Ανακατασκευασμένα προϊόντα: Επιλέξτε τον σωστό αντιπρόσωπο – ψηφιακό, τους καλύτερους ιστότοπους για να αγοράσετε ανακατασκευασμένα – το ίδιο καλύτερο

Οι καλύτεροι ιστότοποι για να αγοράσετε ανακατασκευασμένα

Contents

Εάν για τον πλανήτη και το πορτοφόλι, η αγορά ενός προϊόντος μεταχειρισμένου προϊόντος έχει μόνο κέρδη, χρησιμοποιείται και ανακατασκευαστεί είναι δύο κανάλια με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Η ευκαιρία έχει το πλεονέκτημά της την άμεση διαθεσιμότητα των προϊόντων με τη δυνατότητα να οργανώσει μια αναθεώρηση των χεριών όταν βρίσκεστε στην ίδια γεωγραφική περιοχή με τον πωλητή. Αυτός ο τρόπος συναλλαγής καθιστά επίσης δυνατή την επαφή και την επαλήθευση του προϊόντος μόνοι σας, το οποίο μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα όταν το γνωρίζετε ή ένα μειονέκτημα αν το αντίθετο-δεν έχετε τις τεχνικές δεξιότητες για καλή αξιολόγηση. Τέλος, η ευκαιρία μεταξύ των ατόμων αφήνει περισσότερο περιθώριο για να διαπραγματευτεί ο ελιγμός, μερικές φορές ανοίγοντας την πόρτα σε ανταλλαγές.

Ανακατασκευασμένα προϊόντα: Επιλέγοντας τον σωστό έμπορο

Η αγορά για τα ανακατασκευασμένα προϊόντα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας. Σε πλήρη εξέλιξη, έχει σε μεγάλο βαθμό επαγγελματικά επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, υπό την επήρεια μεγάλων διεθνών πλατφορμών. Ας κάνουμε ένα check in.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Το ανακατασκευασμένο, τι είναι αυτό ?

Περιορίστε το οικολογικό αποτύπωμα και/ή την πληρωμή φθηνότερων, αυτά είναι τα δύο κύρια επιχειρήματα που προβάλλονται από εκείνους που επιτρέπουν στον εαυτό τους να μπουν στον πειρασμό με την αγορά ενός δεύτερου τεχνολογικού προϊόντος. Μια αγορά στην οποία ανταγωνίζονται δύο κύρια κανάλια: η ευκαιρία και οι ανακατασκευασμένες. Εάν οι ταξινομημένες διαφημίσεις όπως το Leboncoin έχουν μετατρέψει μια αγορά που κυριαρχείται προηγουμένως από εμπορικά σήματα, όπως ο μετατροπέας μετρητών ή το Cash Express, η προσφορά συσκευών που έχουν ανακατασκευαστεί έχει φέρει επανάσταση στον τομέα.

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου προϊόντος το αποκτά το όπως είναι, ενδεχομένως με δυσλειτουργίες και διάφορα σπασμένα μέρη. Στο πλαίσιο μιας ανακατασκευασμένης αγοράς, το πολυπόθητο προϊόν “αποκαθίσταται” σύμφωνα με συγκεκριμένο χάρτη. Μερικές φορές αυτή η επισκευή αποτελείται μόνο από μια απλή επαλήθευση των κύριων σημείων λειτουργίας της συσκευής. Εάν είναι πρόσφατο και σε καλή κατάσταση, ο Reconditioner θα έχει ελάχιστο περιθώριο παρέμβασης και θα αναλάβει την πώλησή του αφού παρατήρησε ότι το εν λόγω προϊόν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του. Άλλες φορές, από την άλλη πλευρά, τα διαφορετικά στάδια ελέγχου δίνουν τη θέση τους στην αντικατάσταση ορισμένων εξαρτημάτων (συνήθως, η οθόνη ή η μπαταρία ενός smartphone). Μια αποκατάσταση που εγγυάται την απόκτηση ενός λειτουργικού προϊόντος που θα διαρκέσει.

Τα ανταλλακτικά μπορούν να παρέχονται από τον κατασκευαστή της συσκευής ή να είναι μόνο “συμβατές” αναφορές. Είναι συχνά δύσκολο να γνωρίζουμε τι είναι αυτά που χρησιμοποιούνται από τους ανακατασκευαστές, οι οποίοι ωστόσο εμπλέκουν την ευθύνη τους – και την εγγύησή τους – στις επισκευές που έγιναν. Οι περισσότεροι παρέχουν επίσης ένα ελάχιστο ποσοστό της διαθέσιμης χωρητικότητας μπαταρίας (γενικά 85 %).

Συνοψίζοντας, σε μια περίπτωση αγοράζουμε ένα προϊόν που έχει ήδη υπηρετήσει στο κράτος όπου ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το πουλήσει, από το χέρι στο χέρι μετά από μια σύνδεση στο Leboncoin ή σε έναν ενδιάμεσο, επαγγελματία. Στο άλλο, κινούμαστε προς ένα προϊόν που επαληθεύεται από ένα επαγγελματικό εργαστήριο, σύμφωνα με έναν περισσότερο ή λιγότερο εξαντλητικό κατάλογο κριτηρίων και αποκατασταθεί εάν είναι απαραίτητο χρησιμοποιώντας νέα εξαρτήματα. Στην πρώτη περίπτωση, είναι απαραίτητο να αναθεωρήσετε τον εαυτό σας τη συσκευή για να εξασφαλίσετε τη φυσική σας κατάσταση (γρατζουνιές κ.λπ.Ουσία. Στο δεύτερο, οι Reconditioners καθοδηγούν τους πελάτες αναπτύσσοντας ένα δίκτυο συμβολαίων προϊόντων.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σύγκριση με την περίσταση

Εάν για τον πλανήτη και το πορτοφόλι, η αγορά ενός προϊόντος μεταχειρισμένου προϊόντος έχει μόνο κέρδη, χρησιμοποιείται και ανακατασκευαστεί είναι δύο κανάλια με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Η ευκαιρία έχει το πλεονέκτημά της την άμεση διαθεσιμότητα των προϊόντων με τη δυνατότητα να οργανώσει μια αναθεώρηση των χεριών όταν βρίσκεστε στην ίδια γεωγραφική περιοχή με τον πωλητή. Αυτός ο τρόπος συναλλαγής καθιστά επίσης δυνατή την επαφή και την επαλήθευση του προϊόντος μόνοι σας, το οποίο μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα όταν το γνωρίζετε ή ένα μειονέκτημα αν το αντίθετο-δεν έχετε τις τεχνικές δεξιότητες για καλή αξιολόγηση. Τέλος, η ευκαιρία μεταξύ των ατόμων αφήνει περισσότερο περιθώριο για να διαπραγματευτεί ο ελιγμός, μερικές φορές ανοίγοντας την πόρτα σε ανταλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, εκτός από τα πρόσφατα προϊόντα που παραδίδονται με πρωτότυπο τιμολόγιο, η ευκαιρία δεν επιτρέπει να διεκδικήσει εγγύηση. Και αυτό είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των πλατφορμών των ανακατασκευασμένων προϊόντων, όπου οι πωλητές εγγυώνται τα προϊόντα που πωλούν (γενικά μεταξύ 6 και 12 μηνών, ή ακόμα περισσότερο). Είναι αναγκαστικά καθησυχαστικό, καθώς και η πρόσβαση – από την άποψη της υπηρεσίας μετά από μια υπηρεσία ανακατασκευής ή μια διάσημη πλατφόρμα, ικανή να διαδραματίσει ρόλο διαμεσολάβησης μεταξύ αγοραστών και πωλητών σε περίπτωση διαφωνίας.

Τα προϊόντα που ψηφίστηκαν από μια πλήρη διαδικασία ανακατασκευής προσφέρουν επίσης εγγύηση ικανοποίησης, δικαιολογώντας το οικονομικό πλεόνασμα που παρατηρήθηκε γενικά σε σύγκριση με την περίσταση. Το μόνο αποθεματικό που πρέπει να έχει: Ελέγξτε την εθνικότητα του Reconditioner και μην διστάσετε να βασιστείτε στις απόψεις των προηγούμενων αγοραστών. Από οικολογική άποψη, η ευνοϊκή γαλλική ανακατασκευή είναι προφανής, ακόμη και αν είναι συχνά λίγο λιγότερο επιθετικές από την άποψη των τιμολογίων που ασκούνται (και δεν θα βοηθηθούν με υποταγή σε ιδιωτική αντιγραφή, CF. εισάγετε).

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Πώς να επιλέξετε την πλατφόρμα σας ?

Στήριγμα Βεβαιώτης Cdiscount Επανεμφανίζω Ναι ναι
Κατάσταση Πλατφόρμα Ανακατεύθυνση Πλατφόρμα και ανακατασκευαστής Ανακατεύθυνση Ανακατεύθυνση
Προέλευση προϊόντων Ποικίλος Ποικίλος Ποικίλος Αγορά -back σε άτομα (80 % γαλλικά) Κυρίως Γαλλία (άμεση ανάκαμψη ή συνεργάτες)
Τοποθεσία εργαστηρίων Ποικίλος Γαλλία Ποικίλος Γαλλία και Ευρώπη Γαλλία
Αριθμός σημείων επαληθεύτηκε Τουλάχιστον 40 30 Τουλάχιστον 21 56 42
Προέλευση ανταλλακτικών Κίνα, κυρίως Ποικίλος Ποικίλος Νέο πρωτότυπο ή δικά τους αποθέματα Γάλλοι προμηθευτές, Samsung Origin και Apple συμβατή
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ναι, 30 ημέρες Ναι, 21 ημέρες Ναι, σύμφωνα με νομικούς όρους Ναι, 40 ημέρες Ναι, 14 ημέρες
Εγγύηση Ελάχιστο 12 μήνες 24 μήνες Μεταβλητή έως 24 μήνες 24 μήνες 24 μήνες
Αριθμός κρατικών βαθμών 3 3 3 4 2
Πωλητής ελέγχου Ναί / Χάρτης καλών πρακτικών για σεβασμό / /

Καταστήματα, πλατφόρμες, reconditioners … δεν είναι πάντα εύκολο να περιηγηθείτε στις προσφορές της ζούγκλας online. Προκειμένου να σας βοηθήσουμε να δείτε πιο ξεκάθαρα, έχουμε καταρτίσει ένα τραπέζι, σε δώδεκα κριτήρια, των κύριων τοποθεσιών πωλήσεων των επανασυσκευασμένων προϊόντων στη Γαλλία, που επιλέχθηκαν για την φήμη τους και για την πιο αναφερθείσα σε προηγούμενη έρευνα που δημοσιεύθηκε Ψηφιακό. Αυτά τα κριτήρια αντιπροσωπεύουν, τελικά, Τα κύρια σημεία επαγρύπνησης που πρέπει να έχετε κατά τη διαβούλευση των διαφορετικών προσφορών για τον ίδιο τύπο προϊόντος σε διαφορετικές πλατφόρμες. Πέρα από την προτεινόμενη τιμή και το μοντέλο προϊόντος στόχου, θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή σας.

Το πρώτο πράγμα είναι να ελέγξουμε αν ο επανασυσκευασμένος ιστότοπος προϊόντων που επισκέπτεται είναι μια πλατφόρμα ή ένας ανακατασκευαστής που πωλεί ζωντανά. Το Amazon Warehouse, το CDISCONT ή το βασικό backmarket είναι, για παράδειγμα, πλατφόρμες (ή αγορά), οι οποίες συγκεντρώνουν τις προσφορές σε προϊόντα ανακατασκευασμένα προϊόντα πλήθους πωλητών. Οι συστατικές, οι certideal, smaaart ή yesyes είναι, αυτοί, ανακατασκευαστές που πωλούν ζωντανά, αλλά και μερικές φορές στις προαναφερθείσες πλατφόρμες. Συμβαίνει επίσης ότι οι πλατφόρμες παίζουν επίσης το ρόλο των ανακατασκευών. Αυτό είναι, για παράδειγμα, η περίπτωση του CDISCONT, ο οποίος, για μερικούς μήνες, έχει προσφέρει στην τηλεφωνία το “Reconditioned by Cdiscount”, δηλαδή τα προϊόντα που αποκαθίστανται και επισκευάστηκαν από τις ομάδες της εταιρείας.

Όσον αφορά την προέλευση των προϊόντων και των ανταλλακτικών, είναι μεταβλητά. Ορισμένοι ιστότοποι καταφέρνουν να παρέχουν κυρίως αγοράζοντας τις παλιές συσκευές τους σε άτομα, ως αρχή, το 80 % των οποίων προέρχεται από τη Γαλλία. Ωστόσο, η γιγαντιαία υποστηρικτική αγορά μας εξηγεί ότι είναι ζωτικής σημασίας για την πλατφόρμα και τους μεταπωλητές του να πολλαπλασιάσουμε τις πηγές ανάκαμψης. Με 250.000 προϊόντα που περιλαμβάνονται το 2021, η απόκτηση μόνο στη Γαλλία είναι αδύνατο. Η Blackmarket, η οποία υπάρχει σε 16 χώρες μέσω 1.500 εταίρων, μας επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη πισίνα είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια αγορά στην οποία η επανάληψη του παλιού εξοπλισμού από τα εμπορικά σήματα είναι ένα πολιτισμικά αγκυροβολημένο φαινόμενο. Σημειώστε ότι ένα πλήθος εταιρικών σχέσεων παρατηρούνται στη Γαλλία μεταξύ εξειδικευμένων ιστότοπων και μεγάλων εμπορικών σημάτων για τη διευκόλυνση της επανάληψης των παλιών καταστημάτων στο κατάστημα.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Αυτές οι κλίμακες σημαίνουν ότι, για τους ανακατασκευαστές σε όλο τον κόσμο, λαμβάνουν κατασκευαστές smartphones (Apple, Samsung, κλπ.) Το επαρκές μέρος του αρχικού κατασκευαστή για την αποκατάσταση των συσκευών είναι αδύνατο, ειδικά επειδή αυτές οι μάρκες διατηρούν ένα μεγάλο μέρος για τις δικές τους υπηρεσίες μετά την πώληση. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανακατασκευασμένων προϊόντων χρησιμοποιεί επομένως πιστοποιημένα και συμβατά μέρη από την Κίνα. Η προσφορά ανταλλακτικών είναι στη διακριτική ευχέρεια των ανακατασκευών και των πωλητών και πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες μάρκες – για την ανησυχία των πληροφοριών των πελατών – μερικές φορές σηματοδοτούν τη χρήση συμβατών αλλά όχι “επίσημων” εξαρτημάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα προειδοποιητικό μήνυμα μπορεί να εμφανιστεί σε ένα iPhone χρησιμοποιώντας μια εναλλακτική μπαταρία, για παράδειγμα. Ένα πρόβλημα που μερικοί ανακατασκευαστές παίρνουν το σώμα τους. Επομένως, η Backmarket διαθέτει μια τεχνική μονάδα Ε & Α, η οποία βοηθά τους συνεργάτες πώλησης στην προμήθεια εξαρτημάτων, για να διασφαλιστεί ότι τα χρησιμοποιούμενα μέρη είναι αξιόπιστα, αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα.

Κατά την επιλογή του, πολλά τεχνικά κριτήρια θα ζυγίσουν στην κλίμακα. Τη δυνατότητα να αλλάξετε το μυαλό σας και να κάνετε μια επιστροφή (είναι δυνατόν, συχνά μεταξύ 14 και 40 ημερών). τη διάρκεια της εγγύησης (μεταξύ 6 και 24 μηνών) · ή ο βαθμός κατάστασης (υπάρχουν γενικά 3 ή 4, που κυμαίνονται από άψογη). Σημειώστε ότι αυτή η αναφορά αφορά μόνο την αισθητική κατάσταση των προϊόντων και όχι τη λειτουργική τους κατάσταση. Οι πωλητές ξεκινούν από την αρχή ότι ως προϊόντα ανακατασκευασμένα, όλα έχουν επαληθευτεί και είναι 100 % λειτουργικά. Το DGCCRF (καταστολή της απάτης) θα ήθελε να παρέχονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση λειτουργίας των προϊόντων (χωρητικότητα μπαταρίας, για παράδειγμα).

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Το “Made in France” είναι ένα επιχείρημα που προβάλλεται όλο και περισσότερο από τους Γάλλους ανακατασκευαστές, σε αντίθεση με την αγορά που κάνουν τους τρίτους πωλητές που εργάζονται από όλες τις εθνικότητες. Και δεδομένου ότι η αγορά ενός ανακατασκευασμένου προϊόντος είναι επίσης μια χειρονομία υπέρ του περιβάλλοντος, όσο το δυνατόν περισσότερο την αλυσίδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι επίσης καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι ο συνομιλητής μας είναι στη Γαλλία, με μια υπηρεσία μετά -sales και γαλλικά εργαστήρια. Οι πλατφόρμες επομένως επενδύουν με αυτήν την έννοια. Το Backmarket απαιτεί, για παράδειγμα, οι πωλητές της να προσφέρουν μια υπηρεσία μετά -sales στη γλώσσα της χώρας στην οποία επιθυμούν να πουλήσουν. Όσον αφορά το CDISCONT, έχει μια ετικέτα “ανακατασκευασμένη στη Γαλλία” με δεκαπέντε γαλλικούς ηθοποιούς που εγγυώνται προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί, επισκευαστεί και εκλεγεί στη Γαλλία, με μια υπηρεσία μετά από την υπηρεσία που διαχειρίζεται επίσης από τη Γαλλία.

Ο έλεγχος των πωλητών, εάν δεν είναι κριτήριο επιλογής για τον πελάτη, δεν είναι λιγότερο σημαντικό. Αμφισβητώντας τις κύριες πλατφόρμες, βρήκαμε συστηματικά την παρουσία ποιοτικών ναύλων και καλών πρακτικών για σεβασμό. Το Backmarket μας ενημέρωσε επίσης για την περίοδο ελέγχου των 40 ημερών που προηγείται οποιασδήποτε ενσωμάτωσης ενός νέου πωλητή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αριθμός των ημερήσιων πωλήσεων είναι περιορισμένη. Αυτό επιτρέπει στην πλατφόρμα να ασκεί τον έλεγχο των πωλητών, ειδικά επειδή τα μυστήρια εκτελούνται τακτικά από τεχνικούς της εταιρείας, για επικύρωση για επικύρωση.

Γιατί αυτό είναι σημαντικό για τον πλανήτη

Όταν επεκτείνετε τη ζωή ενός προϊόντος, είστε de facto αγοράζουν νέα προϊόντα. Να είστε σε θέση να υπολογίζετε σε αξιόπιστα, ανθεκτικά και – φυσικά – επισκευάσιμα προϊόντα είναι επομένως θεμελιώδη. Προφανώς, στην αγορά τεχνολογίας, είναι απατηλή η ελπίδα να μπορέσετε να κάνετε χωρίς νέα, γεγονός που οδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και σας επιτρέπει να προμηθεύσετε τη δεύτερη αγορά. Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι με τους τρόπους κατανάλωσης περισσότερο στράφηκαν προς την επισκευή και τη χρήση των ανακατασκευασμένων προϊόντων, σε αντίθεση με την υπερκατανάλωση, καταπολεμάμε τα απόβλητα και την υπερπαραγωγή. Για να πείσετε τον εαυτό σας για το ενδιαφέρον της προσέγγισης, δεν είναι ποτέ περιττό να ανακαλέσετε κάποια δεδομένα σχετικά με την οικολογική επίπτωση του τομέα.

 • 70 διαφορετικά υλικά είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενός smartphone
 • Χρησιμοποιούνται 70 κιλά πρώτων υλών για την κατασκευή ενός μόνο τηλεφώνου
 • Το 75 % του αποτυπώματος άνθρακα ενός smartphone προέρχεται από την κατασκευή του
 • Το 88 % των τηλεφώνων που αντικαταστάθηκαν στη Γαλλία (κατά μέσο όρο κάθε δύο χρόνια) εξακολουθούν να λειτουργούν
 • 30 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα κοιμούνται σε συρτάρια στη Γαλλία, μόνο το 15 % των συσκευών συλλέγονται για ανακυκλωμένη
 • Το 100 % ανακυκλωμένο τηλέφωνο είναι χίμαιρα. Η Apple, που το ανακοίνωσε, δεν γνωρίζει ακόμα πώς να το κατασκευάσει
 • Η εξαγωγή υλικών παράγει μαζική ρύπανση παγκοσμίως
 • Η UNICEF καταγγέλλει το έργο χιλιάδων παιδιών σε αυτά τα ορυχεία

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω
Ιδιωτικό αντίγραφο: Ένα δικαιώματο που κινδυνεύει να υδραυλικά γαλλικά ανακατασκευάσματα

Αυτό μπορεί να μην σας δραπετεύσει, τον Νοέμβριο του 2021, η Sirrmiet (διεπαγγελματική ένωση της ανακατασκευής και αναγέννησης των υλικών πληροφορικής, ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών υλικών) ενημέρωσε την παρεξήγηση και την οργή του σε δελτίο τύπου, μετά την ψηφοφορία από τη Γερουσία ενός νόμου που υποβλήθηκε Τα προϊόντα ανακατασκευάστηκαν στο ιδιωτικό αντίγραφο “φόρου”. “Αυτό θα αυξήσει την τιμή των ανακατασκευασμένων συσκευών, θα βλάψει την αγοραστική δύναμη του πιο μέτρια γαλλικού λαού και θα σκάβει ένα ψηφιακό κάταγμα που ήδη υπάρχει. Όλοι χωρίς να μετράνε τον καταστροφικό αντίκτυπο που θα έχει στον γαλλικό τομέα, με την επιφύλαξη σκληρού διεθνούς ανταγωνισμού από ηθοποιούς με συχνά αθέμιτες πρακτικές “, εξέφρασε τη λύπη του για την ένωση. Ο David Mignot, συν -ιδρυτής του YesYes, δήλωσε σχετικά με αυτό το θέμα όταν το αμφισβητήσαμε: “Αυτό το μέτρο δεν πρέπει να αμφισβητήσει έναν γαλλικό ποιοτικό τομέα, σημαντικό για την οικονομία, αλλά και από περιβαλλοντική άποψη [. ειδικά επειδή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ξένων ανακατασκευών που δεν θα πληρώσουν ποτέ αυτό το τέλος [Εκτός από ένα] αθέμιτος ανταγωνισμός που υπήρχε ήδη με ΦΠΑ “.

Οι Numériques ασχολούνται με την κυκλική οικονομία και την οικολογική μετάβαση

Οι καλύτεροι ιστότοποι για να αγοράσετε ανακατασκευασμένα

Περίληψη : Πιο οικονομικά και οικολογικά από τα νέα και στην αρχή-πιο αξιόπιστη από την ευκαιρία, ο ανακατασκευασμένος αποπλανούσε όλο και περισσότερους καταναλωτές στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, πρώτα απ ‘όλα τα smartphones. Αλλά τα μοντέλα και οι πρακτικές είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ των διαφορετικών ηθοποιών. Οι γαλλικοί Smaaart και δύο γερμανοί ηθοποιοί, τόσο καλοί όσο και οι νέοι και οι rebuy είναι αναμφισβήτητα οι πιο ποιοτικοί και οι ασφαλέστεροι. Αντίθετα, είναι καλύτερο να αποφύγετε το πιο γνωστό ως backmarlet και certideal.

Η ανακατασκευασμένη αγορά πάσχει από την απουσία ενός κοινού πλαισίου: οποιοσδήποτε ηθοποιός μπορεί να τοποθετηθεί ως “ανακατασκευή” και να πουλήσει σε χώρους αγοράς. Η αδιαφάνεια του τομέα επισημαίνεται τακτικά από ειδικούς καταναλωτών. Και εκείνοι που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφήμιση είναι συχνά οι λιγότερο συνιστώμενες. Ακολουθεί μια ανασκόπηση κάθε ηθοποιού, κατά προτίμηση.

SMAAART: Μακροπρόθεσμη εγγύηση και κυκλική οικονομία

Σας έχουμε ήδη πει για αυτόν τον ιδιαίτερα αξιόπιστο γαλλικό ηθοποιό: Smaaart, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανακατασκευή των τηλεφώνων που ξεχωρίζει για τη μακροπρόθεσμη εγγύησή της και Παγκοσμίως πολύ θετικά σχόλια πελατών (χωρίς σημειώσεις δεξαμενής). Σε σύγκριση με άλλους τομείς των τομέων, όπως η Remade, η Rebuy ή η ExceEce ή σε χώρους αγοράς που πωλούν επίσης ανακατασκευασμένα (Backmarket, CDISCONT, FNAC ή Amazon), η SMAART έχει μεγαλύτερη εγγύηση στα προϊόντα της (Έως 24 μήνες για 20 € περισσότερο έναντι των 6 νόμιμων μηνώνΟυσία.
Τοποθετώντας την κυκλική οικονομία στο επίκεντρο της επιχείρησής της (τα προϊόντα ανακατεύονται αποκλειστικά στη Γαλλία) και υποστηρίζουν κυρίως το πρωτάθλημα ενάντια στον καρκίνο, ο Smaaart εμφανίζεται ως ένας από τους πιο ηθικούς και ηθικούς παίκτες αυτής της αγοράς. Οι αποταμιεύσεις από τον καταναλωτή παραμένουν σημαντικές με το 34% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τη νέα αγορά. Η SMAAART υπογραμμίζει μια εικόνα: ένα ανακατασκευασμένο smartphone που αγοράστηκε από το σπίτι της, είναι 80% εξοικονόμηση για τον πλανήτη σε σύγκριση με το νέο (σε κόστος άνθρακα + πρώτες ύλες).

Κατάστημα AFB: Λιγότερο πρόσφατα προϊόντα, αλλά ένα μοναδικό μοντέλο και εξαιρετική ανατροφοδότηση

Μένουμε στη Γερμανία για να προκαλέσουμε το κατάστημα AFB. που έχει 20 θυγατρικές Τέσσερα στη Γαλλία : σε Nantes, Caen, Grenoble και Annecy. Η εταιρεία είναι Πολύ καλά βαθμολογημένη στο Trustpilot (4.7/5) και στις περισσότερες πλατφόρμες που διατηρούν αυτήν την μάρκα.

Έχει τη διάκριση ότι είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση, Που είναι αρκετά σπάνιο για να αναφερθεί. Προσφέρει μια ολόκληρη σειρά προϊόντων που έχουν αναμορφωθεί, από υπολογιστές έως smartphones. Η προστιθέμενη αξία του αναμφίβολα προέρχεται από τις οικολογικές και κοινωνικές αξίες που έχει: αναγνωρίζεται ως δημόσια χρησιμότητα και κάνει τους ανθρώπους να εργάζονται με αναπηρίες. Το μοντέλο του αναγνωρίζεται ιδίως από την ετικέτα Emmaus.

Για να εξοπλίσει τον εαυτό της, αυτή Αγόρασε πάρκα υπολογιστών από μεγάλες εταιρείες που ανανεώνουν τον εξοπλισμό τους για να τους δώσουν μια δεύτερη ζωή. Ο Επομένως, τα smartphones θα είναι λιγότερο πρόσφατα ότι αυτά που προσφέρονται από άλλες μάρκες, αλλά οι τιμές τους είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Ο ιστότοπος είναι σαφής και προσφέρει έναν πολύ ενδιαφέρον οδηγό ανακατασκευασμένου, τα προϊόντα είναι εγγυημένα για 12 μήνες χωρίς επιπλέον κόστος και περίπου 24 μήνες με ποσοστά επέκτασης που ποικίλλουν ανάλογα με τα προϊόντα. είναι Το εγκεφαλικό μας καρδιά Εάν δεν ψάχνετε για το τελευταίο Super Connected smartphone.

Τόσο καλό όσο καινούργιο: Και τελικά, η Γερμανία κερδίζει ? ΟΧΙ αυτη τη φορα

Περάστε το Ρήνο για να μιλήσετε για έναν πολύ ενδιαφέρον Γερμανό ηθοποιό. Η εταιρεία είναι τόσο καλή όσο η νέα από το 2008 έχει τα δικά της εργοστάσια ανακατασκευής στη Γερμανία. Εχει ένα Μεγάλη γκάμα προϊόντων (τηλέφωνα, δισκία, υπολογιστές, κονσόλες, συνδεδεμένα ρολόγια) και προσφέρει ένα Εγγύηση 30 – Με δωρεάν επιστροφή τις πρώτες 30 ημέρες. Συμπληρώνει αρκετές βαθμολογίες που έγιναν από συγκριτές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα για να πουλήσετε την παλιά σας συσκευή.

Ωστόσο, οι κοινές απόψεις πελατών στη Γαλλία περιλαμβάνουν ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο απογοητεύσεων. Εάν η επιλογή είναι μεγάλη, παίρνετε μεγαλύτερο κίνδυνο απογοήτευσης από ό, τι στο Σμασάρ Και Κατάστημα AFB. Ωστόσο, η διάρκεια της εγγύησης και το περιεχόμενο των απόψεων υποδηλώνουν ότι αυτό παραμένει ασφαλέστερο μέρος από την αγορά Στήριγμα (Ή Τόσο καλό όσο καινούργιο είναι παρόν) ή ο πωλητής Βεβαιώτης.

Rebuy: Η μεγαλύτερη εγγύηση και πολλά προϊόντα της Apple

Η Rebuy δημιουργήθηκε από γερμανούς φοιτητές και πρότεινε βασικά για να δώσει μια δεύτερη ζωή στα βιντεοπαιχνίδια πριν επεκτείνει την εμβέλειά της στην ανακατασκευή ηλεκτρονικών προϊόντων. Έχει τη μεγαλύτερη εγγύηση για τα προϊόντα της: 3 ετών. Η γερμανική εταιρεία παρουσιάζεται ως ηγέτης της ευρωπαϊκής αγοράς με περισσότερα από 2 εκατομμύρια προϊόντα σε απόθεμα και μια επιλογή διαμόρφωσης των ευρύτερων μοντέλων από ό, τι στο Amazon που ανανεώθηκε για παράδειγμα. Η Rebuy λαμβάνει χιλιάδες άτομα από άτομα, τα ελέγχει, σημειώνει και τα βάζει πίσω στην πώληση.

Backmarket: Μεγάλη προσφορά, επικίνδυνη αγορά και οικολογικό κόστος

Το Backmarket δημιουργήθηκε το 2014 και προσφέρει τόσο τηλέφωνα όσο και υπολογιστές, τηλεοράσεις ή επαναπροσδιορισμένες οικιακές συσκευές. Είναι η εταιρεία που έχει την ευρύτερη προσφορά. Δεν μιλάει αυστηρά έναν ανακατασκευαστή, είναι μια πλατφόρμα που συνδέει τους αγοραστές και τους πωλητές προϊόντων ανακατασκευασμένων προϊόντων.
Το πρόβλημα: Οι πωλητές που βρίσκονται στην αγορά βασίζονται συχνά μακριά από τη Γαλλία και ιδιαίτερα στην Ασία. Αυτό έχει ένα πλεονέκτημα την τιμή με “εξοικονόμηση 46%” κατά μέσο όρο. Αλλά αυτό έχει πολλά μειονεκτήματα:

 • Ισχυρή αβεβαιότητα σχετικά με την ποιότητα του προϊόντος (μπαταρία, ποιότητα αξεσουάρ, διάρκεια ζωής κ.λπ.Ουσία
 • Πιθανές δυσκολίες με υπηρεσία μετά την πώληση
 • Και δεν είναι πολύ οικολογικό,

Αυτό του επιτρέπει να προσφέρει προϊόντα μεταξύ των φθηνότερων στην υποστήριξη επωφελείται επίσης από ισχυρή υποστήριξη και δίκτυα και άρθρα τύπου μερικές φορές λίγο πολύ κολακευτικό για να είναι εντελώς ειλικρινής. Ο πιο σκεπτικός για την εξέλιξη του μοντέλου θα σημειώσει ότι η Goldman Sachs έχει εισέλθει στην πρωτεύουσα της εταιρείας που τον διαβεβαιώνει βασιλικό τρόπο στην αμερικανική αγορά, αλλά πρέπει να μας αμφισβητήσει για την εξέλιξη του μοντέλου του τα επόμενα χρόνια.

Πώληση του διαβόλου: Ενδιαφέρουσες υποσχέσεις αλλά έντονα όρια

Ένας άλλος Γάλλος ηθοποιός είναι ενδιαφέρουσα: πώληση του διαβόλου. Ιδρύθηκε στη Γαλλία, προσφέρει διάφορους τύπους προϊόντων υψηλής τεχνολογίας με εγγύηση 6 μηνών (το νόμιμο όριο). Αυτή Εργάζεται σε συνεργασία με την PayGreen Για τον υπολογισμό του αντίκτυπου του άνθρακα κάθε παραγγελίας και την αντιστάθμισή του μέσω ενός δασικού έργου.
Ωστόσο, σημειώνουμε αρνητικά σχόλια από διάφορους πελάτες, Απογοητευμένος με την υπηρεσία μετά την πώληση (πρόβλημα επικοινωνίας, βραδύτητα, διαφορές, αδυναμία αποζημίωσης) όπως αναμεταδίδεται στην περιοχή των 60 εκατομμυρίων καταναλωτών. Το συνολικό σημείωμα της εταιρείας στο TrustPilot είναι από τους χαμηλότερους παίκτες αυτής της αγοράς.

Certideal: σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και κινδύνους απογοήτευσης

Σας είπαμε επίσης για το CertIdeal, το οποίο πήγε από το “Trusted Third Party” σε “Αποκλειστική ανακατασκευή” αλλάζοντας το αρχικό του μοντέλο μεταξύ 2016 και 2019. Εάν πηγαίνετε τακτικά στο YouTube, έχετε δει απαραίτητα μία από τις διαφημίσεις τους να περάσει. Όπως το backmarket, το CertIdeal παίζει στο επιθετικό μάρκετινγκ επισημαίνοντας τις ελκυστικές τιμές που προσφέρει στους πελάτες του.

Το 60% των τηλεφώνων που προσφέρονται προέρχονται από την αμερικανική αγορά. Η Certideal αγόρασε χειριστές και δεν περνάει από άτομα. Αυτά τα τηλέφωνα ελέγχονται και ανακατασκευάζονται σε εργαστήριο στην περιοχή του Παρισιού. Οι απόψεις είναι γενικά θετικές παρά κάποια προβληματική ανατροφοδότηση (με βελτίωση από τότε Οι αρνητικές απόψεις έγιναν από 20 σε 9% μεταξύ 2019 και σήμεραΟυσία.

Remade: Η θεραπεία χειρότερη από το κακό ?

Το RemadeInfrance υπογραμμίζει τις μεγαλύτερες εγγυήσεις με 12 μήνες χωρίς πρόσθετη πληρωμή και 35 σημεία ελέγχου σε αυτά τα προϊόντα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα σχόλια των πελατών είναι ιδιαίτερα αρνητικά. Η μάρκα Norman αποκτά το εξαιρετικά χαμηλό σημείωμα 1,8/5 στο TrustPilot. Συμπεριλαμβανομένου του 75% “κακού” (1 στα 5) από τις 71 κριτικές. Οι πελάτες φέρνουν πίσω Άρθρα που δεν λειτουργούν ή όχι σωστά και/ή δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Μερικοί μοιράζονται επίσης πολύ μεγάλους χρόνους απόκρισης και έλλειψη φροντίδας παρά τα προϊόντα (μπαταρίες) εξακολουθούν να βρίσκονται υπό εγγύηση. Εν ολίγοις, η εταιρεία έχει μια απογοητευτική ηλεκτρονική απόδοση και σχεδόν εξαφανίστηκε στα τέλη του 2019. 211 εργαζόμενοι απορρίφθηκαν κατά τη διάρκεια της εξαγοράς του από μια βρετανική εταιρεία και άνοιξαν αρκετές προκαταρκτικές έρευνες. Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Box αγόρασε το 30% της πρωτεύουσας λίγους μήνες αργότερα, “μια σούβλα στο σχήμα των εργαζομένων” για το ΧΑΚ του Remade.