QD-OLED και NEO QLED: Οι πρώτες εντυπώσεις των τηλεοράσεων της Samsung, η διαφορά μεταξύ Qled και OLED | Samsung ch_fr

Neo Qled ή Oled

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του QLED και του OLED ψέματα σε μικρά σωματίδια που ονομάζονται κβαντικές κουκκίδες (κβαντικά σημεία). Αυτά φωτίζονται από έναν οπίσθιο φωτισμό που τους επιτρέπει να διαχέουν τα χρώματα τους. Ο Qled κατέχει ήδη τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή χρώματος. Η τηλεόραση προσφέρει έτσι καλύτερες αντιθέσεις και ένα εξαιρετικά μαύρο. Επιπλέον, τα χρώματα έχουν σχεδόν όλη την ακρίβειά τους και την έντασή τους ανεξάρτητα από τη γωνία προβολής. Επιπλέον, σε περίπτωση υψηλού φωτός, τα χρώματα μπορούν επίσης να εμφανιστούν πιο συγκεκριμένα χάρη σε αυτήν την αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατόν να παρακολουθήσετε μια ταινία στα χρώματα που φαντάζονται πραγματικά από τον παραγωγό. Όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά σχεδόν. Το QLED μπορεί επομένως να αντιπροσωπεύει ολόκληρο το φάσμα των χρωμάτων και της φωτεινότητας της κορυφής, δηλαδή το 100% του όγκου των χρωμάτων.

QD-OLED και NEO QLED: Οι πρώτες εντυπώσεις μας για τις τηλεοράσεις της Samsung

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια αυτών των 2023, η Samsung συνεχίζει να αναπτύσσει το Neo Qled Range ενώ επεκτείνει την προσφορά της OLED TV. Ήμασταν σε θέση να ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από αυτές τις αναφορές κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε η Samsung. Τα ολοκαίνουργια smartphones της μάρκας και τα συνδεδεμένα smartphones και τα συνδεδεμένα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν Βιβλίο Galaxy 3 Ultra, Αλλά και ένα ζευγάρι τηλεοράσεων που σύντομα θα φτάσουν στην αγορά.

Το showroom της Samsung μας επέτρεψε να προσεγγίσουμε τις επόμενες ναυαρχίδες της επόμενης μάρκας όσον αφορά τις τηλεοράσεις. Ήμασταν σε θέση να δούμε τη νέα τηλεόραση QD-OLED, δηλαδή το Samsung S95C, καθώς και δύο αναφορές NEO QLED με τηλεόραση 8K 85 ιντσών (QNA900C) και μια πιο μέτρια τηλεόραση 4K με το QN90C επίσης εξοπλισμένο με μίνι -Ευρόχρηστη οπίσθια.

S95C: Η Samsung βελτιώνει τη συνταγή του OLED

Ας ξεκινήσουμε με το επίκεντρο της παράστασης, η οποία δεν είναι άλλη από την τηλεόραση δεύτερης γενιάς με το QD από τον κατασκευαστή της Κορέας. Φέτος, η Samsung διευρύνει το εύρος της με συνολικά έξι αναφορές έναντι μόνο δύο πέρυσι. Αυτό εξηγείται για πρώτη φορά για την προσθήκη μιας νέας διαγώνιας 77 ιντσών σε εκείνους που υπάρχουν (55 και 65 ίντσες) καθώς και μια διαίρεση της προσφοράς μέσω δύο περιοχών με το OLED S90C και L ‘OLED S95C.

Συνοψίζοντας, το OLED S90C καταλαμβάνει τα στοιχεία του μοντέλου του περασμένου έτους (το S95B) και παραμένει παραδοθεί χωρίς κουτί oneconnect. Το S95C θα είναι καλά εξοπλισμένο με το διάσημο κουτί που σας επιτρέπει να έχετε μόνο ένα καλώδιο να συνδεθεί στην τηλεόραση και επομένως να απολαύσετε μια ελαφρώς λεπτότερη τηλεόραση και μια εγκατάσταση δεν θα μπορούσε να καθαριστεί και εύκολη.

Πιστώσεις: Matthieu legouge για το Clubic

Παρά τα πάντα, ένα πράγμα φαίνεται προφανές αφού παρατηρήσει το S95C στην προεπισκόπηση: η Samsung φαίνεται να έχει δουλέψει σε διαφορετικά σημεία για να κάνει το S95C το μοντέλο υψηλού επιπέδου κατ ‘εξοχήν και να το κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικό. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να λάβουμε αυτόν τον ισχυρισμό με τσιμπιδάκια, για τον απλό λόγο ότι δεν μπορούσαμε να δούμε το S90C δίπλα στο S95C, αλλά η εικόνα των τελευταίων κινδύνων που κάνουν ζηλότυπους για τουλάχιστον δύο λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, δίπλα στις τηλεοράσεις NEO QLED εξοπλισμένες με οπίσθιο φωτισμό, το S95C φαινόταν εξίσου φωτεινό με αυτές.

Φυσικά, εξαρτάται πολύ από την επιλεγμένη λειτουργία εικόνας και τις ρυθμίσεις που έγιναν ανάντη, αλλά είναι σαφές ότι η ανύψωση της φωτεινότητας βρίσκεται στο πρόγραμμα. Εάν μια υψηλή φωτεινότητα είναι χρήσιμη μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα να παρακολουθείτε τηλεόραση στη μέση της ημέρας σε ένα καλά εκτεθειμένο δωμάτιο ή να αναδείξετε το μέγιστο των λεπτομερειών στα υψηλά φώτα του HDR, φαίνεται σαφές ότι το S95C θα είναι α πολύ καλός μαθητής σε αυτά τα δύο σημεία. Αυτό πρέπει να προστεθεί σε ένα άλλο στοιχείο, πολύ επιζήμιο για την προβολή περιεχομένου στις περισσότερες περιπτώσεις: Διαχείριση αντανακλάσεων.

Το S95C δεν απέτυχε να προσελκύσει την προσοχή των επισκεπτών. Πιστώσεις: Matthieu legouge για το Clubic

Η ανακλαστικότητα των πλακών OLED ήταν πάντα, μέχρι τις πρόσφατες βελτιώσεις, ένα μεγάλο αδύναμο σημείο για αυτήν την τεχνολογία προβολής στην τηλεόραση. Για μία φορά, το S95C τοποθετήθηκε πίσω στο παράθυρο του κόλπου στο εκθεσιακό χώρο της Samsung, το οποίο δεν βοηθά να αποκτήσουν μια ακριβή ιδέα των δυνατοτήτων της πλάκας της πλάκας. Ωστόσο, φαίνεται να είναι μια εγκοπή πάνω από αυτό που η Samsung παρήγαγε πέρυσι με το S95B. Ανυπομονούμε να το ελέγξουμε με τις συνήθεις συνθήκες δοκιμής σε ένα δωμάτιο που λούζεται στο φως με ένα παράθυρο που γενικά βρίσκουμε καλά τοποθετημένο όταν πρόκειται για δοκιμές τηλεοράσεων OLED (βλ. Για παράδειγμα οι δοκιμές LG A2 ή η Sony Bravia XR-55A83K).

Στο τέλος, η πρώτη μας εντύπωση στο S95C είναι εξαιρετική. Η τηλεόραση QD-OLED QD της Samsung κερδίζει μια περίπτωση oneconnect, επωφελείται από ένα πρόστιμο και premium σχεδιασμό και πάνω απ ‘όλα εμφανίζει μια εικόνα χωρίς κοινή μέτρηση με τις καλύτερες τηλεοράσεις LCD στην αγορά: η εικόνα επωφελείται από έναν μεγάλο πλούτο στα χρώματα, της εκρηκτικής φωτεινότητας και πάνω Όλα τα απαράμιλλη βάθος με έντονους μαύρους. Εάν επιβεβαιωθεί οι εντυπώσεις μας σχετικά με το φίλτρο αντι-αντανάκλασης, τότε το S95C θα ήταν χωρίς υπερβολικό πρόβλημα ως μία από τις καλύτερες τηλεοράσεις της χρονιάς. Θα το μιλήσουμε σε λίγους μήνες, όταν θα μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε και προφανώς να το συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό με τις πλάκες Meta Display LG. Εν τω μεταξύ, η Samsung έχει αποκαλύψει την τιμή και τη διαθεσιμότητα της ναυαρχίδας της OLED, θα χρειαστούν € 2.499 για το μοντέλο 55 ιντσών, € 3.299 για αυτό των 65 ίντσες και όχι λιγότερο από € 4.799 για τη πιο γενναιόδωρη διαγώνια 77 ιντσών.

Μια δυναμική λειτουργία εικόνας που μπορεί να κάνει λίγο πολύ στη Samsung © Matthieu Legouge Neo Qled 8K για το Clubic

Neo Qled TV: Μια γενιά χωρίς άνθιση ?

Δύσκολο να απαντηθεί στο ζήτημα της ανθοφορίας, αφού είδε τις τηλεοράσεις σε δράση για λίγα δεκάδες λεπτά το πολύ, ωστόσο η Samsung συνεχίζει να ωθεί τον οπίσθιο φωτισμό της στις εισόδους της αυξάνοντας τον αριθμό των διόδων και, ως εκ τούτου, τον αριθμό των ζωνών τοπικής διαβάθμισης. Το γεγονός παραμένει ότι ο κατασκευαστής συνεχίζει επίσης να μην κοινοποιεί τις πληροφορίες που σχετίζονται με τον οπίσθιο φωτισμό, επομένως δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό διόδων ή τοπικών περιοχών dimming.

Οι τηλεοράσεις 8K, αν και εισάγουμε και ενεργειακά -καταναλώνουμε, παραμένουμε στην ημερήσια διάταξη της Samsung © Matthieu Legouge για το Clubic

Οι δύο οθόνες που έχουμε δει στην εργασία αντιπροσωπεύουν αυτό που η Samsung έχει το καλύτερο να προσφέρει από την άποψη του Neo Qled. Πρώτα με τον ορισμό του QN900C και του 8K που είναι πιο κατάλληλος για να αξιοποιήσει στο έπακρο μια διαγώνια 85 ιντσών, όπως συμβαίνει εδώ, καθώς και με το QN90C που είναι τοποθετημένο ως τηλεόραση 4K Top της γραμμής 4K. Εκτός από τις υποσχεμένες εξελίξεις στην επεξεργασία και τη διεπαφή εικόνων, είναι πάνω απ ‘όλα ο πολλαπλασιασμός των τοπικών ζωνών διαβάθμισης που φαίνεται να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη αυτών των τηλεοράσεων υψηλής ποιότητας. Ο σκοπός ? Για να εξαλειφθεί όσο το δυνατόν καλύτερα τα αποτελέσματα της ανθοφορίας που γενικά συναντάται όταν ένα ελαφρύ αντικείμενο διαχέεται σε σκούρο φόντο.

Πάντα πιο πλήρες από έτος σε έτος, η διεπαφή Tizen εξακολουθεί να κερδίζει νέα χαρακτηριστικά, ειδικά όσον αφορά τα τυχερά παιχνίδια, όπως μπορούμε να δούμε εδώ με το QN90C © Matthieu Legouge για το Clubicic

© Matthieu Legouge για το Clubic

Πέρυσι, θα μπορούσαμε να δούμε ότι η ανθοφορία δεν είχε ακόμη εξαλειφθεί πλήρως στο μοντέλο που μας έστειλε η Samsung, δηλαδή το NEO QLED QN90B. Εξακολουθούμε να αντιλαμβανόμαστε “Μια ελαφριά άνθηση αντικειμένων που εμφανίζονται σε ομοιόμορφα κεφάλαια […] στα πρόθυρα των αντιληπτών στις περισσότερες περιπτώσεις”. Φυσικά, περιμένουμε καλύτερα φέτος, αλλά εκτός από την πολύ λεπτομερή εικόνα και την πλούσια χρωματομετρία αυτών των μοντέλων, δεν μπορούσαμε να ανιχνεύσουμε εάν η Samsung ήταν πραγματικά σε θέση να εξαλείψει αυτό το φαινόμενο με το νέο της Neo Qled Range. Και πάλι, μόνο τα πρωτόκολλα δοκιμών μας θα διευκρινίσουν την κρίση μας όταν μπορούμε να πάρουμε τα χέρια τους σε ένα από αυτά τα μοντέλα. Συνεχίζεται !

Ένα δειλό 2023 έτος για τηλεοράσεις και τεχνολογίες προβολής ?
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2023
Χρησιμοποιείτε το Google News ? Ακολουθήστε το Clubic για να μην χάσετε τίποτα από τα νέα της τεχνολογίας ! ειδήσεις Google

Για να ανακαλύψετε στο βίντεο

Με το ίδιο θέμα

Αυτά τα 2021: Η Samsung αποκαλύπτει το Neo Qled Range (Mini-LED) και πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά

Αυτά τα 2021: OLED ως κύριος, ο QNED σε ενέδρα για LG

Γίνετε μέλος της κοινότητας του Clubic

Γίνετε μέλος της κοινότητας των νέων τεχνολογιών. Ελάτε να μοιραστείτε το πάθος σας και να συζητήσετε τα νέα με τα μέλη μας που βοηθούν ο ένας τον άλλον και μοιράζονται την τεχνογνωσία τους καθημερινά.

Σχόλια (11)

1: Είτε έχετε κάνει αυτό το άρθρο με AI, είτε είστε κακοί στα γαλλικά, είναι απίστευτος ο αριθμός των ελαττωμάτων σε αυτό το άρθρο με άσχημα τοποθετημένα λόγια ή εντελώς όχι τα σωστά λόγια.
2: Ευτυχώς γνωρίζουμε το πλαίσιο, δηλαδή ότι είναι η Samsung (High Tech Domain) και όχι το Aubade ή το Shein, με μοντέλα S95B S95C

Εκτελείται … άσχημα τοποθετημένα … μοντέλα … είτε … είτε … aubade … για έναν δότη μαθήματος !

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι οθόνες της Samsung και όλα τα προϊόντα τους δεν είναι συμβατά Dolby Vision που είναι το επαγγελματικό πρότυπο που χρησιμοποιείται στον κινηματογράφο.
Επειδή η Samsung δεν θέλει να πληρώσει την άδεια, προτιμούν HD10+ (ένα πρότυπο που προσπάθησαν να προωθηθούν μάταια) που σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί.
Θα ήταν ωραίο να το καθορίσουμε στα άρθρα.

Κάτοχος ενός 65S95B, μπορώ μόνο να σας συμβουλεύω σε αυτό το υψηλό μοντέλο, το οποίο είναι σαφώς παραπλανητικό. Ήδη υπάρχει η αντιπροσωπεία του Dolby Vision καθώς και του DTS, έρχονται: έρχονται:
Το Netflix που μεταδίδεται σε HDR και όχι HDR10+, το αποτέλεσμα είναι συχνά πολύ σκοτεινές μεμβράνες ακόμη και με τη φωτεινότητα στο μέγιστο, είναι πολύ καλύτερο στο SDR … αυτός είναι ο λόγος για τη σημασία του Dolby Vision
Το βράδυ ενεργοποιώντας την τηλεόραση, παίρνετε ένα όμορφο φλας στο πρόσωπο (γεια σου μάτια !), Πρέπει να περιμένετε 10 δευτερόλεπτα για να χαμηλώσετε τη φωτεινότητα
Το δίκτυο WiFi που βάζει αρκετά 10 δευτερόλεπτα για να συνδεθεί στην αρχή με ένα κουτί 5 μέτρων στο ίδιο δωμάτιο και 50 cm από το έδαφος
Tizen 6.Το 5 είναι μια φωλιά με προτάσεις διαφημίσεων/στοιχείων που δεν μπορούν να αφαιρεθούν, το οστό μερικές φορές παγώνει 4 έως 5 δευτερόλεπτα και έλλειψη ανταπόκρισης
Το σύστημα αντιστάθμισης κίνησης που πωλήθηκε ως απίστευτο, καθυστέρηση κατά τη διάρκεια του 1ου δευτερολέπτου κατά τη διάρκεια ορισμένων σκηνών/σχεδίων αλλάζει
Η απουσία αριθμών στο τηλεχειριστήριο και η πρόσβαση σε αυτά τα εικονικά στοιχεία στην τηλεόραση δεν είναι αντιδραστική, το ασήμαντο σύστημα zapping όταν θέλετε να πηδήξετε γρήγορα μια ολόκληρη σειρά καναλιών. Με την επιθυμία να καθαρίσετε τα πάντα αφαιρώντας τις πινελιές, γίνεται λιγότερο πρακτική
Ο θόρυβος των κλειδιών στο τηλεχειριστήριο είναι αρκετά θορυβώδης/φθηνός, είναι να αναρωτηθούμε αν τα κλειδιά δεν θα απογειωθούν μια μέρα
Είχα αγοράσει αυτήν την τηλεόραση για τη φωτεινότητα της μεγαλύτερη από τον ανταγωνισμό, έπεσε κατά τη διάρκεια των αναγκαστικών αυτόματων ενημερώσεων (όσο απενεργοποιημένες), το έχω πραγματικά κακό
Για να αλλάξετε χειροκίνητα από την πηγή, δεν σας λέω το εμπόδιο με μεγάλο αριθμό υπομενών
Για να αποφευχθεί η σήμανση, υπάρχει μια μετατόπιση εικονοστοιχείων που μπορεί να θεωρηθεί ως η μύτη στη μέση της φιγούρας με μια πολύ παχύτερη μαύρη ζώνη σε μερικές πλευρές και όταν πραγματοποιείται μια μετατόπιση εικονοστοιχείων, φαίνεται ..
Η φωνητική έρευνα είναι μερικές φορές σε λάχανο μετά από πολλές διαδοχικές χρήσεις ..
Υπενθύμιση, το 65S95B ξεκίνησε περίπου 3.500 € … που παρ ‘όλα αυτά φαινόταν κορυφαία σε χαρτί και σύμφωνα με τις δοκιμές

Σας ευχαριστώ, τα σχόλια των πελατών είναι πολύτιμα, νομίζω ότι θα μείνω στο Panasonic όταν το πλάσμα μου το 2008 κάνει την ψυχή “μια μέρα”.

Η JA επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του 06JEREM. Μετά την αγορά ενός US55JS9000 σε κουτί Disport .Πέφτουν μετά από 5 χρόνια και δεν μπορούν να επισκευαστούν επειδή παρέχονται περισσότερα μέρη. 2000ο στο C … Επομένως, αγοράζω ένα 65S95B και πρέπει να πω ότι μετανιώσαμε πικρά αυτήν την αγορά. Η τηλεόραση δεν ανταποκρίνεται πολύ άσχημα στο πρώτο λεπτό. προσφέρει μια στάση 10 λεπτών για να πει ότι βελτιώνεται, αλλά τίποτα διαφορετικό .και το χειρότερο που το προσφέρει κάθε φορά. Έτσι κάθε φορά που πρέπει να ακυρώσετε διαφορετικά το κάνει αυτόματα .Βοηθός φωνής αυτό το στιφάδο. κ.λπ., κλπ . Έτσι τελείωσα τη Samsung για το μέρος μου .

Γιατί ένα πλήρες άρθρο για τη Samsung και όχι ?
Είναι στο έδαφος στο OLED, δεν ήθελαν να το πιστέψουν και όπως είπε @manumike η πλάκα τους δεν είναι συμβατά με το Dolby Vision.
Η Samsung όπως η LG (και οι Κινέζοι επίσης) εισβάλλουν στην αγορά μοντέλων +/- καλό, υπάρχει μόνο αυτό στα ράφια … αλλά όχι η Sony ή η Panasonic που έχουν πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα (με πλακίδια LG!), ειδικά οι τηλεοράσεις PANA που είναι συμβατές με όλα τα πρότυπα Dolby Vision, HDR10+, DTS και DTS για ήχο … αλλά δεν είναι προσβάσιμα για όλους τους προϋπολογισμούς.

AI που ανταποκρίνεται σε ένα AI (το ίδιο ορατά δεδομένης της βλάβης)

Για να μην υπερασπιστούμε, αλλά να επιβεβαιώσουμε την εντύπωση των αποθηκευμένων, το άρθρο είναι οδυνηρό να διαβάσει, και αυτό από την πρώτη πρόταση (η επιδίωξη είναι ένα μεταβατικό ρήμα, έτσι συνεχίζουμε μια εξέλιξη και δεν συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε !Ουσία.
Το υπόλοιπο είναι του ίδιου ilk, πολύ βαρύτητα σε στυλ, που κάνει δυσάρεστη ανάγνωση.
Έτσι, δεν χρειάζεται να ψιθυρίζω για τα ελαττώματά του, γιατί στο τέλος, δεν ήταν αυτός που έγραψε το άρθρο.

BA Me Έχω ένα 50 -INCH NEO QLED 2021 που αγοράσατε στο κατάστημα Samsung για 2 χρόνια και πρέπει να παραδεχτώ ότι λειτουργεί μάλλον πολύ καλά καμία ανησυχία όπως αναφέρεται στα διάφορα μηνύματα Δεν υπάρχει όραμα Dolby, αλλά δεδομένης της φτώχειας του περιεχομένου σε κάθε περίπτωση για μένα, παρακολουθώ πολλές ταινίες και σειρές σε HDR και farts τσιμπάει τα μάτια και ανάβει ολόκληρο το σαλόνι το Windows 10 PC που είναι συνδεδεμένο σε HDMI σε HDR επίσης σε εγγενή Η ανάλυση 3840×2160 60 HTZ που με χρησιμοποιεί επίσης για να παρακολουθήσω ταινίες γιατί όπου συμφωνώ είναι ότι δεν υπάρχει DTS και ότι για μια άδεια δέκα ευρώ ανά οθόνη καταχραστεί από την πλευρά της Samsung θα πρέπει επίσης να αφήσουν τον χρήστη τη δυνατότητα να είναι σε θέση να το αγοράσει Όσο για το Dolby όλα αυτά είναι απλώς μια ιστορία κωδικοποιητών.Τέλος πάντων, εγώ που προέρχεται από μια Sony Bravia με επαναλαμβανόμενες βλάβες και πολλά προβλήματα που θα είναι θλιβερά μετά την υπηρεσία που είμαι πολύ χαρούμενος με την αγορά μου ελπίζοντας ότι … όπως οτιδήποτε άλλο

Εξερευνώ

Το QLED είναι η νέα τηλεοπτική τεχνολογία της Samsung. Χάρη στην τελειοποιημένη τεχνολογία της κβαντικής κουκίδας, η τηλεόραση QLED παράγει μια εικόνα που μας βυθίζει σε ένα οπτικό σύμπαν ενός απαράμιλλου πλούτου: καθαρό, σταθερό και ακριβή φωτεινά χρώματα, λεπτομέρειες μεγάλου πλούτου χάρη σε ένα υψηλότερο επίπεδο αντίθεσης και μια φωτεινότητα κορυφής επάνω σε 4000 nits.

Είναι εύκολο να παρουσιάσετε τα χαρακτηριστικά του. Πάρτε το παράδειγμα ενός blockbuster. Ένα σκοτεινό αντικείμενο βρίσκεται σε ακόμη πιο σκοτεινή γωνία. Δύσκολο να το αναγνωρίσετε σε μια κλασική τηλεόραση. Χάρη στην χωρητικότητα HDR και τον ρυθμό αντίθεσης που λαμβάνουμε σήμερα και το οποίο είναι έως και διπλάσιο από την προηγούμενη γενιά, μπορούμε να δούμε καθαρά σε αυτό το θρίλερ όπου είναι ο κίνδυνος.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του QLED και του OLED ψέματα σε μικρά σωματίδια που ονομάζονται κβαντικές κουκκίδες (κβαντικά σημεία). Αυτά φωτίζονται από έναν οπίσθιο φωτισμό που τους επιτρέπει να διαχέουν τα χρώματα τους. Ο Qled κατέχει ήδη τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή χρώματος. Η τηλεόραση προσφέρει έτσι καλύτερες αντιθέσεις και ένα εξαιρετικά μαύρο. Επιπλέον, τα χρώματα έχουν σχεδόν όλη την ακρίβειά τους και την έντασή τους ανεξάρτητα από τη γωνία προβολής. Επιπλέον, σε περίπτωση υψηλού φωτός, τα χρώματα μπορούν επίσης να εμφανιστούν πιο συγκεκριμένα χάρη σε αυτήν την αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατόν να παρακολουθήσετε μια ταινία στα χρώματα που φαντάζονται πραγματικά από τον παραγωγό. Όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά σχεδόν. Το QLED μπορεί επομένως να αντιπροσωπεύει ολόκληρο το φάσμα των χρωμάτων και της φωτεινότητας της κορυφής, δηλαδή το 100% του όγκου των χρωμάτων.

Eina Nahaufnahme von Verschiedenen Quantum Dots, Deren Grösse Eine Farbe Zugeordnet ist. 1,0 nm Für Blau, 2,0 nm für gelb, 2,5 nm Für Orange, und 3,0 nm für σήψη

Τι είναι το OLED?

OLED σημαίνει διόδους εκπομπής οργανικού φωτός. Αυτή η τεχνολογία της τηλεόρασης αναφέρεται επομένως σε έναν τύπο ηλεκτρολυτικής δίοδος. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι είναι υπεύθυνη για την ένταση του φωτός και την αναπαράσταση των εικόνων της τηλεόρασης στην οποία είναι ενσωματωμένη. Δεν απαιτείται επιπλέον φως.
Η ποιότητα της εικόνας των τηλεοράσεων που είναι εξοπλισμένες με αυτήν την τεχνική φωτισμού είναι εξαιρετική επειδή η πηγή φωτός OLED και η απεικόνιση είναι μία. Είναι επομένως δυνατό να αποκτήσετε ένα ιδιαίτερα βαθύ μαύρο. Τα χρώματα είναι ισχυρά και ζωντανά. Οι εξαιρετικές τιμές του μαύρου και η αντίθεση των οθονών OLED είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της τεχνολογίας.

Τα σημεία του Qled και του OLED

Όπως και οι τηλεοράσεις QLED, οι τηλεοράσεις OLED μπορούν να αντιπροσωπεύουν ανάλυση 4K, ακόμη και ανάλυση 8K για τηλεοράσεις QLE. Η τρέχουσα έξυπνη τηλεοπτική γενιά έχει ένα άλλο πλεονέκτημα. Οι οθόνες μπορούν να διορθωθούν πολύ κοντά στον τοίχο και να απαιτούν μόνο ένα καλώδιο για να συνδεθεί με οποιαδήποτε πρόσθετη συσκευή, όπως, για παράδειγμα, ένα uhd-blu-ray player ή μια κονσόλα παιχνιδιών. ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ !

Οι διαφορές μεταξύ του ανόργανου Qled και του Organic OLED

Τα γράμματα Q και O, αλλά τόσο παρόμοια με το μάτι και στο αυτί, δεν είναι λιγότερο στην προέλευση των αξιοσημείωτων διαφορών. Όπως πάντα, το φως και η τιμή, αν και σε χαμηλότερη αναλογία, κάνουν τη διαφορά. Όσον αφορά την τεχνολογία OLED, μετά από περίπου 20.000 ώρες λειτουργίας, υπάρχει οργανική υποβάθμιση των χρωμάτων και η φωτεινότητα. Είναι πολύ μικρότερο από ό, τι για την τεχνολογία Samsung Qled. Η QLED Technology συνεργάζεται με ανόργανα σωματίδια και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την OLED Organic Technology. Αυτό σημαίνει ότι τα χρώματα και η φωτεινότητα παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια. Όσον αφορά τις οθόνες OLED, η ένταση του φωτός μειώνεται πολύ γρήγορα για ορισμένα χρώματα.

Η απώλεια της φωτεινότητας συχνά πολύ γρήγορα ζυγίζει πολύ βαρύ στην κλίμακα. Επειδή η εικόνα δεν είναι μόνο θολή, σύντροφος και θαμπός, χάνει επίσης την ορατότητα της. Εν ολίγοις, η εικόνα γίνεται πάντα πιο σκοτεινή.

Αλλά η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο συστημάτων έγκειται πραγματικά σε αυτό το σημείο: το OLED, λόγω του ανύπαρκτου οπίσθιου φωτισμού του, χρησιμοποιείται προφανώς μάλλον σε σκοτεινές αίθουσες προβολής και σε καλά καθορισμένες γωνίες στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Αλλά ένα κανονικό σαλόνι έχει παράθυρα και αγαπάμε το φως του ήλιου. Έτσι είναι μερικές φορές σαφής, μερικές φορές σκοτεινός. Και αυτό είναι όπου τα σημεία βαθμολογίας QLED. Παρά το φωτεινό περιβάλλον, είναι δυνατόν να έχουμε αντίθετες εικόνες εξαιρετικής σαφήνειας χάρη στην υψηλή φωτεινότητα της κορυφής.

Εφέ εμμονής εικόνας ? Δες το και μονος σου !

Η μείωση της φωτεινότητας μπορεί να προκαλέσει αυτές τις διάσημες επιπτώσεις αναμνηστικών εικόνων στην OLED TV. Με το ακόλουθο βίντεο, μπορείτε να ελέγξετε αν η τηλεόρασή σας παράγει εφέ αναμετάδοσης εικόνων και φροντίστε να απολαύσετε μια καλύτερη εικόνα.