Οι “στερεές” μπαταρίες, το νέο τεχνολογικό στοίχημα για τα ηλεκτρικά οχήματα – Digital, η Toyota εφευρίσκει μια συμπαγή μπαταρία με απίστευτη αυτονομία

Η Toyota εφαρμόζει μια “συμπαγή” μπαταρία με απίστευτη αυτονομία

LAS, τον Απρίλιο του 2022, δύο από αυτούς έριξαν φωτιά στο Παρίσι, οδηγώντας σε κυκλοφορία 148 οχήματα στην ίδια σειρά. “Η πιο πιθανή αιτία δεν συνδέεται με ένα πρόβλημα σχεδιασμού, αλλά με μια κακή τοποθέτηση μόνωσης που μπορεί να δημιουργήσει ένα βραχυκύκλωμα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Από τότε, έχουμε μάθει εξαιρετικά από αυτά τα γεγονότα και οι κρίσιμες δυνατότητες της διαδικασίας έχουν εξασφαλιστεί “, εξηγεί ο Γενικός Διευθυντής της Blue Solutions, Richard Bouveret.

“Στερεές” μπαταρίες, το νέο τεχνολογικό στοίχημα για ηλεκτρικά οχήματα

Οι SO -Called Solid Batteries κάνουν τα νέα με τεράστιες επενδύσεις σε Prologium, Volkswagen ή Toyota. Οι υποσχέσεις τους είναι δελεαστικές και το 20 % των συσσωρευτών πρέπει να είναι αυτού του τύπου μέχρι το 2030.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Παρουσιάζεται ως πιο αποτελεσματική, λιγότερο ρυπογόνο και ασφαλέστερη από το ιόν λιθίου, στερεές μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν αντικείμενο δισεκατομμυρίων ευρώ στις επενδύσεις. Ο στόχος που έχει επιτευχθεί είναι να ξεκινήσει η βιομηχανική παραγωγή πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας. Στη Γαλλία, ένα εργοστάσιο που υιοθετεί αυτή την τεχνολογία θα μελετούσε σήμερα.

Η Ταϊβανέζικη Εταιρεία Prologium σχεδιάζει να επενδύσει 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030 σε ένα στερεό εργοστάσιο μπαταρίας ηλεκτρολύτη στο Dunkirk. Ένα πραγματικό στοίχημα όταν η παραγωγή αυτών των νέων συσσωρευτών δεν ελέγχεται πλήρως. Αυτή η τεχνολογία επικυρώνεται πραγματικά στο εργαστήριο, αλλά όχι σε μεγάλη κλίμακα, εξηγεί ο Jean-Marie Tarascon, καθηγητής στο Collège de France, στο AFP.

Για το Prologium, η παραγωγή θα μπορούσε να ξεκινήσει στα τέλη του 2026. Η Volkswagen επένδυσε επίσης σε αυτήν την τεχνολογία μέσω του κβαντικού χώρου της εταιρείας για να παράγει το δικό της το 2025 και η Toyota στοχεύει στο ίδιο ημερολόγιο. “Η μετάβαση στη βιομηχανική κλίμακα δεν θα γίνει πριν από το τέλος της δεκαετίας, ακόμη και μέχρι το 2035, Αναμενόμενη M. Ταρρίκον. Οι κύριες κλειδαριές είναι η πίεση ελέγχου κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης και της διασύνδεσης με στερεό ηλεκτρολύτη.» Με άλλα λόγια, είναι δύσκολο για τους κατασκευαστές να περάσουν το ηλεκτρικό ρεύμα μέσω ενός συμπαγούς υλικού χωρίς να χορηγούν πολύ υψηλή πίεση κατά τη διάρκεια της κατασκευής, μια δύσκολη τέχνη σε βιομηχανικό επίπεδο.

Αυτές οι νέες μπαταρίες ηλεκτρολύτη υπόσχονται να μεταφέρουν το ρεύμα μέσω ενός σκληρού οδηγού και όχι υγρού, μεταξύ της ανόδου (Terminal Plus) και της καθόδου (μείον τερματικό). Θεωρητικά, κερδίζουμε με ασφάλεια ενάντια στους κινδύνους πυρκαγιάς, αλλά και σε όγκο, ταχύτητα φορτίου και ενεργειακής πυκνότητας σε σύγκριση με τις ρεύμα μπαταρίες με υγρό ηλεκτρολύτη (ιόν λιθίου). Θα δημιουργούσαν επίσης μείωση του 24 έως 39 % του αποτυπώματος άνθρακα, σύμφωνα με τη μεταφορά και το περιβάλλον των ΜΚΟ (T & E).

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Αυτό το περιβαλλοντικό κέρδος θα μπορούσε να δημιουργηθεί μόνο κατάσταση που “Οι ισχυροί νόμοι εποπτεύουν τις μεθόδους εξαγωγής μετάλλων”, αναφέρει το άτομο που είναι υπεύθυνο για τις μπαταρίες όσον αφορά την αλυσίδα εφοδιασμού T & E, Cecilia Mattea, με AFP.

Ένα σχόλιο

Αυτά τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα παραμένουν θεωρητικά και μόνο επαληθεύσιμα με Blue Solutions (Bolloré Group), η μόνη εταιρεία για την εμπορία συμπαγείς μπαταρίες στον κόσμο. Σε 25 χρόνια, κατάφερε να εξοπλίσει το BlueCar (Old Autolib ‘) και το Bluebus, οι προπονητές λειτουργούν κυρίως από το RATP.

LAS, τον Απρίλιο του 2022, δύο από αυτούς έριξαν φωτιά στο Παρίσι, οδηγώντας σε κυκλοφορία 148 οχήματα στην ίδια σειρά. “Η πιο πιθανή αιτία δεν συνδέεται με ένα πρόβλημα σχεδιασμού, αλλά με μια κακή τοποθέτηση μόνωσης που μπορεί να δημιουργήσει ένα βραχυκύκλωμα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Από τότε, έχουμε μάθει εξαιρετικά από αυτά τα γεγονότα και οι κρίσιμες δυνατότητες της διαδικασίας έχουν εξασφαλιστεί “, εξηγεί ο Γενικός Διευθυντής της Blue Solutions, Richard Bouveret.

Ένα άλλο μειονέκτημα, οι μπαταρίες Blue Solutions εργάστηκαν μόνο στους 60 ° C, οι οποίες απαιτούσαν να αφήνουν πάντα το όχημα που συνδέεται όταν δεν χρησιμοποιήθηκε, διαφορετικά η μπαταρία του εκφορτώθηκε. “Χάρη σε μια εντελώς νέα φόρμουλα του πολυμερούς που συνιστά στερεό ηλεκτρολύτη, η τέταρτη γενιά λειτουργεί σε θερμοκρασία δωματίου”, Καθορίζει τον Richard Bouveret στο AFP.

Με επένδυση 145 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια που ανακοινώθηκαν στο τέλος του 2022, η Blue Solution θέλει να εξασφαλίσει τη βιομηχανική παραγωγή αυτής της νέας φόρμουλας μέχρι το 2028. Από την πλευρά του, ο Prologium εκτιμά ότι οι μπαταρίες του δεν θα επηρεαστούν από αυτό το πρόβλημα προθέρμανσης, επειδή αποτελείται από σιλικόνη. Μια λύση “Το υβριδικό που βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ ιόντων λιθίου και όλων των στερεών όσον αφορά τα πλεονεκτήματα”, εξηγεί ο Jean-Marie Tarascon.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Ακολουθήστε όλα τα ψηφιακά νέα στο Google News

Η Toyota εφαρμόζει μια “συμπαγή” μπαταρία με απίστευτη αυτονομία

Η ιαπωνική μάρκα Toyota μόλις έκανε μια καινοτομία μεγέθους. Με αυτή τη συμπαγή μπαταρία η αυτονομία απλά διπλασιάζεται.

Toyota-Concept-BZ

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξακολουθεί να βασίζεται στην αυτονομία του τελευταίου σήμερα. Οι κατασκευαστές το γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε, πρέπει να προσφέρουν οχήματα ικανά να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα σε μία μόνο χρέωση για να αποπλανήσουν το ευρύ κοινό.

Προκειμένου να βελτιωθεί η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, οι κατασκευαστές μπορούν να παίξουν σε τρεις παράγοντες. Το πρώτο βασίζεται στην κατανάλωση κινητήρα. Όσο χαμηλότερο είναι το τελευταίο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αυτονομία. Οι μάρκες μπορούν επίσης να αναθεωρήσουν το σχέδιο των αυτοκινήτων τους για να τα κάνουν όσο το δυνατόν πιο αεροδυναμικό.

Τέλος, είναι δυνατόν να εργαστείτε στην μπαταρία για να αυξήσετε την χωρητικότητα του τελευταίου. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που έκανε η Toyota. Η ιαπωνική μάρκα μόλις παρουσίασε την πρώτη “συμπαγή” μπαταρία στο ιστορικό της. Σε αντίθεση με τις συμβατικές μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σήμερα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτό το μοντέλο δεν χρησιμοποιεί υγρά ηλεκτρολύτες, αλλά μια παραλλαγή αυτών των τελευταίων “στερεών”.

Με αυτή την αλλαγή στο σχεδιασμό της μπαταρίας, η Toyota ανακοινώνει ότι μπορεί να υπερβεί τα 1200 χιλιόμετρα της Bar Autonomy σε ένα μόνο φορτίο. Αλλά τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας τεχνολογίας δεν σταματούν εκεί. Πράγματι, ο ιαπωνικός κατασκευαστής εξηγεί ότι είναι σε θέση να εκτελέσει ένα μεγάλο μέρος της επαναφόρτισης αυτοκινήτων (από 10 % έως 80 %) σε μόλις 10 λεπτά.

Μια μπαταρία υψηλής κίνησης ?

Αλλά όλα δεν είναι ρόδινα στον κόσμο των στερεών μπαταριών. Εάν είναι ελαφρύτερα και πιο συμπαγή από τα υγρά τους αντίστοιχα, είναι επίσης πολύ πιο ασταθή. Η κίνηση των ιόντων λιθίου κατά τη διάρκεια της επαναφόρτισης μπορεί να προκαλέσει διαστολή μπαταρίας. Αλλαγές μεγέθους που θα μεταβάλλουν γρήγορα τη χημεία της μπαταρίας και θα μειώσουν σημαντικά τη βέλτιστη διάρκεια ζωής της.

Η Toyota γνωρίζει καλά αυτό το πρόβλημα. Οι ομάδες που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη αυτής της νέας μπαταρίας προσπάθησαν να βρουν νέα κράματα για να περάσουν αυτή τη μεγάλη ανησυχία. Ο κατασκευαστής δεν αποκάλυψε όλα τα μυστικά του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσίασης, αλλά η μάρκα εξασφαλίζει ότι η μπαταρία είναι σταθερή.

Η μαζική παραγωγή θα πρέπει να ξεκινήσει το 2027 για άφιξη στην αγορά το επόμενο έτος. Η Toyota ελπίζει ότι αυτή η αλλαγή στην τεχνολογία σε επίπεδο μπαταρίας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή αγοράς του αυτοκινήτου. Η επιχείρηση εξασφαλίζει ότι μια σταθερή μπαταρία κοστίζει ένα “κλασικό” μοντέλο στα μισά του δρόμου.

Χάρτες Google: Αυτή η λειτουργία απολαμβάνει τους οπαδούς του Android Auto

Το Fiat Topolino έχει μια μοναδική επιλογή … ένα ντους

10 σχόλια

Wandapanel 6 Ιουλίου 2023 στις 17:51

Απίστευτο τελικά κάποιος που αντιμετωπίζει το πραγματικό πρόβλημα τον αριθμό των χιλιομέτρων και την τιμή σας ευχαριστώ Toyota. Παραμένει περισσότερο από το πρόβλημα των ανθρώπων που έχουν ένα διαμέρισμα που δεν διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης με ηλεκτρική πρίζα, υπάρχουν πολλά. Νομίζω ότι η καλύτερη λύση κατάφερε να επαναφορτίσει το 100% της μπαταρίας σε 5 λεπτά που αξίζει να γεμίσει μια γεμάτη βενζίνη. και επομένως έχουν ηλεκτρικές θέσεις και όχι βενζίνους.

Paul Tsakok 6 Ιουλίου 2023 στις 22:09

Η Toyota είναι η πιο καινοτόμος στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και έχει κάνει πάντα βενζίνη, υβριδικά, υδρογόνο και ηλεκτρικά αυτοκίνητα .

Dicentim 7 Ιουλίου 2023 στις 8:54

Ότι η Toyota αρχίζει να επιλύει το τρέχον πρόβλημα των υβριδικών οχημάτων των οποίων οι μπαταρίες πέφτουν σαν μύγες από 60k χλμ. Εδώ στην επανένωση.

Jean 7 Ιουλίου 2023 στις 16:00 π.μ

Εκείνοι που υπόσχονται κατηγορίες στο MD10 φαίνεται να ξεχνούν τους νόμους της θερμοδυναμικής. Αδύνατο χωρίς να προκαλεί αυθόρμητη καύση.
Με τις ικανότητες/αυτόνομες μπαταρίες, μια σειρά 1200 χιλιομέτρων θα αντιστοιχούσε σε μια μπαταρία ~ 200kWh.
10 έως 80% θα αντιστοιχούσε σε 140kWh ενέργειας που μεταφέρεται σε 10 λεπτά.
Είτε “υγρό” είτε “στερεό”, χημικές αντιδράσεις για να μετατρέψετε τόση ενέργεια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα απαιτούν τεράστια θερμότητα θερμότητας.
@Wandapanel
Μπορείτε να ξεχάσετε το πλήρες φορτίο σας σε 5 λεπτά �� γενικά, οι μπαταρίες, ανεξάρτητα από την τεχνολογία δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ανταγωνιστεί με την υπέροχη ενεργειακή πυκνότητα της βενζίνης. Ένα γεμάτο από 70L (50kg) σας δίνει μια αυτονομία 1000 χιλιομέτρων, ενώ με 700-1000kg έχετε μόλις 600 χιλιόμετρα αυτονομίας.
Και είναι πολύ ωραίο να υποσχεθείτε γιγαντιαία αυτονομία να πάτε διακοπές με την οικογένεια, αλλά αν μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε στον (τεράστιο) κορμό είναι αυτό που είναι αυτό.
Το ωφέλιμο φορτίο ενός μοντέλου Tesla 3 κυμαίνεται μεταξύ 335kg (μεγάλη μπαταρία/αυτονομία) και 486kg (μικρή μπαταρία/αυτονομία).
Σας αφήνω να κάνετε τον υπολογισμό για μια οικογένεια 5 πόσο μπορούν να φορτώσουν τον κορμό πριν τα ελαστικά αφήσουν …

William 7 Ιουλίου 2023 στις 18:11

Τζιν παντελονι@
Και? Ξέρετε πολλά sedans με τεράστια χρήσιμα φορτία? Το μοντέλο 3 Α, έχει ελάχιστα κοντά, το ωφέλιμο φορτίο μιας BMW x3…..Δεν βλέπω τους ιδιοκτήτες ενός zn παράπονο x 3 s zn

Gilles Provençal 8 Ιουλίου 2023 στις 0:42

Το Hydro Quebec έχει αναπτύξει μια πολύ ελαφρύτερη ξηρή μπαταρία πριν από λίγα χρόνια πριν από λίγα χρόνια από αυτά που παράγονται σήμερα. του οποίου το κρύο δεν θα είχε καμία επίδραση με ένα km. περισσότερα από 1000 . Τι περιμένει ο Hydro QC. Για να βάλετε αυτήν τη διάσημη μπαταρία στο Κεμπέκ ? Θέλουν να επαναλάβουν αυτό που έκαναν με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τον κινητήρα. Πουλήστε το για φιστίκια.

Gilles Provençal 8 Ιουλίου 2023 στις 2:24
Krimo 8 Ιουλίου 2023 στις 14:48

Το αυτοκίνητο εκλέγεται.. C Μια χίμαιρα … Φανταστείτε 10 αυτοκίνητα που γεμίζουν με ηλεκτρόνια dabs ένα σταθμό … θα χρειαζόταν ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας … εκατομμύρια ενισχυτές για να διαχειριστούν με ό, τι ψύξη … τι τμήμα καλωδίων ..
Η ηλεκτρική χωρίς υπεραγωγιμότητα θα παραμείνει δεσμευμένη για τα παιχνίδια ..

Jean Claude Levesq 1 Αυγούστου 2023 στις 21:43

Μπράβο. Δεν πρέπει ποτέ να αμφιβάλλετε για την πρόοδο, την αλλαγή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Είναι αναπόφευκτο. Είμαστε μάρτυρες.

Φράνκ 13 Σεπτεμβρίου 2023 στις 1:33

@Jean πάρα πολύ άσχημα Οι ενεργειακές πυκνότητες των ορυκτών καυσίμων ανεβαίνουν σε καπνό σε κινητήρες με μέση απόδοση 11% (και όχι το 40% “σε βέλτιστη κατάσταση”) εκτός από αυτό, η NaCl αγοράζεται το έτος των μπαταριών με ιδιοκτησία το επόμενο έτος καλύτερα καλύτερα Πυκνότητα ενέργειας (κοντά σε 500W ανά κιλό και οι προόδους στις μπαταρίες στο Grafe είναι πολύ ενδιαφέρουσες)

Τρεις τεχνολογίες μπαταριών που θα μπορούσαν να φέρει επανάσταση στο μέλλον μας

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες ενέργειες, κατά προτίμηση καθαρό και ανανεώσιμο. Προς το παρόν, οι στρατηγικές αποθήκευσης ενέργειας εξαρτώνται από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες βρίσκονται στην αιχμή αυτής της τεχνολογίας. Αλλά ποιες καινοτομίες απειλούνται για τα επόμενα χρόνια ?

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά της μπαταρίας. Μια μπαταρία έχει ένα ή περισσότερα στοιχεία, το καθένα με θετικό ηλεκτρόδιο (η κάθοδο), ένα αρνητικό ηλεκτρόδιο (άνοδο), ένας διαχωριστικός και ένας ηλεκτρολύτης. Ανάλογα με τα χημικά συστατικά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτά τα στοιχεία, οι ιδιότητες της μπαταρίας θα είναι διαφορετικά και θα έχουν αντίκτυπο στην ποσότητα ενέργειας που αποθηκεύονται και παραδίδονται, η τροφοδοσία που παρέχεται καθώς και ο αριθμός των φορτίων και των απορρίψεων που κατασκευάζονται ( ονομάζεται κυκλικότητα).

Οι κατασκευαστές μπαταριών αναζητούν συνεχώς πιο οικονομικά, πυκνά, ελαφρύτερα και πιο ισχυρά ηλεκτροχημικά συστήματα. Συναντήσαμε τον Patrick Bernard, Διευθυντή Έρευνας στο Saft, ο οποίος μας παρουσίασε τρεις νέες τεχνολογίες μπαταριών στο High Stake.

Μπαταρίες ιόντων λιθίου νέα γενιά

Τι είναι αυτό ?

Στις μπαταρίες ιόντων λιθίου (Li-ion), η αποθήκευση και η απελευθέρωση ενέργειας εξασφαλίζονται με την κίνηση ιόντων λιθίου από θετικό ηλεκτρόδιο στο αρνητικό ηλεκτρόδιο και προς τις δύο κατευθύνσεις μέσω ηλεκτρολύτη. Σε αυτήν την τεχνολογία, το θετικό ηλεκτρόδιο λειτουργεί ως αρχική πηγή λιθίου και το αρνητικό ηλεκτρόδιο ως ξενιστής του λιθίου. Αρκετές χημικές είναι ομαδοποιημένες με το όνομα των μπαταριών ιόντων λιθίου, ο καρπός των δεκαετιών επιλογής και βελτιστοποίησης, κοντά στην τελειότητα, θετικών και αρνητικών ενεργών υλικών. Τα λιθωμένα μεταλλικά οξείδια ή φωσφορικά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά ως ρεύματα θετικά υλικά. Γραφίτη, αλλά και γραφίτη/πυρίτιο ή λιθοειδή οξείδια τιτανίου χρησιμοποιούνται ως αρνητικά υλικά.

Με πραγματικά υλικά και αντιλήψεις κυττάρων, η τεχνολογία Li-ion θα πρέπει να φτάσει σε ένα όριο ενέργειας τα επόμενα χρόνια. Παρ ‘όλα αυτά, οι πολύ πρόσφατες ανακαλύψεις νέων οικογενειών διαταραγμένων ενεργών υλικών θα πρέπει να ξεκλειδώσουν τα τρέχοντα όρια. Αυτές οι καινοτόμες ενώσεις μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερο λίθιο σε θετικά και αρνητικά ηλεκτρόδια και θα επιτρέψουν την πρώτη φορά να συνδυάσει ενέργεια και ενέργεια. Επιπλέον, με αυτές τις νέες ενώσεις, λαμβάνεται επίσης υπόψη η έλλειψη και η κριτική των πρώτων υλών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ?

Σήμερα, μεταξύ όλων των προηγμένων τεχνολογιών αποθήκευσης, η τεχνολογία της μπαταρίας ιόντων Li-ion επιτρέπει το υψηλότερο επίπεδο ενεργειακής πυκνότητας. Η απόδοση όπως το παράθυρο λειτουργίας ταχείας φόρτωσης ή θερμοκρασίας (-50 ° C έως 125 ° C) μπορεί να βελτιωθεί χάρη στην ευρεία επιλογή των σχεδίων και των χημικών ουσιών των κυττάρων. Επιπλέον, οι μπαταρίες Li-Ion έχουν πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως πολύ χαμηλή αυτοεξυπηρέτηση και πολύ μακρά διάρκεια ζωής και απόδοση ποδηλασίας, γενικά χιλιάδες κύκλοι φορτίου/εκφόρτισης.

Πότε πρέπει να δουν το φως της ημέρας ?

Η νέα γενιά των προηγμένων μπαταριών ιόντων θα πρέπει να αναπτυχθεί πριν από την πρώτη γενιά μπαταριών ημιαγωγών. Θα είναι ιδανικά για χρήση σε εφαρμογές όπως συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μεταφορές (ναυτικό, σιδηρόδρομοι, αεροπορία και κινητικότητα εκτός δρόμου), όπου η υψηλή ενέργεια, η υψηλή ενέργεια και η ασφάλεια είναι υποχρεωτικές.

Μπαταρίες λιθίου-σούφου

Τι είναι αυτό ?

Σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου, τα ιόντα λιθίου διασκορπίζονται στις δομές ξενιστή ενεργών υλικών κατά τη διάρκεια του φορτίου και της εκκένωσης. Σε μια μπαταρία λιθίου-σούφου (LI-S), δεν υπάρχει πλέον καμία δομή ξενιστή. Κατά τη διάρκεια της απόρριψης, το λίθιο ανόδου καταναλώνεται και το θείο μετατρέπεται σε διαφορετικά υλικά θείου και λιθίου. Κατά τη διάρκεια του φορτίου, λαμβάνει χώρα η αντίθετη διαδικασία.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ?

Μια μπαταρία Li-S περιέχει πολύ ελαφριά ενεργά υλικά: θείο για θετικό ηλεκτρόδιο και μεταλλικό λίθιο για αρνητικό ηλεκτρόδιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θεωρητική ενεργειακή πυκνότητα είναι εξαιρετικά υψηλή: είναι πράγματι τέσσερις φορές υψηλότερη από αυτή μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου. Επομένως, είναι απολύτως κατάλληλο για αεροναυτικές και χωρικές βιομηχανίες για παράδειγμα.

Η Saft έχει επιλέξει και προνομιούχο την πιο ελπιδοφόρα τεχνολογία LI-S που βασίζεται στον στερεό ηλεκτρολύτη. Αυτή η τεχνική διαδρομή φέρνει μια πολύ υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, μια μακρά διάρκεια ζωής και ανατρέπει τα κύρια μειονεκτήματα του υγρού LI-S-S (περιορισμένη διάρκεια ζωής, υψηλή αυτο-εκφόρτωση κ.λπ.).

Επιπλέον, αυτή η τεχνολογία είναι συμπληρωματική με το ιόν λιθίου στην στερεά κατάσταση χάρη στην υψηλότερη βαρυμετρική πυκνότητα ενέργειας (+30% στο παιχνίδι σε WH/kg).

Πότε πρέπει να δουν το φως της ημέρας ?

Μεγάλα τεχνολογικά εμπόδια έχουν ήδη ξεπεραστεί και το επίπεδο ωριμότητας εξελίσσεται πολύ γρήγορα προς τη ζωή -.

Για εφαρμογές που απαιτούν μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αυτή η τεχνολογία θα πρέπει να φτάσει στην αγορά λίγο μετά το ιόν λιθίου σε μια στερεά κατάσταση.

Μπαταρίες όλων

Τι είναι αυτό ?

Μια ολική μπαταρία είναι μια πραγματική μετατόπιση της τεχνολογίας. Στις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου, τα ιόντα μετακινούνται από το ένα ηλεκτρόδιο στο άλλο μέσω του υγρού ηλεκτρολύτη. Σε μια ολική μπαταρία, ο υγρός ηλεκτρολύτης αντικαθίσταται από μια στερεή ανόργανη ένωση που επιτρέπει τη διάχυση των ιόντων λιθίου. Αυτή η έννοια απέχει πολύ από τη νέα, αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν ανακαλυφθεί νέες οικογένειες στερεών ηλεκτρολυτών με ισχυρή αγωγιμότητα ιόντων, κοντά σε εκείνη των υγρών ηλεκτρολύτες, γεγονός που έχει καταστήσει δυνατή την ανύψωση μιας τεχνολογικής κλειδαριάς σημαντικής.

Σήμερα, οι προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης της SAFT επικεντρώνονται σε 2 κύριους τύπους υλικών: πολυμερή και ανόργανες ενώσεις, στοχεύοντας στη συνέργεια των φυσικοχημικών ιδιοτήτων όπως η θεραπεία, η σταθερότητα, η αγωγιμότητα ..

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ?

Το πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα είναι μια σαφής βελτίωση της ασφάλειας στις μπαταρίες και τις μπαταρίες: σε αντίθεση με τους υγρούς ομολόγους τους, τα στερεά ηλεκτρολύτες είναι ανεμπόδιστα όταν θερμαίνονται. Δεύτερον, επιτρέπουν τη χρήση υψηλής τάσης και καινοτόμων υλικών υψηλής χωρητικότητας, για φτωχότερες και ελαφρύτερες μπαταρίες με καλύτερη διάρκεια ζωής λόγω της μειωμένης αυτο -διέγερσης. Επιπλέον, σε επίπεδο συστήματος, θα παρέχουν πρόσθετα πλεονεκτήματα όπως η απλοποιημένη μηχανική καθώς και η καλύτερη θερμική διαχείριση και η ενισχυμένη ασφάλεια.

Καθώς αυτές οι μπαταρίες έχουν υψηλό λόγο ισχύος/βάρους, είναι ιδανικές για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα.

Πότε πρέπει να δουν το φως της ημέρας ?

Αρκετές τεχνολογίες όλων των στερεών μπαταριών θα πρέπει να εμφανίζονται πάνω από την τεχνολογική πρόοδο. Η πρώτη γενιά θα μπορούσε πρώτα να αποτελείται από μπαταρίες με ανόδους γραφίτη, προσφέροντας καλύτερη ενεργειακή απόδοση και αυξημένη ασφάλεια. Αργότερα, θα μπορούσαν να διατεθούν ελαφρύτερες μπαταρίες όλων των στερεών μπαταριών, με μεταλλική άνοδο λιθίου.