Τα πάντα για τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά οχήματα RPM, Electric ή Hybrid: Κατανόηση των διαφορών – Easy Electric Life – Renault Group

Αναγνώστης, υβριδικό, υδρογόνο: κατανοήστε τις διαφορές

Contents

** Οι τιμές διάρκειας και απόστασης που αναφέρονται εδώ υπολογίζονται από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη Νέα Ζωή κατά τη διάρκεια του WLTP (παγκόσμια εναρμονισμένη διαδικασία ελαφρού οχήματος, τυποποιημένος κύκλος: 57 % αστικές συναλλαγές, 25 % των ταξιδιών, Peri-Urban, 18 % του διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο), η οποία στοχεύει να αντιπροσωπεύει τις πραγματικές συνθήκες χρήσης οχημάτων. Ωστόσο, δεν υποθέτουν τον τύπο του ταξιδιού που επιλέχθηκε μετά την επαναφόρτιση. Ο χρόνος επαναφόρτισης και η ανακτηθείσα αυτονομία εξαρτώνται επίσης από τη θερμοκρασία, τη φθορά της μπαταρίας, την τροφοδοσία που παρέχεται από το τερματικό, το στυλ οδήγησης και το επίπεδο του επιπέδου φόρτισης.

Ηλεκτρική περιοχή

Η συχνότητα των αλλαγών φρένων σε ένα υβριδικό όχημα

Η συχνότητα των αλλαγών φρένων σε ένα υβριδικό όχημα

Ερώτηση του Benoît Turgeon: “Λέγεται ότι τα φρένα των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, έπρεπε να αλλάξω ..

Από την ομάδα RPM | 24 Σεπτεμβρίου 2023

Αναζητήστε ένα ηλεκτρικό όχημα

Όλο το περιεχόμενο RPM σε ένα εμπορικό σήμα και ένα μοντέλο.

Κανένα αποτέλεσμα δεν ταιριάζει με την αναζήτησή σας.
Κανένα αποτέλεσμα δεν ταιριάζει με την αναζήτησή σας.

Πρόσφατα συμβουλεύτηκαν οχήματα

Voice -οχήματα

LX πριν από την πρόσφυση

Ultimate AWD

μεγάλο

Τα πιο δημοφιλή αντικείμενα

Κανένα αποτέλεσμα δεν ταιριάζει με την αναζήτησή σας.
Κανένα αποτέλεσμα δεν ταιριάζει με την αναζήτησή σας.

Ολες οι κατηγορίες

RPM+ 24 Σεπτεμβρίου 2023 | Αδικήματα και εισιτήρια

RPM+ 24 Σεπτεμβρίου 2023 | Αδικήματα και εισιτήρια

Η ομάδα βρίσκεται στο στούντιο για να απαντήσει σε ερωτήσεις από τους θεατές και η Caroline έρχεται στο κουίζ με αδικήματα και εισιτήρια.

Ηλεκτρικό SUV νέο ή μεταχειρισμένο βενζίνη που βλέπει;

Νέα ηλεκτρικά SUV ή χρησιμοποιημένα βενζίνη?

Ερώτηση από το Coralie LA Form: “Εξετάζω την αγορά ενός ηλεκτρικού SUV όπως το Audi E-Tron, το Chevrolet Equinox EV ή το Ford Mustang Mach-e. Όντας δωρεά ..

RPM 24 Σεπτεμβρίου 2023 | Ξεκινώντας το Audi Q4 E-Tron 2023

RPM 24 Σεπτεμβρίου 2023 | Ξεκινώντας το Audi Q4 E-Tron 2023

Η ομάδα RPM βρίσκεται στην πίστα, στο δρόμο και στο στούντιο για να δοκιμάσει το Audi Q4 E-Tron 2023.

Volvo XC40 και C40 Recharging 2024: διαφορετικό από αυτό που ήδη γνωρίζουμε

Volvo XC40 και C40 Recharging 2024: διαφορετικό από αυτό που ήδη γνωρίζουμε

Ο Luc-Olivier κοιτάζει πίσω τις δοκιμές του XC40 και C40 Repacher 2024. Με το νέο XC40, η Volvo προσφέρει ένα πρώτο διαφορετικό ηλεκτρικό μηχανοκίνητο όχημα…

Ένας ακόμη κατασκευαστής θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο φόρτισης της Tesla

Ένας ακόμη κατασκευαστής θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο φόρτισης της Tesla

Ο κατασκευαστής Jaguar μόλις υπέγραψε συμφωνία με την Tesla για να επιτρέψει στους πελάτες του να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο φόρτισης του.

Frontline Cars LE60 και Bee GT: MGB αποκαταστάθηκε σε V8 ή Electric

Frontline Cars LE60 και Bee GT: MGB αποκαταστάθηκε σε V8 ή Electric

Τα βρετανικά αυτοκίνητα Frontline αναζωογονούν το διάσημο MG MGB GT σε ώριμο αγωνιστικό αυτοκίνητο από έναν κινητήρα V8 ή μετατρέπεται εξ ολοκλήρου σε ηλεκτρικό όχημα ..

Το Hyundai Ioniq 6 και το Electified Genesis GV70 είναι από τα περισσότερα οχήματα ασφαλείας του IIHS

Το Hyundai Ioniq 6 και το Electified Genesis GV70 είναι από τα περισσότερα οχήματα ασφαλείας του IIHS

Τρία ηλεκτρικά οχήματα έλαβαν την κορυφαία αναφορά ασφαλείας+ του IIHS για το 2023, την υψηλότερη αναφορά του οργανισμού.

Η Ford εγκαινιάζει ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό ranger

Η Ford εγκαινιάζει ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό ranger

Η Ford συνεχίζει την ηλεκτροδότηση των φορτηγών της με την αποκάλυψη μιας επαναφορτιζόμενης έκδοσης του Ranger.

Jeep Grand Cherokee Overland 4xe 2023: Το καλύτερο μεγάλο Cherokee, αλλά…

Jeep Grand Cherokee Overland 4xe 2023: Το καλύτερο μεγάλο Cherokee, αλλά…

Αυτός ο επαναφορτιζόμενος υβριδικός μηχανισμός 4xE βελτιώνει την απόδοση του Grand Cherokee Jeep, αλλά κάνει ένα σχετικό όχημα?

Η Shell ανοίγει το μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης στον κόσμο στην Κίνα

Η Shell ανοίγει το μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης στον κόσμο στην Κίνα

Το κέλυφος πηγαίνει από λάδι σε ηλεκτρικό ρεύμα. Η εταιρεία έχει ανοίξει το μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης στον κόσμο, περιλαμβάνει 258 σταθμούς φόρτισης.

Porsche Taycan: Ένα ρεκόρ Guinness για το ηλεκτρικό όχημα που έχει φτάσει στο υψηλότερο υψόμετρο

Porsche Taycan: Ένα ρεκόρ Guinness για το ηλεκτρικό όχημα που έχει φτάσει στο υψηλότερο υψόμετρο

Η Porsche έσπασε το ρεκόρ για το ηλεκτρικό όχημα που έφτασε στο υψηλότερο υψόμετρο, σε περισσότερα από 18.000 πόδια.

Λάβετε ειδοποιήσεις σχετικά με το Mazda3 2022

Λάβετε το νέο περιεχόμενο RPM απευθείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επηρεάζει ένα θέμα ή ένα όχημα που σας ενδιαφέρει. Απλά επιλέξτε τις λέξεις -κλειδιά και με μερικά κλικ, δεν θα χάσετε τίποτα.

Οι παρατεταμένες εγγυήσεις για το Toyota RAV4 Hybrid 2023 συνιστώνται;

Συνιστώνται οι παρατεταμένες εγγυήσεις για το Toyota RAV4 Hybrid 2023?

Ερώτηση της Lucie Poulin: “Έχω προ -διατάχθηκε ένα Toyota RAV4 Hybrid 2023 το Μάιο. Θα ήθελα να μάθω αν προτείνετε να εγγραφείτε στο P ..

Απογοητευμένος με το Mitsubishi Outlander Phev 2023, τι να κάνετε;

Απογοητευμένος με το Mitsubishi Outlander Phev 2023, τι να κάνω?

Ερώτηση του Pierre Trudeau: “Πρόσφατα αγόρασα ένα Mitsubishi Outlander Phev 2023 και έκανα δύο ταξίδια από το Μόντρεαλ στο Rouyn-Noranda. ΕΓΩ ..

RPM+ 17 Σεπτεμβρίου 2023 | Τι συμβαίνει με τα οχήματα που αγοράζουμε;

RPM+ 17 Σεπτεμβρίου 2023 | Τι συμβαίνει με τα οχήματα που αγοράζουμε?

Η ομάδα συναντιέται στο στούντιο για να απαντήσει σε ερωτήσεις από τους θεατές και ο William εξηγεί τι συμβαίνει με τα νέα οχήματα ..

Ηλεκτρικό, υβριδικό, υδρογόνο: κατανοήστε τις διαφορές

Με την έλευση των οχημάτων μηδενικής εκπομπής για χρήση, ακούμε τώρα τακτικά μιλάμε για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, υβριδικό αυτοκίνητο ή αυτοκίνητο υδρογόνου. Τι ακριβώς καλύπτουν αυτές οι έννοιες και πώς να το βρείτε ? ακολούθα τον αρχηγό.

Εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ζήτημα της κινητοποίησης έχει συνοπτεί για να επιλέξει μεταξύ βενζίνης και ντίζελ, είναι πλέον απαραίτητο να αντιμετωπιστεί μια τεχνολογία που αλλάζει την κατάσταση: το ηλεκτρικός κινητήρας. Μερικές φορές αντικαθιστά πλήρως τον γέροντα του, τον σεβάσμιο κινητήρα εσωτερικής καύσης: Μιλάμε για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σε άλλες περιπτώσεις, οι δύο τεχνολογίες συνυπάρχουν στο ίδιο όχημα: είναι το υβριδικό μοντέλο, με διαφορετικά επίπεδα πιθανών αλληλεπιδράσεων, ανάλογα με τους τρόπους επαναφόρτισης και αποθήκευση ενέργειας Προγραμματιστεί από τον κατασκευαστή.

Τι διαφορές μεταξύ υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων ?

Ας ασχοληθούμε πρώτα στις διαφορές στη χρήση. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι εντελώς σιωπηλό, άοσμο και με πολύ ρευστό και ευχάριστη οδήγηση. Από την πλευρά του κόστους, η συντήρηση και το “καύσιμο” μειώνονται, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια είναι πολύ φθηνότερη από τη βενζίνη ή το ντίζελ. Από την πλευρά της αυτονομίας, έγιναν σημαντικές καινοτομίες. Ενώ πριν από 10 χρόνια, φτάσαμε μόλις 150 χιλιόμετρα αυτονομίας, μπορούμε τώρα να οδηγήσουμε μέχρι 300 χλμ. Πριν χρειαστεί να επαναφορτίσουμε μια νέα Renault Zoe. Και η επαναφόρτιση γίνεται πιο γρήγορη και ταχύτερη: ακόμα με τη νέα Renault Zoe, 30 λεπτά αρκούν για να φύγουν για 120 χλμ. ** σε ορισμένους τερματικούς σταθμούς.

Υβριδικά αυτοκίνητα, Έχουν λίγο μεγαλύτερη αυτονομία από ένα παραδοσιακό αυτοκίνητο καύσης επειδή είναι βενζινοκίνητα ή ντίζελ στα οχήματα στα οποία έχουν προστεθεί μία ή δύο ηλεκτρικές μπαταρίες. Το ηλεκτρικό ανακουφίζει την κατανάλωση καυσίμου (έως και το 40 % της βενζίνης που χρησιμοποιείται στην πόλη). Όταν το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον ηλεκτρικό κινητήρα, η άνεση οδήγησης και η σιωπή είναι πανομοιότυπα με εκείνους που βιώνονται σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όταν ο κινητήρας καύσης παίρνει το μηχάνημα, η αίσθηση κατά την οδήγηση είναι παρόμοια με εκείνη στο πάνω σε ένα παραδοσιακό όχημα.

Τι γίνεται με την τεχνική λειτουργία αυτών των μοντέλων ? Είναι η βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας πανομοιότυπη ? Κάτω από την κουκούλα, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ ηλεκτρικού, υβριδικού, υδρογόνου ?

100 % ηλεκτρικό αυτοκίνητο: το πιο επιτυχημένο

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει σήμερα την άμεση πιο επιτυχημένη και προσιτή διαθέσιμη λύση για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που σχετίζονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Τι αλλάζει ? Ο κινητήρας εξερράγη, η καταπακτή καυσίμου και το δοχείο εξάτμισης εξαφανίζονται υπέρ ενός ηλεκτρικού κινητήρα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία. Το αυτοκίνητο επαναφορτίζεται σε ένα τερματικό, εγκατεστημένο στο σπίτι, στο χώρο στάθμευσης του χώρου εργασίας του ή σε δημόσιους χώρους. Ικανό να προσφέρει ένα αυτονομία Από αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα, λειτουργεί σιωπηλά, δεν καταναλώνει ενέργεια όταν σταματά και δεν απορρίπτει κανένα αέριο. Πρόσθεσε σε αυτό την ευχαρίστηση της οδήγησης. Με τη νέα Renault Zoe για παράδειγμα, ο ηλεκτρικός κινητήρας παραδίδει αμέσως όλη τη ροπή που έχει, για να προσφέρει άμεση και επιτάχυνση υγρών. Λόγω της απουσίας καύσης και μηχανικών κινούμενων μερών, ο ηλεκτρικός κινητήρας προσφέρει εξαιρετική αξιοπιστία. Για τον οδηγό, αυτή είναι η εγγύηση μιας συνέντευξης που μειώνεται στην αυστηρότερη έκφρασή του.

Υπάρχουν, ωστόσο, άλλες επιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα μείγμα ενέργειας με ένα όχημα που συνδυάζει ηλεκτρική μηχανή πρόωσης και καύσης. Πανόραμα αυτών των παραλλαγών, από “λιγότερο” έως ηλεκτρικό “συν”.

Υβριδικό αυτοκίνητο: ένα παραδοσιακό όχημα ηλεκτρικής βοήθειας

Πάνω σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο, υπάρχει ένας κινητήρας βενζίνης (ή ντίζελ) και ένα ηλεκτρικό μπλοκ που προγραμματίζεται να συνεργαστεί μαζί. Η αρχή έχει ως εξής: ο ηλεκτρικός κινητήρας εμφανίζεται στην ενίσχυση της καύσης έτσι ώστε να μειωθεί η ζήτηση σε αυτό και επομένως η κατανάλωση καυσίμου. Πώς λοιπόν επαναφορτίζεται ένα υβριδικό αυτοκίνητο ? Είναι κατά τη διάρκεια της πέδησης ή των επιβραδύνσεων που επαναφορτίζουν η μικρή μπαταρία, μετατρέποντας την ταχύτητα σε ενέργεια. Ωστόσο, το υβριδικό αυτοκίνητο παραμένει κυρίως εξαρτημένο από ορυκτά καύσιμα: το 100 % ηλεκτρικό ταξίδι σπάνια υπερβαίνει τα λίγα χιλιόμετρα.

Επαναφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο: Η πραγματική μετάβαση

Τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα, που μερικές φορές ορίζονται κάτω από το ακρωνύμιο PHEV, για το υβριδικό ηλεκτρικό όχημα plug-in, στοχεύει να ξεπεράσει αυτό το κενό. Αυτό συμβαίνει με το νέο plug-in της Renault Captur E-Tech. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ? Ενσωματώνουμε μια μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας στο πλαίσιο καθώς και μια υποδοχή που επιτρέπει ανεξάρτητη επαναφόρτιση μέσω ενός οικιακή έξοδος ή σταθμός φόρτισης. Με αυτόν τον τρόπο, ο ηλεκτρικός κινητήρας γίνεται μια πραγματική εναλλακτική λύση στον κινητήρα καύσης για τα περισσότερα καθημερινά ταξίδια. Ακόμα κι αν η θερμική πρόσφυση παραμένει διαθέσιμη για μεγάλες αποστάσεις της εκκίνησης στις διακοπές. Η διαφορά μεταξύ του υβριδικού αυτοκινήτου και του επαναφορτιζόμενου υβριδικού αυτοκινήτου είναι επομένως ότι μόνο η δεύτερη επαναφόρτιση σε μια πρίζα, επιτρέποντας πολύ πιο σημαντική ηλεκτρική ενέργεια και αυτονομία.

Υβριδικό όχημα με μια σειρά αυτονομίας: μια γεννήτρια στο αυτοκίνητό σας

Μια άλλη παραλλαγή είναι η χρήση ηλεκτρικού κινητήρα και μπαταρίας για έλξη και προσθέστε έναν μικρό βενζινοκινητήρα αφιερωμένο στην επαναφόρτιση: Στη συνέχεια μιλάμε για Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με επέκταση αυτονομίας. Οι υβριδικές αλλαγές εδώ πιο κοντά στο 100 % ηλεκτρικό από 100 % κινητήρα καύσης: Η ηλεκτρική ενέργεια είναι το κύριο “καύσιμο”. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε μια δέσμη επαρκούς χωρητικότητας και τη δυνατότητα φόρτισης σε ένα τερματικό. Το αυτοκίνητο είναι ικανό να οδηγεί καθημερινά σε ηλεκτρικά, χωρίς εκπομπές καυσαερίων. Ο κινητήρας καύσης έρχεται μόνο στη στήριξη, σε έναν εμπνευσμένο τρόπο λειτουργίας της γεννήτριας. Είναι μόνο εκεί για να επεκταθεί η αυτονομία με την επαναφόρτιση της μπαταρίας, αλλά δεν χρησιμοποιείται για την άμεση εκπαίδευση των τροχών (σε αντίθεση με τη λειτουργία των παραδοσιακών υβριδικών αυτοκινήτων και των επαναφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων).

Αυτοκίνητο υδρογόνου: Ο αμφισβητίας

Υπάρχει τελικά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο 100 % σε εναλλακτικό τρόπο τροφοδοσίας: το ηλεκτρικό ηλεκτρικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η Renault θα προσφέρει σύντομα Δύο οχήματα χρησιμότητας που τροφοδοτούνται από υδρογόνο : Kangoo z.E υδρογόνο και ο κύριος z.Υδρογόνο. Σήμερα, τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν μπαταρίες βασισμένες στην τεχνολογία ιόντων λιθίου, αλλά υπάρχουν και άλλα κομμάτια για την αποθήκευση ενέργειας. Εκεί μπαταρία υδρογόνου Επιτρέπει για παράδειγμα να παράγει ηλεκτρική ενέργεια από το αέριο του ίδιου ονόματος, που λαμβάνεται με διάσπαση νερού ή μεθάνιο. Μέσα σε αυτήν την μπαταρία, το αέριο μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια χάρη σε μια χημική αντίδραση με το οξυγόνο που περιέχεται στον ατμοσφαιρικό αέρα. Τροφοδοτείται από δεξαμενή που περιέχει αέριο αποθηκευμένο σε πολύ υψηλή πίεση (αρκετές εκατοντάδες μπαρ). Παραμένουν κάποια εμπόδια. Η κατασκευή κυττάρων καυσίμου, για παράδειγμα, περιλαμβάνει σπάνια μέταλλα καθώς και πηγή ενέργειας, ενδεχομένως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία υποδομών αφιερωμένη στην παραγωγή και τη διανομή υδρογόνου.

Ηλεκτρικό όχημα, υβριδικό … συνεχή καινοτομία

Από τις μπαταρίες καδμίου νικελίου, το ηλεκτρικό έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο. Οι σύγχρονοι συσσωρευτές δεν πρέπει πλέον να ντρέπονται για σύγκριση με οχήματα βενζίνης. Κρυμμένο μέσα στο σασί, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι ασφαλείς και επεξεργάζονται στο τέλος της ζωής με όλο και πιο αποδοτική ανακύκλωση τομέων. Κερδίζουν την ελαφρότητα, τη συμπαγής και την ικανότητα, γεγονός που αυξάνει την ακτίνα δράσης των αυτοκινήτων που τα επιβιβάζουν. Και συνεχής τεχνική πρόοδος: ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας που ανακαλύφθηκαν το 2019 μια νέα μέθοδος που επιτρέπει τη φόρτωση σε 10 λεπτά μια αυτονομία 300 χιλιομέτρων σε ηλεκτρικό όχημα. Η τεχνολογία υποστηρίζει έως και 2.500 κύκλους φορτίου, το ισοδύναμο 800.000 χιλιομέτρων. Η δυναμική χωρίς επαφή είναι άλλη, επίσης υποσχόμενη διαδρομή: με αυτό, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία επαγωγής, θα αρκεί να οδηγήσετε να επαναφορτίσετε την μπαταρία της. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα γίνει απαραίτητο !

* Μηδενικές εκπομπές για χρήση: Ούτε οι εκπομπές CO2 ούτε οι ατμοσφαιρικοί ρύποι που ρυθμίζονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης, σύμφωνα με τον κύκλο έγκρισης WLTP, εξαιρουμένων των τμημάτων φθοράς.

** Οι τιμές διάρκειας και απόστασης που αναφέρονται εδώ υπολογίζονται από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη Νέα Ζωή κατά τη διάρκεια του WLTP (παγκόσμια εναρμονισμένη διαδικασία ελαφρού οχήματος, τυποποιημένος κύκλος: 57 % αστικές συναλλαγές, 25 % των ταξιδιών, Peri-Urban, 18 % του διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο), η οποία στοχεύει να αντιπροσωπεύει τις πραγματικές συνθήκες χρήσης οχημάτων. Ωστόσο, δεν υποθέτουν τον τύπο του ταξιδιού που επιλέχθηκε μετά την επαναφόρτιση. Ο χρόνος επαναφόρτισης και η ανακτηθείσα αυτονομία εξαρτώνται επίσης από τη θερμοκρασία, τη φθορά της μπαταρίας, την τροφοδοσία που παρέχεται από το τερματικό, το στυλ οδήγησης και το επίπεδο του επιπέδου φόρτισης.

Πνευματικά δικαιώματα: πρόσθετο, Maground