Ποια είναι η τιμή μιας μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου?, Ποια είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου? | Φουρκέτα

Ποια είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Η μπαταρία βρίσκεται στη μέση του κατώτερου τμήματος του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και έχει σημαντικό βάρος, γεγονός που αποτελεί εγγύηση ασφάλειας.

Ηλεκτρική μπαταρία: Τιμή και λειτουργία

Ηλεκτρική μπαταρία

Η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι το πιο σημαντικό μέρος ενός ηλεκτρικού οχήματος και η τιμή του βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων. Για να καταλάβετε πόσο κοστίζει μια μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου, πρέπει πρώτα να εξετάσετε τη λειτουργία του: πράγματι, η τιμή του τελευταίου εξαρτάται από το Ενεργειακή ικανότητα σε kWh, καθώς και τη δύναμη του κινητήρα του οχήματος που παρέχεται. Αυτοί οι δύο παράγοντες σας επιτρέπουν να έχετε μια πιο ακριβή ιδέα της τιμής, η οποία είναι σχετικά υψηλή.

Ηλεκτρική μπαταρία: Χαρακτηριστικά και λειτουργία

Η μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος αποτελείται κυρίως από ιόν λιθίου, Ένας συσσωρευτής ενέργειας εξαιρετικής πυκνότητας (κατά μέσο όρο, 150 WH/kgΟυσία. Ένα από τα πλεονεκτήματα του λιθίου είναι τοΈλλινη επίδραση μνήμης : Δεν χρειάζεται να τα εκφορτώσετε εντελώς πριν την επαναφορτίσετε. Επιπλέον, αυτός ο τύπος μπαταρίας δεν χρειάζεται συγκεκριμένη συντήρηση για να παραμείνει σε καλή κατάσταση και να παράγει ενέργεια σε καλή συνέπεια.

Για να το πούμε απλά, η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου λιθίου λειτουργεί χάρη στην ανταλλαγή μεταξύ δύο ηλεκτρόδια Ονομάζεται άνοδο και κάθοδος. Αυτή η ανταλλαγή, κατασκευασμένη σε μια χημική ουσία που ονομάζεται Electrolyte, καθιστά δυνατή τη δημιουργία της απαραίτητης ενέργειας για την κατάλληλη λειτουργία της μπαταρίας.

Οι παράγοντες που μεταβάλλονται στην τιμή μιας μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Αρκετά σημεία επηρεάζουν την τιμή μιας ηλεκτρικής μπαταρίας. Το πρώτο, που αναφέρεται παραπάνω, αφορά την ενεργειακή ικανότητα στο KWH που ορίζει την αυτονομία και τη δύναμη του κινητήρα που τροφοδοτείται από αυτήν την μπαταρία. Το κόστος της μπαταρίας αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ της τιμής του ηλεκτρικού οχήματος, ακόμη και αν οι τιμές μειώνονται από την τιμή KWH Price Falls. Σε 8 χρόνια, Η KWH έχασε περισσότερα από 80% αξία.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της ηλεκτρικής μπαταρίας είναι επίσης ακριβά, ειδικά λίθιο και το κοβάλτιο. Η τιμή του λιθίου έχει μειωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω πάρα πολλών ορυχείων για πολύ λίγους αγοραστές στην ηλεκτρική αγορά. Το κοβάλτιο είναι απαραίτητο σε μεγάλες ποσότητες για την κατασκευή μπαταριών: μια μπαταρία 90 kWh χρειάζομαι 10 κιλά του κοβαλτίου, ενός σπανιότερου μεταλλικού στοιχείου και επομένως πιο ακριβό από το νικέλιο.

Ποιες είναι οι τιμές αγοράς για ηλεκτρικές μπαταρίες ?

Κατά μέσο όρο, η τιμή ανά kWh εκτιμάται 140 ευρώ, Που σημαίνει ότι μια μπαταρία 52 kWh Καθώς το αυτοκίνητο Renault Zoe κοστίζει περίπου 8.100 ευρώ. Η βέλτιστη αποτελεσματικότητα των ηλεκτρικών μπαταριών σχεδιάζεται να διαρκέσει περίπου 8 χρόνια.

Το κόστος μιας ηλεκτρικής μπαταρίας στη συντήρηση

Η τιμή μιας μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι δαπανηρή, είναι αλήθεια, αλλά σε χρήση, το κόστος της είναι μηδέν: μια ηλεκτρική μπαταρία δεν χρειάζεται να εκκενώνει ή να αλλάζει φίλτρο, κεριά, ζώνη, ζώνη διανομής … Προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζονται με θερμικούς κινητήρες και μπαταρίες.

Επιπλέον, το γεμάτο καύσιμο είναι φθηνό: στη Γαλλία, ένα πλήρες σε ένα δημόσιο τερματικό για να ταξιδέψει 400 χιλιόμετρα κοστίζει δέκα ευρώ σε πλήρεις ώρες και μπορεί να μειωθεί 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Ορισμένα μέρη προσφέρουν ακόμη δωρεάν σταθμούς φόρτισης, όπως σε ορισμένα εμπορικά κέντρα ή στην εργασία.

Στα οικονομικά πλεονεκτήματα σχετικά με την τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν πρέπει να ξεχνάμε το οικολογικό μπόνους που μπορεί να ανέλθει σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Σήμερα, έχοντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποφεύγει ορισμένα διόδια και επωφελείται από αφοσιωμένους και δωρεάν χώρους στάθμευσης.

Μερικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων χωρίς μπαταρία, με επιλογή ενοικίασης. Αυτό επιτρέπει στους αγοραστές να έχουν πρόσβαση σε μια ήπια τιμή για αγορά.

Η τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ελεύθερη πτώση

Η τιμή του KWH είναι κοντά 10 φορές χαμηλότερο ότι το 2010, που αποδεικνύει μια τεράστια πτώση των τιμών σχετικά με τις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ειδικά λόγω των μπαταριών που πωλούνται στην Κίνα, οι οποίες είναι οι φθηνότερες στην αγορά.

Η τιμή των μπαταριών έχει μειωθεί επειδή το κόστος παραγωγής μειώνεται. Ωστόσο, οι δυσκολίες προσφοράς θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απόδοση της μπαταρίας, το CirculPropre σας προσκαλεί να δείτε μέσω των διαφόρων φύλλων του οχήματος.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Πόσο καιρό είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι όλο και περισσότερο μέρος του τοπίου. Μπορεί να έχετε μόλις περάσει ένα. Αλλά γνωρίζετε την τεχνολογία πίσω από αυτά τα αυτοκίνητα ? Γνωρίζετε για παράδειγμα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ? Ανυψώνουμε το πέπλο σε αυτό το άρθρο στο blog.

Λίθιο-ιόν: Η πιο συνηθισμένη μπαταρία VE

Η συντριπτική πλειοψηφία των μπαταριών VE (μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα) είναι μπαταρίες ιόντων λιθίου. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην περίπτωση των αυτοκινήτων: μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα, καλό για το περιβάλλον (ειδικά όσον αφορά τις εκπομπές λεπτών σωματιδίων και CO2) και (σχετικά) μακρά διάρκεια ζωής. Η τιμή αυτών των μπαταριών VE εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή, αλλά σίγουρα θα οδηγηθεί σε μείωση των επόμενων ετών λόγω του σημαντικού αιτήματος.

Hev Elektrische Auto

Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τη Sony το 1991. Αυτή η μπαταρία έχει μαζική ενέργεια δύο φορές υψηλότερη από το μεταλλικό υδρίδιο νικελίου και έξι φορές υψηλότερη από μια μπαταρία μολύβδου. Αυτή η μπαταρία ιόντων λιθίου χρησιμοποιείται επομένως για πολλές εφαρμογές, όπως το smartphone σας, το φορητό υπολογιστή σας ή ως εγχώρια μπαταρία.

Η μπαταρία βρίσκεται στη μέση του κατώτερου τμήματος του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και έχει σημαντικό βάρος, γεγονός που αποτελεί εγγύηση ασφάλειας.

Χωρητικότητα μπαταρίας (χρήσιμη)

Ποια είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ? Εάν νομίζετε λογικά, η μόνη απάντηση μπορεί να είναι 100 %. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει, και πολλά πράγματα το εξηγούν. Για παράδειγμα, δεν συνιστάται η πλήρης εκφόρτωση ή η φόρτωση μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου. Η χημική σύνθεση της μπαταρίας υπάρχει για κάτι.

Για να προστατεύσετε την μπαταρία και να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής, έχει ενσωματωθεί μια σφραγίδα εκεί. Ανάλογα με το μοντέλο της μπαταρίας, αυτή η σφραγίδα μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 5 και 30 % της συνολικής χωρητικότητας. Επομένως, δεν μπορείτε ποτέ να αδειάσετε πλήρως την μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Και πόσο καιρό διαρκεί η μπαταρία ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ? Ο χρόνος επαναφόρτισης αυτοκινήτου μπορεί να κυμαίνεται από 20 λεπτά έως περίπου οκτώ ώρες, ανάλογα με τον τύπο του σταθμού φόρτισης (Fast Charger, Public ή Home Barging Point). Επιπλέον, η χωρητικότητα της μπαταρίας σας μειώνεται ως και όταν ολοκληρώθηκαν οι κύκλοι φόρτισης, οι οποίοι καθορίζουν επίσης τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.