Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων | Safeonweb, δύο παράγοντες που αναγνωρίζουν για την Apple – Apple Assistance (FR)

Αναγνώριση με δύο παράγοντες για αναγνωριστικό μήλου

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, πρέπει να αποδείξετε ότι είστε πράγματι το άτομο που ισχυρίζεστε ότι είστε. Αυτό μπορεί να γίνει με 3 τρόπους ή με 3 παράγοντες:

Χρησιμοποιήστε δύο έλεγχο ταυτότητας εργοστασίου

Ο έλεγχος ταυτότητας με δύο παράγοντες ή “ταυτότητας δύο συντελεστών” (2FA) είναι μια απλή λύση για την καλύτερη προστασία των λογαριασμών σας. Χάρη στον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, μπορείτε να αποτρέψετε την πρόσβαση σε ανεπιθύμητους ανθρώπους, ακόμη και αν γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασής σας. Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όπου μπορείτε. Είναι απλό και ασφαλές.

Τι είναι δύο παράγοντες ?

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, πρέπει να αποδείξετε ότι είστε πράγματι το άτομο που ισχυρίζεστε ότι είστε. Αυτό μπορεί να γίνει με 3 τρόπους ή με 3 παράγοντες:

 • Με κάτι που γνωρίζετε μόνο (ο κωδικός πρόσβασής σας ή ο κωδικός PIN),
 • με κάτι μόνο σας (το τηλέφωνό σας ή το διακριτικό),
 • Με κάτι που είστε (το δακτυλικό σας αποτύπωμα, το πρόσωπό σας, η ίριδα σας. Ουσία.

Γενικά, χρησιμοποιείτε έναν από αυτούς τους παράγοντες, συχνά έναν κωδικό πρόσβασης, για να αποδείξετε ποιοι είστε, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε 2 ή περισσότερους παράγοντες: στη συνέχεια μιλάμε για έλεγχο ταυτότητας σε δύο ή περισσότερους παράγοντες (2FA ή MFA))). Μπορείτε για παράδειγμα να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης και να στείλετε έναν κωδικό στο κινητό σας τηλέφωνο ή να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό αποτύπωμα και μια εφαρμογή για πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Ο έλεγχος ταυτότητας με δύο παράγοντες είναι δύσκολος ?

Δεν ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε δύο παράγοντες ταυτότητας στον λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Instagram ? Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες προσφέρουν μια μορφή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και έχουν μια αρκετά σύντομη σελίδα φροντιστηρίου. Βρείτε αυτό που ψάχνετε εδώ.

Έλεγχος ταυτότητας με δύο παράγοντες μέσω μιας εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας

Το ITSME® είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να αποδείξετε την ταυτότητά σας ή να επιβεβαιώσετε τις συναλλαγές ασφαλείς, εύκολες και αξιόπιστες. Το ITSME® είναι μια πρωτοβουλία από το βελγικό κινητό αναγνωριστικό, μια κοινοπραξία μεγάλων τραπεζών και βελγικών φορέων δικτύου.

Άλλες εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας:

 • Έλεγχος ταυτότητας Google
 • Authenticator Microsoft
 • Επανόρθωτος

Αναγνώριση με δύο παράγοντες για αναγνωριστικό μήλου

Η ταυτοποίηση με δύο παράγοντες έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι είστε το μόνο άτομο που μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Ανακαλύψτε τη λειτουργία του και πώς να την ενεργοποιήσετε.

Η ταυτοποίηση με δύο παράγοντες παρέχει πρόσθετη προστασία για το αναγνωριστικό μήλου σας. Εξασφαλίζει λοιπόν ότι είστε το μόνο άτομο που μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας, ακόμη και αν κάποιος άλλος γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας. Όταν συνδέεστε για πρώτη φορά με το αναγνωριστικό της Apple σε μια νέα συσκευή ή στον ιστό, πρέπει να παρέχετε τον κωδικό πρόσβασής σας και τον κώδικα επικύρωσης έξι DIGIT που εμφανίζεται αυτόματα στις αξιόπιστες συσκευές σας. Δεδομένου ότι ο κωδικός πρόσβασής σας δεν είναι πλέον αρκετός για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, η αναγνώριση με δύο παράγοντες ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια του αναγνωριστικού μήλου και τα δεδομένα που αποθηκεύετε με την Apple. Η αναγνώριση με δύο παράγοντες είναι η προεπιλεγμένη μέθοδος ασφαλείας για τα περισσότερα αναγνωριστικά της Apple. Ορισμένες υπηρεσίες και ορισμένα χαρακτηριστικά της Apple, όπως η Apple Pay και η Connect με την Apple, απαιτούν ταυτοποίηση με δύο παράγοντες. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε δύο παράγοντες που προσδιορίζουν και προστατεύουν τη συσκευή σας με έναν κωδικό πρόσβασης (ή έναν κωδικό πρόσβασης σύνδεσης στο MAC) και το αναγνωριστικό προσώπου ή το αναγνωριστικό αφής (εάν η συσκευή σας υποστηρίζει αυτές τις λειτουργίες). Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την ελάχιστη διαμόρφωση που απαιτείται για δύο παράγοντες

Ενεργοποίηση δύο παραγόντων ταυτοποίηση για το αναγνωριστικό μήλου σας

 • Στο iPhone, το iPad ή το iPod Touch: Ρυθμίσεις πρόσβασης> [το όνομά σας]> Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια. Αγγίξτε ενεργοποιήστε δύο παράγοντες. Στη συνέχεια, αγγίξτε συνεχίστε και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
 • Στο MAC σας: Επιλέξτε το μενού Apple > Ρυθμίσεις συστήματος (ή προτιμήσεις συστήματος) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομά σας (ή Apple Identifier). Κάντε κλικ στον κωδικό πρόσβασης και την ασφάλεια. Λόγω της επιλογής αναγνώρισης δύο παραγόντων, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
 • Στο διαδίκτυο: Μεταβείτε στο AppleID.μήλο.com και, στη συνέχεια, συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό μήλου σας. Απαντήστε σε θέματα ασφαλείας και, στη συνέχεια, αγγίξτε συνεχίστε. Αγγίξτε συνεχίστε όταν σας προσκαλούμε να αναβαθμίσετε την ασφάλεια των λογαριασμών. Στη συνέχεια, αγγίξτε αναβαθμίστε την ασφάλεια του λογαριασμού και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη δύο παράγοντες που αναγνωρίζονται με το αναγνωριστικό μήλου σας, δεν μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Εάν το έχετε ενεργοποιήσει ακούσια, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εντός δύο εβδομάδων από την εγγραφή. Σε αυτή την περίπτωση, ο λογαριασμός σας είναι λιγότερο ασφαλής και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες που απαιτούν υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

Πρώτη σύνδεση με το αναγνωριστικό μήλου σας σε μια νέα συσκευή

Όταν συνδέεστε για πρώτη φορά με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που σχετίζονται με το αναγνωριστικό της Apple σε μια νέα συσκευή ή στον ιστό, θα λάβετε μια ειδοποίηση για τις αξιόπιστες συσκευές σας που υποδεικνύουν ότι κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί με το αναγνωριστικό μήλου σας. Η ειδοποίηση μπορεί να περιλαμβάνει μια κάρτα που υποδεικνύει την κατά προσέγγιση θέση της προσπάθειας σύνδεσης. Αυτό βασίζεται στη διεύθυνση IP της νέας συσκευής και μπορεί να αντικατοπτρίζει το δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένο και όχι η ακριβής φυσική θέση. Εάν είστε το άτομο που προσπαθεί να συνδεθεί, αλλά δεν αναγνωρίζετε την τοποθεσία, μπορείτε πάντα να πιέσετε την εξουσιοδότηση και να εμφανίσετε τον κωδικό επικύρωσης. Εάν όχι εσείς, πατήστε να μην επιτρέψετε να αποκλείσετε την προσπάθεια σύνδεσης.

Όταν εισάγετε τον κωδικό επικύρωσης στη νέα σας συσκευή ή στον ιστό, επιβεβαιώνετε να εμπιστευτείτε τη συσκευή στην οποία καταγράφετε. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης μιας από τις συσκευές σας για πρόσβαση σε οποιοδήποτε κρυπτογραφημένο περιεχόμενο από το τέλος που είναι αποθηκευμένο στο iCloud.

Ο κωδικός επικύρωσης απαιτείται μόνο μία φορά για κάθε νέα συσκευή, εκτός εάν αποσυνδέεστε εξ ολοκλήρου σε αυτό, διαγράψτε τα δεδομένα σας ή αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας για λόγους ασφαλείας. Όταν συνδέεστε στον ιστό, μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Ο κωδικός επικύρωσης δεν θα ζητηθεί πλέον για αυτόν τον υπολογιστή για 30 ημέρες.

Εάν δεν έχετε αξιόπιστη συσκευή

Εάν προσπαθήσετε να συνδεθείτε και να μην έχετε επί του παρόντος μια συσκευή εμπιστοσύνης που μπορεί να εμφανίσει κωδικούς επικύρωσης, μπορείτε να αγγίξετε “Δεν έχετε λάβει κωδικό ? “Στην οθόνη σύνδεσης και επιλέξτε να στείλετε έναν κωδικό σε έναν από τους αριθμούς τηλεφώνου εμπιστοσύνης σας. Αυτό το SMS μπορεί να περιλαμβάνει μια πρόσθετη γραμμή επικύρωσης τομέα που περιέχει το σύμβολο @, το όνομα του ιστότοπου και τον κωδικό σας (για παράδειγμα, @icloud.com #123456 %Apple.com). Μπορείτε επίσης να πάρετε αυτόν τον κωδικό μέσω του μενού Ρυθμίσεις μιας από τις αξιόπιστες συσκευές σας.

Σχετικά με τους αριθμούς τηλεφώνου και τις αξιόπιστες συσκευές

Με δύο παράγοντες, μια αξιόπιστη συσκευή ή αριθμός τηλεφώνου σας βοηθά να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας όταν συνδεθείτε σε μια νέα συσκευή ή ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης.

Τι είναι ένας αξιόπιστος αριθμός τηλεφώνου ?

Για να χρησιμοποιήσετε δύο παράγοντες ταυτοποίηση, πρέπει να παρέχετε τουλάχιστον έναν αριθμό τηλεφώνου εμπιστοσύνης για να λάβετε κωδικούς επικύρωσης. Εάν έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου που δεν συνδέεται με την αξιόπιστη συσκευή σας, σας συμβουλεύουμε να το προσθέσετε ως πρόσθετο αριθμό τηλεφώνου. Εάν το iPhone σας είναι η μόνη συσκευή εμπιστοσύνης σας και έχει χαθεί ή καταστραφεί, δεν θα μπορείτε να λάβετε τον κωδικό επικύρωσης που απαιτείται για την πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Για να εμφανίσετε, να προσθέσετε ή να τροποποιήσετε τους αριθμούς τηλεφώνου εμπιστοσύνης σας:

 • Στο iPhone, το iPad ή το iPod Touch: Ρυθμίσεις πρόσβασης> [το όνομά σας]> Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια. Λαμβάνοντας υπόψη έναν αριθμό εμπιστοσύνης, τροποποιήστε την αφή.
 • Στο MAC σας: Επιλέξτε το μενού Apple > Ρυθμίσεις συστήματος (ή προτιμήσεις συστήματος) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομά σας (ή Apple Identifier). Κάντε κλικ στον κωδικό πρόσβασης και την ασφάλεια και, στη συνέχεια, προσθέστε ή διαγράψτε έναν αριθμό τηλεφώνου εμπιστοσύνης.
 • Πρόσβαση στην ενότητα ασφαλείας στο AppleID.μήλο.com.

Τι είναι μια συσκευή εμπιστοσύνης ?

Μια συσκευή εμπιστοσύνης είναι ένα iPhone, ένα iPad, ένα iPod touch, ένα ρολόι Apple ή ένα Mac στον οποίο έχετε ήδη συνδεθεί χρησιμοποιώντας δύο παράγοντες ταυτοποίησης. Είναι μια συσκευή που αναγνωρίζεται ως ανήκεις που σας επιτρέπει να λαμβάνετε έναν κωδικό επικύρωσης για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας όταν έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας μέσω μιας νέας συσκευής ή προγράμματος περιήγησης.

Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που δεν κατασκευάζονται από την Apple ή με ανεξάρτητες ιστοσελίδες που δεν ελέγχονται ούτε δοκιμάζονται από την Apple, παρέχονται μόνο ως ένδειξη και δεν αποτελούν καμία σύσταση. Η Apple δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για τη χρήση τέτοιων τόπων ή προϊόντων τρίτου μέρους ή απόδοσης. Η Apple δεν εγγυάται με κανέναν τρόπο την αξιοπιστία ενός τρίτου ιστότοπου ή την ακρίβεια των πληροφοριών που προσφέρει η τελευταία. Επικοινωνήστε με τον προμηθευτή για περισσότερες πληροφορίες.