsung έχει επίσης αναθεωρήσει την τιμή της, η οποία είναι αρκετά σπάνια για να υπογραμμιστεί, ειδικά μετά από αρκετά χρόνια αύξησης.

Είναι πλέον απαραίτητο να μετρήσετε 859 ευρώ για την έκδοση 8 GB/128 GB Έναντι 909 ευρώ για το Galaxy S20 όταν ξεκίνησε. Αυτό παραμένει ένα σημαντικό ποσό, αλλά αυτή η πτώση αντικατοπτρίζει αρκετά καλά τις προθέσεις του κατασκευαστή της Νότιας Κορέας που πρέπει να κάνουν κάποια μοντέλα υψηλής τεχνολογίας πιο προσιτές, πιστεύουμε για παράδειγμα Galaxy S20 Fe.

Ένα σχέδιο που κερδίζει σε λεπτότητα

Μερικές φορές είναι αρκετές μικρές αλλαγές για να μετατρέψετε την εικόνα ενός προϊόντος και το Galaxy S21 είναι η τέλεια εικόνα. Η Samsung δεν έχει δει βαθιά το σχεδιασμό του υψηλού επιπέδου της και όμως το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο πειστικό από ό, τι για το S20.

Η συσκευή εκπέμπει μια πραγματική αίσθηση αποκλειστικότητας, οι προσαρμογές είναι εξαιρετικές, το γυαλισμένο σασί είναι του πιο όμορφου αποτελέσματος, όπως για την ενσωμάτωση της φωτογραφίας, φέρνει αυτό το άγγιγμα πρωτοτυπίας που λείπει πολύ από τον προκάτοχό της.

Τα σύνορα παντρεύονται τον αισθητήρα φωτογραφιών

Το Matt Finish είναι επίσης πολύ επιτυχημένο, αποφεύγει τα δακτυλικά αποτυπώματα και περιορίζει τις μικρο-κρασί. Η παρουσία πλαστικού πίσω σε ένα smartphone σε περισσότερα από 800 ευρώ θα μπορούσε να ανησυχεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι τελικά πειστικό, χωρίς να ξεχνάμε ότι είτε το πλαστικό είναι πιο ανθεκτικό σε περίπτωση πτώσης. Και αυτό επίσης δεν εμποδίζει την αντίσταση IP68 κατά του νερού και της σκόνης.

Ένα πειστικό ματ φινίρισμα

Με διαστάσεις του 151.7 x 71.2 x 7.9 mm, Το Galaxy S21 είναι ένα σχετικά συμπαγές smartphone, τα καμπύλα σύνορα διευκολύνουν το χειρισμό. Μπορούμε απλά να μετανιώσουμε τη θέση του κουμπιού έντασης ήχου που είναι λίγο ψηλά, το οποίο αναγκάζει τα μικρά χέρια σε μια γυμναστική για να ρυθμίσετε τον ήχο.

Το κατώτερο μέρος ομαδοποιεί τη θύρα USB-C, τον κύριο ηχείο καθώς και το συρτάρι για το SIM σε Nano Format. Μικρή απογοήτευση, Η θέση της κάρτας microSD που σας επιτρέπει να επεκτείνετε τη μνήμη έχει περάσει από την καταπακτή. Πρέπει τώρα να είμαστε ικανοποιημένοι με τη βασική ικανότητα, αλλά η Samsung έχει τουλάχιστον την ευπρέπεια να περιορίσει την αύξηση των τιμών σε 50 ευρώ μεταξύ των εκδόσεων των 128 GB και των 256 GB.

Το κάτω όριο περιλαμβάνει το ηχείο, τη θύρα USB-C και το διπλό συρτάρι SIM

Η περιοδεία του ιδιοκτήτη τελειώνει με την μπροστινή πλευρά που είναι πλήρως κατειλημμένη από μια επίπεδη πλάκα 6,2 ιντσών. Η μπροστινή κάμερα έρχεται για να φιλοξενήσει σε μια μικρή γροθιά, ενώ το κάτω μέρος κρύβει έναν αναγνώστη υπερηχητικών δακτυλικών αποτυπωμάτων δεύτερης γενιάς που είναι πολύ πιο αποτελεσματική και γρήγορη από αυτή του Γαλαξία S20, Είναι ένα πραγματικό άλμα προς τα εμπρός !

Μια άψογη οθόνη

Η Samsung αναμφισβήτητα προσφέρει τις καλύτερες οθόνες στην αγορά και αυτό επιβεβαιώνεται και πάλι στο Galaxy S21. Είναι εξοπλισμένο με πλάκα 6,2 ίντσες δυναμική AMOLED με έναν ορισμό του 1,080 x 2,400 εικονοστοιχεία (421 PPP) και ένα ποσοστό προσαρμοστική ανανέωση 120 Hz.

Τα χρώματα είναι ζωντανά, η αντίθεση σχεδόν άπειρη και η εξωτερική αναγνωσιμότητα είναι πολύ καλή. Παρεμπιπτόντως, εκτιμούμε ότι η φωτεινότητα κατεβαίνει πολύ χαμηλή, φέρνει πραγματική οπτική άνεση μετά το σκοτάδι.

Σε αντίθεση με το Ultra Galaxy S21 που επωφελείται από έναν ορισμό WQHD+, το Το κλασικό S21 πρέπει να είναι ικανοποιημένο με το FHD+, Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ενοχλητικό. Κανένα pixel δεν είναι ορατό στο μάτι, ακόμη και με το να κολλήσει το κεφάλι σας στην οθόνη. Όσον αφορά την ακρίβεια των χρωμάτων, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου για να επιλέξετε τη λειτουργία που προτιμάτε, ” ζωντανή ή φυσική », Μπορείτε να ρυθμίσετε τον ίδιο τόπο η ισορροπία λευκού (RGB).

Το άλλο ισχυρό σημείο αυτής της οθόνης είναι προφανώς ο ρυθμός ανανέωσης των 120 Hz που φέρνει μια εκπληκτική ρευστότητα στη διεπαφή. Η Samsung προσφέρει επίσης μια λειτουργία ” Προστασία οπτικής άνεσης “, Προσαρμόζει τα χρώματα της οθόνης σύμφωνα με την ώρα της ημέρας. Είναι αρκετά πρακτικό και μειώνει την κόπωση των ματιών. Βρίσκουμε επίσης τις ρυθμίσεις για τη λειτουργία “σκοτεινού”.

Διεπαφή: Classic Samsung

Ότι φαίνεται πολύ χρόνο Αφή, Το προηγούμενο περιβάλλον χρήστη που αναπτύχθηκε από τη Samsung. OneUi 3 επικάλυψη.1 με το Android 11 είναι πολύ πιο σχετικό, ακόμη και αν υπάρχουν μερικοί δαίμονες του παρελθόντος. Παράδειγμα: Οι δύο εφαρμογές για πρόσβαση στις φωτογραφίες (αυτή της Samsung και της Google) ή της παρουσίας του Play Store και του καταστήματος Galaxy, το οποίο προκαλεί σύγχυση.

Υπάρχει πάντα ένας ανυπολόγιστος αριθμός χαρακτηριστικών, αλλά λειτουργούν πιο διαισθητικά και διατάσσονται. Το σύνολο είναι αρκετά διαισθητικό, ακόμη και αν ένας αρχάριος θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερη δυσκολία από μια συσκευή κάτω από iOS.

Εάν θέλετε να εξατομικεύσετε το τηλέφωνό σας, θα είστε ευχαριστημένοι, ανάμεσα στα διαφορετικά θέματα, τα widgets, τις ταπετσαρίες, τα εικονίδια και ακόμη και τα στοιχεία της λειτουργίας πάντα στην οθόνη. Μπορείτε να τροποποιήσετε τα πάντα και να βάλετε τις προτιμήσεις σας.

Ένα τμήμα ήχου που δεν ξεχωρίζει

Τα περισσότερα smartphones high -end προσφέρουν στερεοφωνικό ήχο με Ένα διπλό ηχείο, Το Galaxy S21 δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο κύριος ομιλητής βρίσκεται στο κάτω όριο, ενώ το δεύτερο είναι ακριβώς πάνω από την οθόνη, είναι επίσης πρακτικά αόρατο.


Ο κύριος ομιλητής του Galaxy S21

Το αποτέλεσμα είναι μέσο, ​​μην περιμένετε να ζωντανέψετε ένα βράδυ με το smartphone σας… είναι ωστόσο τέλεια για να ακούσετε podcasts ή να παρακολουθήσετε βίντεο και ταινίες. Δεν είναι ούτε το καλύτερο ούτε το λιγότερο καλό σε αυτήν την περιοχή.

Από το Το Galaxy S21 δεν έχει έξοδο ήχου 3,5 mm, Πρέπει να επιλέξετε, να χρησιμοποιήσετε τη θύρα USB-C ή τα ασύρματα ακουστικά. Το τηλέφωνο είναι συμβατό Bluetooth 5.0 και υποστηρίζει μορφές AAC, SBC, APTX και LDAC.

Πειστικές παραστάσεις

Το Galaxy S21 είναι εξοπλισμένο με ένα Επεξεργαστής Exynos 2100. Διαδέχεται το Exynos 990 του Galaxy S20 του οποίου η φήμη δεν είναι πολύ λαμπρή. Η Samsung επέλεξε μια αρχιτεκτονική Octa-Core με χάραξη 5 nm και διαμόρφωση τριών συστάδων, δηλαδή με μια κύρια καρδιά που χρονολογείται στα 2,9 GHz για απόδοση, τρεις πυρήνες Cortex-A78 έως 2, 8 GHz και τέσσερις επιπλέον πυρήνες στο Cortex-A55 στα 2,2 GHz.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του Exynos 2100 SOC:

 • CPU: 2,9 GHz μονό πυρήνα (Cortex X1) + 2,8 GHz Tri-Core (Cortex-A78) + 2,2 GHz Quad-πυρήνα (Cortex-A55)
 • GPU: Mali-G78 MP14
 • Χαρακτική: 5 nm
 • Συνδεσιμότητα: 5G υπο-6GHz
 • RAM: 8 192 MB

Σύμφωνα με τη Samsung, το Exynos 2100 είναι 19% πιο αποτελεσματικό σε μονό πυρήνα και 33% σε πολλαπλά πυρήνα από το Exynos 990 που αντικαθιστά, αλλά τι πραγματικά πραγματικά ?

Οι δοκιμές αναφοράς είναι καθησυχαστικά, έλαβε πολλά 5,910 και 5,775 σε 3D σημάδι Με τη δοκιμή άγριας ζωής κατά μέσο όρο 5.556 για το S21 (S888) και μόνο 4.270 για το S20 (Exynos 990).

Η παρατήρηση είναι η ίδια για το σημάδι PC με βαθμολογία 13.251 έναντι 12.945 για το S21 (S888) και 9.926 για το S20 (Exynos 990).

PC σημάδι: Οι Exynos 2100 και SD888 έχουν παρόμοιες παραστάσεις

Ωστόσο, είναι λιγότερο πειστικό στο Geekbench 5 με 827 σε single και 3.357 σε multi-core. Καταλήγουμε με αποτελέσματα παρόμοια με τα OnePlus 8 και 8 Pro που κυκλοφόρησε πέρυσι με Snapdragon 865.

Το αποτέλεσμα Galaxy S21 στο Geekbench

Οι εκκολαπτόμενοι παίκτες δεν έχουν κανένα φόβο να έχουν. Θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν όλους τους τίτλους που διατίθενται στο Google Play Store και να προσαρμόσουν τα γραφικά στο μέγιστο χωρίς φόβο πτώση FPS FPS.

Το PUBG γυρίζει σαν ρολόι στο Galaxy S21

Αυτονομία: Η αναφορά “μπορεί να κάνει καλύτερα”

Το κλασικό Galaxy S21 πρέπει να ασχοληθεί με ένα Μπαταρία 4.000 mAh, Μια χωρητικότητα πολύ χαμηλότερη από αυτή του S21 Ultra (5.000 mAh), που υποδηλώνει χαμηλότερη αυτονομία. Από την άλλη πλευρά, η οθόνη του είναι επίσης μικρότερη και επομένως λιγότερη ενέργεια -που καταβάλλει ..

Το αποτέλεσμα είναι απλώς μέσος με μια ημέρα χρήσης όταν η συχνότητα ανανέωσης είναι σε 120 Hz. Μπορείτε να κερδίσετε μερικά επιπλέον λεπτά επιλέγοντας τα 60 Hz και απενεργοποιώντας 5G, χωρίς να ξεχνάτε ότι η Samsung προσφέρει μια ολόκληρη σειρά εργαλείων για τη βελτιστοποίηση της αντοχής της συσκευής:

 • Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας: Απενεργοποιεί το AOD, περιορίζει την ταχύτητα του επεξεργαστή, μειώνει τη φωτεινότητα, κόβει 5G.
 • Η καθημερινή βελτιστοποίηση αυτόματης βελτιστοποίησης: Βελτιστοποιεί το τηλέφωνο όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη ή δεν χρησιμοποιείται.
 • Προσαρμοστική εξοικονόμηση ενέργειας: ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας σύμφωνα με τις συνήθειες χρήσης σας.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας Wi-Fi: Μειώνει την κατανάλωση μπαταρίας με ανάλυση της κυκλοφορίας.

Κατέχει 8:57 λεπτά στη δοκιμασία αντοχής “Battery Work Life Work” του PC Mark που είναι λίγο χειρότερο από το Xiaomi Mi 11 με 9:06 λεπτά.

Το Galaxy S21 είναι συμβατό με την ταχεία επαναφόρτιση 25 W, ανακάμπτει την αυτονομία 30% σε 15 λεπτά και ανεφοδιάζεται σε περίπου 1 ώρα. Σημειώστε ότι το μπλοκ φόρτισης δεν παραδίδεται με το τηλέφωνο, επομένως θα είναι απαραίτητο είτε να το αγοράσετε ξεχωριστά είτε να χρησιμοποιήσετε αυτό ενός παλιού τηλεφώνου. Υπάρχει μόνο το καλώδιο USB-C σε USB-C στο κουτί.

Φωτογραφία: Ο νικητής συνδυασμός ?

Η Samsung θα μπορούσε να «παίξει μικρό χέρι» και να ενσωματώσει τους αισθητήρες δεύτερης, τυχαία ένα TOF και μια μακροεντολή. Μια κοινή πρακτική που καθιστά δυνατή τη διαφοροποίηση αρκετών συσκευών από το ίδιο εύρος και έτσι σας κατευθύνει στο καλύτερο εξοπλισμένο μοντέλο … αλλά αντί να το κάνετε αυτό, η κορεατική προσφέρει μια καλή ποικιλομορφία με κύριο στόχο 12 MP σε συνδυασμό με σταθεροποιημένο Οπτική από 26 mm άνοιγμα σε F/1,8, εξαιρετικά γωνία 12 MP (28 mm, F/2.2) και τέλος τηλεφακό 64 MP (13 mm, F/2.0).

Η εμπειρία της Samsung στον τομέα της φωτογραφίας είναι αναμφισβήτητη. Ο κύριος αισθητήρας 12 MP παρέχει ακριβείς εικόνες με καλό επίπεδο λεπτομέρειας. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο πειστικό με τον αισθητήρα 64 MP. Ο υψηλός ορισμός καθιστά δυνατή την προσφορά σαφών εικόνων, αλλά η αυτόματη εστίαση είναι λιγότερο αποτελεσματική, μπορούμε ακόμη να πούμε ότι είναι αργή. Τα χρώματα είναι επίσης λίγο κορεσμένα στο 64 MP, απομακρύνουμε από την πραγματική απόδοση.

Θα προτιμούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αισθητήρα 12 MP με την αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης για καθημερινές φωτογραφίες, ειδικά με κινούμενα θέματα.

Σε κατάσταση χαμηλού φωτισμού, η παρατήρηση είναι τελική. Ο αισθητήρας 12 MP είναι καλά καταρτισμένος, βοηθάται καλά από τη νυχτερινή λειτουργία που ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα κλείστρου για να φέρει περισσότερο φως.

Κύριος στόχος – 12 MP με νυχτερινή λειτουργία

Η Samsung χρησιμοποιεί τον αισθητήρα 64 MP για να μεγεθύνει μέσα στην εικόνα, οπότε είναι ένα ψηφιακό ζουμ και όχι ένα πραγματικό οπτικό ζουμ όπως στο Ultra S21.

Ο αισθητήρας εξαιρετικά ευρείας γωνίας είναι πολύ πειστικός με έναν καλό ορισμό ακόμη και στις άκρες της εικόνας.

Βρίσκουμε στο μέτωπο μια κάμερα 10 megapixel που συλλαμβάνει πλάνα με καλή κατάδυση. Η επιστροφή των προσώπων είναι φυσική, η οποία είναι αρκετά σπάνια σε ένα smartphone της Samsung. Είμαστε μάλλον συνηθισμένοι σε μια σημαντική ψηφιακή θεραπεία. Μπορείτε πάντα να το ρυθμίσετε από τις ρυθμίσεις εφαρμογής (εξομάλυνση του δέρματος, εξευγενίζοντας τα μάγουλα κ.λπ.). Η διαχείριση της λειτουργίας πορτρέτου είναι αρκετά καλή, ακόμη και αν υπάρχουν κάποια σφάλματα στις πολύπλοκες περιοχές που πρέπει να αντιμετωπίζονται, για παράδειγμα για τα μαλλιά.

Μπροστινή κάμερα με λειτουργία πορτρέτου

Το τμήμα βίντεο δεν πρέπει να ξεπεράσει με τη δυνατότητα μαγνητοσκόπησης σε Full HD, 4K στα 60 fps ή 8k στα 24 fps. Η Samsung προσφέρει πάντα τη λειτουργία “Super Stability” που λειτουργεί πολύ καλά. Λυπούμαστε, ωστόσο, ότι είναι απλώς διαθέσιμο στο Full HD. Οι λάτρεις βίντεο θα μπορούν να δώσουν την καρδιά τους στην παρουσία πολλών τρόπων:

Από την πλευρά του διαγωνισμού ?

Οι ανταγωνιστές δεν λείπουν σε αυτό το τμήμα. Πρώτα υπάρχει το νέο Xiaomi Mi 11 και ο επεξεργαστής Snapdragon 888. Με μια τιμή εκκίνησης που έχει οριστεί στο 799 ευρώ, Είναι λίγο πιο προσιτό από το Galaxy S21. Το iPhone 12 στο 909 ευρώ Μπορεί επίσης να ληφθεί υπόψη, δεν υπάρχει έλλειψη ιδιοτήτων.

συμπέρασμα

Το Galaxy S21 διορθώνει τα περισσότερα ελαττώματα του προκάτοχού του Ξεκινώντας με την τιμή του που χάνει μερικά ευρώ. Ο σχεδιασμός φέρνει μια μικρή φρεσκάδα και η παράσταση είναι πειστική. Η κύρια λύπη προέρχεται από την αυτονομία, που δεν προκαλεί έκπληξη μεταξύ των 5G και της οθόνης 120 Hz. Αν ψάχνετε για ένα premium smartphone λογικού μεγέθους, μπορείτε να πάτε εκεί με τα μάτια σας κλειστά.

Samsung Galaxy S21 Δοκιμή: Αναμφισβήτητες ιδιότητες

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

Μετά το Samsung Galaxy S21 Ultra, είναι η στροφή του Samsung Galaxy S21, ενός μοντέλου 6,2 ιντσών, για να περάσει μέχρι τα μέτρα μας.

Παρουσίαση

Μετά το Galaxy S21 Ultra, είναι η στροφή του βασικού μοντέλου, το Galaxy S21, να προσκαλέσει τον εαυτό μας στο εργαστήριο δοκιμών μας. Αυτό το μοντέλο πολύ υψηλής τεχνολογίας παρουσιάζεται σε μορφή Passe Partout. Διαθέτει οθόνη OLED 6,2 ιντσών 120 Hz, τσιπ Exynos χαραγμένο σε 5 nm, μπαταρία 4000 mAh ή κάμερα τριπλής πλάτης. Η Samsung εκμεταλλεύεται τον τυποποιημένο κομιστή του για να εμφανίσει την τεχνογνωσία του: 8K Video Capture, Reader Pingerprint κάτω από την οθόνη, ο σχεδιαστής εργάστηκε και η πιστοποίηση IP68, στην οποία προστίθενται πολλές λειτουργίες λογισμικού.

Αυτό το Samsung Galaxy S21 ξεκινά στη Γαλλία από € 859 στην έκδοση που προσφέρει 128 GB αποθήκευσης και 8 GB μνήμης RAM. Count 909 € για 8 GB μνήμης RAM και 256 GB αποθήκευσης.

Σημείωση γραφής: 5 από τις 5

Εργονομία και σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός των κινητών τηλεφώνων της Samsung είναι σπάνια ομόφωνος στο συντακτικό προσωπικό, αλλά η αισθητική προκατάληψη της μάρκας φαίνεται να παρασύρει αυτή τη φορά. Αυτό χάρη σε ένα μπλοκ φωτογραφιών ενσωματωμένο στο σφάγιο και το οποίο επεκτείνει το δεξί άκρο. Είναι όμορφο και καλά μελετημένο, ακόμα κι αν δεν σας εμποδίζει να μη ισορροπήσετε το τηλέφωνο που βρίσκεται σε μια γωνία του τραπεζιού.

Η μάρκα δεν βάζει αυτή τη φορά στο γυαλί αυτή τη φορά, αφού αυτό το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από πλαστική ένωση, αλλά οι φέτες παραμένουν καλά σε αλουμίνιο. Το βάρος περιορίζεται έτσι σε 169 γραμμάρια, για διαστάσεις 151,7 x 71,2 x 7,9 mm.

Στο μπροστινό μέρος, η πλάκα είναι εντελώς επίπεδη, η οποία διαφέρει από το μοντέλο Ultra που προσφέρει καμπύλες άκρες. Η οθόνη καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της πρόσοψης και η μπροστινή κάμερα στεγάζεται σε μια εγκοπή σε μορφή διάτρησης.

Η χαμηλότερη φέτα διαθέτει πλέγμα ηχείων, τη θύρα USB-C (3.2), καθώς και μια τοποθεσία για να φιλοξενήσει 2 κάρτες SIM σε μορφή Nano. Η Samsung αποφάσισε να κάνει χωρίς μια θέση microSD στις νέες συσκευές High -END. Επομένως, η εσωτερική χωρητικότητα μνήμης είναι τελική.

Ήχος

Επομένως, το S21 δεν διαθέτει μίνι-Jack 3,5 mm ή υποδοχή προσαρμογέα στο κουτί, αλλά τα ενσύρματα ακουστικά (USB-C) παρέχονται με ευρωπαϊκά μοντέλα.

Όπως και με το μοντέλο Ultra, το S21 επωφελείται από ομιλητές καλής ποιότητας. Το αποθεματικό ισχύος είναι καλό και η εκτύπωση ήχου είναι πλούσια. Είναι πολύ ωραίο να παρακολουθήσετε ένα κλιπ από το smartphone σας, για παράδειγμα.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Σημείωση γραφής: 5 από τις 5

Οθόνη

Η πλάκα αυτού του S21 είναι εξαιρετική, όπως και αυτή του Ultra S21 που δαπανάται κάτω από τους ανιχνευτές μας λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Θυμηθείτε ότι το τερματικό έχει οθόνη FHD+ 6,2 ιντσών (1080 x 2400 pixels), προσφέροντας προσαρμοστικό ρυθμό ψύξης σε 120 Hz και που καταλαμβάνει το 87,2 % του μπροστινού μέρους.

Πριν εκμεταλλευτείτε αυτήν την εξαιρετική οθόνη, θα πρέπει να κάνουμε την παραδοσιακή μικρή περιοδεία στις ρυθμίσεις και να επιλέξουμε τον “φυσικό” τρόπο που σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από την καλύτερη απόδοση. Το μεσαίο δέλτα Ε είναι επομένως 2 και η θερμοκρασία χρώματος είναι 6746 Kelvins, σχεδόν στο επίπεδο του προτύπου βίντεο (6500 K). OLED SLAB υποχρεώνει, το ποσοστό αντίθεσης είναι σχεδόν άπειρο και ο χρόνος της αναμεμιάς ανύπαρκτη.

Σημείωση γραφής: 5 από τις 5

Η μέγιστη φωτεινότητα φτάνει το 862 CD/M², το οποίο είναι εξαιρετικό, αλλά ήδη μακριά από το 999 CD/M² του S21 Ultra. Η χρήση της ημέρας είναι σε όλες τις εξαιρετικές, παρά το παράθυρο που υπόκειται σε αντανακλάσεις (ανακλαστικότητα που μετράται στο 49,4 %). Η ελάχιστη φωτεινότητα μετράται σε 1,7 CD/m², το οποίο είναι άνετο στο σκοτάδι. Τέλος, η καθυστέρηση αφής είναι μόνο 36 ms.

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

Εκτέλεση

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμής του Galaxy S21 Ultra, ήμασταν πρώτα αμηχανία σχετικά με την απόδοση του Exynos 2100. Το σπίτι ψύλλων από τη Samsung είχε πρόβλημα να κρατήσει το dragee ψηλά στο Qualcomm. Ωστόσο, αυτό το νέο exynos έχει λειτουργήσει χωρίς χλωμό, είναι και τα δύο εξαιρετικά στη διαχείριση του RAM και την εγκατάσταση του κινητού μεταξύ των καλύτερων smartphones για να παίξουν.

Η Samsung δεν αλλάζει τον τύπο με το Galaxy S21, το οποίο βασίζεται στο ίδιο combo. Το chip Exynos 2100 λειτουργεί στα ευρωπαϊκά smartphones της μάρκας, επομένως σχετίζεται με GPU Mali-G78 MP14 και 8 GB μνήμης RAM (έναντι 12 GB για Ultra). Με αυτό το μενού αλλαγής, αποκτά σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με τον γέροντα του στο πρωτόκολλο δοκιμής μας. Η διαχείριση πολλαπλών τάξεων είναι εξαιρετική με δείκτη 97, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο ρευστά κινητά τηλέφωνα στην αγορά. Οι παραστάσεις στο παιχνίδι ανεβαίνουν στα 112, για μια μέση ροή εικόνας στα 63 I/S μπροστά από το Gourmet Software. Αυτά τα διαφορετικά μέτρα επιτρέπουν στο κινητό να αποκτήσει έναν παγκόσμιο δείκτη 104.

Αυτό τοποθετεί το Galaxy S21 ανάμεσα στα καλύτερα smartphones της στιγμής, προφανώς. Έχουμε επίσης αποκρυπτογραφήσει σε βάθος την απόδοση που προσφέρει το Exynos 2100 έναντι των διαφορετικών τσιπ high-end που υπάρχουν στα smartphones Android στο παρακάτω άρθρο:

Νέα: Smartphone / κινητό τηλέφωνο
Lab – Samsung Galaxy S21 Ultra: Η εξαιρετική απόδοση του τσιπ Exynos 2100

Με το νέο του τσιπ Exynos 2100, το Galaxy S21 Ultra προσφέρει εξαιρετική απόδοση. Καλύτερα ακόμα, η Samsung φαίνεται τελικά avo.

Οι δοκιμές απόδοσης μας πραγματοποιούνται με στόχο, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία SmartVis.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

φωτογραφία

Το S21 παίρνει ένα υλικό πολύ διαφορετικό από αυτό του S21 Ultra. Αυτή τη φορά βασίζεται σε έναν κύριο αισθητήρα 12 mpx (f/1,8, 26 mm) και όχι σε 108 MP. Αυτό που πωλείται ως τηλεφακός στο S21 είναι ένας αισθητήρας 64 MP με οπτικά 29 mm, αλλά ικανό να κάνει ένα 3x οπτικό ζουμ. Στο μοντέλο Ultra, αυτό είναι ένας τυπικός φακός 70 mm. Από την άλλη πλευρά, η ενότητα εξαιρετικά ευρείας γωνίας είναι παρόμοια στα δύο μοντέλα: 12 mpx, f/2,2, 13 mm.

Κύρια ενότητα Εξαιρετικά μεγάλη γωνία Τηλεφωτογραφικός
12 megapixels 12 megapixels 64 megapixels
F/1.8 F/2 F/2.2
εξίσωση. 26 mm εξίσωση. 13 mm εξίσωση. 29 mm

Κύρια μονάδα: Grand Angle (12 mpx, f/1,8, 26 mm)

Ο κύριος αισθητήρας αυτού του κινητού καταγράφει επομένως τις εικόνες 12 MP – ο οποίος είναι από προεπιλογή η υπόθεση επίσης στο Ultra Model. Οι εικόνες είναι ευχάριστες στο σύνολό τους, με ένα όμορφο επίπεδο λεπτομερειών στο κέντρο, αλλά οι γωνίες της εικόνας είναι λίγο λιγότερο σαφείς. Θα θέλαμε μεγαλύτερη ομοιογένεια της εικόνας, έτσι ώστε το S21 να ανταγωνίζεται τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα στην αγορά. Αυτό δεν συμβαίνει αρκετά, ακόμη και αν το S21 πείθει.

Τη νύχτα, εκτιμούμε γενικά τα πλάνα από το S21, τα οποία επωφελούνται από την καλή διαχείριση της φωτεινότητας και του χρώματος. Τα πλάνα είναι φυσικά. Ωστόσο, αυτό είναι όπου ο αισθητήρας 12 mpx κάνει λιγότερο καλά από έναν αισθητήρα 48 mpx που θα λειτουργούσε από προεπιλογή σε 12 MP με εικονοστοιχείο : Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι σωστό, αλλά το S21 θα έχει πρόβλημα να ισχυριστεί ότι ανταγωνίζεται άλλα μοντέλα premium στην αγορά.

Λειτουργία 64 mpx

Επομένως, είναι δυνατόν να επιλέξετε τη λειτουργία 64 MP, επιλέγοντας τη μορφή εικόνας “4: 3 64”. Αλλά στη συνέχεια παρακολουθούμε μια μετάβαση στη μονάδα τηλεφακού και το εστιακό μήκος των 29 mm. Είναι λεπτή, αλλά παρατηρώντας καλά, παρατηρούμε την ελαφρά αλλαγή μεγέθους και την αλλαγή του φακού. Αυτή η λειτουργία είναι σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα αποτελεσματική, με ένα επίπεδο λεπτομέρειας βελτιώνεται πολύ στο κέντρο όπως στις γωνίες εικόνας. Προσέξτε, ωστόσο, για την υπερέκθεση των κλισέων.

Ωστόσο, είναι λιγότερο πειστικό τη νύχτα και το καταλαβαίνουμε εν μέρει από αυτή την αλλαγή του εστιακού μήκους λίγο ενοχλητικό. Επειδή μεταφέροντας το φακό των 29 mm, χάνουμε το άνοιγμα f/1,8 για να πάμε στο f/2. Ξαφνικά, η εικόνα που λαμβάνεται σε 64 MP δεν είναι πλέον πειστική από την έκδοση των 12 MP.

Telephoto (64 mpx, f/2, 29 mm)

Τα ζάρια είναι επομένως λίγο κουρασμένα για αυτόν τον τηλεφακό, ο οποίος κάνει ένα ζουμ 3x (16 mpx) από ένα εστιακό μήκος 29 mm και έναν αισθητήρα 64 MP. Επιπλέον, τα αποτελέσματα είναι αρκετά μέσες, με ορισμένη έλλειψη ευκρίνειας σε σύγκριση με τους άλλους αισθητήρες τερματικού.

Τη νύχτα, είμαστε επικίνδυνα κοντά στο Pixel Porridge.

Ultra Grand Angle (12 mpx, f/2,2, 13 mm)

Είμαστε μάρτυρες ενός παράξενου φαινομένου σε αυτόν τον εξαιρετικά γωνιακό στόχο. Η διόρθωση της γεωμετρικής παραμόρφωσης ενεργοποιείται από προεπιλογή. Αυτό είναι ένα κομμάτι εικόνων σε σύγκριση με την προεπισκόπηση της εφαρμογής φωτογραφίας, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί. Επιπλέον, αυτή η διόρθωση δεν είναι ειλικρινά καλά: η παραμόρφωση είναι πιο προβληματική από το απλό αποτέλεσμα ιχθυάριο του φακού εξαιρετικά ευρείας γωνίας. Ελπίζουμε ότι αυτό θα διορθωθεί μέσω μιας ενημέρωσης.

Η ποιότητα, ειδικά από τη μέρα, είναι κατά τα άλλα αρκετά πειστική όσον αφορά τις λεπτομέρειες. Αυτό είναι πάνω απ ‘όλα η περίπτωση στο κέντρο όπου οι έγχρωμες μπάλες αποκαθίστανται σωστά. Στις άκρες, η υφή σκαρφαλώνει λίγο, αλλά παρατηρούμε ότι τα χρώματα είναι πάντα παρόντα.

Τη νύχτα από την άλλη πλευρά, η εξαιρετικά γωνία αυτού του κινητού είναι σχεδόν καθόλου καλύτερο από τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν ακόμη και μοντέλα premium (το Huawei P40 Pro) του οποίου η UGA είναι ιδιαίτερα πειστική τη νύχτα.

Μπροστινή ενότητα, πορτρέτο και λειτουργία βίντεο

Το Galaxy S21 επίσης δεν διαθέτει τον ίδιο εξοπλισμό φωτογραφιών με τον γέροντα του μπροστά. Υπάρχει μονάδα 10 mpx αντί για το μοντέλο S21 Ultra 40 Megapixel. Παρά την αλλαγή αυτή, οι εγωιστές φαίνονται λεπτομερείς και πολύ καλά διαχειριζόμενες από την άποψη της φωτεινότητας και της ισορροπίας των λευκών. Η λειτουργία πορτρέτου είναι επίσης καλή, με καθαρή και ακριβή κοπή, χωρίς πάρα πολλές αποτυχίες.

Για το βίντεο, η Samsung έχει αναμφισβήτητα βάλει το πακέτο και δεν παίρνει μαζί με το S21. Είναι δυνατή η ταινία σε 8K έως 24 I/S, καθώς και σε 4K έως 60 I/S με τις ενότητες Grand-Gangle και Ultra Grand-Gangle. Η μάρκα ανακοινώνει μια βελτιωμένη σούπερ σταθερή λειτουργία, αλλά δεν είναι διαθέσιμη στο UHD. Ας θυμηθούμε επίσης ότι η λειτουργία Single Take είναι πιο αντιδραστική χάρη στο Exynos 2100 ή μια λειτουργία “σκηνοθέτη” εμφανίζεται στο S21, επιτρέποντας την ταινία χρησιμοποιώντας μια πίσω ενότητα ταυτόχρονα με την μπροστινή ενότητα του smartphone.

Σημείωση γραφής: 3 από τα 5

Αυτονομία

Το κλασικό μοντέλο είναι προφανώς λιγότερο καλά εξοπλισμένο από το μοντέλο Ultra που μπορεί να υπολογίζει σε 5000 mAh. Εδώ, ο συσσωρευτής είναι 4000 mAh, το οποίο αφήνει λιγότερη ελπίδα από την πλευρά της αυτονομίας, ειδικά επειδή η Samsung δεν είναι σαφώς ο κατασκευαστής που καταφέρνει καλύτερα να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας των συσκευών της. Κάτω από το πρωτόκολλο SmartVis, το Galaxy S21 θα έχει πραγματοποιήσει για 13 ώρες 27 λεπτά σε προσαρμοστική λειτουργία 120 Hz, κάτι που είναι αρκετά απογοητευτικό.

Για επαναφόρτιση, και όπως στο Ultra S21, η Samsung διατηρεί ισχύ 25 W. Θα υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία της Νότιας Κορέας αποφάσισε να μην προσφέρει ένα μπλοκ φορτίου με τα νέα smartphones της και ότι θα είναι επομένως απαραίτητο είτε να το αγοράσει ξεχωριστά είτε να απολαύσει ένα μπλοκ που έχει ήδη κατείχε. Μόνο το καλώδιο USB-C σε USB-C και ένα ζευγάρι ακουστικών παρέχονται με το τερματικό σταθμό. Εν ολίγοις, χρειάζονται 64 λεπτά για να επαναφορτίσετε ολόκληρη την μπαταρία.

Οι δοκιμές μπαταρίας μας είναι αυτοματοποιημένες ανά στόχο, η εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία SmartVis.
Τα αποτελέσματα που ελήφθησαν με στόχο προέρχονται από μετρήσεις που έγιναν σε πραγματικές συνθήκες χρήσης (κλήσεις, SMS, βίντεο, εκκίνηση εφαρμογών, πλοήγηση στο Web κ.λπ.).

Σημείωση γραφής: 4 από τις 5

Βιωσιμότητα

Η βαθμολογία μας για τη βιωσιμότητα καθιστά δυνατή την προσδιορισμό της διαρκούς πτυχής του smartphone τόσο για τον καταναλωτή όσο και για το περιβάλλον. Βασίζεται στον δείκτη επισκευής, τα κριτήρια βιωσιμότητας (δείκτης προστασίας, τυποποιημένες συνδέσεις, διάρκεια εγγύησης και ενημερώσεις. ) και αξιολόγηση των πολιτικών ΕΚΕ (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη). Θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες της ανάλυσης στο άρθρο μας που παρουσιάζει τη βαθμολογία βιωσιμότητας.