Η τιμή της επαναφόρτισης ενός ομίλου ηλεκτρικού αυτοκινήτου – Renault Group, κόστος φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Zoé

Κόστος φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων Zoé

Ο χρόνος επαναφόρτισης με μια εγχώρια υποδοχή

Κατανοήστε την τιμή της επαναφόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Στο σπίτι ή στους δημόσιους δρόμους, σε καθημερινή βάση, το κόστος επαναφόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου διαφέρει και εξαρτάται επίσης από τον τύπο του τερματικού που χρησιμοποιείται. Εδώ είναι τα κλειδιά που θα σας επιτρέψουν να υπολογίσετε το πραγματικό κόστος μιας επαναφόρτισης.

Σήμερα, η πλειοψηφία των ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιείται για μικρές καθημερινές διαδρομές. Επαναφορτίζονται τη νύχτα στο σπίτι ή την ημέρα στη δουλειά.

Παρ ‘όλα αυτά, η επιλογή να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό όχημα συχνά επιβραδύνεται από την εντύπωση ότι η αυτονομία της δεν θα είναι ανεπαρκής για να κάνει μακρές διαδρομές, για παράδειγμα για διακοπές. Κάποια αμφιβολία ότι μπορούν να επαναφορτιστούν στο δρόμο αν είναι απαραίτητο και είναι πολύ ακριβό … και ακόμα ! Το δίκτυο δημόσιων τερματικών συνεχίζει να αναπτύσσεται, με μεγάλη ταχύτητα. Υπάρχουν σήμερα σχεδόν 200.000 σημεία επαναφόρτισης Προσβάσιμο στην Ευρώπη. Στα τέλη του 2020, θα υπάρχουν ήδη 500.000. Μια φιγούρα που πρέπει να πολλαπλασιαστεί με 4 τα επόμενα 10 χρόνια.

Από την πλευρά της τιμής, ωστόσο, η ανισότητα είναι να τεθεί. Στο σπίτι, ή εν κινήσει, εδώ είναι πώς να προσδιορίσετε το κόστος της επαναφόρτισης με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η τιμή του σπιτιού επαναφόρτισης για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Με ένα σταθμό φόρτισης στο σπίτι, ένας απλός πολλαπλασιασμός είναι αρκετός για να εκτιμηθεί η τιμή φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ακόμη και αν ο υπολογισμός αγνοεί το κόστος αγοράς του Wallbox και της εγκατάστασής του. Πάρτε τη συνολική χωρητικότητα της μπαταρίας του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου και πολλαπλασιάστε την με την τιμή του Kilowatt-Hour (KWH) που χρεώνεται ως μέρος της ηλεκτρικής σας συνδρομής. Το κόστος της πλήρους επαναφόρτισης ενός ηλεκτρικού οχήματος εξαρτάται από την χωρητικότητα της μπαταρίας του, δηλαδή την ποσότητα ενέργειας που μπορεί να αποθηκεύσει.

Μία φορά στο δρόμο, σε απόσταση, το κόστος στην ηλεκτρική ενέργεια παραμένει πολύ χαμηλότερο από αυτό της βενζίνης ή της βενζίνης των κινητήρων καύσης. Έτσι, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που καταναλώνει κατά μέσο όρο 15 kWh ανά 100 χιλιόμετρα θα απαιτήσει, στη Γαλλία*, 2,25 ευρώ για να επιτευχθεί αυτή η απόσταση, με επαναφόρτιση στο σπίτι. Στην Αγγλία, όπου το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ελαφρώς υψηλότερο, θα σας κοστίσει λίγο πάνω από 3 ευρώ.
Ενώ με ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο εγκρίθηκε σε 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, αυτή η απόσταση κοστίζει περισσότερα από 7,50 ευρώ … η διαφορά δεν είναι αμελητέα !

Τιμή επαναφόρτισης Zoe

Για παράδειγμα, επαναφόρτιση ολόκληρης της μπαταρίας 52 kWh, όπως η μπαταρία z.μι. 50 που εξοπλίζει τη νέα Renault Zoe κοστίζει περίπου 7,50 ευρώ, με βάση την τιμή της γαλλικής εγχώριας τιμής.
Επαναφόρτιση σε μια τυποποιημένη υποδοχή που μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση, συνιστάται μόνο για περιστασιακές επαναφορτίσεις. Για περισσότερη ασφάλεια και αξιοπιστία, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα Wallbox για να αποκτήσετε μια αυτονομία περίπου 40 χιλιομέτρων ανά ώρα φορτίου για αυτό το αυτοκίνητο της πόλης.

Προφανώς, το καλύτερο είναι να επιλέξουμε την επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια των ωρών εκτός λειτουργίας (εάν το επιτρέπει η συνδρομή) προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το νομοσχέδιο με επαναφόρτιση του οχήματος τη νύχτα. Εκτός αυτού, η επαναφόρτιση ενώ άλλες ηλεκτρικές συσκευές είναι φυσικά αυτό που είναι ιδανικό για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του δικτύου.
Ως ένδειξη, ο ρυθμιζόμενος ρυθμός ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία εξακολουθεί να είναι ένας από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη. Έχει οριστεί σε 0,145 ευρώ ανά κιλοβατώρα το 2019. Στην Αγγλία, η κιλοβατώρα κοστίζει 0,21 ευρώ, όταν στην Ιταλία είναι 0,23 ευρώ. Στη Γερμανία, ο ρυθμός ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλότερος το 2020, με 0,30 ευρώ/kWh.
Η εγκατάσταση ενός ακροδέκτη επικοινωνίας ικανό να δοκιμάσει το φορτίο δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνει πιο πλεονεκτικές τιμές. δεν είναι πάντα απαραίτητο, ωστόσο: στη Renault, τοZ Εφαρμογή.μι. Έξυπνη χρέωση, Διατίθεται σε ορισμένες χώρες, επιτρέπει στο όχημα να επαναφορτίσει έξυπνα, όταν η ηλεκτρική ενέργεια είναι η πιο διαθέσιμη στο δίκτυο, δηλαδή το φθηνότερο και το λιγότερο ανθρακούχο.

Εκτός από το σπίτι, η τιμή της φόρτισης θα εξαρτηθεί επίσης από τον τύπο του τερματικού από τον οποίο θα συνδέσουμε το ηλεκτρικό όχημα.

Δωρεάν σταθμούς φόρτισης

Να ενθαρρύνει το ενεργητική μετάβαση, μερικοί σταθμοί φόρτισης Για το ηλεκτρικό όχημα είναι δωρεάν.
Αυτό συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα για τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης ορισμένων δήμων. Αλλά και σε σούπερ μάρκετ και σε άλλα εμπορικά κέντρα, όπου, για να επωφεληθείτε από αυτή την περιττό, συχνά πρέπει να σκεφτείτε να περάσετε από την ίδρυση της εγκατάστασης. Από την άλλη πλευρά, ανεξάρτητα από τη χώρα, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα τερματικά είναι διαθέσιμα μόνο δωρεάν κατά τις ώρες λειτουργίας των εγκαταστάσεων και ότι η τιμολόγηση ανά λεπτό είναι όλο και συχνότερη.
Σε ορισμένους χώρους στάθμευσης, δωρεάν ισχύει όχι μόνο για επαναφόρτιση αλλά και για στάθμευση. Εν πάση περιπτώσει, οι πληρωμένοι χώροι στάθμευσης προσφέρουν τουλάχιστον επαναφόρτιση με προτιμησιακό επιτόκιο.

Η τιμή της επαναφόρτισης σε δημόσιους δρόμους

Στον δημόσιο αυτοκινητόδρομο, είναι γενικά απαραίτητο να υπολογιστεί η τιμή της επαναφόρτισης του σε μια υπόθεση -Base Bass και μερικές φορές σύμφωνα με τη δύναμη του τερματικού. Ένα συγκεκριμένο ετήσιο σήμα ή ετήσια συνδρομή είναι προτιμότερο από την πρόσβαση στα τερματικά ενός δικτύου φόρτισης εύκολα και σε καλή τιμή. Στην αγορά, υπάρχουν αρκετές συνδρομές που επιτρέπουν, να συνδεθούν απευθείας με διάφορους μεγάλους ευρωπαίους φορείς χωρίς προηγούμενη διατύπωση. Τότε η τιμή θα εξαρτηθεί από τον χειριστή.

Μόνο στη Γαλλία χρεώνεται ο χρόνος που δαπανάται, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, όπου το ποσοστό σε κιλοβάτ ανά ώρα μπορεί να είναι μέρος του υπολογισμού, καθώς και η δύναμη του τερματικού σταθμού. Η επαναφόρτιση γίνεται γενικά κατά 15 λεπτά ή ένα κατ ‘αποκοπήν ποσό. Στη συνέχεια, βρίσκουμε τα πάντα, με τύπους που κυμαίνονται από 0,50 ευρώ για πέντε λεπτά, έως 4 ευρώ για 15 λεπτά ή πακέτα 5 ευρώ για 45 λεπτά. Χωρίς αυτόν τον τύπο συνδρομής, η τιμή μπορεί να ανεβαίνει. Αυτή η τιμή στο χρόνο θα εξαρτηθεί επίσης από τον τύπο του τερματικού που χρησιμοποιείται. Εάν είναι ένα γρήγορο τερματικό ικανό να αποκαταστήσει μια σειρά από πάνω από 100 χιλιόμετρα σε περίπου είκοσι λεπτά, το πακέτο είναι υψηλότερο. Αλλά εδώ και πάλι ορισμένοι φορείς διαχειριστές διακρίνονται προσφέροντας την ίδια τιμή ανεξάρτητα από την ανάπτυξη της εξουσίας. Στη Γερμανία, η τιμή τιμολογείται επίσης από τις κιλοβάτ ανά ώρα και, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς λήψης, το εισιτήριο εισόδου είναι σχεδόν 30 σεντς σε κανονικούς και επιταχυνόμενους τερματικούς σταθμούς. Η τιμή αυξάνεται κατά δέκα ευρώ όταν είναι υψηλή ισχύς. Για μη εταίρο υποδομές, η τιμή φουσκώνει για να φτάσει σχεδόν 90 σεντ ανά κιλοβάτ ανά ώρα.

Το κόστος επαναφόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο, οι σταθμοί είναι γενικά εξοπλισμένοι με σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Οι συνολικές τιμές διογκώνονται. Έτσι, μισή ώρα γρήγορου φορτίου μπορεί να κοστίσει περίπου 8 ευρώ στην Ευρώπη. Είναι ακόμα απαραίτητο να γνωρίζουμε εάν αυτά τα τερματικά είναι κατειλημμένα, έτσι ώστε να μην χάσουν πολύ χρόνο περιμένοντας να απελευθερωθούν. Αυτό είναι ακριβώς το είδος της ένδειξης που είναι σε θέση να δώσει την εφαρμογή My Renault που εξοπλίζει τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας.
Τέλος, μία φορά μπροστά από ένα τερματικό, αν και το βύσμα “τύπου 2” ορίζεται τώρα ως το ευρωπαϊκό πρότυπο, εξακολουθούν να υπάρχουν διάφοροι τύποι υποδοχών και διαφορετικές μεθόδους φόρτισης: είναι επομένως καλύτερο να ελέγξετε τη συμβατότητα του τερματικού με το αυτοκίνητό του μέσω του Τα εργαλεία αφιερωμένα στην αναζήτηση ενός δημόσιου σταθμού φόρτισης.

* Παγκόσμια εναρμονισμένη διαδικασία δοκιμής ελαφρού οχήματος, τυποποιημένος κύκλος: 57 % αστικές διαδρομές, 25 % peri-burneys, 18 % σε ταξίδια αυτοκινητοδρόμων.

Πνευματικά δικαιώματα: Anthony Bernier, Adventtr, Ohm, Frithjof

Κόστος φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων Zoé

Κόστος επαναφόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου Zoé

Μία από τις θεμελιώδεις πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν μιλάτε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ΑΝΑΦΟΡΑΣΕ? Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι απαραίτητη για όσους σχεδιάζουν να μεταβούν στο ηλεκτρικό. Πάρτε το παράδειγμα του Renault Zoé, ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά μοντέλα στη γαλλική αγορά. Ποιο είναι το κόστος φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Zoé ? Ας προσπαθήσουμε να τους απαντήσουμε.

Επαναφορτίστε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο σπίτι: Πώς λειτουργεί ?

Τα διαφορετικά βύσματα φόρτισης

Η επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σπίτι είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα για να έχετε αυτό το είδος οχήματος. Είναι άνετο, πρακτικό και συχνά οικονομικό. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επαναφορτίσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο σπίτι και η επιλογή του σωστού εξοπλισμού φόρτισης είναι ζωτικής σημασίας για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της επαναφόρτισης.

Η επαναφόρτιση στο σπίτι μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας μια τυπική οικιακή έξοδο, ενισχυμένη υποδοχή ή ένα ειδικό Wallbox. Αυτές οι επιλογές ποικίλλουν από την άποψη της ισχύος φόρτισης, η οποία μεταφράζεται απευθείας στην ταχύτητα επαναφόρτισης.

Ο χρόνος επαναφόρτισης με μια εγχώρια υποδοχή

Ο πιο βασικός τύπος πρόσληψης είναι η τυπική οικιακή υποδοχή. Αυτή είναι η πιο αργή επιλογή, που γενικά προσφέρει ισχύ φορτίου περίπου 2,3 kW. Για μια Renault Zoé με μπαταρία 50 kWh, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν περίπου 37 ώρες για πλήρη επαναφόρτιση.

Ο χρόνος επαναφόρτισης με ενισχυμένη υποδοχή

Στη συνέχεια, υπάρχει η ενισχυμένη υποδοχή, η οποία έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει υψηλότερη ισχύ φορτίου. Προσφέρει γενικά ισχύ φορτίου περίπου 3,7 kW, η οποία μειώνει τον χρόνο επαναφόρτισης σε περίπου 19 ώρες για ένα Renault Zoé.

Χρόνος dΕπαναφόρτιση με ένα Πλατφόρμα

Τέλος, υπάρχει το Wallbox, μια λύση φόρτισης ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα Wallboxes προσφέρουν εξουσίες φόρτωσης που κυμαίνονται από 7,4 kW έως 22 kW. Με ένα Wallbox 7,4 kW, ο χρόνος φόρτισης Renault Zoé θα ήταν περίπου 9 ώρες, ενώ με Wallbox 22 kW, θα μειωθεί σε περίπου 3 ώρες.

Ποιο είναι το κόστος φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Κόστος επαναφόρτισης στο σπίτι

Το κόστος της επαναφόρτισης εξαρτάται κυρίως από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Γαλλία, ο μέσος ρυθμός ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου 0,185 ευρώ/kWh σε πλήρεις ώρες και 0,112 ευρώ/kWh σε ώρες εκτός λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι με την επαναφόρτιση ενός Renault Zoé στο σπίτι, το κόστος θα είναι περίπου 9,62 ευρώ σε πλήρεις ώρες και 5,82 ευρώ.

Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη το κόστος εγκατάστασης ενός σταθμού φόρτισης στο σπίτι. Το κόστος αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης, αλλά μπορεί συχνά να αντισταθμιστεί από τη διαθέσιμη οικονομική βοήθεια για την προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων.

Κόστος επαναφόρτισης σε δημόσιο σταθμό

Η επαναφόρτιση στο δημόσιο σταθμό μπορεί να είναι ακριβότερη από την επαναφόρτιση στο σπίτι, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Ωστόσο, το κόστος μπορεί να ποικίλει σημαντικά ανάλογα με τη θέση του σταθμού και του προμηθευτή ενέργειας.

Ηλεκτρική τιμή φόρτισης αυτοκινήτων

Ποιο είναι το κόστος φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Zoé ?

Το κόστος της επαναφόρτισης Renault Zoé εξαρτάται πολύ από το πού λαμβάνει χώρα η επαναφόρτιση. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το κόστος επαναφόρτισης στο σπίτι ποικίλλει ανάλογα με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, που κυμαίνεται από περίπου 5,82 ευρώ σε ώρες εκτός λειτουργίας έως 9,62 ευρώ σε πλήρεις ώρες για πλήρη επαναφόρτιση.

Εάν επαναφορτίσετε το zoé σας σε ένα δημόσιο τερματικό, το κόστος θα μπορούσε να είναι ελαφρώς υψηλότερο. Ορισμένα δημόσια τερματικά χρεώνουν ένα κατ ‘αποκοπή ποσό για επαναφόρτιση, ενώ άλλα τιμολόγια εγκαίρως ή στο KWH.

Είναι επίσης δυνατό να βρείτε δωρεάν σταθμούς φόρτισης, ειδικά σε ορισμένα εμπορικά κέντρα. Αυτή είναι μια οικονομική επιλογή, αν και ο χρόνος επαναφόρτισης μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ό, τι σε ένα τερματικό πληρωμής.

Ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας Κόστος φόρτισης
Βασικός ρυθμός EDF (0,1605 ευρώ/kWh) 9,01 €
Ποσοστό πλήρους ωρών EDF (0,1821 ευρώ/kWh) 10,23 €
EDF Off -Preak Price (0,1360 ευρώ/kWh) 7,64 €

Πόσο καιρό να φορτώσετε ένα zoé Renault ?

Ο χρόνος επαναφόρτισης της Renault Zoé εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες: την χωρητικότητα της μπαταρίας και τη δύναμη του σταθμού φόρτισης.

Το Renault Zoé είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 50 kWh. Με ένα σταθμό γρήγορης φόρτισης 50 kW, είναι δυνατόν να επαναφορτίσετε την μπαταρία από 20 % σε 80 % σε περίπου 45 λεπτά. Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Zoé θα επαναφορτίσουν το όχημά τους στο σπίτι ή στη δουλειά, όπου η δύναμη φόρτισης θα είναι πιθανώς χαμηλότερη.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο χρόνος επαναφόρτισης στο σπίτι εξαρτάται από τη δύναμη του βύσματος ή του Wallbox που χρησιμοποιείται. Με μια τυπική οικιακή έξοδο, ο χρόνος φόρτισης θα ήταν περίπου 37 ώρες, ενώ με ένα wallbox 22 kW, θα μειωθεί σε περίπου 3 ώρες.

Τύπος φόρτωσης Time Recharge (Renault Zoé R110 & R135)
Οικιακή έξοδος 37:13
Ενισχυμένος 6:48 μ.μ
Κανονικό φορτίο – 7,4 kW 4:15
Κανονικό φορτίο – 11 kW 2H52
Κανονικό φορτίο – 22 kW 1H26
Γρήγορο φορτίο – 50 kW 0,45 π.μ

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, η κατοχή ενός Renault Zoé – ή οποιουδήποτε ηλεκτρικού οχήματος – περιλαμβάνει την κατανόηση του πώς και πού επαναφορτίζεται το όχημα. Οι δυνητικοί ιδιοκτήτες πρέπει να λάβουν υπόψη τον χρόνο φόρτισης και το κόστος για να επιλέξουν την επιλογή φόρτισης που τους ταιριάζει καλύτερα. Είτε πρόκειται για επαναφόρτιση στο σπίτι με μια τυποποιημένη υποδοχή είτε για ένα κουτί Wallbox, ή μετά από ένα δημόσιο τερματικό, το κύριο πράγμα είναι να έχετε μια πρακτική και οικονομική λύση. Το κόστος επαναφόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Zoé μπορεί να είναι ελκυστικό για χρήση στην πόλη.