Δοκιμάσαμε το QARE Teleconsultation: Πραγματικά οφέλη, αλλά και όρια – CNET France, 1 έτος τηλεδιάσκεψης: Η QARE επιβεβαιώνει τον κύριο ηθοποιό της στην πρόσβαση στην περίθαλψη και την παρακολούθηση των ασθενών.

1 έτος τηλεδιάσκεψης: Η QARE επιβεβαιώνει τον σημαντικότερο παίκτη της στην πρόσβαση στην περίθαλψη και την παρακολούθηση των ασθενών

Το QARE είναι ο μοναδικός γαλλικός ηθοποιός τηλεϊατρικής που προσφέρει και τα δύο ακολουθούν (TeleConsultation για τη βελτίωση της παρακολούθησης των ασθενών) καθώς και την πρόσβαση (τηλεδιάσκεψη για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη φροντίδα των ασθενών που είναι απομακρυσμένοι).
Αυτό το διπλό μοντέλο αποτελεί πλήρως μέρος των στόχων που καθορίζονται από τις δημόσιες αρχές, ιδίως όσον αφορά τον αγώνα κατά των ανισοτήτων στην πρόσβαση στην περίθαλψη, τον αγώνα κατά των ιατρικών ερήμων, την ανάπτυξη της πρόληψης, την παρακολούθηση των χρόνιων παθολογιών κ.λπ.
Μέσω της μοναδικής τοποθέτησής του, η QARE επιβεβαιώνει τη θέση του ως ένας σημαντικός και καινοτόμος παίκτης στην υγεία.
Τα επόμενα χρόνια, η QARE σκοπεύει να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην αποτελεσματικότητα του γαλλικού συστήματος υγείας διευκολύνοντας την παρακολούθηση των ασθενών και όλες τις πρόσβαση στη φροντίδα.

Δοκιμάσαμε το Qare Teleconsultation: Πραγματικά οφέλη αλλά και όρια

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επιστροφή χρημάτων από την ιατρική τηλεοπτική ασφάλεια, αυτό το σύστημα που σας επιτρέπει να αποκτήσετε απομακρυσμένη διάγνωση είναι πραγματικά πρακτική και αξιόπιστη ? Μεταξύ των αμφιβολιών και του ενθουσιασμού, έχετε δοκιμάσει αυτόν τον τρόπο διαβούλευσης που αναμφισβήτητα προκαθοριστεί ένα από τα μελλοντικά πρόσωπα της ιατρικής.

Δημοσιεύτηκε στις 07/04/2019 στις 10:52 μ.μ. | Ενημερώθηκε στις 07/09/2019

Δοκιμάσαμε το Qare Teleconsultation: Πραγματικά οφέλη αλλά και όρια

Από τον Σεπτέμβριο του 2018, η ιατρική τηλεοπτική εκπομπή μπορεί να επιστραφεί από την ασφάλεια και οι πλατφόρμες πρέπει τώρα να συμβουλευτούν έναν γιατρό με τηλεδιάσκεψη. Μεταξύ αυτών, ο γίγαντας του online ραντεβού doctolib, αλλά και ο αμφισβητίας του, Qare. Δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2017, αυτή η λύση συγκεντρώνει σήμερα 150 γιατρούς, “Διατίθεται 7 ημέρες από τις 7 σε ένα κλικ”.

Για ήδη ενάμισι χρόνο (ενώ το Doctolib δεν έχει ξεκινήσει στον τομέα μόνο τον περασμένο Ιανουάριο), η εκκίνηση προσφέρει απομακρυσμένες διαβουλεύσεις σε βίντεο και αμείβεται προσφέροντας τις υπηρεσίες της (με συνδρομή) στους γιατρούς. Οι ασθενείς επιστρέφονται απευθείας από την Κοινωνική Ασφάλιση. Για την πίστη του, το QARE έχει “δεκάδες χιλιάδες” τηλεδιάσκεψης που έγιναν και εκπαιδεύεται στην υπηρεσία τηλεπικοινωνίας 400 νέους επαγγελματίες.

Η τηλεπικοινωνία εξακολουθεί να αγωνίζεται να ξεδιπλώσει στη Γαλλία, ειδικά λόγω των φόβων των ασθενών ως γιατρών, οι οποίοι φοβούνται μια «αποθάρρυνση» της φροντίδας φροντιστών. Προς το παρόν, οι απομακρυσμένες διαβουλεύσεις στη Γαλλία αντιπροσωπεύουν μόνο το 2 % των 300 εκατομμυρίων διαβουλεύσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Αλλά αυτό είναι μόνο θέμα χρόνου πριν τα δείτε να αναπτυχθούν μέχρι να ενωθούν με το ευρύ κοινό.

Αλλά ενώ περιμένετε αυτή την “έκρηξη” της τηλεϊατρικής, αυτό που πραγματικά αξίζει αυτόν τον νέο τρόπο διαβούλευσης ? Για να αποκτήσω μια καθαρή καρδιά, δοκιμάσαμε το σύστημα συμβουλών βίντεο QARE. Η λειτουργία είναι σχεδόν η ίδια στο Doctolib, φυσικά, αλλά εκμεταλλεύτηκα την απελευθέρωση της “Έκδοσης 2” της διεπαφής QARE αυτή την εβδομάδα για να ξεκινήσετε. Και πρέπει να πω ότι αν ήμουν πολύ επιφυλακτικός πριν πάρω τη βουτιά, είμαι πολύ λιγότερο σήμερα.

Ένα ραντεβού flash

Για να ξεκινήσω, πήγα στον ιστότοπο QARE, από την εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας, στο smartphone (αλλά είναι δυνατόν να το κάνετε και από έναν υπολογιστή), για να βρείτε έναν γιατρό και να κάνετε ραντεβού. Ήταν αργά, 10 μ.μ., αυτό το βράδυ της Τετάρτης: Προφανώς, δεν υπάρχει αμφιβολία για μένα να συμβουλεύσω έναν γιατρό αμέσως. Επομένως, επέλεξα μια διαβούλευση που προσφέρεται για την επόμενη μέρα, 1 μ.μ. Συνήθως, όταν έχω ιατρικό ραντεβού το μεσημέρι, παίρνω 20 λεπτά για να πάω εκεί, τότε περιμένω ένα καλό τέταρτο της ώρας στην αίθουσα αναμονής, τότε έρχεται η διαβούλευση και ο Rebelote, πάλι 20 λεπτά για να επιστρέψω στη δουλειά – που συχνά με αναγκάζει να φάω εν κινήσει και να τρέξω. Αλλά αυτό δεν συνέβαινε εδώ. Ομοίως, πολύ συχνά, οι συναντήσεις γίνονται εβδομάδες εκ των προτέρων, ακόμη και μήνες, και οι γιατροί είναι συχνά απρόσιτες-τόσο και πάλι, αυτό δεν συνέβη εδώ.

Μεταξύ δεκάδων και δεκάδων γενικευμένων (σημειώστε ότι υπάρχουν επίσης οδοντίατροι, γυναικολόγοι, μαίες, ψυχολόγοι, διαιτολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι ή σεξολόγοι), όλοι εγγεγραμμένοι με τάξη ιατρών, έτσι έκανα την επιλογή μου, γρήγορα και απλά με βάση το Πανεπιστημιακό μάθημα, οι σπεσιαλιτέ και οι υποδοχές του καθενός. Η τιμή ήταν ελάχιστα εισαγόμενη: Πράγματι, όλα επιστρέφονται από την Κοινωνική Ασφάλιση. Κατά τη στιγμή της εγγραφής, σας ζητείται ο αριθμός ασφαλείας σας, αλλά και ο λόγος για τη μελλοντική σας διαβούλευση. Και το Qare για να σας πω ότι ορισμένοι λόγοι δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης βίντεο -να τους αφορούν, υπάρχει “οξεία κοιλιακός πόνος”, ένα επεισόδιο παράλυσης ή ακόμα και μια “διαταραχή της συνείδησης” -και για καλό λόγο, αφού αυτά απαιτούν κλινική εξέταση.

Ο ιστότοπος με ρώτησε επίσης αν ήμουν έγκυος (χωρίς κίνδυνο), και αν είχα μακροχρόνια κατάσταση (ALD). Ενημέρωσα επίσης τον γιατρό, 24 ώρες πριν το δω, σε πιθανές αλλεργίες φαρμάκων. Δεδομένου ότι ήθελα να δω έναν γιατρό για χρόνιο πόνο στα σαγόνια που ένας οδοντίατρος δεν μπορούσε να εξηγήσει, έστειλα επίσης στο ηλεκτρονικό μου “ιατρικό αρχείο” ένα φωτοαντίγραφο ενός οδοντιατρικού πανοραμικού που έγινε πρόσφατα (αλλά είναι δυνατό να στείλω οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που μπορεί να βοηθήσει το Ο γιατρός κάνει τη διάγνωσή του). Τέλος, έλαβα επίσης ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μου εξηγεί πώς θα λειτουργούσε η τηλεοπτική κουλτούρα της επόμενης ημέρα. Εγώ που συχνά ξεχνά τα πράγματα και ποιος είναι οπαδός της αναβλητικότητας, εκτιμώ μάλλον αυτή τη μορφή συνοδείας / κινήτρων να μην αφήσω … όπως μου εξήγησα ο Augustin Chatenet, συν -ιδρυτής του Qare, έτσι “ένας καλός τρόπος να Μειώστε για τους επαγγελματίες τον αριθμό της «χωρίς εμφάνιση», ή ασθενείς που δεν έρχονται, και που τους κάνουν να χάνουν πολύτιμο χρόνο ».

Ένας γιατρός ακρόασης και οι πραγματικές συνταγές

Έρχεται η ώρα της τηλεόρασης. Το SMS έλαβε δύο ώρες νωρίτερα με ενθάρρυνε να επαληθεύσω τις πληροφορίες που έδωσα στο QARE για να προετοιμαστώ για τη διαβούλευση βίντεο, η οποία μου επέτρεψε να ανακαλύψω έναν “οδηγό ασθένειας”, συνδεδεμένο με τη βάση Vidal, καθώς και έναν “οδηγό ναρκωτικών” για έλεγχο Το περιεχόμενο του προσωπικού σας φαρμακείου. Γι ‘αυτό πηγαίνω σε μια ήσυχη τοποθεσία, ώστε να μην διαταραχθεί (μια αίθουσα συσκέψεων θα κάνει το τέχνασμα), ενώ ελέγχει ότι λαμβάνω 4G και/ή WiFi – επειδή ένα από τα όρια, θα επιστρέψω, είναι η ανάγκη να έχουμε μπαταρία (σε περίπτωση διαβούλευσης μέσω του smartphone σας), αλλά και μια καλή σύνδεση.

Σε 1 σωρό, πιέζω το δάχτυλο στο ραντεβού μου (επειδή δεν είναι ο γιατρός που με καλεί, αλλά εγώ που ξεκινά το βιντεοπαιχνίδι), στη συνέχεια στο “Start”. Δεν λειτουργεί με την πρώτη ματιά και είναι ο ίδιος ο επαγγελματίας που αφιερώνει τον εαυτό του και με καλεί ακριβώς στο κινητό μου για να μου εξηγήσει πώς να ακολουθήσω το τέλος, ήταν απλά ένα μικρό σφάλμα. Μετά από μια δοκιμή σύνδεσης και εξοπλισμού, ανοίγει ένας χώρος συνομιλίας (επιτρέποντας να συζητήσουμε εάν ο ήχος δεν λειτουργεί) καθώς και το videoconferencing. Από την άλλη πλευρά της οθόνης, εμφανίζεται ένας ευγενικός και χαμογελαστός γιατρός, ο οποίος με ζητά να επιβεβαιώσω την ταυτότητά μου, καθώς και τον λόγο για την εικονική “επίσκεψή μου”.

Στη συνέχεια, αρχίζει η τυπική ανάκριση του γιατρού – η αναμιμή. Ερωτήσεις που μερικές φορές μπορούν να καταστήσουν δυνατή τη διάγνωση, χωρίς να χρειάζονται πραγματικά κλινική εξέταση, όταν η παθολογία είναι προφανώς χωρίς βαρύτητα-κάτι που συμβαίνει στην πλειοψηφία των τηλεοράσεων τηλεοράσεων. Η συζήτηση βίντεο διήρκεσε 15 λεπτά, κατά τη διάρκεια της οποίας ένιωθα σαν να ακούω πραγματικά από τον συνομιλητή μου και να μην “αποστέλλεται” όπως έχει ήδη συμβεί με άλλους ασκούμενους προσώπου -. Ο γιατρός μου είπε τελικά ότι υποψιαζόταν μέσα μου ένα “Algo-Dysfunctional Syndrome της υποχρεωτικής συσκευής”, ή κοινή διαταραχή της γνάθου. Μου έδωσε, σε μορφή PDF, δύο συνταγές-αντισυμβατολογικά φάρμακα για να ανακάμψει στα φαρμακεία και να γίνει ιατρική απεικόνιση στο εργαστήριο. Τέλος, ο επαγγελματίας προσφέρθηκε να επικοινωνήσει μαζί μας μόλις τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας που έλαβε, προκειμένου να με αντιμετωπίσει εάν είναι απαραίτητο σε έναν ειδικό (σε βίντεο ή πρόσωπο -προς -face).

Αλλά δεν πιστεύετε ότι οι γιατροί έχουν το δικαίωμα να παραδώσουν τα πάντα μέσω της τηλεόρασης: τα αντικαταθλιπτικά και άλλα ψυχοτρόπα φάρμακα απαιτούν έτσι φυσική διαβούλευση. Επιπλέον, οι διαβουλεύσεις βίντεο δεν μπορούν να δημιουργήσουν ιατρικά πιστοποιητικά, τα οποία απαιτούν κλινική εξέταση. Από την άλλη πλευρά, ο επαγγελματίας μπορεί πολύ καλά να παράσχει συνταγές για μη ψυχοτρόπα φάρμακα, για βιολογικές εξετάσεις (από την αλλεργολογία έως τη ιολογία), την ιατρική απεικόνιση (MRI, τα ραδιόφωνα) ή ακόμα και τις συνεδρίες φυσιοθεραπείας.

Πραγματικά οφέλη ..

Τη στιγμή του ισολογισμού, το συναίσθημά μου μοιράζεται. Από την πλευρά της εμπειρίας, πρέπει να πω ότι η τηλεοπτική τηλεόραση που έζησα ήταν τέλεια, εκτός από τον αρχικό τεχνικό λόξυγγα. Η ροή βίντεο ήταν καλής ποιότητας, άκουσα πολύ καλά τον συνομιλητή μου, ο οποίος ήταν σε θέση να διαλέξει μαζί μου με ρευστό τρόπο. Το σύστημα που καθιστά δυνατή την ανάκτηση, στον προσωπικό του χώρο, μια λεπτομερή αναφορά της τηλεπικοινωνίας, καθώς και τις πιθανές συνταγές (όλα αυτά σε μορφή PDF, που μπορούν να εκτυπωθούν ή να σταλούν στο φαρμακείο με φαξ). πολύ βολικό.

Ας προχωρήσουμε στα σκυρόδεμα κέρδη της τηλεπικοινωνίας-δεν έχει σημασία εδώ αν είναι qare, doctolib ή livi, η αρχή και τα θετικά σημεία είναι πανομοιότυπα: χάρη στη διαβούλευση βίντεο, δεν χρειάζεται να πάρετε την ημέρα ή να περάσετε ώρες στη μεταφορά για να συναντήσετε έναν γιατρό σε μια βιασύνη. Εδώ γίνεται η συζήτηση, διαρκεί 15 έως 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων ο επαγγελματίας σας ακούει πραγματικά. Αν είχα μια μικρή σκηνή τρόμου, γρήγορα ξέχασα ότι ήταν μια συνομιλία βίντεο.

Εκτός αυτού, εξοικονομείτε χρόνο και δεν περνάτε από τη φωλιά μικροβίων που είναι οι αίθουσες αναμονής. Είναι αξιοσημείωτο ότι η λήψη ραντεβού είναι τόσο απλή και ότι η διαβούλευση λαμβάνει χώρα σε κοντινή στιγμή και όχι εβδομάδες αργότερα: το ραντεβού μου στο βίντεο έλαβε χώρα μετά την εγγραφή μου, αλλά ορισμένοι επαγγελματίες μπορείτε να “πάρετε” την επόμενη ώρα. Αυτή η πιθανότητα να “δει” έναν επαγγελματία γρήγορα είναι αναμφισβήτητα ένα θετικό σημείο, το οποίο αποφεύγει τη μη προσφυγή στη φροντίδα που προκαλείται από την αποθάρρυνση ή την αναβλητικότητα. Τέλος, η διαβούλευση είναι τις περισσότερες φορές επιστροφές από την Κοινωνική Ασφάλιση, χωρίς ανησυχία για πορτοφόλια.

Τώρα ας προχωρήσουμε στα κενά και τα όρια της τηλεπικοινωνίας, όπως το δοκιμάσαμε. Πρώτα απ ‘όλα, σημαντικό σημείο, είναι απαραίτητο να συζητήσουμε με έναν επαγγελματία βίντεο, μια καλή σύνδεση, 4G ή WiFi. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε να συνδέσετε τον φορητό υπολογιστή σας ή να φορτώσετε καλά το smartphone σας. Από την ιατρική πλευρά, η έλλειψη “φυσικής” και κλινικής εξέτασης με διαταράσσει ακόμα. Βεβαίως, στην περίπτωσή μου, ο γιατρός μου ζήτησε να του δείξω μπροστά από την κάμερά μου πώς άνοιξα το σαγόνι μου και σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να σας ζητήσει να του δείξετε έναν πιθανό τραυματισμό ή να πάρετε τη θερμοκρασία σας. Και αν αμφιβάλλετε, ανακατευθύνετε σε μια συμβουλευτική από το πρόσωπο. Αλλά τι γίνεται με τον κίνδυνο σφαλμάτων ?

… αλλά και μεγάλα όρια

Εάν οι γιατροί είναι σε θέση να λάθος μετά από μια φυσική διαβούλευση, πώς να πιστεύουν ότι οι επαγγελματίες δεν είναι πιθανό να κάνουν μια κακή διάγνωση μέσω μιας συζήτησης βίντεο – ακόμη και με την πιο προηγμένη ανάκριση ? Ο Augustin Chatenet με διαβεβαιώνει ότι οι ασκούμενοι σχηματίζουν τους γιατρούς που χρησιμοποιούν τα εργαλεία του, έτσι ώστε να μην χάσουν τα αδύναμα σήματα που μπορούν να στείλουν οι ασθενείς “και ότι οι τελευταίοι τείνουν να” αυτο-ρύθμιση “:” Δεν κάνουν tele -Ποήθεια όταν έχουν ένα δάχτυλο κοπής ή έντονο πόνο “, παρατηρεί το QARE CPO. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τηλεϊατρική είναι μια πραγματική λύση για την έκτακτης ανάγκης “ξετυλίξτε”, μειώστε τη μεταφορά της υγείας, την επίλυση του προβλήματος των ιατρικών ερήμων και την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου στους γιατρούς καθώς και στους ασθενείς. “Αυτό θα επιτρέψει στους ασθενείς που ήρθαν για μια ακατάλληλη παθολογία να μην πάρουν ιατρικό χρόνο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πραγματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αγωνιζόμαστε επίσης ενάντια στην αυτοθεραπεία και τη χρήση του Doctor Google … “, είπε.

Για τον Augustin Chatenet, η τηλεπικοινωνία πρέπει να παραμείνει ένα “συμπληρωματικό” εργαλείο για διαβούλευση πρόσωπο με πρόσωπο. “Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ραντεβού στο γραφείο. Θα υπάρχει πάντα ανάγκη για κλινική εξέταση σε μια ή την άλλη στιγμή. Πρέπει να διατηρήσετε αυτόν τον φυσικό σύνδεσμο … αλλά μόνο όταν το χρειάζεστε. Και η διαβούλευση βίντεο μπορεί ακόμη και να φέρει τον επαγγελματία και τον ασθενή του πιο κοντά », εξηγεί. Επιπλέον, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σφάλματος, οι γιατροί ενθαρρύνονται να «ακολουθήσουν την εξέλιξη των συμπτωμάτων» των ασθενών τους και, εάν είναι απαραίτητο, για να τους ανακατευθύνουν σε φυσικές διαβουλεύσεις. Καθησυχασμένος ? Ναι, αλλά όχι εντελώς, και όπως είναι, σε αμφιβολία, είναι καλύτερο να περιορίζεται στη χρήση της τηλεπικοινωνίας για λόγους που πραγματικά απαιτούν οποιαδήποτε κλινική εξέταση. “Αυτό το σύστημα είναι πολύ χρήσιμο εάν έχετε ερωτήσεις για να ρωτήσετε έναν επαγγελματία, για παράδειγμα συνδεδεμένο με την εγκυμοσύνη ή την αντισύλληψη εάν είναι γυναικολόγος ή σε όλα όσα σας ανησυχεί και για τα οποία δεν θα έχετε καμία απάντηση για λίγο -Face, “καταλήγει ο συν -ιδρυτής του QARE.

Παραμένει το ζήτημα του μέλλοντος των δεδομένων που ανέφερα στο QARE. Βεβαίως, η εταιρεία εξηγεί ότι όλα είναι κρυπτογραφημένα, ότι διατηρείται η ιατρική εμπιστευτικότητα και ότι όλα αποθηκεύονται σε εγκεκριμένο οικοδεσπότη υγείας, σε ασφαλή χώρο. Επιπλέον, για να συνδεθείτε, χρειάζεστε διπλά ισχυρό έλεγχο ταυτότητας, με έναν μοναδικό κωδικό για να εισάγετε, διαφορετικά κάθε φορά. Αλλά ο κίνδυνος hacking θα είναι πάντα παρών. Και η εκκίνηση παραδέχεται ότι εάν δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα, μπορεί ακόμα να εκμεταλλευτεί (σε μια ανώνυμη έκδοση) από την “επιστημονική επιτροπή” της, σε “λογική χρήσης και ερευνητικών στόχων”.

Τελικά, τα σημαντικότερα όρια παραμένουν ο κίνδυνος σφάλματος και η απουσία δεδομένων που θα μπορούσε να παρέχει μόνο μια κλινική εξέταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το qare ως doctolib ετοιμάζεται να πάει στο επόμενο βήμα, πολύ σύντομα (μέχρι το φθινόπωρο του 2019): “Αυξημένη” Διευθυντή Τηλε-Διεξαγόμενη σε Συνδεδεμένα Αντικείμενα. Ιατρικές συσκευές που σύντομα θα χρησιμοποιηθούν σε φαρμακεία (και μία ημέρα πιο απομακρυσμένες, στο σπίτι), όπως σταθοσκόπια, ωοσκόπια, δερματοσκόπια ή ακόμα και τετραμετρικά, ικανά να στέλνουν τις κύριες σταθερές σας σε πραγματικό χρόνο και άλλα ζωτικά σημάδια. Προκειμένου να ανταποκριθεί μια για μία φορά και για τους φόβους των ασθενών και των επαγγελματιών ? Να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, μέσω της ανακάλυψης του ιατρικού IoT ..

Fabiensoyer που δημοσιεύθηκε στις 07/04/2019 στις 10:52 μ.μ. | Ενημερώθηκε στις 07/09/2019

1 έτος τηλεδιάσκεψης: Η QARE επιβεβαιώνει τον σημαντικότερο παίκτη της στην πρόσβαση στην περίθαλψη και την παρακολούθηση των ασθενών.

σχέδιο

Σε δώδεκα μήνες, πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 40.000 τηλεοπτικές εκπομπές από τους επαγγελματίες της QARE Partners Health.

Το QARE έχει καθιερωθεί ως λύση προσφυγής για τους ασθενείς που τους επιτρέπουν να έχουν πρόσβαση σε μια διαβούλευση βίντεο εντός κατάλληλων προθεσμιών: Το QARE τους επιτρέπει να ζητούν τη συμβουλή ενός γενικού ιατρού εντός προθεσμιών συμβατή με το αίτημά τους, ενώ «μερικές φορές πρέπει να περιμένετε αρκετές ημέρες πριν από σας Μπορεί να συμβουλευτεί έναν γιατρό στο γραφείο.

Το QARE είναι επίσης μια λύση για εύκολη πρόσβαση σε διαφορετικές ειδικότητες. Για παράδειγμα, φέτος, το ήμισυ των τηλεπικοινωνιών αφορούσε τη Γενική Ιατρική Φροντίδα. Ένας στους πέντε αντιστοιχούσε στη φροντίδα του ENT. Ένας στους δέκα στη φροντίδα της γυναικολογίας.
Επιπλέον, το 59 % των ασθενών που χρησιμοποιούν την τηλεοπτική εκπομπή μέσω QARE είναι γυναίκες που είναι ως επί το πλείστον ηλικίας 20 έως 45 ετών.
Το QARE σημειώνει ότι το 50 % των διαβουλεύσεων βίντεο αφορούν τις αιτήσεις για τη φροντίδα της συνηθισμένης πρώτης προσφυγής, ενώ το 50 % σχετίζεται με την παρακολούθηση των ασθενών (χρόνιες παθολογίες, ανανεώσεις, ιατρικές συμβουλές κ.λπ.).
Το QARE είναι μια λύση αριστείας: Το 98 % των ασθενών ικανοποιείται με τη λύση τηλεπικοινωνιών QARE και το προτείνει. Το 89 % των ασθενών δεν διαταράσσεται από την έλλειψη φυσικής εξέτασης.
Αυτοί οι τελευταίοι δώδεκα μήνες κατέστησαν έτσι δυνατή η απόδειξη ότι η τηλεοπτική εκπομπή ήταν συνώνυμη με την ποιότητα της ιατρικής εμπειρίας.

Η επιτυχία του QARE αντιστοιχεί επίσης σε μια εξέλιξη των μεθόδων άσκησης για επαγγελματίες υγείας.

Με το QARE, η Teleconsultation έχει γίνει μια νέα μέθοδος άσκησης για επαγγελματίες από όλους τους ορίζοντες: ο αριθμός των επαγγελματιών υγείας που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το QARE έχει πολλαπλασιαστεί με 4 το χρόνο. Αυτοί οι επαγγελματίες ευνοούν τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η QARE: Το 98 % αυτών είναι ικανοποιημένος με τη χρήση της λύσης. Το QARE επιτρέπει σε αυτούς τους επαγγελματίες υγείας να ακολουθήσουν καλύτερα τους ασθενείς τους.
Αφού οι γενικοί ιατροί, οι δερματολόγοι, οι παιδίατροι και οι γυναικολόγοι είναι οι πιο συμβουλευμένοι ειδικοί μέσω του QARE.
Το QARE υποστηρίζει όλους αυτούς τους επαγγελματίες στην εξέλιξη της πρακτικής τους και συμβάλλει στην εκπαίδευσή τους στην τηλεϊατρική. Αυτή η λογική της συνεργασίας με τον ιατρικό κόσμο βρίσκεται στο επίκεντρο του DNA του Qare.

Το QARE επιβεβαιώνει τη θέση του ως εταίρος αναφοράς για τις δημόσιες αρχές

Το QARE είναι ο μοναδικός γαλλικός ηθοποιός τηλεϊατρικής που προσφέρει και τα δύο ακολουθούν (TeleConsultation για τη βελτίωση της παρακολούθησης των ασθενών) καθώς και την πρόσβαση (τηλεδιάσκεψη για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη φροντίδα των ασθενών που είναι απομακρυσμένοι).
Αυτό το διπλό μοντέλο αποτελεί πλήρως μέρος των στόχων που καθορίζονται από τις δημόσιες αρχές, ιδίως όσον αφορά τον αγώνα κατά των ανισοτήτων στην πρόσβαση στην περίθαλψη, τον αγώνα κατά των ιατρικών ερήμων, την ανάπτυξη της πρόληψης, την παρακολούθηση των χρόνιων παθολογιών κ.λπ.
Μέσω της μοναδικής τοποθέτησής του, η QARE επιβεβαιώνει τη θέση του ως ένας σημαντικός και καινοτόμος παίκτης στην υγεία.
Τα επόμενα χρόνια, η QARE σκοπεύει να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην αποτελεσματικότητα του γαλλικού συστήματος υγείας διευκολύνοντας την παρακολούθηση των ασθενών και όλες τις πρόσβαση στη φροντίδα.

Σχετικά με το QARE

Το QARE είναι μια λύση διαβούλευσης βίντεο που απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας. Το QARE διευκολύνει την πρόσβαση στη γαλλική φροντίδα και επιτρέπει στους επαγγελματίες να βελτιώσουν την παρακολούθηση των ασθενών τους εκτός από τις διαβουλεύσεις στο γραφείο. Όλοι οι επαγγελματίες συνεργάτες που χρησιμοποιούν το QARE είναι απόφοιτοι και ασκούν στη Γαλλία. Το QARE είναι προσβάσιμο 7 ημέρες την εβδομάδα, σε υπολογιστή, tablet ή smartphone, και ήδη συγκεντρώνει σχεδόν 36 διαφορετικές ειδικότητες. Το QARE επικεντρώνεται στην ποιότητα της ιατρικής εμπειρίας και υποστηρίζει τους επαγγελματίες στην εξέλιξη της πρακτικής τους χάρη στην προσφορά της κατάρτισης. Το Qare έχει τώρα περισσότερους από 60 υπαλλήλους χωρισμένους στη Γαλλία.