QD OLED A95L., Φθηνότερες τηλεοράσεις OLED και QD στο τέλος του έτους – ψηφιακά

Φθηνότερες τηλεοράσεις OLED και QD στο τέλος του έτους

Ο μόνος πραγματικός ανταγωνιστής του θα μπορούσε τότε να είναι η τεχνολογία Micro LED, που υπερασπίζεται επίσης η Samsung και η οποία προσφέρει σημαντικά τα ίδια πλεονεκτήματα (άπειρα μαύρα, φωτεινά χρώματα και ιδανικά κορεσμένο, υψηλό φως), αλλά η τιμή του είναι εξαιρετικά υψηλή (πάνω από 100.000 €, Τρία μεγέθη ανακοινώθηκαν: 89 ” – 226 cm, 101″ – 256 cm και 110 ” – 279 cm διαγώνια).

QD OLED A95L

Το νέο μας πάνελ Βελτιωμένο qd-room περνάει το OLED στο επόμενο επίπεδο! Στην πραγματικότητα, αυτή η τηλεόραση A95L QD-OLED προσφέρει περίπου 200 % περισσότερη φωτεινότητα από μια κλασική τηλεόραση OLED.

Επιπλέον, ο αυτόματος πίνακας διατηρεί τη σταθερή φωτεινότητα, η οποία επιτρέπει τη διατήρηση μιας εικόνας ποιότητας από όλες τις γωνίες. Ιδανικό για να παρακολουθείτε μια ταινία με φίλους ή οικογένεια: όλοι έχουν την καλύτερη θέση στο σπίτι όταν κοιτάζετε το μοντέλο ναυαρχίδας A95L !

Ο XR Triluminos Max Display είναι επίσης το καλύτερο μέχρι σήμερα. Σας βυθίζει σε κάθε ιστορία με περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο διαφορετικές αποχρώσεις, απευθείας από τον πραγματικό κόσμο. Έτσι, αν βλέπετε ένα έντονο ντοκιμαντέρ ή παίζετε ένα φανταστικό παιχνίδι, θα δείτε κάθε σύμπαν ακριβώς όπως ήθελε ο δημιουργός.
Οι ελαφρές εικόνες αυτού του τύπου περιέχουν πιο πραγματικές λεπτομέρειες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε κάθε λεπτομέρεια του δάσους σε μια σκηνή έναρξης και να πλησιάσετε τους αγαπημένους σας ηθοποιούς. ΜΑΣ Γνωστικός επεξεργαστής XR Αντιμετωπίστε τα μάτια, αλλά και τα αυτιά.

Οι κινηματογραφιστές σε αθλητές μέσω των παικτών, όλοι γνωρίζουν ότι χρειάζεται ένας εξαιρετικά τεχνικός συνδυασμός εικόνας και ήχου για να δώσει ζωή στο περιεχόμενό σας και να δημιουργήσει στιγμές που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Η τεχνολογία μας Ακουστικός ήχος Super+ Μεταμορφώστε την οθόνη A95L Σε ένα ηχείο, όπως μια οθόνη κινηματογράφου ! Οι μεγάλοι ενεργοποιητές καθιστούν την οθόνη δονείται αόρατη για να δημιουργήσει μια ισχυρή ακουστική που ακολουθεί τη δράση, ενώ τα μπάσα ενσωματωμένα στα αριστερά και προς τα δεξιά ενισχύουν το μπάσο.

Εκεί Κάμερα Bravia περιλαμβάνεται – συνδέστε το στην τηλεόρασή σας για μια βέλτιστη οπτική εμπειρία. Όπου κι αν βρίσκεστε στο δωμάτιο, η μοναδική μας τεχνολογία Pro βελτιστοποίησης περιβάλλοντος αναγνωρίστε το δικό σας

Κλείσιμο [-] θέση και απόσταση από την τηλεόραση, καθώς και την ποσότητα φωτός που υπάρχει στο δωμάτιο, και ρυθμίζει αυτόματα τις παραμέτρους εικόνας για να σας προσφέρει μια τέλεια εικόνα. Ο ήχος είναι επίσης βελτιστοποιημένος ανάλογα με τη θέση σας, προσαρμόζοντας αυτόματα την ισορροπία μεταξύ αριστερού και δεξιού ήχου όταν μετακινείτε στο δωμάτιο και η τεχνολογία μας Φώτα εγγυάται τη σαφήνεια των διαλόγων. Όπου είστε καθισμένοι, θα επωφεληθείτε από την ίδια ποιότητα ήχου σαν να βρίσκεστε μπροστά στην τηλεόραση !

Βάλτε το τηλεχειριστήριο και ελέγξτε τοA95L σε handsfree! Φωνητική αναζήτηση Η ζωή σας διευκολύνει – απλά πρέπει να ζητήσετε να βρείτε έναν συγκεκριμένο τίτλο, να κάνετε μια αναζήτηση φύλου, να αποκτήσετε εξατομικευμένες συστάσεις . Μπορείτε ακόμη να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τις άλλες έξυπνες εγχώριες συσκευές σας και πολλά άλλα.
Δεν μπορείτε να ξέρετε τι να δείτε? Μπορεί να σας αρέσει ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, αλλά θα θέλατε επίσης να δείτε τα τελευταία αποτελέσματα ποδοσφαίρου. Με τη νέα μας λειτουργία Πολλαπλές προβολές, Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα δύο! Η οθόνη μπορεί να χωριστεί σε δύο, η οποία είναι ιδανική για άτομα με πολλαπλές εργασίες.

Ιδανικό για PlayStation 5, Το A95L αναγνωρίζει τη σύνδεση και την ανάφλεξη της κονσόλας. Στη συνέχεια μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία αυτόματης λειτουργίας χαμηλής LTency στο HDMI 2.1 έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ένα ρευστό και ανταποκρινόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για όσους θέλουν να έχουν ένα βήμα νωρίτερα σε γρήγορα και έντονα παιχνίδια.

Φθηνότερες τηλεοράσεις OLED και QD στο τέλος του έτους

Το κόστος παραγωγής των πλακών 65 ιντσών QD θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 30 % μέχρι το τέλος του έτους, εκείνο των πλακών OLED της LG Display για να ακολουθήσουν την ίδια τάση τα επόμενα χρόνια.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Το έτος 2022 δεν ήταν εύκολο για τους κατασκευαστές οθονών. Η χαμηλή ζήτηση έχει οδηγήσει σε παραγωγική ικανότητα, με εργοστάσια που μετατρέπονται σε αργή κίνηση. Το τρίτο τρίμηνο του 2022, για παράδειγμα, το εργοστάσιο παραγωγής για τις πλάκες OLED της LG Display στη Νότια Κορέα λειτούργησε σε λιγότερο από το 50 % της πλήρους παραγωγικής της ικανότητας.

Κατά συνέπεια, το κόστος παραγωγής της εμφάνισης LG Woled Woled Woled (White-Oled) πάνελ αυξήθηκε σημαντικά το 2022, σύμφωνα με την εταιρεία Display Supply Chain Consultants (DSCC) (DSCC). Για να είστε πεπεισμένοι, παρατηρήστε απλώς την τιμή των τηλεοράσεων OLED 55 -Inch. Αυτά είναι πολύ σπάνια κάτω από 1000 €. Το LG 55BX ήταν στα € 999 το 2021 και θεωρήθηκε ότι τα μοντέλα OLED θα περάσουν μόνιμα κάτω από το 1000 € κατά τη διάρκεια του έτους 2022. Υπήρχαν τα 55cs περίπου 900 € για τη μαύρη Παρασκευή το Νοέμβριο του 2022, αλλά τώρα είναι δύσκολο να βρεθεί μια τηλεόραση 55 ιντσών λιγότερο από 1000 €.

Το κόστος παραγωγής της οθόνης LG Woled Slabs θα πρέπει και πάλι να μειωθεί στο 2023 στο πλαίσιο της επανάληψης της ζήτησης και να διατηρεί αυτή την τάση κάθε χρόνο μέχρι το 2026, σύμφωνα με τις προβλέψεις DSCC στην τελευταία έκθεσή της. Το κόστος παραγωγής μιας πλάκας OLED 55 ιντσών θα πρέπει να μειωθεί από περισσότερα από 450 $ το 2022 σε 300 $ το 2024.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Παρομοίως, το κόστος παραγωγής των πλακών QD-OLED θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά το 2023 λόγω της βελτίωσης της απόδοσης και της καλύτερης χρήσης των χωρών παραγωγής του εργοστασίου.

Ο Bob O’Brien, συν -ιδρυτής της DSCC, δηλώνει: “Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η Samsung βελτίωσε σημαντικά την απόδοση QD-OLED καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους 2022, η μέση απόδοση για το έτος για τα 65 ιντσών Panels QD ήταν μόνο 68 % το 2022. Αναμένουμε να βελτιωθεί στο 84 % το 2023 και 85 % το 2024 και το μεγάλο άλμα στην απόδοση το 2023 επιτρέπει σημαντική βελτίωση του συνολικού κόστους ανά μονάδα. Εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης, η μέση χρήση των γραμμών SDC QD αυξάνεται από 77 % σε 89 %.””

Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων, που προστίθεται σε μέτριες μειώσεις στο κόστος ορισμένων εξαρτημάτων, επιτρέπει τη μείωση κατά 30 % του συνολικού κόστους μιας πλακιδίων 65 ιντσών QD το 2023 σε σύγκριση με το 2022. Σύμφωνα με το DSCC, το κόστος ενός πίνακα 65 ιντσών θα πρέπει να μειωθεί από περισσότερα από 1.000 δολάρια το 2022 σε λιγότερο από 800 $ το 2023 και ακόμη λιγότερο από 750 $ το 2024.

Η μείωση του κόστους παραγωγής θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα με την πτώση των τιμών για τις τηλεοράσεις του QD και του OLED, όχι μόνο στο τμήμα καταναλωτών της LG και της Samsung, αλλά και σε άλλους κατασκευαστές τηλεόρασης. Μπορούμε να ελπίζουμε να δούμε τα μοντέλα 55 ιντσών να περάσουν ανθεκτικά κάτω από € 1000, ενώ τα μοντέλα 65 ιντσών θα πρέπει να πωλούνται λιγότερο από € 1.500.

QD OLED: Τεχνολογία που επαναφέρει την τηλεόραση

QD OLED: Τεχνολογία που επαναφέρει την τηλεόραση

Η άφιξη των πρώτων τηλεοράσεων QD OLED TV, δηλαδή τηλεοράσεις OLED με κβαντικά κουτιά, κάρτες εκπτώσεων στην αγορά Ultra HD TV. Πρώτος κατασκευαστής για να παρουσιάσει μια QD OLED TV, η Sony σκόραρε πνεύματα με τη σειρά Sony A95K Bravia XR OLED που εκμεταλλεύτηκε μια πλάκα Samsung QD OLED που παρήγαγε ο Κορεατικός κατασκευαστής με την οθόνη QD ! Εισαι ΧΑΜΕΝΟΣ ? Μην πανικοβληθείτε, εξηγούμε τι πηγαίνει.

Με την οθόνη QD-Display, η οθόνη της Samsung, ο κλάδος του κορεατικού κατασκευαστή που ειδικεύεται στην κατασκευή πλακών για οθόνες PC, smartphones και τηλεοράσεις, επιθυμεί να συνδυάσει τα περιουσιακά στοιχεία δύο τεχνολογιών που είχαν προηγουμένως αντιταχθεί: Τεχνολογία Quantum Dots και OLED Τεχνολογία και Τεχνολογία OLED. Για να κατανοήσουμε καλύτερα την τεχνολογία QD-Display που ονομάζεται επίσης QD OLED, ας κάνουμε απολογισμό της λειτουργίας των κβαντών Dowry και των οθονών OLED.

Saony A95K Bravia XR OLED: Η πρώτη QD OLED TV

Η Sony είναι ο πρώτος κατασκευαστής που παρουσιάζει μια τηλεόραση UHD 4K QD με μια πλάκα Samsung QD-Display: The Sony XR-65A95K.

Τι είναι η τεχνολογία Quantum Dots ?

Αυτή η τεχνολογία για τη βελτίωση του οπίσθιου φωτισμού έχει λειτουργήσει εδώ και αρκετά χρόνια από τη Samsung με τις τηλεοράσεις της Samsung Qled. Σε μια κλασική τηλεόραση LCD, υπάρχει ένας λευκός οπίσθιος φωτισμός LED και μια πλάκα LCD, κάθε υπο-εικονοστοιχείο φιλτράρει μόνο το συστατικό του φωτός που είναι χρήσιμο για τη σύνθεση της εικόνας (κόκκινο, πράσινο και μπλε). Αυτή η τεχνολογία λειτουργεί καλά, αλλά η μέγιστη φωτεινότητα της είναι συχνά περιορισμένη και δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή πολλών αποχρώσεων των χρωμάτων σε σύγκριση με τις ικανότητες του ανθρώπινου ματιού.

Κουκκίδες quantums

Η τεχνολογία κβαντικών κουκίδων ή το φίλτρο κβαντικού κουτιού χρησιμοποιεί τα νανοκρυστάκια του καδμίου που παρεμβάλλονται μεταξύ του οπίσθιου φωτισμού και της πλάκας LCD. Όταν είναι ενθουσιασμένοι από το φως του οπίσθιου φωτισμού, αυτοί οι νανοκρύσταλλοι εκπέμπουν φως του οποίου το μήκος κύματος, δηλαδή το χρώμα, καθορίζεται από το σχήμα και το μέγεθός τους. Το φίλτρο κβαντικού κουτιού έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ένταση του φωτός και την καθαρότητα του κόκκινου και του πράσινου που παράγεται από την οθόνη, αδύναμο σημείο της τηλεόρασης LCD.

Συνδυάζοντας ένα μπλε οπίσθιο φωτισμό LED και ένα φίλτρο κβαντικού κουτιού, οι τηλεοράσεις QLED έχουν πολύ αποτελεσματικό οπίσθιο φωτισμό RGB που αυξάνει τη συνολική φωτεινότητα των εικόνων και αυξάνει τον χρωματικό τους χώρο, δηλαδή το πάνελ των εμφανίσιμων χρωμάτων.

Πώς λειτουργεί μια τηλεόραση OLED ?

Η πλάκα μιας τηλεόρασης OLED υιοθετεί ένα πλήθος diades OLED (οργανική δίοδος ηλεκτρο-φωταύγειας). Αυτό το ηλεκτρονικό συστατικό παράγει φως από μια οργανική ουσία ικανή να φωτίζει όταν διασχίζεται από ένα ηλεκτρικό ρεύμα. Επομένως, οι τηλεοράσεις OLED δεν χρειάζονται οπίσθιο φωτισμό στη δουλειά, αφού κάθε εικονοστοιχείο παράγει το δικό του φως.

OLED RVBW Λειτουργία Slage

Σε μια τηλεόραση OLED, ένα εικονοστοιχείο αποτελείται από τέσσερα υπο-εικονοστοιχεία: ένα λευκό, ένα κόκκινο, ένα πράσινο και ένα μπλε, τα εικονοστοιχεία είναι στην πραγματικότητα λευκά εικονοστοιχεία OLED που καλύπτονται με φίλτρο χρώματος. Μιλάμε για OLED WRVB ή WRGB πλάκα στην οποία κάθε υπο-εικονοστοιχείο εκπέμπει το δικό του φως, με τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει και να σβήσει κάθε υπο-εικονοστοιχείο μεμονωμένα.

Αυτός ο σχεδιασμός καθιστά δυνατή την απόκτηση ενός πολύ υψηλού ρυθμού αντίθεσης, ακόμη και άπειρου, με ασύγκριτο βάθος μαύρου, καθώς τα εικονοστοιχεία είναι εντελώς εξαφανισμένα για να παράγουν μαύρο. Η τεχνολογία OLED είναι ωστόσο περιορισμένη στη φωτεινότητα με χαμηλότερες κορυφές από την τηλεόραση QLED. Τα φίλτρα σε λευκά OLEDs των υποπεριοχών RGB οδηγούν σε μια αρκετά μεγάλη απώλεια φωτεινότητας. Επιπλέον, εάν ενισχύσουν τη συνολική φωτεινότητα της εικόνας, οι λευκές υποκείμενες τείνουν να μεταβάλλουν τον κορεσμό των χρωμάτων που είναι τότε θαμπό στα κυριώτερα σημεία, όπως ξεπλυθεί από το λευκό φως.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία Samsung QD OLED ?

Η οθόνη Quantum Points Samsung QD OLED (QD-Display) λειτουργεί Blue OLED, το πιο λαμπρό, ως πηγή φωτός. Κάθε εικονοστοιχείο εικόνας αποτελείται από τρία υπο-pixels: ένα μπλε, ένα κόκκινο και ένα πράσινο. Τα κόκκινα και τα πράσινα εικονοστοιχεία χρησιμοποιούν κβαντικά σημεία αντί για φίλτρα που χρησιμοποιούνται σε συμβατικά πλακάκια OLED. Όταν το φως που εκπέμπεται από το μπλε OLED φτάνει στο εκπεμπόμενο στρώμα των κβαντικών σημείων, ο τελευταίος με τη σειρά του εκπέμπει κόκκινο και πράσινο φως χρώματος.

QD OLED και κλασική οθόνη LCD

Αυτή η τεχνολογία QD-Display καθιστά έτσι δυνατή την απόκτηση φωτεινότερων και πλουσιότερων χρωμάτων από το κλασικό OLED χάρη στα κβαντικά σημεία, επιτρέποντας παράλληλα να διατηρηθεί ένα απόλυτο μαύρο, αφού κάθε εικονοστοιχείο μπορεί να είναι εντελώς απενεργοποιημένο, σε αντίθεση με τις πλάκες LCD.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τηλεόρασης με QD-OLED ?

Μεγάλος χώρος χρώματος

Από όλες τις τεχνολογίες προβολής που χρησιμοποιούνται στις τρέχουσες τηλεοράσεις, η τεχνολογία QD OLED είναι αυτή που μπορεί να εμφανίσει το ευρύτερο εύρος χρωμάτων, όπως αποδεικνύεται από την ετικέτα True Color Tones που εκδίδεται από τον Οργανισμό Πιστοποίησης SGS Global Certification. Έτσι, οι οθόνες τεχνολογίας QD QD Samsung QD-Display QD μπορούν να καλύψουν περισσότερο από το 80 % του χώρου χρώματος BT.2020, ενώ οι συμβατικές οθόνες γενικά φθάνουν λιγότερο από 60 %. Ένας ευρύτερος χρωματομετρικός χώρος παρέχει άμεσο όφελος στους θεατές που επωφελούνται από πολύ πιο ρεαλιστικά χρώματα.

Μεγάλος χώρος χρώματος

Οι οθόνες QD OLED καλύπτουν έναν πολύ πιο εκτεταμένο χρωματομετρικό χώρο από τις συμβατικές οθόνες με πιο λεπτό και πλουσιότερο κλειδί.

Εκτεταμένες γωνίες όρασης

Όπως και στις τηλεοράσεις OLED, τα εικονοστοιχεία των οθονών QD-Display διαχέονται ομοιόμορφα προς όλες τις κατευθύνσεις, ελαχιστοποιώντας την απώλεια της ποιότητας της εικόνας όταν μετακινούμε από τον άξονα. Οι τηλεοράσεις LCD προσφέρουν γενικά τη φωτεινότητα λιγότερο από 40 % όταν τοποθετείτε μια γωνία όρασης 60 -degree σε σύγκριση με τον άξονα της οθόνης. Με τηλεόραση QD-Display, η φωτεινότητα δεν πέφτει ποτέ κάτω από το 70 %, ανεξάρτητα από τη γωνία προβολής.

Εκτεταμένες γωνίες όρασης

Όπως το TV OLED, οι τηλεοράσεις με οθόνες QD προσφέρουν διευρυμένες γωνίες όρασης: η φωτεινότητα διατηρείται ακόμη και μετατοπίζοντας στο πλάι της οθόνης.

Εξάλειψη των προβληματισμών

Ισχυρό σημείο της Samsung Qled TV για αρκετά χρόνια, η τεχνολογία της Samsung Anti -Reflective μπορεί να μειώσει σημαντικά τις παρασιτικές αντανακλάσεις στην οθόνη. Η ένταση του φωτός και ο πολύχρωμος πλούτος των εικόνων διατηρούνται σε όλες σχεδόν τις συνθήκες φωτισμού, την ημέρα και τη νύχτα, το φως ή τα σβήσιμα φώτα. Αντίθετα, οι αντανακλάσεις για τις λαμπερές πλάκες των τηλεοράσεων OLED μερικές φορές δυσκολεύουν την αντίληψη των εικόνων που εμφανίζονται, ιδίως στις σκοτεινές σκηνές όπου το βάθος και οι λεπτομέρειες είναι τότε οι πιο δύσκολο να διακρίνουν.

QD OLED: Λιγότερο αντανακλάσεις

Οι οθόνες QD OLED έχουν ένα πολύ αποτελεσματικό αντι-ανακλαστικό φίλτρο που σας επιτρέπει να απολαύσετε μια πιο ευανάγνωστη εικόνα σε όλες τις περιπτώσεις.

Κληρονομώντας την τηλεόραση Samsung Qled Ένα πολύ αποτελεσματικό αντι-ανακλαστικό φίλτρο με έναν εξαιρετικά χαμηλό δείκτη ανακλαστικότητας, η τεχνολογία QD-Display υπόσχεται υψηλό φως και άψογη αντίθεση σε μια μεγάλη ποικιλία περιβάλλοντος φωτισμού.

Υψηλός ρυθμός αντίθεσης

Παρά τις πολυάριθμες πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις όσον αφορά τον οπίσθιο φωτισμό με ιδιαίτερα την τεχνολογία μίνι LED, οι τηλεοράσεις LCD δεν είναι σε θέση να προσαρμόσουν τη φωτεινότητα μεμονωμένα για κάθε εικονοστοιχείο, όπως το TV OLED. Από την άλλη πλευρά είναι δυνατόν με την QD OLED TV (QD-Display) της οποίας η πηγή φωτισμού OLED καθιστά δυνατή την έλεγχο της φωτεινότητας των 8,3 εκατομμυρίων εικονοστοιχείων (3840 x 2160) να συνθέτουν χωριστά την εικόνα UHD 4K 4K. Στη συνέχεια, επωφελούμαστε από ένα τέλειο μαύρο, μια πυκνότητα και ένα αβυσσαλικό βάθος, με το κλειδί μια πολύ υψηλή αναλογία αντίθεσης.

QD OLED: Υψηλή αντίθεση

Ο πολύ υψηλός ρυθμός αντίθεσης που προσφέρει οι οθόνες QD-Display εγγυάται τη βέλτιστη απεικόνιση του περιεχομένου HDR, με πολλές αποχρώσεις μεταξύ των πιο σκοτεινών περιοχών και των πιο λαμπρών περιοχών της εικόνας.

Μαύρη ομοιομορφία (χωρίς φαινόμενο φωτοστέφανο)

Οι τηλεοράσεις δεν είναι όλες ικανές να εμφανίζουν μαύρα ομοιόμορφα στην οθόνη, ειδικά όταν εμφανίζουν ένα φωτεινό αντικείμενο σε ένα σκούρο φόντο (ένα νέον ή μια λάμπα σε δρόμο τη νύχτα για παράδειγμα). Ορισμένες τηλεοράσεις υποφέρουν από αυτό που ονομάζεται Halo Effect, που ονομάζεται επίσης ανθοφορία ή θάρρος. Αυτό εκδηλώνεται από ένα σαφές φωτοστέφανο γύρω από το φωτεινό αντικείμενο στο επίπεδο των εικονοστοιχείων που υποτίθεται ότι παραμένουν σκοτεινό ή μαύρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμη και οι ζώνες που διαχειρίζονται, ο οπίσθιος φωτισμός πάντα ξεχειλίζει πέρα ​​από τα μόνα εικονοστοιχεία που πρέπει να φωτίζονται. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ορατό με τους υπότιτλους: το περίγραμμα των γραμμάτων δεν είναι σαφές και το λευκό των χαρακτήρων φαίνεται να εξαπλώνεται και να ξεχειλίζει.

Καθώς χρησιμοποιεί αυτο-εκπληκτικά εικονοστοιχεία OLED, η τεχνολογία Samsung QD OLED (QD-Display) εμφανίζει τέλεια τα φωτεινά αντικείμενα σε ένα σκούρο φόντο, με τέλεια ευκρίνεια και διαρροή φωτός από ελαφριά εικονοστοιχεία σε σκοτεινά εικονοστοιχεία. Πράγματι, κάθε εικονοστοιχείο της πλάκας QD-Display μπορεί να ανάψει ή να απενεργοποιηθεί μεμονωμένα, χωρίς αντίκτυπο στα γειτονικά εικονοστοιχεία.

QD OLED: Μαύρη ομοιομορφία

Καθώς λειτουργεί μια πλάκα OLED με την οποία κάθε εικονοστοιχείο μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς, εάν είναι απαραίτητο, η τεχνολογία QD-Display είναι σε θέση να εμφανίζει πολύ φωτεινά αντικείμενα σε μαύρο ή σκούρο φόντο χωρίς διαρροή φωτός ή φωτεινό φωτοστέφανο. Η εμφανιζόμενη εικόνα είναι ακόμα πιο ρεαλιστική.

Ultra γρήγορος χρόνος απόκρισης

Ο χρόνος απόκρισης των κλασικών τηλεοράσεων LCD LCD όπως η τηλεόραση LCD Qled συνδέεται άμεσα με τον χρόνο που τοποθετείται από τους υγρούς κρυστάλλους για να αλλάξει τη θέση κάτω από την ώθηση ενός ηλεκτρικού ρεύματος και αφήστε το φως να περάσει ή όχι. Όταν η μεταβολή της κατάστασης των υγρών κρυστάλλων δεν είναι αρκετά γρήγορη, δημιουργεί ένα φαινόμενο έλξης ή αναδιάρθρωσης στην οθόνη.

Με την τεχνολογία OLED, η αντιδραστικότητα είναι σχεδόν στιγμιαία: η αλλαγή της κατάστασης ενός OLED είναι πράγματι εξαιρετικά γρήγορη, καθώς μπορεί να ανάψει ή να αποβεί σε ένα δέκατο χιλιοστό ! Αποτέλεσμα: Ένας σχεδόν στιγμιαίος χρόνος απόκρισης και μια εξαιρετικά αδύναμη καθυστέρηση εισόδου, ιδανικό για βιντεοπαιχνίδια.

QD OLED: Χωρίς καθυστέρηση

Με την απελευθέρωση του εαυτού σας από τους υγρούς κρυστάλλους (LCD) προς όφελος της τεχνολογίας OLED, QD-Display προσφέρει έναν σχεδόν στιγμιαία χρόνο απόκρισης με βέλτιστη ανταπόκριση, πολύτιμη για τα βιντεοπαιχνίδια.

Πραγματική φωτεινότητα και αντιληπτή φωτεινότητα

Από την άποψη του χρήστη, η συνολική φωτεινότητα που αντιλαμβάνεται στην οθόνη δεν επηρεάζεται μόνο από τη φυσική φωτεινότητα, αλλά και από την κανονικότητα του μαύρου και τον κορεσμό των χρωμάτων. Με παγκόσμιο φως, οι σαφείς περιοχές και οι σκοτεινές περιοχές μπορεί να φαίνονται διαφορετικές ανάλογα με το φόντο. Βελτιώστε, μια αυξημένη κορυφή φωτεινότητας δεν είναι αναγκαστικά σχετική εάν το μαύρο φαίνεται θαμπό (σκοτεινές περιοχές της εικόνας με συμβατική τεχνολογία LCD) και τα χρώματα ξεπλένονται (ελαφρές ζώνες σε συμβατικές τηλεοράσεις OLED). Με απόλυτα μαύρους και φωτεινά χρώματα και ιδανικά κορεσμένα, η τεχνολογία QD Samsung φαίνεται τελική για να πάρει εικόνες που προσφέρουν μια πραγματική απόδοση κινηματογράφου.

QD OLED: Καλύτερο αντιληπτό φως

Η Samsung QD-Display πιστοποιείται από την SGS για την εξαιρετική ποιότητα της εικόνας της

Εκείνοι που αμφισβητούν τις ικανότητες που προσφέρει η τεχνολογία QD-Display θα είναι αναμφισβήτητα καθησυχασμένοι για να μάθουν ότι έχει λάβει αρκετές πιστοποιήσεις από τον ανεξάρτητο οργανισμό SGS:

  • Πιστοποίηση True Color Tones, η οποία πιστοποιεί το 90 % ή περισσότερη κάλυψη του χρωματομετρικού χώρου BT2020 (χρωματικός χώρος για παραγωγές 4K UHD) και 99 % ή περισσότερο του χρωματομετρικού χώρου DCI-P3,
  • Καθαρή πιστοποίηση φωτεινότητας RGB που υπογραμμίζει την ακριβή και ακριβή έκφραση των βασικών χρωμάτων RGB (κόκκινο, πράσινο και μπλε),
  • Πιστοποίηση γωνίας UltraWide με περισσότερο από το 80 % της μετωπικής φωτεινότητας που διατηρείται από γωνία 60 βαθμών.

Εμφάνιση QD: Πιστοποιήσεις SGS

Οι διαφορετικές πιστοποιήσεις της τεχνολογίας Samsung QD-Display από την SGS Laboratories μια πολύ ευνοϊκή ημέρα των δυνατοτήτων του τελευταίου να παράγουν ακόμη πιο ρεαλιστικές εικόνες από τις τρέχουσες τηλεοράσεις QLED και TV QLED ..

Το QD-Display TV θα υπογράψει το θάνατο του OLED και της LCD ?

Εάν η απόδοση των πλακών της Samsung QD -Display επιβεβαιωθεί σε χρήση, οι οποίες μπορούν να ελεγχθούν γρήγορα με τηλεοράσεις στη σειρά Sony A95K Bravia XR OLED, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε πολύ να σκιαγραφηθεί όχι μόνο όχι μόνο σε συμβατικά τηλεοπτικά OLED – LG πρέπει να ανησυχεί – Αλλά και στην τηλεόραση LCD του κορεατικού κατασκευαστή ..

Ο μόνος πραγματικός ανταγωνιστής του θα μπορούσε τότε να είναι η τεχνολογία Micro LED, που υπερασπίζεται επίσης η Samsung και η οποία προσφέρει σημαντικά τα ίδια πλεονεκτήματα (άπειρα μαύρα, φωτεινά χρώματα και ιδανικά κορεσμένο, υψηλό φως), αλλά η τιμή του είναι εξαιρετικά υψηλή (πάνω από 100.000 €, Τρία μεγέθη ανακοινώθηκαν: 89 ” – 226 cm, 101″ – 256 cm και 110 ” – 279 cm διαγώνια).

  • Δείτε το άρθρο: Mini LED / Micro LED: Ποιες είναι οι διαφορές ?

Εντούτοις, μην αναλάβετε πολύ γρήγορα τη συμβατική τεχνολογία OLED. Η LG εξακολουθεί να έχει περιθώρια εξέλιξης όσον αφορά τη φωτεινότητα και τη χρωματομετρία των πλακιδίων OLED, όπως κατάφερε να αποδείξει και πάλι φέτος στο CES με τις περιοχές LG OLED C2. η νέα πλάκα OLED).

Η τιμή είναι αναμφισβήτητα ένα από τα κλειδιά που θα καθορίσουν εάν η τεχνολογία QD-Display ή όχι. Εάν το εισιτήριο εισόδου είναι πολύ υψηλό, η επαγγελματική αγορά μπορεί να είναι η μόνη διέξοδος, τουλάχιστον κατά τα πρώτα χρόνια, ενώ περιμένει τον εκδημοκρατισμό των τιμών. Μέχρι τότε, η LCD οδήγησε τηλεοράσεις, τηλεοράσεις QLED και τηλεοράσεις OLED φαίνεται να έχουν μερικά χρόνια μπροστά τους πριν περάσουν το χέρι.